HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

GYILKOSSÁG-SOROZAT

2009.08.05. 20:04 asperjangyorgy

Az országos rendőrfőkapitány nagyon nagy segítségére van a tettesnek vagy tetteseknek, amikor olyan feltételezéseket gyárt, amelyek minden valószínűség szerint távol állnak az igazságtól. Így a tettes vagy tettesek, akik bizonyára kárörvendve követik a tévén tettük visszhangját, pontosan tájékozottak arról, hogy a rendőrség mennyit tud(pontosabban fogalmazva: semmit).
Most a falu magánházain illetve a közérten felszerelt kamerák képeit fogják tanulmányozni, ugyanis azok az utcán zajló forgalmat veszik és ellenőrzik. Gratulálok, tisztelt rendőrség! Talán először eljárást kellene indítani az illetők ellen. Ugyanis senkinek nincs joga úgy kamerát bárhol felszerelni, hogy azzal a saját területén kivüli eseményeket követi. Ezt szokták személyiségi jog sérelmére elkövetett cselekménynek minősíteni. Ha én tennék ilyet, akkor velem szemben persze indítanának eljárást. Mindegy, ennyit csak úgy mellesleg a főkapitány úr jogérzékenységéről.
Ami a lényeg: a főkapitány szerint a tettesek (akik szerinte lehet, hogy négyen vannak, de lehet, hogy kevesebben) folytatni fogják a gyilkolást. (Ilyen bizakodó!!! Bizony!! És azért lehet ennyire bizakodó, mert a száz nyomozó, aki a romák sérelmére elkövetett cselekmények felderítésével foglalkozik majdnem egy éve a magyar állampolgárok pénzén, olyan eredményekre jutott - egy év alatt!!! - , hogy nesze semmi, fogd meg jól.
Ez nem nyomozás. Ez az összevissza bablaty beszéd pedig zéró. Így soha nem fogják megtalálni a Borsod-megyében lakó tettest.
Kedves Józsa, hát igen, elég jól tájékozott az illető. Mert megfelelő tájékozottságot szerezhet egy tv-szerelő, villanyszerő, olyan ember, aki szolgáltatást végez, és könnyedén megfordul egy településen, mert éppen a munkáját végzi. Így jut információhoz, nem pedig külön felderítés alapján. Így tudja meg, hogy olyan útvonalhoz, dülőúthoz közeli házban kik és hányan laknak, ahova éjszaka feltűnés nélkül megérkezhet és utána gyorsan távozhat. (Az a feltételezés igaz lehet, hogy ketten vannak. Két emberben nagyobb a bátorság, fedezni tudják egymást, sokkal több irányba képesek figyelni. Ennél több ember mozgása nem valószínű. Hogy miért, most nem akarom kifejteni. De sok minden miatt!)
Hogy a rendőrség milyen körültekintően nyomoz, annak iskolapéldáját láthattuk a Horák Nóra tettesének felderítésében, amelyért aztán a mélyen tisztelt rendőrség alaposan ki is nyalta - elismerésképpen - a saját valagát.
A rendőrség most is valami szervezett társaság után kutat. Rosszul teszi. És rendkívül kártékonyan.
Aki(k) elkövetik ezeket a gyilkosságokat (ismét hangsúlyozom: a tatárszentgyörgyit mások követték el, az vagy Horák Nóráért végrehajtott bosszú volt, vagy az áldozat ügyeit - mert olvashattuk, hogy volt azért ügye derekasan - akarták megtorolni), nem profi. Nagyon is mindennapi, de gyűlölettel teli ember, aki úgy érzi, neki és a haverjának kell megbosszulnia mindazt, amit a romák elkövetnek. Az egész gyilkossági sorozat katalizátora az olaszliszkai lincselés volt. A bíróság nagyon ügyesen három évig taknyolt az üggyel, ezzel is elősegítve az indulatok elszabadulását, és még mindig nincs jogerős ítélet. (De a bíróság, tudjuk, soha semmiért nem felelős, a saját ítéleteiért sem). Aki(k) azóta ölnek, valamiképpen érzelmileg kapcsolódnak ahhoz a környékhez. De erről többet most nem akarok írni.
Egy biztos: a tettes a maga szempontjából okosan döntött - ehhez persze nem kell nagy ész, különös profi felkészültség -, hogy aljas tettét most hajtotta végre. A nyomi urak szabadságon vannak, mindenki szépen elszunyókált a nagy melegben, a figyelem lankadt. Abban ne reménykedjék a főkapitány úr, hogy holnapután ismét történik egy gyilkosság. Nem, nem történik. Legközelebb úgy februárban. Hideg lesz. Visszahúzódnak az emberek, éjjel senki nem lesz az utcákon. És közben persze gyűl az információ. A tettes elképzelhetően fél- vagy egy évvel korábban megszerzi az információt, a helyismeretet stb. - és amikor aktivizálódik, már az emléke is elmúlt annak, hogy ő ott valamikor megfordult.
Nem akarom részletezni az információszerzés további módját, mert a rendőrséget nem érdekli, olvasóimat meg fárasztanám. Befejezésül annyit: ha csak valami fatális véletlen nem történik, azzal a módszerrel, ahogyan most dolgoznak agyas rendőreink, soha nem lesz meg a tettes, akinek nem sürgető a következő tett végrehajtása. Megvárja, hogy a rendőrurak elülnek és megint mély álomba zuhannak, a biztos fizetés reményében.
Az ország pedig egyre sötétebb képet kap a világsajtóban. De ez láthatóan nem nagyon számít. Minden valószínűség szerint az illetőknek nem is lényegi szempont. Nekünk viszont, akik a hazánknak tartjuk Magyarországot, egyáltalán nem lényegtelen szempont.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr111291218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.08.06. 18:33:42

"A romák szerint megtámadták őket a Magyar Sziget látogatói"

-> www.origo.hu/itthon/20090806-veroce-magyar-sziget-borfejuek-tamadtak-ciganyokra.html

Verőce sincs messzebb a fővárostól Kiskunlacházánál. Sőt, Nagymaros sincs. Nagymaroson sok etnikai atrocitás volt régebben, ezért valóban kirekesztettként, egy Fehérhegy nevű helyen élnek a romák többségében. Helyi ismerősöm elmondása szerint gyakoriak arra felé a verekedések, a kábítószer fogyasztás, a rendőrök arra nem mennek (!), sőt a pizzafutár sem (néhány éve rendeltek pizzát, a futár motorját elvették, őt összeverték...)

Hogy igaz e, nem tudom. Személyes ismerőseim, ottani lakók mesélték. A tapasztalataim alapján el tudom képzelni.

Répás József szavaival élve: "Minket is elért az, amelyről sajnálatosan eddig csak hallhattunk..."

Ez egy folyamat és a kormánynak van a legnagyobb felelőssége.

Remélem nem pusztán az az egyedüli szempontjuk, hogy a néhány százezer fős roma szavazótábort maguk mellé állítsák...

:(

Dyen 2009.08.07. 10:47:27

"A rasszista kártya most nem jött be

A Magyar Hírlap volt az egyetlen napilap ma, amely korrekten számolt be a Magyar Szigeten történt cigánytámadásról

Verőcén Bethlen Farkas polgármester választotta szét a Magyar Sziget fesztivál látogatóit a Zentai utcai romáktól – tudtuk meg a helyszínen. Előzőleg több internetes portálon terjedt a hír, hogy bőrfejűek rasszista indítékból idős asszonyt, terhes nőt és egy fiút megvertek a helybeli cigányok közül. Ottjártunkkor azonban világossá vált: egészen másképpen fest a valóság. Kiderült, hogy éppen egy agresszivitásá-ról ismert cigány család tagjai verték össze a nem bőrfejű, csupán a radikális nemzeti szubkultúrához tartozó fiatalokat. Az egyik árokba lökött fiút még akkor is karókkal, nyelekkel ütlegelték, amikor a polgármester megérkezett.
...
A sajtóban több helyen megjelent, hogy egy várandós cigány nőt is megvertek, de ezt cáfolom" - tette hozzá. Valóban, a kismama a rendőröknek elmondta: félt ugyan, de őt nem bántalmazták. Bethlen szerint a felelősöket a politikai vezetők között kell keresni, akik gerjesztik a feszültséget...."

kuruc.info/r/35/44834/

FairyFeller 2009.08.07. 12:27:32

@Dyen:

...
"...több internetes portálon terjedt a hír, hogy bőrfejűek rasszista indítékból idős asszonyt, terhes nőt és egy fiút megvertek a helybeli cigányok közül. Ottjártunkkor azonban világossá vált: egészen másképpen fest a valóság. Kiderült, hogy éppen egy agresszivitásá-ról ismert cigány család tagjai verték össze a nem bőrfejű, csupán a radikális nemzeti szubkultúrához tartozó fiatalokat." (...)

-> www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=175265

Több ilyen "uszító hír", több radikális megoldás szükségszerűnek érző szavazó.

Ez csak természetes.

Amennyiben ezen -mindennapos- (ne fogadjuk el!) hírek valóságosak, úgy a borzasztó helyzet megfelelő megoldása valóban kormány radikális "eltekerésével" kompenzálható.

Ez csupán tiszta logika.

FairyFeller 2009.08.10. 19:24:22

Tisztelt Asperján úr, tisztelt Hozzászólók,

előre elnézést kérek, egy hosszabb szöveget másolnék be ide, mivel nem szeretném linkelni, támadható és támadott forrásból származik. Mindamellett rendkívül elgondolkodtató és nagy részben egyet lehet érteni vele. A cigány-gyilkosságokról szól.

"Mennyit ér egy magyar Magyarországon?"

[Lenhardt Balázs - a Jobbik Gazdasági Kabinetjének vezetője]

"Pénteken eltemették a meggyilkolt kislétai cigánynőt, Balogh Mariát. Isten nyugosztalja. Rosszkor volt, rossz helyen, és minden bizonnyal egy olyan játszmába keveredett, ami messze túlmutat rajta és környezetén. Ez a játszma végtelenül aljas, kitervelői polgárháborút akarnak kirobbantani magyarok és cigányok között. Ennek érdekében pedig ártatlanokat gyilkolnak, sörétes puskával, éjnek idején.
Cui prodest? Kinek az érdeke? Merül fel reflexszerűen az ősi igazság, amely minden korban segít kibogozni az események mögötti indítékokat. Mert az ember olyan lény, hogy sajnos leginkább érdekből és számításból cselekszik. A cigányok halála pedig, nem is lehet vitás, leginkább a balliberális hatalom és a hozzájuk kapcsolódó megélhetési jogvédők elképzeléseibe, világképébe illik bele, amely lassan 20 éve kiállt folyamatosan farkast, és fasisztázza, rasszistázza a birkatürelmű magyar népet.
Nagyon kapóra jön nekik, ha néha úgy tűnik, mintha tényleg farkas pusztítaná a nyájat (ezt Kállai Ernő, kisebbségi ombudsman el is kottyintotta egy őszinte pillanatában.) Teljesen egyértelmű, hogy a közbeszéd irányításával az a cél, hogy lehetőleg ne az elmúlt 7 év kormányzati mélyrepüléséről szóljanak a hírek, a fehérgalléros bűnözők ingatlan panamáiról, az elprivatizált százmilliárdokról, a közpénzből kifizetett százmilliós tanácsadói díjakról, végkielégítésekről, arról a mérhetetlen pusztításról, amit a szociálliberális kormányzat holdudvarával mélységes egyetértésben szinte ellenállás nélkül folytat. Ezért a célért a busás baksissal megfizetett médialakájok hada pedig minden tőle telhetőt elkövet.
Ők azok, akik, ha kell, filmfelvételeket hamisítanak, hogy igazolják, neonácik fütyülték ki Göncz Árpádot, nem pedig az igazi 56-os hősök. Ők azok, akik azonnal Demokratikus Chartát alapítanak egy minden szavában igaznak bizonyuló Csurka-dolgozat megjelenése esetén. Ők azok, akik New Yorkig elhangzó ricsajt csapnak özvegy Hanákné arcán el nem csattanó pofon kapcsán, és Budapest utcáin grasszáló újfasisztákról szóló hazugságokkal írják tele a nyugati sajtót két évtizede. Mert jó ha tudjuk, a Washington Post, a Der Spiegel, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósításai mindig Vásárhelyi Mária, Petsching Mária Zita, Andrassew Iván vagy Mészáros Tamás (és egyéb SZDSZ-hez kötődő) balliberális értelmiségiektől származó „megbízható” értesüléseken alapulnak. (Ennek köszönhető, hogy a nyugati sajtóban az I. világháborút megelőző időszakhoz hasonló kép él – ami megágyazta az utat a gyalázatos békeszerződéshez – a barbár és szélsőséges magyarokról.)
Ők azok, akik újságosbódét akarnak borogatni, ha abban nekik nem tetsző lapokat árulnak. Akiknek, a szemük se rebben, ha valaki elárulja, hogy legszívesebben kiirtana minden keresztényt, és a keresztek (vagy turulmadarak) látványát sem szívlelik, sőt igyekeznek adminisztratív eszközökkel gátolni a Jobbikot azok felállításában. S persze ők azok, akik azonnal nyilvánosan kérnek elégtételt, vonulnak fel és tüntetnek, ha netalán egy cigányt megtámadnak valahol, de miután kiderül, hogy elkövető maga is cigány volt (lásd a Mortimer kontra Józsika esetet, vagy a pécsi kézigránátos támadást), akkor sohasem kérnek bocsánatot az ártatlanul megrágalmazott és befeketített magyar néptől.
Az elmúlt időszak cigányok sérelmére elkövetett támadások egyikéről sem sikerült bebizonyítani, hogy az elkövetők fajgyűlölő magyarok lettek volna (ellenben a tarnabodi magyarok elleni gépfegyveres és Molotov-koktélos támadás cigány elkövetőit őrizetbe vették, de azóta sincs róluk hír). Annak ellenére, hogy ezt harsogja a csúcsra járatott médiagépezet, elterelni igyekezvén a figyelmet egész vidékek (ideértve a főváros bizonyos kerületeit is) helyzetének tarthatatlanságáról, a nem létező közbiztonságról, és a védtelen, kiszolgáltatott magyarok százezreinek, de inkább millióinak szenvedéséről. Akiket nem véd meg a rendőrség, akiket megélhetési bűnözés címszava alatt nyugodtan ki lehet rabolni, meg lehet alázni, sőt meg is ölni, mert az nem veri ki sehol a biztosítékot. Akikért a Jobbikon kívül nem emeli fel senki a szavát, nem szervez tüntetést, esetleg sajnálkozik egyet egy interjúban, és figyelmezteti őket a Szent István-i befogadó állam eszményére és a békés együttélés fontosságára.
A cigányok elleni, vélhetően szervezett támadásoknak eddig hat személy esett áldozatul. Az elkövetés körülményei és szervezettsége, az áldozatok kiválasztásának profizmusa (falu végén, félreeső házban) olyan erőt feltételez, ami teljesen irreális lenne egy amúgy mindenre elszánt neonáci csapattól. Teljesen hiteltelenné teszi ezt a teóriát az fontos körülmény, hogy a cigány áldozatok nem az együttélésre képtelen élősködőkből, hanem a társadalomba beilleszkedő személyekből kerültek ki, kizárva a bosszú indítékát. Az esetek hasonlósága és a fentiekben már ismertetett cui prodest kérdése viszont egyáltalán nem zárja ki a titkosszolgálatok részvételét egy ilyen akcióban, amely az elmúlt időszakban is a (kormány)párt meghosszabbított ökleként működött, mint a legsötétebb sztálinista időszakban. Természetesen erre bizonyítékok most még nincsenek, de az ilyen súlyú dolgok inkább diktatúrák bukása után szoktak napvilágra kerülni.
Ami tény, hogy megöltek hat cigányt, a gyilkos fegyver a rendőrség szerint több helyszínen is megegyezett. A hír mindenhol vezető hírként van tálalva azóta, a temetésen jelen volt minden magára valamit is adó médium, vezető politikusokkal együtt (a tatárszentgyörgyi temetésen a magyarokat intoleranciájukért és cigányokkal szembeni bűneikért kollektív módon ostorozó Iványi Gábor „metodista lelkész” – egyébként Orbán Viktor első két gyermekének, Ráhelnek és Sárának a megkeresztelője – újabb akciójáról most nem érkezett hír).
Nemrégiben volt egy másik temetés Nagybörzsönyben. A cigány F. Richárd rabolni ment Králik Attilához, akit félig agyonvert, majd fültől fülig elvágta a torkát. A temetésén nem a sajtó, hanem a Magyar Gárda állt sorfalat. Nekik ez nem szenzáció volt, hanem magyar testvérük fájdalmas elbúcsúztatása, miközben azzal is tisztában vannak, hogy bármelyikünk lehet a következő. Mert egy magyar halála nem hír, legfeljebb kisbetűs statisztika.
Nem tudósítanak a cigányok által naponta megkéseltekről, agyonvertekről, megerőszakolt, majd a fejüket baltával szétvágott nagymamákról, a kinyomott szemekről, a radiátorba vert fejű pedagógusokról. A mi gyilkosaink fejére nem tűznek ki vérdíjat sem. Ez nem számít, ez nem rasszizmus, hiszen csak egy magyar az áldozat. Éppen úgy, ahogy a Délvidéken, Erdélyben, Felvidéken megvert, megalázott magyarok is csak elvétve kerülnek a balliberális/kereskedelmi/többségi média érdeklődésének perifériájára is.
Számoljuk össze hány alkalommal lépett fel az érdekükben a Külügyminisztérium, amelynek patkányodúból kibújó volt vezetője, a kócos asszony sietve tiltakozott az ellen, hogy Szegedi Csanád a Magyar Gárda mellényében vette át az európai parlamenti mandátumát, Magyarország szégyenének nevezve azt. Az irányítása alatt egyszerűen nem létező magyar külügy, mivel Gönczová asszonyság nem ismeri a magyar érdek kifejezést, egyetlen határozott intézkedést sem hajtott végre határon túli testvéreink védelmében. Az igazi szégyen az, hogy idáig süllyedt egykor dicső nemzetünk, hogy ilyen alakok pozíciókat tölthetnek be a magyar állam nevében.
S mindenek tetejében a kislétai temetésen a miniszterelnök-jelöltként emlegetett Molnár Csaba kancelláriaminiszter bejelentette, hogy a cigányok által nagy számban lakott településeket a rendőrség külön, kiemelt védelemben fogja részesíteni a további bűncselekmények megelőzése érdekében. Sok milliárd forint közpénzből, amit akár a cigánybűnözés felszámolására is lehetne fordítani. Miközben Bencze József ismerte el, hogy átnézték az elmúlt években cigányok által magyarok ellen elkövetett 1300, azaz ezerháromszáz erőszakos bűncselekmény aktáit! Az 1300-as számban a kisebb súlyú, naponta tartó zaklatások, verések, leköpések nincsenek is benne, ahogyan a megélhetési bűnözés sem.
Ez egyszerűen példátlan bármely nem gyarmati országban! Ilyen ugyanis csak ott fordult elő, ahol a bennszülöttek vagy rabszolgák élete nem számított, ellenben a kiváltságos kaszt védelmében mindent elkövettek. Azt hittük naivan, hogy választott nép csupán egy van, amelynek a sérelmei különlegesek és semmihez nem mérhetőek a történelemben. Régóta igyekeznek a fejünkbe verni a holokauszt-dogmát, csak nekünk, keményfejű kurucoknak nem akarózik elfogadni az orwelli paradoxont, hogy mindenki egyenlő, de vannak még egyenlőbbek.
Most a „magyar” kormány jelenti be, hogy a több ezer áldozattal járó magyarüldözés még belefér, de a hatodik cigány halott miatt különleges intézkedésekre és speciális védelemre van szükség. Ilyet tényleg csak gyarmaton mernek megtenni. De üzenjük a ma még hatalmasoknak, hogy óráik meg vannak számlálva! Ahogyan az elnyomott népek szép sorban kivívták a szabadságukat a gyarmatbirodalmak összeomlása révén, úgy fogjuk kivívni mi is hazánkét. Ennek első jele, hogy létrejött a Jobbik, a második, hogy a harmadik erővé vált, de természetesen nem elégszünk meg ennyivel, mert az egész országot szeretnénk felszabadítani az ördögi béklyókból. Hogy mindenki érezhesse újra, Magyarország tényleg a magyaroké, és nem harmadrendű, megtűrt, vagy akár ki is pusztítható bennszülöttek vagyunk a Kárpátok kebelén!"

Dyen 2009.08.11. 16:00:45

@FairyFeller:
Az alábbi cikkből is megtudhatjuk,hogy mennyit ér egy magyar Magyarországon.
Hosszú, de érdemes elolvasni!

www.mozgovilag.hu/2008/11/04tabori.htm

Egy mai cikk a Népszavában, még mindig a cigányok ellen elkövetett esetek között említi a tarnabodi bűncselekményt, és elfelejti közölni, hogy az elkövetők voltak cigányok. :((

"A Tarnabodon történt bűncselekmény kapcsán a rendőrség három férfit már meggyanúsított az elkövetéssel. Népszava"

FairyFeller 2009.08.14. 20:11:49

" Szlovák cigánybűnözés?"

...
"Robert Fico szintén úgy véli, hogy a kormány nem dughatja a homokba a fejét a roma probléma kapcsán. 'A romák, ha számukat és a lakossághoz viszonyított arányukat nézzük a bűnesetek komoly részét követik el. Elég kinyitni az ajtót egy börtönben. Az elítéltek hovatartozása is megmutatja, hogy Szlovákia számára ez egy komoly probléma' - nyilatkozta a miniszterelnök...A belügyminisztérium tíz millió eurót szánna a rendőrállomány növelésére. 'Senki sem hunyhatja be a szemeit, cigánybűnözés létezik. De nem csak bűnözésről beszélünk, gyakran az egyes csoportok viselkedése okoz gondot a községekben vagy a romatelepeken" - mondta Kaliňák. A miniszter szerint a lopások és a betörések számát is csökkenti a fokozott jelenlét és a megelőző intézkedések...' (...)

forrás -> www.bumm.sk/32366/kalinak-es-fico-tobb-rendort-kuldene-a-romakra.html

FairyFeller 2009.08.15. 12:41:53

"A Die Welt a romák elleni támadásokról ír"

...
"A Krisztina Koenentől közölt, részben még a betiltások előtt készült kommentár szerint több demonstrációt is bejelentettek szombatra Budapesten, de 'egyiknek sem tud igazán örülni az ember'...Az egyik egy megemlékezés Rudolf Hessről, Hitler helyetteséről, amit a magyar hatóságok betiltottak...A másik demonstrációt különböző baloldali csoportosulások szervezték, részben a jobboldali radikálisok ellen, '"részben a magyarországi cigányokat közel másfél éve rettegésben tartó cigánygyilkosságok miatti tiltakozásul'...Krisztina Koenen rámutat: 'cigány szervezetek államilag szankcionált rasszizmusról beszélnek, egy polgárjogi aktivista a gyilkosságok hátterében meghúzódó felfogásról azt mondta, az azt szuggerálja, hogy a cigányok idegenek, a társadalom szemete, amit el lehet takarítani.' E széles körben elterjedt nézet ellen tüntetni jó dolog. 'Kevésbé jó, hogy már megint a baloldaliak szólítanak tüntetésre, akik a jobboldali szélsőségesek rutinos ellenjátékosaiként maguk is fogékonyak szélsőséges nézetekre, ezért kevéssé hitelesek. Végre a magát polgárinak nevező néppártnak, a polgári Magyarország jelentős részét valóban képviselő Fidesznek kellene erőteljes tiltakozásra szólítania, hiszen csak a polgárság vethet véget a rasszizmus és az erőszak rémálmának'...Mindemellett a Fidesz 'végre kizárta a koalíció lehetőségét a jobboldali radikális Jobbik párttal', Sólyom László köztársasági elnök pedig 'végre robbanásig feszült helyzetről beszélt és a cigányok védelmére szólította fel a társadalmat'..." (...)

Dyen 2009.08.23. 13:59:54

Már kezdtem megörülni, hogy végre valamelyik baloldali újságírónak feltűnt, hogy a romák elleni támadások felsorolásába (szándékos) hiba csúszott.

Egy cikket találtam az Atv-n : "Romák elleni támadások: Tarnabod nem illik a sorba!

Az ottani támadás feltételezett elkövetőit már korábban őrizetbe vették.

Annak kapcsán, hogy a roma gyilkosságok gyanúsítottjait elfogták Debrecenben, a tudósítások rendre felsorolják a romákat ért támadások között a tarnabodi esetet, pedig annak feltételezett elkövetőit már korábban őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A tarnabodi, még tavaly szeptember 29-én hajnalban történt támadásban Molotov-koktélokat dobtak és lövéseket adtak le családi házakra. Az épületekre több lövést leadtak, valamint azokra több Molotov-koktélt dobtak. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt. Egy épületben keletkezett kisebb tűz. A Tarna utcában négy házat ért támadás. Ez a terület a község széle, az utca végén áll a Tarna-híd, s onnantól külterület következik.

Az esetet követően a Hevesi Rendőr-főkapitányság (HRFK) bevetési alosztálya elfogott gyanúsítottként egy fiatalkorút és egy fiatal felnőtt férfit. Harmadikként a munkahelyéről vittek el egy szintén húszon aluli fiút. Mindhárman helybeliek. "

A hír így lenne pontos:

TARNABODON HÁROM RASSZISTA CIGÁNY, MOLOTOV-KOKTÉLOKAT DOBOTT, VALAMINT SÖRÉTES PUSKÁVAL RÁLŐTT NÉGY EGYEDÜLÁLLÓ, IDŐS, MAGYAR EMBER HÁZÁRA!

Honnan volt sörétes puskájuk?

Már egyszer utaltam egy cikkre, amely Tarnabodon készült, most ismét mindenkinek ajánlom figyelmesen elolvasni:

www.mozgovilag.hu/2008/11/04tabori.htm

Néhány részlet a cikkből:

- Ők is tudják, hogy ezt nem a cigányok csinálták, csak kellett nekik bűnbak, mert ezt cigány nem csinálta! - kiabál a terhes kis nő mellett egy sovány, fekete cigány fiatalasszony, Németh úr felesége. - Be kellett fogni a száját a közvéleménynek. És mivel fogták be? A mi gyerekeinkkel!

"- Úgy van - mondja a férje. - Sok kérdést tehetnék fel, de most csak egyet teszek fel. A Tarna utcában hatvan töltényt lőttek el. Egy töltény ára négyszáz forint. Nincs puskájuk, de ha lenne, melyik cigány gyerek az, aki ellövöldöz huszonnégyezer forintot?! " HONNAN TUDJA, HOGY HÁNY LÖVÉST ADTAK LE ÉS MENNYIBE KERÜL EGY TÖLTÉNY? :)))

- Kérdem én, miért a legaljább magyarokhoz lőttek be? Három faluvégi öregaszszonyhoz meg egy betelepült, mankós nyomorékhoz? Akikért nem sír a falu, ha véletlenül eltalálják? Akikhez a polgármester be se néz? Miért nem a gazdag magyarokhoz lőttek be? A... (itt neveket mond, négy nevet) meg a többihez? Azok nem érnék be három ilyen suttyó cigány gyerekkel. Dörömbölnének, hogy a rendőrök kerítsék elő az igazi tetteseket! Mert az igazi bűnelkövetők nem cigányok voltak! Aki ezt csinálta, az csak úgy tett, mintha magyarokhoz lőne be. Igazából a cigányokon rúgott egyet." :((

Dyen 2009.08.23. 17:58:47

Semmi jelentősége, de feltűnt, hogy "Ruzsbaczky Nóra, a 42 éves K. Árpád kirendelt védője" - ő a védője P. Józsefnek is Nóri állítólagos gyilkosának :(

FairyFeller 2009.08.23. 22:40:29

@Dyen: Ugyan kedves Dyen,

megszokhattuk már, hogy az utóbbi időben meglehetősen gyakoriak, teljesen szokványosak már a véletlenek, a véletlen egybeesések sorozata, a sok nehezen magyarázható, ámde mégis számunkra, egyszerű emberek számára megmagyarázott/bemagyarázott történések. Legyen szó csak néhány szimbolikus esetről, úgy mint Horák Nóri, Ophélie Bretnacher, vagy a cigány-gyilkosságok ügyében.

Fogadjuk hát el ezt is puszta véletlenként, hogy a jelek szerint Horák Nóri gyilkosának, P. Józsefnek és a cigány-gyilkosságok fő gyanúsítottjának is ugyanaz a személy a védőügyvéde.

Csak nem gondoljuk azt, hogy ez valami egyéb összefüggésre mutatna rá ezekben a szörnyű tragédiákban...?

Cigányokat ölnek, magyarokat ölnek - brutálisan, állatiasan. Na de kik...?!

Kik ezek valójában? Miért nem hisznek már legtöbben ennek a rendőrségnek?

Természetesen nem szükségelnek megválaszolást a fentebbi kérdések. Jól tudjuk a válaszokat.

Dyen 2009.08.28. 23:08:55

"Romagyilkosságok: a napnál is világosabb dolgokat sem hiszik el az emberek

Papp Péter, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint tipikus magyar jelenség, hogy az emberek kételkednek abban, hogy a romgyilkosságok tetteseit kapták el, ahogy azt sem hitték-hiszik, hogy a kiskunlacházi gyermekgyilkosságot a letartotztatott személy követte el."

nol.hu/belfold/romagyilkossagok__a_napnal_is_vilagosabb_dolgokat_sem_hiszik_el_az_emberek

Dyen 2009.08.28. 23:56:52

"A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját

Két hónappal az első gyilkosság előtt fejezték be
A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - közölte a Magyar Televízió híradója péntek este.

A híradó információja szerint a romagyilkosságokkal gyanúsított testvérpár egyik tagját a titkosszolgálatok - kisebb megszakításokkal - már 2004 óta figyelték.

A hírműsor értesülése szerint a férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert közismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vall. A gyanúsított megfigyelését azonban két hónappal az első gyilkosság előtt befejezték. A hatóságok kaptak olyan információt is, hogy a banda egyik tagja évekkel ezelőtt fegyvert és lőszert akart vásárolni. ..." - és még csodálkoznak, hogy lassan egy szavukat sem hiszik el az emberek.

FairyFeller 2009.08.31. 17:13:39

@Dyen: FEJLEMÉNYEK!
"Belső vizsgálat a Nemzetbiztonsági Hivatalnál · Nyilvánosságra került egy bennfentes információkat tartalmazó feljegyzés"

"Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag. A dokumentum szerint az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) „titkos kapcsolata” volt. A feljegyzés – bennfentes információkkal rendelkező – szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a soron következő ülésén foglalkozik az üggyel." (...)

-> www.mno.hu/portal/659482

Dyen 2009.08.31. 22:27:49

"Ma hajnalban Kiskunlacházán a cigánysoron kigyulladt egy családi ház
A helybeli cigányok félnek és molotov-koktélos támadásról beszélnek.

A tűzoltóság eddigi vizsgálata szerint nem gyújtogatás okozta a vasárnap hajnali tüzet Kiskunlacházán a cigánysoron: a tűzoltóság és a rendőrség is kizárja az idegenkezűséget. Répás József polgármester a helyszínre érkezett és a C-PRESS Hírügynökségnek elmondta a tűzoltóság eddigi megállapításait.

A cigányok félnek és a polgármestert teszik felelőssé a kialakult helyzetért, amiért az "lavinát" indított el azzal, hogy cigánybűnözést emlegetett Horák Nóri gyilkosságával kapcsolatban, mikor még gyanúsított sem volt.

A tűz kapcsán, a helyszínen, nagyon éles vita alakult ki a polgármester és a helybeli romák között.

A helyszínre érkezett több roma vezető, többek között Ruva Pál, a Roma Integrációs Tanács soros elnöke, aki javaslatot tett arra, hogy a további feszültségek megakadályozása érdekében a romák bevonásával, és a helybeliekkel közös lakossági fórumon megkeresik mindenki számára a megnyugtató megoldást. Ruva javaslatát a Kiskunlacházai romák és a polgármester is elfogadta és megállapodtak abban, hogy jövőben közös magyar-roma polgárőrségben gondolkodnak.

A hajnali tűzben személyi sérülés nem történt, mivel a házat nem lakták. A tűzkár jelentős. "

(C-PRESS)
süti beállítások módosítása