HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Vikuci levele: Az igazi Ophélie

2009.03.30. 10:52 asperjangyorgy

Kedves György!

 

Bizonyára ismeri véleményemet a francia lány eltűnésével majd megtalálásával kapcsolatban, hiszen e fórumon már többször kifejtettem azt.

 

Nagy tisztelője vagyok Önnek, mind az írói munkásságát (az Anna könyvet egyszerűen nem lehet letenni!), mind emberi oldalát igen nagyra tartom. Számtalan kérdésben egyetértünk és szívből örülök, hogy a barátaim között tarthatom számon Önt. Azonban van valami, amiben különbözik a véleményünk, mégpedig Ophélie Bretnacher, a francia cserediák halálának körülményei és oka. Egy korábbi posztban megemlékezett a lányról és sajnálatát fejezte ki az öngyilkosságával kapcsolatban. És itt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a különbözik az álláspontunk. Több ízben is utaltam rá a blogon, hogy nem értek egyet azzal a verzióval, miszerint Ophélie öngyilkos lett, sőt, a baleset valószínűségét is igen csekélynek tartottam. Mivel többször voltak képeim, látomásaim a lány eltűnése utáni hetekben, részint ezekre is alapoztam a véleményemet. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy néhány látomás (főleg egy „kezdőtől”) semmit sem ér mások szemében, ezért úgy döntöttem, hogy alaposan beleásom magam a témába. Ophélie halála óta nem hagy nyugodni a gondolat, hogy talán tehettem volna valamit a megmentése érdekében, de a félelmem a rendőrségi meghurcoltatástól sajnos erősebb volt a segíteni akarásnál. Ez a nyugtalan állapot vezetett oda, hogy úgy döntöttem nem adom fel, megpróbálom kideríteni, hogy mi történhetett pontosan Ophélie-vel azon a szörnyű csütörtök hajnalon… és az Internet a segítségemre lett ebben.

 

Történt ugyanis, hogy miután többször, több fórumon is hangot adtam a véleményemnek (és a látomásoknak) többen megkerestek email-ben. Volt, aki csak azért írt, hogy kifejezze nemtetszését és szkepticizmusát, azonban akadt egy fiatalember, akit komolyan érdekeltek az átélt élményeim. Érthető okokból nem kívánom a fiatalembert megnevezni, nem akarok neki problémát okozni. Ő rengeteget segített nekem abban, hogy higgyek a saját képességemben és a „látottakban”. A fiatalember egyidős Ophélie-vel és mint kiderült, több ismerőse, barátja is a Corvinus Egyetem diákja, van köztük olyan, aki személyesen ismerte a lányt. Erről a fiatalemberről még annyit érdemes tudni, hogy hozzám hasonlóan őt is nagyon felzaklatta a lány értelmetlen halála, így a barátai segítségével kiderített néhány információt a lány csoporttársaitól, barátaitól, melyet velem is megosztott. Ebből az derült ki, hogy Ophélie egyáltalán nem volt sem depressziós, sem rosszkedvű, sőt ellenkezőleg! Nagyon is jó hangulatban volt, örült annak, hogy itt lehetett Budapesten és élvezte az egyetemisták gondtalan életét. Azt a bizonyos Mikulás partit is nagyon várta, aznap este az édesapjának is boldogan újságolta, hogy ünnepelni mennek a csoporttársakkal. A barátai elmondása alapján a bulin is mindvégig nagyon jókedve volt, abszolút nem tűnt szomorúnak, netán letargikusnak, ahogy ezt a csodálatos média tálalta, az olasz fiú, Pier Paolo pedig nagyon jó barátja volt, ennél semmi több nem volt köztük... És akkor jöjjön a hét sör + hét feles magyarázata: mint azt megtudtam, Ophélie egyáltalán nem volt sem részeg, sem becsiccsentve, teljesen normálisan viselkedett, józan volt. Mielőtt hazaindult, fizetett az egyik pincérnek, hét sört és hét felest. És a mi nagyszerű rendőrségünk ebből arra a következtetésre jutott, hogy ezt mind meg is itta!! Könyörgöm, azért mert valaki kifizet egy „kört”, azt csakis ő ihatja meg egyedül? Márpedig mindösszesen ennyi történt, hogy kifizetette az italokat, senki nem állította, hogy ő itta meg. Mellesleg a térfigyelő kamerák felvételei is azt bizonyítják, hogy józanul közlekedik, egyenesen, tempósan halad.

Mikor hazaindult, az egyik lány a ruhatárban összefutott vele és felajánlotta, hogy menjenek együtt haza. Ez így is lett volna, de közben az ottmaradó társaság valamiért még visszahívta a másik lányt, erre Ophélie vélhetően úgy döntött, hogy akkor ő elindul egymaga. Többen ezt is nehezményezték a különböző internetes fórumokon, hogy mi a jó bánatért mászkál egy fiatal külföldi lány hajnalban Budapesten egyedül és a barátai miért hagyták elindulni? A válasz pofonegyszerű: azért, mert Ophélie-nek nagyon tetszett szép kis fővárosunk, szeretett nagyokat sétálni, nézelődni. Sőt mi több, ilyet korábban más alkalmakkor is megtett, nevezetesen hogy hazáig sétált egy-egy buli után. Persze lehet erre mondani, hogy nagyfokú felelőtlenség, de egy 22 éves külföldi diáknak talán nem volt akkora félelemérzete. Mint utóbb megtudtam, a cserediákok fejében Budapest egy biztonságos város, sokkal biztonságosabbnak tartják, mint pl. Párizst.

Saját kis nyomozásom során arra is fényt derítettem, hogy Buda azon részén, ahol Ophélie lakott, éjszaka csakis a Moszkva térről lehet eljutni. A Moszkva térre pedig mindösszesen 3 éjszakai buszjárat közlekedik Pestről, ezek a 906-os, a 956-os és a 990-es buszok. A Deák tér közelében megáll a 956-os és a 990-es is, miért ment volna a sokkal messzebb Nyugati pályaudvarnál megálló 906-oshoz? Elképzelhetőnek tartom, hogy pont az orra előtt mentek el a buszok (saját tapasztalatom szerint ezek az éjjeli buszok „párban” járnak, elmegy egyszerre kettő, utána vagy 40-45 percig sehol semmi). Vélhetően úgy gondolta, minek fagyoskodjon a decemberi hidegben, inkább elindul a buszok vonalán, így halad is valamennyit, aztán később felszáll a következő buszra. Mind a 990-es, mind a 956-os megállója a Lánchíd után a Clark Ádám téren van!!! Ne felejtsük el, hogy a Lánchíd esti fénynél valóban lenyűgöző látványt nyújt, nyilván át szeretett volna átsétálni rajta, elvégre ki tudja mikor jön Magyarországra legközelebb? A „miért nem ült taxiba?” című felvetésre magyarázatot adhat a hét sör és hét feles kifizetése, a Portside itallapja alapján alsó hangon is legalább 14 ezer forintot hagyott ott, elképzelhető, hogy nem volt már nála további 4-5 ezer forint taxizni. De minek is ment volna taxival, ha egyszer a többiek egybehangzó állítása szerint is nagyon szeretett sétálni?

 

Ezen tények ismeretében teljes magabiztossággal kijelenthetem, hogy Ophélie Bretnacher-t igenis elrabolta valaki vagy valakik és miután terhessé vált számukra a lány (az óriási médiafelhajtás miatt), így gyors úton megszabadultak tőle valamikor január elején. (A boncnoki jelentés is óvatosan fogalmaz, kb. 6 hetesnek titulálták a holttestet).

 

Semmilyen kétségem nincs afelől, hogy bűncselekmény áldozata lett szegény diáklány, mindössze egyetlen tisztázatlan kérdés maradt számomra: miért érdeke a magyar rendőrségnek eltusolni ezt az ügyet? Vagy ilyen már-már gyermekien naiv kérdést már ne is tegyek fel?!

Vikuci

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr331034754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.03.30. 10:59:47

Kedves Vikuci!
Levele nagyon elgondolkodtató, és alapvetően más színben tünteti fel az egész ügyet, mint ahogy arról eddig képünk volt. Sajnos, "nyomozása" most már nem több, mint tisztelgés Ophélie emléke előtt, egyben egy igazabb és tisztább kép kialakítása róla.
És marad a nagyon nagy kérdés: végül is mi történt azon a hajnalon, amikor magányosan a lány az albérlete felé tartott?
Talán ezt már soha nem tudjuk meg. Kár, mert nemcsak ebben a konkrét ügyben lennénk okosabbak, hanem abban is, hogy végül is van-e egyáltalán közbiztonság nálunk, az éjszakai Budapesten.
Kedves Vikuci, köszönöm, hogy mindezt leírta. Nagyon-nagyon sok fontos, továbbgondolandó részlettel gazdagított bennünekt.

lszabi88 2009.03.30. 11:33:10

Kedves Vikuci!
Tényleg nagyon érdekes dolgokat fogalmazott meg!Úgy érzem, szinte lehetetlen lenne megcáfolni ezeket az információkat, hiszen a logika mindvégig jelen van az írásában!Kár, hogy a nyomozás további kimeneteléről sehol nem lehet már hallani,ugyanúgy, ahogy a ráckevei fiatal nő haláláról sem!

Dyen 2009.03.30. 18:10:13

Magyar hírszerző üldözi Ophélie gyilkosait

2009.03.30. 07:45
Ophélie apja és nem a magyar rendőrség jár jó nyomon – állítja egy magyar hírszerző. A Pepe fedőnevű férfi szerint egyértelmű nyomok utalnak arra, hogy a francia diáklányt elrabolták, majd megölték, és nem saját kezével vetett véget az életének. A hírszerző a napokban felveszi a kapcsolatot Ophélie apjával, és reményei szerint hamar megtalálják a lány gyilkosait. ...

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=19482

macskamaci 2009.03.31. 19:50:29

Üdvözlök Mindenkit!

Én is szeretném mondani, hogy hiszek Vikuci megérzéseinek, régóta foglalkoztat a dolog, reménykedtem nagyon, hogy élve előkerül. Nem hiszem el a kedves kis Ophélie öngyilkosságát a sok gyanús körülmény miatt.

FairyFeller 2009.03.31. 21:31:17

Remek az összefoglalód, Vikuci! Sokkal inkább elképzelhető és "összerakott" kép a tiéd, mint a hivatalos verzió. Nem mellesleg nagyon sokan ugyanezt sejtették eddig is, azonban nem jutottak olyan közel a valószínű megoldás megtalálásához, mint Te. De korrektebb volna úgy fogalmaznom: a kirakott kép közös, mivel én volnék az a Vikuci cikkében névtelenül fiatalember, akit azonnal nagyon érdekeltek a látomásai. Azokkal a tényként elfogadott dolgokkal, amiket én bennfentes forrásból megtudtam -és kiegészítettem a hivatalosan közöltekkel- már könnyedén szűrtem a sajtó zavaros, hibás információkat tartalmazó, gyakorta ferdítő állításai között. Vikucival egymásnak segítettünk, de azt mondhatom: Ő sokkal többet segített nekem, mert bár már előtte is szilárd álláspontom volt (csakúgy, mint Ophélie legközelebbi ismerőseinek), még inkább át tudtam én is érezni, elkötelezettebb lettem abban, hogy rájöjjek újabb tényezőkre, hogy megtudjak újabb részleteket.

A ferdítésekről nem is írnék, Vikuci írását tudom alátámasztani. A legtöbbet Guillaume Saint-Etienne-től, Ophélie francia diáktársától lehetett megtudni, nagyon lelkiismeretesen vett részt a keresésben és a kapcsolattartásban. Ophélie legközelebbi kapcsolata Christine Batell volt, aki mindvégig felfoghatatlannak, értelmetlennek tartotta az öngyilkosság lehetőségét, és ő volt az aki leginkább eloszlatta azt a média által táplált tévhitet, hogy a lány depressziós lett volna. Ebből a szempontból viszont számomra egyértelműen gyanús Pier Paolo, a mindmáig titokzatos olasz fiú. Csak szűk szavúan nyilatkozott, igaz a többiekkel egyetértésben. Azonban nem nyilatkozott kapcsolatuk tartalmáról, nem tárta fel a sajtónak Ophélie lelki állapotát, igaz talán azért, mert nem is kell túlságosan messzemenő dolgokra következtetni kapcsolatukból. És mi az ami mindmáig titok, vagy eltitkolt tényező...? Sorban: 1 .a Bazilikánál és Zrínyi utcai felvett biztonsági kamerák felvételeit máig nem akarják nyilvánosságra hozni. Állítólag "más személyek" is szerepelnek rajtuk, akiket a Rendőrség szeretne (vagy éppen hogy nem...) azonosítani. 2. a végső vizsgálatok és a toxikológia eredményeiről gyakorlatlag nem közöltek semmit. 3. Hogyan kerülhetett a holttest az öbölbe...?
4. A lány tüdejében talált Duna-víz vizsgálata alapján könnyen el tudnák oszlatni azt a feltételezést, hogy Ophélie-t az öbölben lökték be a vízbe.

Ezek csupán alapvető kérdések, de ezekhez még hozzá lehetne fűzni párat. Azt hiszem várható még fordulat az ügyben.

Evo 2009.04.01. 08:26:38

Kedves Vikuci!

Szépen, logikusan kikövetkeztetett következtetéssor! Gratulálok hozzá!Remélem, hamarosan kiderül, hogy az eset tényleg így történt, és igazolást nyernek soraid!

Vikuci 2009.04.01. 10:33:26

Kedves György, kedves Hozzászólók!
Nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat, elmondhatatlanul jólesik, hogy egyre többen hisztek nekem. Valóban igyekszem alapos munkát végezni és itt megfogadom Nektek: addig nem nyugszom, amíg nem történik valami előrelépés az ügyben! Próbáltam elengedni Ophélie-t a temetése után, de nem ment, és most már azt is tudom, hogy miért. Ha egyszer tőlem kért segítséget és ezzel tartozom neki halála után is.

FairyFeller: beszéljünk a továbbiakról mihamarabb! Sajnos az új munkahelyem és az állásbörzék miatt kevesebbet vagyok gépközelben, de feltétlen térjünk vissza a megbeszéltekre!

Még abban reménykedem, hogy talán Horák Nóri haláláról is kiderülhet több, mint amit tudunk, Evo, ígérd meg, hogy Te sem adod fel, jó?
Üdv
Vikuci

macskamaci 2009.04.01. 19:52:45

@Vikuci:

Remélem, hogy az elszántságod megmarad, a te véleményed, és Fairy véleménye nagyjából kezdetek óta egyezik az enyémmel, több helyen is elmondtam, hogyan látoma dolgokat, de óriási az ellenszél, az emberek angy része úgy hiszi, hogy öngyilkos lett. Persze nem csodálom, hiszen a alkoholista, felelőtlen lánynak lett beállítva a lakájmédia segítségével. (természetesen nem volt részeg, jól látható, hogy egyenesen és normálisan megy)
Én még hozzátenném: hogyan is látszódna valamiféle külsérelmi nyom, (ha pl belökték a Dunába, és elkábították)ha egyszer jól be volt öltözve, valamint több, mint 2 hónapig vízben volt szegény állítólag...valamint az, hogy roppant rövid idő alatt tette meg a Madách-tér és Roosevelt-tér közti időt, valamint az, hogy érdekes módon senki nem látta, na és persze magától befordult abba az öbölbe egy hajtűkanyar után...amely egy roppant elhagyatott részen van.
A képei alapján abszolút életigenló, kedves, aranyos nőnek látom, és az ismerősei mind cáfolják, hogy szuicid gondolatai lettek volna.
Én nem hiszem el, hogy Ophélie magától választotta volna a fulladásos halált, sokkal inkább elképzelhető nekem, hogy kocsiba csalták, elkábították és azon az elhagyatott helyen megaszabdultak tőle. Persze tévedhetek, de a gondolataim , már december vége felé, amikor először megláttam a neten, és amióta elolvastam az összes vele kapcsolatos cikket, mind azt súgják, hogy ez a lány nem magától hunyt el. Remélem nem írtam össze-vissza és nem csapongtak a gondolataim.
Remélem a megérzéseid segítenek a dolog tisztázásában, és hogy hamarosan többet megtudhatunk a részletekről, pl hol került be a vízbe, és tényleg van-e olyan utolsó felvétel stb...
Én nagyon sajnálom őt.

Evo 2009.04.02. 07:50:30

Kedves Vikuci!

Én Nóri ügyét soha nem fogom feladni, efelől ne legyen kétséged! :)

Keselyőbérc 2009.04.02. 09:42:20

Kedves Evo!

Vagyunk még néhányan, akik nem adjuk fel!
Több lehetőség is van. Ha a rendőrség nem találja meg rövid időn belül a tettest, akkor már csak a mintaelemzés segíthet. Igen ám, de nincs mivel hasonlítani! Hogy létesülhessen egy adatbank, ahol a teljes lakosság DNS mintáit tárolnák, az ujjlenyomatokkal együtt, törvényt kellene hozni.
Szerintem lakossági kezdeményezésre egy ilyen törvényjavaslat a parlament elé kerülhetne.
Ez egyben az állam érdeke is. Annyiféle információt gyűjtenek rólunk, beleférne ez is.
A minták alapján a jövőben azonosíthatók lennének az ismeretlen holttestek, és számos bűncselekmény elkövetője is. A magam részéről hozzájárulok, hogy tőlem mintát vegyenek, és tárolják. Egy-két éven belül az összes állampolgár genetikai anyaga rendszerezhető, és ily módon Nóri gyilkosai is egyértelműen azonosíthatók lennének!

Evo 2009.04.02. 18:46:08

Ó kedves Keselyőbérc! :)

Szerinted hány embert zavarna ez, hányan lennének azok akik egy ilyen törvényjavaslatot kigáncsolnának, nyilván azért mert az ő érdekük meg azt diktálja?
Az USA- ban minden előzetesbe kerülő ember dnsét rögzítik, sőt lefuttatják a rendszerükön hogy szerepel e az a dns bármely más régmúltban történt lezáratlan bűncselekménnyel kapcsolatban.
Nagyon sok gyilkosságra ott így derül fény: nem találják az elkövetőt, majd egyszercsak hopp egy ittas vezetés, dns - hahóóó stimmel egy X évvel ezelőtti bűnügy helyszínén találttal? Akkor újra előveszik az ügyet, aztán lehet hogy az ittas vezetés ilyen módon mindjárt életfogytiglant von maga után.
Elképzelni nem tudom hogy a mi piciny országunk mikor fog erre a szintre eljutni....

Keselyőbérc 2009.04.02. 19:41:49

Kedves Evo!

A parlamentben nem gyilkosok, és bűnözők dolgoznak, de ha mégis, ők törvény felettiek, mentességi joguk által.
Mivel mind talpig becsületes magyar ember, ezért aztán sietve újraválasztjuk őket. Önkínzó nép a magyar!
De komolyra fordítva a szót, nem érne meg egy népszavazást?
Továbbfejleszthetnénk az amerikai modellt, nemcsak
a bűnözőktől kellene mintát venni, hanem mindenkitől. A DNS minta tudományos célokat is szolgálhatna, bizonyos betegségek szűrésére is alkalmas. Egyaránt szolgálná a rendszer, és az egyén érdekeit! A kiskunlacházi gyilkosokat egy héten belül letartóztathatták volna, ha létezne ez a gyűjtemény. Az állam szereti nyilvántartani polgárait. Ez is egy lehetséges módja a személyazonosság megállapításának.

FairyFeller 2009.04.04. 16:57:58

@Keselyőbérc:

Szia!

Véleményem szerint már elkapták volna a kiskunlaczházai gyilkos-tetteseket, ha....ha...meg volna rá a politikai szándék. A DNS-alapján való nyilvántartást fel lehet használni az igazságszolgáltatás hatékonyabb működésében, azonban veszélyei is vannak. A DNS kód alapján hozzájuthatnak illetéktelenek olyan információkhoz az egyénről, amelyeket rosszindulatúan is felhasználhatnak ellene (lásd pl. amerikai egészségbiztosító társaságok...), et cetera.

Bizonyos pontig viszont valóban tisztességesen lehetne alkalmazni. Hogy mi ez a bizonyos pont...? Avagy hogy kitől vehessenek, kitől nem...? Az amerikai példa minden esetre útmutató, nyilván a bűnelkövetők elleni gyakorlat volna, így leginkább rájuk kellene, hogy vonatkozzon...például visszaeső bűnözők....

Keselyőbérc 2009.04.07. 09:52:01

Kedves FairyFeller!

Nagyon nagyok a bajok, ha egy kicsi lányka brutális gyilkosainak megtalálásához politikai akarat szükséges! Ilyen országban nem jó élni!
Az állam meg annyi adatot gyűjt rólunk, hogy szinte elképzelni sem tudjuk. Akármikor élhet, és visszaélhet vele! Akár bérgyilkost is küldhetne.
Szerencsére nem teszi!
Függetlenül a visszaélés veszélyeitől, én azt mondom, hogy gyűjtsenek rólam annyi, és olyan adatot, amilyent szükségesnek éreznek. Úgyis megteszik, legyen legalább törvényes!

FairyFeller 2009.08.23. 11:19:54

"Ophélie nem a Lánchídnál fulladt vízbe"

...
"Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a soroksári Duna-ágnál fojthatták vízbe Ophélie Bretnachert, a Budapesten decemberben eltűnt francia diáklányt, mert egy privát nyomozást folytató férfi azt állítja: elemezték az áldozat tüdejének tartalmát, amely egyezik a Duna-ági iszappal. A férfi az ügyben azt állítja: biztos forrásból tudja, hogy Ophélie tüdejében olyan anyagokat mutattak ki, amelyek csak azon a Duna-szakaszon találhatók, ahol a lány holttestét kiemelték...A Bors vetette fel elsőként azt a kérdést, hogyan kerülhetett a lány holtteste egy olyan öbölbe, ahová a Lánchíd felől nem sodorhatta a víz. Az áldozat édesapja azt már korábban közölte, hogy lánya vérében jóval kevesebb alkoholt találtak, mint ahogy arról beszámoltak." (...)

-> www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=175671

...
"...azt írták lapunk munkatársainak egy elektronikus levélben tört magyarsággal: ha tovább firtatjuk, mi történt Ophélie-vel, könnyen úgy járhatnak szerzőink – és itt meg is nevezik őket –, mint a francia lány. Ugyanilyen tartalmú fenyegetést kapott Pepe is, aki úgy gondolja: az sem véletlen, hogy bár egy tévéműsor felkérte nyilatkozatra, az utolsó pillanatban lemondták szereplését, felsőbb utasításra hivatkozva." (...)


& -> www.borsonline.hu/news.php?hid=22998

Valami "nagyon nem kerek" továbbra is az ügyben. Mégis azt gondolom: egyszer majd a kör bezárul. Véleményem szerint PePe is mellékvágányon van, lehetséges, hogy elkötelezett, hogy szakmabeli, de nekem kissé elfogultnak, kissé belemagyarázónak tűnik, mivel a cikkek szerint személyes okok (barátok elvesztése) nyújtanak számára felhajtóerőt.

Véleményem, az előzetes ismeretek, Ophélie ismerőseivel való beszélgetések után (legutóbb néhány napja) továbbra is az a gyanúm: Ophélie jól érezte magát aznap este is (nagyon aktív lány volt, sok közösségi és szervezői feladattal foglalkozott), nem volt ittas, többek beszámolója szerint jó dolgok történtek vele, nem félt Budapesten (az "elit részeken") hajnalban járni, nem elsőnek tett meg hasonló utat éjjel és az sem volt ritka, hogy egyedül sétált/utazott. A videofelvételeken pedig Ő látható (PePe szerint nem biztos...), és ÁLLÍTÓLAG a Bazilika és az Alkotmány utca-Rooswelt-térnél készült -nyilvánosságra nem hozott- UGYANOLYAN MINŐSÉGŰ felvételeken olyan dolgok láthatóak, amelyeket el akarnak titkolni.

Ophélie-t elrabolták (ki tudja mit tettek vele, valljuk be egy több hetes vizihulláról kevés pontos következtetés, információ vonható le), majd pedig a nagy médianyilvánosság miatt -akár napokkal, vagy hetekkel később- megszabadultak tőle. Vikucihoz hasonlóan ez az én személyes és alapokkal rendelkező véleményem.

Én inkább a hazai, közbiztonsági problémáinkkal és az etnikai feszültségekkel hoznám összefüggésbe a politikai irányítottságú hatóságok titkolózását. Az eset alig több, mint 2 héttel Horák Nóri brutális, állati kegyetlenséggel -állítólag csoportosan- elkövetett gyilkossága után történt meg. Ehhez hasonlóan rejtélyes, gyanús, titokzatos, találgatásokra okot adó az, ahogyan a nyomozást folyt mindvégig és mostanáig.

Ophélie esetének egy ilyen feltételezett tartalma, szimbóluma, jelentősége a Horák Nóri felháborodási hullámmal egyesülve hatalmas politikai, közvélemény-formáló erővel rendelkezett volna (nem mintha így eltusolva, külön-külön nem volnának azok).

SAJNOS! Sajnos, megtörtént a tragádia, amely rövid időn belül -azokhoz egyesülve- "pótolta" a ködös Horák Nóri és Ophélie esetek hatását: brutálisan kivégezték egy veszprémi utcán Marian Cozmat!

NEM TUDTÁK ELTUSOLNI! Egy ismert külföldi sportoló, külföldi áldozatok, súlyos sérülésekkel, nemzetközi botrány.

ÉS: ezek után élénkültek fel, váltak egyre gyakoribbakká a cigány-gyilkosságok is.

Részemről a fenti feltételezések felé hajlanék. Lehetséges, hogy én is belemagyarázok összefüggéseket, azonban több logikát és értelmet látok a jelenségek ilyentén megvilágításában, mint amilyet a PePe fedőnevű magánnyomozó taglal Ophélie esetében. Az én meglátásom valóság közelibb.

Dyen 2009.08.23. 14:06:49

@FairyFeller: hasonlóan gondolom én is :((

Remélem egyszer minden szemétség kiderül!

FairyFeller 2009.08.24. 13:11:18

1 hete írta a BorsOnline:

...
"Továbbra is hiába bombázzuk kérdéseinkkel a rendőrséget Ophélie Bretnacher rejtélyes halálával kapcsolatban, válaszok nincsenek. Olvasóink többsége azonban – legalábbis akik írtak lapunknak, vagy felhívták szerkesztőségünket – úgy gondolja, Pepe jó helyen keresi a megoldást...'Nem lehet véletlen, hogy Bretnacher- től ugyanabban az időben lopták el a laptopját, benne minden fontos adattal' – vélekedik Pepe..."

(...)

...
"Néhány vélemény Olvasóink tollából:
- Biztos, hogy nem lett öngyilkos, itt valami nagyon bűzlik. A lányom kolléganője egy suliba járt Vele, azt mondja, hogy egy nagyon kedves, életvidám lány volt, tele szerelemmel a barátja iránt, aki imádta Őt." (...)

...
"- Arra a kislányra is ráfogták, hogy öngyilkos lett, akit ruha nélkül találtak meg a vízben." (...)

...
"- Kicsit érdekes, hogy azon az estén az olasz fiú is éppen a Lánchídon próbált átkelni, ahol éppen véletlenül megtalálja a táskát! Aztán hogy lehet az, hogy a megtalált táskával nem a rendőrségre megy? Aggódnia kellett volna, hogy valamilyen baj történt." (...)

-> www.borsonline.hu/news.php?hid=23128


A bulvárlap csúsztat, mert érdeke, hogy ilyen megvilágításból is írjon és eladhassa a lapot. Arra ferdít, hogy Francis Bretnacher nagyhatalmú ember, aki nem nyilatkozott az őt ért esetleges fenyegetésekről. Francis Bretnacher munkahelye Európa negyedik legnagyobb energetikai vállalata GDF-Suez, ahol középvezető. Elmondása szerint nem számít befolyásos embernek a cégnél. Ha fenyegetések érték volna, ha váltságdíjat, vagy egyebet követeltek volna, nyilvánvalóan felvették volna a kapcsolatot vele az emberrablók. Elmondása szerint ilyenről szó sincs és nem is elképzelhető. Nem hiszem, hogy egyet fognak érteni PePe-vel, ha felveszik a kapcsolatot.

FairyFeller 2009.08.30. 18:32:44

"Ophélie halálsikolyát kérik a franciák"

...
"A Bors segítségével felvette a kapcsolatot Ophélie édesapjával a személyes indokok miatt saját szakállára nyomozó hírszerző, Pepe...'Egyetlen lapnak sem akarok nyilatkozni egy szót sem.' Ehhez tartotta magát [-Francis Bretnacher-] arra a kérdésünkre is, valóban beszélt- e a Pepe néven bemutatkozó férfival, és ha igen, miben állapodtak meg. 'Megértem az édesapát és mindazokat, akik óvatosak' – kommentálta az eseteket a titokzatos férfi.

'Többször beszéltem Bretnacher úrral és ügyvédjével is, azt remélem, a segítségükre lehetek. Többet azonban most én sem mondhatok.'...A rendőrség a Bors kérdéseire nem válaszol. Lapunk más forrásból úgy tudja, hiába küldtek a magyar rendőrök víz- és iszapmintákat a franciáknak, az a válasz érkezett, hogy mindezt decemberben tegyék meg újra, hasonló időjárási viszonyok között, mint amikor Ophélie eltűnt. Ugyanakkor egy hangfelvétel elkészítését is kérték a jogsegély keretében, mégpedig: női sikoltozást kell felvenniük a magyar nyomozóknak éjszaka az utcán. A modellezésre azért lehet szükség, mert ezek szerint mégiscsak létezik egy (fül)tanú, aki hallhatott valamit Ophélie esetleges elrablásakor." (...)

-> www.borsonline.hu/news.php?hid=23385

"A titokzatos Pepe megoldja az Ophélie-titkot? De mit tud a rendőrség Pepéről?"

...
"A férfi titkosügynöknek adja ki magát, és privát nyomozást emleget, melyben továbbszövi a sajtó által gerjesztett bődületes baromságok szappanoperáját. A nyomozók is felfigyeltek a férfira, és játszi könnyedséggel kiderült, ki is ő valójában...Meglepő módon a magát az egyik hárombetűs külföldi titkosszolgálat ügynökének beállító férfi az ügynökökre nem jellemző módon nem kerülte, hanem kereste a nyilvánosságot. Maga hívta végig a szerkesztőségeket elképesztő történetével. Azt, hogy melyik országnak és milyen szervezetnek dolgozik, nem árulta el, csak annyit közölt: személyes indíttatásból kezdett nyomozni az ügyben. Nyilatkozatai után a rendőrség is felfigyelt rá, utána néztek, ki is az a Pepe, aki pillanatok alatt megoldja a nyomozást. 'Ez a férfi, mint kiderült, egy pszichiátriai kezelt. Mentálisan sérült, szavai véleményem szerint semmilyen hitelt nem érdemelnek' - jelentette ki egy vezető rendőrtiszt, és hozzátette, ártalmatlannak nem nevezné P.-t, hiszen a sajtón keresztül újra és újra feltépi a család sebeit...'Ha Pepe dezinformációival akadályozza a nyomozást, vagy megpróbál ellenszolgáltatást kérni a családtól egy olyan nyomozásért, amihez sem illetékessége, sem képessége, sem képzettsége nincsen, több tényállás is megállhat ellene' - magyarázta a rendőrtiszt és hozzátette, vannak még megválaszolatlan kérdések az Ophélie-ügyben, de az illetékes nyomozók véleménye szerint sokkal valószínűbb egy baleset vagy egy öngyilkosság, mint bármilyen idegenkezűség, vagyis bűncselekmény." (...)

-> www.stop.hu/articles/article.php?id=536181

FairyFeller 2009.09.01. 11:55:06

Ha minden igaz: Pepe -sajnos- egy közönséges szélhámos...

"Átvágták Ophélie apját"

...
"A BRFK szervezett bűnözéssel foglalkozó osztálya a napokban előkerítette Pepét, mert úgy hitték, értékes információkkal rendelkezik, amelyek segíthetik a nyomozást. De döbbenetes dolog derült ki, a debreceni férfinak semmilyen hírszerzéssel kapcsolatos végzettsége nincsen. Pepe – úgy tudjuk – elmondta, ő a hírszerzést úgy értette, hogy a sajtóban megjelent hírekből újabbakat gyárt...'Tanúként hallgattuk ki a férfit. Elismerte, saját teóriáját adta elő. Semmilyen információval nem rendelkezett' – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. – 'Szakértői véleményekre várunk.'..." (...)

-> www.blikk.hu/aktualis/atvagtak-ophelie-22-apjat-161347.html

Számomra sem volt kerek Pepe hajmeresztő teóriája. Túlságosan távolra ment, messzemenő volt, eltérő, túlzó, elfogult, eleve mellékvágányon volt, és mint utólag kiderült alaptalan. Feltéve, "ha minden igaz"...persze.

FairyFeller 2011.01.08. 00:19:25

Fejlemények a -lassan feledésbe merült- Ophélie-ügyben

...
Hajtóvadászatot indított az olasz állami rendőrség P. Paolo [Pierre Paolo Pichierri] után...Az olaszok ugyancsak körözik azt a másik két, akkoriban Budapesten tanuló olasz egyetemistát, akik megtalálták Ophélie táskáját a Lánchídon 2008. december 4-re virradóra, miközben a térfigyelő kamera felvétele egyértelmű bizonyíték, hogy a francia lány nem ment fel a hídra...a Corvinus Egyetemen cserediákként nálunk tanuló francia lány gyengéd, ám viszonzatlan érzéseket táplált P. Paolo iránt. A fiú kedvelte a lányt, főleg azt élvezte, hogy fut utána egy francia milliomos gyermeke. Ophélie az eltűnése előtti napját együtt töltötte a fiúval, de hogy mi zajlott közöttük, arról Paolo nem nyilatkozott a rendőröknek, sőt kihallgatása után még aznap v é g l e g elhagyta Magyarországot. A lány december 3-án éjszaka egy Dohány utcai szórakozóhelyen ivott diáktársaival, onnan gyalog indult el hajnali 2 óra 40 perckor a Lánchíd irányába, de a Tudományos Akadémia közelében rejtélyes körülmények között eltűnt...A Bors megtudta, hogy az igazságügyi orvos szakértőknek nehéz dolguk volt, hiszen az előkerült holttest tele volt súlyos, akár bűncselekményből is származható sérülésekkel, amit utólag – és azt sem hivatalosan – azzal magyaráztak, hogy Ophélie felakadhatott egy hajó aljára, és a hajócsavar okozta a brutális vágásokat a testén. A francia lány szülei nem is hagyták annyiban, az apa Párizsban újraboncoltatta lánya földi maradványait, majd ennek eredményeként kijárta, hogy a párizsi ügyészség végre nyomozni kezdjen gyilkosság miatt. Az olasz fiút tehát mindenképpen elő kell venni, ezt tudják a magyar hatóságok is. A BRFK és a Fővárosi Főügyészség ugyanakkor mossa kezeit, mondván, jelenleg nem tehetnek többet, mint várnak az olaszokra, hogy hallgassák ki újra P. Paolót. A nyomozást 2011. február 22-ig meghosszabbították." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=36374 ]

***

Más médiumok is írtak cikket Ophélie-ügyében (a hirkereso.hu-n megkereshetőek) és említést tesznek az olasz fiúk, tisztázatlan, ellentmondásokat tartalmazó vallomásáról. Mivel az olasz srác elutazott, így őt kihallgatni a budapestiek már nem tudták, ez igaz. Csak azt nem értem, miért kell lassan már 3. éve várni arra, hogy a nyomozók odaáig eljussanak, hogy az egyik kulcsfigurát fontos volna részletesen is kihallgani az ügyben, hátha tud mondani valami fontosat.
Igaz, a Horák Nóra meggyilkolásával gyanúsított P. Józsefnek a tragikus helyszíntől 100 méterre található lakásáig is 7 hónap kellett a nyomozüknak, amíg odáig eljutottak.

Tudom, utólag könnyű ítélkezni, okosnak lenni.
De kérdem én: ennyire?!

FairyFeller 2011.01.08. 00:22:56

Nem mellesleg, amit én személyesen megtudtam egy Csilla (akinek a barátnője ismerte Ophéliet), egy Miklós (aki látásból ismerte Ophéliet) személyes és egy Márk nevű közvetett ismerősömtől (az az eset "fogott meg" engem igazán és így találtam rá Asperján úr bligjára is), azok alapján Ophélie egy közösségi lény volt, aki sok mindenben benne volt, szervező tevékenységet folytatott, sok ismerőse, barátja volt és azok akik nyilatkoztak róla, mind azt mondták (nem csak a szülei), hogy egy vidám, okos és szép, mosolygós lány volt.
süti beállítások módosítása