HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Surányi György gyáván elárulta nemzetét

2009.03.26. 22:28 asperjangyorgy

Surányi György okos ember.

Surányi György okos ember?

Már az óvodások is tudják, hogy a legnagyobb ellenzéki pártnak jelen pillanatban csak és kizárólag az előrehozott, rendkívüli választás az érdeke, mert így kerülhet gyorsan és nagy támogatottsággal hatalomba. Ebből következően nyílvánvaló, hogy semmi olyan elképzelést nem támogat, amely a választás idejét későbbre teszi és némi esélyt ad a szocialistáknak, hogy valamennyire rendezzék a hazai gazdasági válságot, egyben rendezzék, ha lehetséges, a soraikat, ami valamennyire - legalábbis távlatilag - a lakosság javára is szolgálna. Ezzel maguknak is kedvezőbb helyzetet teremtenének egy választási megmérettetés során. De hozzáteszem: az országnak is. Biztosan nem jó a polgári demokratikus berendezkedés viszonyai közepette, ha valamelyik párt, politikai alakulat túlnyeri magát, és diktálni kezd a többi pártnak és persze az országnak. Azoknak is, akik rá szavaztak, s még inkább azoknak - súlyos sérelmeket okozva bennük - akik nem szavaztak rá, vagy egyáltalán el sem mentek szavazni.

Surányi György okos ember, és mindezt nálam ezerszer jobban tudja.

De okos ember-e Surányi György, ha ezen ismeretek birtokában a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének jóvóhagyásától teszi függövő, hogy vállalja-e az ország irányítását, a válság tudása, felkészültsége szerinti kezelését.

Surányi Györgyöt két párt kérte fel erre a feladatra, az MSZP és az SZDSZ, de tudta, tudnia kellett, hogy ez a felkérés a lakosság egy nagyon jelentős részéről is érkezik, vagy ha nem, akkor is a lakosság túlnyomó többségének érdekét szolgálja. Rövid és hosszabb távon Surányi György az esetleges sikeres terápiával nem az MSZP-ét mentette volna meg valamennyire a jövőnek, hanem az országot önmagának. Mindezt nem kell tudnia Mari néninek Karakószörcsögön, amikor majd elmegy szavazni, de tudnia kell(ett volna) egy olyan embernek, akit ilyen óriási feladatra kérnek fel.

Surányi György történelmi feladatot kapott volna, hogy segítsen a hazáján. Sok gyötrelem, küszködés, olykor reménytelen vergődés közepette, de próbáljon segíteni a hazáján. És talán ez némniképpen vagy esetleg távlatosan sikerülhetett is volna. Segített volna talán azon, aki megszakad a felvett hitelek terhe alatt, segíthetett volna azon, akit elküldenek a munkahelyéről, segíthetett volna mindazokon, akik most bármilyen elhamarkodott döntésbe beleszaladnak a szavazófülke magányában, csak átruházzák a maguk gondját, baját és felelősségét valakire, aki-amely nem biztos, hogy éppen a gondokkal, kínokkal, küszködésekkel teli lévőkön fog segíteni (mint ahogy a jelenlegi kormányzók sem azokon segítenek és akarnak segíteni, hanem elsősorban önmagukon). Surányi Györgynek ezt a rettenetes ellentmondást kellett volna felvállalni, kihasználni, és ha egy mód van rá: feloldani. Olyan a pillanat, hogy sok mindent megtehetett volna, messzire elmehetett volna, mert a korlátozni akarók is érzik, hogy olyan pillanatban élünk, amikor igazi és tágkörű felhatalmazást kell adni valakinek, akibe a bizalmunkat helyezzük, akibe a bizalmunkat el kell ültetnünk, mert alkalmas embernek látszik, mert alkalmas ember.

Tévedtünk. Surányi György nem volt alakalmas ember. Kishitűnek, hezitálónak bizonyult és megfutamodott a történelem elől. A nagy lelkű emberek, akik tudják, miért élnek és mit akarnak a sorsukkal, a döntő pillanatban mindig igent mondanak: önmagukért és persze mindazokért, akik reménykedve néznek rájuk és akik segítségre érdemesek.

Surányi György gyávának bizonyult. Surányi György kevesebbnek bizonyult, mint amennyinek látszott. Surányi György nem szereti igazán sem önmagát, sem a hazáját.

Surányi György elárulta önmagát és azt a nemzetet, amelynek sok-sok tagja reménykedett benne, és amelynek sok-sok tagját megmenthette volna egy rövidesen vagy egy év múlva bekövetkező rendkívül téves vagy veszélyes döntéstől.

Surányi Györgynek fontosabb volt önmaga hitele, eddigi szakmai elismertsége, mint a megmérettetés, a történelmi feldat és kihívás vállalása. Surányi György gyávának bizonyult, megfutamodott és elárult bennünket.

Talán mégis jobb, hogy egy ilyen ember nem vállalta magára a történelmi műtétet, mert a magyar beteg biztosan meghalt volna a műtőasztalán. Hogy enélkül is meghal esetleg? Ennek felelőssége is rászáll.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr211028140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2009.03.27. 08:55:13

Kedves György!


Surányi György nem árulta el nemzetét. Pusztán nem vállalt el egy olyan feladatot, melynek
teljesítése a jelen körülmények között lehetetlen. Nagyon dicstelen szerep hárult volna rá.
Egymaga, ezzel a politikai garnitúrával csak a szakadékba kormányozhatta volna országát.
Szerintem ez a szerep az, amit ő ellenzéki támogatás nélkül nem vállalhatott.
Minden másodperc káros népünk számára, melyet a jelenleg hatalmon lévők vesznek el a magyar társadalomtól. Az agonizálást nem meghosszabbítani kell, hanem éppen ellenkezőleg,
a lehető legrövidebbre szorítani. Ezt a célt szolgálná az előrehozott választás is. Ennek során
gyorsan eltűnnek a hatalom közeléből a jelenlegiek, átadva helyüket egy másik társaságnak.
Nem a jelenlegi világválság miatt vagyunk padlón. Ez a válság mindössze 20-25%-os általános visszarendeződést parancsol. Ebbe még nem pusztulnánk bele, -habár nem kellemes-. Saját magunkat nyírtuk ki több évtizedes nemtörődöm bel-, és gazdaságpolitikánkkal.
Az EU szerepét ebben nem részletezném, de rátett egy jó nagy lapáttal. Az állam szinte összes
jól működő szektora a népnyúzás körül csoportosul. Mostanra már mindent lehúztak rólunk, ami fizikailag elképzelhető, és már nemcsak unokáinkat, hanem dédunokáinkat is mélységes
adósságcsapdába hajtották. Belső termelésünk alig, a mezőgazdaság haldoklik. A multik röhögve húznak el innen, egyik a másik után, itthagyva az elbocsátott dolgozóikat. Jövőkép
sehol, a versenyképességet akadályozó adók az egekben / talán a legmagasabb a világon/.
Munka helyett csodavárásra rendezkedtünk be! Tízmilliós népet kell fenntartani, gyorsan csökkenő számú munkára foghatóval. Koncepció nélküli ország a semmi felé halad. Persze
Egy új uralkodó osztály sem tehet sokat, de talán egy más szemléletet, megközelítést hozhat.
Valamelyest rendet kell teremteni, és el kell kezdeni az építkezést a hosszú, és gátlástalan
élősködés után.

Evo 2009.03.27. 09:52:49

Talán Surányi pontosan tudta hogy a rövid idő alatt, ami még hátravan a választásokig, nem lehet csodát tenni. Olyat meg pláne nem, ami érezhetővé válna a köznép számára is. Ilyen helyzetben csak és kizárólag újabb népsanyargató lépéseket lehet(ne) tenni a gyorsabb javulás érdekében, amivel a baloldal az előzmények után még nagyobb szavazói kört veszítene el.
Attól tartok, a bal oldal népszerűtlensége most már olyan szintet ért el, ami maga után vonja hogy ha most lennének választások, azt egészen biztosan a jobb oldal nyerné. 1 év pedig túl kevés idő arra -figyelembe véve a kötelező "népszerűtlen" intézkedések bevezetését- hogy a bal oldal olyan eredményeket érjen el és mutasson fel aminek hatására ez a jelenlegi szemlélet megváltozhat a lakosság nagy részében.
Ha erről az oldalról nézzük a problémát, Surányi okos ember mert balos elkötelezettsége ellenére fel tudta ezt mérni és látja, hiábavaló lenne az az egy év jobboldali támogatás nélkül, de talán azzal is. Valószínűleg pontosan tudta,hogy a jobboldal nem fogja őt támogatni, ezért hivatkozott erre a feltételre- ezzel mintegy le is védve magát és magyarázva eme tisztség elutasításának okát- így nem is ment bele egy olyan vállalásba, aminek hatására a történelem bizonyára a kevésbé "népszerű" miniszterelnökök sorai közé sorolta volna.
Egyébként én nyugodtabb vagyok, hogy nem vállalta el. Bevallom, nem szívesen adtam volna egy olyan embernek a bizalmamat, akinek Ausztriában való bankos tevékenysége a mai napig sok kérdést hagy maga után tisztázatlansága és homályba burkoltatása következtében.
Tudomásul kell vennünk, hogy a következő választásokat nem a bal oldal fogja nyerni. És annak eldöntése, hogy kivárunk e még 1 évet ennek a ténynek szinte majdnem biztos tudatában, felveti azt a kérdést, hogy ilyen méretű világválság és gazdasági csőd szélén nem csak halottnak a csók -e az az 1 év ami még hátravan. Hiszen bármibe is kezdenének, a jobb oldal kormányra kerülése után megint mindent visszacsinálnának, újrakezdenének, átalakítanának ami a jelenlegi helyzetünben egy év "elvesztegetett" időt jelentene. Ami most rengeteget számít!
Ettől függetlenül én aggódva várom a jobboldalt, hiszen eddig egyetlen egy programtervvel, válságkezelő tervvel nem álltak elő, csak annyit hallottunk hogy "van!! létezik!". Kérdés az, valóban létezik -e , és ha igen az milyen és milyen hatással lesz az országra, a lakosságra? Mert én azt is el tudom képzelni, hogy a nagy hatalomrakerülési szándékuk közepette az elsődleges cél ez, és nem az hogy konkrét terveket gyártsanak számokkal teli papírok felé görnyedve.. :(

Józsa 2009.03.27. 15:51:55

@Evo: Kedves Evo, ennyire biztos a következő választás kimenetelében?Nagyon sok hezitáló ember van ebben az országban,akiknek egy jó időben elhelyezett, jó nagy blöff pillanatok alatt átfordítja a véleményét. Mindig is jellemző volt, hogy nálunk nem józan megfontolás alapján szavaztak az emberek, hanem érzelmi alapon, nem valamiért, hanem valami/valaki/ ellen.És a politika ezt használja ki,az új esélyt adó kedvet, hisz látszik már a fény az alagút végén,olyan közel a cél, csak még egy kis megszorítás...
süti beállítások módosítása