HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Olaszliszka és a cigánygyilkosságok

2009.08.16. 09:41 asperjangyorgy

Tisztelt Nemzeti Nyomozó Iroda!

Örülök, hogy végre felfedezték a melegvizet. Már kb. fél évvel ezelőtt megírtam, hogy az olaszliszkai lincselés óta gyilkolják a romákat. Azt is megírtam, hogy a mélyen tisztelt magyar bíróságnak iszonyatosan nagy felelőssége (illetve felelőtlenesége), hogy ebben az ügyben még mindig nem született jogerős és méltó ítélet. Addig ugyanis az, aki az olaszliszkai borzalmas tett miatt felhatalmazottnak érzi magát az igazságszolgáltatásra, nem hagyja abba a romák "büntetését".

Persze az ilyen körülményekre a mélyen tisztelt magyar bíróság nincs tekintettel. A mélyen tisztelt bíróság olyan ügyekben, amelyek az egész ország sorsára rendkívüli hatással vannak, imád taknyolni. És persze taknyolásának minden következményét elhárítja magától.

Azt gondolom, hogy a (kisbetűvel írva) nemzeti nyomozó iroda a jelenleg módszereivel soha a büdös életben nem fogja el a gyilkosságok elkövetőjét.

És azt is előre megmondom, hogy az olaszliszkai ügy bírósági lezárulása után megszűnnek az előre megtervezett cigánygyulkosságok. (Ami persze nem jelenti azt, hogy a cigányok is abbahagyják majd a cigányok és nem cigányok gyilkolását, és nem fordul elő a Marian Cozmáéhoz hasonló cselekmény. Mert amíg az alvilág döntő és meghatározó szereplői bizonyos cigányok - bölcs rendőrségünk hallgatólagos jóváhagyása mellett: lásd a siófoki cigány erődemonstrációt!!! - , addig a gyilkosságok létezésükbe be vannak építve).

A nemzeti nyomozó iroda pedig lassan, nagyon lassan gondolkodik, de legalább kifejezetten eredménytelenül. Azt szokták mondani: fejétől bűzlik a hal. Lehet, hogy sok igazság van ebben. Nem elég egy szervezetet vezetni, érteni is kellene ahhoz a munkához, ami egy ilyen szervezetnek a feladata volna és irányításának felelőssége. De hát miért legyen jobb a nemzeti nyomozó iroda, ha például az egész mai magyar kormány csapnivaló, miként a munkája is? És miért lenne hozzáértőbb a nemzeti nyomozó iroda vezetője, mint a kormányfő? Igaz, a kormányfőnek szolgáljon mentségére, hogy a válság kezelésében - a multinacionalista és nemzeti burzsoázia érdekeit követve - minden megtett a magyar lakosság szegényebb rétegeinek megnyúzásáért.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr261312403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.08.16. 09:49:28

Lungo Drom: alkalmatlan a rendőri vezetés a romák elleni támadások kezelésére
2009. augusztus 16. 05:06 | Forrás: MTI


Farkas Flórián
A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöksége a romák elleni támadásokkal kapcsolatban megállapította: a rendőri vezetés tehetetlen és alkalmatlan feladatának ellátására.

BE KELLENE MÁR EZT LÁTNI, ÁLTALAM MÉLYEN NEM TISZTELT RENDŐRI VEZETŐ URAK ÉS EGYÁLTALÁN NEM TISZTELT NEMZETI NYOMOZÓ IRODA VEZÉRKARA.

asperjangyorgy 2009.08.16. 19:40:44

Egy család követheti el a roma gyilkosságokat, mondta a Vasárnap Reggelnek Fülöp Gyula szociológus, aki még 13 évvel ezelőtt letette a bűnügyi profilalkotás hazai alapjait.

Hiába van rekordösszegű vérdíj és tanúvédelem, eddig senki sem adott használható információt a romák sérelmére elkövetett gyilkosságokról. Ennek az lehet az oka, hogy a tettesek között nagyon szoros a kapcsolat, mondta Fülöp Gyula Vasárnap Reggel című újságnak.

Szerinte a bosszúvágy és az elkeseredettség hajtja őket, legalábbis a csoport szellemi vezérét. Ez feltehetően az apa, aki 40-50 év közötti, jó anyagi körülmények között él, de az is lehet, hogy mostanában rosszabbul megy a vállalkozása. Valószínűleg katonaviselt ember, aki valamilyen speciális kiképzést kapott.

Feleségéről a szakember azt is el tudja képzelni, hogy valamiféle környezettanulmányt végez a bűncselekmények előtt, szociális munkásnak vagy kérdezőbiztosnak adja ki magát.

Fülöp Gyula majdnem biztos abban, hogy a rendőrség ezt az ügyet csak óriási szerencsével tudja megoldani.

ÍGY VÉLEKEDIK EGY SZAKEMBER. DE EZ A VÉLEKEDÉS SZERINTEM KIFEJEZETTEN HÜLYSÉG. INKÁBB MAGÁNYOS EMBER LEHET AZ ILLETŐ, AKINEK NEM KELL ELSZÁMOLNI AZ IDEJÉVEL. ESETLEG VAN A GYŰLÖLETBEN EGY PÁRJA, BARÁTJA. NAGY VALÓSZÍNŰSÉGE VAN, HOGY KETTESEN INDULNAK AZ ÚTNAK. ÉS NEM GYALOG, AHOGY VALAKI ÍRTA. ALSÓBBRENDŰ UTAKON. PONTOSAN ÉRKEZVE, ESETLEG A RENDSZÁMTÁBLÁT A KOCSIRÓL GYORSAN LEKAPVA (ÉS UTÁNA EGY PERC ALATT VISSZASZERELVE). nAGY ESÉLY VOLNA ARRA, HOGY A RENDŐRSÉG ELKAPJA ŐKET, HA HALLGATNÁNAK RÁM. mERT RAVASZ EMBER ELLEN RAVASZUL LEHET CSAK FELLÉPNI. A RENDŐRÖK VISZONT CSAK PÉNZÉRT DOLGOZNAK, NEM SZENVEDÉLYBŐL, ÉS ÍGY ÖTLETÜK, ELKÉPZELÉSÜK SINCS. ÚGY LÁTSZIK, ŐKET OLYAN NAGYON NEM ZAVARJA A GYILKOSSÁG-SOROZAT. IGAZ, ŐKET AZ SEM ZAVARJA, AMIT EGYES CIGÁNYCSOPORTOK MEGENGEDNEK MAGUKNAK. A FIDESZ EZT AZ EGÉSZ MOSTANI RENDŐRSÉGI VEZETŐ BAGÁZST ELZAVARJA, ÉS ODATESZ OLYAN EMBEREKET, AKIKNEK IRÁNYÍTÁSA MELLETT A NYOMOZÓK MAJD EREDMÉNYESEK LEHETNEK. ÉS EZ ÍGY HELYES. SZÁJJÁRTATÓ, EREDMÉNYTELEN EMBEREKNEK FÖLÖSLEGES FIZETÉST ADNI.

Dyen 2009.08.21. 21:10:14

Tisztelt Asperján Úr!

Remélem, hogy csak valamilyen technikai hiba miatt tűnt el két utolsó bejegyzése! :((

asperjangyorgy 2009.08.21. 21:15:59

Kedves Dyen! Köszönöm az érdeklődését. Egyelőre ne beszéljünk róla. Kézcsókkal A. Gy.

Dyen 2009.11.14. 14:20:39

"A súlyos ítélet miatt a Szögi családnak nem kell tartania bosszútól, családja kint lévő tagjai nem keresik meg őket - üzente a jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt idős Horváth Dezső."

asperjangyorgy 2009.11.14. 17:13:41

Kedves Dyeb! Sajnálom, hogy ma nem találkoztunk. Én szívesen mentem volna, de a fiatalabbak, szegények, kihulltak a sorból.
Ami Olaszliszkán történt, iszonyatos. Az ítélet is iszonyatos. Szögi apjának véleménye is iszonyatos, de normális ember nem is mondhat mást (lásd Kiskunlacháza áldozatát és a lelkileg megtiporz szülők következetes hallgatását, mintha a fájdalmuk csak az övék lenne). Kérdezem tisztelettel: ha a szörnyű indulat szülte cselekményt így ítélte meg a bíróság (szerintem joggal), akkor milyen ítéletet fog hozni a Cozma-ügyben, ahol bizonyos emberek tudatosan gyilkoltak és abszolut értelemben tettestársai voltak egymásnak? Nincs itt mérce, majd meglátja. És P.J. is megússza majd tíz évvel... Hát ezért nem írok friss bejegyzéseket a blogba... Elhányom magam a saját háborgásomtól és a saját kiszolgáltatottságomtól, attól, hogy egyesek kvázi figyelésre érdemesnek ítélték ezt a kis blogot, és ugye tudjuk, hogy könnyedén kiiktatnak bárkit, akit ki akarnak iktatni. (Mert ha egy család esti ünneplésébe betör a rendőrségi különítmény, az terjesen természetes, és nincs rajta semmi kivizsgálni való - ha nincs, akkor én nem is akarok róla írni... nem, nem akarok ezekról írni, mert csak önmagamat emésztem vele...) Kézcsókját küldi: A.Gy.

Dyen 2009.11.14. 18:36:34

Tisztelt Asperján Úr!

Én is sajnálom :(

Az olaszliszkai ítélettel én nem vagyok annyira elégedett, bár kétségtelen súlyosabb, mint amire számítani lehetett.

A falubeliek sem értik, miért nem állították bíróság elé azokat, akik végignézték a gyilkosságot, de nem tettek ellene semmit.
"..legalább öt ember érdemelt volna életfogytiglant, ám ez sem lenne elegendő, hiszen sokan büntetlenül megúszták az esetet. Mi van azokkal, akik végignézték? Őket is meg kellene büntetni. Legalább hatvanan lehettek, és mind szabadlábon vannak"

Gyanítom, hogy Kozma gyilkosai sem kapják meg megérdemelt bűntetésüket :(
süti beállítások módosítása