HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Államtitok a gatyában

2009.06.30. 23:10 asperjangyorgy

Gyerekkoromban sokat merengtem azon, hogy milyen is lehet egy államtitok? Például van-e vörös fan-szőrzete. De akármennyit is merengtem, csak arra tudtam gondolni, hogy az államtitok valamiképpen titokzatosan inkább összefügg az állammal, mint a vörös fan-szörzettel. Ma este megméztem a Hír tv Riasztás című műsorát, amelyben ismét és szintén szó volt a Horák Nóra gyilkosságról, illetve az elfogott tettesről. És persze részleteket játszottak be a sajtótájékoztatóról, olyan részleteket, amelyeket a pénteki sajtótájékoztatón a Hír tv már nem közvetített. Nagyon örülök, hogy megnéztem a műsort, mert most már tudom, mi az államtitok. Az államtitok az, hogy P. Józsika nemileg szexuális vonatkozásban korábban követett-e el nőnemi nő lénnyel szemben erőszakosnak mondható nemi aktust, és ez valamiképpen hozzájárult-e P. Jozefus elfogásához. Hát ez szokják a magyar rendőrség felé államtitokként kezelni. Az ő Józsefük nemiszervét és a megerőszakolt hölgy vonatkozásban a közösen önkéntesnek éppen nem mondható nemi aktust. Vagyis az államtitok a gatyában rejtezik. Az egész kiskunlancházi szőrnyűség nyomozásával és a paródiába illő sajtótájékoztatóval nevetségessé tette magát a pest-megyei rendőr-főkapitányság. Ám túl ezen vagy ennek habjaként azzal a kijelentéssel is,  hogy a Józsi bogárhoz történt rendőrségi odaaraszolás mikéntje egenyesen államtitok. Magyar testvéreim, ha eddig nem tudtátok volna, most jegyezzétek meg egyszer és mindenkorra: az államtitok megvalósításának és megsértésének eszköze P. Józsi gyerek gatyájában van eltemetve, remélhetőleg immár életfogytiglan.

De azért lesznek itt még, hogy úgy mondjam: meglepetések - rendőrileg. És államtitokilag! Még az is lehet, hogy vörös fan-szőrzettel spékelve!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr271218953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.06.30. 23:34:38

Ez a sok államtitok nálam is kiverte a biztosítékot. A végén még az egész eljárást akként fogják kezelni, mert ez az ostoba nép túl sokat akadékoskodik.
Az viszont érdekes, új információ volt számomra a műsorból, hogy állítólag P. József a gyilkosságot elismerte, de az erőszakot tagadta. Kíváncsi leszek, hogy a fiatal, szerintem pályakezdő ügyvédnő, akit védelmére rendeltek, mit fog kezdeni ezzel a sok államtitokkal. Lehet, hogy nem is fog kapni semmilyen jegyzőkönyvet a nyomozásról, hiszen azok is az állam titkát képezik?

bloggolo (törölt) 2009.07.02. 19:34:57

2003: "Ellenszavazat nélkül elfogadták az államtitkokról szóló törvény módosítását hétfőn. Az elsősorban EU-jogharmonizációs célokat szolgáló módosított jogszabály szerint a jövőben nem lehet automatikusan állami vagy szolgálati titokká minősíteni adatokat. Ehelyett bevezetnek egy négyfokozatú minősítési jelölési rendszert, és titokká minősíteni csak a szigorúbb előírások megfelelése esetén lehet.
A parlament ellenszavazat nélkül szavazta meg a szolgálati és államtitokról szóló törvény módosítását. A változatásra azért volt szükség, mert az eddig hatályos törvényben nem szerepeltek kellően pontos kritériumok, így a minősítők többnyire automatikusan nyilvánítanak titokká adatokat. Ezzel pedig indokolatlanul korlátozzák az állampolgárok alkotmányos jogát. Az EU-jogszabályoknak megfelelően kiiktatták a törvényből az automatizmusra lehetőséget adó részeket, és be kell vezetni az EU-ban szokásos jelölési rendszert.

A jövőben négyszintű minősítési rendszer lép életbe. Megmarad ugyan az állam- és szolgálati titok mint két fő kategória, ám az államtitkon belül bevezetik a "szigorúan titkos" minősítést, míg a szolgálati tikon belül lehet egy adat "titkos", "bizalmas" vagy "korlátozott terjesztésű". Ezzel többféle védelmi szint áll a minősítő rendelkezésére.

Szigorúan bizalmas egy adat többek között, ha nyilvánosságra kerülése veszélyezteti az ország stabilitását, sok embert érintő életveszéllyel jár, vagy súlyos károkat okoz a nemzetgazdaságnak.

Titkos minősítés akkor indokolt többek között, ha nyilvánosságra kerülése nemzetközi feszültség kialakulásához vezet, a közrend és a közbiztonság sérelmével jár, vagy az ország nemzetbiztonsági tevékenységének hatékonyságában kárt okoz.

Bizalmas egy adat, ha nyilvánosságra kerülése a diplomáciai kapcsolatok sérelmével jár, meggátolja súlyos bűncselekmények felderítését, vagy zavart okoz az ország valamely "jelentős tevékenységében".

A korlátozott terjesztésű minősítés pedig akkor adható többek között, ha az adat nyilvánosságra kerülése pénzügyi veszteséget okozna az államnak, vagy bűncselekmény elkövetését segítené elő.

Az eddig államtitokként kezelt adatok egy része a törvény értelmében átminősül szolgálati titokká. A tikos információgyűjtéssel kapcsolatos adatok viszont nem minősülnek automatikusan államtitoknak, hanem szolgálati titokként lehet őket kezelni. Így például az ügyész vagy a bíró a jövőben külön engedély nélkül megismerheti a rendőrség által titkos információgyűjtéssel beszerzett adatokat.

Korábban több botrány is volt abból, hogy bizonyos iratokat állam- vagy szolgálati tiokká minősítettek. Az Orbán-kormány idején például a Kehi szolgálati titokká minősítette a kormánytagok utazásairól készült jelentést.
[origo]" - Érdekelne az ügyből eredő információszerzés hová sorolható a fenti kategóriák közül?!

bloggolo (törölt) 2009.07.02. 19:43:31

"Szigorúan bizalmas egy adat többek között, ha nyilvánosságra kerülése veszélyezteti az ország stabilitását.

Titkos minősítés akkor indokolt többek között, ha nyilvánosságra kerülése nemzetközi feszültség kialakulásához vezet, a közrend és a közbiztonság sérelmével jár, vagy az ország nemzetbiztonsági tevékenységének hatékonyságában kárt okoz." - Azt hiszem ez a két bekezdés rejti a megoldást...

asperjangyorgy 2009.07.02. 19:49:12

Kedves bloggolo,
az, amit írt, azért nagyon fontos, mert a fentiek alapján a Horák Nóra ellen elkövetett nemi erőszak és gyilkosság nyomozásának adatait, eredményeit, titkos nyomozási lépéseit egyikbe sem lehet beilleszteni. Tehát elvileg nem titkosíthatók. És elvileg a rendőfőkapitány nem is titkosíthatta volna.
De ebben az országban, tapasztalataim szerint, immár mindent megengednek maguknak, akik bizonyos pozícióban vannak.
Az állampolgárnak pedig kuss. A száját is csak addig jártathatja, amíg ezek a bizonyos emberek rá nem ülnek, ha az érdekeik úgy kívánják.

bloggolo (törölt) 2009.07.02. 20:09:52

@asperjangyorgy:

Kedves György!!!

Kivétel lenne, ha mégis kiderülne, hogy romák (is) voltak az elkövetők (között), mert az nővelné a nemzetbiztonsági kockázatot. Én mindenképpen csak erre tudok gondolni. Ezért vált szükségessé a titkosítás. Gondolom a többi DNS megsérült, eltűnt, köddé vált, így másokat nem lehet gyanusítani. Emberünk egyedül elviszi a balhét, a romák meg védve maradnak, békemenetelhetnek, és tovább bűnözhetnek, tanárokat lincselhetnek, gyerekeket, időseket verhetnek. Mostmár papíron a Gárda sem zavarja őket a szabad működésben. Szabad a(Kolompár)vásár!!!

Honi 2009.07.04. 09:33:22

Tisztelt Olvasók!
"Csak egy gondolat bánt engemet"...
DNS minták. Ha valóban elkeveredtek, v. elvesztek. Szerény tudásom szerint, minden laborelemzés eredményét írásban is rögzítik.Nem csak szavakban állapítják meg egy mintáról, hogy milyen típusú embertől származik.( lásd vércsoport, genotípus stb).Mármost ha elvész valami, még mindíg ott van a másik. Értem ezalatt, ha nincs meg a DNS MINTA akkor is ott kell lenni még az elemzés dokumentálásának. Vagy mindkettő eltűnt?? Nem szeretnék okoskodó lenni, ez csak 1 felvetés ,ha valóban történt valami a mintákkal. Bár volt olyan nyilatkozat is, hogy nem 5 különböző , hanem 5 különböző helyről vett minta volt Nórin. Ezért kell nagyon vigyázni , hogy ki, mikor ,és mit nyilatkozik. Minden szónak jelentősége van. Viszont vállalni kell az elhangzott szó következményeit is.
Ha értik mire gondolok.

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 13:23:07

@Honi: A gond az hgy szándékosan fogalmaznak félreérthetően, mi meg a ebből gazdálkodunk, a nagy semmiből probáljuk összerakni a puzzle-t, bár mi nem vagyunk rendőrök. Ha a DNS mintákat eltűntették, akkor azzal együtt nyilván a papírokat is, de úgyis mindegy, mert titkosítva lett vagy ezer évre. Majd megírom a végrendeletemben, hogy az ükunokáim nézzenek már utána mi történt azon a nov. 23.-ai éjszakán. Talán amiatt kellett titkosítani, hogy kiderült mégsem esett aznap éjjel a hó...
süti beállítások módosítása