HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A Gárda immár főnix (egyelőre)

2009.07.02. 16:52 asperjangyorgy

Az agyalágyult magyar politikai elit agyalágyult gyakorlatának következményeképpen létrejött a Jobbik és a Magyar Gárda egyesülete, valamint a gárda, mint társadalmi szervezet. Az agyalágyul politikai elit dolgozgatott a saját zsebére, magasról lesajnálta (és lesajnálja), kábította (és kábítja) az ország alájuk vetett, kiszolgáltatott lakosságát, nyalta a kapitalimus (és így egyben önmaga) fenekét, és kétrét görnyedt a multinacionalista tőke előtt, kiszolgálva elől-hátul. Mindez egyre romló viszonyokat, lelki zavarodottságot, identitástudat-vesztést okozott, és nagy mértékben segítette a Jobbik és a gárda megerősödését.

Amikor mindezzel szembesült az agyalágyult magyar politikai elit, amely többségében gazemberekből áll, (akárcsak a gazdasági elit kiemelkedő tagjai, de ők más tésztát jelentenek) akkor nem politikai eszközökkel próbált hatni és fellépni, mivel ilyen eszközei nincsenek immár, csak a saját gengszterizmusa, hanem megrendelte a bíróságnál a gárda elintézését. Mert az a véleményem (mondom tisztelt magyar bíróság: a VÉLEMÉNYEM, és lehet, hogy beszámíthatatlan vagyok, de az alkotmányunk szerint véleményem talán még lehet, legalábbis egyelőre), hogy a magyar bíróságok, miként egy kisiparos szabó, megrendelésre szabnak-varrnak, úgy értelmezik, csűrik, csavarják a törvényeket, hogy a megrendelő elégedett legyen velük. Tehát politikai eszközök helyett egy politikai alapállású és politikai igénnyel, magatartással, programmal fellépő egyesület és végül is párt ellen a politikai elit a jog bunkósbotjával akart, szeretett volna lecsapni.

Én nem szimpatizálok se a Jobbikkal, se a gárdával, sőt, kifejezetten ellenszenvesek számomra, de azért arra szeretném felhívni a rohadtul okos magyar bíróság figyelmét, hogy ez a (véleményem szerint) megrendlésre  hozott ítélet hajítófát sem ér. Ezen az ítéleten túlszaladt a történelem, amikor az EP választáson a megnyomorított lakosság egy elég jelentős része kimutatta a szimpátiáját és a Jobbikra szavazatott.

Ezt a szellemet immár a nagyeszű, (véleményem szerint, legalábbis ebben az ügyben) megrendelésre dolgozó bíróság nem tudja visszaparancsolni a palackba. Ez a szellem sokkal nagyobb, mint a kicsi és jelentéktelen, önmagát ámító (és véleményem szerint, és ugye véleményem lehet) magyar bíróság. Ezt a szellemet csak a politikai elit tudná egy teljesen más, a lakosság érdekeire, érzelmeire, helyzetére is figyelő politikai magatartással, gyakorlattal visszaparancsolni a palackba. A rendelésre hozott ítéletek semmit nem érnek és nem is számítanak. A gárda - legfeljebb civilben, de zárt alakzatban és a bakancsát a földhöz verve - ugyanúgy felvonul majd, mint eddig, élve a gyülekezési törvényben foglalt jogával. És a Jobbik majd megvédi. És annak a pártnak, amely három EP képviselőt küld az európai parlamentbe, nem mondhatja a mélyen tisztelt magyar bíróság, hogy fogja be a száját, mert a mélyen tisztelt magyar bíróságnak, akár tetszik az agyalágyult politikai elitnek, akár nem, erre nincs jogosítványa.

És még kevésbé lesz, mert a szimpatizánsok az agyalágyul politikai gyakorlatot folytató agyalágyult politikai elittel szemben, tüntetőleg még inkább a kvázi üldözött gárda és Jobbik mellé áll, pl. az eljövendő parlamenti választáson, és akkor vakarhatja a fejét a mélyen tisztelt magyar bíróság. Az agyalágyult politikai elitünkről nem is szólva.

Jelenleg, átmeniteleg (hogy ez az átmenet mennyi időre szól, azt csak a magasságos ég tudja) ezt a meccset az agyalágyult politikai elit és a mélyen tisztelt, ám (véleményem, vagyis: a VÉLEMÉNYEM szerint) megrendelésre dolgozó magyar bíróság napfényesen elvesztette. A jogrend ugyanis nemcsak az agyalágyult politikai elitünket és (véleményem szerint) szedett-vedett, bakafántos bíróságunkat védelmezi, hanem azokat a szervezeteket is, amelyek ugyanúgy visszaélnek a jog betűjével és szellemével, mint ahogy teszi ezt (véleményem szerint) napi gyakorlatában az agyalágyult politikai elitünk, és (véleményem, azaz: VÉLEMÉNYEM szerint) a gerinctelenekből (ez ugye egy állatfajta) álló magyar bíróságunk.

Hoztak egy végzést, amely a legfelsőbb bíróság felülvizsgálata előtt és után rendkivül alkalmasnak mutatkozik fenéktörlésre.

Köszönet mindezért az agyalágyult magyar politikai elitnek, és (véleményem szerint az idők folyamán) teljesen hiteltelenné vált magyar bíróságnak.

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr701222500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.07.03. 00:18:48

Ahogy olvastam az egészet betiltanák, az egyesületet és a mozgalmat is, avagy a Gárda felvonulásait.

Ha betiltották és így a roma lakosság nem érzi magát fenyegetésben, önmagában jó hír.

Na de! Ki fogja megfélemlíteni a deviáns bűnözőket...?

Vagy erősítsük meg bizodalmunk a jó öreg Draskovics rendőrminiszterben, vagy inkább Bencze József rendőrfőkapitányban...?

Újabban nagyon kegyesek a törvényhozóink, most már "akár vissza is üthetünk", nem kötelező kitérnünk, "elszaladnunk", ha sajnálatos módon például támadás érne egy buszra várva.

Vagyis visszaüthetünk, de azért mérlegelni kell az alkalmazott erő nagyságát és figyelmet kell fordítani a támadó jogainak tiszteletben tartására is egyaránt. Nem "olyan könnyű" feladat azért.

Vajon mennyit ért volna ez a törvény a gadnai a 88 éves Mari néni estében, vagy Szögi Lajosnak, vagy Marian Cozma-nak.

Lehet az illettő fiatal, vagy idős, lehet 210 cm magas 120 kilos izmos sportoló, vagy egy 50 kilos kamaszlány, vagy egy idős, egyedül élő ember. MAJDHOGYNEM MINDEGY! Akit csoportosan, túlerőben, ráadásul rendszerint valamilyen fegyverrel (pl. szúrófegyverrel) támadnak meg, az bizony csupán a szerencséjében "bízhat", semmi másban. Erre viszont sajos nem lehet alapozni az "életet".

Olyan világ kellene, ahol az ember jellemzően nyugodtan sétálhat Magyarország utcáin, közterein, bármely településen. Budapest a '70-es években -azt mondják- sokkalta biztonságosabb volt.

Dyen 2009.07.03. 12:52:21

"A rendőrség betett a Magyar Gárda szimpatizánsainak

Nyugodt szombatunk lehet

Megtiltotta a rendőrség a fővárosi Szabadság térre szombatra szervezett tüntetés megtartását. A rendőrség honlapjára pénteken feltett közlemény szerint szombatra "egyetlen demonstráció megtartását sem vette tudomásul" a rendőrség az V. kerületi Szabadság térre. Mint írják,

"Amennyiben lesznek olyan magánszemélyek és szervezetek - különös tekintettel a Magyar Gárda Egyesületre, akik ennek ellenére demonstrációt akarnak tartani a Szabadság téren, a rendőrség élve a jogszabályok adta lehetőségekkel, a leghatározottabban fog fellépni velük szemben".

A rendőrség egyúttal bejelentette azt is, hogy fokozott, 24 órás ellenőrzést tartanak szombaton a fővárosban.

A fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása.
Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja.

Több szélsőséges szervezet is csatlakozott a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György melletti szimpátiatüntetéshez, amelyet a köztévé előtti téren tartanának. Népszava "

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napon nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen egyesülési joggal visszaélés bűncselekménye miatt. A büntetőeljárást a Magyar Gárda honlapján megjelent július 4-ei demonstrációval kapcsolatban közzétett felhívás tette indokolttá."

Dyen 2009.07.03. 12:54:45

Fenti cikket olvasva, mindenki döntse el maga, hogy mi ezzel a céljuk!

lilaliba76 (törölt) 2009.07.03. 13:52:20

@Dyen: Azt hittem a Gárda szombaton máshol lesz helyileg...

FairyFeller 2009.07.03. 13:59:11

@Dyen: Kedves Dyen,

amennyiben az volna a céljuk, hogy az ilyesféle intézkedésekkel próbálkoznak gátat szabni a Jobbik és a Magyar Gárda erősödésének, véleményem szerint rosszul teszik.

Általában, az erőszak alkalmazása a diplomatikus jelleg és a demokrácia hiányosságát fejezi ki. Ha nem tudják meggyőzni másképp az embereket, akkor majd erőszakkal próbálják.

Ez várható a holnapi Szabadság-téri demonstráción és a Kolompár-féle "békemeneten" is.

Ilyen konfliktusok a Jobbiknak kedveznek. Miért megy állandóan a ködösítés, a zavarkeltés a politika részéről...? Csak nem azért, mert az igazság kitudódása túlságosan előnytelen volna számukra...?

A Magyar Gárda pótol valamit, amire szükség volna. Ez pedig a bűnmegelőző tevékenység az országban. Ez a közbiztonság, a rend záloga lehetne. Amikor a Magyar Gárda és a Jobbik megkoszorúzta a Horák Nóri emlékkövet, akkor egy koporsót is vittek a gyilkos(ok) ítéletének szimbolizálására is. Szegedi Csanád (EP delegált vált belőle) felszólalt, amelyben azt is mondta, hogy: a Magyar Gárda a csendőrség előörse.

Azt hiszem ilyen közállapotok mellett szükségszerű volna egy csendőri szervezet, amely közvetlen kapcsolatban volna az emberekkel, amely segíthetné a rendőrség munkáját, sokkal hatékonyabban működne a rendszer, helyreállhatna az emberek bizalma.

Ez volna a cél, egy becsületes kormány részéről. Nem szeretnék túl naivnak tűnni...

Ahogy Asperján úr kifejtette: én sem ragaszkodnék egy ilyen szervezethez, amennyiben az emberek megfélemlítése volna a célja, amennyiben valamiféle elnyomó erőszakszervezetet jelentenének.

Azt gondolom ugyanakkor, hogy nincs szó ilyesmiről. A Magyar Gárda azért jött létre, mert sajnos szükségessé vált és azért erősödik társadalmi szimpátiája, mert tisztábbnak, hitelesebbnek tartják őket, mint a velük szemben álló feleket.

asperjangyorgy 2009.07.03. 14:06:03

Kedves Dyen, ismét leírom, hogy én nem szimpatizálok a gárdával és a Jobbikkal, sőt, több ok miatt is kifejezetten ellenszenvesek számomra, de az, ami az újságban olvasható, a kapitalista kormány intézkedése. Nem a rendőrségé, hanem egy kapitalista, önmagát minden fölé helyező kormány intézkedése. Nyilván nem a főkapitány döntött így, hanem Draskovics megkonzultálta a főnmökével a dolgot és kiadta a parancsot. A szocik mondják mindig, hogy a Jobbik fasiszta. Ennek az intézkedésnek a tükrébe belenézhetne már Bajnai úr és a szocik morálisan nullára leíródott egész hordája, és akkor azt látná, hogy onnan egy fasiszta mószereket alkalmazó rendőrség néz vissza rájuk. A demokratikus szabadságjogok csak azokra érvényesek, akik hozzák a törvényeket. Ha tüntetők személye vagy célkitűzése nem tetszik nekik, akkor a tiltás eszközéhez nyúlnak, vagyis kimondják, hogy a szabadságjogok csak azokat illetik meg, akiknek mi megadni helyesnek látjuk. Punktum. És ez a nagyburzsoázia, és a nemzetközi multinacionlaista fenekét nyaló kormány meri magát még mindig, továbbra is szocialistának nevezni????

Xor (törölt) 2009.07.03. 14:07:04

@Dyen: Balhét akarnak, hogy a tévében lehessen mutogatni a "csőcseléket". Toroczkai szerint már az EP-választás előtt is ilyesmit terveztek, ezért halasztotta el 1 héttel a Trianon-megemlékezést.

Láthatja mindenki, hogy a rend(??)őrség mivel foglalkozik nagy erővel és mivel nem :(

Dyen 2009.07.03. 14:42:42

@Xor: Igen,attól tartok én is, hogy balhét akarnak. Nem kicsit, hanem nagyot. Már régóta erre megy ki a játék, hiszen egy éve folyamatosan provokálják a népet. Bevallom, kicsit félek, mert a tüntetőknek semmi esélye a felfegyverzett rendőrséggel szemben. Ha most több ezer ember kimenne az utcára, akkor talán, különben azt hiszem szomorú szombatunk lesz :(

Evo 2009.07.03. 14:56:13

@Dyen: szerintem minden ilyen balhéprovokáló tiltás, "csőcselék" hergelés, gárdaoszlatás, gyülekezés megtiltás stb. visszafelé fog elsülni. A baloldal ezzel egyre több szimpatizánst fog a jobb oldalnak szerezni és a jobb oldal malmára fogja hajtani a vízet. Bár gondolom a céljük pont ennek az ellenkezője. Innen is látszik hogy a "vezetőink" mennyire nem "köztünk" élnek. És ennyire nem ismerik a hazánkban -nehezen- (meg)élőket...

bloggolo (törölt) 2009.07.03. 19:50:47

"Korábban több fiatal nőt is zaklatott egy férfi Kiskunlacházán, nem messze a kiskunlacházi gyermekgyilkosság helyszínétől; a nyomozók egy megerőszakolt nő vallomása alapján jutottak el H. Nóra feltételezett gyilkosához - írta..." - ha ez a hír igaz, akkor a hölgy is nagyot bakizott, azzal, hogy magában tartotta az esetet, mert talán ha időben feljelentést tesz, elkaphatták volna P. Józsefet még azelőtt hogy meggyilkoja Nórit. (Most azt fogják írni, hogy egy nő szégyenli az erőszakot, de ezt hagyjuk, mert már változott a világ, és ezeken a butaságokon túl kell lépni, ha feljelentette volna P. Józsefet, az elkövető nyilvántartásba kerül, és rögtön előtérbe került volna a neve, mert valószínűleg gyorsan elkapták volna, ha valóban a környéken portyázott, de akkor erről miért nem pletykáltak a faluban??? Ha így lett volna, mindenki óvta volna a gyermekét, itt sem stimmel valami, lehet kerestek egy hölgyet statisztának, aki ellene vall majd??? Ismét egy kérdés)

Evo 2009.07.03. 19:57:13

A hölgy nekem is gyanus. Bennem is kételyek támadtak..megerőszakolnak és nem teszek feljelentést??? Majd kéretem magam és nagy nehezen , végre valahára kinyögöm és leírom a támadómat (ezek szerint minden nap köszöngettem neki reggelente a boltban amikor összefutottunk? ). De ezt csak hosszas huzavona után teszem meg, mert bár a gyanu élénken él bennem, hogy talán pont ez az ember ölte meg a helyi kislányt, mégis hezitálok. A szégyenérzetem annyira erős hogy képtelen vagyok felszámolni és ezzel mihamarabb a rendőrségre menni..esetleg, hátha újra ölne , és esetleg én segíthetnék a vallomásommal ennek megelőzésében. Nem. Nekem fontosabb hogy őrizgessem ezt a titkot a legvégsőkig...?
Ajjaj.....

asperjangyorgy 2009.07.04. 17:04:12

Részlet az Index írásából:
"...a bírósági döntés értelmében a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom csak formailag különül el, egységes képződményként kell kezelni, ezért a jövőben a rendőrség "intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt".

Ez aztán bírósági indoklás! Ennek alapján aztán joggal intézkednek a rendőrség! Ezzel a módszerrel a bíróság bármit bármivel összefüggésbe hozhat, és a társadalom egyes tagjaival vagy csoportjaival szemben gond nélkül felléphet.
A bíróság olyannyira nem megrendelésre dolgozott, hogy lám a pénteken meghozott ítélet valahogy ráhajaz az Erzsébetr híd jogtalan elfoglalásának évfordulójára... És most a rendőrség zárja el a gyalogosok ellen - jogtalanul. Vagy a rendőrségnek jogában áll egy bizonyos csoport korlátozásának nevében mindenki mást is korlátozni? Jogában áll visszaélni a joggal? Illetve a magyar bíróságnak jogában áll olyan ítéletet hozni, amely csupán úgymond ítélet? Csupán azért tartozik össze egy jogilag szabályosan megalapított egyedület és egy tőle függetlenül létező társadalmi szervezet, mert ez az államhatalom érdeke? A gárda soha nem egyenruhában, hanem kosztümben masirozott. Bárkinek jogában áll bármilyen kosztümöt felvenni. Ismét leírom: ezzel nem azt akarom mondani, hogy szimpatizálok a gárdával, supán azt, hogy a gárdák mindaddig automatikusan létre fognak jönji, amíg társadalmi gény lesz rájuk, mert a rendőrség az igazi feladatát képtelen állátni, lassan a hatalom már csak arra használja, azért tartja fent az adófizetők pénzéből, hogy korlátozza azokat a csoportokat, amelyekkel kapcsolatosan fenntartáésai vannak. Dolgozzék úgy a politika, hogy ne undorodjanak tőle az ember, hogy azt lássák, a dolgok értük is történnek, a bíróságok hozzanak ésszerű és a körülményekre tekintettel lévő és jogszerű ítéleteket, és lassan őjra más lesz a helyzet.
Most el lehet vágni a gárda alatt az ágat (igaz, nem egészen), de eljön az országgyűlési választás ideje, és a bíróság meg a rendőrség az ostoba intézkedéseivel egyre szimpatikusabbá teszi a gárdát és a Jobbikot, és ha ne adj isten a Jobbik összeszed mondjuk 10 százalékot, akkor mit tesz, mit tehet majd a bíróság, ha a Jobbik úgy dönt, hogy márpedig neki szüksége van a gárdásra? Mit tesz akkor a bíróság? Felvállalja a polgárháborút?!!!

Dyen 2009.07.04. 19:32:14

Olvasom a tüntetésről a tudósításokat, FELHÁBORÍTÓ!

"19.14: A tüntetők felé a rendőrsorfalból előretörő 15 rendőr eltaposott egy ott tartózkodó idős hölgyet, majd visszazártak a helyükre. Egy másik, szintén idős hölgyet, akinél zászló volt, korábban elhurcoltak a rendőrök. MNO "

asperjangyorgy 2009.07.04. 19:42:23

Ami a Deák-téren zajlik, az un.n. demokratikus magyar kormány, a belügyi szervek szégyene. És mindez egy minden tekintetben hibás és megalapozatlan bírósági döntés nyomában. A kormányzat a Jobbiknak és a gárdának dolgozik, és ebből vagy így, vagy úgy, de komoly problémák lesznek. Ha ezt nem ismerik fel a belügyi vezetők, élükön Draskovics - és láthatóan nem ismerik fel - akkor nemcsak rendészeti, hanem hatalmas politikai hibát is elkövetnek. A lelkük rajta!

asperjangyorgy 2009.07.04. 20:33:17

Nem megmondtam?!
Teljesen eszment a bíróságnak, amikor ezt a döntést hoizta -éppen most! És teljesen eszement módon viselkedik Draskovits és Bencze tábornok.
Ezt jól elcseszték.
Jövő szombaton a Jobbik tüntet. És ott bizony szophat a rendőrség. Vonát elvihették most a Deák térről, de minden, amit tesznek, újabb tíz és tízezer szavazat a Jobbiknak. Nem veszik észre, hogy ezekkel a módszerekkel elkéstek?
A politikai elíit a rendőrséggel, a karhatalommal próbálja korrigálni, amit napfényesen elcseszett. Hát ez bizony nem fog menni. És nagyon nagy ostobaság volt Vonát letartóztatni. Vona most már nem akárki, hanem egy olyan párt elnöke - vagy ezt nem tudták a kivezényelt rendőrök -, amelyik három képviselőt küldött az EP-be. Vonát ezekkel a müdszerekkel megállítani nem tudják. És persze a gárdát sem. Egy ilyen bírói ítélet, ezt mindenki azonnal látta, mínusz a magabiztos, az élettől teljesen elidegenedett bíró-hölgyek az ítélőtáblánál, csak olaj a tűzre, iszonyú békétlenségek elindítása. Ugyanis, mélyen tisztelt jogkövető magyar bíróság, a gárda mögött egy olyan párt áll, amelyet a mélyen tisztelt bíróság nem tud megállítani.
A mélyen tisztelt bíróság nem vetett vele számot, hogy ítélkezni lehet, könnyen ki lehet mondani a felelőtlen verdiktet, de a balhét az egész Magyar Köztársaságnak, és minden állampolgárának kell elvinni. Néha elég hátrányos, ha azt hiszi magáról a magyar bíróság, hogy mindentzől független, mehet a maga feje után, mint elefánt a porcelán boltban. A bíróság részéről világossá kellett volna tenni, hogy ez politikai kérdés, ezt csak politikai eszközökkel lehet rendezni. Ha azokkal nem rendezik, akkor az ilyen ítéletecskéknek rendkívül súlyos következményei lesznek. És már vannak is. Európa legmocskosabb országa leszünk, lettünk - és ezért nem lehet a gárdára nyomni a felelősséget. A felelősség az egész magyar politikai elité, amely megrendelte a baróságnál a nagyon elcseszett ítéletet, és most ihatjuk az egésznek a levét. És sajnos, ez csak még az előjáték.
Ez a következménye annak, ha az országnak nincs vezetése, illetve ha az ország kvázi vezetői a saját zsebükre dolgoznak. Az MSZP ma ismét bebizonyította magáról, hogy nem fogahullot, hanem döglődő oroszlán. Immár a szakértés nem sok jóval kecsegtet. Immár a legsúlyosabb következményekkel kell szembenéznünk, nekünk, akiknek mindehhez semmi közünk, csak békességben élni szeretnénk.

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 21:04:10

Végig ott voltunk a "tüntetésen", összeszedem a gondolataimat, és írok:))

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 21:34:34

Fagyizni indultunk a Deák térre, amikor láttuk, hogy rengeteg rendőrségi autó jelenik meg a tér közelében, ezért kiültünk a térre, és vártunk, akkor lehetett kb. ½ 15, elég sok Magyar Gárda pólót láttunk „jönni-menni” a téren, azért maradtunk. Félórán belül felsorakoztak a gárdisták (nem volt ott a teljes létszám), és leültek a téren egymásba kapaszkodva, közben felsorakoztak a roham rendőrök, és körbevették a teret. Többször (kb. ezerszer, tv szerint elég 3szor is) felszólították a tömeget (több százan lehettek) hogy hagyják el a teret. Többször ráijesztettek az ott bámészkodókra, el kezdtek feléjük futni, néhány alkalom után hátrébb húzodtunk, és leültünk egy padra, beszélgettünk másokkal, és egyszer csak azt vettük észre, hogy ott áll a sorfal kb. egy méterre, nagyon ijesztőek voltak, majd időnként könnygázt is bevetettek, aminek néhány sérült lett a következménye. Akit én láttam, és Gárdista volt, azt hátrabilincselt (!!!) kézzel vezették el. Majd egyenként emeltek ki a gárdistákat, és vezették el őket. A műsor végére (este 20 körül) márcsak néhány gárdista volt jelen beszorítva a rohamrendőrök által. A verés ma elmaradt, egyetlen embert láttam, aki a rendőrök felé ment, és ordíbált, ő kapott egy hatalmas ütést. A rendőrök folyamatosan videókat készítettek, és részt vették civil rendőrök is. Több emberrel beszélgettünk, és elég nagy az általános elkeseredettség. Rendes emberek mind, de már hitüket veszítették. Ami meglepő volt, hogy láttam több roma gárdistát is, amivel nem tudtam mit kezdeni. Valahogy úgy éreztem nincs „etikai kódexe” a mozgalomnak. Az egyik gárdista elárulta, hogy új néven jegyeztetik be a mozgalmat, ez várható volt. A macska-egér játék viszont kezd unalmassá válni. Ha ilyen esetekben a rendőrség nem avatkozna be, nem történne semmi, mindenki hazasétálna, de a rendőri jelenlét erőteljesen provokálja a jelenlévőket. Most is fiatal gyerekek, és 50 kg nők voltak a rendőrök között. Ha ebben az esetben rájuk támadt volna a tömeg, véleményem szerint bőven alul maradtak volna. Egy 80 év körüli idős bácsi vezette a rendőröket, visszaszorították a tömeget az Astoriáig, volt kis futás is, ami jót tesz a kondinak. Készítettünk fotókat, és videókat. Majd felrakom valahová, és belinkelem. Hihetetlen érzés, amit ezek ott átélt külső behatások jelentenek. Eufórikus a hangulat, és van adrenalin is bőven, de az összetartással azért gond van. Rögtön szét tudják oszlatni az embereket. Talán nem elég hatékony az ilyen jellegű demonstráció. Sajnos ilyen közelségből értelmét nem láttam.
Kérdések merültek fel: Mi pontosan a műveleti terület??? Ki jelölheti ki és mikor?? Változtathatják-e percenként??
Aki süket, az hogyan hallja a rendőrségi felszólítást??? Idegen nyelven miért nem hangzik el a felszólítás??? rengeteg turista hozzám jött oda, hogy mi folyik ott éppen, milyen rendezvény??? Miért nem ülhetek a padon, úgy hogy nem érzem magam a tüntetés részesének??? Azok a szegény gárdisták kinek ártottak azzal, hogy ott ülnek??? Egyebet nem tettek...

asperjangyorgy 2009.07.04. 21:54:30

Kedves bloggolo
nagyon érdekes és életközeli a beszámolója.
Hát igen, a rendőrség iszonyúan ostobán viselkedett, amikor a belvárosban ismét ostromállapotot rendezett. Ilyesmit az ember korábban el sem tudott volna képzelni. Ledermedve néztem a tévét. Leállították a forgalmat, villogtak a rendőrautók és a rabszállítók. És a rendőrök sötét tömege.
Kinek jó ez?
A Jobbiknak feltétlen.
Vonának rendkívül jól jött, hogy letartóztatták. Mit nem adna egy ilyen letartóztatásért Orbán Viktor.
De Vonánál maradva: ez a letartóztatás kincset ért neki. Ilyen idióta csak a magyar rendőrség lehet.
És egyáltalán: hagyni kellett volna a francba az egész tüntetést, nem foglalkozni vele. És akkor mi van? Mi történt volna? Semmi!
Igenám, de a bíróság hozott egy teljesen rossz, átgondolatlan és kifejezetten ostoba és persze időzített pillanatban döntést. Azt akarta a bp-i rendőrkapitány végrehajtani - felettesei utasítására. Közben Miksolcon állítólag ötezren jelentkeztek a gárdába.
Nem veszi észre, hogy valóban öt perc múlva új néven megalakul a gárda, és azonnal belépnek ilyen ingyen reklám után ötvenezeren? Mert mit csinált a gárda? Semmit. Üldögélt. És mi sinált a rendőrség? Lerohanta a békés tüntetőket. És látványosan elvitte a Jobbik elnökét.
Kedves bloggolo, már annyiszor kerültünk kapcsolatba, hogy ideje megismerkednünk. Ha gondolja, kérem, jelöljön be az iwiwen.

Evo 2009.07.04. 22:47:18

Én is most tértem haza a belvárosból. Nekem nagyon meglepő volt az egész. Sokan kint voltak, de leginkább nyugodtan sétálgató, üldögélő emberek. Zajt is jóformán csak a rendőrség keltett, valami hangosbemondóba ordítva hogy oszoljanak, önök tiltott csoportosolásban vesznek részt - vagy valami ilyesmit, de annyira torz volt hogy azt is elég rosszul lehetett hallani. Szal kb. olyan volt, mintha egy rakat rendőr bement volna balhézni az állatkertbe a nyugodtan ellevő emberek közé..
Arról meg hogy teljes harci díszben össze vissza beléjük meg a kordonjaikba botlott az ember..túl nagy hűhót csináltak ebből.
De őszintén, sajnáltam a rendőröket. Megvizsgáltam a szerelésüket, nem lehetett leányálom abban a több kilós , vastag ruhában órákat álldogálni a kánikulában..
Szal sajnáltam őket, látszott rajtuk is hogy a francba kívánják ezt az egészet.
Idióta parancsot hajtottak végre. Ha csak néhányan lettek volna ott és nem kezdenek könnygázazni a teljesen nyugodtan álldigáló és üldögélő emberek között , a tömeg magától hazament volna rendbontás nélkül néhány óra múlva.
Vicc volt az egész, gyufát oltottak tűzöltőautóval..

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 23:16:01

Ez egy vicc!!! :))Félelemkeltő lufik miatt állítottak elő embereket:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=277549

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 23:24:53

@Evo: Ne sajnáld a rendőröket, Kedves Evo, hiszen ők választották ezt a hivatást, és senki sem kényszerítette őket semmi, a parancs megtagadható, maximum megválik tőled a rendőrség. Azért az a rész is vicces volt, amikor bedobták a rendőr sisakját a vízbe, és egy cigánygyerek beugrott érte, és visszavitte neki:))) Én sem értem, miért nem másra költik azt a sok pénzt, amit ilyen akciókra szórnak ki, feleslegesen törik magukat, és felesleges indulatokat szítanak a jelenlétükkel, úgy hogy az ország más területein üdvözölnénk a rendőri jelenlétet!!!Cirkuszba sem azért megyünk, hogy elzavarjon minket a bohóc, hanem azért hogy nézzük őt :)

bloggolo (törölt) 2009.07.04. 23:26:37

@asperjangyorgy: Hatalmas megtiszteltetés ez nekem, és természetesen élek is vele:) Köszönöm a bizalmát.

FairyFeller 2009.07.05. 10:56:26

@asperjangyorgy: Tisztelt Asperján Úr,

én sem látom másként.

A következő kép mindent elárul. Az ilyen képek még hatásosabb reklámot jelentenek majd Vona számára, mint az SZDSZ visszájára elsülő EP-kampányplakátjai.

A kép címe: Egyesével emelik ki a gárdistákat

-> www.origo.hu/i/0907/20090704magyargar3.jpg

FairyFeller 2009.07.05. 11:03:35

@FairyFeller: egyszerűen röhej ez a kép!

Az országban kevés a rendőr, azok is visszafogott hatáskörrel.

Erre meg egy békésen "piknikező" gárdistát (aki a legnagyobb nyugodtsággal pihen "a természet lány ölén"...) vagy 10 rohamosztagos áll körül...

Biztos vagyok benne, hogy a jobbikosok ezer ilyen képet készítettek, amelyeket fel fognak használni a kampányuk során...

RÖHEJ!

FairyFeller 2009.07.05. 11:05:49

@FairyFeller: EZEKTŐL PEDIG AZ AGYAM SZÁLL EL! :'DD

-> kuruc.info/r/26/43121/

FairyFeller 2009.07.05. 12:25:33

Rendkívül kifejező a tegnap történtekről az origo cikkében mellékelt összevágott videofelvétel.

Ajánlom megnézésre!

A cikk a legolvasottabbak közt található. Szerintem egyértelműen szimpátiát ébreszt a gárdisták iránt. Mind a látottak és mindaz, amiket a tüntetők hallatnak.

-> www.origo.hu/itthon/20090704-a-rendorseg-megtiltotta-egy-a-szent-istvan-terre-bejelentett-demonstraciot.html

[ a cikk közepén beillesztett videofelvétel ]

asperjangyorgy 2009.07.05. 12:32:47

Kedves Fairyeller és bloggolo,
megnéztem a fényképeket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy bizony a rendőrök brutálisan léptek fel. Ezt nehéz lesz a nagyeszű magyar bíróságnak kimagyarázni. Mert hiszen most mindazért, ami történt, elsősorban a magyar bíróságnak kell vállania a felelősséget a pénteki döntése miatt. Az ítélet megalapozatlan, önkényesen köti össze az egyesületet, mint jogi személyt, a gárda tagaival, mint természetes személyekkel.
A beadvány, amire bloggolo hívta fel a figyelmem, okosan szerkeszett dokumentum. Ez bizony komoly gondot okoz majd a rendőrségnek, és az önmagát hihetetlenül okosnak vélő, életidegen ítéleteket gyártó magyar bíróságnak. A beadányban írt hivatkozások ugyanis megállják a helyüket. A tárgyalás rendkívül jól jön majd a Jobbiknak, akárcsak a fényképek, amelyek Vona Gábort - tetszik, nem tetszik (nekem például nem tetszik) -, aki jelenleg a harmadik legnagyobb párt elnöke. Vajon milyen képet vágnának az emberek, ha az MSZP elnökasszonyát a rendőrök ugyanígy belegázolnák a földbe és megbilincselnék. Persze ez abszurdum, mert ők diktálnak, egyelőre. De az MSZP rövidesen egy jelentéktelen ellenzéki párt lesz, és ha ki akarja mutatni bizonyos dolgokkal szemben az elégedetlenségét, majd a rendőrség, remélhetően, ugyanígy intézi el őket. És megérdemlik, mert jelen pillanatban az ostromállapotukkal, amilyet eddig csak amerikai filmeken láthattunk, és oktalan, gyűlölködú fellépésükkel előre tolják a Jobbik szekerét. A Jobbiknak ugyanis ezek a felvételek aranyat, azzaz újabb százezer szavazót jelentenek.
És vajon mit fog csinálni a rendőrség, ha jövő szombaton a Jobbik tüntetésén tízezer ember vesz körül, a testével védve, mondjuk ezer gárdistát? Semmit nem fognak tudni tenni, mert most eljátszottak mindent, aminek hitele vagy hitelessége lehetett volna. Le kell majd nyelniük a békát. Persze áttörhetik majd - bár nem hiszem, hogy lesz annyi erejük - a soralakat, hogy Vona Gáborig jussanak, és újra letartóztathatják, és ezzel szállítanak a jobbikank újabb százezer szavazatot. És a magyar bíróság majd mossa kezeit. A bíróhölgyek megkapják kiemelt fizetésüket, és bíznak benne, hogy akármilyen új helyzet jön is, a függetlenségükre hivatkozva, a helyükön maradnak. Baka úrnak most fel van adva a lecke, hogy valamiképpen szembenézzen azzal, szetinte mit is jelent a magyar bíróságok függetlensége. És ha nem lép, márpedig nem fog lépni, akkor Sólyom László is vakargathatja a fejét: jól döntött-e, amikor bakát keresztülerőszakolta a Parlamenten.
A rendvédelmi miniszter és az országos rendőr-főkapitány csak akkor érzi jól magát, ha polgárháborús helyzetet generál? Azt ugyanis senki nem hiszi el, hogy a kétszáz ülősztrájkot folytató gárdistát csak ilyen módszerekkel lett volna képes eltávolítani az ezernyi állíg felfegykezett rendőr. Senki nem hiszi, hogy ezért ki kellett volnulni vagy ötven rendőrkocsival, le kellett zárni a belváros forgalmát, lejáratni az országot a túristák előtt, nevetséges, röhejes országot csinálni belőlünk.
Persze, senki nem mondja, hogy minden rendben van a gárdával és a Jobbikkal, én legalábbis nem mondom, de ez nem jelenti azt, hogy kétszáz ember ülősztrájkja miatt úgy kell viselkedni mint egy fasiszta rendőrállamnak. Mert a módszerek nagyon emlékeztettek az ilyen megoldásokra. És egyébként is: HA TÖRVÉNYT SZEGTEK A GÁRDITÁK, BÁR A BEADVÁNYUK SZERINT NEM, ÉS EZT TUDNIA KELLETT VOLNA A BUDAPESTI RENDŐRFŐKAPITÁNYNAK, ARRA NEM LEHET A HATALOM RÉSZÉRŐL SZINTÉN TÖRVÉNYSZEGÉSSEL VÁLASZOLNI, MÉGPEDIG A LEHETŐ LEGBRUTÁLISABBAL. Tudjuk, pontosan tudjuk, hova vezet ez. És azért, ami majd bekövetkezik, jelen pillanatban sokkal, de sokkal nagyobb felelősség terheli az MSZP-t, mint a fideszt. Nem kell nagy előrelátás, hogy megemlegesse még ezeket a felvételeket a jelentéktelenné zsugorodott kis ellenéki pártocska: az MSZP. És akkor? Akkor mi lesz? Akkor majd mit tegyünk? Mit mondjunk? Mire gondoljunk? És akkor is, amikor ezekért a mostani cselekmélnyekért - és egyre inkább úgy látszik, hogy joggal - törvényesen felelősségre vonják a rendőrség vezetőit? És a bíróságban ne reménykedjenek, a bíróság 56 után is pontosan tudta, mi a dolga, tudta egészen 90-ig, és tudta a megváltozott körülmlnyek között is, és tudja most is, és tudni fogja akkor is: az igazodás, az alkalmazkodás, a rendelésre szabása, varrása a jognak, a törvénynek.

FairyFeller 2009.07.05. 21:36:23

EHHEZ MÁR NAGY "ARC" KELL:

"Szombaton bebizonyosodott, hogy a betiltott Magyar Gárda és a Jobbik nem rendet tesz, hanem rendet bont: nem őrzi a törvényességet, hanem felrúgja a törvényeket. Nem pótolja a rendőrséget, hanem ellene fordul. Nem biztonságot teremt, hanem felfordulást okoz. Nem megvédi az embereket, hanem bántalmazza őket. Nem az erőszak ellen van, hanem az erőszak oldalán" - Lendvai Ildikó

Pedig a jelenlegi pártelnökasszony 2-3 éve azt hangoztatta egy nem kívánatos, ámde később általa mégis támogatott törvénymódosítás kapcsán: "Le is száradna rögötn a kezem, ha én erre igennel voksolnék..."

Így lehet zuhanórepülésben mocsárba csapódni, és fokozatosan elsüllyedni.

FairyFeller 2009.07.05. 21:41:47

@FairyFeller: Kissé összefüggéstelenül írtam, de lényegében arra célzok, hogy "ezeknek nem sül le a képükről a bőr", sőt! a kezük sem "szárad le"...

Tudomásom szerint most már a "hivatalos" közvélemény kutatások szerint is 10% alá süllyedt az MSZP társadalmi támogatottsága.

2 hónapja még egyesek azt a kérdést pedzegették (meglehetősen képmutatóan): "Vajon ki lesz a harmadi erő...?"

Azt hiszem ma már egyértelműen az a kérdés: Ki lesz a második erő...?

Ha a kormány így folytatja, akkor nem is kérdés!

asperjangyorgy 2009.07.05. 23:24:37

FairyFeller
A szocialisták bebizonyították, hoigy soha nem voltak szocialisták, hanem - ez a polgári társadalom alaphelyzetéből következik - a nagytőke pártja. Soha nem a lakosság érdekei voltak fontosak, hanem a saját kizárólagos érdekeik. Most is, napjainkban is felveszik a hatalmas biztos fizetéseket, a pótlékokat és a fene tudja még milyen pénzeket, közben pedig krokodil-könnyeket sem hullatnak, csak lenyomják a víz alá a társadalom kilenctizedét. A romáknak, amíg a hitelezők engedték, segélyeket adtak, nem volt elképzelésük arról, miként lehetne vagy kellene ténylegesen segíteni a javarész integrációját. És amikor jöttek a problémák, akkor jelentkezett rendteremtőnek a gárda és Persze a Jobbik. Senki nem gondolta, hogy majd szimpátiával fogadja őket a lakosság, de tévedtek, mert az emberek jelentős része csalódott. Nem a szocikban, hanem mindenben. Nagyon kellemetlen most, egy ostoba tűzoltás után a szélsőségek előretöréséről papolni, és azt gondolni, hogy ez a rendőrséggel megoldható ügy, hogy a politikai felelősség vállalása helyett elegendő, ha a rendőrök letartóztatják Vonát. Ha az MSZP-nek lett volna egy csöpp esze, nem engedi, hogy elítélje a gárdát a bíróság az úgynevezett hatályos törvények alapján. Mert az ítélet kimondása után egy nappal bebizonyosodott, hogy ez a lehető legostobb bírói döntés volt, amit csak hozhattak. A bíróság magára vállalta a kvázi politikai rendezést, ami persze nevetséges. És az MSZP kifutott az időből. És most lehet ugrálni, vészvarjúskodni, de ettől még jövő szombaton a
Szabadság téren összejön a Jobbik naggyülése,és ott lesz, szerintem biztosan, legfeljebb nem a gárda-kosztümben, a gárda. És a Jobbik úgy érzi, hogy joga van politikai verdiktet mondani a szocik felett, s módjával a fidesz felett is. És a bíróság majd tátja a száját. Az ítélőtábla illetékes bírói széttárják a kezüket, ők csak azt tették, amit a hatályos törvények szerint - ha úgy akarják értelmezni, ahogyan értelmezték a törvényeket -tenniük lehetett és kellett.
A politikai rendezést nem pótolhatja semmilyen bírósági verdikt és semmilyen rendőrségi purparlé.
A szocialisták mindent megtesznek, hogy a Jobbik legyen a második erő. Tudják, hogy például a vagyonadóval elidegenítik a lakosság jelentős részét, különösen mivel a fidesz az ügyre rálapátol, de azért is hajszolják, és mindenáron megvalósítják.
Idióta módon hatalmas reklámot csináltak a Jobbiknak Vona letartóztatásával. Nem, nem is tudom, mit mondjak. Lendvai Ildikó, mint a vízbefulladó, csapkod, és azt hiszi, hogy képes bárkit is magával ránani a víz alá. És a fiatal szocialisták beadták a derekukat, elhalasztották a halaszthatatlant novemberre, amikor majd elhalasztják januárra. Aztán már tovább nem lehet halasztani, akkor majd meg kell valakit nevezni, de az késő lesz, nagyon késő, minden tekintetben késő.
De legalább legyünk vele tisztában, hogy nem egy szocialista párt szenved nagyon súlyos vereséget, hanem a tőke pártja. Természetesen a fidesz is az lesz, egyedül a Jobbik lesz majd az érzelmektől fűtött kispolgári indultaok és szemlélet pártja. Az ország pedog a mostaninál is jobban becsúszik a béka segge alá. És nem lesz mibe kapaszkodni.

Keselyőbérc 2009.07.06. 15:16:46

Kedves FairyFeller!

Én nem ismerem a Magyar Gárdát, de már láttam őket
közelről. A meghirdetett céljaik az általános emberi értékekkel megegyezőek. Nyíltan fogalmazták programjukat, közérthetően.
Miből adódik a szélsőjobbos beállítás? Vagy csupán az öltözék a kifogásolható? Szeretnem végre megtudni, hogy mik azok az ismérvek, melyek miatt jobban kellene kerülni a Gárdát, mint a többi szervezetet?
Gyűlésükön fiatal embereket, és lányokat láttam, akik hisznek abban, hogy ez az ő hazájuk. Mindnyájukat félrevezette valaki? Avagy lehet, hogy igazuk van, és tényleg ők képezik azt az irányt, amerre indulnunk kellene?

FairyFeller 2009.07.06. 15:37:07

@Keselyőbérc: Kedves Keselyőbérc!

Én is ugyanazt a véleményt osztanám, amely már Asperján Úr blogján is több formában megfogalmazódott. Nevezetesen, a Magyar Gárda egy szükségszerűen létrejött mozgalom, hogy pótolja azt, amire égető szükség vált Magyarországon, hogy jelképezze a nagy múltú magyarságot, az öntudatot, az identitást, az együvétartozást, a rendet, a kultúrát. Hogy emlékeztessen: valóban ez itt a mi hazánk. Bárhol az országban járunk, bármelyik eldugott kis település utcáin, ez a föld Mindannyiunké.

Kezdett már kifogyni ez az érzés az emberekből, depresszió, reménytelenség, a hitehagyott jelleg elterjedése vezetett ahhoz, hogy igény állt elő a remény egy új villanására, amelynek célja, hogy terjessze, hírül adja egy fényesebb jövő reménységét, hogy felébressze az embereket magukba fordultságukból.

A Magyar Gárda szimbólumként indult, és mindig is szimbólum marad. Egy szükséges szimbólum.

Ugyanúgy sokat jelent, nem értelmetlen, mint Horák Nóri emlékköve. Örökre tudni fogjuk, tisztelni fogjuk mondandóját.

Mindkettőre azt mondanám: bárcsak ne kellett volna létrejönniük, bár csak ne kellett volna 2007 év végén megalakulnia a Gárdának, hogy felhívja a figyelmet a morál, az erkölcsök és a közbiztonság kétségbeejtő mivoltára és bárcsak ne kellet volna meghalnia Horák Nórának 2008 év végén, és bárcsak ne kellett volna létrehozni azt a végtelenül szomorú emlékhelyet a kiserdőben...

Sajnos szükségszerű volt. Magyar Gárda: nem hiába alakultál, Horák Nóri nem haltál meg értelmetlenül... :((

asperjangyorgy 2009.07.06. 16:10:19

RÉSZLET AZ INDEXBAN MA MEGJELENT ÍRÁSBÓL. eZEKET A SZEMPONTOKAT A RENDŐRSÉG MIÉRT NEM VETTE FIGYELEMBE? mERT NINCSENEK MEGFELELŐ JOGÁSZAI? vAGY NEM AKARTA? LEGALÁBB UTÓLAG, AZ ELLENÜK INDULÓ PERBEN, MAJD ELGONDOLKODHATNAK A SAJÁT BORNÍRTASÉÁGUKON:
Problémát okoz az is, hogy a rendőrség közleményei szerint a rohamrendőrök először a gárdista egyenruhásokat kezdték előállítani. Csakhogy a Fővárosi Ítélőtábla nem a gárdista egyenruha viselését, hanem a Magyar Gárda Egyesületet tiltotta be, a félkatonai osztagok félelemkeltő demonstrációi miatt.

Az öltözet a véleményszabadság része, a fekete nadrág, mellény, fehér ing és piros kendő viselése – mivel azok nem önkényuralmi jelképek – nem törvénysértő, így a ruha alapján történő rendőrségi válogatás jogellenes volt. Hasonlóan kérdéses, hogy a rendőrség milyen alapon hivatkozik az intézkedései indokaként egy jogerős, de írásban még nem közölt, a peres felekhez nem eljuttatott, így jogi érvénnyel egyelőre nem rendelkező ítéletre.

asperjangyorgy 2009.07.06. 16:13:13

És még egy részlet az index írásából:
"Egyértelműen jogellenes volt a tüntetők magatartása is, akik egy engedély nélküli rendezvényen vettek részt. A rendőrök a hangosbemondóval rengetegszer felszólították őket a távozásra, ám ők a helyszínen maradtak. Az oszlatás szempontjából teljesen mindegy, hogy gárdista egyenruhában békésen üldögélve a Himnuszt és a Kossuth-nótát énekelték-e a fűben, vagy sortban és pólóban vörös fejjel ávéháztak és zsidóztak-e három méterrel távolabb: az intézkedés jogszerű volt.

Az viszont erősen kérdéses, hogy volt-e törvényes alapja annak, amikor a rohamosztagosok az ülő és álló tüntetők közül többeket paprikaspray-vel néhány centiről fújtak arcon. A várható tüntetések miatt az egész főváros területére elrendelt egész napos fokozott ellenőrzés is erősen eltúlzott intézkedésnek tűnt. Az előállítások közben a rendőrökre támadó, vizespalackokkal és kövekkel dobálódzó emberek előállításának jogosságához viszont semmilyen kétség nem férhet.

Mindez egyrészt egyértelműen arra utal, hogy a rendőrségnek megint nem sikerült tiszta, érthető és jogilag kellően alátámasztott indokok alapján eljárnia és fellépnie, aminek ezúttal egy jogerős bírósági ítélet nyomán támadt politikai elvárás állhat a hátterében. A Magyar Gárda tagjai pedig magánemberként tiltakozhatnak ugyan egyenruhában az ítélet ellen, de mint az egyik, az Index által megkérdezett jogi szakértő megjegyezte, ezentúl a szervezet még bohócruhában, a kenyér árának növekedéséért sem okolhatja a cigányokat az etnikai feszültségekkel sújtott településeken, mert a bíróság éppen a félelemkeltés miatt minősítette őket (és nem az egyenruhájukat) törvényellenesnek."

asperjangyorgy 2009.07.06. 16:17:48

VÁRHATÓ VOLT, HOGY A JOBBIK A DEÁK TÉREN TÖRTÉNTEKET NEM HAGYJA SZÓ NÉLKÜL. ERRE NEM GONDOLT A RENDŐRSÉGI VEZETÉS? ERRE NEM GONDOLT A POLITIKAI VEZETÉS? MINDENÁRON FEL AKARJÁK HOZNI A GÁRDÁT? MINDENÁRON MINÉL TÖBB MANDÁTUMMAL A PARLAMENTBE AKARJÁK JUTTATNI A GÁRDÁT? mERT AZT TESZIK! aKKOR PEDIG MIÉRT CSINÁLNAK ÚGY, MINTHA NEM EZ VOLNA A SZÁNDÉKUK? VAGY NEM LÁTNAK ÁT, HOGY TETTEIK KÖVETKEZMÉNYE EZ LESZ?

Újabb tüntetés várható a Magyar Gárdáért a hétvégén Budapesten. Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn bejelentette, hogy szombaton a Szabadság téren kívánnak tüntetni, a múlt szombaton tartott és erőszakosan feloszlatott demonstráció folytatásaként. „Békés erődemonstrációval kívánjuk felhívni a figyelmet arra, ami velünk szemben történik" – fogalmazott Vona.

Gárda oszlatás az Erzsébet téren
Szombaton három bejelentett tüntetést sem engedélyezett a rendőrség, amelyeket a Magyar Gárdát betiltó bírósági ítélet ellen szerveztek volna. A résztvevők végül az Erzsébet téren, a park füvén ülve tüntettek, amelyet a rendőrség erőszakkal feloszlatott. A térről 216 embert állítottak elő, sokukat erőszakkal hurcoltak el. Többségük ellen szabálysértési eljárás indult.

Vona szerint a tüntetés feloszlatásának politikai okai vannak, mert a hatalom meg akarja akadályozni a Jobbik parlamentbe kerülését. Ő és a Nemzeti Jogvédő Alapítványt vezető Gaudi-Nagy Tamás hétfői sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy a rendőrség törvénytelenül lépett fel szombaton a tüntetőkkel szemben.

Dyen 2009.07.08. 10:27:26

".. a BRFK, a tiltás ellenére szervezett demonstrációt jogszerűen és csak akkor kezdte meg feloszlatni, amikor az elveszítette békés jellegét, ennek során az arányosság, a fokozatosság, és a kíméletesség követelményét következetesen betartották. A könnygáz kényszerítő eszközt csak a rendőrök elleni támadás elhárítása érdekében,és csak jogsértést megvalósítókkal szemben alkalmaztak.

A foganatosított intézkedéseket a Rendőrség törvényesnek, szakszerűnek tartja." Police.hu

"21.30: A hírTV tudósítója egy alkalommal sem észlelte, hogy a rendőrökre is üvegeket hajigáló, s a tévé riporterét fejbe találó garázdák előállítására kísérletet tettek volna a rendőrök. Ehelyett a hírTV észlelése szerint rendre azokat vitték el, akik békésen ültek a füvön. "

"19.33: A rendőrök a gárdisták egy füvön ülő, békés csoportját műanyag gyorsbilincsbe verték, majd közvetlen közelről könnygázzal fújták le. A hírTV tudósítója szerint rengeteg a sérült. "


"19.14: A tüntetők felé a rendőrsorfalból előretörő 15 rendőr eltaposott egy ott tartózkodó idős hölgyet, majd visszazártak a helyükre. Egy másik, szintén idős hölgyet, akinél zászló volt, korábban elhurcoltak a rendőrök."

"19.00: Az események folyamán számos turista rekedt a tömegben, ők arról panaszkodtak, hogy nem hagyják őket távozni a helyszínről."

"17.56: A földön ülő gárdisták egymásba kapaszkodnak, így a rendőröknek nem sikerül kiszedni őket a körből, ezért mindenféle eszközzel ütik a földön ülőket, az idősebbeket is. "

asperjangyorgy 2009.07.09. 09:37:37

RÉSZLET A STOP HÍR CIKKÉBŐL:

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Bíróság tavalyi, a Magyar Gárda Egyesület feloszlatást első fokon kimondó ítéletét. A jogerős ítélet szóbeli indoklásakor elhangzott, hogy a Magyar Gárda Mozgalom a Magyar Gárda Egyesület része, így a feloszlatás szükségszerűen megszünteti a Magyar Gárda szervezeti kereteit.

Az ítélet után jogosan ünnepelt az MKP és a Magyarországi Nemzeti,- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének (ÉKE) vezérkara, hiszen az első perctől küzdöttek a félkatonai szervezet ellen, amely véleményük szerint minden társadalmi és gazdasági problémát igyekezett a romák számlájára írni.

"Elsőként mi fordultunk az ügyészséghez, a Gárda megszűntetését kérve. Beavatkozó felperesként jómagam és Dr. Dániel Péter ügyvéd aktív szereplői voltunk az elsőfokú bírósági tárgyalásnak" - nyilatkozta a STOPnak Száva Vince pártelnök, és hozzátette, a bíróságon meglepetéssel konstatálta, hogy sem az Országos Cigány Önkormányzat, sem pedig a MAZSIHISZ nem volt kíváncsi az ítélethirdetésre. Itt - mint megtudtuk - lett volna dolga minden felperesnek, hiszen beadványokkal segíthették volna a bírák munkáját.

VAGYIS BEBIZONYOSODOTT, AMIT KEZDETTŐL FOGVA TUDTUNK, HOGY A BÍRÓSÁGI ÍTÉLET POLITIKAI MEGRENDELÉSRE SZÜLETETT. SZÓRAKOZTATÓ, HOGY MÁR AZ ORSZÁGOS CIGÁNY ÖNKORMÁNYZAT IS RENDELHET. ENDEL, DE AZ ÍTÉLETHIRDETÉSRE NEM KIVÁNCSI. nEM SEGÍTETTÉK BEADVÁNYOKKAL A BÍRÓSÁGOK MUNKÁJÁT, DE AZÉRT A BÍRÓSÁGOK ENÉLKÜL IS TUDTÁK, MI A KÖTELESSÉGÜK.
pERSZE, LEGYEN MINDEN ISTEN AKARATA SZERINT.
AZT GONDOLOM, HOGY A CIGÁNYOK 95 %-A SZERENCSÉTLEN, A RENDSZERVÁLTÁS LEGNAGYOBB VESZTESE. A KAPITALIZMUS NEM NÉPNEVELDE. DE EZT MÁR TUDJUK, NEM RAGOZOM ÚJRA. CSUPÁN EGYETLEN DOLGOT SZERETNÉK MEGKÉRDEZNI: ÉS A ROMÁK ÁLTAL ELLOPOTT ERŐDKÉRT, SZÍNESFÉM HATALMAS MENNYISÉGÉÉRT, AZ ÍGY OKOZOTT KÁRÉRT ÉS A ROMÁK ÁLTAL KIRABOLT, MEGÖLT EMBEREK ÉLETÉÉRT KI KÉR BOCSÁNATOT? VAGY KI KEZDI EL A BOCSÁNATKÉRÉST? VALÓSZÍNŰLEG A NEM-ROMA LAKOSSÁG, A ROMÁKNAK UGYNIS VAN ÉRDEKKÉPVISELETÜK, A NEM-ROMÁKNAK NINCS.
És egy megjegyzés. attól, mert a gárda formarihában, vaqgyis maskarában vonul fel, még nem félkatonai szervezet. Attól olyan messzire áll, mint Makó Jeruzsálemtől. Dehát ezt a baromságot beadták a társadalomnak és az bevette. A gérda nem félkatonai szervezet, hanem a Jobbik előretolt bástyája. Szüksége van rá a Jobbiknak. Hogy miért, azt tudjuk. És azt is, hogy a bíróságok nem értenek a szabászathoz. Ha most kéjesen hátradőlnek, és azt hiszik, hogy na most aztán alaposan megszüntettük a gárdát, az nem bizonyít mást, mint elidenedettségüket az élettől, a társadalmi folyamnatoktól, amelynek következtében - nagyon rosszul - szabnak varrnak a nagyon hiányos magyar jogszert vagy tűnek vagy cérnának használva.
Amíg az alapvető társadalmi problémák fennállnak, addig a gárdára "szükség" van, és addig őj és őj változatban, újra vagy átfestve a gárda mindig feltámad és jelen lesz a magyar társadalomban.
A mélyen tisztelt bírónők pedig felveszik meg nem érdemelt jelentős fizetésüket az általuk jól, a valóságban viszont elvégezhetetlen munkájukért.

Dyen 2009.07.09. 22:32:18

Határozott fellépést ígér a rendőrség a hétvégi demonstráción
2009. július 9. 21:49

A rendőrség a leghatározottabban fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkon, és maximálisan biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását a hatályos jogszabályok alapján – áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának közleményében.

A rendőrség hivatalos honlapján olvasható dokumentum rámutat: a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken „a rendőr köteles intézkedést kezdeményezni, ha a közbiztonságot, a közrendet sértő, vagy veszélyeztető tényt, körülményt, vagy cselekményt észlel, illetve ilyet a tudomására hoznak”. Ennek megfelelően minden jogsértővel szemben intézkedést kezdeményez a rendőrség – tették hozzá.

Külön kitér a közlemény a garázdaság tényére, amelyet az valósít meg, aki „olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen”. E tekintetben „azok a bírósági ítéletek, melyek egyes magatartásokat félelemkeltőnek minősítettek, eligazító jellegűek” – hangsúlyozták. Az ORFK közlése szerint „nagy számban” jelentettek be a rendőrséghez a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeket a hétvégére.

(MTI)

"E tekintetben „azok a bírósági ítéletek, melyek egyes magatartásokat félelemkeltőnek minősítettek, eligazító jellegűek” - magyarul ez azt jelenti, hogy megint levadásznak mindenkit, aki szerintük a Magyar Gárda egyenruhájához hasonló ruházatot fog viselni.
Csak azt nem tudom, mit fognak csinálni, ha a szimpatizánsok szót fogadnak Vonának és mindenki fehér ingben, fekete nadrágban lesz?

Vajon mit fognak csinálni szeptember 1. körül, amikor az iskolai évnyitók lesznek? :))

asperjangyorgy 2009.07.10. 10:13:54

Kedves Dyen!
Mindannyian tudjuk, akik már láttunk karón varjút, hogy a félelemkeltés és egyéb megfogalmazások azért remekek, mert csupán értelmezés kérdésévé válnak, hogy mikor mit, minek ítél a rendőrség, és már mehet is a csihi puhi.
Mindannyian tudjuk, hogy ez a kormány elfajult, nagy mértékben rendőrállammá vált, a jelenlegi uralkodó elit mániákusan ragaszkodik a hatalmához, és a rend teremtése herlyett rendetlenséget vízionál, illetve csak azt tekinti rendnek, ami a saját elképzeléseibe belefér. Milyen ismerős ez pl. a huszas, harmin cas évek magyarországáról (és persze máshonnan is).
A burzsoá kormányzatnak csupán eszköze a rendőrség, az ügyészség és az önmagát függetlennek hirdető, de egész földi története során érdekeket kiszolgáló bírósági szervezet. Azonnal bebizonyították, hogy egy 35 éves hajléktalan, akinek elég a maga baja, és persze, hogy lázad a gazdagok kegyetlen, embertelen és mindent maguk alá gyűrő uralma ellen, mert neki már úgyis mindegy, félévi felfüggesztett börtönt kap. Miért is? Valami olysamiért, mert állítólag egy rendőr felé rúgott, amit két másik rendőr tanúsított. Ennyi erővel bármit biznyíthat a rendőrség, ami a nagytőke kormányának érdekeibe tartozik (és kérdezem tisztelettel: mi nem?)
A másik ügy! Azért bánjunk kicsit csínján azzal, hogy Magyarországon már a nyílt utcán verik kvázi a zsidókat. Lehet, hogy vannak olyan elmebeteg idióták, akik képesek arra, hogy egy hazafelé tartó 28 éves zsidó származású (mi az, hogy zsidó származású? - egy 28 éves magyar állampolgárt, aki mellesleg zsidó) állampolgárt megverjenek. Mindig voltak, vannak ilyen idióták. De azok is irgalmatlan idióták, akik ezt hallva vagy elfogadva, azonnal antiszemitizmust kiáltanak és kicsit kitágítva azt, hogy Maygarország antiszemita. A dolgot a helyi értékén kell kezelni. El kell kapni az illetőket, és ha alóban csak azért verték meg a 28 éves férfit, mert állítólag zsidó, vagy mert azt hitték, hogy zsidó (nem tudom, miről, mivől állaőították meg, mindegy, ilyen részletekbe ne bocsátkozzunk), ít évet a nyakukba. És aki cigányozik, annak is tíz évet a nyakába. És ha egy roma magyarozik, ami természetes fajgyűlölet meggyilvánulása, tíz évet neki. Mert nem őúgy van ám, hogy én azt mondom (persze nem mondok ilyet): rohadt roma, és akkor én rasszista vagyok. Egy roma azt mondja: rohadt fehérbőrűek (ami kb. azt jelenti, hogy rohadt magyarok), és akkor az illető nem rasszita, hanem Kolompár orbán fogadott drága gyermeke és a következő alkalommal Vörös Zászló Érdemrendet kap. Következetesen kell a fogalmakat érvényesíteni.
Persze ez az egész így baromság.
Nem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy a hazai liberális kapitalizmust korlátozni, legalább minimáélisan esélyegyenlőséget teremteni, mindent megtenni a viszonylag elfogadható életkörülményekért, megfelelőp szociális hálót tervezni (nem segély-szülésekre bíztatni a legelmaradottabb hazai népcsoportot és szaporíttatni az újraszülető nyomort és társadalmi problémát9. Szóval a vezetésnek nem újabb és úőjabb vízágyukra kellene költeni és milliárdokat a rendőrségre, hogy minél biztonságosabban odacsaphassanak bárkinek a fejére, aki a fennálló körülmlnyek ellen tiltakozik, hanem olyan társadalmi, gazdasági körülményeket, amelyek az embereket szolgálják. Persze úgy nem megy, hogy a kormányzat csontig nyal a multinacionális tőkének, fogalma sincs arról, hogy szeretné megoldani a válságot, éppen ezért a koráébbináél is nagyobb kedvezményeket ad a kegyesen megtelepedő tőkének, és a fenekét a földhöz verse asszisztál a magyar lakosság kizsákmányolásához, elnyomorodásához.
Persze, szombaton majd szívózhat a rendőrség, de nagy kérdés, hogy az mire vezet. Azt lehet mondani egy Dohány utcában (nem tudom, milyen mértékben, kik által stb. stb. - és egészen pontosan miért) megvert férfi esetén, hogy rohadt, szemét antiszemita ország, ami sok mindenre feljogosít sok mindenkit itthon és a határokon kívül. Mindani mindent lehet. De inkább okosan kellene kormányozni és irányítani. Ez eddig nem sikerült, csak a saját zsebre dolgozás. Tessék mondani: miben reménykedhetünk?

asperjangyorgy 2009.07.10. 10:34:27

Részlet a Stop Hír írásából:

A Jobbik állítása szerint a gárdista formaruhára vonatkozó belső iránymutatást az országos rendőrfőkapitány visszavonta. A július 11-i tüntetéssel a július 4-i - megtiltott - demonstráció feloszlatása és a Magyar Gárda egyenruháját viselők előállítása miatt akarnak tiltakozni a szervezők szerint.


Tény, hogy a gárdisták FORMARUHÁT viselnek, de azt is mondhatnám: az egykori nyilas egyenruhára emlékeztető, de azzal nem azonos kosztümöt. Vagyis ez a viselet semmiben nem azonos az egyenruhával. Bemutatták a tévében, hogy a közterület-felügyelet dolgozói is formarihát kaptak, amely nagymértékben emlékeztet a rendőrségi egyenruhára, de nem egyenruha, csak formaruha. Az egyenruhának alapvető értelmezése van. A MAGYAR NYELV ÉRTELMEZŐ SZÓTÁRA SZERINT - Egyenruha: Vmely szervezett testület tagjainka HIVATALOSAN megállapított formájú és színű öltözete, amelynek az a célja, hogy a testület tagjait másoktól megkülönböztesse.
Formaruha: Vmely csoportnak egy alkalomra készített v. csak alkalmilag hordott egyforma ruhája. (pl. olimpikonok formaruhája stb.)
Lám-lám, csupán értelmezés kérdése, hogy a fromaruhát kinevezzük egyenruhának, és annak alapján agyba-főbe verjünk (pontosan verjen a rendőrség) embereket.
Ami valamire emlékeztet, nem féltétlenül azonos azzal, amire emlékeztet. Sokkal inkább az ideológiát kellen vizsgálni, mint a formaruhát, és azzal vitatkozni, annak a tételeit, kitételeit tiltani vagy betiltani - ha van rá lehetőség, vagy ha az tényleg félelmet keltő. A kosztüm, a formruha, egy alkalmi viselet nem feltétlenül az, aminek a burzso kormányzat beállítja, az a burzsoá kormányzat, amely legszívesebben mindent megtiltana, ami nem az ő kizárólagos érdekit szolgálja. A minden tekintetben elvtelenné és gerinctelenné vált MSZP pedfig szívesen asszisztál az ilyen akciókhoz, mert valahogy észre kell vetetnie magát, és már csak úgy képes erre, ha közvetetten rátámad arra a társadalomra, amelyet kormányzati szinten kvái képvisel.

Dyen 2009.07.10. 11:32:17

Nem férnek a bőrükbe, mindenáron provokálni akarnak :(

"Antifasiszták rászerveztek a gárdisták tüntetésére"

"Nemcsak a Jobbik, hanem - néhány óra eltéréssel - antifasiszta szervezetek is demonstrálnak majd szombaton a Szabadság téren.

...Az antifasiszták azért mennek ki a Szabadság térre, és azért visznek virágot a kordonnal körülzárt talapzathoz, mert úgy érzik, nem nézhetik "tétlenül, hogy a magyar szabadságért életüket áldozó emberek emlékét fasisztoid karrieristák szabadon gyalázzák". A közlemény szerint a gyűlöletkeltőknek látniuk kell, hogy vannak az országban olyanok, akik "számára nem a nyilasok, a gyilkosok, a gestapósok a hősök, hanem azok, akik megszabadítottak minket ettől a söpredéktől"...

nol.hu/archivum/20090710-antifasisztak_is_mennek_a_szabadsag_terre

Evo 2009.07.10. 11:44:35

A Dohány utca környékén, egyértelműen megkülönböztethetően fel lehet ismerni a zsidókat. Ugyanis EGYENRUHÁBAN :) járnak. Fekete lepedőben, fekete kalappal, fonott pajesszal, kezükben könyvet szorongatva.
Nincs velük bajom. Azzal sem hogy ott van a Zsinagóga, ami nem mellesleg gyönyörű épület.
Az viszont, igenis zavar, hogy ebben a ruhában mászkálnak. Az ott mászkáló zsidó polgárok SZEMÉLYE ellen nincs semmiféle ellenérzésem, még mielőtt bárki megkövezne.
De az IGENIS ZAVAR, hogy ezt a ruhát hordják, hogy egyértelmű megkülönböztető jeleket használnak magunkon , ezzel kiemelve hogy ők különböznek tőlünk, mások.
Gyerekkoromban a VII. kerületben éltünk. És anyám lába közé bújtam, amikor megláttam egy egy ilyen furcsa kinézetű, szakállas, feketeleples embert.
Féltem tőlük!!
Ez felvethet egy problémát, hogy más meg állítólag a gárdisták ruhájától fél. Ez utóbbit ezért "tiltják" is, az előbbit nem. Vajon mért nem?
A vallásukat szabadon gyakorolhatják anélkül is hogy egy javarészt keresztény orszában,ilyen különc szerelésben mászkálnának.
Vagy ha nem viselhetik ezt a ruhát, az már a vallásszabadságot sérti?
Ha a gárdista egyenruha, nem a gárdisták hitvallását képviseli?
De én mégse bonyolódnék ebbe ennyire bele. Én - és nem vagyok rasszista- csak annyit szeretnék ezen a téren, ha érvényesülne végre országunkban is az a bölcsesség hogy "rómában tégy úgy mint a rómaiak".
Azaz nem egy kisebbséghez kellene egy országnak alkalmazkodnia, hanem a kisebbségnek az országhoz.

Dyen 2009.07.10. 14:02:27

Lehet, hogy mazohista vagyok, de elolvastam néhány cikket a 168 Óra Online-on. Az alacsony vérnyomásomnak mindenesetre használt :)

Akkor most kik is a rasszisták?

Címkék: Jobbik szélsőséges párt szélsőjobb rasszista zsidó Vona_Gábor EP-kampány

- "Így gondozd a hunodat!"
- "Nincs kecemec: a hétvégén megint bezsuppolják a gárdistákat"
- "Konrád György: A Jobbik újfasiszta párt"

:((

Evo 2009.07.10. 14:45:09

@Dyen: én a helyedben nem húznám fel magam ilyenen. Tudomásul kell venni, hogy ebben az országban MINDENKI fasiszta. Fasiszta a kormány, mert magyarellenes, fasiszták a "magyarok" mert cigány és idegenellenesek, fasiszták a cigányok mert magyarellenesek, fasiszta az első valóban jobboldali érdekeket képviselő párt is, egyszóval mindenki az akinek valami valamiért nem tetszik ebben az országban és szól is érte.
Ennyi. Ezen kár felhúznod magad. :)

Dyen 2009.07.10. 16:36:48

"Bolgár György: "A pokol elszabadult"

A szakadék szélén

Menetelünk a belháború felé. Gyorsan, de biztosan. Az önkormányzatok nagy részét már uraló, de a teljes kormányzati hatalmat és az alkotmányozó többséget is jó eséllyel megcélzó Fidesz, valamint a mögötte még durvábban nyomuló szélsőjobb egy percig sem titkolja, hogy a balliberális oldal szétzúzására, megsemmisítésére törekszik. Sajtójuk már arra sem fordít időt, hogy töltsön, csak szünet nélkül lő, táboruk pedig ért a szóból, és az internetes fórumokon már a tömeges kivégzéseket hajtja végre. De nemcsak virtuális háború ez, látjuk már az eredményét az utcákon is. A cigánysoron, ahol házakat gyújtanak fel, és embereket gyilkolnak meg, vagy a Dohány utcában, ahol zsidó férfit vernek meg, csak azért, mert zsidó (és utána kiderül, hogy egy-másfél éve már szinte hetenként vannak hasonló incidensek). Nem tudjuk, hogy kik teszik mindezt, még az is lehet, hogy zsidók verték meg a zsidót, és cigányok ölték meg a cigányokat, csak éppen a mai magyar közhangulatban és társadalmi állapotban ez nem túlságosan valószínű. Ha ezer- vagy tízezerszámra lehet hallani, olvasni a cigányok vagy zsidók megöléséről vagy legalább kisöpréséről szóló keresztény, emberi megnyilvánulásokat, akkor ez érzelmileg és tudatilag előbb-utóbb megágyaz a tényleges gyilkosságoknak is. A pokol elszabadult..."

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1214895

Azt hiszem ennek tényleg elgurult a gyógyszere. Az üzenet azonban amit ez a cikk hordoz, félelmetes.

asperjangyorgy 2009.07.10. 21:06:29

Kedves Dyen!
Írtam egy igen hosszú választ, szabályosan elküldtem, és eltűnt. Biztosan technikai hiba, nem gondolom, hogy ezzel üldözik a magyarokat.
Így most rövidebben írok.
Szóval nagyon veszélyesnek tartom Bolgár és mások ilyen jellegű írását.
Induljunk ki a tényekből. A híradások szerint megvertek egy 28 éves férfit a Dohány utcában. Nem tudjuk, hogy miként volt öltözve. Nem tudjuk, hogy verték vagy megverték. Nem tudjuk, hogy egy valaki verte meg, vagy többen. Nem tudjuk, hogy közben mit mondtak. Nem tudjuk, hogy az illető, akit megvertek, előtte, közben vagy utána mit mondott. Sok mindent nem tudunk.
De azt tudjuk, hogy egy egyedi esetről van szó, egy olyan esetről, amikor kétségtelennek látszik, hogy megvertek valakit, aki zsidó származásúnak vallja magát. Esetleg erre valami módon fel is hívta a figyelmet (nem mentő körülmény). Nagyon rossz üzenete van, hogy ilyen megtörténik. De akkor sem azt történt, hogy kvázi verik a zsidókat. Persze rögtön fel kell az esetre hívni a figyelmet, de nem polgárháborút vízionálva. Nem azt jósolva, hogy itt már akkora a baj, hogy holnap ki tudja mi történik. Magunk alatt, illetve alattunk vágják a fát. Ilyen egyedi eset bárhol megtörténhet. Biztos, hogy megpróbálják tisztázni, hogy világos kép legyen az eseményről. Lehet, hogy aki megverte az illetőt, részeg volt. Lehet, hogy többen voltak. Lehet, hogy idióta volt. Lehet, hogy antiszemita. Sok minden lehet. De az semmiképpen, hogy itt olyan nagy a baj, hogy azt lehetne írni vagy mondani, hogy a pokol elszabadult. Aki ezt leírja, még nem látott poklot. Vigyázzunk a szavakkal és a mértékkel. Önmagunk érdekében.
Mert folytatva: nem arról van szó, hogy a cigánysoron házakat gyújtottak fel és cigányokat öltek meg. Felgyújtottak házat és megöltek több cigányt. Mint ahogy a másik oldalon, vagyis a romák oldalán nézve a mérleget. elég sok mindenkeit megöltek, aki nem-roma. Éppen maga volt, aki egy egész listát küldött. Nem akarnám felsorolni. A mérleg nagyon egyoldalú. De ezt sem akarom vádként hangoztatni. Ha baj van, ha veszelyes helyzetek adódnak, érdemes megmaradni a tényeknél, és a tényekről szólni. Pl. arról a tényről, hogy tataárszentgyörgyön valaki vagy valakik megölték a fiatal apát és ötéves gyermekét. Hogy ki és miért, nem tudjuk. Nem tisztázta ezt a rendőrség. nem mérte fel az illető ismeretségi köröté stb.stb. És történt még két gyilkosság, de a rendőrség ott sem mérte fel, hogy milyen egyéb indítékok játszahattak közbe. Különösen a tiszalöki eset sokesélyes. Nem megyek bele a boncolgatásába, írtam róla külön cikket itt a blogban.
Egy biztos, ha ezen események alapján valaki már azt vetíti előre, hogy itt kinyílt a pokol kapuja, és holnap fasiszta csürhe tüntet, és majd ez meg az történik, nagyon rossz színben tüntet fel bennünket. Ausztriában lényegesen erősebb a tényleges szélső jobboldal, de azt osztrákok nem vízonálják a polgárháborút. Hollandiában sok erősebb sodrású az antiszemitizmus, mégsem írják azt, hogy másnap elkezdődik az iszonyat. (Egyébként ez is félrevezető, mert pontosan milyen iszonyat? Mire gondolnak? Mirtől félnek? Attól, hogy a parlamenti választáson bejut a Jobbik az országgyűlésbe? Hát igen, ez valóságos "veszély". De valóban veszély, illetve kik teremtették meg a különböző megmozdulások alapjait? Tudjuk, sokszor leírtuk, elsősorban az uralkodó elit, de valójában az egész magyar politikai elit, amelynek nem a nemzet, nem a magyarság, nem a haza számít, hanem a saját hatalma, hatalmi törekvései és ambíciói. Hogy másoknak is van ambíciójuk? Hogy ugyanakkor az emberek elfordulnak a hazuggá, hiteltelenné vált nagy pártoktól és másoknál keresnek mentő kezet? Hát igen. Ez tény. Erről lehet és kell írni. De sokkal józanabbul. És nem készpénzért. Mi azért irunk a blogba, mert van véleményünk és elmondjuk. em paunk a vízióinkért pénzt. Talán ezért is igyekszünk alapvetően csak magunknak megfelelni. Nem másoknak. nem a közvéleménynek. Nem a saját körünk riadalmainak. nem Kolompár Orbánnak. Szóval józanabbul kellene viselkedni, gondolodni és írni. És a valóságos jelenségekből annyi következtzetést levonni, amennyi józanul levonhatók belőlük. Nem többet. A több és tágabb körő következtetés igen káros, igen veszélyes, a lakosság egészének biztonságát, lelki, szellemi és tényleges nyugalmát fenyegeti.
Túl sok a rasszita jelző, túl sok a szélsőjobboldali jelző, túl sok a fasiszta jelző. És túl kevés a lakosság józan egészének megértése. Pedig volna mit megérteni rajta, hiszen rá tolták mindazt a kínt és szenvedést, amit a válság előidézett. éppen ma volt szó a ráduóban arról, hogy a bankok a lakástörlesztési hiteleket még mindig csúcsra járatják, miközben a forint szinte visszaerősödött a hitelfolyosítás idejére. A bankok nem alkusznak, a bankok árvereznek, a nakok gyárják a kétségbeesett, kilátástalan sorsuvá vált embereket. De a bankokról nem ír Bolgár és mások. A bakokat a szocik és a fidesz nem korlátozza. A bankok azt teszik, amit jónak látnak. Az elmúlt hónapokban elárvezetek hatezer lakást és ki tudja, mennyi vár elárverezésre. Vagyis a lakosság egészét is meg kellene érteni. Másként figyel oda erre egy olyan újságíró, mint mondjuk Bolgár györgy, aki a nyugdíja mellett havonta megkeres vagy kétmilliót (feltételezem, nem állítom) Ő másként éli meg az emberek nagy többségének helyzetét. Igen, több mérlegelésre, arányosabb vélemény-nyilvánításra volna szükség.
De ezt annyiszor leírtuk itt, leírtam, és leírták mások.
Kár, hogy néha nem figyelnek ránk is.
Nem, még nem kezdődött el a pokol. Illetve elkezdődött, de nem úgy, ahogyan Bolgár látja és véli. Elékezdődött jó ideje a lakosság mérhetetlen pokla. Budapesten húszezer hajléktalan teng-leng, hal meg az utcán. Ki sajnálja őket? Hány nyugdíjas vergődik az egyre kevesebb pénzből, Hány aktív ember veszítette el a munkahelyét? És hány reszket, hogy elveszíti? Mindez nagyon-nagyon befolyásolja az emberek közérzetét. Mindenkiét, aki lent van, akinek nincsenek havonta milliós bevételei. Akik egyre kilátástalanabbul élnek. Akik már szívesen szavaznak bárkire, aki biztonságot, kenyeret és megoldást igér.
Miért nem gondolnak erre is? Miért csak arra, hogy most megvertek egy zsidót a Dohány utcában? Miért nem kocentrál az ügyre a rendőrség, hogy világois képet kapjon a lakosság? Hogy világos legyen, mi áll az ügy hátterében? Miként a romák elklen elkövetett cselekmények hátterében! Miként a nem-romák ellen elkövetett cselekmények hátterében.
Egy társadalom eleven test, abban minden összefügg mindennel. Vagyis nem lehet csak egy-egy jelenséget látni, mert akkor jóvátehetetlenül ferdén, rossul, hamisan látunk és akkor mi magunk hozzuk a bajt a fejünkre.
Reménykedjünk. És bízzunk önmagunkban.

asperjangyorgy 2009.07.10. 22:24:55

RÉSZLET AZ INDEX ÍRÁSÁBÓL:

Ha jogsértést tapasztalnak, (MÁRMINT A RENDŐR URAK - agy:) akkor a parancsnokok pontosan tudni fogják, hogy mit kell tenniük. "Ők a helyszínen el tudják dönteni, hogy egy adott magatartás megalapozza-e az előállítást vagy kényszerítő eszköz alkalmazását. Ezt központilag nagyon nehéz vezényelni" - tette hozzá a főkapitány.

A szombati rendezvény biztosításparancsnoka Bozsó Zoltán, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese lesz, aki az összes rendőr mozgatásáért felel majd.

A formaruha kapcsán Bencze József azt mondta, hogy Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, így a jogerős bírósági ítéleteket is tudomásul kell venni, és tiszteletben kell tartani. A főkapitány kifejtette, hogy amennyiben "a formaruha egyéb kellékekkel, egyéb tényállási elemekkel" alkalmas arra, hogy másokat megbotránkoztasson, riadalmat keltsen, akkor a rendőröknek intézkedniük kell.
A főkapitány a múlt szombati Erzsébet téri demonstráció kapcsán cáfolta azokat a híreket, hogy a gárdistákat a formaruha használatáért állították volna elő. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy a feljelentések a rendőri intézkedésekkel való ellenszegülések miatt születtek. Véleménye szerint a rendőrök jogszerűen és szakszerűen, a fokozatosság elvét betartva, kíméletesen jártak el. Az Erzsébet téri gyülekezés elvesztette békés jellegét, többen a rendőrökre támadtak. Ha pedig békétlenné válik a demonstráció, a rendőrség közbelép - tette hozzá.

sSZERETNÉM EGYSZER LÁTNI BENCZE JÓSKÁT, AMINT ILYEN KÍMÉLETESEN JÁRNAK EL VELE SZEMBEN. A RÉSZLETHEZ EGYÉBKÉNT NEM KELL KOMMENTÁR, MAXIMUM ANNYI: A RENDŐRSÉG MINDIG IGAZAT MOND. UTÓLAG IS. A BURZSOÁ KORMÁNY RENDŐRSÉGE ŐSZINTE AZ EGYSZERŰ NÉPHEZ, NEM AZT NÉZI, HOGY AZ GÁRSITA VAGY SEM, HANEM AZT, HOGY EILLENDŐN, TISZTELETTUDÓN VISELKEDIK-E VAGY SEM. hÁT PERSZE!

asperjangyorgy 2009.07.10. 22:29:05

ÉS MÉG EGY RÉSZLET AZ iNDEX ÍRÁÉSÁBÓL:

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló jogerős ítélet indoklásában [1] szerepel, hogy a Gárda megsértette mások jogait. A bírónő ugyanakkor kiemelte, hogy önmagában a Gárda egyenruhája, vonulása, a szónoklatok tartalma nem lenne feltétlenül jogsértő, de ezek együttes hatása már másként értékelendő

SZÓVAL EZEK EGYÜTTES HATÁSÁRÓL VAN SZÓ? ÉS EZEN MIT KELL ÉRTENI? ILYEN HIHETETLENÜL FELÜLETES, HAZUG ÉS OSTOBA ÍTÉLETET ÉS MELLÉBESZÉLÉST CSAK A MAGYAR BÍRÓSÁGTÓL KELL ÉS LEHET ELVÁRNI. ERRE KÉPESEK - HAVI MÁSFÉL MILLIÓÉRT. ELVILEG PERSZE KAPHATNÁNAK TÖBBET IS, DE ATTÓL NEM LENNÉNEK SE JOBBAK, SE MÁSOK.

Dyen 2009.07.10. 22:34:20

@asperjangyorgy:

Néha olyan érzésem van, mintha ez az egész, ami mostanában történik az országban, nem is a valóság lenne. Mintha valamilyen amerikai, folytatásos krimit néznék, vagy csak egy rémálom lenne az egész, egy olyan álom, amiből jó lenne felébredni.
Reménykedem, de félek ...

asperjangyorgy 2009.07.11. 14:56:31

ORBÁN VIKTOR NYILATKOZTA A STOP HÍR SZERINT:

A Fidesz elnöke szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka, és ennek a korszaknak a fenntartója, az MSZP olyan mértékben zsugorodik, és ezzel párhuzamosan radikalizálódik is, hogy már rég nem a baloldalt képviseli, hanem csak milliárdosok belterjes baráti körét.

MINDEN STIMMEL, ÉS MÉGIS ÉLETVESZÉLYES EZ A LÁTLELET. LÁTHATÓAN IMMÁR NEM LESZ SEMERRE MENEKÜLÉS, NEMCSAK NEKÜNK, HANEM A FIDESZNEK SEM, AMELY A TÚLHATALOMMAL TÚLZÁSOKBA FOG ESNI, ÓHATATLANUL. ÉS MÉG SAJÁT MAGA SEM LESZ KÉPES VISSZAFORDULNI A NORMALITÁS FELÉ. AZ MSZP-BEN KÖZBEN LENDVAI ILDIKÓ MELEG HARISNYÁT KÖTÖGET AZ UNOKÁKNAK ÉS AZ IFJÚ SZOCIALISTÁK FÁZÓS LÁBÁRA. A "NAGY ÖREGEK", AKIK PERSZE SOHA NEM VOLTAK NAGYOK, LEGFELJEBB MEGÖREGEDTEK, KAPASZKODNAK A SZÉKBE, A TÖBB MILLIÓS FIZETÉSBE, A MILLIÁRDOS BARÁTOKBA - ÉS AZ EGÉSZ ÚGY REMÉNYTELEN ÉS FERTELMES, AHOGY VAN.

asperjangyorgy 2009.07.11. 21:04:49

RÉSZLET AZ INDEX MAI ÍRÁSÁBÓL:

Az eseményen közfelkiáltással megalakult a Magyar Gárda Mozgalom. Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya megkérdezte, "fel akarjátok venni az egyenruhátokat?", erre a tömeg igennel válaszolt. A színpadra egymás után mentek fel a párt szimpatizánsai és támogatói, hogy átvegyék a mozgalomhoz tartozás jeleként a fekete mellényt - jelentette tudósítónk.
Felvették a mellényt
Elsőként Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője vette fel a mellényt, másodikként ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész, majd felesége, Hegedűsné Kovács Enikő, Budakeszi alpolgármestere. Egyenruhás lett Für Lajos, volt honvédelmi miniszter is, aki a XX. századi történelem és a magyarság legnagyobb csodájának nevezte a Magyar Gárda mozgalom létrejöttét. Vona Gábor és Morvai Krisztina is belebújt a fekete mellénybe, őket fogadta a legnagyobb üdvrivalgás. A tüntetés hét óra előtt véget ért, a résztvevők elindultak hazafelé.

ÉS AKKOR MOST MIÉRT NEM SZÍVÓZOTT A RENDŐRSÉG? ÉS AZON MOST MIÉRT NEM GONDOLKODIK EL A MÉLYEN TISZTELT ÍTÉLŐTÁBLA, HOGY NEM SZABAD OLYAN ÍTÉLETET HOZNI, AMELLYEL LEJÁRATJÁK MAGUKAT, MERT MIKÉNT MEGÍRTAM, AZ IDŐ TÚLLÉPETT A BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉN. A SZABADSÁGTÉRI TÜNTETÉSEN HÁROM EP-KÉPVISELŐ IS VOLT. ÉS MAGÁRA ÖLTÖTTE A GÁRDA EGYENRUHÁJÁT FŰR LAJA IS, AKINÉL JÓTÉKONAN ZAJLANAK, LÁTHATÓAN, A SZENILIS FOLYAMATOK. EGY BIZTOS: A RENDŐRSÉG NEVETSÉGESSÉ TETTE MAGÁT AZ EGY HÉTTEL EZELŐTTI TÜNTETÉS KVÁZI OSZLATÁSÁN, ÉS A BÍRÓSÁG IS, HISZEN MA ERŐSEBB A GÁRDA, MINT KORÁBBAN BÁRMIKOR VOLT. ÉS MAJD MOST ÚJABB ÍTÉLETET HOZ A MÉLYEN TISZTELT BÍRÓSÁG, A MÉLYEN TISZTELT BÍRÓ HÖLGYEK? MEDDIG BÍRJÁK MÉG ELVISELNI, HOGY NEVETSÉGESSÉ VÁLTAK? ÉS A MAGYAR POLITIKAI ÉLETBEN A POLITIKAI ELIT MEDDIG KEVERI ÖNMAGÁRA KÁRÁRA ÉS ELLENÉRE A SZART???!!!

bloggolo (törölt) 2009.07.12. 16:05:56

@asperjangyorgy: Kedves AGY, nagyon örülök, hogy megismerhettem, és kívánok Önnek még további sok szép nyugdíjas évet, unokákkal, madárcsicsergéssel, békességben, boldogságban, egészségben. Kívánok kellő inspirációt az íráshoz! (bár abban nem lehet hiány). Részemről befejezem a bloggolást, mert már örömöm nincs benne, ezért inkább feladom. Persze csak itt...Minden jót!!!

asperjangyorgy 2009.07.12. 18:07:47

RÉSZLET A STOP HÍR ÍRÁSÁBÓL:


Vona Gábor Jobbik-elnök a szombati rendezvényen közölte: amennyiben parlamenti párt lesz a Jobbik, törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, hogy jogszerűen működhessen a Magyar Gárda mozgalom.

Pénteken a kormányszóvivői iroda az MTI-vel azt közölte, hogy a kormány új szabálysértési tényállást alkotott feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel elnevezéssel.

A kormányszóvivői iroda közleményében azt írta, hogy a kormányrendelet szerint szabálysértésnek minősül és pénzbírsággal büntethető a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való nem vezetői, hanem minden más jellegű részvétel. Emlékeztettek rá, hogy a büntető törvénykönyv alapján ma is büntethető, aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében részt vesz.

ÉS MILYEN HATALMI ESZKÖZ VAN-LESZ A BÍRÓSÁG, A KORMÁNY ÉS A RENDŐRSÉG KEZÉBEN, HOGY ENNEK A RENDELETNEK ÉRVÉNYT SZEREZZEN? SEMMILYEN. MUSZÁJ ILYEN MEGOLDÁSOKKAL NEVETSÉGESSÉ TENNI MAGUKAT? TALÁN A POLITIKAI ELITNEK ÚGY KELLENE POLITIZÁLNIA, HOGY ILYEN RENDELKEZÉSEK MEGHOZATALÁRA NE LEGYEN SZÜKSÉG.
DE MINT ÍRTAM, EZEN MÁR TÚL VAGYUNK. ILLETVE ELŐTTÜNK ÁLL A PARLAMENTI VÁLASZTÁS: ANNAK HANGNEME, EREDMÉNYE SOK MINDENT ÁTÍR. ÉS AKKOR MI BELGÁK HOVA ÁLLJUNK????

asperjangyorgy 2009.07.13. 21:17:06

Részlet az Index írásából:

Legalább két bűncselekmény gyanúja miatt indítható büntetőeljárás azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik szombati rendezvényén újjáalakult a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda mozgalom, ismertette álláspontját Tóth Mihály büntetőjogász.

Mindkettő úgynevezett "szunnyadó" tényállás a büntető törvénykönyvben, ügyészi, bírói gyakorlata nincs, a hatóságok nem szokták alkalmazni, de úgy látszik, most ennek is eljött az ideje - mondta az egyetemi tanár.

Az egyik az egyesülési joggal való visszaélés, amely szerint, aki feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, szervezi, irányítja, koordinálja azt, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A másik a törvény, vagy hatósági rendelkezés elleni köznyugalmat megzavaró izgatás, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

LÁM, AKI KERES AZ TALÁL. MOST MÁR PARAGRAFUS IS AKADT, AMELY SZERINT BÜNTETHETŐ A JOGGIK ÉS AZOK, AKIK EBBE AZ ÜGYBE, ÍM, BELEÁRTJÁK MAGUKAT. JELLEMZŐ, HOGY A POLITIKAI ELIT NEM A PROBLÉMÁKAT AKARJA MEGOLDANI, AMELYEK SZÉTFESZÍTIK A TÁRSADALMI NYUGALMAT, AZ MACERÁS LENNE. INKÁBB BÜNTETNI IGYEKEZNEK. DE A JOBBIK HÁROM EP-KÉPVISELŐT KÜLD AZ EURÓPA PARLAMANTBE, ÉS VÉGÜL NEM INTÉZHETŐ EL EGY SZUNNYADÓ PARAGRAFUSSAL. VAGY IGEN? AKKOR IS, HA PARLAMENTI PÁRT LESZ? hÁT IGEN, A BURZSOÁ ÁLLAMHATALOM TALÁL OKOT - ÉS HOZZÁ JOGOT -, HOGY BÜNTESSEN. NEKEM SEM A JOBBIK, SEM A GÁRDA NEM INGEM, NEM GATYÁM, VÉDELMEZNI SEM KÍVÁNOM ŐKET (MEGVÉSIK ŐK MAGUKAT), DE AZT ELÉGGÉ NYILVÁNAVLÓNAK LÁTOM, HOGY NEM EZ A MEGOLDÁS. AZ ILYEN MEGOLDÁSOKKAL NEM JUT ELŐBBRE AZ ORSZÁG. A MEGOLDÁS AZ LENNE, HA AZ EGYMÁSSAL VERSENGŐ ELITEK-CSOPORTOK AZ ORSZÁGÉRT VERSENGENÉNEK, AZ ORSZÁG ÉRDEKÉÉRT. A RENDŐRSÉG FOGJA MEGOLDANI A TÁRSADALMI PROBLÉMÁKAT, PL. AZT, HOGY A KORMÁNYZAT NEM VOLT KÉPES MEGFÉKEZNI A BANKOK PÉNZÉHSÉGÉT ÉS SOK EZER EMBERNEK ELÁRVEREZTÉK A LAKÁSÁT, TÖBB SZÁZEZREN PEDIG MUNKANÉLKÜLIVÉ VÁLTAK. LEROMLOTT A KÖZBIZTONSÁG. ÉS AZ EMBEREK KAPASZKODNAK MINDENBE, AMI SZÁMUKRA LÁTSZÓLAG BIZTONSÁG ÉS MEGOLDÁS. EZ, ENNEK AZ ÓRIÁSI PROBLMÁNAK A MEGOLDÁSA A RENDŐRSÉG, A BELBIZTONSÁG FELADATA VOLNA? NEM A POLITIKAI PÁRTOKÉ? KÁRT, HOGY KIMENT A DIVATBÓL A DERES... DE LEHET, HOGY AZ IS CSAK SZUNNYADÓ TÖRVÉNY, ÉS FELÉBRESZTIK... ÉS AKKOR MEGOLDÓIK VALAMI? AKKOR A MAGYAR HAZÁNAK ÉS VALAMENNYI ÁLLAPOLGÁRÁNAK JOBB LESZ?
IRTÓZOM MINDATTÓL, AMI ITT VAN.
IRTÓZOM A POLITIKAI ELITTŐL, AMELY SZISZTEMETAIKUSAN POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜNKET. S MÁSKÉNT NEM MEGY, FELÉBRESZTI A SZUNNYADÓ TÖRVÉNYEKET. KI VAN ITT BIZTONSÁGBAN? AKI BEHÚZZA FÜLÉT-FARKÁT ÉS KUSSOL. HÁT KUSSOLJUNK, HAZÁM FIAI, ANNAK ELLENÉRE IS, HOGY TELI VANNAK A TEMETŐK.

asperjangyorgy 2009.07.14. 12:58:52

Érdekes elképzelés: Bárándy György volt igazságügy miniszter feloszlatná a Jobbikot, mert újralakította a gárdát. Mintha bizony ez az ő dolga lenne. Nem az övé. Nem is tudom, hogy képzeli, hogy komoly belpolitikai következmények nélkül feloszlatható volna egy olyan párt, amelynek három képviselője az EP-ben ül. Azt sem értem, hogy miért a jogászok nyilatkozgatnak, milrt nem a politikusok, akikre ez tartozik? Mert fel lehet oszlatni a Jobbikot, de attól még nem oldódnak meg azok a társadalmi és érzelmi problémák, amelyek sokakat a Jobbikhoz és a gárdához vittek. Ennyi erővel Bárándy javasolhatná a népellenes jelenlegi, nagyburzsoázia képviselőiből alakult kormány feloszlatását is. Mert kiknek a kormánya ez a kormány? Azonka az MSZP-képviselőknek, akik telirottyantott gatyával ülnek jó fizetésért a parlamentben, és bár támogatottságuk nincs már egy szál sem, nem merik azt mondani, hogy kérem szépen... vagy nem merték... És ha ez a kiöregedett, tekintélye vesztett társaság nem megy el a bánatba, hogy helyet adjon fiatal, tehetséges és tisztességes embereknek, akkor a fidesz a győzelme után ezer évre bebetonozza magát, legfeljebb kirohad majd alóla az ország.
Észnél vagyunk? Nem vagyunk észnél. Így nem lehet országot vezetni, igaz, ilyen országban élni is szörnyű és kilátástalan.

FairyFeller 2009.07.15. 15:03:55

"

A Magyar Gárda egyenruhájában vett részt Szegedi Csanád, a Jobbik képviselője az Európai Parlament alakuló plenáris ülésén Strasbourgban.

Az MTI-nek nyilatkozva az EP-képviselő elmondta, hogy öltözete határozott kiállást jelképezett a Magyar Gárda mellett, amelynek feloszlatását nehezen tudja elfogadni, és amelynek újjáalakításánál is jelen volt.

'Bűncselekményt a Magyar Gárda soha nem követett el... Tagjai már annyi mindent tettek Magyarországért, hogy mi, EP-képviselők igazán megtehetjük azt, hogy kiálljunk a Gárdáért' - fogalmazott.

Hozzátette: szeretett volna új színt hozni az EP-be is a magyar népviselet alapelemeit hordozó öltözékkel...Szegedi arra biztatta a többi európai uniós tagország képviselőit, hogy szintén viseljék bátran nemzetük hagyományos ruházatát. Ezzel is fel kívánták hívni a figyelmet Európa kulturális sokszínűségére - fűzte hozzá.

Szegedi elmondta: Strasbourgban az EP-képviselők közül senkitől nem érkezett olyan reakció hozzá, amely elítélte volna a Magyar Gárdát. Mint mondta, azok közül, akikkel szót váltott, sokan nem értik, mi a probléma a Gárdával, hiszen több országban léteznek hasonló alakulatok. Azt sem értik továbbá, miért kellett a magyar rendőrségnek feloszlatnia a békés demonstrációt...a távirati irodának arról is beszélt: eldőlt, hogy a Jobbik képviselői a függetlenek közé tartoznak, de később a meglévő frakciók felbomolhatnak, vagy függetlenek egy csoportja beléphet valamely frakcióba. Legalább tucatnyi párt van, amellyel el tudják képzelni az együttműködést, ezekkel folyamatosan tárgyalnak - fejtette ki.

Pártjának jövőbeni terveiről beszélve a képviselő elmondta, hogy 'miközben a most regnáló hatalom pártjai esnek szét, üresednek ki, ... a Jobbik növekszik'. Leszögezte, a közelgő országgyűlési és az önkormányzati választásokon még annál is jobb eredményeket szeretnének elérni, mint az EP-választáson.

Kifejtette azt is, hogy az Európai Parlamentben elsősorban az emberi jogokkal kapcsolatos kérdéseket, valamint a munkanélküliség, a bevándorlás problémáit és a cigánybűnözést kívánják vitatémává tenni. A globális kérdések között a környezetvédelmet, a piacvédelmet és a belső piac elrendeződését említette, amelyekbe a Jobbik szintén 'új színt kíván hozni'.

'Sokszor még úgy érezzük, hogy még mindig másodrangú állampolgárként kezelnek minket' - állította. Példaként az alacsonyabb mezőgazdaság támogatásokat és a globális cégek előretörését említette. Meggyőződése szerint pártja ezekben is hatékonyabban fog működni...megerősítette, hogy a nemzeti érdekek képviseletéért minden magyar EP-képviselővel hajlandók együtt dolgozni, beleértve a határon túli képviselőket is. A Jobbik részéről megvan a nyitottság, a kérdés az, hogy a többi párt hogyan áll a Jobbikhoz - mutatott rá.

(...)

"

Valóban tragikomikus, ami itthon zajlik. A gárda egy szimbólum, véleményem szerint nem hamis értékrend áll mögötte - ellentétben azokkal, akiket olyannyira zavar, jobban mint a magamutogató homoszexuálisok, vagy a fokozottan az erkölcstelenség irányába tendáló cifra nőiség, a tinédzser abortuszok, az iskolai erőszak, az állandó vidéki garázdaság, a lopás alsó-felső szinten.

Én sem kívánom védeni a gárdát, csupán én is egyoldalúnak tartom a mérlegelést.

Dyen 2009.07.20. 23:09:40

"Háborítatlan melegfelvonulást ígért Draskovics

A rendészeti miniszter szerint a rendőrség határozott intézkedésekkel fogja biztosítani a szeptemberi melegfelvonulást, amelynek megakadályozását a Jobbik és a vele együttműködésre lépett szélsőséges szervezetek már korábban meghirdették.
...
Magyarországon az emberi méltósághoz ugyanis mindenkinek egyenlő joga van, és ezt az államnak kötelessége megvédeni.
...
A rendőrség nem azért biztosítja adott esetben a melegek felvonulását, mert jobban szereti a melegeket, mint valaki mást, hanem azért, mert Magyarországon mindenkinek joga van az alkotmány keretei között kifejeznie politikai véleményét, valamilyen szervezethez, magatartáshoz, közösséghez való tartozását."

Alkotmányos keretek között - gondolatban - elküldhetem őket a jó büdös francba? :((

Dyen 2009.07.21. 00:10:35

Felraktam profilképet, kipróbálom működik-e :))

FairyFeller 2009.07.21. 15:19:57

...
"Ami Ercsiben folyik az nagyon gáz..." | "...félnek a rendőrök..." | "A rendőrök 17-18-an vannak..." | "Ha egy 9 ezres településen 30 polgárőr van, az nagyon nem jó."
(...)

Íme az erőszak és a bűnözés egy újabb települést is megkeserített. Ercsi Budapesttől mindössze 15 km-re, délre található...

-> index.hu/video/2009/07/17/elkuldte_a_magyar_gardat_ercsi_polgarmestere/

[ forrás: index.hu ]

Dyen 2009.07.21. 16:32:16

"Írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz az Újpest futballcsapatának bukaresti meccsével kapcsolatban Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő.

Az ellenzéki képviselő keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a július 16-i meccsen, a mérkőzés második félidejének elején hosszú percekig látható volt egy felirat, amelyet román szurkolók feszítettek ki, s a televíziós közvetítésben is felfedezhető volt. „Ennél undorítóbb, ocsmányabb, aljasabb, provokatívabb szöveg nem jelent még meg magyar sporteseményen” – összegezte.

A képviselő arra kíváncsi, hogy tesz-e hivatalos lépést a külügyi tárca, mit szól mindehhez a sportért felelős önkormányzati minisztérium. „Tiltakozzunk-e ez ellen, vagy szótlanul tűrjük, hogy megalázzanak bennünket?” – sorolta kérdéseit.

„Tiltakozzunk-e ez ellen, vagy szótlanul tűrjük, hogy megalázzanak bennünket?” Egy halk huhogás máris stadionbezárást meg sok százezer eurós büntetést eredményezi – Magyarországon. Vonatkoznak ugyanezek a szabályok másokra is? – sorolta kérdéseit. Szerinte erre a rendkívül súlyos provokációra nem elegendő reakció, hogy az Újpest hivatalosan tiltakozik az UEFA-nál.

A képviselő megjegyezte: a mérkőzés visszavágóját július 23-án tartják Budapesten, a Szusza Ferenc stadionban, ahová a román csapatot minden bizonnyal jelentős számú szurkolósereg kíséri el. Így joggal vetődik fel a kérdés, hogy „diplomáciai úton orvosoljuk-e ezt a súlyos atrocitást, vagy rábízzuk a dolgot az Újpest szurkolóinak kemény magjára?” Hozzátette: a magyar rendőrök vajon ebben az esetben agyba-főbe verik-e saját hazájukban a magyar szurkolókat, „megvédve azokat, akik ezt a gusztustalan feliratot kifeszítették”. MNO

Aki esetleg nem hallott róla, ez a felirat volt látható:

"Mennyi ideig tarja egy magyar nő a szart magában?

Kilenc hónapig."

2.bp.blogspot.com/_LMZTB0DrvAw/SmCvm-fI_zI/AAAAAAAAAHM/Lw4zW_cIjVw/s400/wsteauabuk1.jpg

Dyen 2009.07.21. 16:44:54

"Ez az egyesület tehát nincs"
A bíróság jogerősen döntött a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról, "ez az egyesület tehát nincs" - reagált a rendészeti miniszter Gaudi-Nagy Tamásnak, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetőjének azon a nyilatkozatára, hogy a másfél hete újjáalakult Magyar Gárda Mozgalom nem jogutódja a bírósági döntéssel megszüntetett egyesületnek.

Draskovics Tibor a keddi kormányszóvivői tájékoztatón úgy fogalmazott: a büntető törvénykönyv szerint "aki izgat a hatóság rendelkezése ellen, az önmagában már elkövet egy bűncselekményt."

Draskovics Tibor szerint a rendőrség mérlegelni fogja, hogy akik nekiláttak újjászervezni a feloszlatott szervezetet, azok megvalósították-e ezt a bűncselekményt.
..
Arra a kérdésre, hogy mit szól azokhoz a sajtóhírekhez, amelyek szerint Ophélie Bretnacher francia diáklány édesapja kritizálja a magyar hatóságok munkáját, azt mondta: sok más áldozat hozzátartozójához hasonlóan - okkal vagy ok nélkül - lehet elégedetlen az eljárással. Hozzátette, a francia hatóságok többször kifejezésre juttatták köszönetüket azért, ahogy a magyar hatóságok az ügyet kezelték.
..."

Akkor én most felizgatom egy kicsit : Mutti gut? :)))

asperjangyorgy 2009.07.21. 17:01:18

Kedves Dyen!
A családi beszámolót boldogan, illetve ha úgy tetszik: sárga irigységgel olvastam. Igen, ez nyaralás volt. Persze sok munka is, de annál több öröm. Együtt lenni azokkal, akiket az ember szeret, akikről tudja,. hogy szeretik egymáűst, a legtöbb és a legjobb, mit kaphat az ember. Egy igazi család öröme, ahol az számít, hogy a másik jól érezze magát, ahol együtt vannak a különböző generációk. Olyan pillanat ez, amelyre egyre ritkább. Az iwiwen láttam sok munkával gondozott kertjüket. De jó lehetett ott abban a boldog kis közösségben. Drága Dyen, nagy ötlet volt ez, és őszintén örültem neki, hogy megírta. Példa mindannyiunk számára, hogy ott keressük a boldogságot, ahol meg is találjuk. Hogy ne képtelen örömöket, ábrándokat haszoljunk, hanem kiteljesedjünk önmagunkban és azokban, akik a létezésünk során a legkedvesebbek számunkra. a legközelebb állnak a szívünkhöz. Kézcsókkal A. Gy.

asperjangyorgy 2009.07.21. 17:16:00

Hallottam én is a tévében Draskovics igen zavaros mondatát. Azért a nagyon fontos mondatokat pontoan kellene elmondani, vagy esetleg előzetesen leírni. A leginkább azon csodálkoztam el, hogy már az is bűnös lehet, csupán minősítés kérdése, aki sétálóként jelen van valamilyen helyszínen. Aki bármilyen jelét adja annak, hogy szimpatikus számár a gárda. Mivel a gárda bizonyos fokig (vagy nagyon) a Jobbik része, akkor azok is bűnösök, akik a Jobbik elnökét szimpatikusnak találták és rá szavaztak. Immár ilyen kijelentések után minden csak értelmezés kérdése. Régóta látszik, hogy Draskovics alkalmatlan arra a feladatkörre, amit a nyakába raktak, s amit láthatóan örömmel vállalt. A bizományba kapott rendőrséget pedig eszköz gyanánt használják, a Magyar Köztársaság rendőrségét a kormányzat politikai céljaira. Ez minden kapitalista országban így van, de nem feltétlenül olyan gyomorforgató módon, mikélnt nálunk történik.
Egyébként a rendőrségen kitört a bölcsesség: az első napok eszméletlenül ostoba kommunikációja után visszavonultak a görény P. Józsival a görénylyukba. Ha nem beszélnek, ha semmit nem mondanak, azzal - gondolják ők - nem is ártanak. Pedig sokat.
És néha arról miért nem beszélnek, hogy mi van a roma-gyilkosságok ügyében nyomozás eredményeivel. Azért röhej, hogy száz nyomozó éjjel nappal nyomoz, és közben, úgy látszik, n incs a legminimálisabb részeredmény sem.
Fog ez valaha változni? Most olvastam Ügögdi György Kard és törvény című könyvét, amely kb. az időszámításunk előtti száz körül játszódik. Hogy a demokratikus római köztársaság mennyire nem volt demokratikus , és hogy milyen bámulatosan vissza lehet élni a demokratikus jogrenddel, azt bámulatosan péndázza ez a könyv(is): mindenki mindent - egy két lenézett és persze meggyilkolt idealistát leszámítva - a zsebén mért le. Az igazságot egyetlen dolog jelentette: a pénz. És persze mellette a fegyelmező, rendre szoktató, fegyverekkel támogatott törvény, amely mindig abba az irányba lendült, ahol a pénz szaglott, bűzlött. Néha eazt hiszem, hogy Ürögdi 1974-ben megjelent könyve - mellesleg akkoriban 15 ezer példányban adták ki és fogyott el egy ilyen társadalomtudományi, életrajzi mű, mert a rohadt, mocskos zsarnokság idején az embereknek volt idejük olvasni - tulajdonképpen nálunk játszódik napjainkban.

asperjangyorgy 2009.07.21. 17:25:53

Draskovics Tibor szerint a rendőrség mérlegelni fogja, hogy akik nekiláttak újjászervezni a feloszlatott szervezetet, azok megvalósították-e ezt a bűncselekményt.

Ez azért hangzik nagyon jól, mert a mérlegelés azt jelenti, hogy nem a tett, a kávzi elkövetett cselekmény számít, hanem a mérlegelés végeredménye. Vagyis ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes döntés.
Mintha az 56-os forradalom bíróságait hallanám. Ott is mindig mérlegeltek, és alapos mérlegelés után hozták meg: nem az ítéletet, hanem a határozatot. Vagyis: először kőbe vésették a határozatot, aztán elkezdték a tárgyalást. Ennek a módszernek megvolt az a nagy előnye, hogy a vérbírákat nem befolyásolták a tények. Napjaink vérbírái is igyekszenek elhatárolódni az igazságtól, inkább mérlegelnek, aztán szájuk íze szerint határozatot hoznak. Ez mindig így volt a független bírósággal és független ügyészséggel. Nem új jelenség. Így lesz Orbán eljövendő uralkodása idején is. Mérlegelni fognak, akiknek módjukban lesz mérlegelni. Mi birkák pedig elfogadjuk szó nélkül a mérlegelés lehetőségét. Olvastam Susan George könyvét. Hát igen, itt a feladat, hogy kb. 10 év múlva csak nyolc milliós legyen a lakosság. Egyébként pedig, ha gondozzák, jó a magyar termőföld: szükség van rá. Abban, hogy egy ország termőföldjét abszolut törvényesen hogyan lehet lenyúlni, nagy jártasságra tett szert a könyv szerint Soros György polgártárs. Reménykedjünk, hogy itt is magához húz egymillió holdat, aztán azon kivirágoztatja a génkezelt szóját.

Dyen 2009.07.23. 18:12:27

Szerencsére nem csak a Jobbik képviselőivel van baja az EU-nak :)

Mi a baj Bokros brüsszeli főnökével?

Kinek van baja Kaminskival? Egyelőre a brit sajtónak és a brit közvélemény egy részének. Ők tiltakoznak amiatt, hogy a lengyel jobboldal ifjú csillaga lett a vezetője a frakciónak, amelynek pedig a fő ereje a toryk nagy hagyományú pártja.

A konzervatívok és reformátorok EP-frakciójában ott vannak a lengyel és a cseh jobboldaliak és néhány más kisebb párt képviselője - így magányos magyarként Bokros Lajos is, MDF-színekben. Kaminskit eredetileg az EP egyik alelnökévé jelölték volna. De megválasztását megakadályozta, hogy egy brit konzervatív jelöltette magát, arra hivatkozva, hogy a lengyel politikus szélsőjobbról érkezett, és elfogadhatatlan antiszemita nézeteket hirdet. Ettől megválaszthatták volna, ha a parlament zöldképviselői nem szavaznak ellene. Így lett belőle frakcióvezető. A brit toryk ugyanis tartottak attól, a lengyel Jog és Igazságosság párt emberei nélkül nem lesz képviselőcsoportjuk.
...
A brit bírálók felróják a politikusnak, hogy (az azóta meghalt chilei diktátor) Augusto Pinochet nagy csodálója, hogy harcos ellenzője a nők abortuszhoz való jogának, és ráadásul homofób is. Erre abból következtettek, hogy Kaminski néhányszor nyilvánosan is lebuzizta a melegeket. Egy ezt firtató újságírónak azzal válaszolt: hiszen az emberek így szokták ezt mondani...."

:)))

Dyen 2009.10.21. 18:35:51

"Nem szabad gárdaegyenruhát hordani

Jogellenes a Magyar Gárda uniformisa

Önmagában jogellenes a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájának viselete, ezért jogszerűen oszlathatók fel azok a rendezvények, amelyeken a résztvevők ezt az uniformist viselik - közölte a Magyar Helsinki Bizottság szerdán...

"Ezért azok a gyülekezések, melyeken a résztvevők az egyenruhát viselik, jogszerűen oszlathatók fel ugyanazon okból, amiért a Magyar Gárdát feloszlatták: az ilyen gyülekezés sérti mások szabadságát és jogait"..

a Magyar Gárda mozgalom semmilyen formában nem működhet tovább, még önmagában jogszerű tevékenységet sem végezhet jogszerűen, márpedig ha egyesek egyenruhában járnak, az egyenlő a mozgalom továbbműködésével..."

Azért nem ártana tisztázniuk, hogy pontosan hogyan néz ki a gárdaegyenruha, mert "szegény" rendőrök majd megint fizethetnek kártérítést az igazoltatásokért, oszlatásért :)

"A gárda nevében történő gyülekezés szervezése önmagában is bűncselekmény, így a rendezvény szervezője ellen bűncselekmény miatt büntetőeljárás indítható - közölte a két szervezet." hát bizony így van ez kis hazánkban, van ami szabálysértés, esetleg garázdaság...

Dyen 2009.10.22. 11:34:59

"A titkosszolgálatokat és a rendvédelmi szerveket egyre jobban aggasztja, hogy a Magyar Gárda tagjai között egyre több volt kollégájukat vélik felfedezni.

Persze nem azok a munkatársak okozzák a fejfájást, akiket szándékosan küldtek a szervezetbe bomlasztani és felderíteni, hanem azok, akik saját elhatározásból rendvédelmi, azon belül álcázási, felderítési, elhárítási, büntető- és polgárjogi ismeretekkel vértezik fel a betiltott, majd újraalakult egyesület egyre szervezettebb tagságát.
Amíg eddig a rendvédelmi szervek tagjai távol tartották magukat a jobboldali formációtól, addig mára több tucatnyian is tagjai lettek, vagy legalább is szakmai ismeretekkel kívülről támogatják a gárda törekvéseit..." Stop

FairyFeller 2009.10.22. 23:45:20

"Hordható a gárdamellény, de nem alakzatban"

...
"Csupán a gárda egyenruhájának viselése még nem törvénysértő. Attól válik azzá, ha azt többen egyszerre viselik, alakzatban, vezényszavakra mozognak, ettől válik félelemkeltővé, nem az önmagában történő viselésétől. Tehát „többlettényállási elemeknek kell megvalósulniuk” ahhoz, hogy akár garázdaság, akár rendzavarás miatt elítélhetőek legyenek – magyarázta Magyar György." (...)

-> www.fn.hu/baleset_bunugy/20091022/hordhato_gardamelleny_de_nem/
süti beállítások módosítása