HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Feltétlen olvassák el!!!!

2009.09.29. 15:24 asperjangyorgy

Dr. Rápás József nyílt levelet írt Bajnai Gordon miniszterelnöknek.

A levelet fel kellene olvasni a Parlamentben, azt követően egy tízméter magas fekete gránitlapra aranyozott betűkkel felvésni: valamennyiünknek és az örök időnek.

Így nem élhetünk. Sem mi, magyar származásúak, sem a cigányszármazású magyar polgártársak.

Ez iszonyatba és véres összetűzésbe vezet.

Nem vagyok a Gárda híve, mint azt sokszor leírtam, de a Gárda még egyetlen embert sem pofozott meg, mégis a szent és sérthetetlen magyar bíróság betiltotta. Azok viszont, akik naponta ölnek, rabolnak, lincselnek (nem az egész cigányság, mindannyian tudjuk, hanem annak egy része, de nagyon veszélyes része), mindent megúsznak. Mint általában ebben az országban a bűnözők, szemben a tisztességes, jószándékú, iparkodó emberekkel.

IME A LINK:

 

www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=23444
 

MINDENBEN IGAZA VAN DR. RÉPÁS JÓZSEFNEK. ÉS MINDANNYIAN, AKIK ELOLVASSUK, PONTOSAN ÉRTJÜK, HOGY EBBEN A LEVÉLBEN NEM KISKUNLACHÁZÁRÓL, HANEM A HAZÁRÓL VAN SZÓ!!!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr361415759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.09.29. 22:55:44

Alább egy önmagát romának valló középkorú férfi kommentje Répás nyílt leveléhez.

A cigányokkal foglalkozó fórumokon Sándort ez eddig senkinek nem volt esélye meggyőzni arról, hogy ami -PÉLDÁUL- Kiskunlacházán történt és történik - beleértve a rendőrségi nyomozás(OK) mibenlétét is, az a döntő többség számára egyáltalán nem oszlatja el a kétségeket afelől, hogy a helyi cigányoknak ne lett volna és ne lenne köze a fennálló gazemberségekhez.

Íme:

"Azért ez már nem is elgondokodtató hogy ez a polgármester lacházán mekkora egy ökör, de komolyan

Ordítva uszít a cigányság ellen amikor egy magyar ember gyilkolt és nem tudhatta még hogy kiféle volt a gyilkos, aztán meg csodálkozik hogy a településen feszült a helyzet és egy két embert felpofoznak.

Persze ahogy ismerem ezeket a "talpig becsületes magyar embereket" , szinte látom magam előtt ahogy provokálják a romákat.

No meg hazudnak, megállás nélkül , hihetetlen pojácasággal.

Egyszer gyerekkoromban 12 évesek voltunk , kaptam egy tőlem jóval nagyobb fiútól egy borzalmas öklöst az arcomba mert az Éva velem kedvesebb volt mint a vadbarom verekedővel.

Persze engem akartak kirugni a suliból , aztán átteni a c osztályba mert visszaadtam.

Aki nem volt még cigány soha nem fogja megtudni milyen borzasztó barmok tudnak lenni a magukat többretartók.

Mindenesetre ez a polgármester meg a másik értelmes az a gumikalapácsos rém szégyent hoznak a magyar népre, és azok is akik egyetértenek vele

Fel kell fogni , lacházán nem cigányok öltek" (...)

EZT MÁR ÉN ÍROM: Továbbra is tartom, hogy Répás egy remek, kivételes és nagy értékű EMBER!

Balatoni Napsugár 2009.09.30. 15:42:02

"Fel kell fogni, lacházán nem cigányok öltek"

Hát...azért én nem lepődnék meg ha kiderülne egy másik igazság. Merthogy a Pocsai nem egyedül csinálta az tuti. Bármennyire is szeretnék az illetékesek ha mi ezt elhinnénk. Nem hisszük. Meg hát ugye azt is tudja mára már mindenki, hogy kik voltak a "barátai" ennek az embernek.
Még csak annyit tennék hozzá, hogy azért nem 2 ember felpofozása szárad a cigányok lelkén!
Borzasztó cigánynak lenni, mert a Magyar barmok többre tartják magukat? Nem, nem lehet borzasztó cigánynak lenni! Hiszen mindenki védi őket!Hiába tartanak rettegésben mindenkit. Aki csak egy kicsit is nem hunyászkodik meg előttük, aki meg mer szólalni, ha szidják pl. az anyját, aki védeni meri a sajátját, azt már ütni-verni-gyilkolni kell. Mert csak és kizárólag ezt a nyelvet értik a cigányok, semmi mást!
Na, ez a borzasztó! Meg hogy minden egyes cigány sérülése bekerül a tv-be, legyen az csak egy 5 forintos nagyságú is. A Magyart meg ha agyonverik félig akkor sem!! Az nem hír! Az nem értékes élet! Az szót sem érdemel!
Lehet hogy össze-vissza irtam, de megint mérges vagyok egy kicsit..:(((

Evo 2009.09.30. 16:12:38

Ezek a "magyar barmok" azok a barmok, akiknek legjava tisztességesen tanul, gürizik, adózik és akik ezekből az adókból közvetve, segélyek formájában eltartják a mocsokban fetrengő cigányságot a népes pereputtyukkal egyetemben. Míg ők cserében nem hogy nem járatják iskolába a kölkeiket , hogy szakmájuk uram bocsá' diplomájuk legyen (hogy felnőtt korukban ne szoruljanak segélyekre, ne legyenek "kiszolgáltatva" a "magyar barmoknak". ), de még feljogosítva is érzik magukat arra hogy számon kérjenek és elvárják az ingyen éléshez szükséges feltételek megteremtését számukra.
Valamit valamiért. Ha ők ebben az országban élnek, és továbbra is részesedni akarnak a juttatásokból - hát tegyenek is érte. Korlátozzák szaporulatukat, mert se nevelni se eltartani nem tudják őket, minden jövőt elvesznek gyermekeiktől azzal hogy léhűtő életvitelt mutatnak példaként, lopásra, rablásra, erőszakra nevelik őket.
Felnő egy új, írástudatlan, műveletlen, szocializálódásra képtelen nemzedék, miközben szüleik elöregednek, gyermekeik szaporulata pedig a végtelenbe csap át. Szüleikkel együtt a "barom magyar" is megöregedik és részükről egyre kevesebb utánpótlás fog születni, mert a (többek közt) segélyek és szociális juttatások fedezeteként befizetett adók agyon nyomják őket. Így nem vállalnak gyereket, nem lesz aki tanuljon, nem lesz aki dolgozzon, nem lesz aki fémet gyárt, nem lesz aki papírt gyártson, nem lesz aki élelmiszert termelne, állatot tenyésztene, nem lesz aki rendben tartaná a településeket, nem lesz aki tanítana és még sorolhatnám a végtelenségig.
Mégis, a cigányok miben bíznak? Akkor mit fognak zabálni? RAbolni nem fognak tudni a "barom magyartól" mert a barom magyarnak nem lesz semmije, sőt egyáltalán nem is lesz magyar.
Felzabálják majd egymást? Vagy a földeket belepő mocskot, fekáliát fogják megenni? Tudják egyáltalán, hogy a búza nem magától terem? Tudják hogy azért hogy legyen élelmiszer, dolgozni kell?
Tudják-e, hogy ha mi "barom magyarok" megdöglünk, velünk döglenek ők is, mert ők képtelenek az önálló életre, termelni, hasznot termelni, dolgozni?
És tudják -e, hogy a "barom magyarok" ezért utálják őket és nem a bőrük színéért, cigányságukért?
És tudják-e , hogy küszöbén állunk egy változásnak amely során a magyar ledobja magáról a "barom" jelzőt és nem lesz többet hajlandó a hátán cihölni ingyenélő nemzedéküket?
És tudják-e, ez mivel fog járni? És tudják -e, milyen a jámbor magyar, akinél hosszú évtizedek, évszázadok után elszakad a cérna?
Nem tudják?
Meg fogják tudni.

Dyen 2009.09.30. 16:59:33

@Evo: pfuj, Te rasszista :))

Vegyél példát róluk :

"Roma Ikon címmel fesztivált rendeznek október 10-én a fővárosi Dürer-kertben a roma zene, kultúra, szokások bemutatása érdekében; a program egyik érdekessége, hogy a fellépő nem roma zenekarok roma köntösbe ültetik át saját dalaikat.

Novák Péter, a fesztivál műsorvezetője arról beszélt, hogy fel akarják hívni Magyarország fiataljainak figyelmét arra: ne ítélkezzenek, ne sémákban, sztereotípiákban gondolkodjanak és tanuljanak meg békében együtt élni."

FairyFeller 2009.09.30. 19:14:01

@Evo:

Balatoni Napsugár! Evo! Az ég szerelmére! Tanuljatok már meg békében együtt élni, hát nem veszitek észre, hogy minden feszültség, probléma miattatok és az ilyen uszító felfogásúakban van?!...

vaaaarghh

Most a fentebb idézett Sándor álláspontját idéztem fel...

Természetesen elnézéseteket kérem! Komolyra véve a szót: szerintem az ilyen Sándor félék, véleményem szerint könnyen lehet, hogy afféle "fizetett liberális fórumozók", értelmes, furfangos, információk, "statisztikák" ismeretének birtokában lévő új politikai média közvetítők maradtak a hitelét teljes mértékben elvesztő kormányerők utolsó eszközei.

Már nem jön be semmilyen rágalom, ilyen meghasonlott erkölcsű, kettős mércét alkalmazó megbomlott értékrendet képviselő emeberektől, kezdve a politikától a média legutolsó szegmenséig, mondjuk egy ilyen Sanyi-féle, gyanús fórumozóig, aki számos fórumban (volt ahonnan kitiltották egy időre magyarok rágalmazásáért) időt és fogalmazás hosszát (nem mellesleg igényesen) nem kímélve. Éppen az a céljuk, hogy az olyanokat, mint mi (majdnem azt írtam, hogy "magunkfajtákat" - pirulok...) kihozzák a sodrából.

Csak azért másoltam be a kommentjét, hogy edződjünk. Ez az utolsó eszközük és már ez is a végét járja. Végleg elszabadul a gyeplő a kezükből és azok a "magyar barmok" amelyek tolják-húzzák a szekeret - le fogják lökni őket a trónusról! És akkor jobban teszik, ha elmenekülnek, de mindenek úgy sem fog sikerülni!

FairyFeller 2009.09.30. 20:57:25

CSUPÁN TANULSÁGOS:

Idézetek "a szimbolikus Sanyi" (aki -mint tudjuk* nem egyedi eset) egyik-másik vitájából, amelyben megsértődik a következő indokkal:

"Ma utoljára veszem figyelembe az irományodat, számomra sértő hogy ezekkel a kiscsoportos, rasszista , buta érvekkel vitázzak."

Sanyi: "No látod ez a kulcsszó; Hallottál róla.
A normális emberek, akiknek valamennyi eszük azért van, pontos információkat vesznek komolyan.
méghogy kurucinfó
kb mint a pajtás ujság volt amit az úttörőknek árultak az iskolákban.
Az is, meg ez is a szellemileg visszamaradottaknak szól :-)" (...)

"...a lány [Horák Nóra] gyilkosa egy MAGYAR ember.A legnagyobb, kimagaslóan legocsmányabb bűntett abban a faluban egy MAGYAR ember műve. Most akkor miről is beszéltél az előbb ? Merthogy dokumentálva abban a faluban ahol szerinted dúl a cigány erőszak, csak két bűntény lett, az egyik egy borzalmas fajtalanság, embernek nem nevezhető elkövetővel, a másik meg egy alkotmányellenes bűncselekmény, nemzetiség ellni hazug uszítás Most akkor miféle falu ez a Lacháza?...kéne oda pár értelmes rendőr akik a polgármester ott pofozták volna fel a szégyentelen azon az emelvényen ahol hazudozott
Ma utoljára veszem figyelembe az irományodat, számomra sértő hogy ezekkel a kiscsoportos, rasszista , buta érvekkel vitázzak." (...)

ÉS HOGY MIN SÉRTŐDÖTT MEG BARÁTUNK...?

Az előzmény: "Te Sanyi! Vedd már le a szemellenződet! Már régesrégen nem Horák Nóráról szól ez a történet! Az első "elég volt a roma erőszakból" demonstráció se arról szólt, annak csupán egy "szelete", egy utolsó cspp a pohárban volt az a gyilkosság. itt a FOLYAMATOS cigány erőszakról van szó! Ami tűrhetetlen, megengedhetetlen, és egy polgármesternek igen is fel kell lépnie ellene! Ugyanis ő a békés, törvénytisztelő lakosságot képviseli elsősorban! Nem kapnak rendőrt, muszáj valahogy felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy mit művelnek a rokonaid a községben!" (...)

MOST AKKOR KI HAZUDIK...?

Elnézést, természetesen nem szükségeltetik válasz erre. Bocsánat, tudom hogy idegesítő, csupán tanulságosnak vélem. Emberek kettős mércével, van amit rá sem tesznek a mérlegre, ha mégis akkor pedig hamis értékrend szerint...

Vigasztaló, hogy egyre kevesebb ilyennel találkozni. Ez már az utolsó fuvallat...

FairyFeller 2009.10.11. 21:22:42

Úgy látszik, hogy a roma vezetők 180°-san ellentétesen látják azt, amit itt ezen a fórumon, mi valamennyien, vagy mint Répás József, vagy amint azt Ön, Asperján György a bejegyzésében is kifejezte.

A legnagyobb romatüntetést tervezték - mégis érdektelenségbe fulladt

-> www.fn.hu/belfold/20091011/legnagyobb_romatuntetes/

...
"A hazai cigányságot érintő hátrányos megkülönböztetés ellen emelt szót a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet által rendezett gyalogmenet, és a Hősök terén tartott rendezvény.

Kállai László, a szervezet elnöke és néhány társa október 3-án indult el gyalogosan Jászladányból, hogy a romákat sújtó, az egészségügyben, a közoktatásban az igazságszolgáltatásban és a médiában tapasztalható sújtó diszkrimináció ellen tiltakozzanak...Elsőként Szilvási István, a Szilvási Gipsy Band vezetője beszélt az egybegyűltekhez. Elmondta: a demonstráció nem arról szól – mint ahogy a sajtó azt hírül adta -, hogy a cigány vezetők volnának felelősek a romák kitaszítottságáért...Úgy vélte, a börtönökben azért több a roma fogva tartott, mert ugyanazért a bűncselekményért a cigányok súlyosabb büntetést kapnak, mint a többséghez tartozók." (...)

ÉS A "HAB A TORTÁRA": ”Bűnözik a cigány, hogy legyen mit enni, mert számára a család a legfontosabb” (...)

Ez a tiltakozás is jól bizonyította: minden realtív... :')

Avagy mégsem...? :o

Az egyértelmű dolgokról nem szokásom hosszasan elmélkedni, ezért végezetül még azt fűzném hozzá a történtekhez, hogy: NO COMMENT

chardonnay 2009.10.13. 09:50:00

Dr Répás József az Echo tv Mélymagyar című műsorának vendége volt érdemes megnézni
www.echotv.hu/20091011_melymagyar__kiskunlachaza_lekaszabolt_bizalom__nyilt_level_bajnainak.html

FairyFeller 2009.10.15. 21:05:31

AJÁNLOM A KEDVES BLOGOT LÁTOGATÓK FIGYELMÉBE:

-> Összefogás: Szepessy Zsolt górcső alatt - színvonalas, információban gazdag összefoglaló

[ http://heti-válasz.hu/cikk/0909/monoki_polgarmester ]

1 hónapos cikk, de aktualitása mit sem változott.

Én örülnék, ha bejutnának.

Egy ideális esetben úgy alakulna a dolog (nem sok esély van erre), hogy:

1. Fidesz (~55-60%)
2. Jobbik (~15%)
3. MSZP (~10-15%)
4. Összefogás (~5%)

Éppen ma olvastam, hogy a kormány számol az előrehozott választásokkal...Nem tudom mi lenne a jó most, az Összefogás szempontjából rossz lenne, de az ország szempontjából jobb lehetne.

A népszerűségi listán az első három hely gyakorlatilag mára elismert, kérdés hogy az Összefogás kinek nagyobb konkurencia, a Fidesznek, vagy a Jobbiknak. Inkább az utóbbinak, de még érhet minket meglepetés - amennyiben a Fidesz népszerűségét valóban sikerült a Jobbiknak látványosabban megcsappantania.

FairyFeller 2009.10.18. 15:10:33

A BRFK becsületére váljék - elhatárolódak pornóbotránytól

...
"Azt írják: A Budapesti Rendőr-főkapitányságra az elmúlt időszakban nem érkezett olyan bejelentés, illetve feljelentés, miszerint erotikus filmet forgattak volna a Hősök terén, nincs folyamatban ilyen eljárás a BRFK-n.
Az RTLhirek.hu cikke a következőről számol be: Fényes nappal pornófilmet forgattak Budapesten, a Hősök terén. A képek felkerültek az internetre is. A Fővárosi Városképvédelmi Bizottság elnöke ízléstelennek, felháborítónak és kegyeletsértőnek tartja a történteket. A rendőrség vizsgálja, történt-e bűncselekmény."

A minap az ország leglátogatottabb jobboldali információs portáljáról kaptam a cikkajánlót -> kuruc.info/r/37/48692/

Egy nagyon színvonalas fejtegetés, további linkekkel:

-> 204.188.204.67/newyorkpolgarikor.com/PAGES/HOSOK_TERE_Porn.html

-> www.rtlhirek.hu/cikk/60947

-> www.blikk.hu/blikk_aktualis/20051103/o_pornozott_a_hosok_teren

Szomorú.

Egy másik feltétlenül olvasásra ajánlott cikk (ezúttal már általam az Önök figyelmébe) -> kuruc.info/r/35/48698/

Ez utóbbinak konkrét állításaival kapcsolatban szeretném, ha kifejtenék a véleményüket. A kuruc cikkében kvázi bizonyítja megállapításait, amely egyfajta összeesküvésre, maffiózásra irányítja a figyelmünket.

Próbáljuk ezt megvizsgálni, saját véleményt kialakítani, mérlegelni. Ugyanis szörnyű és aktuális dologról van szó. Évente több ezer közép-európai fiatal lányt fenyegető veszélyről.

Dyen 2009.10.19. 20:38:09

A Kiskunlacháza és Ráckeve közötti utat öt perc alatt meg lehet tenni normális tempóban, ha siet az ember akkor négy és fél perc, ha nagyon siet valaki, akkor négy perc. Én gyűlölöm azt az utat, magamban csak halálútnak nevezem, ott valahogy mindig nagyon siet mindenki - az út mentén meg csak szaporodnak a koszorúk…

„A Mercedes kisteherautó áttért a szemközti sávba, és az elejével a Peugeot 307-es jobb oldalába csapódott. A Peugeot az árokba vágódott, a Mercedes keresztbe fordult az úton. A személygépkocsit vezető 43 éves férfi és két utasa - egy 72 éves férfi és egy 73 éves nő - a helyszínen életét vesztette, holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A kisteherautóban három nő utazott, mindannyian súlyos sérüléseket szenvedtek, egyiküket mentőhelikopter szállította kórházba.”

Ha rendesen beindul az autóm (elég öregecske már szegény), ha fél perccel korábban indulok, ha… akkor talán most nem írnék ide többet… Egyszer csak ott voltak előttem, bambán néztem, hogy mit keres az úton keresztben az a teherautó. Néhány méterre megáltam, még a motort sem állítottam le, azon gondolkodtam, hogyan tudnék továbbmenni. Nem tudom mennyi idő telt el, mire felfogtam, hogy nincs ott sem mentő, sem rendőr, hogy ez a baleset éppen most történt, s talán oda kéne menni segíteni. Mögöttem már feltorlódott a kocsisor, de senki nem mozdult. Elindultam az autók felé, az egész olyan volt, mintha valamilyen ködön át nézném az eseményeket, mintha nem is lenne valóság az egész. Megkerültem a teherautót és akkor láttam meg a földön a három sérültet, de nem értettem, hogyan kerültek oda…valaki éppen értesítette a mentőket, mondta,hogy 3 súlyos sérült van. Azt hittem ő a személyautó vezetője.. megkérdeztem, hogy más nem ült-e az autóban, ő csodálkozva nézett rám, neki sem jutott eszébe megnézni az árokban lévő autót. Újra elmentem a sérültek mellett, benéztem az autóba és tudtam, hogy meghaltak, nem éreztem semmit, egyszerűen tudtam. A szemem csak azt látta amire éppen néztem, nem hallottam a hangokat, az agyam valahogy nagyon furcsán kizárta a külvilágot. Újra elmentem a sérültek mellet és csak ekkor fogtam fel, hogy hiszen kizuhantak az autóból, azért fekszenek a földön. Egyikük egy húsz év körüli lány, a feje vérzett, úgy feküdt, mintha meghalt volna, de megmozdult a szeme, segítséget kért… az én lányom is lehetett volna… többé már semmire nem tudtam figyelni, neki akartam segíteni, kikérdeztem mije fáj, betakartam, beszéltem hozzá… a külvilág megszünt, nem tudom mikor érkezett meg a segítség, nem hallottam, nem láttam mást csak azt a gyermeket. Azt sem tudom hogyan vitték el őket, azt sem tudom hogyan értem haza… Otthon fogtam csak fel, hogy mi történt, hogy mi történhetett volna… Napokig nem hallottam felőlük. Azt hittem, ha megtudom, hogy a körülményekhez képest jól vannak, akkor könnyebb lesz, akkor megnyugszom végre. De folyton őket látom, az összetört autókat, a vért, a kislány szemét, a halottakat…Ha meghallok egy szirénázó autót görcsbe rándul a gyomrom, ha szeretteim úton vannak páni félelem tör rám, amíg nem hallok felőlük. Azóta minden reggel úgy ébredek, hogy vajon lesz-e holnap is…Menekülési stratégiákat dolgozok ki, ha mégis autóba kell ülnöm…és újra és újra átélem az egészet, és lelkiismeretfurdalásom van, hogy a többi sérülttel nem foglalkoztam… A legszörnyűbb, hogy mániákusan olvasom azóta a baleseti híreket. Azóta átértékelődtek a dolgok, sok mindent másként látok. Jó lenne, ha el tudnám felejteni, ha másra is tudnék gondolni :( Remélem az idő azért segít…

asperjangyorgy 2009.10.19. 21:01:07

Kedves Dyen!
Megértem a döbbenetét és a szörnyű-szörnyű érzést. Teljes mértékben magával érzek. Sajnos, én is láttam ilyen balesetet, és ugyanígy voltam: egyszerűen nem tudtam befogadni, hogy az, amit látok, valóban megtörtént és valóság. És nagyon nehezen értem, hogy miért, miért kell eszelősen száguldani, és mindenáron azt bizonygatni, hogy az ő kocsija milyen különleges, mennyivel erősebb, és emberek életét kockáztatni.
Jaj, istenem, csak életben maradt volna - remélem életben maradt - az a lány, akit ott örökre a lelkébe zárt.
Kézcsókkal A.Gy.

sóder 2009.10.20. 13:22:59

Akkor történik halál okozása, ha az ember csak úgy, becsukott szemmel megy és csak megy előre, és nem érdekli, hogy mi van az útjában.Ez a halál okozás már az "ámokfutó" végreménytelenségű szomorúságában, s halál-hitében gyökeredzik ugyan, de még mindig felelősséggel mások iránt.Az azonban, amikor csak az ego vezeti az embert, és csak önmaga célja érdekli, az az ember nem képes önmagát sem irányítani, ezért másokért sem vállal felelősséget.Azt az ép ésszel aligha kibírható fájdalmat, amelyet e száguldó elütéssel okozott családtagnak, vagy a másik embernek, sajnos érzelmi,lélekjelenlétbeli, jelllembeli felelőtlenségénél fogva ő már orvosolni sohasem fogja a gyászolóknak, mert a baleset okozója ezúttal eleve készségtelen ember.Nagyon erős lélekjelenlét kell ahhoz, hogy ha egy baleset kivételes és egyedi esetben elkerülhetetlen, akkkor is csak mi áldozódjunk föl benne, hogy a többiek borzalmas eseményünket látva időben el tudják kerülni a veszélyt, a bajt, és ők így megmenekülhessenek.Azt a vezetőt nem lehet egy napon említeni a humanista emberrel, és az emberséggel sem.Bocsánat a gondolataim tágabb térbe futtatásáért, de úgy éreztem az igazsághoz ez is hozzá tartozik, és egyébként alapvetően fájó együttérzéssel félek én is belegondolni a baleset Domoklész kardjába, józan ésszel, de ösztönösen mindig féltem a másik embert, főleg a fiatalokat, szeretteimet.

FairyFeller 2009.10.21. 20:50:55

@Dyen: Dyen, olyat éltél át, amely a végső határig juttatott alapvetően együttérző, magas érzelmi intelligenciájú jellemed megerősítésében.
Bár én ilyen megrázkódtatást még sohasem éltem át, leírásodon keresztül mégis átérzem és együttérzek Veled.
Ugyanúgy remélem, hogy az emberi életeket sikerült megmentenetek, mert ebben a megpróbáltatásban Neked is szereped volt! Remélem előbb-utóbb tudomást szerzel arról a jó hírről, hogy ebben a felelőtlen és szörnyű balesetben minden életen maradtat sikerült megmenteni.
Kérlek, lehetőség szerint számolj be erről!

Nagy tisztelettel!

Dyen 2009.10.21. 22:33:39

T. AsperJán Úr, Fairyfeller!

Köszönöm az együttérző szavakat. Rettenetesen megviselt az eset, főleg a tehetetlenség érzése miatt.
Szerencsére épp ma hallottam hírt a sérültekről: a vezető sérülése volt a legsúlyosabb, legalább fél év kell, hogy talpra álljon, a kislány fejérülését nagyon szerencsésen tudták megműteni, valószínű nem lesz feltünő a nyoma később sem. Szegény megharapta a nyelvét, néhány nap múlva szedik ki a varratokat belőle. A másik utasnak a lába sérült, de a körülményekhez képest ő is jól van. Egyikük sem volt bekötve, ezért zuhantak ki az autóból.

A borzasztó az, hogy az emberek nem tanulnak mások hibájából, azt képzelik velük ilyen nem történhet meg. A legelkeserítőbb az, hogy én hiába vezetek óvatosan, figyelmesen, történhetnek olyan esetek, hogy esélyem sincs kivédeni a balesetet.
süti beállítások módosítása