HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Könnyek Szarvas Ritáért

2009.06.07. 20:01 asperjangyorgy

Istent és a holtakat tegezzük, mert úgy érezzük, hogy isten és a holtak személyes ismerőseink.

Ezért tegezlek téged, Szarvas Rita, aki már a mindenségben kavarogsz, mint majd mi mindannyian.

De addig! De addig az élet parancsa, hogy "csak az a vég, csak azt tudnám feledni" gondolata ne merüljön fel bennünk, vagy csak ritkán és figyelmeztetésként.

De addig, addig szépen, okosan, tisztán, becsületesen éljünk. Ahogyan te éltél.

Láttam a TV2-ön a rólad és a kisfiadról készült videófelvételeket. Milyen gyönyörű pillanatok azok, ahogy a kisfiadat fürdetés után megtörlöd, ahogy játszol vele, ahogy mozdulsz, ahogy - vagy.

Nincs más választásunk, mint megbocsánatni a létezésnek, hogy olyan is előfordulhat benne, mint ami veled történt. Nincs más választásunk, mint lehajtani a fejünket és nyelni a befelé csorduló könnyeinket. Mert olyan szép volt az örömed, mint a mi örömünk is, amikor belefeledkezünk a gyermekünk szépségébe, kacagásába, létezésének bájába.

Megtalálták azt a helyet, ahol a gép az óceánba veszett.

Annyira reménykedtem... mindenben, amiben csak reménykedni lehet, hogy mégis éltek, hogy mégis bevilágítja a szívünket, a földet, a lét világló világosságát a te mosolyod.

Már csak az és annyi maradt, hogy őrizzük intő, féltő, boldog-felfénylő mosolyod.

Érted. És önmagunkért!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr191169919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

merika69 2009.06.08. 14:48:47

Az jár a fejemben, hogyan lehet ezt feldolgozni? Hogyan teszi túl magát ezen a hozzátartozó, mikor engem így ismeretlenül is megrázott ez az esemény a képek és a Róluk olvasottak alapján? Ezen nem lehet. És csak megfordul az ember fejében, hogy akár velem is történhetett volna mindez, de itt vagyok és élek és megcsókolom a gyermekemet és erősen magamhoz szorítom, mert féltem nagyon, nagyon! De élünk. Ők viszont már nem. Nem mosolyognak többé, nem ölelik meg családtagjaikat, barátaikat, nem tudnak már tenni semmi hasznosat, amit eddig tettek, mert értékes emberek voltak, okosak, egészségesek, boldogok, gyanútlanok, akik felültek egy gépre, ami örökre elvitte Őket. Nyugodjatok békében Szarvas Rita, Szarvas Andriska, N. Arnoldka, Gallasz József, és Gergely Arnold és a többiek, akik bár nem magyarok, de Ők is emberek voltak, valakiknek a családtagjai, szerettei.

wlady 2009.06.10. 11:40:48

Ez nem ide tartozó ügy de ismét brutálisan öltek a rohadék cigányok ezúttal Nagybörzsönyben!Ilyenkor a cigányképviselők érdekes módon befogják a pofájukat!

frózsa 2009.07.15. 14:10:46

@merika69: Kedves kommentíró!Csupán pontosítani szeretném Szarvas Rita kisfiának Andrisnak a nevét! Őt Buslig Szarvas Andrásnak hívták, hiszen volt szerető és gondoskodó Édesapja is, aki most megtörten és fájó szívvel gyászolja mindkettőjüket!

frózsa 2009.07.15. 14:11:35

@merika69: Kedves kommentíró!Csupán pontosítani szeretném Szarvas Rita kisfiának Andrisnak a nevét! Őt Buslig Szarvas Andrásnak hívták, hiszen volt szerető és gondoskodó Édesapja is, aki most megtörten és fájó szívvel gyászolja mindkettőjüket!

frózsa 2009.07.15. 14:16:14

Szarvas Rita kisfiának neve: Buslig Szarvas András, hiszen volt szerető és gondoskodó Édesapja is, aki fájó szívvel gyászolja mindkettőjüket!

FairyFeller 2010.11.26. 16:19:56

Öngyilkos lett az óceánba zuhant Notheisz Arnold mamája

...
"Öngyilkos lett az Air France-katasztrófa 11 éves áldozatának, N. Arnoldnak az édesanyja. Nóra nem tudta feldolgozni fia halálát. Az asszonynak az elmúlt napokban nyoma veszett, holttestét a Mecsekben találták meg. Információink szerint O. Nóra gyógyszereket vett be, majd elindult az erdőbe. Halálát kihűlés okozta. Az Air France repülőgép katasztrófája tavaly június elején történt az Atlanti-óceán felett. A 11 éves komlói kisfiút, N. Arnoldot jó tanulmányi eredményeiért jutalomból vitték Brazíliába a nagynénjéhez, hazafelé érte a tragédia. Anyukája négy napja gyújtott érte gyertyát egy internetes emlékoldalon, s azt írta: „Hiányzol Kicsi Életkém! Üresek a napok Nélküled!” Nóra feltehetően ekkor döntött az öngyilkosság mellett, és így búcsúzott el kisfiától."
...

[ www.borsonline.hu/news.php?op&hid=36099 ]

www.gyertyagyujtas.hu/index.php/7996130.gyertyalang

„Hiányzol Kicsim! Egyre hosszabak a napok Nélküled!”

***

Szegény asszony, mennyire megtört lehetett és bizonyosan nem támogatta senki Őt, úgy ahogy kellett volna. Ha mellette álltak volna, megmenthették volna. Oszlánszki Nóra számára elviselhetetlenné vált az élet. Leírhatatlan kár...

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9547454

vvikk 2010.11.29. 07:20:06

@FairyFeller: "Ha mellette álltak volna, megmenthették volna." Mellette álltunk. Egy család ment tönkre bele. De nem hagyta...

Keselyőbérc 2010.11.29. 08:10:27

Kedves Vvikk!

Ilyen óriási lelki teher mellett az elme megzavarodhat, nem találva egyensúlyát, a pusztulásba kergeti az embert. Sokat számítanak a barátok, ismerősök is, de néha ők sem elegendőek.
Aki tényleg menni szeretne, azt rendkívül nehéz visszatartani!
süti beállítások módosítása