HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

"Gyermekcsínyek" országa

2009.05.12. 12:07 asperjangyorgy

A vasárnapi Naplóban nyilatkozott a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, miszerint a Horák Nóra gyilkosság ügyében eddig több mint ötszáz tanút hallgattak ki és többszáz DNS-vizsgálálatot végeztettek el, valamint annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a látszat-tevékenység füstje: húsz poligráfos vizsgálatot is elvégeztek.

Vagyis a tizennégy rendőrnyomozó keményen dolgozik a - semmin.

 Lassan fél év után elfogni valakiket, akik ott voltak-vannak az orruk előtt, olyan blama lenne, hogy - véleményem szerint!!! - ezt a rendőrség eleve nem kockáztatja meg.

A rendőrségnek és a politikai vezetésnek pillanatnyilag nem bolt Horák Nóra gyilkosainak elfogása.

Később pedig fátylat rá magatartás lesz az uralkodó.

Néhány napja a Die Zeit írt egy hatalmas, az országot leleplező cikket arról, hogy itt üldözik a zsidókat és a cigányokat. És mindebből következően le van gatyásodva az ország - gazdaságilag és morálisan.

Most az egyik vezető kanadai lap közölt cikket arról, hogy Magyarországon üldözik a zsidókat és a cigányokat, vagyis egy szemét, alja, jobboldali, náci mocsok ország vagyunk, ahol tobzódik a jobboldal, és félve, a fal tövében járnak-kelnek a zsidók és a cigányok.

Egy elvetemült ország vagyunk, ahol csak úgy lepuffantják Tatárszentgyörgyön, meg máshol a cigányokat. Mintha ez ilyen egyszerű és magyarázatra sem szoruló probléma volna! Mintha a rendőrségnek nem lenne kötelessége világossá tenni, hogy milyen lehetséges problémák húzódtak meg az adott ügyek hátterében. (Ezt eddig csak a Magyar Nemzet magazinja tette meg józan, érveket egymás mellé rakó háromrészes riportjában).

Érdekes, hogy ezek a neves külföldi újságok olyan hírekről nem tudnak, hogy mi történt Veszprémben, Olaszliszkán és szinte naponta egyéb helyeken.

Iszonyúan "félrehordanak" ezek a "komoly", "megbízható" újságok - egyáltalán nem ismerik az objektív tájékoztatás követelményét. Nem tudják, nem akarják tudni, hogy milyen "gyermekcsíny" történt Kiskunlacházán, s azzal sem vetnek számot, hogy ilyen "gyermekcsíny" mekkora port kavarna például Kanadában. De hát könnyű rajtunk elverni a port. Most mi lettünk a világsajtó kedvenc témája. Mindenki rajtunk veri el a port. Innen kezdve isten óvjon bennünket attól, hogy előkerüljenek Horák Nóra gyilkosai. Még képesek volnánk, a személyüket megismerve, felháborodni, és a világsajtó még jobban elítélne bennünket. Nem a gyilkosokat, hanem azokat, akik fel mernek háborodni ilyen aljas gyilkosság miatt. De, érdekes módon, ez ellen csak és kizárólag Magyarországon nem szabad felháborodni.

 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr281116913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.05.12. 12:43:55

Válasz a Die Zeit cikkére :
"...
"könnyített" lista: Olaszliszka, Polgár, Baks, Ózd, Piricse, Gyál, Szalonna, Tarnabod, Mátraszőlős, Mátészalka, Jászberény, Tarnaörs, Tornyospálca, Hajós, Jászladány, Somogyzsitfa, Vásárosnamény, Kiskunhalas, Öreglak-Barátihegy, Dormánd, Hajdúhadház. És Kiskunlacháza. És Veszprém. Majd ismét Kiskunlacháza. Hosszú az áldozatlista, Szögi tanár úrtól Zarko Sesumig, az öreglaki juhásztól Ivan Pesicig, a piricsei kocsmárostól a 99 éves baksi Lajos Piroskáig, a tarnabodi Balogh bácsitól a lacházi tizenkét éves kislányig. Ki meghalt, ki "csak" egy életen át viseli az állati támadás nyomát. Az "elfogulatlan" szerző róluk nem ír, csak az elmúlt két év romaellenes támadásairól – amelyek legtöbbjéről nem derült ki, milyen indíték és miféle elkövető áll mögöttük. Schmidt-Häuer elfeledte megemlíteni a kéjgyilkosság tizennégy éves áldozatát, a szép és okos kislányt, Horák Nórit. A kétszáz forintjáért megölt hetvennégy éves ceglédi nénikét. A vasvillával ledöfött presszóst. A nyakon szúrt jászladányi önkormányzati dolgozót. Vagy a nyolcvannyolc éves gadnai Mari nénit. Akit kirabolt és megerőszakolt a huszonegy éves cigány fiú. Majd, hogy jól végezze dolgát, áldozatát összeszurkálta. Szemét kinyomta. Lábát levágta. Fejét baltával széthasította. Több tennivalója már nem akadt…"

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=167525

FairyFeller 2009.05.12. 13:23:34

Bevallom, próbáltam egy kifejezetten izraelita társasággal egy másik fórumon ezekről a dolgokról értelmesen beszélgetést kezdeményezni, leírom tapasztalataimat. Természetesen a Die Zeit -egyoldalú- cikke azonnal ők vesszőparipája lett

(Die Zeit: Magyarországon elszabadult a szélsőjobboldal - index.hu/kulfold/2009/05/10/die_zeit_magyarorszagon_elszabadult_a_szelsojobboldal/)

Névtelenül idéznék a cikkre vonatkozó jellemző reakcióikból: "Lám-lám, miről is beszélünk?" (nekem címezve) ; "Erre varrjon gombot a "százas Józsi"!" (rám utalva) ; "Bár van benne némi túlzás is, igaz, nem sok..." (az...de nem ám!) ;

"A legjobban ez a mondat "tetszett": "Ennek kapcsán (Trianon)Lengyel Lászlót idézi, aki szerint egyes fiatalok úgy gondolják, hogy Trianon tavaly volt, és azért a lemondott szocialista kormányfőt, Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség." Pontosan így van! Nem?" (ez utóbbi "költői kérdéssel" próbálva gúnyt űzni, maszatolni az én véleményemet, tájékozottságomat)

Valóban, amikor jómagam is próbáltam rávilágítani a cikk egyoldalú mérlegelésére, a felháborodás, az elzárkózás voltak az első reakciók. Többük nem is reagált nyíltan az én érveimre, egymást közt emlegettek, inkább személyeskedni kezdtek, mint objektív vitába. Rám utalva jegyezték meg többek közott, mint: "bunkó jobbikos" (holott nem vagyok semmilyen párt tagja, vagy fanatizáltja és erre előttük sem utaltam); "primitív" ; "közlési kényszer" ; "tájékozatlan" ...
Lényegében meddő vita történt, kifejtettem érveimet, érdemi választ egyikre sem kaptam, annál inkább személyeskedést...

Így történt. Erre a hozzászólásomra nem válrok reakciót, csupán "közlési kényerem" volt. :)

Dyen 2009.05.12. 14:25:08

@FairyFeller: "érdemi választ egyikre sem kaptam, annál inkább személyeskedést..." és ezen csodálkozik? Ez a hozzáállás mindkét oldalra jellemző sajnos. Aki nincs velünk, az ellenünk van. Én is rendszeresen olvasgatok ilyen-olyan fórumokat, legtöbb helyen ezt tapasztalom sajnos. Meg sem próbálok hozzászólni olyan helyeken, úgysem lehet meggyőzni az embereket, ha nem is akarják elfogadni a másik véleményét. Sajnos ezt tapasztaljuk a nagypolitikában is, ezért is tart itt az ország.

Dyen 2009.05.13. 09:46:12

"Holtában is meggyalázzák

Csúzlival lövöldözik és szemétlerakónak használják a 2006-ban Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos emlékművét.
Kislányai szeme láttára gyilkolták meg brutálisan Olaszliszkán 2006 októberében Szögi Lajos tiszavasvári tanárt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntetőpere jelenleg is zajlik. Hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság mikor hoz ítéletet az immár harmadik éve folyó perben, nem tudni. A gyilkosság ügyében megvádolt nyolc romát, akik között két fiatalkorú is van, tíz-tizenöt évig, vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Holtában is meggyalázzák a brutálisan agyonvert tanárt, a kegyeletsértéstől sem riad vissza Olaszliszka néhány lakója.

"Családi nap volt vasárnap Olaszliszkán" – mesélte lapunknak az egyik helybeli asszony. Éppen virágcsokrot akart elhelyezni az emlékhelyen, amikor azt látta, hogy H. Krisztián – a gyilkosság nyolcadrendű vádlottja – és barátai csúzlival lövöldöznek Szögi Lajos fényképére. A vádlott jelenleg házi őrizetben van, s az emlékhellyel szemközti otthonának udvaráról csúzlizott barátaival.

Pórné Nagy Katalin szintén rendszeresen ápolja, virágokkal díszíti az emlékhelyet. Lapunknak arról beszélt, hogy a csúzlizás csupán egyike a kegyeletsértés számos módjának, amivel már találkoztak. Tavaly januárban például különös levelet talált az emlékmű mellett, Szögi Lajosnak címezve. Szerette volna elérni, hogy a hatóságok vizsgálják ki az ügyet, ezért feljelentést tett a Sárospataki Rendőrkapitányságon. Ott azonban elutasították a feljelentését, arra hivatkozva, hogy az emlékhely meggyalázása nem minősül kegyeletsértésnek, hiszen az nem temető, és a halott nem ott nyugszik. "A probléma azonban éppen az, hogy néhány megfékezhetetlen helybéli gondoskodik arról, hogy sehol se nyugodjon békében az agyonvert férfi" – mondta Pórné. Szerinte a napokban elkövetett rongálás nem előzmények nélküli: "Amikor április 22-én észleltük, hogy az emlékmű körül minden váza és mécses ripityára van törve, kihívtuk a rendőrséget. Érthetetlen, hogy semmiféle feljegyzést nem készített a két sárospataki rendőr, mindössze annyit közöltek velünk, hogy ez a helyi polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozik" – mondta Pórné.

Az olaszliszkai képviselő-testület már tavaly elfogadta az emlékmű körbekerítésére vonatkozó javaslatot, ám mindeddig nem következtek be gyakorlati lépések. Fekete Gyula, a falu polgármestere lapunk kérdésére megerősítette, hogy ő is látta a rongálás nyomait. "Mi annyit tudunk tenni, hogy körbekerítjük az emlékművet, és ezt két héten belül meg is tesszük" – mondta."
MH

Evo 2009.05.14. 11:22:16

"Pattanásig feszült a helyzet Kiskunlacházán, ahol az elmúlt időben történt erőszakos cselekmények után terjed az önbíráskodás - írta a Népszabadság. A lap a Pest megyei településen készített riportjában beszámolt arról, hogy miután a közelmúltban nyolc roma fiatalkorú megtámadott egy 12 éves kislányt, egy ötfős felnőtt társaság akcióba lépett, és cigánygyermekeket bántalmazott. Az egyik 13 éves gyermek - szülei beleegyezésével - elmondta az újságírónak, hogy biciklivel ment a bátyja után az úton, amikor egy dzsipből férfiak ugrottak ki mellettük, bátyját a földre teperték, őt pedig lerúgták a bicikliről. Az egyik támadó azzal fenyegette meg, hogy szétrúgja a fejét. Kiskunlacházán tavaly novemberben gyilkoltak meg egy 14 éves kislányt, a brutális bűncselekmény tettesei máig ismeretlenek - hangsúlyozta a lap."

Feltételezem a hír valóságtartalma vetekszik a cigányok által eddig elmondott többi esettel. Ahol a legtöbb esetben bebizonyosodott, hogy hát bizony nem egészen úgy volt az, ahogy előadták..

Külön felhívom a figyelmet a dzsipre, ugye ismerős, már többször találkoztunk vele hasonló hírekben. Bár arra nem tértek ki, de gondolom ez is fekete volt...

Felhívnám az újság figyelmét is hogy ilyen helyzetekben veszélyes a "terjed" szó használata. Azért mert most volt EGY ilyen eset,- amiről szerintem még az is ki fog derülni hogy hazugság, vagy nem egészen így történt - az nem azonos azzal, amit a terjed szó foglal magában.

Ez megint egy egyoldalú közlés a baloldali médiából. Hogy ha valóban megtörtént az eset, arról valószínűleg sosem fogunk tudomást szerezni, hogy a az "ártatlan" "gyermekek" előtte mondjuk kiszúrkálták a parkoló dzsip kerekeit vagy mintákat karcoltak bele..

Mindenesetre az megnyugtató, hogy az olvasottak alapján egyik gyermek karját sem csavarták ki, nem tört el csontja, nem rabolták ki, és nem zaklatták őket verbálisan szexuálisan.

asperjangyorgy 2009.05.14. 12:12:20

Kedves Evo,
induljunk ki a realitásokból: ha felnőtt férfiak veszik maguknak a fáradságot, és bicikliző cigánygyerekek mellett elhaladva kiszállnak a dzsipből - vagy ahogyan az érintettek megnevezni szokták: "telepjáróból" - akkor annak nyoma marad, akkor nem azért szállnak ki csupán, hgy egy 13 éves cigánygyereket lerúgjanak a bicikliről. Ha felnőtt férfiak cigányokon akarnak valamiképpen törleszteni, nem egy 13 éves, bicikliző cigánygyerekkel kekeckednek, vagy ha mégis, akkor annak valami oka van, és némileg helyben hagyják. Az egész történet a romafiatalok által úgy van előadva, hogy bűzlik belőle a hazugság. Illetve ha nem hazugság, hanem maga a meztelen igazság, akkor össze kell vetni két helyzetet: a 12 é ves kislányt körbefogták, kirabolták, megalázták, verbálisan terrorizálták. Itt viszont annyi történ - elvileg, az elmondás szeriont -, hogy állítólag a gyerek alól kirúgták a biciklit. Hát igen, ezt a történetet némi kétkedéssel kellett volna a lapnak a nagyközönség elé találni. Valahogy úgy, hogy az a hír járja, de senki nem látta, senki nem ellenőrizte, olyanok terjesztik, akik sok minden szoktak terjeszteni.
Ha megtörtént (volna) az eset, elítélném. De szerintem nem történt meg a fentiek alapján.
Sokba kerül a magyar adófizetőknek, hogy a rendőrség képtelen volt Horák Nóra gyilkosát előkeríteni. Most Kiskunlacházán működik egy nyolcfős rendőrőrs: épület, járőrautó, nyolc egymást váltó rendőr, az ő ellenőrzésük, a fizetésük, stb-stb. évi sok-sok millió, csupán azért, mert egyesek nem férnek a bőrükben, mert egyesek azt hiszik, hogy mindenki elhiszi, egyenesen dzsipből kiszálló férfiak lerugdossák az ártatlanul bicikliző cigányfiatalokat Kiskunlancházán. Hát igen, nem terjed a feszültség, hanem egyesek terjesztik, mégpedig azok, akkiknek ez elsősorban az érdekük. Gondolom azoknak, akik "telepjáróval" közlekednek, van más dolguk is, mert meg kell keresni a "telepjáróra" a pénzt, bele benzint, stb-stb. Szomorú, hogy egy országos lap felkarol ilyen dajkameséket és úgy tálalja, mintha bizonyítottan megtörtént volna. Ne csodálkozzunk, hogy ilyen írások hatására "terjed" a feszültség.

FairyFeller 2009.05.14. 16:34:22

@Evo: Óóóóó kérem ez a történet valóban kísértetiesen hasonló a kutasi esethez (riasztófegyver)...

Íme a nol cikke -> http://nol.hu/belfold/lap-20090509-20090509-26

Ajánlom helyisrac (helyi lakos) május 9-i kommentjét...

És ami a "szalonképes" sajtóból -SAJNOS!- kimaradt:

A fegyvert elsütő 25 éves fiatalember visszaemlékezése.

"Csak abban értenek egyet: eldördült egy lövés.

- Belegből tartottunk hazafelé, Kutasra. A menyasszonyom vezette az autót, az anyukája hátul, én elöl ültem. A kutasi kanyar előtt hirtelen fékeznünk kellett, mert hat-hét fiatal kerékpárral elállta az utat - mondja az egyetemista fiatalember. - Megálltunk, s vártuk, hogy odébbmennek, de nem ez történt: körbeállták a kocsit, fenyegetően kiabáltak, rázták az öklüket, s olyan mozdulatokat tettek, mintha valamivel meg akarnák dobni az autót. Egyre feszültebb lett a helyzet. Végül úgy döntöttem, hogy előveszem, s megmutatom az engedéllyel tartott riasztópisztolyomat, hogy véget vessek az egésznek. Ez sem volt azonban elég. Ezért a menyasszonyom szép lassan előregurult az autóval, én meg lehúztam az ablakot, és lőttem egyet a levegőbe. Ezután utat nyitottak előttünk.

Amikor a fiatalembert arról kérdezem, hogy miként tűnhetett oly fenyegetőnek néhány tizenéves fiú, azt mondja: a nagy kavarodásban nehéz volt megállapítani, ki, hány éves. A férfi menyasszonyának édesanyja így beszél:

- Amikor körbevették az autót, s kiabáltak, egyáltalán nem volt idő arra, hogy megnézzük, mennyi idősek. Akkor nem ártatlan kisgyerekeknek tűntek. Féltünk tőlük.

A fiatalember megemlíti azt is, hogy fél éve vette magának a riasztópisztolyt, mert korábban is érték már atrocitások Kutason - vitába keveredett helyi romákkal, s volt, hogy megfenyegették. Vasárnap óta újra életveszélyesen megfenyegették, helyi romák azt mondták, bosszút állnak a történtekért.

Az eset nyomán a rendőrség vizsgálatot indított.

- Az eddigi vizsgálatok szerint a férfi csak figyelmeztető lövést adott le, nem emberre célzott. A pisztolyban riasztópatron volt, ami kizárólag hangot ad ki, sérülést nem okoz - mondja Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A lövést leadó férfi ellen garázdaság, a fiatalok ellen közlekedési szabályok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az eset felbolydította a másfél ezer lakosú Kutas életét. Vannak, akik tudni vélik, hogy a fegyvert elsütő fiatalembernek nem ez az első konfliktusa a romákkal. Mások viszont azt mondják: azokkal a roma fiatalokkal sok baj van."

Nyavajás, hisztériakeltő balliberális média!

FairyFeller 2009.05.14. 16:40:25

Elnézést! Visszavonom, hogy az atrocitásba keveredett 25 éves fiatalember véleményét nem közölték volna, hiszen benne van a cikkben. De attól még hisztériakeltő kinyomozatlan eseteket fajgyűlölő töltettel szétkürtölni az országban.

asperjangyorgy 2009.05.14. 17:00:37

FairyFeller
Tanulságos kis történet. A roma fiatalok tettének minősítése szabálysértés (max. 50.000-re volna büntethető, ha egyáltalán bünethetők lennének, de nem azok, mert még gyermekek), a fiatalember tettlnek minősítése akár két év börtönnel is büntethető és ő már felnőtt, tehát semmi akadálya, hogy börtöne csukják. És ez elvileg és gyakorlatilag meg is történhet. Nem szólva az ügyvédi költségekről, a két éves időt igénybe vevő tárgyalás-sorozatról, és ha elítélik, még mindig jobban jár, mert akkor két év börtön után talán nem ölik meg, akik fenyegetik... Még szerencse, hogy az ügyet a rendőrség a kezébe vette, mindenki biztos lehet benne, hogy attól a pillanattól aki nem-roma, jóra nem számíthat.

FairyFeller 2009.05.14. 17:21:58

@asperjangyorgy: Tisztelt Asperján Úr! A helyzet kiborító és -jól érzékelhetően- a problémák folyton-folyvást elmélyülnek. Ahogy utólag javítottam magamat, milyen jó (!), hogy legalább megírták a haladásában akadályozott egyetemista mondanivalóját is, így a cikk mégsem olyan egyoldalú, pedig eléggé gyakran találkozni egyoldalú közleményekkel.
Szerencsétlen egyetemista viszont nem ússza meg anélkül, hogy ne csattanna rajta (legalább egyszer) a magyar törvények ostora. Egyetértek és attól tartok, hogy a legújabb állítólagos -ezúttal cigánygyerekek sérelmére elkövetett- kiskunlacházi esetet megpróbálják majd a lehető legjobban felfújni. Feltéve, hogy van mit egyáltalán. Kétlem.

marky@life 2009.05.15. 09:32:56

Tegnap volt a Telaviv2-ben, bocsánat TV2-ben(Mokka) Répás József, akit a az "elfogulatlan, pártatlan "műsorvezető Kárász Róbert próbált számonkérni, hogy mégis hogy képzeli hogy megvonja a támogatást szegény kissebbségiektől akik az együttélés szabályait nem tartják be.
Én már majdnem kidobtam a készüléket az ablakon, annyira vérlázító volt hogy ez a pofátlan Kárász honnan veszi a felhatalmazást és a bárorságot arra, hogy elszámoltasson egy olyan kiváló embert aki páratlan módon kiáll a települése normális polgáraiért!
A beszélgetés végén már üvöltöttem, amikor ez az agyonfizetett tévésjancsi azt vágta Répás fejéhez, hogy: Azt javaslom vegye fel a kapcsolatot Kolopmár Orbánnal!
Felháborító és vérlázító, hogy ilyen emberek rombolják a köztudatot és védik a bánöző cigányságot. Egyébként hetek óta reggel 7 és 8 között a kardinális téma a Mokkában a romák ellen elkövetett támadások propagálása. Ezeket a szerkesztőket szépen buszos kirándulás keretében elvinném Olaszliszkára, Lacházára és családlátogatásokra. Idióták!

FairyFeller 2009.05.19. 22:06:11

Erre kössön csomót valaki:

"Brüsszelben nem tudnak arról, hogy a tulajdon védelmének módját uniós törvények korlátoznák, mert annak szabályozása a tagállamok belső ügye. Kormánypárti politikusok gyakran hivatkoznak arra, az EU jogszabályai miatt nem lehet az idevonatkozó törvényt úgy módosítani, hogy a tulajdon oly módon is védhető legyen, hogy az akár a támadó sérülésével, netán halálával járjon." (...)

-> http://www.mno.hu/portal/637151?searchtext=tulajdon%20v%C3%A9delme

Azt tudva levő dolog, hogy Szlovákiában a betörőnek törvény veszélyezteti akár az életét. Nálunk, aki védekezni próbál, az rosszul járhat. A kesznyéteni 70 éves Szoboszlai Barna áramot vezetett a veteményesébe (nem az utcai kerítésébe! - mint ahogy az irányított sajtó maszatolta), a 3 -mint kiderült részeg- betörő közül az egyikük megpróbálta hatástalanítani a rendszert, nem sikerült neki...A minap emberölési kísérlet vádlottja lett a sértett. A tettei révén közmegbecsülést elnyert monoki polgármester, Szepessy Zsolt szerint: "a magyar jogrendszer szégyene lesz, ha a férfit elítélik, egy normális országban ez csak egyszerű önvédelemnek számítana."

Mindezt természetesen nem egy "szalonképes" híroldalról tudhattam meg, mert sajnos a köznyelv elnevezése szerint a "lakájmédia" mintha nem tartaná fontos esetnek, vagy legalább említésre méltónak.

Meg vagyunk mi áldva ezzel a vezetéssel.

marky@life 2009.05.21. 13:18:14

Újabb 60 nappal, július 23-ig meghosszabbította a Pest Megyei Főügyészség a kiskunlacházi gyermekgyilkosság nyomozati határidejét...
bővebben:
http://www.metropol.hu/itthon/cikk/407605

bloggolo (törölt) 2009.05.23. 21:08:49

Minél távolabb él valaki a kisebbség okozta problémától, annál jobban védi az ő érdeküket. Én mindenhol azt hangoztatom, hogy akinek ennyire szívügye a cigánykérdés, az költözzön melléjük, vagy fogadjon örökbe cigánygyerekeket az 500 nm-es házába. Isten óvja a magyart, mert más már nem maradt:(((

bloggolo (törölt) 2009.05.23. 21:12:13

@marcell@life: Igen erre lehetne építeni egy vállakozást, olcsó buszos kirándulások, csak oda...ronda poén, de megérdemelnék...

Dyen 2009.05.24. 12:53:11

"Néhány tucat fiatal mérgezi a magyar-roma együttélést Kiskunlacházán"
http://atv.hu/hircentrum/090524_nehany_tucat_fiatal_mergezi_a_magyar_roma_egyuttelest_kiskunlachazan__.html

Dyen 2009.05.24. 13:00:08

egyszerűen nem tudok linket bemásolni újabban :((

asperjangyorgy 2009.05.24. 14:35:40


http://atv.hu/hircentrum/090524_nehany_tucat_fiatal_mergezi_a_magyar_roma_egyuttelest_kiskunlachazan__.html
Kedves Dyen!
Nagyon köszönöm a linket. Elolvastam és igen tanulságosnak találtam. Azt gondolom, hogy tucatnyi cigány fiatal azért mérgezheti meg Kiskulancházán az ott élő nem-cigány lakosság életét, amit általánosabban az írás vége felé Répás József mond. Igen, itt semmiféle elképzelés nem élt a politikai vezetésben - már a rendszerváltástól kezdve -, hogy valamilyen módon kezeljék a roma-kisebbség ügyét. Legegyszerűbbnek a segélyezés látszott. Nem vetettek a döntéshozók számot azzal, hogy ez milyen morális és egyéb következményekkel jár. Valóban felnőtt egy egész generáció, amely nem tudja, mi a munka, élni viszont úgy szeretne, mint azok, akik sokat dolgoznak és eredményesen. Ez az egyik nagy probléma. A másik, hogy a cigány kisebbségi vezetők maguk sem foglalkoztak a roma-kisebbség gondjainak megoldásával, a többségük csak a saját zsebére dolgozott és dolgozik. Csak az volt és most is az a fontos számukra, hogy megtömjék a saját zsebüket. Ugyanakkor azt a látszatot kell kelteni, hogy ők harcolnak azokért, akiket képviselni látszanak. Ezt viszont csak demagóg módon képesek megtenni. Eléggé megmagyarázhatatlan módon - igaz, némiképpen, más talajon - csatlakozott korusokhoz az SZDSZ. Bármi történt, azonnal rasszizmust kiáltottak. A cigányok mint a kóbor kutyát, agyonverték Szögi Lajost, ez a lincselők elleni hangulatot váltott ki, amely az adott község határain túlgyűrűzött, és máris elkezdődhetett Magyarország fajgyűlölővé történő kikiáltása. A cigányok egy része egyre védettebbnek érezte magát a csiholt rasszizmus esernyője alatt, és a rendőrveréstől a gyilkoláson át a legvégzetesebb dolgokig mindent megengedtek és megengednek maguknak. Ami persze a nem-cigány lakosságban is érzelmeket szít. Létrejött egy lassan kezelhetetlen helyzet, amit csak fokoz, hogy elsősorban az SZDSZ irányításával Magyarországot egyre inkább fajgyűlölő országgá kiáltja ki, illetve ilyen színben tünteti fel a nyugati sajtó. Ez pedig további rossz vért szül.
Rettenetes következményei voltak és lesznek, hogy a rendőrség az ilyen-olyan cselekményeknek képtelen volt a nyomára jutni. Ha mégis, a bíróság nem mert lépni. Elég, ha az olaszliszkai esemény bírósági tárgyalására utalunk, ahol három év után sem született első fokú ítélet. Mindez bátorítóan hat egyes romákra, és elkeseretően egyes nem-romákra. Az ilyen szörnyűséges ügyek közé tartozik Horák Nóra meggyilkolása is. Nem elég, hogy egyesek vették maguknak a bátorságot és megerőszakoltak egy 14 éves lányt, utána - magukat mentve - meg is ölték. A lakosság nem-roma része rögtön a romákra gyanakodott. A rendőrség hihetetlenül ostoba módon az önként jelentkezőket poligráfos vizsgálatnak vetette alá, ahelyett, hogy alaposan kikérdezte és elszámoltatta volna. És nemcsak a saját idejükkel, hanem azzal is, hogy még mi mást tudnak. Akkor, amikor önként jelentkeztek, bizonyára sok mindenről tudtak volna beszélni, és talán ijedtükben beszéltek is volna. Senki nem állítja, hogy ők voltak a tettesek, de lehet, hogy tudtak valamit, ami fontos lehetett volna. A rendőrség ügyetlensége, hozzá nem értése vezetett oda, hogy most egyes roma fiatalok úgy érzik, hogy akár nappal is letámadnhatnak bárkit. Az éjszaka pedig az övék. Nappal alszanak, éjszaka ráérnek randalírozni. Olvashattunk arról is, hogy néhány roma fiatal miként támadt rá minden ok nélkül Tatárszentgyörgyön egy fiatalra. Olvashattuk azt is, hogy valakik horogkeresztet gyújtottak meg egy cigánytelepülés közelében. Nagyon nehéz elképzelni, hogy vannak olyan bátrak, akik csupán azért odamennek egy cigánytelepüléshez, hogy horogkeresztet gyújtsanak benzinből. És az is elgondolkodtató, hogy miért éppen horogkeresztet? És felmerülhet az is, hogy mások gyújtottak horogkeresztet, mert ez az ő érdekeiket szolgálja: tovább lehet az ilyen eseményekkel szítani a feszültséget. Egy ilyen esemény kivizsgálása majdnem olyan fontos, mint a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság kivizsgálása, mert iszonyúan árulkodó lehet a tettesekre. Ugyanis valahol meg kellene állítani ezt az egész folyamatot. Munka, elfoglaltság nélkül nem megy. Segélyekkel jutalmazni és további kártékony cselekedetkre nevelni olyanokat, akik eleve berendezkedtek a segély és semmittevés életformára, szintén káros, majdnem hogy bűnös tevékenység.
Egyszóval a kormánynak, a politikának kellene kezelni ezt az egész ügyet, nem pedig Bencze Józsefnek. Ez a kialakult helyzet az egész országra rossz fényt vet, erkölsileg mindenképpen leírnak bennünket, köszönhetően egyes roma-bűnözőknek, egyes nem-roma önkéntes igazságosztóknak, és az egész mögött rossz szellemként ott settenkedő, az országnak az aknamunkájával iszonyatos károkat okozó SZDSZ-nek. Így a dolog nem fog menni. Így nem vezet ez az egész jó irányba. Így még az sem lenne megoldás, ha megtalálnák a cigány-gyilkosokat, ha közben nem találják meg mondjuk Horák Nóra, Marian Cozma és sok más nem-roma gyilkosát, mert amíg nincs meg a gyilkos, addig egyesek arra is gondolhatnak, hogy esetleg romák az elkövetők. Itt és ebben viszont már óriási a rendőrség felelőssége, amelynek az egész vezetői állománya tökéletesen alkalmatlan (miként az eredmények, pontosabban az eredménytelenségek bizonyítják) arra a munkára, amelyet rendesen megfizetve végez.
Hova vezet mindez?
Mindenki a maga tapasztalatai alapján adhatja meg a választ.

Dyen 2009.05.25. 13:30:38

Nincs ám cigánybűnözés Magyarországon :(

"Több száz afgán és roma bűnöző ugrott össze szamurájkardokkal Csepelen

BUDAPEST — Maffia leszámolást hiúsítottak meg a zsaruk szombat este. A Blikk információi szerint mintegy 250, karddal, kaszával, baltával felfegyverzett keményfiú szállta meg a csepeli Hollandi utat és környékét. Az összecsapás éppen Batiz András volt kormányszóvivő háza előtt kezdődött, amikor a rendőrség buszokkal, teherautókkal megérkezett a helyszínre.

– A szigetszentmiklósi kapitányságról kaptunk bejelentést, miszerint nagy létszámú csoport tart Csepelre. Ezután megfelelő számú erővel kivonultunk, s elejét vettük az öszszetűzésnek – nyilatkozta Kajó László, a BRFK sajtóügyeletese, aki hozzátette: előállítás is történt, és közveszély okozására szolgáló eszközöket is lefoglaltak. Úgy tudjuk, szamurájkardokkal és egyéb fegyverekkel próbáltak egymásnak esni a gengszterek...."

http://www.blikk.hu/aktualis/romak-es-afganok-haboruztak-csepelen-148077.html

"Emberéletek mennek tönkre, tragédiák, öngyilkosságok történnek a bajba jutott adósok ingatlanainak értékesítése körüli visszaélések miatt - írta a Magyar Nemzet. A hatalom hálójában vergődő rendőrség nem mondhatja ki: az uzsora bűncselekmények mellett az ingatlanpiacon is meghatározó az etnikai alapon szerveződött cigány maffia térnyerése, amely már eléri az egykori szerb színvonalat."

"Egyéves nyomozás eredményeként a napokban zárja le a rendőrség azt az ügyet, amiben a gyanú szerint huszonnyolc bűncselekmény zömének elkövetésében játszott vezető szerepet a mosonmagyaróvári cigány kisebbségi önkormányzat vezetője és egyik közeli rokona. A rokon egyszer szamurájkarddal hadonászva akarta „átvenni a hatalmat” Mosonmagyaróváron."

http://www.mno.hu/portal/638732

Bencze József és Kacziba Antal javaslatai a problémák megoldására :

"Idejét múlt az államnak az a fajta paternalista felfogása, amely szerint „majd az állam mindent megold” – jelentette ki Bencze József csütörtökön egy konferencián. Az országos rendőrfőkapitány szerint törvényes keretek között a tulajdonos feladata is védeni értékeit.
...
A közbiztonság kollektív társadalmi termék: állami és önkormányzati szervek, tulajdonosok, polgárok, civil szervezetek és magánbiztonsági szolgálatok közösen állítják elő – tette hozzá Kacziba Antal. ..."

http://www.mno.hu/portal/638209?searchtext=Kacziba

FairyFeller 2009.05.29. 11:32:54

...
"Dr. Beke Judit ügyész perbeszédében hangsúlyozta, olyan kegyetlen, brutális tettek követtek el, hogy a törvény teljes szigorával kell lesújtani rájuk. „Nem engedhető meg, hogy a társadalom újra veszélyben érezhesse magát, hogy újra átélje bárki azt a szörnyűséget, amelyet az idős özvegynek kellett!” Emlékeztetett arra, éppen a napokban ítélték 14 éves szabadságvesztésre azt a két fiatalt, akik az osztálytársukat egy kaposvári tó partján megverték és vízbe ölték. A közvélemény és az ítélet szerint is példátlan kegyetlenség volt a tettük.

„Az, ami 2004 márciusában Bajnán történt, még ennél is kegyetlenebb” hangzott el az ügyész szájából. Felhívta a figyelmet arra, mind a ketten állítják, a másik ölte meg az asszonyt. A poligráfos vizsgálat azonban ennél a kérdésnél mindkét vádlottnál hazugságot jelzett." (...)

"M. Sándor és K. Ferenc részegen megvert, megerőszakolt, megfojtott majd felgyújtott egy 83 éves bajnai nénit...A két férfi 2004. március 18-án támadta meg a nénit. Sándor napot ünnepeltek, de elfogyott a pénzük, italuk. K. Ferencnek jutott eszébe, menjenek el a 83 éves nénihez, és lopják el pénzét, értékeit. Eddig a pontig még egyetértés van a két vádlott között, de a további rémtetteket egymás számlájára írják...Ami biztos, az idős hölgyet brutálisan megverték, megerőszakolták, végül megfojtották. Testét feltették az ágyára, amit meg is gyújtottak. Az orvosszakértői vélemény szerint az áldozat magánál volt, tudta, érezte, mit tesznek vele...M. Sándor viszont egy egészen más történetet mondott el. Bevallotta, ütötte és meg is erőszakolta az asszonyt. De mindezt K. Ferenccel együtt, felváltva tette, közösülésre is csak társa felszólítására vállalkozott. Állította, ez volt a vallatás. A néni ugyanis nem mondta meg, hol vannak az értékei..." (...)

forrás -> http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/a-kaposvarinal-is-durvabb-gyilkossag-kinzas-eroszak-egetes-235619

Embertelen...de még az állatok sem tesznek ilyet. Nincs szó...

asperjangyorgy 2009.05.29. 11:54:09

Tisztelt FairyFeller!
Azt csak a magyar rendőrség és a magyar bíróság szokta elhinni, hogy két aljas szemétnek, ha egymást utasítják közösülésre, egy 83 éves asszony láttán parancsra-tettem-erekciójuk támad. Az egész úgy, ahogy van, mocskos aljasság. Most a bíróság féltéglával veri a mellét: az olaszliszkai ügyben majdnem három év elteltével íréletet hoztak, elsőfokú ítéletet, amely nem hangsúlyoz bizonyos motívumokat, például azt, hogy közösségben van az erő, ha lincselésről van szó... hogy ilyen lincselést csak bizonyos emberek követnek el, és attól, hogy valaki "fiatalka", normális országben ugyanúgy életfogytigot kap, mint a tisztelt apukája... Vagyis ne legyen olyan nagyon büszke a bíróság erre a nagyon megkésett és semmilyen visszatartó erővel nem bíró ítéletre, hangsúlyozom: rohadtul és primitíven felemás ítéletre.

FairyFeller 2009.05.31. 00:14:09

Egy meglepően őszinte riport a "fősodratú" médiából: K. Nóra, a 12 éves kiskunlacházi kislány megtámadásáról és a kialakult helyzetképről

-> http://www.youtube.com/watch?v=85WSy7s3ats

egy másik (Háborgó Kiskunlacháza)

-> http://www.youtube.com/watch?v=PIpbD9KSRX0

ÉS egy még inkább kifejező riport (HírTV), a lakossági fórumról, szókimondóan beszél Horák Dénes, Nóri édesapja is ("Tudjuk, hogy kikkel van a probléma! ... Az én lányomnak meg kellett halnia, hogy felnyíljon az emberek szeme! ...":

-> http://www.youtube.com/watch?v=SZxMElhXHFY

(...)

:'((

Dyen 2009.06.03. 12:02:39

Élő kapcsolás Olaszliszkáról :

http://webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=396819

webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=396827

FairyFeller 2009.06.12. 16:12:47

Igazolódni látszanak a magyarországi veszedelmes folyamatokról alkotott elképzelések...

RENDŐRÖKRE TÁMADTAK OLASZLISZKÁN!

[június 11.]

...
"Egy olaszliszkai verekedéshez riasztották a rendőröket. Kutyákat uszítottak rájuk, lökdösték őket, majd egyikőjüktől elvették a pisztolyt...Négy rendőr érkezett a helyszínre, ahol megtalálták a csoportot, a rendőrök felszólítására abbahagyták a verekedést...hátsó zsebében egy kést tartott, és a rendőrök felé indult. Nem volt hajlandó átadni a kést, ezért a rendőrök elvették tőle, és elkezdték megbilincselni...Közben megérkezett a férfi élettársa és 15 éves fia, akik a rendőrökre támadtak, egyenruhájukat rángatták és lökdösték őket. A dulakodás során az egyik rendőr a kezén könnyebben megsérült...A családot kutyák is követték, akiket az asszony a rendőrökre uszított. A kutyákat csak könnygázsprével lehetett távoltartani. A férfi a dulakodás közben elvette az egyik rendőr fegyverét, és két-három méterről a rendőrökre tartotta. A fegyverben 7 darab éles lőszer volt. Az egyik rendőr könnygázsprayvel tudta ártalmatlanítani a férfit, majd a fegyvert visszaszerezték. A nő és a fiú elmenekültek a lakásukba, ahonnan később előállították őket a sárospataki rendőrkapitányságon...a Dankó Pista utcai telepen két rokon fiatalember verekedett össze, mindketten ittasak voltak...kommandósok [- jöttek Miskolcról] , akik később rendet teremtettek...'"Ilyet nem lehet csinálni, nem tudom, mit gondolnak magukról. Úgyis mindenki Olaszliszkáról beszél, erre tessék, nekiállnak rendőrt verni. Ez iszonyú felelőtlenség.'...a férfit pénteken egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolják. Akár 5 év szabadságvesztést is kaphat..." (...)

forrás: index.hu [-> index.hu/bulvar/2009/06/12/olaszliszka ]
süti beállítások módosítása