HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Elfogták Horák Nóra gyilkosát

2009.06.26. 20:30 asperjangyorgy

 

 Hét hónappal és két nappal a gyilkosság után letartóztatták Horák Nóra gyilkosát, aki a tett színhelyétől mintegy kétszáz méterre lakott. A kétszáz méter megtételéhez az önmagát rendkívül eredményesnek vélő-gondoló illetékes rendőrkapitányságnak hét hónap kellett (valamint hétszáz ember kihallgatása, száz valamennyi DNS minta levétele stb. stb.).

Az ügyről - vagyis a szörnyű nemi erőszakról és gyilkosságról - a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a bűnügyi nyomozás vezetője számolt be, mégpedig úgy, hogy grammatikailag egyetlen helyes és igazán pontosan értelmezhető mondatuk nem volt. Azt gondolom, hogy ezen a szinten már nem árt, ha egy rendőrségi vezető bírja a magyar nyelvet. Szolgáljon mentségükre, hogy az utánuk megszólaló országos rendőrfőkapitány sem tudott kerek, helyes és egyértelműen világos mondatokat fogalmazni.

Én úgy láttam - illetve ez a véleményem - hogy az illetékesek nemcsak elégedettek önmagukkal, hanem rendkívül önhitten is viselkedtek. Egyfolytában a saját eredményes vállukat veregették.

(A bűnügyi nyomozás vezetője - a Hír tv a sajtótájékoztatót élő adásban közvetítette - meglehetősen hülyére vette a hallgatóságát, legalábbis a Stop Hír információihoz képest. De erről majd később).

Kiderült, hogy a tettes P. József, aki, miként azt a nyomozás vezetője bizonygatta, tettét egyedül követte el (ami a Stop Hír értesülései szerint, a cselekmény egészét tekintve, ebben a formában nem egészen igaz).

A nyomozás vezetője azt állította a sajtótájékoztatón, hogy a gyilkosságot a tettes ott követte el, ahol a holttestet később az édesapa fellelte. A Stop Hír értesülése szerint egyáltalán nem. Gondolom, a Stop Hír az értesüléseit nem írta volna le, ha nem lenne bizonyos valóságalapjuk. Ha pedig van bizonyos valóságalapjuk, és én azt gondolom, hogy van, akkor ezt, ha nem is teljes részletességgel, de a helyes és objektív tájékoztatás érdekében a nyomozás vezetőjének talán meg kellett volna említenie, már csak azért is, mert ha kiderül

- miként máris kiderült -, hogy a nyomozás vezetője nem a teljes igazat mondta, akkor a rendőrség hitele megint csorbul.

A nyomozás vezetője egyetlen, ondóból származó DNS mintát említett, de elmondta azt is, hogy a helyszínen több cigarettacsikket találtak. Tehát a korábban emlegetett több DNS-minta minden valószínűség szerint innen eredhetett. (Állítólag, mármint a rendőrség szerint, az egyik cigarettát maga Horák Nóra szívta el azon a helyszínen, ahol később a holttestét fellelték. Én ezt nem tudom elképzelni, nagyon valószínűtlennek és valószerűtlennek találom - éjjel fél háromkor).

Közvetlen a gyilkosság után és azt követően sokszor leírtam, hogy a gyilkos minden bizonnyal ismerte Nórát, és Nóra is a gyilkost.  Leírtam azt is, hogy a gyilkos remek helyismerettel rendelkezhetett. Leírtam azt is, hogy nem valószínű, hogy a lányt ott erőszakolta meg a tettes, ahol fellelték a holttestet. Tettem később bizonyos homályos megfogalmazást arra vonatkozóan, hogy ott a környéken nem ártana a rendőrségnek körbenézni, mert jött olyan információ, amely gyanúsnak találta a tett közelségében lakó és most letartoztatott fiatalembert. Természetesen az ilyen jelzéseket - információk nélkül - nem nagyon lehetett komolyan venni (éppen ezért nem is neveztem meg, illetve nem is írtam körül). De nem volt egészen véletlen, hogy ajánlgattam magam a rendőrségnek a tettes felderítéséhez, ugyanis meggyőződésem volt, hogy a tett elkövetőjének valahol a közelben kell élnie és laknia. Csak valaki ilyen engedhette meg magának, hogy éjszaka, a hidegben megfigyelje az utat. (Azt ostobaságnak tartom, amit a rendőrség állít, miszerint a tettes azon az éjszakán mindenképpen közösülni akart, mindegy volt neki, kivel találkozik és mikor, csak nő legyen). Tudnia kellett, hogy a művelődési házban összejövetel van, és azt is, hogy azon ott lehet Horák Nóra, és azt is, hogy elképzelhetően nem hazamegy, hanem az unokanővéréhez, miként máskor is tette (abban csak reménykedhetett, hogy esetleg egyedül indul haza. Lehet, hogy ezt máskor is megtette, tehát az illető láthatta, hogy olykor Nóra kíséret nélkül tér meg az unokanővéréhez). Tehát ennyi információval csak valaki olyan rendelkezhetett, aki helyi és abban a szűk körben él, lakik, ahol a gyilkosság történhetett, illetve

ahol a holttestet fellelték. Én biztos voltam ebben elvileg, és biztos voltam benne bizonyos információk, illetve tudomásomra jutott megsejtések alapján.

A nyomozás vezetője azt állította, hogy a lány sérüléseiből egyértelmű, hogy egyetlen ember követte el a cselekményt. Arról például nem szólt, hogy ez miként volt lehetséges egy erős, energiával teli fiatal lánnyal szemben. Nem szólt arról, amiről a Stop Hír határozottan tudni vél, hogy Nórát - minden valószínűség szerint - a vele való találkozás pillanatában leütötték. (Persze a rendőrség jobban tudja, hogy valóban volt-e ütésnyom, sérülés a fején). Egyértelműen megmondtam azt is, hogy egyedüli elkövető esetén a tettesnek és az áldozatnak ismernie kellett egymást, mert különben már az inzultus előtt Nóra elszaladt volna.

Igen elgondolkodtató, amit a Stop Hír ír - érdekes, hogy ezek esetleges kiszivárgása fel sem ötlött az önmagával rohadtul elégedett megyei rendőrvezetőkben -, vagyis hogy a közelben lakó tettes Nórát a leütés után bevitte a hazába, amelyben egyedül élt. (Egy teljesen egyedül élő, 25 éves fiatalembert, aki nagytestű és erős, már a gyilkosság utáni második napon ki kellett volna hallgatni, csak úgy mellesleg jegyzem ezt meg). Érdekes a Stop Hírnek az az értesülése is, hogy állítólag Nórát vasárnap délután, a sötétedés idején vitte ki a tettes, többek segítségével, arra a helyre, ahol a tetemét fellelték. Érdekes, hogy a Stop Hírnek nyilatkozó még azt is elmondta, hogy a lány teste akkor, amikor kivitték, illetve amikor fellelték, még meleg volt. Ezt talán tapasztalta Nóra édesapja is, amikor rálelt a lányára. Illetve tapasztalhatta azt - miként a kiérkező rendőrség is -, hogy nem állt be a hullamerevség. Ha ezeket az információkat, amelyekkel semmiképpen nem hátráltatta volna a rendőrség a nyomozást, időben közzéteszik, akkor egész biztos, hogy sokkal előbb meglett volna a tettes. De a rendőrség ezeket az információkat, illetve semmilyen információt nem tett közzé.

Most megint ott tartunk, hogy tudunk is valamit, meg nem is. Vannak bizonyos körülmények, amelyek közzététele fontos része lett volna a tájékoztatásnak. Ettől még az ügyészség kerekded vádiratot fogalmazhat, a lakosság viszont elmondhatja, hogy az adóforintjainkból fenntartott rendőrség nem vett ismét hülyére bennünket. (Ha igaz, amit a Stop Hír leír, és hozzáteszem: eléggé igaznak, hitelesnek látszik, ilyen információkat ugyanis senki nem szop ki az ujjából).

A rendőrség azt állította a sajtótájékoztatón, hogy a cselekmény ott történt, ahol Nórát fellelték. A Stop Hír egészen mást ír, vagyis azt, hogy a gyilkos lakásán történt a megerőszakolás és maga a gyilkosság is, amiből következik, hogy Nóra még vasárnap délelőtt is élhetett és a gyilkos több alkalommal megerőszakolta. Egy rövid erőszakos közösülés esetén, különösen, ha a tettes a hidegben minden valószínűség szerint magán hagyja a nadrágot, nem kerülhetett volna a lány testére vöröses szőrszál. Vagyis a rendőrség kezdettől tudta, hogy vöröses hajú (és ebből következően kifejezetten fehér bőrű tettest keresnek), de egészen addig nem tudták, hogy P. József vöröses hajú, amíg tanúként hét hónap után be nem hívták kihallgatásra. (Miközben azt tudhatták, hogy a cselekmény helyszínétől kétszáz méterre lakik teljesen egyedül, tehát bármikor bárhol járt, arról a környezete semmit nem tudhatott. És a beinvitálásban állítólag az is szerepet játszott, hogy a gyilkos korábban megerőszakolt egy nőt, aki nem tett feljelentést, de most mégis szóba került ez az ügy és a sértett azt mondta, hogy megerőszakolója vörös hajú volt).

A Stop Hír leírja, hogy Nóra holttestét P. József legjobb barátja, a barátnője és állítólag még mások segítettek oda vinni a koraesti időpontban, ahol fellelték. (Már rögtön a tett napvilágra kerülése után megírtam, hogy napközben Nóra holtteste ott, ahol fellelték, nem lehetett, mert az útról észre lehetett volna venni, mivel nem volt falevéllel betakarva. Nem szólva arról, hogy már a kora délutáni órákban keresték az eltűnt lányt, és azt a helyet végigjárták a kutatók, ahol később a holttestre bukkantak. Legalábbis hiányos információim szerint.) A rendőrségnek azt is kellett volna a körülményekből tudnia, hogy csak valami nagyon bunkó gondolkodású egyén követhette el a cselekményt.

Sok mindenen csodálkozom a bűncselekménnyel kapcsolatban, de a legjobban azon, hogy azok, akik segítettek a lány holttestét - ha a Stop Hír információja igaz, és én a magam részéről nem kételkedem benne - a fellelés színhelyére kivinni, mindeddig hallgattak. A cselekményüket, ha igaz, és miért ne lehetne igaz, egyenesen döbbenetesnek és magyarázhatatlannak tartom. Miért falaztak valakinek hét hónapon keresztül, ilyen iszonyatos bűnt magukra vállalva. Hiszen kevéssel megúszhatták volna. Ha igaz, amit a Stop Hír állít, akkor remélem, a közreműködők nagyon súlyos büntetést kapnak, hiszen közreműködésük és annak elhallgatása egy egész ország nyugalmának, békéjének megzavarását idézte elő.

Szóval furcsa sajtótájékoztató volt, amit hallhattunk. És különösen furcsa mindannak fényében, amit a Stop Hír közzétett.

Én a magam részéről nem tartom diadalmenetnek, amit a rendőrség elért. Sőt, szégyennek, hiszen hét hónap kellett ahhoz, hogy egy, az orruk előtt lévő, rendkívül gyanús és gyanúsítható személyt ténylegesen meggyanúsítsanak.

Végül is a lényeg a lényeg: megvan a tettes.

Örülök, hogy nem cigány az elkövető. De azért szeretném felhívni a most nagyon nagy szájat nyitó Kolompár Orbán figyelmét arra, hogy – mint általában – most is nagyon helytelenül viselkedik és nyilatkozik. Mindenki gyanús volt, aki élt. Gyanúsak voltak romák és nem romák. De Kiskunlacháza polgármestere soha nem mondta, hogy cigány(ok) az elkövetők. Ő az eset kapcsán cigánybűnözésről beszélt, de nem nevesítette az ügyet, hiszen nem tudta, nem tudhatta, hogy valójában ki a tettes. És nem akart, szándékában sem volt olyat állítani, amit nem tudott bizonyossággal. Nincs miért bocsánatot kérnie. Ha Kolompár Orbán nem követeli az egész magyarországi cigány lakosság megkövetését, hanem némi ésszel csak annyit mond: örülünk, hogy kiderült, nem cigány az elkövető, és lám, bebizonyosodott, hogy bárki emberfia, származástól, társadalmi helyzettől függetlenül, képes iszonyatos tettet elkövetni, akkor megnyilatkozása szimpatikus lett volna, és egy felelősen gondolkodó cigány kisebbségi vezetőt mutatott volna fel. Így viszont csak egy ok nélkül triumfáló embert, aki nem veszi észre, hogy magatartásával minden

alól felmentést ad a romáknak, és egyben minden lehetséges cselekményért a nem-romákra hárítja a felelősséget.

Ennek, sajnos, még lesz folytatása, már csak azért is, hogy semmiképpen ne legyen béke, akkor sem, amikor végre egy fájdalmas és minden jóérzésű embert megviselő ügy végére - úgy, ahogy - pont kerül. (Nem biztos, hogy okos dolog, ha jövő hétre Kolompár Orbán békemenetet hirdet Kiskunlacházára).

A bíróság majd elítéli ezt a fertelmes lelkű embert, aki ép ésszel, de a legminimálisabb emberi érzelmek nélkül elpusztított valakit, aki százszor, ezerszer, milliószor többet ért nála.

A bíróság majd elítéli ezt a förmedvény embert, és börtönbe zárják. Remélem, az eljövendő rabtársak pokollá teszik az életét. De akármennyire pokollá teszik is, semmi sem lesz ez ahhoz képest, amit Horák Nórának kellett átélnie, hiszen minden valószínűség szerint magához tért, amikor az iszonyatosan mocskos és aljas megerőszakolás történt vele. De mindez nem volt elég, ez az alja lény még az életét is elvette. Mindent elvett tőle, de megtartotta - miként a sajtótájékoztatón bemutatták - a táskáját, az arany nyakláncát és a mobil telefonját. (Hogy annak jeleit nem tudta követni az illetékes mobil-szolgáltató, és nem tudta informálni a rendőrséget, erről megvan a véleményem!)

Ne, ne legyen irgalom ennek az embernek. És ha igaz, amit a Stop Hír közzétett, akkor legyen a bíróság nagyon kemény azokkal is, akik asszisztáltak egy 14 éves gyerek halála után ahhoz, hogy oda kerüljön, ahol fellelték és erről az irgalmatlan cselekedetükről képesek voltak hét egész hónapon át - minden erkölcsi alapot, szabályt, előírást felrúgva - hallgatni.

Horák Nóra, te soha nem nyugodhatsz békében, mert olyan iszonyat végzett veled, amit emberi agyvelő felfogni is alig képes!

 

 

 

310 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr161210824

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.27. 13:17:16

Rendetlen rendpártRepedezik a Jobbik nagy rendpárti imidzse. Először kiderült, hogy a kiskunlacházi gyilkos nem cigány, most még az is bebizonyosodni látszik, hogy bizony az alvilág és a Jobbik vezetése összeér. Összenő, ami összetartozik, mondhatnám kárö…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 13:11:13

@FairyFeller:"'Eddig meghúzták magukat, de most előmerészkedtek, és nagyobb lett az arcuk, mint valaha' " - Ezt én is tapasztalom sajnos a környezetemben, mintha erre a visszaigazolásra várt volna az összes roma.

FairyFeller 2009.07.04. 13:15:32

@Dyen: a Népszava cikke felettébb ütős! A címe: "Szomorú"

... Valóban szomorú, hogy a tartalmas cikk könnyen leellenőrizhető valós forrásokra épül (a nol-é itt-ott nem annyira...), összefoglal.

Néhány idézet:

"A szembeszomszéd beszél: 'A Jóska csőszerelő volt, reggel hat körül elment, és este jött haza. Apja-anyja nem él, a bátyja fölakasztotta magát. Ez egy csöndes utca, jobbára nyugdíjasok lakják, és a kiserdő sem úgy nézett ki, mint most. Derékig állt benne a gaz, és ott volt ágakkal betakarva a Nóri. Nem voltam ott az emlékkőavatáson, nem mentem el a Jobbik gyűlésére sem, és azt sem hisszük el, hogy a Jóska az egyedüli gyilkos.'"

(...)

"A gárdisták megfigyelése szerint a gyilkosságot követően a lacházi cigányok mintegy két hétig a gyermekeiket se óvodába, se iskolába nem vitték. Nem merték. Ideiglenesen más településekre menekültek, a tehetősebbek hosszú hetekre. Kiskunlacházán a cigányok száma nehezen meghatározható, sok ugyanis a vegyes házasság."

(...)

"A polgármester a rendkívüli lakossági fórumon arról beszélt, akik veszélyt jelentenek Kiskunlacházára, azokat többé nem tekinti partnereknek, és mindent megtesz azért, hogy a települést elhagyják. Egy békés, jogkövető többség érdekei ugyanis mindig előrébb valók, mint a beilleszkedni nem tudó és erőszakot alkalmazó kisebbségé.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Kiskunlacházán a június 7-i európai parlamenti választásokon a szélsőséges Jobbik Magyarországért Mozgalom a szavazatok 24,6 százalékát kapta. Az országos összesítésben a Jobbik 14,77 százalékot ért el." (...)

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 13:18:53

@FairyFeller: Szerintem Nórika nem volt roma, és ez is eléggé sértő ránézve, a apukája barnább bőrű, de az én apám is az volt, de nem vagyok roma. Van olyan, hogy valakinek sötétebb a bőre, attól még nem kell feltételezni hogy köze lenne a romákhoz, főleg a történtek után!!! Nóri egyszerűen csak ismerte és használta, a szolárium nevű nagy találmányt. Nem kell belemagyarázni semmit. Főleg nem a romáknak, szerintem mostmár befejezhetnék a értelmetlen hozzászólásaikat!!! Ebből is látszik, hogy mekkora jellembajnokok!!!

FairyFeller 2009.07.04. 13:43:32

@bloggolo: Na igen... Szerintem Ő sem roma -> mightyhand.uw.hu/Kiskunlachaza/gardistA.jpg

[ Keselyőbérc felvétele ]

De azt hiszem ez egyáltalán nem lényeges. :)

törökszultán 2009.07.04. 16:37:19

Amig a romaparádé zajlik Kiskunlacházám, ne menjen magyar ember az utcára! Csak vonulgassanak magukban, nyakláncosan, kigyúrva, gagyin tetovált bicepszüket mutogatva, közben töküket markolászva, ahogy ők szokták. Meg kell értenünk őket na! Ez egy más kúltúra! Ne hagyjuk magunkat provokálni! Este majd a tévékben megtekinthetjük, hogy hogyan sikerűlt a nagyvezirnek azt a néhány mondatot séróból előadnia.

Csillagocskám 2009.07.04. 17:29:42

Rövid tudósítás a "békemenetről":
Az utca másik oldaláról szemléltük néhányan az eseményeket. A művházzal szembeni téren gyülekeztek a cigók, gyerekestül. Kb 80-100 lacházi és ráckevei cigány lehetett ott, s a tűző napon megbabonázva hallgatták Kolompár őrablóságát. Rövid beszéd után mindenki egy szál fehér szegfűt kapott ( ha jól láttam), s indultak az emlékhelyhez. Három rendőrautó biztosította a helyszínt.
Gárdistákat és Goj motorosokat nem láttunk a közelben, de attól még lehet, hogy valahol a falu szélén lapult egy kettő. A beszédet nem hallottuk, mert messze álltunk.
Az emlékkőhöz már ugye nem tudtuk őket követni, nem kulloghattunk a nyomukba…
Egyenlőre ennyi, a híradásokat majd figyeljük

Dyen 2009.07.04. 17:44:02

"Békemenet" Kiskunlacháza

Az előzetes terv szerint az önkormányzattól indult volna a mintegy 1500 résztvevőre számító menet.
Fél kettőkor, a művelődési ház parkolóját és a kiserdőhöz vezető utcákat a polgárőrség és a rendőrség lezárta. Ekkor már a téren felállították a színpadot, melynek közelében néhány résztvevő álldogált. Háromnegyed kettőkor megérkezett Kolompár Orbán is a helyszínre. Valószínű, nem volt kedvük akkorát sétálni, ezért tették át a gyülekező helyét a művelődési házhoz, ami mintegy 100-150 métere van az emlékhelyhez.
Közben lassan szállingóztak a romák, legtöbb autóval érkezett, egy kisebb társaságot busszal hoztak.
Kezdtem elég kínosan érezni magam, mert rajtam kívül fehér embert messze-távol nem láttam. A Plusz parkolójában szerencsére felfedeztem néhány kíváncsiskodó, ismerős arcot, ők azonban nem akartak közelebb menni a "rendezvényhez". Kiskunlacháza elhatárolódott Kolompár Orbántól és társaitól! Távolmaradásukkal fejezték ki, hogy elítélik ezt az egész bohózatot.
Én azonban, ha már ott voltam és hallani akartam valamit, kénytelen voltam közelebb menni a színpadhoz, persze azért csak hallótávolságra.
Eszembe jutottak FairyFeller szavai, valóban egy kicsit hősnek éreztem magam, mert nem volt jó érzés a szúrós tekinteteket látva ott álldogálni:)
Kettő után néhány perccel elkezdődött a "megemlékezés". Kolompár mondott egy rövid, zagyva beszédet. Többször kifejezte részvétét Nóri családjának, akik telefonos megkeresése ellenére sem akartak eljönni a rendezvényükre. Sajnálattal vette tudomásul, hogy polgármesterünk sem tisztelte meg jelenlétével:) Mondott néhány frázist a megbékélésről, nehezen lehetett követni, mert annyira összefüggéstelenül beszélt.
Utána egy volt EP képviselőjelöltjük mondott néhány szót, hasonló stílusban. Nem tudom visszaidézni, mert annyira hebegett-habogott, de szerintem nem is érdekes. Azért óvatosan fogalmaztak, nem akarták szítani a feszültségeket.
A beszéd közben aktivistáik kiosztottak egy-egy szál fehér szegfűt és néhány mécsest néhányuknak, hogy azt helyezzék el az emlékkőnél. Ja, azt elfelejtettem, hogy kb. 100-150-n gyűltek végül össze:)
Jelen volt a Duna tv, az MTV és még néhány beazonosíthatatlan kamerás.
A beszédek végén elindultak a kiserdőhöz elhelyezni virágaikat. Tisztes távolból követtem őket, el akartam kerülni annak még a látszatát is, hogy velük megyek. Így nem hallottam, hogy az emlékkőnél is mondtak-e beszédet. Közben történt egy kis incidens: az egyik ráckevei kisebbségi akárkivel szóváltásba keveredett Peth. Valamiért nagyon fel volt háborodva, ezért nyomatékosan megkérték a polgárőrök és a rendőrök, hogy hagyja el a helyszínt, ne provokálja a cigányokat. Kérdeztem, hogy mi történt, de nem tudta elmondani, majd honlapján beszámol a történtekről.
Nem vártam meg a "ceremónia" végét, nem volt kedvem közelebbi kapcsolatba kerülni a résztvevőkkel, ugyanis sokan ugyanott parkoltak, ahol én. Visszafelé azonban nem bírtam magammal és az ott parkoló Duna TV-s riportertől megkérdeztem, hogy az emlékkő avatáson is itt voltak-e. Hebegett valamit, én meg mondtam, hogy szégyellhetik magukat. Ugyanezt meg akartam kérdezni az MTV-től is, de valószínű gyanút fogott, mert amikor autója mellé értem, hirtelen gázt adott és úgy indult el, hogy majdnem elütött. Anyáztam is utána rendesen. Pedig szívesen elbeszélgettem volna vele is :)
Szóval ennyi történt, rendzavarás nélkül, rendben, csendben megemlékeztek magukban. Gondolom meg vannak magukkal elégedve, hogy ők aztán megtettek mindent a megbékélésért.

asperjangyorgy 2009.07.04. 18:02:02

Kedves Dyen!
Nagyon köszönöm és köszönjük a tudósítást.
Korrekt és világos leírása a történteknek.
A magam részéről örülök, hogy nem történt semmi zavar. Nóra emléke miatt is, meg a békesség miatt is. Elkésett, megkésett "békemenet" volt ez, Kolompár Orbán önmegdicsőítésénak szándékával. Azt érzékelem a tudósításából, hogy nem egészen olyan lett, mint Kolompár Orbán szerette volna, ezért aztán minden valószínűség szerint vissza is fogta magát. Vagyis gondolom nem szólította fel a polgármestert lemondásra meg bocsánatkérésre.
A lényeg: örüljünk, hogy túlvagyunk rajta, és nem történt olyan incidens, amely az amúgy is rossz közérzetet ott Kiskunlacházán és az országban tovább rontotta volna. Megírtam ezt - a Stop Hír írását felhasználva - a Gyűlölködő békemenet című beírásomnál is.
Mindenkinek így jó.
Ettől persze semmi nem oldóik meg, nem változik meg, de legalább külön és ráadásként nem is romlott.öm még egyszer a tudósítását. Nagyon vártam.
Kedves Dyen, ha fent van az iwiwen, kérem, jelöljön be, visszajelölöm, és aztán szeretnék magának a nyilvánosság kizárásával levelet írni. Köszönöm. Kézcsókkal A. Gy.
Köszön

Evo 2009.07.04. 18:05:33

Dyen,
büszkék vagyunk Rád bátorságodért, leleményességedért és szívósságodért! Eszembe jutott, amikor a kezdetek kezdetén azt hittük hogy Te nem olyan nemű vagy, mint ami kiderült Rólad.. :) Hát valószínűleg az ilyenek miatt is volt.. :) Bátorságoddal még a "másik" nemet is megszégyeníted!! :)
ui: azért fogalmaztam így, mert nem akartam megsérteni inqognitodat.
ui2: visszaolvasva, lehet a yard erre azt fogja hinni hogy valamilyen virágnyelv...:)

Dyen 2009.07.04. 18:12:50

Kedves Evo!
Köszönöm :)

Dyen 2009.07.04. 18:20:39

Tisztelet Asperján Úr!

Bejelöltem.

asperjangyorgy 2009.07.04. 19:38:45

Kedves csillagocskám!
Nagyön köszönöm és köszönjük a tudósítást. Magának is csak azt irhatom, amit Dyennek írtam: bátor, remek tett volt, és örüljünk, hogy a dolgok békességgel zajlottak le. Se ott maguknak, se az országnak ebben a felfokozott rendőri hercehurcában, amit néhány száz gárdista miatt csinálnak, nincs szükség a felfordulásra, a fölös problémára és békétlenségre. Kézcsókkal A.gy.

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 21:36:08

@Csillagocskám: A fehér szekfű jó, a Japánoknál a halál jelképe...

FairyFeller 2009.07.06. 07:44:31

Egy lacházi lakos (ewan) kommentje, aki nem mellesleg - állítása szerint - a kiserdő mellett lakik:

előzmény:

"Nekem csak azt magyarázza már el valaki,hogy hajnaltól délutánig hol volt az áldozat...mert az első hó alatt bizony kihűlt volna ennyi idő alatt...és meg is találják a keresők...hol vannak a társai,akikkel odavitte...stb.stb." [ anicsucsu ]

válasz:

"Szia ANICSUCSU!Akkor leírom amit tudok.Szóval mi is itt lakunk az erdő mellett ahol a gyilkos.Ismerem a házát kívülről,és a szomszédjába is bejáratos vagyok,de magam sem tudom miért,nem ismerem a Józsit.Azt mondják nem szokott nappal itthon lenni.A Nórit hajnalban ölte meg,és a szülei délután kezdték keresni,mert úgy tudták az apukája tesójánál alszik békésen.Amikor kiderült,hogy nincs ott akkor hívták a mobilján,de ki volt kapcsolva.A polgárőrrel kereste az apja,és mivel tudták,hogy az erdő mellett kellett elmennie,oda is bementek.ott volt levetkőztetve,kihűlve.A zsaruk nem mondták el,hogy vöröses az elkövető,így eszünkbe sem juthatott,hogy ez a gyerek az.Az is bezavart,hogy mindenki a bodzásokat kezdte vádolni.Ez a pasi nagydarab,a Nóra meg törékeny alkat volt,így egyedül is tehette.Sehová nem kellett vinnie,mert ott történt az egész ahol rátaláltak." [ ewan ]

forrás -> www.blikk.hu/hozzaszolas/?type=c&id=152870

Fontos támpont: ewan állítása szerint ki volt hűlve már a teste.

Tehát ezek szerint elképzelhető, hogy a rideg hajnali órák óta ott volt a holtteste a helyszínen ( -> http://stop.hu/gallery/gallery.php?&database_name=articles&database_id=495617&median_code=11667055804511&category=rovat&subcategory=belfold&relations=7&images=1&videos=0&title=Ki%20%F6lte%20meg%20N%F3rit?%20Megr%E1z%F3%20r%E9szletek%20a%20kiskunlach%E1zi%20gyilkoss%E1gr%F3l!&id=168329&ext=jpg ), ágakkal, avarral elfedve... :(

De hogy hó nem esett, az tutti!

FairyFeller 2009.07.06. 08:10:27

Cikk P. József elfogásának napjáról (június 26.):

"A STOP információi szerint két férfit is bevittek péntek hajnalban a kiskunlacházi gyilkossággal összefüggésben, egyikük H. Nóriéktól egy utcányira lakik. Informátorunk arról számolt be: őket kettőjüket hallgatták ki, de további gyanúsítások is várhatók. Mindketten 25 év körüliek, a rendőrség korábbi feltételezéseivel szemben egyikük sem roma származású."

(...)

"P. Józsefnek 'se anyja, se apja', az édesanyjától örökölt házban él. "Érdekes családi körülmények között nőtt fel. Az anyja elvált, aztán meghalt. Voltak problémái. Egyébként csendes gyerek, egyáltalán nem agresszív" - tudtuk meg."

(...)

"'Percnyi kétségem sem volt afelől, hogy a Pest megyei rendőrség, amely képes volt 33 emberölési ügyből 32 bűncselekmény tettesét bíróság elé juttatni, megtalálja a 33. bűnügy elkövetőjét' - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter a hírre reagálva. Draskovics Tibor közölte: a sok munka meghozta eredményét. Mint fogalmazott, 'hihetetlen sokat dolgoztak a kollégák, nagy erőfeszítéseket tettek', a legmodernebb technikákat használták, több száz DNS-vizsgálatot végeztettek el. Hozzáfűzte: meggyőződése, hogy ez más, a közvéleményt joggal foglalkoztató ügyekben is így lesz." (...)

Továbbra is gyanúsan rejtélyes ez az egész ügy és a rendőrség még fölözi is azzal, hogy titkolózik, nem tisztáz olyan egyértelmű kérdéseket, amelyek már rég óta módjában állnának (pl. mi a helyzet a többi akkor őrizettbe vettekkel...?), nameg hogy ellentmondásos információkkal állnak elő.

Egy másik cikkben olvastam, hogy P. József unokatestvére közvetlenül a szomszédjában lakik. Tőle lehetne többet megtudni, a sajtónak ő nem nyilatkozott.

FairyFeller 2009.07.06. 08:49:17

@FairyFeller:

ewan egyéb kommentjei:

"Jól Írták a nevét,P-vel kezdődik!Mint már írtam a másik cikkhez,nem értem mi tartott ennyi ideig a rendőröknek.Ez egy elmebeteg,és a kiserdővel szemben lakik.A szőrzetről pedig tudták,hogy vöröses a haja.Kétlem,hogy Nóra ezzel a bűzlő alkesz szakadékkal önként bárhová is bement volna!Aki ismeri őket abban ez fel sem merülne."

(...)

"Az anyukája tanít,az apukája nem tanár,de ez most mellékes.Sajnos annyira megbíztak Nóriban,hogy elengedték,ha menni akart.Ez a fiú meg van zakkanva,és eléggé piál is.Nem tudni mi lakozik benne.Azt pedig ismét hangsúlyoznám,hogy kizártnak tartom,hogy Nóri önként elment volna vele bárhová!Mindenki a rendőrségi videóról beszél,de szerintem az egy összevágott felvétel lehet,mert nem hiszem,hogy a hírekben bemutatják a több órás kutakodás összes kockáját.Vagy esetleg elötte a Józsi már elmondta nekik,hogy hová dugta a Nóri cuccait,és azért nem keresgéltek."

-> www.blikk.hu/hozzaszolas/?type=c&id=152529

FairyFeller 2009.07.06. 08:51:26

A LEGÚJABB CIKK! -> "P. József: Nóri önként közösült velem"

-> www.blikk.hu/aktualis/p-jozsef-nori-onkent-kozosult-velem-153685.html

FairyFeller 2009.07.06. 09:10:28

@FairyFeller:

"Nem erőszakoltam meg H. Nórát", állítja P. József...azt állítja, hogy a dunavarsányi Mexicana diszkóból hazafelé jövet, a Kinizsi utcában futott össze hajnali 2 óra után a számára ismeretlen kislánnyal. Megkínálta egy cigarettával, majd "beinvitálta" a közeli ligetes-fás részbe, azzal, hogy közösüljenek.

Miután végeztek, P. állítása szerint többen mentek a kiserdő felé, így félelmében megfojtotta Nórát, nehogy meghallja valaki a segélykiáltását. Arra azonban P. József nem adott magyarázatot, hogy miért kellett meggyilkolni a tinilányt, ha valójában közös akarattal közösültek.

– Cáfolni tudjuk a gyanúsított vallomását – mondta Csapi Balázs, a PMRFK bűnügyi osztályvezetője, aki hozzátette: a rendőrség soha nem állította, hogy az áldozaton nem voltak olyan külsérelmi nyomok, amelyek az erőszakra utalnának. Ám azt, hogy milyen bántalmazásra utaló nyomok vannak a kislányon, nem szeretnék nyilvánosságra hozni, mert az sértené a nyomozás érdekeit." (...)

Nagyjából ennyi a rövidke cikk. Továbbra is az a kérdés: miért nem tisztázzák: hová tűntek Nóri ruhadarabjai. Na persze én ezt az egészet egyszerűen el sem hiszem. Egyszerűen én sem tudom elképzelni, mint ahogy oly sokan...

A rideg éjjelen (amikor a rendőrség szerint a hó is eset...) egy fellépésről, egy buliból kimerülten haza felé tartó lány egy számára ismeretlen, ráadásul visszataszító férfival "leálljon egy cigire", majd az első szóra bemenjen a sötétbe (ahol ráadásul akkor még sűrű aljnövényzet, bokrok voltak (egy helyi lakos állította) azzal, hogy önként közösüljenek, a hidegben, bizonyosan állva. Akkor hogyan és miért...? kerültek le Nóráról a magassarkú cipői, a nadrágja, hogyan lehetett lemeztelenítve.

Ráadásul a rendőrség most már nem is tagadja, hogy külsérelmi nyomok nem voltak Nóri testén.

Normálisan kellene tájékoztatni az embereket, nem csak ellentmondásos részinformációkkal, nem csak egy gyorsan és felületesen lezavart sajtótájékoztatóban, amelyet csak kábeltévén lehetett nézni, így a lakosság nagy része nem is láthatta...

Csillagocskám 2009.07.06. 09:45:43

Köszönöm kedves György a dicséretet, amit tudok megteszek továbbra is. Ma reggel kaptam ezt az alábbi linket, mindenki nézze meg!!
index.hu/video/2009/07/05/vannak_szoke_ciganyok/

asperjangyorgy 2009.07.06. 10:02:11

A Blikkben megjelent cikk:
A rendőrség azonban erősen kételkedik a férfi verziójában, P. József ugyanis azt állítja, hogy a dunavarsányi Mexicana diszkóból hazafelé jövet, a Kinizsi utcában futott össze hajnali 2 óra után a számára ismeretlen kislánnyal. Megkínálta egy cigarettával, majd „beinvitálta” a közeli ligetes-fás részbe, azzal, hogy közösüljenek.

Miután végeztek, P. állítása szerint többen mentek a kiserdő felé, így félelmében megfojtotta Nórát, nehogy meghallja valaki a segélykiáltását. Arra azonban P. József nem adott magyarázatot, hogy miért kellett meggyilkolni a tinilányt, ha valójában közös akarattal közösültek.

– Cáfolni tudjuk a gyanúsított vallomását – mondta Csapi Balázs, a PMRFK bűnügyi osztályvezetője, aki hozzátette: a rendőrség soha nem állította, hogy az áldozaton nem voltak olyan külsérelmi nyomok, amelyek az erőszakra utalnának. Ám azt, hogy milyen bántalmazásra utaló nyomok vannak a kislányon, nem szeretnék nyilvánosságra hozni, mert az sértené a nyomozás érdekeit.

Mint megírtuk, H. Nóra diszkóból hazafelé tartott, amikor támadója bestiálisan megerőszakolta és megfojtotta a lányt.

A VÉLEMÉNYEM: Normális rendőrség nem csepegtet hol ilyan, hol olyan információt.
Ezekről már sokszor, nagyon sokszor kifejtettük a véleményünket.
Ezek valószínűleg annyira igazak és valóságosan, mint az a rendőrségi kijelentés, hogy november 23-án tomboló szévihar volt és sűrü, fedén vágódó változatban esett a hó.
Az eszük tokja, az esett.
És akik eddig azt állították, hogy P. Józseg gyagya, nagyon mellényúltak az igazságnak. Igen következetesen védekezik, talán azért is, mert a rendőrség kiskapukat hagy a számára, és lehet, hogy az egyiken ki is slisszan az igazságszolgálatás gyenge és következetlen markából.

Evo 2009.07.06. 10:43:16

Egy gyilkossági ügyben mi lehet súlyosabb mint maga az emberölés ténye?
Őszintén, engem egyáltalán nem érdekelne, hogy mit mondd, megerőszakolta -e vagy sem.MEGÖLTE.És úgy gondolom, egy normális igazságszolgáltatásnál ennél a pontnál már nem kellene hogy legyen súlyosbító vagy enyhítő körülmény. Ezért nem értem, mért számít mit mond az erőszakkal kapcsolatosan. Emberölésnél a maximumot kellene ráverni, életfogytiglant anélkül hogy figyelembe vennék, előtte mit tett vagy mit nem tett. Nehogy már a büntetése mértékét az bármilyen szinten is módosítsa (legfőképpen lefelé)hogy a gyilkosság előtt elkövetett e erőszakot vagy sem.
ÖLT TEHÁT a MAXIMUMOT KELL KAPNIA.

bloggolo (törölt) 2009.07.06. 11:30:08

@asperjangyorgy: "...a rendőrség soha nem állította, hogy az áldozaton nem voltak olyan külsérelmi nyomok, amelyek az erőszakra utalnának. Ám azt, hogy milyen bántalmazásra utaló nyomok vannak a kislányon, nem szeretnék nyilvánosságra hozni, mert az sértené a nyomozás érdekeit..." - Azért nem adják ki az információt, mert további bűntársakat keresnek. Már több helyen olvastam, hogy nemcsak a Józsit tartoztatták le, és korántsincs vége az ügynek. Egyébként van benne igazság hogy Nóri törékeny volt, és ez a nagydarab ember simán el bírt volna egyedül vele, ezt mi is "eljátszottuk" rekonstruáltuk a férjemmel, kb. azonos a testalkatunk mindkettőnknek, mint Nórinak volt és P. Józsefnek, így a párom kb. egyperc alatt letepert és hatástalanított. (Úgy hogy nem fekete öves karatés), viszont, ha a fojtogatta a nyakán, attól még tudott volna kiabálni, nekem ez sem világos hogy így fojtotta meg, én azt gondolom, inkább a száját akarta "betapasztani", közben az orrán sem kaphatott levegőt, vagy a zacskós megoldás, ami korábban pletykaként terjedt tűnik hihetőbbnek. (de ezt itthon ilyen szimultációs játékban nem próbáljuk ki, és másnak sem ajánlom, mert veszélyes!!!)

bloggolo (törölt) 2009.07.06. 11:33:10

@Evo: Sajnos ez nem így működik.:((( Ha nincs súlyosbító körülmény, és esetleg bebizonyosodik hogy dilis, még meg is úszhatja, de mivel precedens ügy, jobban odafigyelnek majd a bűntetésére. Viszont az ügyvédje, ahhoz képest hogy kezdőnek tűnik, elég ravasz és körmönfont módon építi fel a védelmet. Kiváncsi vagyok még mivel áll elő..Szép napot mindenkinek!!! Süt (nem sün)

FairyFeller 2009.07.06. 11:36:55

@Evo: Létezik olyan, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság. Horák Nóri esete különösen felkavaró, ilyen eset.

Egyetértek viszont veled: "Szemet szemért..."

FairyFeller 2009.07.06. 11:39:12

@bloggolo: "...ez a nagydarab ember simán el bírt volna egyedül vele, ezt mi is "eljátszottuk" rekonstruáltuk a férjemmel, kb. azonos a testalkatunk mindkettőnknek, mint Nórinak volt és P. Józsefnek..." :DDD

Nem semmi! :)

asperjangyorgy 2009.07.06. 12:29:42

Kedves bloggolo,
azért ha az "apu" erőszakolja meg a kis feleségét, az elég izgalmas játék! Persze csak abban az esetben, ha mindketten tudják, hogy játék.
Egyébként pedig a kísérletről komolyan:
hát igen, a negyven kiló különbözet+ez a barom fizikai munkát végzett, tehát erős és fiatal is, meg volt indulva, így még több volt benne az erő... és mégis, azért ez az egész helyzet kiadós magyarázatra szorulna.
Különben: a rendőrség többször beszélt igen súlyos nyomokról Nóra testén, meg valamitől a cigaretta is véres lett... és aztán beszélt arról a yard, hogy semmi nyom, vagy lényeges nyom nem volt, most ismét arról, hogy azért vannak nyomok...
Szerintem ezt ilyen link módon nem lehet tálalni.
Több változat is lehetséges a nemi erőszakra, de azért én nem tartanám különösen bocsánatos bűnnek, hogy egy állat megöl egy 14 éves lányt, hogy holtában megerőszakolja, mert ugye sejtjük, hogy ezért tette. Vagyis az ügyvédnő és semmilyen ügyvéd ebből az aljasságból ezt a mocskot nem húzhatja ki.
És persze azért nem ártana, ha a baráti körről is tudna valamit a yard.
Egyébként most az zajlik, ami a tettes elfogása előtt, mert a pest-megyei rendőrség képtelen önmagát megtagadni: taknyolás, ködösítés, töketlenkedés, egyszóval valami olyasmi, ami így kívülről, mivel nem igazán látjuk, hogy mi történik a rendőrség falai között, bicskanyitogatónak látszik..., Persze, lehet, hogy dolgoznak. Láttam egy videót, talán FairyFeller küldte: fiatal, feket hajú rendőrtiszt nyilatkozik benne. Szimpatikus, értelmes, világosan fogalmaz, látszik rajta, hogy nem hazudozik, tudja, mit beszél... Az is látszik a stílusán, hogy még nem ezredes. Miért nem lehet ennek az egész ügynek a kommentálását értelmes emberre bízni, hiszen nyilvánvaló, hogy sok értelmes, jól felkészült ember dolgozik a pest-megyei rendőrségen, a nyomozati osztályon is, de a gyepes agyú ezredesek nem engedik őket szóhoz jutni. Nem tetszelegni kell, rejtelmesen mosolyogni a gondosan ápolt bajusz alatt, hanem világosan fogalmazni és lehetőleg az igazságot mondani.

bloggolo (törölt) 2009.07.06. 21:51:49

@asperjangyorgy: Honnan tudják hogy vér volt a cigerattán? Én azt hittem Nóri nyálát mutatták ki rajta...

asperjangyorgy 2009.07.07. 09:35:25

Kedves bloggolo,
a nagyeszű és általam betegesen tisztelt Papp ezredes nyilatkozta volt a sajtótájékoztatón, hogy találtak volt egy törött, félig (vagy semennyire) szívott cigaretta csutkát, amely véres volt, és miként kiderült, azon Nóra vére volt megtalálható.
Hogy ebből a mélyen tisztelt rendőrség milyen következtetést vont le, nem tudom. Talán esetleg azt, hogy Nórán mégis voltak olyan külsérelmi nyomok, amelyek véreztek.
Mert úgy voltak rajta mégis és mindennek ellenére, hogy nem voltak, és úgy nem voltak, hogy voltak, bár maga a közösülés nem volt erőszakosnak mondható, hanem abszolut közös megegyezésen alapulónak - a látszat szerint.
No, a kommentelő társak ne nagyon szólják le, tekintsék hülyének P. Józsit, mert P. Józsi, amikor be van szarva - azon az éjszakán ez nem volt róla elmondható -, igen találékony, vagy legalábbis következetesen hajtja végre kezdő ügyvédje javaslatait. De: azért azt is látni kell, hogy ilyen javaslatokhoz nem kell sem különleges ész, sem különleges felkészültség. Ilyen ostoba javaslatokat, tanácsokat én is tudnék dögivel adni, ha nem utálnám ezt a szarházit és nem Nóra, az áldozat pártján állnék.

wlady 2009.07.07. 11:42:11

Én őszintén mondom nem tudom hogy mit kell ezen a rendőrségnek ennyit kevernie!Egyenesen kellenne beszélnie!Igaz lehet már azt sem hinnénk el nekik!Ezt a szarházit már rég fel kellett volna húzni!Vagy jól elverni nem pedig szépen hagyni hogy hazudozzon,jól elverni egy párszor és biztos hogy kimondaná a társak nevét mert ugye azt senki sem hiszi hogy ezt az aljasságot egyedűl tette!Ezt hinni önmagában is vicc!De mivel nincs halálbüntetés így életfogytiglan mit kell ezen bizonygatni én úgy gondolom hogy van elég bizonyíték!Azt meg ugye senki sem hiszi el legalábbis nagyon remélem hogy nóri önként ment vele az erdőbe akimiért sikított és miért ölte meg!De ha így haladunk a mélyaen nagyon mélyen tisztelt nyomozók ezt is beveszik!De ha ez bekövetkezik véleményem szerint az egész magyar rendőrség amely így is nagy szarban van szalad!!Egy ilyen tetten nincs mit elhinni a szarházinak és nincs is miről vele beszélni!De azért arra még kíváncsi vagyok hogy mikor lessz ebből a katyvaszból ítélet!!!!!!!!!

asperjangyorgy 2009.07.07. 12:32:35

Kedves Wlady,
maga nagy és érthető indulatában megfeledkezik Józsi bogár mindent felülíró személyiségi jogairól. Vele úgy kell bánni, mint a hímes tojással, mert különben megnézheti magát a rendőrség. Megverni valakit, aki csak erőszakolt és gyilkolt, ám a személyiségi jogait majd elítéltként is, ha egyáltalán elítélik és nem terjesztik föl Vörös Zászló érdemrendre, óvja, őrzi rendőrség, ügyészség és bíróság. Mert kedves Wlady a személyiségi jog felülírja Horák Nóra megerőszakolásának és meggyilkolásának bűncselekményét, ezért is nem lehet leírni Józsi bogár nevét, és bizony, ha Józsi bogár ügyvédje csak egy kicsit is élelmesebb lenne, azért, mert maga (is) szarházinak meri tekinteni a rendőrség Józsi bogarát, feljelentené, magát rágalmazásért lecsuknák, a személyiségi jog megsértéséért pedig nagyösszegű kártérítésre ítélnék. Mert itt jogrend van, Wlady, és aki olyan "feleőtlenül" beszél, ír, mint maga (is), azt itt a jogrend gyorsan elkaszálja, aztán megnézheti magát.
Csak tisztelettel szabad szólni Józsi bogárról, mert még az is lehet, hogy ártatlan patkány (már ha egy patkány ártatlan képes lenni, szegényke). Különben is, amíg a bíróság nem ítélte el, addig maga nem mondhat róla semmit, ha valamit mégis, a legnagyobb tisztelet hangján. Úgy ám. És ha elítélték, akkor is csínján kell vele bánni, mert itt a bűnösöknek vannak jogai, nem az ártatlanokat védelmezőknek.
Mi itt, ha a rendőrség és az ügyészség úgy akarná, valamennyien megüöthetnánk a bokánkat. És nem múlt el ebből még egyetlen nap sem.

wlady 2009.07.07. 12:42:35

Tisztelt György!
Önnek igaza van sajnos hisz szegény Nórinak sincsenek személyiségi jogai ugye csak ennek a rothadék pocsolyának!De felteszem én a tisztelt rendőrségnek a kérdést:már ha ennek a senkinek vannak személyiségi jogai akkor hol van szegény kislány személyiségi joga amit ez a rothadék éltében és meggyilkolása közben széttiport?Hol van ez a jog??Erre válaszoljanak már!Egy ilyen férget nem védeni kellene a yardnak személyiségi jogos szöveggel hanem kikötném lacháza főterére és átadnám a népnek!Higgye el én tudnék rajta igazságot szolgáltatni!Ami meg azt illeti én személy szerint teszek pocsolya személyiségi jogaira az én szememben eddig sem volt és ezután meg főleg nem lesz!

FairyFeller 2009.07.07. 14:37:20

@wlady: Meg kell, hogy kapja méltó büntetését! Sajnos még csak kevés biztosat tudhatunk az egészről. Azt viszont biztosan, hogy ő az elkövető, vagy az egyik elkövető. Én is őszintén mondanám: kezdek teljesen kételkedni a rendőrség szavahihetőségében. Nagyon felelőtlenül bánik ezzel a kérdéssel, pedig nyilvánvalóan politikai jelentősége van az ügynek...

Mostanában azt veszem észre, mintha a kormány és az ügyészség a "bénaságával" tényleg a Jobbik szekerét tolná... Mert tulajdonképpen ez történik. A szimbolikus Magyar Gárda elleni erőszakkal, a szimbolikus Horák Nóri-gyilkosságban...

Az, hogy az emberek döntő többsége nem hisz (mert értelem ellenes) a rendőrségnek és a mögötte sejetett politikának, ez mind a Jobbiknak kedvező, hiszen Horák Nóri ügyét ők tekintik nyíltan magukénak (koszorúzás; gárdisták).

Világosan tisztázni kellett volna már: mi történ 2008 november 23-án hajnalban Horák Nórival. Az utolsó másodpercig! Biztos vagyok benne, hogy lehetőségükben állna mind a rendőrsgének, mind a kormányzó pártnak. Abban is biztos vagyok, hogy érdekében is állna...

Akkor hát miért nem teszik...?

FairyFeller 2009.07.07. 14:47:32

@FairyFeller: Magamnak válaszolnám...talán mégsem áll érdekében a politikának, hogy tisztázza a történteket...

De akkor miért nem...?

1. talán mert botrányos az igazság...
2. talán mert a valós cél tényleg a Jobbik támogatása...

Ki tudna még érveket?

És melyik volna a rosszabb - amennyiben igaz?

Az első esetben a cigányokkal, a cigányság megítélésével lehetne összefüggésbe hozni a maszatolást. A második esetben pedig azzal, hogy a lakosságot megint átverik azzal, hogy a Jobbiknak hisznek, miközben valóban szövetségesei az MSZP-nek.

A Jobbikra szavazók sokan úgy vélik, hogy ha az a párt is csupán állnok, hatalomra törő, hazug, "funkcionáris" párt, akkor vége az országnak... :-o

Nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni. De azt se tudom, mit gondoljak. Horák-Nóri szimbóluma és az ügy rendkívül elgondolkodtató.

FairyFeller 2009.07.07. 15:22:56

@Yamini: Ez nagyon tetszik! :DD

"A polgármester úr politikus, ő felelőtlen bizonyos értelemben, ő nem tartozik felelősséggel azzal, amit mond, hiszen ő a választópolgárainak tartozik felelősséggel, akik őt majd megválasztják polgármesternek, vagy esetleg nem. Mi rendőrök viszont felelősek vagyunk minden kimondott szóért és mondatért." (...) - Ármós Sándor | Pest megye rendőrfőkapitánya

:DD

törökszultán 2009.07.07. 15:40:19

Kedves Wlady! Ne hörögjön már olyan nagyon, mert veszélyes, nem egészséges. Nem tudunk semmit. Minden csak diszinformáció.A diszinformáció olyan mintha az lenne, de nem az és nem is dezinformáció. Nagy a köd. Egy biztos; az ellenségem ellensége a szövetségesem.Vagyis a hatalmasoknak érdekük, hogy a nagy ellenfelükkel szemben / ha már ők nem képesek, / akárhogy is, de támogassák a nagy ellenfél másik ellenfelét. Minnél erősebb, annál gyengébb a másik. Már a rómaiak is...

Dyen 2009.07.07. 20:55:12

Kedves FairyFeller!

Rengeteg fórumot, hozzászólást elolvastam az utóbbi napokban. Én úgy tapasztaltam, hogy az emberek jelentős része nem kételkedik a rendőrségben, elfogadják állításukat, hogy elfogták Nóri egyedüli gyilkosát. Sőt nagyon sok ember kifejezetten örül annak, hogy úgymond pofára estek azok, akik azt állították, hogy cigányok voltak az elkövetők. Nagyon sokan vannak olyanok is, akiket egyáltalán nem foglalkoztat a téma - ismerőseim között is akad olyan, aki szinte semmit nem tud a gyilkosságról, mert fásultak, nem tájékozódnak, mert nem érdekli őket :)
Akik elhiszik a rendőrség verzióját, azokat inkább eltántorította a Jobbiktól ez az eset.

Én egyébként azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy P. Józsefnek nem sok köze van ehhez az egész szörnyűséghez. Előfordult már a kriminalisztika történetében, hogy valaki magára vállalt olyan tettet, amit nem ő követett el - erre rengeteg magyarázat lehet. Az pedig, hogy a rendőrség azt állítja, hogy egyezett a DNS-e, hogy Nóri táskáját a lakásában találták meg, számomra azok után amennyit a rendőrség maszatol, nem egyértelmű bizonyíték. Mondtak ők már sok mindent.
Jó lenne, ha tényleg hinni lehetne abban, hogy ő a tettes, hogy csak egyedül tette (az borzasztó lenne, ha bűntársai megúsznák) s ha ez valóban így van, akkor remélem nem ússza meg enyhe büntetéssel. Mert az ilyen aljas tett elkövetője a legsúlyosabb ítéletet érdemli.

"A Jobbikra szavazók sokan úgy vélik, hogy ha az a párt is csupán állnok, hatalomra törő, hazug, "funkcionáris" párt, akkor vége az országnak... :-o " - talán pont ez a cél, hogy elbizonytalanítsák az embereket, hogy ne bízzunk senkiben. Ez az "oszd meg és uralkodj" taktikája. Én nem akarom elhinni, hogy ebben az országban csak hatalomra törő, hazug, álnok emberek vannak. Szerintem, ha valóban az MSZP tolja a Jobbik szekerét (én nem hiszem), azzal csak az a célja, hogy a Fideszt gyengítse. Mert a fő erő (sajnos) jelenleg a Fidesz.
A Gárda elleni fellépéssel, szerintem csak meg akarták mutatni hatalmukat. Azért léptek fel ilyen brutálisan, hogy elvegyék az emberek kedvét az esetleges forradalomtól.

Dyen 2009.07.07. 21:00:51

helyesen : mert nem érdekli őket :((

asperjangyorgy 2009.07.07. 21:27:06

Kedves Dyen,
kissé elszomorított a kommentje, pedig tudnom kellene, hogy az emberek ilyenek. Elég volt nekik, akik egyáltalán törődtek vele vagy odafigyeltek, a felhajtásból. Mintha ebben volna valami kellemetlen érzésük, hogy Nóra érdemtelenül "sztár" lett. Valóban, sokat foglalkoznak vele az interneten, sok-sok ember számára mérhetetlenül fontos lett a kedves gyermek-személyisége. De édes istenem, ő nem vágyott erre és ilyen ismertségre. Ő egy életvidám, felszabadult, modernül élő kislány volt, még problémák, konfliktusok nélkül, tudott szeretni, remélni, hinni, és remekül érezte magát a bőrében. Micsoda ajándék ez. Sokszor gondolkodtam azon, hogy valóban ő írta-e a bemutatkozó szövegét. Túlságosan mély és bonyolult gondolatot, érzelmi állapotot fejez ki, nagy érettséget. Ha valóban ő írta, és azt gondolom, hogy igen, akkor a gondolkodása is komoly volt, és tényleg sok minden tartogatott neki az élet. Én gyászolom őt, s mindazt, amit magával vitt 14 évesen a sírba: a jövőt, a lehetőségeket, a boldog nevetést, a szerelmet, az élet komolyságát... mindent, hiszen ilyen embernek írtam meg Labancz Annát is és a szívemen, a lelkemen be nem gyógyuló seb, hogy eltapostak érte. Csak azt látták, hogy megírtam a gyilkos személyét is, de a könyv nem a gyilkosságról szól, hanem az életről, a szépségről, a hitről, a reményről, egy fiatal nő álmairől, fejlődéséről, és bokldogságának kereséséről.
Mert mindannyian boldogok akarunk lenni, de ezt csak úgy valósíthatjuk meg, csak úgy van hozzá jogunk, ha jók és tisztességesek vagyunk másokhoz. Ha szeretet él a szívünkben. És ha értjük és tudjuk a szívünkben őrizni és feltámasztani azokat, akik tragikusan voltak kénytelenek kilépni az életből.
Kedves Dyen, akik ezt nem értik, akik nem tudják gyászolni a szívükben Horák Nórát, azok önmagukat sem értik, azoknak önmaguk sem fontosak.

Dyen 2009.07.07. 22:42:36

Sokat gondolkodom azon, hogy miért nem tudom/tudjuk túltenni magunkat Nóri halálán. Hiszen sajnos rengeteg borzalom történik szinte már naponta. Épp ma olvastam, hogy már három éve történt, hogy Pénzes Henriettát olyan borzalmasan meggyilkolták.
Nóri halálával azonban mintha megváltozott valami. Nem tudom megmagyarázni, de rettenetesen fáj a lelkem, amikor rá gondolok. Amikor legkisebb lányomnak jóéjtpuszit adok, amikor átölel valamelyikük, amikor vásárolom a kedvenc édességüket, amikor beszélgetünk a jövőjükről... eszembe jut Nóri anyukája és nem tudom elképzelni hogyan bírja elviselni, túlélni.

"akik nem tudják gyászolni a szívükben Horák Nórát, azok önmagukat sem értik, azoknak önmaguk sem fontosak." - én úgy gondolom, hogy az ilyen embereknek csak önmaguk a fontosak. Ilyenné tette őket a mai "modern", liberális, globalizált világ.

FairyFeller 2009.07.07. 23:15:25

@Dyen: "...talán pont ez a cél, hogy elbizonytalanítsák az embereket, hogy ne bízzunk senkiben. Ez az "oszd meg és uralkodj" taktikája. Én nem akarom elhinni, hogy ebben az országban csak hatalomra törő, hazug, álnok emberek vannak."

Kedves Dyen! Nagyon jó gondolat! A jelek arra mutatnak, hogy az utóbbi évek kormányzása egyik fő céljául tűzte ki, hogy ne higgyük már azt, hogy 'mások egy cseppel is jobbak lennének náluk'...

És sajnos nagyon nagy sikert értek el etéren. Az emberek egy jó része valóban elfásult, hitehagyottak, nem bíznak csak magukban, éppen ezért elszeparálódnak, "atomizálódnak"...így lesznek csak igazán gyengék, kihasználhatók.

Véleményem és tapasztalataim (beszélgetés, fórumozás) a Horák Nóri eset, mint vitathatatlanul egy ismert tragikus szimbólum foglalkoztatja az embereket. A médián keresztül eljutott az emberekhez ("nem halt meg hiába" :( ), ebben persze kétségtelenül nagy szerepet játszik -a kivételes EMBER- Répás József is. Tehát az embrek jó része hallott róla, az emberek egy jó részét megrázta, ez emberek egy jelentős része ma is figyelemmel kíséri a fejleményeket. Nem vagyunk egyedül!

Meggyőződésem, hogy a Horák Nóri-gyilkosság politikai jelentőséggel bír. Olyan politikai jelentőséggel, amely az országos szavazatok több százalékára is kihatással bírhat. Nem állítom azt, hogy ez az eset 2-3%-ot hozhat éppen a Jobbiknak, minden esetre ennyi százalék eldőlésében (országosan komoly tényező lehet). Véleményem szerint ezekre a százalékokra vadásznak egyes pártok, de legnagyobb esélye a Jobbiknak lehet rájuk. És ha az MSZP ezzel a Fidesz-nek keresztbe tehet, hát akkor miért ne tenné meg a magáét és próbálná a Jobbik malmára hajtani a vizet, ezen néhány tízezer, esetleg százezres nagyságrendű szavazatot a Jobbik felé terelni...

Azt viszont nem értem: miért volna ez jó nekik. Ez csak akkor jó az MSZP-nek (a Jobbik sikere), ha valóban egyfajta szövetéségben vannak, ha valóban abban bíznának, hogy kisebb áldozatok árán megússzák azt a büntetést, az elszámolást, amelyet Fidesz ígér és -részben- amiért oly nagy, példátlan (Európában a legmagasabb!) a társadalmi támogatottsága.

Könnyen lehet, hogy Neked van igazad. Továbbra is csak a zavarkeltés folyik, hogy az emberek ne bízzanak senkiben és semmiben, ne higgyenek senkinek. :S

FairyFeller 2009.07.07. 23:47:14

@Dyen: Hogy Horák Nóri, Ophélie Bretnacher, vagy Marian Cozma "sztárok" lettek (a sors iróniája, hogy a rendőrség kezd távolabb kerülni az elkövetőktől ez utóbbi megrázó esetben is, kamerafelvétel ide, vagy oda...) mindegyikre, egytől egyig nagyon hasonló körülmények jellemzőek. Nem (feltétlenül) a cigányokkal hoznám összefüggésbe, bár mindhárom esetben felmerült, különböző súllyal.

Miért lettek "sztárok"? Én mindinkább szimbólumoknak nevezném halálukat! Szimbólumok, jelképek ők, egéyrtelműen. Ha rájuk gondolunk, ha elmegyünk Horák Nóri emlékkövéhez, azokra gondolunk, arra tragikus a több száz, több ezer sorsra, Mindazokra, akik áldozatul estek egy embertelen világnak. Igen, egy állatias, veszedelmes, rémes világnak.

Évente több ezer lányt rabolnak el, erőszakolnak meg, csak Európa-szerte. A világon még ennél is megdöbbentőbb számban esnek áldozatul nők, fiatal lányok nemi erőszaknak, elrablásnak. Borzasztó!

Ophélie kapcsán sokan erre gondoltak, hogy elrabolták, majd a nagy "felhajtás" végett (mivel "sztár, ismert lett a médiában), jobbnak gondolták, ha megszabadulnak tőle. Detto ugyanolyan ellentmondásos, szó szerint hihetelen magyarázatokkal lettünk ellátva, mint Horák Nóri esetében is.

Ennyi ellentmondásra nincs értelmes magyarázat. Ophélie tüdejében vizet találtak, tehát megfulladt. A MAHART-nál, a Szabadkikötőknél dolgozik egy hajómérnök ismerősöm. Elmondta, hogy teljességgel valószínűlen az, hogy Ophélie teste magától került az- egyébként nem használt- öbölbe.

Tudomása szerint nincsenek olyan áramlatok, amelyek oda vihették volna a testét. A legvalószínűbb az volt, hogy odavitték, elkábítva dobták a vízbe, amelyben megfulladt.

A boncolás kiderítette: megfulladt. A franciák is ezt derítették ki. A vérében nem találták nyomát stimulálószereknek, tudatmódosító szereknek... A tüdejében talált vízmintából el lehetett VOLNA dönteni HOL került vízbe Ophélie. Sokan várták azen vizsgálatok eredményeit, világos tisztázását.

Hiába vártuk...síri a csend és részemről nem hiszem, hogy Ophélie, vagy Nóri, vagy Marian Cozma nyugodtan pihenne a sírjában...

Ophélie-t a "külföldisége" az öszefogás, barátai elkötelezett kereső missziója (plakátragsztás) tette kiemelt témává, kisebb "mozgalommá".
Horák Nóri tragédiája leginkább Répás Józsefnek köszönheti ismertségét. Marian Cozma pedig külföldi volt és ismert sportoló, akit megvertek, leszúrtak, sportoló társaival együtt, brutális kegyetlenséggel.

Sajnos szinte mindennaposak az ilyen esetek... :(
A nemi erőszak, a késelés, a bestiális viselkedésformák...

Ezen istentelen jelenségek áldozatait szimbolizálják azok, akiket a társadalom saját halottjának, "saját családtagjának" fogadott el.

Pokoli világ...

:((

FairyFeller 2009.07.07. 23:56:50

@asperjangyorgy: "...akik nem tudják gyászolni a szívükben Horák Nórát, azok önmagukat sem értik, azoknak önmaguk sem fontosak."

Kedves Asperján Úr,

a legelszomorítóbbnak azt tartom, hogy tényleg vannak olyanok, akiket nem érint meg Horák Nóri esete és az ilyen és ehhez hasonló rémségek. Az ilyen emberek valóban önzőek, csak magukkal törődnek. Amíg nekik nincs semmi problémájuk, addig tesznek rá ki milyen szenvedéseket él át, részben az áldatlan társadalmi közöny miatt.

Azt kívánom az ilyen embereknek, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnek, akkor róluk is így vélekedjenek sokan mások... Bár ezt még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánnám... :(

Túl ostobák! Nagyon sokan. Ha így folytatódik: egyre többeket elérnek majd a rémségek. Bízzunk, reméljünk, hogy nem fog így folytatódni, mert így nem folytatódhat!

Ehhez Horák Nóri, Ophélie Bretnacher, Marian Cozma is hozzájárultak, nagyon is! Örökké tisztelnünk kell emléküket.

bloggolo (törölt) 2009.07.08. 01:18:13

@FairyFeller: Az erőviszonyokat mértük fel, nem papás-mamást játszottunk. Felesleges épp azt kigúnyolni, akit érdekel az ügy, akár ilyen mélységekig...Az ördög a részletekben lakozik, és csakis úgy tudok közelebb kerülni a megoldáshoz, ha minden lehetőséget számításba veszek. Sok apró dolog jut az eszembe, de azért hogy mások gúnyolódjanak, nem teszem közzé a gondolataimat.

FairyFeller 2009.07.08. 01:46:39

@bloggolo: Kedves Bloggoló,

elnézésedet kérem (és elnézést a tegezésért - nem tiszteletlenségnek, csupán közvetlenségnek szánom)! Megtisztelő, ha megosztod gondolataidat az ügyben. Tényleg nem gúnynak szántam a kommentemet. Csupán meglepett, hogy ennyire komolyan, ennyire messzemenően foglalkozol az esettel. Valóban: nem semmi! Kivételes.

Hidd el, én tisztellek emiatt. Én nem jutottam el eddig. Kérlek nyugodtan tedd közzé gondolataidat, eddig is nagyon hasznosak voltak. Én nem szeretnék útjukba állni, igérem, hogy felelősebben fogok fogalmazni a jövőben. Az én hibám: komoly az ügy, én meg itt viccelődöm, még ha nem is feltétlenül gúnyolódom. ;-)

asperjangyorgy 2009.07.08. 10:16:28

KEDVES BLOGGOLO!
Úgy érzem, hogy a szemrehányás elsősorban nekem szól, és jogosnak is tartom. Inkább kedveskedni, mint humorizálni akartam. Lehet, hogy ez idétlenre sikerült. Én nagyon tisztelem az ön elkötelezettségét, lelkesedését, emberségét, az ügy felkarolását, az egész magatartását. És igen: a "kísérlet" határozottan bizonyítja a mi korábbi elképzelésinkkel kapcsolatban, hogy egy kb. kilencven kilós férfi gyorsan képes megtörténi egy kb. ötven kilós lány ellenállását, bármennyire kétségbe van is esve, bármennyire rémült is. És amikor azt tapasztalja, hogy reménytelen a küzdelme, a tudata valószínüleg átáll az önmentésre: elfogadja a kisebbik rosszat - a megerőszakolást - az életbenmaradás érdekében.
Sajnos, nem tudjuk a részleteket. Nem tudjuk, hogy egyáltalán hogyan történt az összetalálkozás pillanat, azt sem, hogy valóban egyedül volt-e P. József vagy mások is jelen voltak. Azt sem tudjuk, hogy végül is hol történt az erőszak és végül a gyilkosság.
Tehát nagyon nehéz elképzelni a konkrét körülményeket.
Egy biztos: az ön "kiísérlete" világosan mutatja, hogy ekkora súlykülönbség és fizikai erő képes gyorsan hatástalanítani egy sokkal kisebb súlyú, sokkal alacsonyabb kislány ellenállását.
Abból is gondolhattam volna, hogy szívére vette megjegyzésem, hogy napok óta nem írt.
Tényleg, nagyon bánt és nagyon sajnálom.
És bocsánatot kérek.
Talán ezért sem jelölt be.
Tudja, annyira meglepő és váratlan volt, amit írt és hogy vették a fárdságot és lefolytatták ezt a kísérletet, hogy első pillanatban igazán át sem gondoltam ennek az igazi értelmét és bizonyító erejét.
Maga olyan mélyen érző ember, annyi jó megfigyelése van, olyan pontosan fogalmaz, hogy nem érdemelte ezt a kétségtelen megbántást.
Kedves Bloggolo, mi azonos oldalon állunk, hitem szerint, és kell annyi megelőlegezett bizalmának lennei, hogy elnézi nekem idétlen megjegyzésemet.
Szükségem van a maga hevültére, józan megjegyzéseire, elkötelezettségére. Nekem és a blognak.
KEDVES BLOGGOLO, KÉREM BOCSÁSSON MEG!!!

asperjangyorgy 2009.07.08. 10:27:26

Kedves Bloggolo,
kerestem a beírását és a magam idétlen bejegyzsét, de nem találom ebben a blokkban, lehet, hogy egy másik bejegyzésemhez küldte. Sajnálom, hogy nem találom. Tényleg, komoly lelkifurdalásom van. És tényleg nagyon komolyan kérem a bocsánatát. Akár így, akár úgy, kérem, reagáljon a bejegyzésemre.
Kézcsókkal Asperján György

Evo 2009.07.08. 10:58:45

@FairyFeller: @Dyen:
Azon hogy vajon mért csak ilyen keveseket érintett meg Nóri halála már én is sokat gondolkodtam.
A saját ismeretségi körömben is találkoztam ezzel a problémával, sőt el is beszélgettem néhányukkal erről.
A tapasztalatom az, hogy az emberek nem érdektelenek. Csak gyávák. Gyávák szembenézni, LÁTNI egy ilyen gyilkosságot, annak következményeivel egyetemben. Félnek szembesülni azzal, hogy bármelyikünket vagy bármelyikünk gyermekét megölhetik ilyen bestiális módon. Ez a struccpolitika, a homokba dugják a fejüket és azt hajtogatják "velünk ilyen nem történhet". Nem ismerték a kislányt, tehát "túl messze van", ahhoz mindenképpen hogy egy ilyen bűncselekményt saját szeretteikre nézve veszélynek érzékeljenek.
Nyugtatgatják magukat, és elfordulnak hogy ne kelljen látniuk.
Meggyőződésem hogy ettől még nem kevésbé jó emberek. Sőt, ellenkezőleg talán pont az ilyen emberek azok akik borzasztóan érzékenyek, és ha jobban odafordulnának egy ilyen bűncselekmény irányába, lelkileg roppannának bele.
Egyszerű védekezés ez részükről.
És mint mondtam, nem elítélendő ez sem. Ilyen, de olyan emberek is kellenek ebbe a világba amilyenek pl. mi vagyunk.
Bloggolo,
kérlek ne neheztelj senkire. Ez a blog mindig súlyos és nehéz kérdésekkel foglalkozik már hosszú hosszú ideje. A sok aktív résztvevő időnként próbál "tompítani", de ez nem személyhez szóló. És kérlek, ne is vedd magadra, mert nagyon értékes tagja vagy ennek a fórumnak.

wlady 2009.07.08. 12:34:24

Ha még eddig nem tették olvassák el a Horák Nóra emléklap exkluzív menüpontját!A gyilkos P.józsef barátjával készített interjú van rajta!

FairyFeller 2009.07.08. 13:38:22

@wlady: Nagyon jó a riport! Sokat elárul erről az egész ügyről, hogy ezt a munkát is egy elkötelezett "önkéntes" lacházi hölgynek köszönhettük, Mursichné Szlama Annamária készítette József egyik közeli barátjával. Nóriról barátai, közeli ismerősei nyilatkozataiból megtudhattuk, valóban rendes lány, áldott teremtés volt. Ellentétben azzal, mint amit legújabban terjesztenek róla, tévesen!

Ebből a riportból pedig Józsefről tudható meg (ez a barátja is egy elég értelmes fazonnak tűnik, kicsit sem sötétagyú), hogy József NEM FOGYATÉKOS ("Dadogott néha, ennyi.Azt mondták ,hogy Józsinak nem volt szakmája sem, ez téves!"). Gykorlatilag megcáfolja azt, amit a fősodratú médiából tudni lehet.

Néhány idézet:

...

"Józseffel biztosan szóba került a gyilkosság.Hogyan beszélt erről a szörnyű esetről nektek?Milyen teóriái voltak arról , hogy ki tehette?

L.:Csak a romákat vádolta és, hogy kinyírná Nóri gyilkosát ,meg egyebek.

(...)

-Sokakat meglepett P. József rendezetlen élet körülményei, ami a lakásában uralkodott.Nem zavarta Őt és titeket barátokat?

L.:-De mert büdös volt! Cukkoltuk is , hogy "gond van ,vagy mi"? De kitérő választ adott.

(...)

-Soha nem vettetek észre a lakásán gyanús jeleket a gyilkosság után , vagy nem voltak gyanús elszólásai?

L.:Nem ,mert nem járt senki nála, nem engedett be senkit. Mindig úgy intézte ,hogy ne kelljen be menni,és ez fel sem tűnt senkinek. Én kb. 4 éve voltam nála utoljára.

(...)

*************************************

L. szerint volt pár fura haverja Pocsainak de azokat Ő kerülte is!


*************************************

(...)

"

FairyFeller 2009.07.08. 13:39:03

@wlady: Nagyon jó a riport! Sokat elárul erről az egész ügyről, hogy ezt a munkát is egy elkötelezett "önkéntes" lacházi hölgynek köszönhettük, Mursichné Szlama Annamária készítette József egyik közeli barátjával. Nóriról barátai, közeli ismerősei nyilatkozataiból megtudhattuk, valóban rendes lány, áldott teremtés volt. Ellentétben azzal, mint amit legújabban terjesztenek róla, tévesen!

Ebből a riportból pedig Józsefről tudható meg (ez a barátja is egy elég értelmes fazonnak tűnik, kicsit sem sötétagyú), hogy József NEM FOGYATÉKOS ("Dadogott néha, ennyi.Azt mondták ,hogy Józsinak nem volt szakmája sem, ez téves!"). Gykorlatilag megcáfolja azt, amit a fősodratú médiából tudni lehet.

Néhány idézet:

...

"Józseffel biztosan szóba került a gyilkosság.Hogyan beszélt erről a szörnyű esetről nektek?Milyen teóriái voltak arról , hogy ki tehette?

L.:Csak a romákat vádolta és, hogy kinyírná Nóri gyilkosát ,meg egyebek.

(...)

-Sokakat meglepett P. József rendezetlen élet körülményei, ami a lakásában uralkodott.Nem zavarta Őt és titeket barátokat?

L.:-De mert büdös volt! Cukkoltuk is , hogy "gond van ,vagy mi"? De kitérő választ adott.

(...)

-Soha nem vettetek észre a lakásán gyanús jeleket a gyilkosság után , vagy nem voltak gyanús elszólásai?

L.:Nem ,mert nem járt senki nála, nem engedett be senkit. Mindig úgy intézte ,hogy ne kelljen be menni,és ez fel sem tűnt senkinek. Én kb. 4 éve voltam nála utoljára.

(...)

*************************************

L. szerint volt pár fura haverja Pocsainak de azokat Ő kerülte is!


*************************************

(...)

"

FairyFeller 2009.07.08. 13:55:59

@wlady: Nagyon jó a riport! Sokat elárul erről az egész ügyről, hogy ezt a munkát is egy elkötelezett "önkéntes" lacházi hölgynek köszönhettük, Mursichné Szlama Annamária készítette József egyik közeli barátjával. Nóriról barátai, közeli ismerősei nyilatkozataiból megtudhattuk, valóban rendes lány, áldott teremtés volt. Ellentétben azzal, mint amit legújabban terjesztenek róla, tévesen!

Ebből a riportból pedig Józsefről tudható meg (ez a barátja is egy elég értelmes fazonnak tűnik, kicsit sem sötétagyú), hogy József NEM FOGYATÉKOS ("Dadogott néha, ennyi.Azt mondták ,hogy Józsinak nem volt szakmája sem, ez téves!"). Gykorlatilag megcáfolja azt, amit a fősodratú médiából tudni lehet.

Néhány idézet:

...

"Józseffel biztosan szóba került a gyilkosság.Hogyan beszélt erről a szörnyű esetről nektek?Milyen teóriái voltak arról , hogy ki tehette?

L.:Csak a romákat vádolta és, hogy kinyírná Nóri gyilkosát ,meg egyebek.

(...)

-Sokakat meglepett P. József rendezetlen élet körülményei, ami a lakásában uralkodott.Nem zavarta Őt és titeket barátokat?

L.:-De mert büdös volt! Cukkoltuk is , hogy "gond van ,vagy mi"? De kitérő választ adott.

(...)

-Soha nem vettetek észre a lakásán gyanús jeleket a gyilkosság után , vagy nem voltak gyanús elszólásai?

L.:Nem ,mert nem járt senki nála, nem engedett be senkit. Mindig úgy intézte ,hogy ne kelljen be menni,és ez fel sem tűnt senkinek. Én kb. 4 éve voltam nála utoljára.

(...)

*************************************

L. szerint volt pár fura haverja Pocsainak de azokat Ő kerülte is!


*************************************

(...)

"

asperjangyorgy 2009.07.08. 16:28:33

Ez a Horák Nóra emléllapjáról átvett riport a legérdekesebb írás, amit P. József letartóztatása óta olvastam. Végre valami, ami tárgyszerű, ami a legendákat cáfolja, s ami egyértelművé teszi, hogy P. József kicsit dadog, de úgy különben abszolut normális. De vannak, sajnos, normális aljasok is. Feltétlenül olvassa el mindenki, aki Nóra ügyében a blogot látogatja.


Megszólalt Pocsai

-a Kiskunlacházi tinédzser gyilkossággal

megvádolt férfi -barátja!


A férfit legfőképpen az ösztönözte, arra hogy beszéljen, hogy maga a puszta tény,mely szerint barátja volt Pocsainak ,most az ő életét is megnehezíti.Megbélyegzik! Gyilkosnak nézik!
Most egy ideig bizonygatnia kell , hogy nincs köze barátja tettéhez.
Az egyetlen bűne, hogy nem megfelelő barátot választott!
Azon a novemberi napon nem is szórakoztak együtt Pocsaival , biztos alibije van.
A riportot még is neve elhallgatásával vállalta csak , érthető módon , hisz nem akarja magának a minden napokat még jobban megnehezíteni.Mi most a rend kedvéért nevezzük Lászlónak bízva abba , hogy nem így hívják.

Szerk.:-Igaz az , hogy a fogyatékosság bármilyen formája jellemző volt rá , vagy teljesen ép elméjűnek ismerted Pocsait?


L.:-Dadogott néha, ennyi.Azt mondták ,hogy Józsinak nem volt szakmája sem, ez téves!
A nyolc általánosa is meg volt és a Víz- központi fűtés szerelő szakma is.A hét és nyolc osztályt nem Kiskunlacházán járta , hanem az Ezermesterbe, és a festő szakot is elkezdte!
Az Anyja kb. 4 éve halt meg.Ott voltam a temetésen.
Társasági lény volt , például szeretet biliárdozni is. ,- kezdte mondandóját , a médiában
terjesztett híreket megcáfolva, ahol elhangzott az is, hogy még a nyolc osztályt sem végezte el.


Szerk.:- Akkor közeli barátja voltál , illetve vagy P. Józsefnek?

L.:-Régóta ismerem a Józsit, és én sem vettem észre , hogy így lesüllyedt . De ezt ki tudhatta? Ugyan olyan volt , mint mindig . Még vallomást is tett, és mintát is adott. Egyszóval mindenkit átvert.Még saját magát is. Senki sem tudhatta igazán, én csak a szokásait tudom elmondani.Inkább-visszagondolva-,már csak kihasznált ,mint mindenkit maga körül.

Szerk.:- Milyennek ismerted? Agresszív , vagy visszahúzódó embernek , látható volt rajta egyfajta nem egészséges szexuális szokás, vonzódás, ami ide vezethetett?

L.:-Nem volt agresszív, de voltak dühkitörései .Velem szemben igaz soha!
Szexuálisan meg, egy éjszakás csajok, vagy pár hetesek.Komoly kapcsolata egy volt , 1,5 évig tartott , csak ráfázott a csajjal , de nagyon!

Szerk.:-Feltételezed , hogy P. József képes volt egyedül erre a tettre, vagy úgy gondolod segíthettek neki , esetleg mások , és nem is ő volt a közvetlen elkövető "csak" inkább résztvevő?
-,erre a kérdésre igazából nem kaptam egyértelmű választ , mindenesetre az utalás a , "nem volt nemi erőszak" teóriára épült.

L.: -Ha önként engedte hogy legyen aktus, akkor egyedül.Bár ebben az esetben érthetetlen lenne, miért kellett megölnie. -,ebből a számomra az derül ki, hogy talán még maga a barát sem hisz teljesen Pocsai fizikai képességeiben ,mely szerint , segítség nélkül tudta volna elkövetni a gyilkosságot.

Szerk.:-Józseffel biztosan szóba került a gyilkosság.Hogyan beszélt erről a szörnyű esetről nektek?Milyen teóriái voltak arról , hogy ki tehette?

L.:Csak a romákat vádolta és, hogy kinyírná Nóri gyilkosát ,meg egyebek.
Utolsó időkben elment a munkahelyéről is ahol dolgozott , mert rá fogták , hogy Ő a lacházi gyilkos.Ez azért lehetséges , mert szerintem beszélt álmában, ugyan is többen együtt aludtak.


Szerk.:-Sokakat meglepett P. József rendezetlen élet körülményei, ami a lakásában uralkodott.Nem zavarta Őt és titeket barátokat?

L.:-De mert büdös volt! Cukkoltuk is , hogy "gond van ,vagy mi"? De kitérő választ adott.


Szerk.:-Soha nem vettetek észre a lakásán gyanús jeleket a gyilkosság után , vagy nem voltak gyanús elszólásai?

L.:Nem ,mert nem járt senki nála, nem engedett be senkit. Mindig úgy intézte ,hogy ne kelljen be menni,és ez fel sem tűnt senkinek. Én kb. 4 éve voltam nála utoljára.

Szerk.:-Említetted, hogy egy 5 órás hajsza előzte meg , mire végre elkapták.Mesélnél erről és, hogy hogyan jutottak el hozzá, mint elkövetőhöz a rendőrök?

L.:- A DNS-e alapján.Otthon volt aznap!Én mondtam a rendőröknek is, de nem hitték el.
Végig járták inkább Lacházát és azokat , akik ismerhetik.

Szerk.:-Amennyiben téged is kihallgattak , miről kérdeztek a rendőrök?

L.:Elmondtam hol voltam a gyilkosság idején , de a fő téma :Józsi , Józsi. Ezek nem viccből keresték!

Szerk.:-Azt is mondják élvezetből ölt, ezért tartotta meg Nóri holmiját, hogy újra átélje a gyilkosságot, hogyan vélekedsz erről?

L.:-Szerintem ez beteges és perverz! De ez a része még nem tisztázott.Ez még pletyka.Nem igazán érdekelnek az ilyen feltételezések mióta, mások nevét is összefüggésbe hozzák Józsival.Főleg, hogy teljesen ártatlanok!Egyébként pedig elakarta adni Nóri ékszereit, ezt a rendőröktől hallottam.

Szerk.:-Kimered jelenteni, hogy Pocsai gyilkos és ezek után elítélve a tettét és , hogy hazudott nektek és mindenkinek , többé nincs helye a társadalomban?

L.:-A baráti társasága lenne az első ,aki meglincselné!Igaz mi is baromkodunk néha de úgy , hogy senki nem sérül és hal meg!

-,a helyszínelésen készült videó összeállítással kapcsolatban elgondolkodtató L. reakciója.

L.:.-A videó, amit látni lehetett , az délután lett felvéve. A Józsit 23:30 körül szedték össze és , már akkor hajnalban meg volt a házkutatás!Ez csak összefoglalás, illusztráció ,de semmiképp nem az eredeti helyszínelés képeit láthatjuk.

-,L. azt is elárulja , hogy többek között a szomszédok terjesztenek téves információt az ügy kapcsán.Olyan feltevéseket is, hogy Pocsai barátnője is benne volt. Szerinte , ha ennyit tudnak a szomszédok, akkor miért nem hallottak azon a tragikus éjszakán semmit és gyanakodtak később, hogy valami nincs rendben."Az én szomszédom azt is tudja, hogy mikor és hova megyek és kikkel, a pontos időt is megmondva", -jegyzi meg ,némi iróniával.Végül azt is elmondja, elképzelhető , hogy voltak ott mások is, csak nem tudja pontosan kik. -, L. szerint volt pár fura haverja Pocsainak de azokat Ő kerülte is!

(készítette -a szerk.:Mursichné Szlama Annamária)

bloggolo (törölt) 2009.07.08. 16:39:08

@asperjangyorgy: Kedves AGY, Önnek is köszönöm:)

bloggolo (törölt) 2009.07.08. 16:40:39

@Evo: Kedves Evo! Te sem maradsz ki, neked is köszönöm:)

bloggolo (törölt) 2009.07.09. 16:46:39

5. Az erőszakos közösülés morfológiai sajátosságai
Az erőszakos közösülés miatt indult eljárások alapját képező bűnügyek jellemző vonásai, fontosabb morfológiai sajátosságai az ügyekben szereplő elkövetők és sértettek személyi körülményei, pszichés tulajdonságai az alábbiakban foglalhatók össze:
a) A bűnügyek 22%-ában a terhelt és a sértett korábban nem ismerte egymást.
b) Az erőszakos közösülések második legjellegzetesebb típusát azok a cselekmények adják, ahol a tettes és a sértett között vér szerinti vagy jogi természetű rokoni kapcsolatok vannak.
c) Az e bűncselekmények miatt indult büntető eljárások harmadik csoportjában a bűntett elkövetése előtt a terhelt és a sértett között alkalmi ismeretség jött létre.
d) Az erőszakos közösülések miatt indult büntető eljárások 33%-ában a tettes és a sértett között korábbi ismeretségből származó, lazább vagy szorosabb kapcsolat van.
6. A sértettek korcsoportok szerinti megoszlása, illetve az elkövetők köre
Az erőszakos közösülés sértettjei korcsoportok szerint a következőképpen oszlanak meg:

A sértettek
a) 16%-a 12 éven aluli gyermek s ezek közel egyharmada még a nyolcadik életévét sem töltötte be;
b) 17%-a 12–14 év közötti serdülő;
c) 27%-a 14–18 év közötti fiatalkorú;
d) 30%-a 18–50 év közötti;
e) 10%-a pedig 50 év feletti személy. Ez utóbbiak zöme már jóval túl van a 60. életévén.

A gyermekkorúak sérelmére elkövetett cselekmények 44%-ában a terhel apja, nevelőapja vagy egyéb hozzátartozója volt az áldozatnak. A tettesek további 40%-a közeli ismerőse, szomszédja volt az áldozat családjának és csupán a cselekmények 16%-ában volt a terhelt a gyermek számára idegen.

A 14–18. év közötti korosztálynál az elkövetők jelentős része ugyancsak a sértett hozzátartozója. Utóbbiak mellett az említett korosztály sérelmére elkövetett erőszakos közösülések tettesei között elsősorban az olyan ismerősöket találjuk, akikre a fiatalkorúak maguk tettek szert.

A 18–50 év közötti korosztály – annak ellenére, hogy az átlagférfi szexuális igényeinek kielégítésére a legalkalmasabb – jóval kevésbé veszélyeztetett rétege az erőszakos nemi cselekményeknek. Az a tény, hogy ez a korosztály mindössze 30%-ot képvisel, azt mutatja, hogy a szexuális támadásra hajlamos férfiak tartanak a fizikailag egészséges, fejlett nőktől és többnyire csak a védekezésre kevésbé képes személyekkel szemben mernek fellépni. Ennek oka egyfelől a terheltek személyiségében, a teljes értékű nemi partnerrel szemben érzett kisebbrendűségben rejlik, másfelől pedig abban, hogy a cselekmény sikere az előbbi sértetti kategória esetében a valószínűbb.

Az erőszakos közösülés elkövetőinek és általában a szexuális bűnözőknek és általában a szexuális bűnözőknek a tipizálására többféle alap kínálkozik. Elkülöníthetők egymástól életkor, kulturális vagy műveltségi színvonal, szociális helyzet, alkati vagy személyiségtípusok vagy a szexuális deviáció formái szerint. Külön csoportosíthatók, akiknél a visszafojtott szexuális érzelem kirobbanása és a szadisztikus törekvések vagy férfiasság mutogatása motiválja az agressziót. Az elkövetők az erőszakra való hajlam alapján sorolhatók csoportokba. Ez nemcsak a nemi élet terén, hanem mindenütt jelentkezik náluk. Megkülönböztethetők az általában rosszul alkalmazkodók és a jól adaptáltak.

A csupán példaként felsorolt lehetséges csoportokon belül különválaszthatók az elkövetők temperamentum, intelligencia, kontrollképesség vagy egyéb személyiségjegyek alapján. Bármely szempont szerint törekszünk is homogén csoportok vagy osztályok alkotására, a konkrét cselekményt, az elkövetés módját nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen ez a tipizálás értelme. A pszichiátriai, pszichológiai vagy szociológiai természetű ismérvek mint csoportképzők csak egymással és a konkrét tevékenységgel korrelációban alkalmasak kriminológiai vizsgálódásokra.

Azok a személyiség- és magatartástípusok, amelyek a pszichológiai vizsgálatok során elkülöníthetők voltak a következők:
a) A morális személyiség. A bűncselekmény ezen a körön belül rendszerint szituatív meghatározottságú vagy pedig úgynevezett aktuális konfliktus eredménye.
b) Szükséglet-kielégítés közvetlenségével élő bűnelkövető (pszichopata).
c) Neurotikus személyiség.
d) Gyengeelméjű bűnöző. Többségük debilis vagy imbecillis. A felsorolt típusok nem egyenlő arányban fordulnak elő az egyes elkövetési formákon belül.
e) Az elkövetők kb. 20%-a krónikus alkoholista.
Az erőszak kialakulásánál nemcsak az agresszív személy, de az erőszakot elszenvedő fél is vizsgálható, illetve az a szituáció, amelyben az erőszak kifejlődik. Az erőszakos viselkedés interakciós megközelítése a cselekményben részes személyek kapcsolatrendszereit vizsgálja, s nem különíti el egymástól a személyt és a szituációt. A szimbolikus interakció elmélete a különböző társadalmi csoportok egymásra vonatkoztatott reakcióit vizsgálja, s kiemeli, hogy nem csupán a reakció, de annak a másik fél általi értelmezése is befolyásolja a viselkedést.
Az agresszív viselkedésformák az alkalmazott erőszak formáján és mértékén túl, csoportosíthatók a sértettek szempontjából, de az előrelátás, az eszközök vagy a támadó életkora szerint is. Az elkövetés körülményei alapján az erőszakos bűncselekmények két csoportra oszthatók: a szükségletkielégítő és a konfliktusfeloldó bűncselekmény-típusokra.
Az erőszakos közösülések morfológiai, valamint a tettes és az áldozat viszonya szempontjából három csoportra bonthatók:
a) az ismeretleneket megtámadók,
b) a családi és rokoni kapcsolatokat és
c) az ismertségi viszonyokat kihasználók cselekményeire.

Az első két csoportba tartozik kb. egyenlő arányban a bűnelkövetők valamivel több mint kétötöde, a harmadikba pedig közel 60%-a. A tettesek több mint egynegyede fiatalkorú, a felnőtt korúaknak 47%-a 24 éven, 72%-a pedig 30 éven aluli személy. Szokatlanul magas az elkövetők között a büntetett előéletűek aránya. A bűncselekmények 60%-át a szeszes ital motiválja, az elkövetők között sok az alkoholista és a gyengeelméjű. Gyakorta a tettes személyiségében abnormális jellem-vonások fedezhetők fel: fokozott nemi ösztön a szexuális élet terén, az erőszakos vonások túltengése, vagy éppen a nemi kapcsolatok szokásos módon történő létesítését akadályozó testi vagy szellemi fogyatékosság.Figyelemre méltó, hogy a felnőtt korú bűnelkövetők mindössze 27%-a él házasságban, kb. 14%-a elvált vagy különélő, és több mint 58%-a nőtlen.

Dyen 2009.07.09. 17:29:37

Egy "remek" cikket találtam a Népszava online-on :((

"A rendőrség hazudik: összeesküvés van itt"

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1214361

FairyFeller 2009.07.09. 19:15:48

@Dyen: Kedves Dyen,

örömmel látom, hogy nagyon egyezik a humorérzékünk! :DD

Nekem a cikk elolvasása után olyan érzetem van, hogy túlságosan át van itatva politikai egyoldalúsággal, szemellenzéssel, elfogultsággal. Több helyen nem értek egyet, ill. felületesnek, igaztalannak látom:

[ a Horák Nóri-gyilkosságról és a kételkedőkről (azaz rólunk is) szól a cikk ]

"Ahogy annak idején világosan kiderült, hogy Solymosi Esztert nem a zsidók ölték meg...most a rasszisták számára az elfogadhatatlan, hogy a gyilkos egy fehér bőrű ember." (...)

A "világosan kiderült" kifejezés számomra -szinte semmilyen általánosságban- nem egyeztethető Horák Nóra kontextusában.

(...)

"Egy rasszista ember, különösen egy megheccelt, meghitten képzelgő fajgyűlölő tömeg számára elfogadhatatlan vérgyalázás, hogy egy rettenetes bűnt a saját fajtájából követ el valaki. Magyar ember ilyet nem tesz! Miért pont magyar ne tenne?...Hét hónapon át hörög a tömeg a rendőrségre, előre összeesküvés-elméleteket gyárt, aztán, amikor a rendőrök megtalálják az elkövetőt, és az nem felel meg az 'elvárásnak', akkor elő lehet kapni, hogy a rendőrség hazudik: összeesküvés van itt..." (...)

Nos, a cikk írója szerint gyakorlatilag rasszista mindenki, aki kételkedik a "világosan" felgöngyölített, felelősséggel kezelt és nyilvánosságra hozott KÖZÉRDEKŰ Horák Nóri-ügyben. A cikk írója kételkedik abban, hogy bizonyos társadalmakra kevésbé volna jellemző az erőszak, míg más társadalmakra annál inkább. Az én véleményem ennél valósághűbb.

(...)

"...ha egy föltűnően csinos tizennégy éves lányt az a közösség, amelyikben szórakozott, vagy az a család, amelyik felelős érte egyedül hagyja hazamenni éjszaka egy kiserdő közelében.

Alighanem ez H. Nóri rettenetes halálának egyetlen igazi tanulsága."

Úgy vélem, rengeteg más tanulsága is van az ügynek (amely még korántsem zárult le!) és nem ezt kellett volna levonni végső -politikai- koncekvenciaként...

Várjuk a világos, meggyőző bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy P. József egyedül követte el tettét, várjuk hogy végre tisztázódjék mi történt, hogy történt, hogy történhetett meg (?!) azon a tavaly novemberi hajnalon Horák Nórával, abban a kiserdőben (avagy másutt), ahonnan a -feltételezett- gyilkosa alig 200 méterre élt az utóbbi fél évben...

Több, mint 100 milliót költöttek már eddig a nyomozásra (fél millió $!) és nem voltak képesek világosan a "zseni nyomozók" megismertetni a közvéleménnyel, mi és miként történt pontosan. Ez A MEGMAGYARÁZHATATLAN! Nem a gyilkosság. Netán mégis összeesküvésről volna szó...? Vagy rasszista volnék...?

Vagy nem lett volna elég egy nyomkereső kutya, hogy elvezesse őket Pocsai házához...?

Röhej!

asperjangyorgy 2009.07.09. 19:31:56

Kedves Dyen és FairyFeller!
Lassan mi maradunk a blogon.
Köszönöm, hogy felhívta a figyelmem a cikkre. Sajnos, bántóan ostoba írás, és a végkövetkeztése, ahogy arra FairyFeller is rámutat, kifejezetten bántó és lenéző. Bántó Horák Nórára és a családja a kioktató hang. És bántó mindazokra, akik számára fontos volt és maradt ez az ügy. Ferdítés, hogy mindenáron cigány elkövetőre vártunk és most nagyon pofára estünk. Mindig azt mondtuk, hogy fogják el a tettest, mert úgy élni, hogy egy ilyen megveszekedett állat szabadlábon van, nem lehet Kiskunlacházán, és máshol sem, ha valaki meg akarja őrizni a morális egyensúlyát. A többit sokszor megbeszéltük.
Kedves FairyFeller - így, hogy kifejtette, mire gondol, világosabb számomra. Szeretnék olyan fiatal lenni, mint maga és olyan optimista. De ezt pozitív értelemben mondom, hiszen mindig bízni kell abban, az élet érdekében, hogy a dolgok a helyükre zökkennek és árnyaik lesznek, élhető arányaik.
Bámulatos, hogy Amerikában milyen, viszonylag, rövid idő alatt inetgrálódott a fekete lakosság zöme a társadalom egészébe, és ma már Amerika elnöke is fekete. Ehhez persze az kell, hogy a társadalom befogadó természetű legyen, és olyan anyagi lehetőségekkel rendelkezzék, mint az USA. Hosszú az út, és annyi minden gyűlt fel a társadalomban és a világban, hogy nehéz lesz rajta végigmenni.

Evo 2009.07.09. 20:57:32

A fenti cikk irója valami rendőrségi bérenc?
Megkérdezném tőle szívesen, hogy vajon miért kanyarodott cikkében a rasszizmus irányába, anélkül hogy megfelelő információkkal felszerelkezett volna és képbe jött volna abban a tekintetben,hogy vajon volt e a rendőrség közleményeinek szerepe abban hogy sokan cigány elkövetőre gondoltak?
Egy cikk megírása ennyire egyoldalúan, ilyen csőlátással és ennyire informálatlanul, semmiben sem különbözik súlyában egy beszűkült látókörű rasszista ember felfogásával (csak az a másik oldalról nézi a dolgokat).
A cikk írója és egy valóban rasszista ember nem sokban tér el egymástól csak az egyik balról a másik jobbról nézi ugyanazt a dolgot. Közös bennük, hogy mindkét tábor azt látja, amit látni szeretne, ami legjobban megfelel saját elméleteinek,hitvallásának.
Az meg szinte teljesen mellékes úgy tűnik, hogy bár látszólag Nóriról szólt ez a cikk, valójában egy gyűlölettől fröcsögő, minden baloldaltól idegen eszmét abszolút mértékig elutasító - de ugyanakkor a másik oldalra pontosan az elutasítások miatt fújó - szenny.
Ha az úriember baloldali, akkor el kellene fogadnia és tolerálni a cigányokon és zsidókon túl azt a "kisebbséget" is, akik nem értenek egyet a neveljünk ki minél több bűnözőt és iskolázatlan embert a szeretet nevében társadalmunkból.
De ahogy elnézem, ez nem megy neki. Ahogy az sem, hogy minimum annyi emberséget csempésszen egy cikkbe, hogy legalább a világ legborzalmasabb fájdalmát átélő szülőket ne tiporják még jobban sárba. Nem a szülőkre kellene hárítani a felelősséget, nem ők neveltek ki ebből a társadalomból állatokat. És egészen biztos lehet abban a cikkíró, hogy a szülők minden bizonnyal ellátták lányukat a megfelelő instrukciókkal. Egy kiskamasz hozott egy rossz döntést - egyedül indult el éjszaka a szülő kérés ellenére.
Ne legyen biztos a kedves cikkíró abban, hogy az ő gyermeke (már ha egyáltalán van!) soha semmilyen helyzetben nem fog olyan rossz döntést hozni, amely akár testi épségébe vagy akár életébe kerülhet!
És ne fasiztázzon le embereket, olyanokat főleg ne akik kellőképpen tájékozottak ezzel az üggyel kapcsolatban és akiket pontosan a rendőrség zavart össze a hülye idióta és ellentmondásos és hazug nyilatkozataival!!! Ha mi "összeesküvés elméletgyártók" "fasiszták vagyunk", akkor azt a jelenlegi rendszer csakis önmagának köszönheti! És ha az a bűnöm, sok más társammal együtt hogy észrevesszük a hazugságokat és nem szeretjük ha félretájékoztatnak minket -és ezt szóvá is merjük tenni -, hát akkor vállalom hogy fasiszta vagyok!

Azt gondolom, hogy ne szóljon meg másokat az az ember, aki egy ilyen szemetet képes volt megírni bérencként, ezzel védve egy hazug, korrupt, és magyar embert eláruló, meglopó rendszert és szervezetet.
Az ilyen ember inkább szégyelje el magát mélységesen!
És ha mákja van, soha nem kell majd megélnie hogy elveszíti élete értelmét, a GYERMEKÉT, és soha nem kell a sírig tartó űrrel, fájdalommal és önváddal együttélnie!

Dyen 2009.07.09. 21:50:38

@Evo:

Fenti cikk írója Andrassew Iván, számtalan hasonló színvonalú förmedvényt írt már a lapba.

Nem írtam megjegyzést, mert annyira felbosszantott, hogy képtelen lettem volna "úrinőhöz" méltó stílusban reagálni erre a mocsokra :)

"ANDRASSEW Iván 1952-ben született Budapesten. Volt már hentes, méhész, tudományos segédmunkatárs, hírlapkézbesítõ, mozgóárus, könyvtári segédmunkás, újságíró. Könyvei: Prolilét-ra (szociográfia, Pál Jánossal, 1988); Végrend (novellák, 1989); Csapdalakó (novellák, 1989); Prolitológia (szociográfia, Pál Jánossal, 1990); Peremkirályság (novellák, 1995). Jelenleg a Népszabadság, a Hócipõ, a Katona József Színház és az iNteRNeTTo munkatársa. "

Yamini 2009.07.11. 12:51:31

Névnapi csillag
Különleges csillag csendült ma az éjben,
névnapodon kedvesen köszönteni téged:
neved énekével fényesen ragyogva,
hosszú éveken át tehozzád dalolva.

Milliárdnyi csillag tündököl az égen,
nevekhez zenélve a világmindenségben.
Körbejárva a naptárt napról-napra, éjről-éjre,
ma hajnalra éppen a te nevedhez érve.

craft 2009.07.11. 21:39:36

Tessék elolvasni a commenteket a youtube: házkutatás Kiskunlacházán videójához! Nagyon gyanús, hogy politikai megrendelésre lett "eredményes" a nyomozás, hogy a magyar gárdát nyugodtan fel lehessen oszlatni. Ha nyílt lett volna a nyomozás, a boncolási jegyzőkönyv, a mobiltelefon helyzetének beazonosítása, nyomkereső kutyák használata, akkor talán el is hinnénk, hogy P.J. az (egyedüli) tettes. Sajnos, itt felmerül a gyanú, hogy a "rend"őrség nemcsak bűnbakot talált, hanem politikai utasításra bűnpártolást követ el a valódi tettesek mentesítésére. Lásd 4 hónappal később a K. Nóra esetét!

bloggolo (törölt) 2009.07.11. 23:24:10

Tegnap olvastam épp a tiszaeszlári vérvádról, mert van azért némi párhuzam a két eset között, érdemes elolvasni:
hu.wikipedia.org/wiki/Tiszaeszl%C3%A1ri_per#A_v.C3.A1d_eredete

asperjangyorgy 2009.07.12. 17:54:47

IDÉZET A STOP ÍRÁSÁBÓL.
A SOKKAL FEJLETEBB JOGÉRZÉKKEL BÍRÓ MAGYAR BÍRÓSÁG P. JÓZSEFNEK MAXIMUM AD 15 ÉVET, IGZA, Ő CSAK MEGERŐSZAKOLT ÉS MEGÖLT EGY 14 ÉVES GYEREKLÁNYT.
MI TUDJUK MI A HUMANIZMUS, DE A BÍRÓSÁG NÁLUNK IS JOBBAN.
A MAGYAR BÍRÓSÁG MINDIG ÉS MINDENBEN BEBIZONYÍTJA ABSZOLUT RÁTERMETTSÉGÉT. EZT TETTE A MÓRI ÜGYBEN IS, AMIKOR KAISERT ÍTÉLTE EL A VALÓSÁGOS TETTES HELYETT.
AZ PEDIG BOHÓZATBA ILLŐ, HOGY AZ ILLETŐT ENGEDTÉK ELMENEKÜLNI AZ ÖNGYILKJOSSÁGBA.
UNDORÍTÓ, AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN ZAJLIK. DE EZ AZ EGY HAZÁNK VAN!

Ötszörös életfogytiglanra és pótlólagos büntetésként 243 évi börtönre ítéltek egy férfit sorozatos nemi erőszakért Dél-Afrikában. Ez az ország történetében az eddig kiszabott egyik legsúlyosabb büntetés.

A 2005-ben őrizetbe vett Tsediso Letsoenya matrózt 28 rendbeli nemi erőszak és 28 rendbeli szemérem elleni erőszak kísérletében találták bűnösnek, írta a Weekend Argus. Abe Motala bíró azt mondta, hogy az elkövetett bűncselekmények közül borzadással töltötte el az az eset, amikor Letsoenya egy családanyát erőszakolt meg a gyerekei szeme láttára

déjávu 2009.07.13. 17:25:20

@Evo: Kedves Evo!
Igazán szívemből szólt ez a kommentje. Én tényleg nem értem az embereket, ennek a cikknek az íróját sem. Olvastam már jó pár írást azzal kapcsolatban, hogy persze a magyarok eleve előítélettel vannak a romákkal szemben, ejnye-bejnye.... A magam részéről nem vagyok fajgyűlölő, de ennek a fajta előítéletnek megvan az oka is nemdebár? Az emberek biztonságra vágynak és ha ez a Gárdával érhető el -talán ennek az okán is elgondolkodhatna pár cikkíró. Kb. 5 hónappal ezelőtt Olaszországban pár hét leforgása alatt több fiatal nőt is megerőszakoltak román állampolgárok. Az olasz lakosság majdnem meglincselte az egyik alkalommal elfogott elkövetőket, 4-en vagy 5-en támadtak meg egy fiatal lányt. Az olasz lakosság is rasszista meg fajgyűölő? Vagy Berlusconi is az, amiért kivezényelte a katonákat, hogy éjszaka járják az utcákat és támogassák meg kicsit a közbiztonságot?
Véleményem szerint a hazaszeretethez az is hozzátartozik, hogy az ember szíve mélyéből fájlaljon egy olyan tragédiát mint ami Horák Nórával történt, bőrszínre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

Evo 2009.07.14. 09:59:28

Kedves déjávu!
Értem én, hogy Ön nem fajgyűlölő. Ahogy azt is tudom, én sem vagyok az. Az amit Önnel együtt többen is mondunk, nem fasizmus hanem sajnos, rossz tapasztalat eredménye. Ma olvastam hogy romák, megverték azt a szociális munkást, akik miattuk ment hozzájuk és értük dolgozott...
Elkeserítő, elszomorító. Mit lehet tenni még többet ha már a feléjük nyújtott segítő kézbe is beleharapnak? Mi jöhet még?
Az emberek tehetetlenek.Az állam is. És a legtöbben, nem szeretik az erőszakot.De valahogy véget kellene vetni ennek a bestiális erőszakos cselekmények sorának és kell valami olyan, amitől a romák tartanak. Aminek hatására igenis, ha fintorogva is, de beültetik a gyerekeiket az iskolapadba (mert a szocializálódás és beilleszkedésnek ez az alapja - enélkül nem megy! ) és aminek hatására kétszer is meggondolja hogy leüsse- e azt a nénit az utca másik felén a 200 Ft- jáért (hogy durvábbakat most ne is mondjak)..
Több mint 700 éve élnek velünk , de nem velünk együtt. A világháború után, mint kisebbség fokozatosan "óvni" kezdték őket és a nyolcvanas évek elejére sikerült elérni, hogy legnagyobb százalékuk iskolába járjon, valamint állandó munkával rendelkezzen. Ez már a 80-as évek végére kezdett meginogni, egyre kevesebb gyerek ült már az iskolapadban. De az akkori hatalom is próbálta követni azt az elvet, hogy védjük őket, támogassuk, segítsük beilleszkedésüket. Szép gondolat volt, de nem figyeltek arra, hogy ezek közül az emberek közül egyre kevesebben járatják - megint- iskolába gyermekeiket, ebből eredendően egyre kevesebben dolgoztak iskolázatlanságuk miatt. Az állam csak annyit érzékelt, hogy egyre többen tengődnek munka nélkül, és nem ismerte fel annak súlyát hogy ez részint annak a következménye hogy ISKOLÁZATLANOK. Ez ellen kellett volna akkor határozottan fellépni, és magát a az iskolázatlanság problémáját kellett volna megszüntetni (az okot), nem pedig az okozatot, fokozottabb segélynyújtásokkal.
Mára meg már annyira ráéreztek a könnyen jött segélyre és mellette a kiegészítő bűnözésre, hogy teljesen feleslegesnek tartják iskoláztatni gyermekeiket és megfelelően szocializálni őket. Találtak egy magyarázatot maguknak hogy ők cigányok és ezért nem adnak nekik munkát sehol, és a védő állambácsi meg bőszen bólogatott hozzá.
A nyolcvanas évek elején is cigányok voltak, mégis közülük nagyon sokan dolgoztak. És ennek egyetlen oka volt, hogy volt iskolai végzettségük és még tudtak, akartak viselkedni.
Azzal a kivételezéssel lettek elrontva hogy adtunk nekik, de cserébe -a kivételezés miatt- nem vártunk semmit (azt hogy iskolázottak legyenek, tiszták, rendezettek és tisztába legyenek az alapvető erkölcsi normákkal).
Így Magyarország gyártott magának súlyos kötelezettségeket velük szemben, de követelni elfelejtettek.
Ők pedig ezt remekül kihasználják.
Akik pedig ezt ma már egyértelműen látják és ki is mondják, azok a "fasiszták".
Most baj van, nagy baj. De ez évtizedek "termése", nem ma kezdődött. És sokan még most is csak a merev szemellenzőjük mögé bújnak, és fasisztáznak. A fasisztázás nem megoldás.
Tenni kell. A cigány réteget BE KELL ILLESZTENI a társadalomba, mindnyájunk érdekében.
És bár ők egyenlőre csak jajongani és siránkozni tudnak, talán majd egy következő vagy következő utáni generációjuk már lesz annyira intelligens, művelt és felkészült hogy tudja értékelni.
Hiszen nekik senki sem mondta el , nem értette meg velük hogy ők egyre többen, mi pedig egyre kevesebben vagyunk. Eljön az a pont, amikor minket már nem tudnak kirabolni, és nem lesz ki adjon nekik segélyt se, mert a lakosság egyre kevesebb és kevesebb százaléka fog dolgozni..
Nekik kell majd tanulni, dolgozni és eltartaniuk önmagukat, mert nem cigány már csak elenyésző számban lesz.
Ezt kéne megértetni velük, hogy tisztába legyenek azzal mi fog rájuk várni egy, két, három évtized múlva ha most nem változtatnak.

FairyFeller 2009.08.25. 23:42:34

"Jól viselkedik Horák Nóri gyilkosa"

Hosszú idő óta az első érdemi tartalommal bíró forrás a nyomozás menetéről... Érdemes elolvasni. Továbbra is azt állítják: "Aznap éjszaka ugyanis ítéletidő tombolt. Annyira hideg volt és annyira havazott, hogy senki sem akart volna csak úgy sétálgatni." (...)

-> atv.hu/hircentrum/090813__miert_nem_roma_lett___jol_viselkedik_horak_nori_gyilkosa.html

Exkluzív interjú Niedermüller Zsolttal, az ügy főnyomozójával.

...
"Nem kötekedik a többi elítélttel, nem ellenkezik a börtönőrökkel és rendesen eszik a kiskunlacházi kislány meggyilkolásával vádolt P. József – mondja Niedermüller Zsolt ezredes, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi csoportvezetője...A főnyomozó vállalta, hogy az atv.hu olvasóinak részletesen elmeséli, hogyan sikerült a feltételezett gyilkos nyomára bukkanni." (...)

asperjangyorgy 2009.08.26. 15:55:33

Mindig a részletekben rejlik az ördöh:
Aznap éjszaka ugyanis ítéletidő tombolt. Annyira hideg volt és annyira havazott, hogy senki sem akart volna csak úgy sétálgatni. Ez a férfi volt P. József, akit azonnal beidéztek a rendőrörsre.

A fenti néhány sor, miként FairyFeller is megerősítette, az ügy főnyomozójától való. Annyiszor leírtam és mások is: azon az éjszakán plusz 2, plusz három fok volt, kellemetlenül nyirkos idő. Nem volt nagyon hideg, nem havazott, hó először valamikor ez év januárjáan esett.
Szóval ha ilyesmiben pontatlan egy főnyomozó, akkor az én szememben mindez, amit mond: bakfitty.
Az pedig, hogy egy mocsok szemét rendesen viselkedik, jól eszik és kereknek tartja a világot, már elnézést, de iszonyatosan sértőnek tartom, ha meggondolom, hogy Horák Nóra azóta már majdnem teljesen csontvázzá korhadt, és soha, semmilyen hatalom nem képes visszahozni az élők sorába.
Én akkor örülnék, ha nem enne jól, ha rosszul érezné magát, ha némi lelkifurdalás gyötörténé, és nehéz éjszakái lennének.
Egy mocsok szemét boldog pillanatai nem érdekelnek. Örülök, hogy a főnyomozó viszont ilyen kedélyesen emlékszik - mire is? Arra, amit ugyailyen ostobán előtte már sokan elmondtak a nagyszerű Pest-megyei rendőrség részéről.

FairyFeller 2009.08.27. 12:07:57

A következő cikk sokkal következetesebben számol be (a legutóbbi ATV-s semmitmondó interjúnál...) -a hivatalos sajtótájékoztató alapján- a gyilkosságról -> szentkoronaradio.com/belfold/2009_06_26_megvan-horak-nori-gyilkosa

Ebben így írnak az időjárásról:

...
"Az eset körülményeiről azt kell tudni, hogy akkor éjjel erősen esett a hó, és bár rögtön elolvadt, a látási viszonyok nagyon rosszak voltak. Így lehetett az, hogy nem találtak szemtanúkat, nincs személyi csak tárgyi bizonyíték." (...)

Dyen 2009.09.14. 23:52:37

"NÓRÁT MEGERŐSZAKOLTA GYILKOSA

Megerőszakolták Kiskunlacházán H. Nórát – ezt a frissen elkészült orvos szakértői vélemény bizonyítja. Ennek ellenére a gyilkossággal gyanúsított P. József kitart amellett, hogy közös beleegyezéssel közösült a diszkóból hazafelé tartó kislánnyal.
...

„Felkértünk egy orvos szakértőt, egészítse ki a boncolási jegyzőkönyvet H. Nóra sérüléseivel kapcsolatban. Ebben a véleményben szerepel, hogy több olyan sérülést is találtak az elhunyton, ami erőszakra utal” – nyilatkozta Csapi Balázs, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője egy napilapnak.

A tét óriási, ugyanis ha a bíróságon bizonyítottnak találják a nemi erőszakot, akkor P. József életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat." MH

Ez egyszerűen elképesztő! Tíz hónapot kellett erre várniuk, hogy egy szakértő értelmezze a boncolási jegyzőkönyvet? Eddig ez miért nem történt meg? Akkor a többi szakértő mit vizgált? Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a helyszinelő fotós képeit megnézve, egy laikus is hamarabb jutott volna erre a következtetésre.
Most már tényleg jó lenne azt is tudni, hogy valójában ki/kik követte/követték el ezt a borzalmat!

asperjangyorgy 2009.09.15. 19:18:10

Kedves Dyen!
Az a szép a mocskos, aljas, rohadt, szemét magyar jogszolgáltatásban, hogy egyáltalán vita, kérdés lehet az, hogy egy ilyen utolsó büdös állat megerőszakolta-e a 14 éves Nórát, pedig ő alig várta, hogy odaahassa magát ennek a fertelmes mocsoknak. Végre tudjuk, mit mondott a szakértő. Érdekes, ezt minden józanul gondolkodó magyar állampolgár már 2008. november 23-án este tudta, amikor kiderült, hogy Nórát félig kitakartan megtaláltak az erdőszélen. Persze, Nóra alig várta, hogy az aktudon kívül még meg is öljék! Normális az az igazságszolgáltatás, amelyikben ez egyáltalán felmerül. Az egésszel képtelen vagyok már foglalkozni, mert olyan indulat vesz erőt rajtam, hogy az árt nekem.

FairyFeller 2009.09.15. 22:14:49

@Dyen:

Valószínűleg az ügyvédje, kedves Rubazcki Nóra (...?) tanácsolta Pocsai Józsefnek, hogy hazudja azt, a lány önként ment bele az aktusba, hiszen jelenleg Magyarországon 14 éves korhatár felett, a fiatal beleegyezésével nem számít pedofíliának (büntethetőnek) a szexuális együttlét, lehet a partner bármilyen idős. Ki tudná megvédeni Nóra szellemének igazát..? Talán ez a szakvélemény, amellyel kegyeskedtek előállni, majd egy év távlatával.

Én továbbra sem hiszem (mint ahogy a legtöbb ember) azt, hogy Józsi úr egyedül követte volna el ezt az emberiség ellenes bűnt.

Nem is lepődöm meg ezen a semmitmondó és cinikus árnyalatú hatósági hozzáálláson, ahogyan bánnak ezzel a szimbolikus, felejthetetlen és nagy jelentőségű üggyel.

Talán majd ha -mihamarabb!- kormányváltás lesz, lesznek olyan politikai erők, akiknek presztízskérdése lesz "őszintének" lenni, tiszta vizet önteni a pohárba, ehelyett a fertő helyett... Majd akkor talán hip-hop fény derül a tragédia egyéb meghatározó részleteire is.

Így legyen! Ez mindannyiunk érdeke.

FairyFeller 2009.09.15. 23:18:26

Idéznék egy kommentet egy másik fórumról:

Horák Nóriról készült legutolsó fényképre vonatkozik.

"Nézzük már meg ezt a lányt jobban!!!

Az összes kép ami megtalálható róla a neten, mind nem illik egy 14 éves kislányhoz!!!

Kint a cici a fenék, egy kislánynak nem így kellene öltözködnie!Hol voltak a szülök amikor ezt a lányt tisztességre kellett volna nevelni!!!

Ilyen fiatalon egyedül disco-ba megy! Komolyan mondom felháborító!

Persze lehet sajnálni szegényt, de ez mind nem történik meg ha nem úgy néz ki mint egy kurva, és nem discoba jár megdugatni magát!!"

Elgondolkodtató. Miért van az, hogy a személyes ismerősei, a barátai "sunyítanak".

Az internet adta lehetőségek biztosítnák az ügy számára, hogy sok minden tisztázódjon. Nem éppen a fenti komment kapcsán, de ezernyi más aspektusból.

A rendőrség megfélemlítette őket...? Vagy mások?

Dyen 2009.09.15. 23:37:03

@FairyFeller: Azt hiszem, ha velem történt volna ilyen tragédia, akkor egyáltalán nem érdekelne, hogy az ostoba emberek miket firkálnak össze. Nem is hiszem, hogy olvasnának bármit is Nóriról. (Én is olvastam nagyon sok hasonló hozzászólást, mint a fenti, szomorú.) A barátaitól meg nem szabad túl sokat várni, hiszen még fiatalok, s az élet megy tovább. :(

Dyen 2009.09.15. 23:45:52

Egyébként az a tragédia, hogy valahol van egy kis igazság abban, hogy jobban kell vigyáznunk gyermekeinkre. Legkisebb lányom ma kapta élete első verését apjától, mert sötétedés után ( 3/4 8-kor), kikísérte barátját a buszhoz. A szívem szakadt meg érte, de inkább ő sírjon, mint mi :((

wlady 2009.09.16. 10:32:52

Tisztelt Bloggolók!
Azért én fiatal korom ellenére szeretnék-e sértő kommentekre itt reagálni!Ha esetleg nem tudnák a tisztelt nagyérdemű kritikusok akkor csak megjegyzem hogy a mai fiatalok 99.9%-a így öltözködik tudniillik most ez a divat(amit persze tudok hogy nem biztos hogy jó)!És nézzen mindenki előbb a gyereke öltözködésére ugyanis ha megfigyelik hasonló ebben biztos vagyok!Ezek a ruhaneműek most a menők amik kiadják egy nő csinosságát nőiességét!Azért mert valaki ad magára és szép nem kell elítélni!Dobálózni a legkönnyebb!A barátai ismerősei tanárai mégsem ezeket mondják róla hanem pont az ellenkezőjét vémeményem szerint ezek mind nemigen hazudnak!Úgyhogy először mindenki otthol rakjon rendet!Az erőszak ténye meg nem is kérdés nem kell ehez semilyen szakvélemény csak józan ész!A vérnyomásom pedig300 mert 15-jére hallom hody ez a szemét retkedék jól érzi magát a börtönben!Ennek pont fordítva kellene lennie!De ha az erőszakot rábizonyítják(remélem)a börtönben úgy vélem végre azewnvedésre találhat!Isten adja így legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asperjangyorgy 2009.09.16. 13:49:27

Kedves FairyFeller, Dyen és wlady!
Mindannyian tudjuk, hogy azt a kérdést feltenni, mi lett volna, ha - teljesen értelmetlen, mert a szörnyűség megtörtént, és ítélkezni könnyebb, mint bölcsnek lenni.
Nórát, szerintem, jól nevelték. Életvidám, függeteln, önálló és kezdeményező embernek indult. Nem a külsejéből kell kiindulni (bár abban snincs semmi kivetnivaló), hanem abból, amit az iwiwen írt önmagáról, a gondolkodása bizonyságát adva. Ő szeretett szép, modern, csinos, korszerű lenni, és ebben a szülei partnerek voltak. Ők úgy tudták, hogy Nórát majd a barátai hazakísérik, mint máskor is. És ha egy olyan községben, mint Kiskuncalháza, éjszaka nem mehet végig nyugodtan egy 14 éves lány, ott a hetvenéves sem mehet nyugodtan végig és senki ember fia, lánya. Hogy ott él egy határtalanul mocsok szemét, azt ép ésszel senki nem gondolta el előre. És mivel a dolgokat különben sem lehet visszaforgatni, kár volna egyrészt bűnöst keresni, másrészt ezt a kedves fiatal lány elítélni, hogy mert olyan lenni, mint amit a kereskedelmi tévékben lát. Ő az és olyan akart lenni külsejében, amit példaként elérajzolnak, de belsejében érettebb volt, miont az életkora, és kedves és komoly és szeretnivaló.
Kedves Nóra-szellem, mi mindig és mindenben melletted vagyunk, azok mellett a fiatalok mellett, akik akarnak magukkal valamit. De éppen azokkal szokott olykor az élet keményen elbánni, akik többre érdemesek volnának. Akik pedig ezt a 14 éves lányt lekurvázzák, saját maguk értékeivel vagy értéktelenségével sincsenek tisztában.

FairyFeller 2009.09.16. 22:23:36

Az alább 2 idézett komment a Dyen által hivatkozott -"legfrissebb"- forrásból:

[ -> www.blikk.hu/blikk_aktualis/megeroszakolta-gyilkosa-h-norat-1999759 ]

ewan: "Rozalika,Te nagyon vicces emberke lehetsz!Ez a szakadék biztos benne volt a dologba,mert sok nyom vezetett hozzá,pl.Nóra dolgai a lakásában.Azt viszont nem tudom múlt héten miért másztak még mindég a rendőrök négykézláb a kiserdőben az erőszak helyszínén.Szerintem többen voltak."

sötét gyalog: "ewan:akkor elárulom neked, hogy már 2 roma is ül az ügyben. szerinted magával viszi a gyilkos a gyerek ruháit és megőrzi ? kamu az egész. 2 roma volt az erőszakoló és a gyilkos. egyszerűen ez nem kerülhet napvilágra mert félnek a jobbik megerősödésétől. szerinted 100m-re a kislány lakhelyétől élő férfit nem kérdezték volna ki? ugyanmár......"

Elgondolkodtató. Azt hiszem fel fogom tenni a kérdést a "sötét gyalognak", honnan van tudomása az említett információiról...

FairyFeller 2009.09.16. 22:26:12

@asperjangyorgy:

Kedves Aspetján úr!

Köszönöm, hogy a nevünkben megfogalmazta Nóra szelleméhez -és Minden áldozathoz, akit Ő is szimbolizál- azt, hogy mi ugyan: SOHASEM fogunk letenni az igazság fényre derítésének szándékáról!

FairyFeller 2009.09.17. 14:49:53

Egy TANÚ (!) felettébb érdekes, figyelemre méltó cikk: Plathy Miklós látta Nóra holttestét...

"Mindig Nóra holttestét látja"

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/20081126/mindig_nora_holttestet_latja/

...
"A lány avarral letakarva feküdt, csaknem csupaszon, egy nejlonzsákkal fojtották meg. Az édesapja magához szorította, végül letakarta egy kabáttal a testet...Két napja nem alszom, a szemem előtt folyton ott van a lány képe, a fülemben pedig szüntelenül az apja kiáltását hallom – tette hozzá a polgárőr."

(...)
"Eközben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztálya teljes létszámmal az ügy felderítésén dolgozik..."

(...)
"Vannak értékelhető adataink, a tanúk kihallgatása során olyan információkhoz jutottunk, amelyek közelebb vihetnek minket a megoldáshoz..."

(...)

"Az igazságügyi orvos szakértő is elvégezte a boncolást – mondta Bényi Mónika sajtóreferens."

(...)

"Mindenkit megrázott a hír, a gyermekekkel, ha igény van rá, iskolapszichológus foglalkozik, hogy segítsen a történtek feldolgozásában – mondta az iskola titkára." (...)

Hogy a retkes f..enébe nem esik szó a nejlonzsákról például...?! Már elnézést! Szemét, politikai megrendelésre dolgozó hatóság!

FairyFeller 2009.09.17. 15:04:36

Kedves Fórumozók!

Nem gondolják, hogy az egyetlen igazán becsületes, megbízható személy, akivel hozzáállása végett érdemes volna felvenni a kapcsolatot, netán beszélni is vele az ügyről, az maga Plathy Miklós volna?

Nóráról és a személyéről mégha kevesebbet is, de magáról a gyilkosságról, a körülményekről az ismeretei kincset érhetnek. Olyan kincset, amelyet elrejteni nem szabadna. Érzésem szerint mégis lehetnek ilyen -első sorban politikai hátterű- törekvések.

Talán a polgárőr becsülete, embersége biztosíték volna egy olyan együttműködésre, amelyet sajnos csak nagyon kevesen tanusítottak, olykor csalódást is okozva Nóra közvetlen környezetéből.

Asperján úr írhatna blogján azon ismeretek alapján, amelyek valódi, hiteles és megbízható forrásból származnának. Sajnos jelenleg túl kevés ilyen található a média világában.

Dyen? Mi a véleményed? Talán Te már beszéltél a "tanúval"?

Dyen 2009.09.17. 17:11:18

@FairyFeller:
Számomra is érthetelen, hogy miután megtalálták a feltételezett elkövetőt, miért nem nyilatkozoknak azok, akik megerősíteni vagy cáfolni tudnák a rendőrség állításait. Egyébként nem hiszem, hogy velünk szóba állnának.
Plathy Miklós személyéről annak idején elég sokat beszéltünk Evoval, eléggé furcsán nyilatkozott ahhoz képest, hogy a család barátja és személyesen is ismerte Nórit.
Azt sem értem, hogy miért nincs a rendőrségnél sem egyetlen becsületes ember, aki végre beszélne? Persze tudom, hogy az állásába kerülne, de ezeknek is van családjuk, gyerekük, velük is bármikor megtörténhet hasonló. Ez a sok szemét hogy néz minden nap tükörbe? - mert én nem hiszek el egy szót sem az egész történetből. Azt el tudom képzelni, hogy Pocsai együtt mulatott a haverjaval (akikről semmit nem tudni) a varsányi diszkóban, és miután valószínű rendesen berúgott (talán kábítószereztek is - ott szokás), halvány fogalma sincs mi történt azon az éjjelen. Azt nem hiszem el, hogy csak úgy kirakták az autóból és gyalog ment haza. Eddigi nyilatkozatai legalábbis arra utalnak, hogy nem tudja hogyan történt ez az aljas gyilkosság.

déjávu 2009.09.18. 16:07:37

Kedves fórumozók!
Már sokat írtunk Róla, de nekem még mindig nem érthető, hogy miért is lett több elkövetőből 1?
szentkoronaradio.com/belfold/2009_01_23_norit-tobben-is-megeroszakoltak-a-brutalis-kegyetlen-gyilkossag-elott
Január 23.-án még azt közölték, hogy most, hogy csillapodni látszanak a kedélyek nyilatkoznak azzal kapcsolatban, hogy több elkövető volt.
Akkor tévedtek volna, vagy most próbálnak hárítani? Nem értem........
Hogy engedheti meg magának az ország rendőrsége, hogy teljesen elveszítse az emberek bizalmát? A közvélemény totál felháborodott emiatt - teljesen jogosan - és még a fáradtságot sem veszik, hogy nyilatkozzanak, miért csökkent a tettesek száma. Vagy mondják azt, hogy bocs, tévedtünk. Ez még mindig korrektebb lenne, mint ez a lapítás és ködösítés.

FairyFeller 2009.09.19. 22:06:42

@déjávu: Kedves Déjávu!

Egy ennél részletesebb, hivatalosabb cikket anno én is olvastam, amelyben konkrét idézetekkel támasztják alá a fentebb hivatkozott cikkben foglaltakat: nevezetesen, hogy Nórit többen, "csoportosan" erőszakolták meg.

Sajnos nem mentettem el a cikket, a könyvjelzők közt sem. Azóta próbáltam újra megkeresni, ami ezeddig nem sikerült.

El tudom képzelni, hogy -felső nyomásra- "visszavonták" a cikket, utólag. Mindezt úgy hiszem, hogy nem tartom magam túlzottan paranoidnak.

Ha mégis megtalálom a jövőben , akkor feltétlenül ajánlani fogom a blog tisztelt olvasóinak.

FairyFeller 2009.09.21. 14:44:51

A Horák Nóri-esettel kvázi összeegyeztethető, kísértetiesen hasonló szörnyűség a miskolci Avas lakótelepen történt gyilkosság:

Nincs egy hónapja annak, hogy Miskolcon az avasi lakótelepen megtalálták annak az ismert 27 éves kerületi képviselőnőnek a holttestét, akit megkínoztak, majd több, mint 20 késszúrással kivégeztek. Egy parkolóban egy kocsiban letakarva hagyták, nem a helyszínen történt a gyilkosság. Az állítólagos magyar -a romák körében ismert- (élettársa is roma) elkövető lakásától mintegy 70 méterre. A szemtanúk állítása szerint a nő holttestét nővére találta meg, fájdalmas kiáltással roppant össze, mikor kinyitotta az autó ajtaját. Szintén szemtanúk látták, hogy a gyanusított Lövey Péter maga ment oda a parkolóban helyszínelő rendőrökhöz és tartotta a kezét, amelyet pillanatokon belül megbilincseltek.

Intézeti fiú volt, akaratgyenge, befolyásolható, börtönben is ült.

Intézeti nevelője, Éva néni mesél róla -> www.youtube.com/watch?v=DggdyY48L90

Éva néni néhány hete beszélni akart vele. Biztos volt benne, hogy ő ugyan benne van a szörnyűségben, de abban is, hogy nem egyedül követte el. Szerette volna rábírni, hogy vallomásában mondja el az igazat, ne fedezzen másokat.

Sikerült neki...?

Újabban (!) Lövey Péter tagadja, hogy ő ölte volna meg a jószándékúnak ismert "dekoratív" éves nőt!

-> www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/allitja-penzt-kert-de-nem-olte-meg-a-miskolci-not/cn/news-20090919-02084141

Érdemes elolvasni egyéb az esethez kapcsolódó cikkeket is.

törökszultán 2009.09.24. 19:57:38

És mi van, ha az a pasas ott a sitten nem hazudik?

törökszultán 2009.09.25. 15:45:29

@asperjangyorgy: És mi van, ha az a pasas ott a sitten nem hazudik?

asperjangyorgy 2009.09.25. 15:51:01

Akkor ön megkérdőjelezi a tisztaságot, az ártatlanságot! Megkérdőjelezi egy 14 éves kislány tisztaságát és ártatlanságát, és belekeveri valami borzalmas mocsokba, amit gondolkodó emberként nem tehet meg. És ha mégis megteszi, akkor saját magáról állít ki bizonyítványt!

törökszultán 2009.09.25. 17:34:58

@asperjangyorgy: 14 éves kislány, nőnek maszkirozva, / lásd a fotót a discóból / hajnalban egyedűl az utcán. Cigivel kinálják, elfogadja. Beszélget a büdössel... Kérdés: tényleg normális Ön szerint, hogy minimum fiatalkorú gyerekek minden felügyelet nélkűl dizsibe, meg bárhová, akár csoportosan is? Volt már Ön mostanában egy vidéki diszkó mellékhelységében, úgy éjfél után? Tudja e Ön, hogy mi minden történik ott? Nem védem én azt ott a sitten, nem. Csak nem vagyok benne olyan biztos, hogy minden úgy történt, ahogy mi elképzeljük. Sajnos Nóri, akiért az én szivem is fáj, egy volt a mai fiatalkák közül, akiket nagyon korán kiengedünk ebbe a nagyon mocskos világba.

asperjangyorgy 2009.09.25. 18:16:30

törökszultán
Önnek sok mindenben igaza lehet, és mert azt írja, hogy önnek is fáj a szíve Nóráért, azonnal válaszolok. Köszönöm, hogy ezt a kommentjét megírta. Nézze, azt az igazságot, amit ön felsorol, csak azokra vonatkoztatva lehet hangoztatni, akik élnek, akik azokban a bizonyos diszkókban azt teszik a mellékhelyiségben, amit tesznek. Nórát azért nem lehet és nem szabad, szerintem, elmarasztalni, mert ő már nincs köztünk és az emlékének is fájna. Ha sok igazság van is a kérdésfeltevéseiben, vele kapcsolatban ezeket az igazságokat már nem vizsgálhatjuk, mert attól, hogy van igazság abban, amit ír, ugyanakkor valami olyasmi történt vele, ami égbe kiált. Mert tételezzük fel azt, amit ön sejtet a kérdésével, vagyis, hogy lehet némi igazság abban, amit az a gyilkos állat hangoztat. Mondjuk elfogadta a cigarettát, mondjuk önként meg oda hátra a kerítés tövébe, mondjuk önként tette, ami vele történt. és aztán utána meg kell, meg lehet ölni? Látja, ez az, ami miatt Nórára a kérdése nem vonatkozik. Ha másokra vonatkoztatja, azt mondom, igen, nagyon el kell gondolkodni, hogy 14 éves lányok nőként festik magukat, nőként öltőznek, éjszaka egyedül járnak haza, és sok mindent megengednek maguknak, amit normális esetben még felnőttek sem. Igen, ha ezt írja, Nórától függetlenül, akkor azt mondom: iagaza van. De Nórát azért ne keverjük bele és főként azért ne keressünk mentséget ennek a mocskos, gyilkos állatnak, mert Nóra meghalt, mert Nórát 14 évesen megölték. Meggyilkolták. És ezért ő érinthetetlen immár a mi számunkra, akik élünk. És főként: megítélhetetlen.

FairyFeller 2009.10.16. 13:17:05

Ha eddig még nem látták volna a VIDEO-felvételt:

Répás József és Niedermüller Zsolt a nyomozás vezetője ütközteti véleményét az ATV műsorában, P. József elfogásának napjaiban. Először ellentmondanak Répásnak, sőt próbálják "csőbe húzni", végül nem sikerül sőt! Nidermüller elismeri, végül igaza lehet Répásnak.

"Meggyőződésem, hogy többen lehettek az elkövetők, remélem, hogy a rendőrség teljes körűen feltárja az ügyet..." - Répás

-> atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html

FairyFeller 2009.10.16. 13:20:32

@FairyFeller: "új információt" is tartalmaz, annyiban, hogyan jutottak Pocsai nyomára.

A nőkkel "furcsán viselkedőeket" kerestek, konkrétan egy olyan valakin keresztül jutottak a gyanusítotthoz, aki megerőszakolta a saját lányát (!) és (annak fia...?) Pocsai szűk baráti körébe tartozott...

Azé' az se piskóta!
süti beállítások módosítása