HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Rendes állampolgár befogja a pofáját!

2009.05.02. 18:19 asperjangyorgy

Nyílt levélben tette közzé dr. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere, hogy nyolc roma fiatal délután két órakor elkapott egy 12 éves, kerékpárral az iskolából hazafelé tartó kislányt, lerántották a kerékpárról, lefogták, átkutatták a holmiját, az értékeit keresték, közben pedig mocskos szavakat használtak. A fiatalok 12-16 év közöttiek voltak. Nyolcan, ha elég vakmerőek, a község legerősebb emberével is elbánnak. A kislány rémületében bepisilt, és érthető módon sokkos állapotba került.

Az eseményt a polgármester - joggal - annyira fontosnak tartja, hogy közmeghallgatást tervez.

És a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ismét nagyot domborított: kijelentette, hogy a nyolc közül csak egy támadó ellen indul eljárás, mert a többiek csak szemlélők voltak. Vagyis ők vétlenek. Nem bűntársak, hanem vétlen bámészkodók.  Lehet, hogy a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság szerint teljesen helyén való megnyilvánulás, ha egy gyerek az iskolából hazafelé tartva ilyen támadás áldozatává válik.

Tény, hogy egyszerre nyolcan aligha tudtak volna lefogni egy 12 éves gyereket (korábban többször megírtam, hogy Horák Nórát sem fogta le valamennyi támadója és egyszerre nem négyen vagy öten szorongatták a torkát, de aki nézőként ott volt és nem akadályozta meg bűnöző társát a cselekményben, szintén vétkes), de az is tény, hogy a polgármester által kiadott közlemény csoportos támadásról szól.

Hogyan történhetett a dolog? Például úgy, hogy a kislány látta a csoportot alkotó nyolc roma-fiatalt. Mivel délután két óra volt, nem gondolta, hogy vissza kellene fordulnia az úton, az sem jutott eszébe, hogy láttukra sikoltozni kezdjen. A szívében bizalommal megpróbált mellettük elhajtani. Talán Horák Nóra is bizalommal ment azon az éjszakán az úton álldogálók csoportja felé, mivel közelükbe érve látásból ismerhetett közülök egyet vagy kettőt, és nem gondolt arra, hogy a végzete akkor kezdődik, amikor a közelükbe ér. És helyesen gondolkodott, mert úgy nem lehet élni, hogy bárki feltűnik az úton, azonnal kétségbeesünk és valamilyen módon menekülni kezdünk. Különösen vészes lenne a helyzet, ha már délután kettőkor is erre gondolna akár fiatal, akár idős. Ha ennyi bizalom sincs az emberben embertársai iránt, akkor az adott településen nagy baj van, sőt, nagyon nagy baj. Akkor az adott településen nem lehet élni, mert egyesek a törvény fölé helyezik magukat, törvénnyé téve saját magatartásukat és cselekedeteiket.

Ez alkalommal is valami ilyesmi történhetett. A nyolc fiatal ezt gondolhatta, ezért nem akadt köztük egy sem olyan, aki lebeszélte vagy megakadályozta volna bármelyik, esetleg több társát abban, hogy az vagy azok rátámadjanak egy gyanútlan gyermekre. Azt gondolom, hogy amikor a kislányt elkapta valamelyikük és lerántotta a kerékpárról, a többi hét ijedtében nem szaladt világgá, hanem az esemény alatt mindvégig jelen volt, "szemlélődött". Vagyis aktív vagy hallgatólagos hozzájárulásával történt, ami történt. Azt gondolom, hogy előzetesen megbeszélték, mit fognak tenni. Azt gondolom, hogy ennek alapján bármelyikük megtette volna, aki legközelebb volt a kislányhoz. Tehát a közvetlenül cselekvők abban a biztos tudatban tehették, amit tettek, hogy a társaik nem fogják őket ebben megakadályozni, nem fognak elszaladni, sőt, ha kell, ők maguk is részt vesznek cselekvőleg az előre megbeszéltek megvalósításában.

Innen kezdve bizony kissé furcsa és szokatlan az a rendőri hozzáállás, ami a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének szavaiból kiolvasható, miszerint a csoportnak csak egyetlen tagja gyanúsítható bármivel is. Emlékezzünk rá: kezdetben - és az eredménytelenség alapján: talán később is - ugyanez a hozzáállás jellemezte a pest-megyei nyomozókat Horák Nóra ügyében is.

Meghallgattam péntek este az Echo tv-ben Répás József polgármesterrel készült beszélgetést. A műsor abból az alkalomból készült, hogy 150 napja erőszakolták és ölték meg Horák Nórát. Az eseményre emlékezve a község, bízva abban, hogy a lakosság majd összeadja az emlékmű árát, felavatott a tett helyszínén egy emlékeztető sír-emlékművet. Tényleg fontos lett volna, ahogy azt Répás József megfogalmazta, ha ebből az alkalombólk valamelyik politikai vagy rendőri vezető megjelent volna, hogy ezzel is kimutassa, emlékezni kell az eseményre, nem szabad elfelejteni, mert egyrészt nincs meg a tettes, másrészt az elkövetett bűncselekmény olyan súlyos volt, hogy nem szabad elfelejteni. (Különösen ha olyan cselekedetek emlékzetetik rá a helyi lakosokat, mint a fentebb leírt). Ha majd a tatárszentgyörgyi áldozatok emlékére készül egy emlékmű - és bízzunk benne, hogy a helyi közösség összeadja rá a pénzt -, akkor azon nemcsak valamennyi romavezető vesz részt, nemcsak Iványi Gábor lelkész, hanem a politikai vezetés is, elképzelhetően a miniszterelnökkel az élen, és minden bizonnyal ott feszít majd szép rendőrtábornoki egyenruhájában Bencze József, a magyar rendőrség érdemes vezetője is.

A polgármester elég keserűen szólt arról, hogy őt időről időre annyiban tájékoztatja a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság egyik munkatársa, hogy időközben Horák Nóra gyilkosának kézrekerítéséban nem történt az égvilágoin semmilyen előrelépés. Gondoljuk csak el: körülbelül száz napig tíz, csak a Horák Nóra gyilkosának kézrekerítésével foglalkozó nyomozó foglalkozott az üggyel. Aztán az országos rendőr-főkapitány - szerintem tessék-lássék módon - hozzájuk csapott még négy nyomozót. Immár száz napig tíz, ötven napja pedig naponta már 14 nyomozó dolgozik az ügyön. És 150 nap alatt annyit elértek - és valljuk be, azért ez egyfajta nemzetközi rekord -, hogy most távolabb vannak a tettestől, mint voltak 2008. november 24-én, a tett másnapján. Az adófizető állampolgár, akinek a pénzéből fizetik ezt a mélyen tisztelt társaságot, joggal kérdezhetné: tessenek már egyszer elénk állni és megmondani, hogy mi a bánatot tetszettek csinálni 150 napon keresztül.

De ezt nem teheti az adófizető állampolgár, mert a nyomozás érdekei nem engedik, hogy ő okvetetlenkedjék, és egyébként is: az adófizető állampolgárnak ebben az országban kuss a neve. Különösen a rendőrséggel szemben, azzal a rendőrséggel szemben, amelynek az országos rendőr-főkapitány egészen különleges feladatot talált ki: trafipaxok tömegével ellenőrizni a közlekedő autósokat, és minél alaposabban lefejni őket. Bizony, kell a pénz a rendőrségnek. Gondoljunk csak bele, a Horák Nóra ügyben minden eredmény nélkül minden hónapban tizennégyen veszik fel nyugodt lelkiismerettel a fizetésüket. A tiszalöki nem-roma ellen elkövetett, de roma ellenesnek beállított gyilkosság ügyében száz nyomozó ér el nagy buzgalommal semmit. Száz nyomozó: gépkocsikkal, apparátussal stb. stb. - mennyi pénz teljesen eredménytelenül.

Persze nem könnyű a dolguk: egy elmebeteg után nyomoznak, hiszen az országos rendőri vezetés egyik vezérőrnagya egyértelműen megfogalmazta, hogy a tettes skizofrén. Szép dolog, hogy egy elmebeteg száz normális, minden bizonnyal nagyon okos és remekül felkészült nyomozót vezet az orránál fogva. Ebből akár azt a következtetést is levonhatnánk, hogy az elkövető nem is annyira elmebeteg, és a száz, egymás sarkát taposó nyomozó nem is olyan villámló elméjű. Vagy a vezrérőrnagy úr mondott kolosszális ostobaságot. Vagy lehet, hogy nagyon is tudatosan fogalmazott, amikor a lakosság figyelmét szánt szándékkal a normális roma-gyilkosról egy elmebeteg irányába próbálta fordítani. Egy biztos: ha a száz nyomozó előremeredő tekintettel egyfolytában egy elmebeteget keres, bizonyára soha az életben nem fog eredményt elérni.

Emlékezzünk csak rá: Horák Nóra meggyilkolása után azért sem tűztek ki nyomravezetői díjat (más egyéb megfontolás mellett!!!), mert iszonyúan nagy volt a pest-megyei rendőrvezetés zubbonya: ezernyi nyomot találtak, DNS mintákat, és sok egyebet. Ennyi nyom alapján ennyi idő alatt, sőt, az első három napban, már egy ötödikes gyerek is megtalálta volna a tettest. A pest-megyei nyomozók tizen, majd tiezennégyen a mai napig sem. Az ember ezt, különösen, mivel tehetetlenségüknek nem adták és adják semmilyen magyarázatát, akár úgy is értelmezheti, hogy nem is akarják a tetteseket elkapni, mert... ők tudják, hogy miért nem, ha nem. Én ezt nem tudhatom. Én úgy látom, hogy ez az emberek gyanakvó véleménye. És nem ok nélkül fogalmazódott meg bennük ez a vélemény, hiszen 150 nap alatt az ügyben csak annyit értek el a nyomozók, hogy egyre inkább távolodtak a tettesektől. Olyannyira eltávolodtak tőlük, hogy már soha nem is lesznek meg. Az eltávolodásukkal pedig bátorítást adnak nekik, hogy akár újabb cselekményt kövessenek el.

Elég nagy bíztatás a mostani is, amikor a 12 éves kislány megtámadása kapcsán a szóvivő - a főnökei utasításainak megfelelően - azt mondja, hogy egy cselekvő résztvevője volt az eseménynek, a többi hét csupán vétlen, ártatlan szemlélője. És bizony nagy a valószínűsége, hogy ebből az egészből afféle gyerekes csínytevést kreál a helyi rendőrség. De azért ne szaladjunk ennyire előre: még az is lehet, hogy további tanúmeghallgatások alapján lesz újabb gyanúsítás is. Bár érdekes a nyilatkozatnak az a része, amely szerint a rendőrség által elkapott három fiatalt kihallgatták és hazaengedték. A többieket majd, majd, majd még ezután hallgatják ki, hiszen pontosan tudják, hogy hol keressék őket. És ha ennyire pontosan tudják, hogy kik voltak a "szemlélők", miért nem hallgatták ki őket nyomban? Mert lejárt a munkaidejük?

Nem látunk mi bele a rendőrség kártyáiba és módszereibe.

Én azt mondom, hogy bízzunk vakon és elszántan a rendőrségünkben (különösen a trafipaxoló részlegében!) Én is nagyon-nagyon bízom benne, mert ha nem ezt teszem, a rendőrségünk gyorsan rám süthet valamit és máris jön a kommandó, hogy letartóztasson. Jaj, drága rendőrségünk, én nagyon szeretem a rendőrségünket, illetve annak egész vezérkarát. Dehogyis bántom, bántanám őket. Tudom én, hogy az a jó és rendes állampolgár, aki befogja a pofáját és hallgat, olyan szépen hallgat, mint amilyen szépen hallgatnak a kiskunlacházi polgárok, akik igyekeznek gyorsan elfelejteni Horák Nórát, és minden bizonnyal a legújabb kis incidenst is.

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr631099087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyugdíj 2009.05.02. 18:22:06

Itt az egész struktúrát meg kell változtatni:

nyugdijasokhoz.blog.hu/

Keselyőbérc 2009.05.02. 20:56:49

Kedves Társaim!

Egy kis közvélemény-kutatást tartanék! Öt hónap eredmény nélküli nyomozás után nincs sok esély a tettesek kézrekerítésére. Bizonyára mindent elkövet a rendőrség, de a munkájukhoz hiányzik valami. Ez a valami nem más, mint az állampolgárokat azonosító adatok hiánya.
Jelenleg nem áll rendelkezésre valamennyi polgárról ujjlenyomat, és DNS minta.
Annak érdekében, hogy létrejöhessen ez a fajta adatállomány, törvényt kell hozni. Törvényt ennek érdekében maguktól nem hoznak politikusaink, de a népakarat hatására meg kell tenniük! Ha máshogyan nem megy, készítsünk elő egy népszavazást a mindenkire kötelező mintaadás, és ujjlenyomat gyűjtés érdekében! Biztos vagyok benne, hogy többszázezren ellátnák aláírásukkal tervezetünket. Ha sikerül, néhány év alatt létrejöhet az adatbank, és ezáltal nagyon sok bűnöző rács mögé kerülhet. Nóri gyilkosai is!
Az aláírók között ott leszek én is, családommal együtt! Csatlakozzatok hozzám, várom véleményeteket!

asperjangyorgy 2009.05.03. 12:06:26

Tegnap még nem tudtam a jó hírt, csak sejtettem: Kiskunlancházán nem csoportosan elkövetett, testi erőszakot alkalmazó és nyolc napon túl gyógyuló sérülésel járó rablási kísérlet történt, hanem gyerekcsíny, amelyet nyolc 12-17 év közötti roma származású fiatal hajtott végre. Ebben az esetben Kolompár Orbánnak pánikszerűen oda kellett volna mennie Kiskunlacházára, maga elé rendelni a helyi romák mérvadóit, és a sárga agyagig lecseszni őket, amiért gyermekeik iszonyú károkat okoznak a helyi romáknak, és persze az országos kisebbségnek. Nem ezt tette Kolompár Orbán, hanem azt, ami elvárható volt tőle: védelmébe vette a kamaszokat, mondván, a fényes nappal elkövetett nyilvános rablási kísérlet csupán csíny, ha roma fiatalok követik el. Kolompár Orbán képtelen felfogni, hogy ezzel a vélekedésével mérhetetlen károkat idéz elő, ugyanis a józan emberek immár nem azt mondják, hogy ezt cigány fiatalok követték el, hanem olyan kamaszok, akik úgy érzik, hogy erre felhatalmazással bírnak. Bármit megtehetnek, mégpedig következmények nélkül. Kolompár Orbánban fel sem merül, hogy az eset általa történt interpretációja ezerszer károsabb és súlyosabb eset, mint amit magauk a fiatalok elkövettek. Kolompár Orbán ezzel a minősítéssel országos szinten a bűnpártolás vétségét követte el. És nem ártana, ha erről megfelelő tudású ügyvédek és rendőrségi vezetők felvilágosítanák. Ez a vélekedés és magatartás ugyanis veszélyes, nagyon veszélyes mindenkire. Akkor is veszélyes, ha ezt Kolompár Orbán nem képes felfogni és megérteni. Ő ugyanis olyan roma kisebbségi vezető, akinek az ilyen véleménye százezrekben, milliókban veri ki a biztosítékot. Mert akárki követ is el egy bűncselekményt, azt annak kell minősíteni, ami. És ebben határozottan segítenie kellett volna a helyi rendőrségnek, például azzal, hogy azokat, akik világos nappal nyolv napon túli testi sérüléssel járó rablási kísérletet követnek el, előzetes letartóztatásba helyezi, akár roma fiatalok, akár nem roma fiatalok a tettesek. Hát igen, képzeljük csak el, mi történt volna abban az esetben, ha egy 12 éves, biciklivel hazafelé tartó roma kislányt nyolc nem roma fiatal ugyanígy inzultált volna. Ma már nemcsak az összes magyar újság közölné a hírt öles betűkkel, hanem valamennyi amerikai vezető napilap is. És Mohácsi Lívia, Kolompár Orbán egyenesen éhségsztrájkkal tiltakozna, ha a rendőrség nem venné őrizetbe a tetteseket. Vagyis valami egészen abnormális helyzet alakult ki, amelyet Kolompár Orbán nem csitítani igyekszik, hanem éppen hogy benzinnel locsolni a tüzet. Az az ember érzése, hogy Kolompárnak, Horváth Árpádnak, Mohácsi Líviának és más roma-vezetőknek az az álláspontjuk, hogy minél rosszabb, annál jobb. Erről a hibás felfogásukról nyilvánosan fel kellene őket világosítani: esetleg a parlamentben, esetleg olyan emberek által, akiknek talán elhiszik, hogy árt a magyarországi romáknak, ha egy fényes nappal elkövetett rablási kísérletet és annak igen durva körítését (most pedig meg leszel baszva - mondta egyikük Horák Nóra meggyilkolása után öt hónappal egy rémült gyereknek) csupán gyermekcsínynek minősíti. Tudjuk, ezerszer leírtuk, hogy iszonyatos problémák között él a magyarországi romák jelentős része. De egyre iszonyatosabb körülmények között él a nem-romák egy nagyon jelentős része is. Vagyis a hazánk mind inkább legatyásodik és ennek milliók isszák meg a levét. Már csak az hiányzik, hogy egyesek, illetve a roma vezetők szembefordítsák egymással a lakosság egyaránt szenvedő részét. Vagy ez esetleg egyes roma-vezetőknek kifejezetten érdekük? Remélem, hogy nem, csupán képtelenek felfogni, hogy a tűzzel játszanak.

FairyFeller 2009.05.03. 13:17:59

Tisztelt Asperján György Úr!

Őszintén nagyra becsülöm Önt! Az együttérzés, az aggodalom és a szeretet, amelyet embertársai iránt kifejez, nagyon is példamutató ennek az "emberi sötétség" uralta országnak. Azt kívánom: bárcsak sokkal többen tennék fel ugyanezen a kérdéseket magukban, ilyen színvonalasan! Itt az idő, hogy az emberek kiálljanak végre egymásért, hogy állást foglaljanak, belenézzenek lelkiismeretükbe és tudatosítsák felelősségüket egymásért és az országért. Nagyon nagy a baj, rég nem vészmadár az, aki ezt mondja. A társadalmi közöny szürke álmából, kábulatából minél többeknek kellene felébrednie és gondolkodni. gondolkodni globálisan, cselekedni lokálisan és talán még a választások útján is segíthetünk valamennyit a közbiztonság fájdalmas hiányának kompenzálásáért, ami még az életszínvonal csökkenésénél és a várható kilátásoknál is SOKKALTA nagyobb, fokozatos ütemben járul hozzá az életminőség romlásához, egyes helyeken, régiókban az elviselhetetlenségig fajuló körülmények kialakulásához. Istenünk, kérünk hogy világosítsd meg a sötét elméket, mert itt már kétség kívül az ország létének hosszútávú jövője a tét.

FairyFeller 2009.05.03. 13:39:27

@Keselyőbérc: Én támogatnám ezt a törekvést, azt gondlom viszont, hogy egyszerűbb, és olcsóbb módja is volna az amatőr bűnüldözésnek. Ha megengedsz egy mondást: "Fejétől bűzlik a hal". Magyarán szólva lehetne itt tenni, ha engednék, lásd Répás József. Nagyon tisztelem azt az embert. Én személyesen is jelen voltam Horák Nóra emléktáblájának avatásán.

Keselyőbérc 2009.05.03. 14:29:44

Kedves FairyFeller!

Én jelen körülmények között kerestem azt a megoldást, melynek révén Horák Nóra gyilkosai
egy-két éven belül bizonyosan megkerülnének.
A dolog nem lehetetlen. Kellő támogatottság mellet
sikerülni fog!
A jövőben várhatóan egész Európában csorbítani fogják a szabadságjogokat a fokozódó bűnözés, és
terrorveszély miatt. Erősödni fog a rendőrállam jelleg, és nem a bűnöző mondja azt, hogy "csak játszottam", hanam a bíró szava lesz a döntő!
Répás József megpróbált kiszabadulni egy pokoli kényszerpályából, és úgy látom sikerült is neki!
Kimondta azt, ami mindenki számára nyilvánvaló, de
a politika gyomrát megfekszi. Nem ismétlem őt, világosan megfogalmazta gondolatait.
Kisebbségünk egy része szokásaiban, erkölcsében, viselkedésében, olyan mértékben rúgja fel a társadalmi normákat, amit semmilyen rendszer nem tolerálhat. Ilyen emberekkel képtelenség egy közösségben élni! A velük való kapcsolat során a többségi társadalom a rövidebbet húzza!
Durván egy év múlva büdös halunktól megszabadulunk,kérdés, hogy milyen lesz a következő illata?

Az emléktábla avatást 2 órával lekéstem, de ott voltam, és éreztem a hangulatot, a tehetetlenség érzését!

FairyFeller 2009.05.03. 17:46:51

Egy fotó a 12 éves K. Nóráról, a tegnapi gaztett áldozatáról. Egy internetes közösségi portálon találtam.

-> mightyhand.uw.hu/Kiskunlachaza/K.-Nora.jpg

A kis Nóri bizonyosan nehezen és hosszú idő alatt fogja tudni csak feldolgozni azt, amit vele tettek. Még az is lehet, hogy Ő érez szégyent a történtek miatt és bizonyosan nem szeretné ha egy ország ezáltal meg a nevét. Nagyon remélem, hogy senki nem fog ennek kislánynak akármilyen jóindulatú üzenetet küldeni "ismeretlenként", ezen a közösségi portálon. Pedig, mint tudjuk, ez nem az Ő személyes szégyene. Ez minden magyar szégyene.

A néhai Horák Nóra is fent van a szóban forgó közösségi portálon. Utolsó bejelentkezése 2008. november 22-én történt... :(

FairyFeller 2009.05.03. 18:06:07

@Keselyőbérc: Ami engem illet, e tekintetben túl sok segítséget nem várok az Uniós szabályozásoktól. Csakis magunkra számíthatunk, vagyis a magyar összefogásra. Véleményem szerint a szlovákok érdekérvényesítő gyakorlata szolgálhatna mintául. Európában a fokozódó bűnözés is első sorban a beilleszkedni képtelen bevándorló rétegeknek köszönhető. Ha valaki egy országban él, annak tiszteletben kell tartania az együttélés törvényeit, a normákat, legalább az írott, ideális esetben az íratlan szabályokat egyaránt. Azt gondolom, hogy a toleranciahatár csakis az íratlan szabályok betartásának egy szintjéig vonatkozik, amelyet megfelelő, szélsőségesen liberális hatásoktól mentes törvénykezéssel kell meghatározni. Erős és keménykezű rendőrségre volna szükség, amely azoknak is megtanítja a törvényt, akik otthon hibás nevelést kaptak.

Keselyőbérc 2009.05.03. 18:23:42

Kedves Fairyfeller!

Egyetértünk! Minden normális ország védekezik a bűnözők ellen, legyen az bármilyen fajtájú, érkezzen bárhonnan.
Kérdésem inkább az, hogy Nóri ügyében beletörődünk
az eredménytelenségbe, vagy egy aláírás erejéig megerőltetjük magunkat? Egy széleskörű aláírásgyűjtési mozgalom ráirányítaná a figyelmet az ügyre. Közben még az is lehet, hogy végre megtalálják ez elkövetőket!

Csillagocskám 2009.05.04. 08:31:25

A Budapest tv mai műsorából:

"A hétfőn, 14 órakor kezdődő Köz-Élet Extra című műsorunk vendége Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke lesz, akivel az ellene folyó büntetőeljárásokról, a cigányok sérelmére elkövetett bűntettekről, valamint a cigány bűnözés létezéséről vagy nem létezéséről beszélgetünk."

Dien-mint Dyen 2009.05.04. 11:04:25

"a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a novemberi gyilkosság és a csütörtöki eset elkövetői között nem találtak összefüggést. "

Kérdem én, honnan tudja a rendőrség?
- Talán vettek Dns-mintát a 8 patkánytól, és összehasonlították a Horák Nórin találtakkal? Tudjuk, ennyi idő alatt ez nem lehetséges. De nem is gondoltak rá?
- Ha nem kellet mintát venni, akkor talán tudják, hogy nem lehetnek ők az elkövetők? Akkor talán már tudják, hogy kik voltak Horák Nóri gyilkosai?
- Vagy, csak úgy egyszerűen nem lehettek és kész? Miért nem lehet összefüggés a két eset között? Azért, mert cigányok?

Szerencsére azért már sokan látják, hogy a rendőrség, a politika viselkedése vérlázító.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=166881

Dyen ( kicsit trükköznöm kellet a bejelentkezéssel)

Dien-mint Dyen 2009.05.04. 11:58:48

Egyébként, az ártatlan báránykáknak, már vaskos aktájuk van a ráckevei rendőrségen. Némelyikük ellen már többször történt feljelentés.
A gyerekcsínyről meg csak annyit, hogy amikor átkutatták a kislány holmiját, lehúzták a kezükre a pulóverük ujját, hogy ne hagyjanak ujjlenyomatot, esetleg DNS-t. Az is felháborító volt, hogy egyikük anyja, azonnal azzal védekezett, hogy "azért, mert cigányok?"

Dien-mint Dyen 2009.05.04. 13:50:02

"...
Mi a véleménye Kolompár Orbán kijelentéséről, hogy csupán gyerekcsíny történt?
– Undorítóan mocskos megjegyzés, amely nem hagyhatná el egy felelős cigány vezető száját. Az ilyen embert börtönbe kellene csukni. Ezek a cinikus kijelentések tovább bátorítják a cigány fiatalokat, hogy megverjenek, kiraboljanak, megöljenek bárkit, hiszen nekik azt mondták, ez csak gyerekcsíny. Követelni fogom Kolompártól, hogy kérjen bocsánatot. ...

5 perces interjú: Répás József, Kiskunlacháza polgármestere "
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=166895

asperjangyorgy 2009.05.04. 14:33:49

Kedves Dyen!
Köszönöm a hozzászólásait, és az értékes információkat. Kicsit fentebb olvashatja korábban írt hozzászólásomat, amelyben elég részletesen leírim, hogy mi a véleményem Kolompár Orbán úrnak arról a megjegyzéséről, hogy csupán csermekcsínynek kell tekinteni, ha nyolc egészséges, erős fiú közrefog egy 12 éves lány, világos nappal, és kiforgatják a zsebeit, a táskáját, kicsavarják az ujját és közben válogatottan ordenáré kifejezésekkel riogatják. Nem tudom, van-e Kolompár Orbán úrnak egy tizenkét éves kislánya. Mit szólna vajon ahhoz, ha délután két órakor, az iskolából hazafelé tartva elkapná nyolc, meglehetősen elvadult külsejű és magatartású fiú - 12 évestől 17 évesig -, és hasonlóan bánnának vele, mint tették azt ezzel a Nóra nevű gyereklánnyal? Megírtam azt is, mi lett volna helyes magatartás Kolompár Orbán úr részéről. Mást és többet a leírtakhoz nem tudok hozzátenni. Arról viszont, hogy a cigánygyiulkosságok ügyében a magyar rendőrség segítésgül hívta az FBI-t, külön írok, mert ezt olyan mértékben bicskanyitogatónak tartom, hogy kicsit hosszabban szeretném elmondani szerény véleményem.

wlady 2009.05.04. 15:33:06

Tisztelt Asperján Úr Tisztelt bloggolók!Még csak most tudok itt a bloggban hozzászólni mert sajnos ügyintézés miatt nem értem rá hozzászólni de furtólag olvastam a híreket!Fent maradtam és megnéztem az echo tv-ben a nóriról készűlt riportot és láttam az atv-ben is!Bízom benne és úgy látom hogy az emberekben újra fellobbantotta a harag tűzét ma legalábbis ezt tapasztaltam mivel sokan látták a műsort mástnem vasárnap délelőtt!Az aljas mocskos Kolompártól nem is vártam mást hisz ugyanolyan retkes cigány mint a többi!Bocsánat a kifejezésért de ez az igazság!Lehet isten megver de szívből kívánom neki hogy a bőrén érezzen egy ugyanilyen"gyerekcsíny"súlyát!Sajnos a nagy fekete tök fejében egy parányi ész sem szorult!Ez gyerekcsíny?!Ez iszonyatos bűntett!De a rendőrség ezt tűri szerintük a8ból csak egy támadó volt!Ez nem nevetséges ez síralmas és tényleg bosszúért kiáltó dolog!Véleményem szerint ezért van a sok cigányok ellen welkövetett gyilkosság ami ugye nagy bűn!Ha egy magyar lányt megerőszakolnak és meggyilkolnak az nem bűn csak a retkes cigányok ellen van bűnözés magyarok ellen nincs!Egy cigány élete 5ször több mint egy dolgozó vagy iskolába járó emberé vagy gyereké!A cigányok ellen elkövettett bűnesetért50 millió nórikára 4hónap után fanyalogva10millió!Az összes rendőr és vezetőség egy szemétláda!Csak trafipaxoljanak és büntessenek zsebre nyugodtan!Csak ehhez értenek!Véleményem szerint ez a támadás ugyanúgy történt mint a nóri elleni és lehet hogy ezek tudnak is róla valamit de szokás szerint a rendőrök most is bakot lőnek!KÖSZÖNJÜK MEG EZT NEKIK!

Evo 2009.05.04. 15:34:11

Kedves Keselyőbérc!

Támogatom a dnssel kapcsolatos törvény létrehozását. Igen, ha mohamed nem megy a hegyhez, hát a hegy megy mohamedhez!
Dien a bejegyzéseidet és a linkjeidet megdöbbenve olvastam. Nóri esete után igyekeztem ezt csak "félfüllel" meghallani, de rákényszerítettél arra, amire mindenkit rá kéne , hogy igenis ezt is meg kell hallani és igenis meg kell botránkozni és igenis újra és újra nap mint nap el kell gondolkodni azon hova jut ez az ország ilyen mocsadékok tömkelegével tarisznyájában!!! Ha pedig már ott tartunk, hogy betartatjuk a kisebbséggel kapcsolatos törvényt (lsd tánciskola akit megvágtak mert "diszkriminált"), nem csak azt büntetném, aki megkülönböztet cigányt, hanem azt is aki van akkora primitív állat barom mint a kis játszadozó aljadékok anyja (az azért mert cigányok??! felkiáltása miatt ) , valamint ezt a nappali fénynél sötéten világító rablóvezér Kolompárt is! Mert aki ilyen aljas és szemét tettet véd, az is diszkriminál, méghozzá egy 12 éves ártatlan gyermeket és ezzel egyidejűleg támogat minden fenyegetéssel, fenyítéssel, bántalmazással és rablással kapcsolatos tevékenységet!
Az ilyenek takarodjanak el ebből az országból, nem ide valók, nem magyarok (és nem a bőrszínük miatt!!!!) , de még állatoknak sem nevezném őket hanem inkább torz mutáns vírusoknak akik mindenhová beszivárognak és élősködnek! Az állatok legalább nem piszkítanak oda ahol zabálni kapnak, ezek meg nem hogy odapiszkítanak de ki is pusztítanak mindent!
És azt gondolom, itt a pont, itt a vége. Hozhatnak bármilyen jogszabályt, ha törvényekkel olyanra akarják a magyar embert kényszeríteni hogy ezt ELVISELJE kötelességből, nagyon nagyot tévednek és könnyen félelmetesen meglepő eredmények születhetnek a következő választásokon!
Ha ezt a kedves "hazafi" politikusok nem látják, akkor őket sem tudom a továbbiakban más kategóriába sorolni mint az utóbb említett "csoportot".

Dien-mint Dyen 2009.05.04. 16:27:23

Furcsa! Két napig nem tudtam bejelentkezni (azért lettem Dien), most meg egyáltalán nem kell, amint megnyitom a blog-ot, máris írhatok. Csak szeretném a régi nevemen :(

Egyébként tudom, hogy a kellett 2t :)))

Dyen 2009.05.04. 16:39:15

Huh! Sikerült! Újra a régi vagyok :)) Minden kívánságom így teljesüljön!

FairyFeller 2009.05.04. 16:58:53

@wlady:

Kedves Wlady!

A dühöd érthető, csak az nem érti meg, aki nem akarja (például bizonyos politikusok) és azt gondolom, a véleményed az ország lakosságának egy jó részét is magába foglalja. Azonban! Mégis tartózkodjunk a túlzó kijelentésektől, mert nem érünk el vele túl sokat. A problémák súlyosak, a valaki kimondja őket, azonnal megindul az "elterelő hadművelet" a megoldásról, ugyanis elkezdenek a rasszizmussal óbégatni, egyre elcsépeltebb szó. Bizonyos, hogy esetedben és minden jóhiszemű ember esetén sem erről van szó, csak annak lesz vesszőparipája a "rasszizmus", a "gyűlöletbeszéd", aki eleve nem hajlandó a bajok megoldásával foglalkozni. A cigányságról statisztikák nincsenek, mivel tilos készíteni. Becslések vannak, amelyek kifejezik a nagy bajokat, a munkanélküliség, a magyarországi újszülöttek százalékos etnikai aránya, a roma fiatalkorú lakosság százalékos arányára, stb...
Hagyjuk is ezt a szót: rasszizmus! Legyenek jó emberek, kevésbé jó emberek és rossz emberek, minden mástól függetlenül. A jókért érdemes vesződni, tenni értük. A semlegesek, az egymás iránt és az országért közönyösek "megérdemlik", a rosszakat, a bűnözőket, az egyre elhatalmasodó rákfenét pedig meg kell fékezni, ki kell választani, függetlenül attól, hogy az egyén milyen származású, vagy hogy néz ki. Tudom közhelyeket írok, de azt hiszem olyan politikára van szükségünk, aki ezt hirdeti, méghozzá gyorsan, nem pedig pepecselve.
Megtesszük amit lehet a körünkben, megpróbálunk jól szavazni és jó emberekkel összefogni, legalább ilyen formában, hogy itt írunk egymásnak. A népszavazást én magam támogatnám, annak ellenére, hogy személyes veszélyei is lehetnek (pedig én tényleg nem vagyok bűnöző). A véleményem az marad, hogy a "cigánybűnözésnek" nevezett elhatalmasodó problémakör egy amatőr bűnözési forma, amely az erőszakon alapul. Ez az erőszak színtere, a bűnözők elleni fellépés szavakkal hiábavaló.

asperjangyorgy 2009.05.04. 18:03:38

Kedves FairyFeller,
egyértek magával. A józan, okos, körültekintő hangvételével, ugyanakkor egyre inkább kénytelen vagyok odafigyelni azokra is, akik elveszítik a fejüket, mert valamennyien kiszolgáltatottak vagyunk, és egyre kétségbeesettebbek. Azt látjuk, hogy a rendőrség fontos és a társadalom közérzetét, közbiztonsági érzetét befolyásoló kérdésekben nagyon-nagyon nem áll a feladata magaslatán. Az Esti Krónikában azt mondta a pczichológus, hogy sem az FBI, sem a magyar rendőrség nem megy sokra a pczichológiai okok (és hozzáteszem: okozatok) keresgélésével, sokkal inkább szociológiai módszerekkel kellene próbálkoznia. Minden módszerre szükség van, mert tudjuk ki a tettes: mi magunk. A kiszolgáltatott, alkalmanként sunyiságra és rossz megoldásokra nevelt cigányok, a nyomorba taszított lakosság minden mindegy hangulata és dühe, az "ordas eszmék" útkeresése. A cigányokat zsaroló cigányok mohósága és irgalmatlansága. Egyes cigányok titkos és megmagyarázhatatlan (illetve nagyon is magyarázható) nagy vagyona, és hivalkodó életmódja. És persze más magyar állampolgárok megyarázhatatlan vagyona és önhittsége. És okak nyomora. A gyerekek nyomora, a nyugdíjasok nyomora. A dolgozni akarok, de munkát nem kapók nyomora. Sok és sokféle nyomor és sok, sokféle hivalkodás, esztelen pénzszórás van jelen. Az egyház szintén a dúskálók közé tartozik, ezért nem avatkozik a földi dolgokba, hallgat békésen, amíg a templomokat nem kezdik fosztogatni. A rendőrségi vezetők megkapják a fizetésüket, akár jár az, akár nem - az eredmény alapján. A politikusok! Hát igen, jobb, ha a politikusokról nem is beszélünk. Szóval sok minden fáj az emberekben, az embereknek. Fáj a romának, fáj a nem-romának. Kiszolgáltatott ez is, az is, És egymásnak is kiszolgáltatottjai. És kiszolgáltatottjai vagyunk a politikának, a magyar bíróságoknak, a magyar ügyészségeknek, a magyar rendőrségnek, mert kiszolgáltatottjai vagyunk immár önmagunknak is. Nagy bűnöket követtek el ellenünk, mert egy tál lencséért közben eladtuk a lelkünket. Nem részletezem, tudjuk. Néha azt hisszük, az egészet csak álmodjuk és jó volna felébredni. Nem lehet, vagy csak nehezen. De igaza van: akármint van is, őrizzük meg a józanságunkat, ne pusztítsuk egymást, se lelkileg, se fizikailag. Nincs jobb és okosabb tanácsom. Illetve volna, de az messzire vezetne.

bloggolo (törölt) 2009.05.04. 18:27:53

Az FBI segítségét kérte a Nemzeti Nyomozóiroda, a romákkal ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban!!! Ez röhej!!!! A 14 éves Horák Nóra gyilkosát kellene elkapni az FBI segítségével...szégyen hogy mi folyik itt!!! Egy ártatlan gyerek élete nem számít semmit?????

Keselyőbérc 2009.05.04. 20:38:18

Kedves Bloggolo!

Nem kapják el, nem sikerül nekik, valahogy nem akar sikerülni! Nincs eredmény, nincs korrekt tájékoztatás. Helyette nyomozás van, mely egyre nagyobb erőkkel folyik az ismeretlen tettesek
elfogásának érdekében. Pedig Kiskunlacháza nem többmilliós város. 6-8 támadó nyomtalanul nem szívódhat fel! Most már egyértelmű jelek utalnak arra, hogy milyen fajtájú emberek támadnak rá gátlástalanul 12 éves lánykára! Ha ebben a csoportban keressük az elkövetőket, akkor számuk kb. 1000-re csökken. Ebben benne van az összes
hímnemű egyén csecsemőtől aggastyánig. Ráadásul a rendőrségnek nem kell vaktában keresgélnie, mert
az öt hónapos nyomozás eredményeképpen némi információ rendelkezésükre áll.

Honi 2009.05.04. 21:06:57

@Dien-mint Dyen: Kedves Dyen!
Egy ismerősöm ismerőse REMEK blogján nem műkődik az üzenet délután kb.4 óta. Pedig az is egy hasonló hangvételű,témájú blog.Hmm..
Talán már sejthető is hogy mi lehet a "technikai probléma" !
Ha valaki nem tud aludni, itt egy kis elgondolkodtató eszmefuttatás.

www.magyarnemzet.hu/portal/633987

www.magyarnemzet.hu/portal/632838

Dyen 2009.05.04. 21:37:18

Kedves Honi! Igen, tapasztaltam én is. Állítólag a a gportálon most sehol nem lehet hozzászólni :(

asperjangyorgy 2009.05.04. 21:44:35

Tisztelt Hozzászólok, egyáltalán nem véletlen, ami demokratikusnak mondott országunkban zajlik, pl. ezzel a bloggal.
Bár Horák Nóra gyilkosainak kérzekerítését illetően volnának az illető urak ilyen gondosak, felkészültek, körültekintők.

Dyen 2009.05.05. 10:31:40

"Kiskunlacházán sokan a cigányságot tartják felelősnek a történtekért, a meggyanúsított cigány családok viszont - a bűnöst is védve - összezárnak. Az egyik megvádolt fiú testvérei a STOPnak tagadták, hogy öccsüknek köze lenne az esethez, alibije van, mondták. A család nem nyugodott abba bele, hogy a rendőrök a fiút megverték, és úgy hallgatták ki, hogy a szülei nem voltak jelen, ezért hétfőn a Budapesti Katonai Ügyészségen feljelentést tettek a Ráckevei Rendőrkapitányság munkatársai ellen." :((

Dyen 2009.05.05. 17:19:36

"Újabb csínytevő gyanúsított Lacházán

Újabb "fiatalt" hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség az április 30-án Kiskunlacházán egy 12 éves kislány ellen elkövetett csoportos rablás kísérlete ügyében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.
Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a ráckevei rendőrkapitányság nyomozói már kézre kerítették a bűncselekmény egyik feltételezhető elkövetőjét, M. Roland 17 éves fiatalembert, aki a kihallgatása során részleges beismerő vallomást tett. Kedden további két társát hallgatták meg az üggyel kapcsolatban. Közülük N. T. 15 éves kamasz gyanúsítottá vált, miután különféle bizonyítékok merültek fel a bűnösségére vonatkozóan. Másik két fiatalt tanúként hallgattak meg a bűncselekmény körülményeinek feltárására.
(MTI)" Huh, micsoda fogalmazás

Balatoni Napsugár 2009.05.05. 17:21:01

Üdv mindenkinek! Sokáig hallgattam, nem irtam, csak olvastam rendszeresen az oldalt. Most megint vagyok.
Szegény cigányokat rettenetesen sajnálom:(((
Mennyire meg lehetnek viselve lelkileg. Ugyebár mindenki őket bántja. Nem is értem MIÉRT?!!!
Miért bántjátok őket? Hiszen köszönhetően nekik ebbe a szép kis községbe (kiskunlacháza) lassan nem fognak jönni idegenek, maradunk csak MI és ők.
Lassan ingatlant sem fog itt vásárolni senki. Pl. a Dunaparton, amit annyira szeretnek az emberek. Ott is rendszeresen verekedést provokálnak ezek a büdös rohadékok, BÜNTETLENÜL!!!!!!
Olvastam valamelyik nap hogy milyen rossz lehet itt élni! A Nóra ügy óta és a multkori eset óta meg pláne. Hát a szivem belefacsarodott. Ez a község teljesen normális volt, igenis jó volt itt élni, még a cigányok ellenére is. Ugyanis tudták hol a helyük, mit engedhetnek meg maguknak stb.stb. Hát most is tudják mit engedhetnek meg maguknak! MINDENT. Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy ez másként legyen? Miért nem lehet itt is kiszoritani őket a falu legeslegszélére? Dolgozni ugysem dolgoznak, segélyt ugyis kapnak, a legközelebbi boltba bemehetnének aztán irány haza.
Illetve lehet hogy mégis rendes emberek és dolgoznak? Ugyanis minden áldott nap TÖBBSZÖR is lehet látni őket, amint lovaskocsival mennek a "földjeikre, erdejükbe, gyümölcsöseikbe". Gondolom kitartó munkájuk gyümölcsét szedik le.
Kaszálják a rétet, ill. a már kész bálákat szeretik csak összeszedni, viszik a fájukat, amit ők ültettek. Szóval szorgos kis nép ez. Hogy közben ilyeneket csinálnak? Hát az meg csak azért lehet, mert mi kiközösitettük őket, és lelkileg összetörtek.
Egyenlőre ennyi. Többet nem mondok, mert kezdem magam felhuzni, de nagyon. Sziasztok

Dyen 2009.05.05. 17:37:34

"A sajtóreferens arra is kitért, hogy Kiskunlacházán tavaly az előző évhez képest 17,6 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A kapitányság emberei szorosabb együttműködést alakítanak ki a helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal, hogy iskolai közös előadásokban hívják fel a figyelmet, miként tudják a gyerekek elkerülni az áldozattá válást. Pedagógusok, szakoktatók pedig ezentúl sűrítik a családlátogatásokat is, éppen a bűnmegelőzés érdekében – mondta Beluzsárné Belicza Andrea. " - a kislány hogyan tudta volna elkerülni az áldozattá válást??

asperjangyorgy 2009.05.05. 19:51:49

A rendőrség majd nagyon megüti a bokáját, amiért egy gyermekcsínyt bűncselekményként kezelnek. Álljon már meg a menet! Ezeket a fiatalokat csak azért cseszteti a ráckevei rendőrkapitányság, mert cigányok. Mi rosszat tettek? Kolompár Orván világosan és egyértelműen megfogalmazta: semmit. Az, hogy nyolcan körbefognak, lefognak egy 1w2 éves gyereklányt, átkutatják a zsebeit, az iskolatáskáját, megfenyegetik azzal, hogy nemi erőszakot követnek el rajta, édes istenem, mi rossz van ebben. Ahhoz képest, hogy bizonyos személyek Horák Nórát megerőszakolták és meg is öltek, ez bizony tényleg csak gyerekcsíny, amiért buksisimogatás jár, nem büntető eljárás.
És milyen talpraesett a ráckevei yard. Öt nap után már meg is találták, akiről pontosan tudtak mindent, és a 17 éves mókás kedvű ifjú már el is ismerte a "gyermekcsínyt" - gondolom, Kolompár Orbán úr legnagyobb örömére.
Egyébként ezt már a kislány megtámadásának napján elvégezhette volna a rendőrség. De nem! Majd újabb és újabb nyilatkozatok lesznek ebben az ügyben, eredményként feltüntetve minden egyes kihallgatást. Ki önti itt az olajt a tűzre, ha nem a rendőrség????

Evo 2009.05.05. 21:23:52

Sír a lelkem ezért az országért...
Azért, mert ebben az országban lehetnek a politikai élet szereplői között olyan emberek aki két rendben gyanusított, egyben pedig egyenesen vádlott. Ha valakinek ilyen ügye van nem tiltják el bizonyos ügyek gyakorlásától? Kolompár Orbánról beszélünk kérem szépen, akinek az lenne a feladata hogy kiemelkedjen fajtájából és nemes példát mutasson sorstársainak. Ilyen háttérrel, eleget tesz vajon ebbéli kötelességének? Véleményem szerint: nem. Hogy lehet hagyni hogy bűnöző ilyen "tisztséget" vállalhasson ebben az országban? Bár, úgy látszik ebben az országban ez a gyakorlat, hiszen politikai életben ténykedő bűnözőkben jócskán bővelkedünk..

Honi 2009.05.05. 22:47:50

Úgy hallottam,tegnapelőtt délután egy kis csoportocska a PLusz előtt vicces kedvében volt. Ki akart rabolni, (v.lopni) egy mozgássérült idős bácsit. De a tréfát valahogy nem értette a bácsi.De én sem!(Este 7-kor még ott voltak.Vagy újra?)
süti beállítások módosítása