HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

P.J. valóban egyedül erőszakolta meg Horák Nórát?

2009.12.06. 16:58 asperjangyorgy

Megjegyzéseimmel FairyFellernek ahhoz az írásához szólok hozzá, amit az EVO KOMMENTJE című írásnál tett közzé.
Lám az élet cáfol.
Egy fiatal férfi meg akart erőszakolni egy 14 éves Lányt (Nóra is ennyi volt), de nem sikerült neki, mert a lány védekezett és elmenekült tőle, nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel rohant haza.
És NÓRA ÜGÉYÉBEN azt akarja a rendőrség bebeszélni a közvéleménynek, hogy a 14 éves Nóra november 23-án, hajnali háromkor, nulla fok körüli hőmérsékletben alulról teljesen lecsupaszítva feküdt a csatakos fűben, kényelmesen elszívott egy cigarattát, aztán felkérte P.J-t, hogy ismét lásson hozzá a megerőszakolásához... Aztán gondolom ismét rágyújtottak és ez így ment másnap délután ötig...
Nagyon remélem, hogy ezt a rendőrség sem gondolja komolyan. A FairyFeller által idézett eset azt bizonyítja, hogy egy 14 éves lányban (Nóra sportolt, erős volt és abban a helyzetben a végsőkig kétségbeesett!!) hihetetlen energia van, nem olyan könnyű egyetlen férfinak megerőszakolnia, kivéve azt az esetet, ha leüti az áldozatát (bár ehhez is közel kell hozzá kerülnie). De Nóra esetében erről nem lehet szó, hiszen a rendőrség szerint ott, ahol megtalálták a holttestét, vígan cigarettázott, amit persze nem hiszek el... Úgy, hogy Nóra eszméleténél volt, P.J. nem tudta volna elhurcoltni, csak nagyon komoly nyomokat hagyva. Ha leütve odavonvolszta volna, akkor is eltüntethetetlen nyomokat hagyott volna. Hogy Nóra önszántából ment oda, azt kifejezetten kétlem. Az lehet, hogy kést nyomott P.J. a hátához. De ez sem áll meg, mert akkor nem gyújtott volna rá. Tehát valami sántit.
Vagyis nagy valószínűséggel nem ott történt az erőszak, ahol a holttestét fellelték.
Ha nem ott, akkor P.J. lakásán (ha ugyan nem másén!!! - kocsival gyorsan el lehetett bárhova vinni, ha mellette megálltak és ketten a hátsó ülésre berántották!!!)
Ha P.J. lakásán történt az erőszak, akkor valahogy oda kellett Nórát vinni, és akkor az előbbi két változat áll fenn, ill. képzelhető el, de az is nagyon hehezen, hiszen Nórának tudnia kellett, hogy ha szót fogad, mi vár rá, vagyis menekülni próbált volna.
Egészen más a helyzet, ha mégis többen voltak a helyszínen. Ketten, hárman sokkal könnyebben boldogultak volna. Igen ám, de ha Nóra meglát az úton egy ilyen férfi-csoportosulást, elképzelhetően megfordul és visszarohan a műv.házhoz, nem kockáztat - sok minden miatt biztosak lehetünk ebben, nem akarom részletezni, nehogy rasszitának mondjanak.
Tehát vagy elbújt két-három alak, vagy mégis marad a kocsi-változat, azzal ugyanis gyorsan befogható, meglephető az egyedülálló lány...
Vagyis az a verzió, hogy ez az egész P.J. műve, a valóság apró mozaikjai szerint nem nagyon áll meg. Akkor pedig mégis el kellene gondolkodnia a rendőrségnek, hogy karba tett kézzel üldögélhet-e vagy esetleg nem ártana tenni valamit.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr391578222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evo 2009.12.07. 10:44:06

A mai napig nagyon kusza ez az egész. Én még azon vagyok elakadva hogy vajon igaz-e a híresztelés hogy Pocsadék otthonában tartózkodik? Ha igaz a híresztelés, akkor bizony oka van hogy szabadon "védekezik??"...
Nem lenne rossz, ha ennek a hírnek utána tudnánk menni valahogy, mert ha igaz, akkor egészen biztos hogy más is van a dologban és feltételezhetően vádalku történt a háttérben. Az viszont kizárja, hogy egyedül volt az elkövető.

FairyFeller 2009.12.07. 16:03:06

@Evo: Nekem az is nagyon gyanús, hogy ez a "híresztelés" korántsem új. Másfél hónapja ezen a fórumon valamelyik bejegyzés alatt, valamelyikünk már jelezte, hogy hallott ilyen dolgokat, nevezetesen, hogy látták P.J-t Lacházán. Jóval az előzetes letartóztatása után! De mivel akkor nem-igen kapott további megerősítést a dolog, így mi sem vehettük komolyan. Most viszont más a helyzet. Csillagocskám és Dyen iy beszámolt olyan szóbeszédekről, amelyek a közvetlen szomszédságból, illetőleg több ember megerősítéséből következnek. A szóbeszéd sokkal elterjedtebb és alaposabb.
Én is azt remélem, hogy valahogyan többet is megtudhatunk erről. Talán nekünk kellene nyomába eredni a sztorinak...?
Azt hiszem a "tudásunk" alkalmassá tenne minket erre, technikailag is kivitelezhető, ha elszánnánk magunkat.
Nyilvánvaló, hogy a hivatalos szervek mélyen hallgatnak, egyenesen titkolóznak. Itt a háttérben, "fű alatt" történnek a dolgok. Az is nyilvánvaló, hogy Horák Nóra és Kiskunlacháza szimbóluma, az Emlékkő politikai jelentőséggel bír. Ez mára bebizonyosodott. Így nem várhatunk semmit a hivatalos, avagy prominens médiumok részéről. Erről tanúskodik az is, hogy mindössze egyetlen hírportál, a radikális jobboldali Barikád számolt be Nóra tragédiájának évfordulójáról és az is, hogy szinte egyedül csak a "szélsőséges" Kuruc Info számolt be a kiskunlacházi fokozott rendőri készültségről. Minden más médium mélyen hallgatott! Tény. Mert ódzkodnak, tartanak ettől a szimbólumtól. Nem szeretnék, ha az emberek tudatába jobban is beférkőzne, hogy a választások előtt túl sok emberre hatással legyen...
Nagyon furcsa dolgok történnek itt. El tudom képzelni, hogy titokban alkut kötöttek P.J-vel és mivel presztízskérdés az ügy, ezért nem szeretne a politikailag irányított rendőrség, így a politika nyilvánosan meghasonulni, ellentmondásba kerülni. De erre egyre kevesebb az esélye! Ugyanis bebizonyosodhat, hogy P.J. nem az egyedüli tettes és az is bebizonyosodhat, hogy joggal gyanakodott az egész település, illetve a legtöbb együttérző roma társtettesekre.

És most szeretnék tisztázni valamit. A jóindulatú emberekben is felmerülhet az a gyanú velem kapcsolatban, hogy rasszista volnék. Azért, amiért a cigányokat hátrányosan tűntetem fel számos kommentemben. Nos, egyszerű a válaszom: tényeket írok be. Igyekszem megalapozott információkat megosztani a blogot olvasóakkal.

Nálam nem számít a kinézet, a származás, a "hovatartozás". Csakis a morális és az értékrendi jellemzők alapján ítélek meg egy másik embert. Nincsenek nagy elvárásaim, nem keresem a rosszat másokban. Sőt! Ellenkezőleg. Csak sajnos, vannak olyan emberek, akik még az alapvető emberi normákat sem tartják be, amit egy embertől el lehet várni. Ettől függetlenül nem nevezek egy embert sem állatnak. Legfeljebb embertelennek. Ennyi a magyarázatom.

Nem különben: a szívem választottja perzsa származású, hasonlít a romákra, na nem egészen, de a bőrszínével. Nagyon kedvelem a perzsa (iráni) ételeket és gyakran járok ilyen étterembe, ahol sok más iráni is megfordul, akikkel időnként elbeszélgetek. Azt mondják a közel-keleti emberek vendégszeretete messze földön híres és ebben elismerten kiemelkednek az irániak, világmércével mérve is. Ez a tapasztalatom. Némelyikük éppen úgy néz ki, mint a romák. És...? Akár roma is lehetne. És...? Általában nagyon figyelmesek, körültekintőek, kedvesek, kommunikatívak. Pedig szeretnek hangoskodni. Egyszersmind egy igazi kultúrnép benyomását keltik.

Tehát nálam nem számít a származás, a kinézet. A vallási hovatartozást is elfogadom, ameddig nem akarnak "rám erőszakolni" valamit. Sajnos ritkább az ilyen...

Evo 2009.12.08. 08:26:03

@FairyFeller: Szerintem itt senki sem gondolta hogy rasszista lennél. Annak kiderítéséről meg hogy P szabadon van....igen, annak utána járhatunk akár mi is valamilyen formában.
A tegnapi beírásomat kicsit átgondoltam. Ha vádalku született és azért van szabadon, akkor nem hiszem hogy az otthonában tartózkodna, hiszen veszélyben lenne az élete az alku miatt.
Lehet valószínűbb hogy ha az otthonában tartózkodik, akkor nem is volt köze a gyilkossághoz, csak egy báb, aki a nyilvánosság előtt magára vállalta (mint ahogy Te is említetted, ez a rendőrségnek presztízskérdés volt), aztán minden ment tovább. Szóval ilyeneken jár az agyam mostanság..

FairyFeller 2009.12.08. 14:46:03

@Evo: Köszönöm a visszajelzésed, néha "természetszerűleg kiborulok" és ilyenkor nem tudok higgadtan fogalmazni, de azt hiszem ez a normális, a HELYES. Nem úgy, ahogy azok az átkozott politikusaink, akik pókerarccal, a pénzben dúskálva nézik végig az emberek mindennapi szenvedését, illetve dehogy nézik: magasról tesznek rá...
Csillagocskám pontosan megfogalmazta és Dyen is leírta, hogy P.J-t ELKÖLTÖZTETTÉK. Állítólag néhány hónapja látták a településen, de akkor a hír úgy tűnt, hogy kacsa. Most viszont több visszajelzésre, többek közt a szomszédokéra hivatkoznak ezek az értesülések, Csillagocskám -azt hiszem, hogy az a "HORÁK NÓRA EGY ÉVE HALOTT" bejegyzés alatt- írja: személyesen beszélt az érintett szomszédokkal. Dyen pedig szintén megerősítette, hogy Kiskunlacházán elterjedtek ezek az információk, vagyis kell lennie alapjuknak.
Ennek értelmében nincs az otthonában, a háttérben titokban történik valami a hatóságok és a média teljes titoktartásával. Ezt a feltételezést erősíti az a tény is, hogy a november 29-i fokozott rendőri készültségről sem számolt be egyetlen prominens médiatermék sem. Itt minden "a fű alatt" történik. Politikai érdek fűződhet ehhez, amelynek kapcsán a nyomozás érdekeire fognak hivatkozni, amikor majd -hamarosan- kiderül, hogy az ügy -Répás József véleményének megfelelően- további meglepetéseket is tartogat. Ha lehet még fokozni a zűrzavart, ha lehet még tovább ködösíteni, akkor ők olybá tűnik, ezen fáradoznak. De persze nem akarnak meghasonulni, nem bírnák a kritikát, ami a "sikeres nyomozás" jutalmazásából, illetve az ügy országos feléledéséből következne, nem utolsó sorban kihatással lenne a szavazók véleményére is...Így gondolom.

Keselyőbérc 2009.12.09. 09:53:57

Kedves György!

Szerintem senki sem hiszi el, hogy Nóra önként ment a nyirkos avarú erdőbe a fárasztó buli után a hajnali sötétségben azzal az undorító féreggel. Talán még a rendőrök sem hiszik el ezt
a változatot. A hitvány gyilkosnak – aki tehette tettét egyedül is – módjában áll bármit mondania. Amit mond, az nem biztos, hogy úgy is van, sőt, sokkal valószínűbb, hogy állítása köszönő viszonyban sincs a valósággal. Jól felfogott érdekében megpróbálja ügyvédje segítségével más megvilágításba helyezni a történteket. Mondhatná az igazat is, de az olyan mértékben kiábrándító, és szégyenteljes volna, hogy inkább nem teszi!
A rendőrség eddig semmilyen részletet nem tisztázott, és gondolom, hogy a jövőben sem teszi meg.
Most, hogy ismert az elkövető, és tényleg nem voltak többen, a helyi lakosoknak már nem kell félniük a rémtől. Ez is nagy dolog, akkor is, ha sokára került kézre a tettes!
Egy potenciális sorozatgyilkost sikerült kivonni a forgalomból, még mielőtt újra ölt volna!
Nézzük miféle emberi torzóval állunk szemben:

Hajnalban lesben áll az utcán, mert nőt akar – bármi áron - .
Megtámadja.
Megerőszakolja.
Kirabolja.
Elmegy a temetésre, hogy együttérezhessen a családdal.

Eddig a tények, most a feltételezéseimet mondanám. Nóri soha nem ment volna el ezzel a
mocsokkal sehová. Sem nappal, sem este, sem pedig hajnalban. A megtámadott lány azonnal hevesen védekezni kezdett, ezért rögtön elhallgattatta. Innen kezdve azt tett a halott lánnyal, amit akart. Az ötven kilós testet ölbe kapva nyomok nélkül vihette bárhová. Elegendő ideje maradt a nyomok megzavarására is. Nyugodtan cigizhetett is a rőzserakás árnyékában, senki sem zavarta. Mialatt sok szállal elszívott , átgondolta, hogy mit tegyen. Néhány cigarettát a lány szájához érintett, hogy úgy tűnjön, ismerősökkel volt ott. Utólag ki tudja megmondani,
hogyan került a cigaretta Nórához? Az ékszereket, személyes holmikat győzelmi trófeaként vitte magával, hogy utólag dicső tettében gyönyörködhessen.
Szerencsére sikerült elfogni! Most, hogy megfelelő helyen van, rendesem viselkedik, jól táplálkozik, talán még sportol is, élvezi a jó fűtést, tiszta ágyneműt, és hasonszőrű társak
együttérzése mellett tölti hétköznapjait. Talán az sem zavarja, hogy elpusztította Nórit,
tönkretette családját, szeretteit.
Vajon felebarátai meglátogathatják egy beszélgetés erejéig a börtönben?

Balatoni Napsugár 2009.12.10. 06:04:31

Kedves Keselyőbérc!
Azt hiszem ezt a mesét egyes-egyedül Te hitted el ebben az országban!
Jó Neked, hogy még tudsz egyáltalán hinni, ráadásul az igazságszolgáltatásnak! (akiknek csak a nevük az, az édekük nem!)

Keselyőbérc 2009.12.10. 07:45:35

Kedves Balatoni Napsugár!

Nem hiszek ám én el olyan könnyen bármit! Az igazságszolgáltatás pedig nem létezik magyarföldön. Jogszolgáltatással helyettesítették, mely inkább a vicc kategóriába sorolható.
Én is, mint sokan mások, tudásom hiányát hittel, és feltételezésekkel pótolom. Megpróbálom elképzelni, hogy mi történhetett. Ki is alakul egy kép, egy megoldás, de a valóság távol állhat ettől.
Egy fontos előrelépés azonban történt, elfogtak valakit, akiről bizonyítani tudják, hogy gyilkolt.
Lehettek többen is, de nem kizárt, hogy mégiscsak
egy elkövető volt. Ha többen voltak, és előkerült közülük egy, akkor jó esély van rá, hogy a többi sem rejtőzködhet sokáig. Miért is vállalná egy magára azt, amit többen követtek el? Mert megfenyegették, mert alkut kötöttek vele, mert bolond, mert fedezni kíván egy etnikai alapú bandát? Nem tudhatjuk. Az összeesküvéshez pedig
több partner együttműködésére van szükség. Tegyük fel, hogy úgy van, ahogyan sokan hiszik, és a hatalom a maga eszközeivel eltitkolná a történteket. Ez esetben soha nem kerülne elő a gyilkos -hacsak önként nem jelentkezne -, de ő sem kerülne élve bíróság elé! Egyszerűbb dolog nem kinyomozni valamit, mint ártatlan -akár fogyatékos - embereket rávenni arra, hogy eljátsszák a gyilkost!

törökszultán 2009.12.12. 20:44:12

Én még mindig azt kérdezem, hogy mi van akkor, ha nem a büdös volt?

törökszultán 2009.12.12. 20:46:39

Én még mindig azt kérdezem, hogy mi van, ha a büdös nem hazudik?

FairyFeller 2009.12.26. 15:05:54

A VÁRVA VÁRT -LEHETSÉGES- MAGYARÁZAT, A NEM HIVATALOS "(IND)OK", AMIÉRT NEM VETETTEK BE RENDŐRKUTYÁT A HORÁK NÓRA-GYILKOSSÁG SZÍNTERÉN:

"Áramot vezetett a kerítésbe, és felfegyverkezve két hete az éjszakákat is az élelmiszerüzletében tölti egy győrszemerei férfi"

...
"Háromszor törtek be eddig hozzá fél év alatt. Állítása szerint azt is tudja, hogy kik az elkövetők. A vállalkozó szerint kevés a rendőr, a járőröknek 22 község biztonságáért kell felelniük...a kár eléri a 800 ezer forintot. Nem kenyérért, tejért jönnek a tolvajok, az alkoholt, a dohányárukat és az édességet lopják...Követeltem, hogy hozzanak rendőrkutyát – meséli a vállalkozó. Az első esetben nem hoztak, a második esetben újra követeltem, ám akkor is az volt a nyomozónak a válasza, hogy majd 6 nap múlva tudnak hozni, de hát az akkor már nem ér semmit – folytatta szomorú történetét Neuschel Béla. Mondtam a rendőröknek, hogy ez olyan, mint az egészségügy: már a rendőrkutyára is várólista van...- 'Tudom, hogy akár 5 évet is kaphatok, de már ez sem érdekel'...A községben önbíráskodástól tartanak, ha a rendőrség nem lép." (...)

-> www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=301912

Keselyőbérc 2009.12.27. 18:25:23

Kedves Fairyfeller!

Én sem értettem, hogy miért nem próbálkoztak kutyával! Ha megtették volna, még aznap előállíthatták volna a mocskot! Tételezzük fel, hogy minden úgy történt, ahogy a rendőrség tálalta.
Még a legsilányabb kutyájuk sem tévesztett volna nyomot 200 m-en! Az ugyebár nem titok, hogy több
nyomkereső kutya is rendelkezésre áll. Mikor kívánják alkalmazni a kutyáikat, ha nem pont az ilyen esetekben? Talán nem járok messze az igazságtól, hogy még a tragédiát követő napokban is szagot fogott volna az eb, amennyiban valakinek eszébe jut odavinni!
Inkább arra gondoltam, hogy mély keréknyomokat találtak a kiserdőben, és ezek után nem látták értelmét kutyával követtetni a tettesek gépjárművét.
Ha nem ez lehetett az ok, akkor csak nagymértékű szakmai hiba állhatott a háttérben!

FairyFeller 2009.12.27. 23:24:59

@Keselyőbérc: Kedves Keselyőbérc!

Igen ám, ezzel a kézenfekvő lehetőséggel a lehető leggyorsabban és a lehető legolcsóbban eljutottak volna az elkövető(k)ig. A brutális körülmények, a rengeteg nyom, a teljesen "állatias", semmire tekintettel nem levő rémtett is arra engedhette következtetni a nyomozókat, hogy rövid úton elkapják a nyavajás(ok-a)t. Biztosan tudomásodra jutott már Neked is, hiszen eléggé elterjed információ, hogy Nórának el volt törve a gerince és egyéb olyan súlyos, belsőszervi sérüléseket is szenvedett, amelyek szinte kizárják, hogy puszta kézzel követtek el rajta erőszakot.
A sok nyom miatt, gyors eredményt ígértek. Répás József, a polgármester a nyomozóktól is úgy tudta, hogy több elkövetőt keresnek, a rögzített -szám szerint öt- DNS-nyom alapján. Egészen március végéig így tudta mindenki, akkoriban cáfolták meg korábbi állításukat, miszerint az 5 nyom egyazon tettestől származik. Érdekes, hogy akkoriban történt Kiskunlacházán az ominózus "gyerekcsíny" (ala Kolompár Orbán), amikor is egy 12 éves kislányt támadtak meg az utcán fényes nappal csoportosan és meg akarták erőszakolni. A lányt szintén Nórának hívják és ismerte Horák Nórát (ezt az egyik közösségi portál is alátámasztja), bár ezt egyesek tagadták, mert nem akartak összefüggésre okot adni. Kár, hogy ez a bizonyos ok már meg volt korábban is. És ekkoriban állított a település Emléktáblát Horák Nórának, ott ahol a holttestét megtalálta édesapja: "Mindazok tiszteletére, akik áldozatul estek egy embertelen világnak"...
Innentől még zavarosabbá kezdett válni az egész ügy, ezt mi itt valamennyien jól tudjuk.
7 hónap, 12 felső beosztású nyomozó ("elit nyomozó"), több mint 70 DNS vizsgálat, több, mint 100 millió forintos nyomozási költség és elfogták a 150 méterre elő P. Józsefet. Ezután gyorsan "lezavarták" az ügyet és jöhetett a jutalom osztogatás... Csakhogy az ügy még koránt sem zárult le! A legújabb, megalapozottnak nevezhető információk szerint többen is látni vélték a gyanusítottat Kiskunlacházán, rendőrök társaságában és azt itt több fórumozó is megerősítette (Csillagocskám; Dyen), hogy a szomszédok állítása szerint elköltöztették, mivel tanúvédelmi programban vesz részt, ugyanis megváltoztatta a vallomását. Az ügy még folyamatban van, "fű alatt". Azt még a hivatalos közlésekből tudjuk, hogy a vallomását soha nem tudták összeállítani, mert állandóan megváltoztatta.

Tehát itt tartunk...több, mint egy év telt el, több, mint 100 milliót költöttek a nyomozásra, ahelyett, hogy egy rendőrkutyával már másnap eljutottak volna (esetleg...) a tettes(ek)ig.

Én úgy tudom, hogy Pest-megyében csak néhány ilyen kutya van, pedig igény nyilvánvalóan volnaa sokkal többre is. Más itt a probléma. És más a Horák Nóra-ügyben is.

Én úgy látom, szándékosan történtek így a dolgok, ahogy. Nem is akarták kinyomozni, hogy mi történt valójában. Túl kockázatos volt ez az EP-választások előtt és túl kockázatos ez most, körül-belül 4 hónappal az országos választások előtt. Nem csak a kormánypártnak, de az ellenzéknek is.
Néhány hónapig még komoly érdekek fűződnek ahhoz, hogy ne lehessen fordulat az ügyben.
Bízok benne, hogy egyszer kiderül a teljes igazság és arról hitelesen és részletesen tájékoztatják a világot. Mert nagyon sokakat érdekel. Azért, hogy Nóra végre békében nyugodhasson. Kicsilány beteljesíti tragikus küldetését, amellyel felhívja a figyelmünket arra, hogy ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk az ártatlanok életét.

asperjangyorgy 2009.12.31. 15:01:27

Részlet a Stop mai írásából:
Már januárban lezárulhat a nyomozás P. József ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy egy éve, Kiskunlacházán ő erőszakolta és fojtotta meg a 14 éves Horák Nórát. Noha a férfival és ügyvédjével még csak a következő hónapban ismertetik a nyomozati anyagot, azt a STOP megtudta, hogy két helyen vitatkoznak egymással az állítások. A rendőrség szerint P. a gyilkosság előtt megerőszakolta áldozatát, a férfi ezt tagadja. A másik ellentmondást a gyilkosság módjával kapcsolatban kell a hatóságoknak feloldaniuk.

P. azt állítja, hogy betapasztotta a kislány száját, hogy ne tudjon kiabálni, és ez alatt fulladt meg, ugyanakkor a rendőrök feltételezése szerint, ami a szakértői anyagban is megerősítenek, P egyszerűen a nyakánál fogva megragadta a kislányt és megfojtotta. A szakértők nyomokat találtak a lány nyakán, és úgy tűnik, a férfi szorításától néhány porc is eltörött a lány légcsövében.al Horák Nóra légcsöve eltörött. Erről sem volt eddig szó. (Tehát nem a gerince, hanem a légcsöve?) És eddig azt sem mondták, hogy P. József nem életében, hanem holtában erőszakolta meg Nórát. Tehát előbb megölte és utána erőszakolta meg. Vagyis: az a verzió, hogy Nóra közben vidáman cigarettázott P. Józseffel, nem áll meg. Sőt: ez az egész ügy, úgy, ahogyan a rendőrség találni szeretné, egyáltalán nem áll meg. Ugyanis ha P. J. fojtogatta volna Nórát, akkor a lány körmei alatt bizonyos nyomoknak lenniük kellett volna, mert bizonyára nem tűrte ellenállás nélkül. És folytathatnánk a kérdőjeleket. És egy kérdés: mit csinált ebben az ügyben öt hónap alatt a rendőrség, ha még mindig itt tart?

Szóv

Dyen 2009.12.31. 15:43:43

Egy másik kérdőjel amiről szintén nem beszéltek eddig :

"Kik cigarettáztak a kiskunlacházai gyilkosság helyszínén?
Horák Nóra feltételezett gyilkosa már mindent tagad

A tetthelyen ismeretlenek által hagyott cigarettacsikkek miatt még nem sikerült a rendőrségnek lezárnia a nyomozást a Kiskunlacházán tavaly decemberben meggyilkolt Horák Nóra ügyében. Feltételezett gyilkosa időközben módosította az elfogásakor tett beismerő vallomását.

Lényegében már befejezte a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Kiskunlacházán tavaly decemberben meggyilkolt Horák Nóra (14) ügyében, a nyomozás lezárása - és így a vádemelés is - azonban még várat magára. A Népszabadság információi szerint két, a gyilkosság helyszínének közelében talált cigarettacsikk okoz fejtörést a nyomozóknak. Az azon rögzített DNS ugyanis nem a gyilkosság gyanúsítottjától, P. József (25) helyi lakostól származik, és nem is az áldozattól. Bárki dobta is el - lehettek akár a kislányt kereső rendőrök, polgárőrök és civilek is -, az illető ott járt a tetthelyen, s a rendőrök azt szeretnék tudni, ki volt és mikor járt a gyilkosság helyszínén.
...
a nyomozás megnyugtató lezárása érdekében megkeresik azt vagy azokat, aki, illetve akik a két „ismeretlen eredetű" cigarettát a tetthelyen eldobták. Elejét kívánják venni, hogy a gyanúsított és védője azzal védekezhessen, hogy az igazi gyilkos az, aki az ő távozása után cigarettázott a kislánnyal." Nol

Na akkor ezzel el lehet bíbelődni a következő évezredig :(

asperjangyorgy 2009.12.31. 16:02:33

Kedves Dyen!
Nagyon remélem, hogy családi ügyei megoldódtak. Egészséget, türelmet, és elfogadható életkörülményeket kívánok.
Ami a kommentjét illeti:
azt csak a rendőrség tudja elképzelni, hogy a gyilkosság színhelyén azok dohányoztak, akik fellelték. Az apja és a polgárőr-helyettes lelte fel. Ők biztosan nem gyújtottak rá a helyszínen és nem pöfékeltek. (Egyáltalán dohányoznak?) A rendőrök pedig, miután megérkeztek, lezárták a helyszínelés idejére a területet. Tehát ők szintén nem taposhattak el ott csikket. Ennyire idióta nem lehet egyetlen nyomozó sem, hogy a kislány teteme mellett ledobjon és eltaposson egy csikket. Nekem volna valami más ötletem. Mi van, ha azokat a csikkeket azok hagyták ott, akik jelen voltak Nóra megölésénél? Például. És aztán azt se adja már be a yard, hogy P.J. előbb véletlenül megölte a kislányt, és utána a holttesttel közösültz, az úgyanis nem nemi erőszak, "csak" kegyeletsértés. Nóra halála meg ugye merő véletlen, baleset, mert ugye egyértelmű, hogy véletlen roppant össze a gégéje. De az se áll össze, mert hol roppant össze a gégéje: az úton, ahol összetalálkozhatott P.J-vel? Ha ott, akkor valami nyomának csak kellett lennie annak, hogy a tettes odacipelte, ahol fellelték. De sorolhatnám az újabb és újabb kérdéseket. Olyan kérdéseket, amikre a kihallgatás első órájában választ kaphatott volna egy normális rendőrség. Viszont lehet, hogy immár soha nem kapink rá választ. Az okos bíróságunk pedig felmenti P.J-t, mert messziről kláétszik rajta az ártatlanság. Na, elment a kedvem az egész szilvesztertől - igaz, nem is volt. Annyi aljasság láttán csak elszorul a szívem.

asperjangyorgy 2009.12.31. 16:06:57

Kedves Dyen -
nem találom a Nolon a cikket. Ha nem gond, megtenné, hogy elküldi a linket? Kézcsókkal AGY

asperjangyorgy 2009.12.31. 16:26:30

Megtalálktam a cikket. Közzéteszem, mert olyan zavaros, hogy az már szégyen a lapra és az újságíróra:
Lényegében már befejezte a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Kiskunlacházán tavaly decemberben meggyilkolt Horák Nóra (14) ügyében, a nyomozás lezárása - és így a vádemelés is - azonban még várat magára. A Népszabadság információi szerint két, a gyilkosság helyszínének közelében talált cigarettacsikk okoz fejtörést a nyomozóknak. Az azon rögzített DNS ugyanis nem a gyilkosság gyanúsítottjától, P. József (25) helyi lakostól származik, és nem is az áldozattól. Bárki dobta is el - lehettek akár a kislányt kereső rendőrök, polgárőrök és civilek is -, az illető ott járt a tetthelyen, s a rendőrök azt szeretnék tudni, ki volt és mikor járt a gyilkosság helyszínén.

Horák Nóra 2008. november 23-ra virradó éjszaka lett - minden jel szerint szexuális indíttatású - gyilkosság áldozata. Holttestét Kiskunlacházán, a művelődési ház közelében, egy parkban találták meg. Sem a gyilkost, sem más gyanús alakot nem látott senki a bűntény feltételezett időpontjában.

Horák Nóra november 22-én a helyi diszkóban szórakozott barátaival. Egyedül indult egyik rokonához, szüleivel azt beszélte meg, hogy nála tölti az éjszakát. Nem érkezett oda, és haza sem ment. Szülei, a helyi polgárőrökkel és a rendőrség segítségével végigjárták a település minden utcáját, mígnem a művelődési háztól pár száz méterre rátaláltak a kislány holttestére. Ezt követően mondta Répás József, Kiskunlacháza polgármestere, hogy „elég volt a roma erőszakból", mintegy azt sejtetve, hogy Nóra gyilkosai romák lehettek. Nem azok voltak.

HIRDETÉS
Ajánlott cikkek
Horák Nóra gyilkosa több lányt is megerőszakolhatott

.
Horák Nóra mobilját és iratait megtalálták gyilkosa házában

.
Kiskunlacháza: egy nem hihető gyilkosság
A tetthelytől 250 méterre lakó P. József 2008 november 22-én este az egyik szomszédos település diszkójában szórakozott barátaival. Késő éjszaka autóval érkeztek vissza Kiskunlacházára. P. a művelődési ház közelében búcsúzott el társaitól, majd gyalog indult haza. Útközben találkozott Horák Nórával, akivel feltehetőleg ismerték egymást.

P. - ahogy a rendőrség illetékesei fogalmaztak - akkor éjjel mindenképpen szeretkezni akart; mindegy volt számára, hogy kivel. A balszerencse Horák Nórát vezette az útjába. Hogy azután pontosan mi történt, csak sejteni lehet. P. fanszőrét és ondóját megtalálták a kislány testén. A DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy a rögzített minták tőle származnak.

Elfogása után P. lényegében beismerte tettét. Lakásának átkutatása közben egy porszívó porzsákjából előkerültek Horák Nóra eltűnt dolgai, igazolványa, mobiltelefonja, és a tárcája.

Információink szerint azonban P. időközben többször is módosította vallomását. Már csak annyit ismer el, hogy akkor éjjel találkozott a lánnyal - bár szerinte, ami utána történt, abba a lány beleegyezett. Tagadja viszont, hogy ő fojtotta volna meg, nehogy valaki felfigyeljen a sikolyára, ahogy azt az elfogását követően tett beismerő vallomásában elmondta. Szerinte járt ott még valaki, aki megölte a lányt.

P. védekezéséhez jól jött a két cigarettacsikk, amelyeket a tetthelyen találtak a helyszínelők. Mindkettőn azonosításra alkalmas minőségű DNS-t rögzítettek, azt azonban egyelőre senki nem tudja, hogy kinek a DNS-ét. Bár a rendőrség biztos abban, hogy P. János személyében Horák Nóra gyilkosát fogták el, a nyomozás megnyugtató lezárása érdekében megkeresik azt vagy azokat, aki, illetve akik a két „ismeretlen eredetű" cigarettát a tetthelyen eldobták. Elejét kívánják venni, hogy a gyanúsított és védője azzal védekezhessen, hogy az igazi gyilkos az, aki az ő távozása után cigarettázott a kislánnyal.

Dyen 2009.12.31. 16:34:55

Kedves Asperján Úr!

Köszönöm jókívánságait. Remélem én is (már csak a remény maradt), hogy hoz valami jót is az új év. Sajnos gondjaink nem oldódtak meg, ha lehet még rosszabb is a helyzetünk, nagylányom betegsége is rettenetesen aggaszt :(
Próbálok néha másra is gondolni, de nagyon nehéz...

Ha ritkán is szólok mostanában hozzá, azért maradok hű olvasója :) Dyen

FairyFeller 2010.01.01. 16:35:13

A másik bejegyzés alatt írtam újévi üdvözlést egy Vályi Nagy Géza "reménykeltő" verssel, de sajnos valamilyen technikai malőr következtében nem olvasható, így itt újra üdvözölném Asperján urat és a blog minden kedves látogatóját 2010-ben! Fényes remények beteljesülésével áldott Új Esztendőt kívánok őszintén, Mindenkinek!

Az örök szomorú ügy kapcsán pedig az a véleményem (Asperján úr felveti, hogy hivatalos információk alapján a légcsövét törték el Nórának, talán mégsem a gerincét), hogy minket igazolnak. 1 éve ezekre az információkra várunk és még mindig csak morzsákat kaptunk. Feltételezhetően a legtöbb dolgot még most sem tudjuk, mondjuk a Nórán elkövetett brutalitásról (hivatalosan...), sőt én tudok 1-2 teljesen biztosra vehető, biztos forrásokból származó információt, amelyeket részben itt is leírtam korábban. Ezeket -gondolom- kegyeleti okból mély titokban tartják.

Pontosan tudtuk eddig is, hogy nem stimmel P. József vallomása. Azt is tudtuk, hogy már számos alkalommal megváltoztatja. Közülünk néhányan tudni véljük azt is, hogy a háttérben egy más jellegű nyomozás folyik, amelyben P. "csupán másodhegedűs" ebben a brutális tettben és hogy jelenleg titkos helyen tartózkodva tanúvédelemi programban vesz részt.

Ebből a személyes következtetésemet már leírtam, amely politika hátterű és amelynek célja, hogy a választások előtt semmiképp se derüljön ki az igazság. Sajnos azt kell gondolnom, hogy ez teljes valószínűség szerint eszerint a feltételezett a forgatókönyv szerint fog bekövetkezni. Avagy -legalább addig- nem fog történni semmi sem.

Most tájékoztattak minket (és az ügyet nyomon követőeket) azért, mert valamit mégis kellett írniuk. Valószínű információkat, igaz állításokat kevertek (szokás szerint) valótlan, illetve elferdítő állításokkal, amelyek fedezik a háttérben zajló törekvéseket.

Egyetértek Dyen-nel ebben (is), ez időhúzás és ebben (is) nagy tekintetben előnyben vannak az igazságra áhítozóakkal, Nóra lényével szemben.

rugach 2010.01.18. 14:34:03

Vannak gyilkosságok,melyeknél soha sem derül ki az igazság.Ilyen volt annak idején Solymosi Eszter meggyilkolása is és úgytudom,hogy a körmendi gyerekgyilkosról,Tánczos Gáborról is kiderült,hogy ártatlan.Nem szeretném,de sajnos elképzelhető,hogy Nóri meggyilkolása is kiderítetlen marad:(
Félek,egyre jobban félek,hogy valamiképp e mögött is politika van és akkor annyiban marad az egész:(

FairyFeller 2010.01.18. 16:03:25

@rugach: "Minden politika." - mondta a püspök Pelikánnak a Tanú című filmben...

És mennyiszer beigazolódni látszik a mondás... :(
Képzelhetjük, hogy egy ilyen nagy közfigyelmet felkeltő, felháborodást kiváltó ügyben (és nem csak ebben!) ennyire "Palira vesznek" minket, akkor mi lehet azokkal az ügyekkel, amelyek csupán a szürke háttérben zajlanak. Belegondolni is félelmetes.
Éppen ezért tartom magam is szimbolikusnak Szögi Lajos halálát, Horák Nóra tragédiáját, Ophélie Bretnacher rejtélyét, Marian Cozma kivégzését, a salgótarjáni -semmire tekintettel nem lévő- brutális gyilkosságot, stb-stb...

Ezeket nem egy könnyű eltusolni. Nem egy "Bebaszalek" nevű istenháta mögötti településen történt egyik sem, hanem kvázi az ország szeme léttára. A származás engem ugyan nem érdekel, sohasem. Embereket nézek, rászorulókat, vagy éppen embertelenséget és bűnözést.

Néha úgy érzem, hogy direkt csinálják ezt velünk, az ország lakosaival. Mintha szándékosan dühítenének, hogy aztán a hévünkkel az orrunknál fogva vezessenek...
Ki tudja milyen aljas háttere van mindannak a politikának, amely ezt az országot vezérli...? Mert hogy nagyon okos, ördögi emberek állnak a hatalom felett, valóban csak a bolondját járatják velünk...?

Elnézést azoktól, akik ódzkodnak az összeesküvés elméletektől és a paranoiától.

Msx 2010.03.27. 20:32:34

Szép estét !

Ma este hallottam barátaimtól, hogy a rendőrség a család beleegyezését kérte, mert Nóri holttestét exhumálni szeretnék ! Ugy tudom, jelenleg a család nem járul hozzá !

Minden jót !

asperjangyorgy 2010.03.28. 10:40:03

Kedves Msx, kötve hiszem, hogy majdnem másfél év után a rendőrség exhumáltatni szeretné Nóra földi maradványait. Pontosan tudják, hogy másfél év után a lány részek jelentős része, a lebontő baktériumok munkájának eredményeként, semmivé enyész. Maradnak a szívósabb részek (inak stb.), de három év után lényegében már csak a csontváz. A maradványokon sok kutatni való nincs. Vagyis ez csak szóbeszéd lehet. Ha valami esetleg mégis történne, feltétlenül tudósítson bennünekt.

FairyFeller 2010.03.28. 21:42:24

Kedves György!

Tudjuk, hogy vitatott a Nóra holttestén felfedezett sérülések mértéke és mivolta. A névtelenül nyilatkozó rendőr, a különböző megbízhatónak tekinthető forrásokból hozzánk eljutott, kiszivárgott, esetenként több irányból is megerősített, információk a részletekről nagy ellentmondásban állnak a hivatalosan közölt (Kékfény) "csekény mértékű sérülésekkel".

A "kerítéshez préselt" lány többszörös hámréteg sérüléséről az interneten megjelent félhivatalos rendőrségi forrásból értesülhettünk. A gerinc megsérülését családi hozzátartozótól (az Ő nevét nem írhatom le), egy baráttól tudhattuk meg (ez is több megbízható forrásból megerősített információ), illetőleg a légzőcső megsérüléséről is a hatóságok nyilatkoztak.

A lemeztelenített lány hátán (...?) található külsődleges sérülések bizonyosan a kerítéshez nyomás következtében keletkeztek.

Nagyon érdekes, hogy volt (illetve) van nekünk egy részletes, gyakorlatilag naturalista leírásunk is a "Horák Nóra holttestén talált sérülésekről", a felsoroltak közül ha nem is mind, de több nyilvánvaló megerősítést kapott.

Tehát végezetül feltenném a kérdést: nem lehet, hogy mégis a "durva sérülések" tisztázása érdekében merült fel (ha igaz) a nyomozókban a holttest újbóli megvizsgálása?

Elképzelhető, hogy valami zavar volt az első vizsgálatoknál...?

Mert emlékszünk azokra a kijelentésekre a korábbi médiabeszámolókból, míg egyikben megerősítette az erőszak tényét, a másikban nem...tehát a boncolási jegyzőkönyvvel kapcsolatban több ellentmondás is felmerült korábban.

Egy újabb furcsaság, a sok közül ebben az ügyben, amely az egész nyomozást hiteltelenné teszi számomra.

De lehet, hogy valóban csupán egy szóbeszédről van szó! Azonban én el tudom képzelni, hogy valóban történik valami a háttérben, a médianyilvánosság teljes kizárása mellett.

Remélem hamarosan tisztázódik, hogy mi történik pontosan. Egy biztos az előzmények ismeretében a találgatások mindenképpen jogosak!

rugach 2010.04.01. 12:41:44

Istenem!Miért nem hagyják békén Nóri szegény szüleit?!
Most ezzel az exhumálással jönnek?!
Ha valamit igazán meg akartak volna tudni,azt meg is tudhatták volna mikor még frissen volt halott Nóri.

FairyFeller 2010.04.01. 15:34:25

Remélhetőleg békében hagyják már nyugodni Nóra testét, amely fizikailag pokoli kínokon mehetett keresztül...A lelke, Nóra lelke, a lénye azonban máig nem nyugodhat s talán sosem nyugodhat... :'(

Talán ha egyszer kiderülhet a teljes igazság...talán majd akkor.

***

Járókelők mentették meg a megtámadott nőt

"Járókelők fogták le azt a 46 éves férfit, aki egy nőt akart megerőszakolni még szombaton hajnalban egy XIII. kerületi kapualjban - olvasható a rendőrség honlapján. A férfi a Váci út egyik kapualjában lökött földre egy fiatal nőt és a ruháját letépve megpróbálta megerőszakolni. A nő segélykiáltásaira többen odaszaladtak és sikerült is lefogniuk az erőszakoskodót, akit aztán átadtak a kiérkező rendőröknek."

-> www.origo.hu/itthon/20100328-jarokelok-fogtak-le-egy-eroszakoskodot.html

***

Halott nőt találtak a Boráros tér közelében

"Egy női holttestet találtak csütörtök reggel a főváros IX. kerületében...a holttest a délelőtt fél 10 körül a Petőfi hídtól északra, a Nehru-parton található parkban, egy vízműaknát borító domb oldalában feküdt. Az áldozat egy középkorú nő volt, aki teljesen meztelenül, a hátán feküdt a füvön...A rendőrség ezekről, illetve az ügy további részleteiről későbbre ígért tájékoztatást." (...)

-> www.origo.hu/itthon/20100401-halott-not-talaltak-a-boraros-ter-kozeleben.html

asperjangyorgy 2010.04.01. 16:01:40

Kedves FairyFeller! Ritkán szoktam vitatkozni magával, most mégis kénytelen vagyokj ezt tenni. Én, aki, sajnos, jóval idősebb vagyok magánál, úgy gondolom, hogy egy 14 éves gyerek soha, de soha nem nyugodhat, nem lehet békéje és azoknak sem, akik szerették vagy emberileg együtt éreznek az áldozattal és a családjával. Egy 14 éves gyermek vére és halálra az égre kiált. Az olyen borzalmas, mint a tényői két kis áldozat, a két kis angyalka leányka. Nem, ezt soha nem lehet megbocsátani. Akkor sem lehetne, ha azt a mocsok P.J-t a farkánál fogva lógatnák fel, vagy naponta kiszelnének a testéből a lekéből öt dekát. Igen, az ilyen mocskos, aljas dögöt a végtelenségig kellene kínozni és gytörtni, amíg már maga nem könyörög a halálért. Az, hogy kap 15 évet és a börtönben egészen kielégítő koszon tartják, naponta terített asztalnál zabál, őrök vigyáznak a nyugalmára, napközben sakkozik, tv-t néz, a kondícionáló gépen edzi magát.... miközben, miközben igen, ott a kislacházi temetőben örökre holtan, soha már fel nem támaszthatóan a földben van az a 14 éves gyerek, akit a kéjvágya és a heverjai kéjvágya( mert továbbra is szenet meggyőződésem, hogy voltak ott még a tett elkövetése körül nehányan) a legmocskosabb, a legaljasabb módon elpusztított. Nem, Horák Nóra soha, de soha nem nyugodhat se a földön, se az égben, se a lelkünkben, mert jóvátehetetlen az ellene elkövetett iszonyatos bűn: egy mocskos, aljas szemét (és társai!!!!!!!!!!!!) elvette a legszebbjét: az életét, a gyermekkorát, a jövőjét, a lét-idejét, mindent! Hogyan nyugodhatna meg???? Hogyan lelhetne békét egy ember, illetve a mi lelkünk, amíg ez a mocsok, alja szemét él és virul és negyven éves korára újabb lehetőséget kap majd a gyilkolásra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rugach 2010.04.02. 09:26:51

Nóri lelke a mennyországban van,az örök boldogságban.Angyallá lett,mint ahogy angyallá lettek az apró szentek Jézus idejében és ma is,mikor abortusszal sok magzatot gyilkolnak meg.Azoknak is van már lelkük,nem csak a megszületett embereknek.
De mi,akik még itt vagyunk a földön,csak földi módon tudunk gondolkodni.Borzalmas amit tettek Nórival és megbocsáthatatlan vétek.Mártírhalált halt,mint ahogy mártírhalált halt Jézus is.Épp most,húsvétkor ünnepeljük Jézus feltámadását,ki meghalt értünk és megígérte nekünk az örök életet,ha követjük őt a szeretet útján.

FairyFeller 2010.04.02. 13:37:17

Kedves György!

Öntől a kritikát is nagy becsben tartom. Sokkal több kritikára számítottam Öntől és más Bloggolóktól itt, hiszen nem egyszer írtam meggondolatlan, sületlen, olykor nem eléggé megalapozott, vagy az én felfogásomat messze meghaladó, az én gondolati teherbírásomon sokszorosan túltevő súlyú gondolatokat.

Talán most nyilvánult meg ez a legjobban. Én magam elképzelni sem tudom, miféle borzalmas szenvedésen, kínokon ment keresztül Nóra, elsőként testileg, közben és végezetül lelkileg. Fel sem foghatom azt a kárt, ami történt. És ez igaz minden áldozatra, mindenkire akiket Nóra szimbolizál, mindenkire akikre gondolhatunk, nem csak saját környezetünkben, hanem messzi, távoli vidékeken a világon mindenhol.

Amikor azt mondom: együttérzek, az nem lehet valós kijelentés részemről...hiszem megérteni talán megtudom, mi is történhetett, de elképzelni, felfogni REMÉLEM soha nem fogok, még fele ennyire rémisztőt sem.
Amit üzen nekünk az élet, azt mindannyian megértettük: mindennél fontosabb a megelőzés, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló szörnyű tragédia többé elő ne fordulhasson, tennünk kell ellene. Mindannyiunknak! Minden embernek.

Szükségszerűnek érzem a lelki megbékélést, különben Nóra lényének szenvedése örökké fog tartani...szeretnék hinni ebben, de lehet hogy csak magamat csapom be.

Kedves György, abban teljesen egyetértünk, hogy Nóra máig nem nyughat :'(
Felvetettem magamban, hogy talán, talán majd egyszer megnyugodhat, talán ha az igazság kiderül, talán ha az emberek, a társadalom megérti ezt az üzenetet, talán ha azt mondhatjuk: Nóra halála nem volt hiábavaló, talán sokan emiatt fognak megmenekülni a köztünk bujdosó szörnyek karmai közül.
Talán majd akkor Nóra úgy érezheti, beteljesítette küldetését, szenvedése révén sokakat megmentett.
De még akkor sem biztos, hogy így lesz. És sajnos semmi sem biztos. Csak egy dolog: megtörtént.
És ezt a szomorúságot nem lehet elviselni remény, útkeresés nélkül.
Egyik bejegyzésében írta, hogy azokkal az áldozatokkal, akikkel együttérez, az ismerősei közé fogad.
Magam is biztos vagyok abban, hogy Nórának valamennyien itt a blogon ismerőseivé lettünk, és általa másokért is szólunk, mások védelmében.

FairyFeller 2010.04.02. 13:50:12

A visszafelé második kommentemben például idéztem kettő, a napokban történt esetet. Egy fiatal nőt, talán még tinédzsert, egy 46 éves (...) megtámadott, hajnalban és meg próbálta letépni ruháit, megerőszakolni. Csak mások segítségével menekült meg.
Könnyen lehet, hogy hasonló (vagy megegyező!) tragédia történt volna 2010. március 27-én Angyalföldön, mint amilyen 2008. november 23-án történt Kiskunlacházán.

Ha pedig megtörtént volna, csupán találgathatunk, hogy a kampányidőszak közepén mennyire "dobta volna fel" a sajtó az esetet, lehetett volna e a lány számára olyan képviselő, polgármester, mint amilyen Répás József...
De szerencsére, valóban csupán szerencsére, a lány megmenekült, mások lefogták a támadót.

Nem volt ilyen "szerencsés" az a középkorú, talán 30-as nő, akit Petőfi-híd környékén találtak holtan tegnap reggel, TELJESEN MEZTELENÜL.

A sajtó egyelőre hallgat. A médiumok hallgatnak. A Rendőrség hallgat. Mindenki hallgat. Ismerős.

Vajon érte is fognak beszédet mondani? Vajon az Ő emlékére is emelnek majd emléktáblát?
Vagy csupán egy ismeretlen, névtelen áldozat lesz, a rendőrség számára "kényelmes" ügy, nem olyan, mint amilyen Horák Nóra ügye (és erről sem beszélhetünk múlt időben)...?

Megtudjuk.

Balatoni Napsugár 2010.04.02. 14:52:17

Tisztelt Asperján Úr, Tisztelt Blogolók!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok!
Asperján Úrnak külön jó egészséget, sok boldogságot, hosszú-hosszú életet, hogy még sokáig itt lehessen velünk!
Tiszta szívből!

asperjangyorgy 2010.04.02. 15:33:03

Kedves balatoni Napsugár! - Nagyon nagy igény van, volna már magára: süssön, süssön!!! Nagyon köszönöm a figyelmességét. Remélem, rövidesen esedékes lacházi látogatásunkkor személyesen is találkozunk.
ÉN IS KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK MAGÁNAK ÉS A BLOG VALAMENNYI LÁTOGATÓJÁNAK. Kézcsókkal a.gy.

FairyFeller 2010.04.02. 15:40:01

"Felkavaró látvány fogadta tegnap reggel a Boráros tér melletti partszakaszon sétálókat. A parkban egy meztelen nő holtteste feküdt a lépcső tövében, csak néhány rádobott ruhadarab takarta el a halottat a kíváncsiskodók elől. A rendőrség reggeltől késő délutánig helyszínelt, sokáig a nyomrögzítők is tanácstalanok voltak: gyilkosság történt-e vagy természetes halál érte a nőt. Végül az orvosszakértő úgy nyilatkozott: a nő valószínűleg kihűlés következtében vesztette életét...sikerült azonosítaniuk a középkorú nőt. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a halálesetet. Arra egyelőre a szóvivő nem tudott válaszolni: vajon miért volt meztelen a holttest, halála előtt vagy után vetkőztették le, eltűntek-e az asszony értéktárgyai, felmerülhet- e esetleg segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja? Környékbeliek szerint a Duna-parton nem ritkák az alkalmi légyottok. Elképzelhetőnek tartják, hogy a nő ittas állapotban volt, a szexuális aktus után elaludt, s a teste kihűlt az éjszakai hidegben."

-> www.borsonline.hu/news.php?hid=28500

***

Néhány ruhadarab...amely a "kíváncsiskodók" elől eltakarta a holttestet. Vajon a saját ruhái voltak, vagy (mint azt gyanítom) már a rendőrök borították rá...?

Hol vannak a ruhái, értéktárgyai?

Az orvosszakértő valószínűsíti: kihűlés következtében halálozott el. Emlékszünk arra az esetre, amikor egy meggyilkolt nyugdíjas asszony halálát az orvosszekértő agyvérzésben állapította meg, majd a boncasztalon több késszúrást fedeztek fel a hátán...?
Ezekről a "valószínűsítésekről" a véleményem nem változott, jó néhány korábbi eset kontextusában.

Elég sokat helyszíneltek, elég sokat tudhatnak, mégis titkolóznak. Megint egy gyanús körülmény: "a nyomrögzítők is tanácstalanok voltak: gyilkosság történt-e vagy természetes halál érte a nőt"...

"Elképzelhetőnek tartják, hogy a nő ittas állapotban volt, a szexuális aktus után elaludt"

Ezt egy vérvételből ki lehet deríteni...

Várom az eredményeket, még akkor is ha kampányhajrá van...!

Gyanús...gyanús...

FairyFeller 2010.04.02. 15:43:41

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Asperján úrnak, és minden kedves Bloggolónak és egyúttal családjuknak!

asperjangyorgy 2010.04.02. 15:50:12

Kedve FairyFeller!
Lényegileg nem kritika volt, amit a bejegyzésére megfogalmagalmaztam. Nincs miért bírálnom magát. Csak azt és annyit akartam mondani azoknak, akik hangsúlyozni szokták, hogy örök békét és nyugalmat kívánnak Nóra testének és lelkének, hogy én ezt a kifejezést, megfogalmazást nem tudom elfogadni, mert egy 14 éves gyerek, aki szőrnyű erőszakos halált halt, abnormális körülmények között távozott közülünk. Neki még volt hét-nyolc évtized életideje, még várt rá a szerelem, a boldogság, az anyaság, a teremtés, a gyermeknevelés, sok-sok öröm és az élettel együtt járó szenvedés, de egy kéjsóvár moskos szemét mindezt elvette tőle. Ő, akár kívánjuk neki, akár nem, már nyugszik, mint ahogy a halálban mindannyian kvázi elnyugszunk. De mindenki, aki meghalt, a mi emlékeinkben, gondolatainkban, szívverésünkben él tovább, és ott nincs, nem lehet megnyugvás és béke, mert nem tudjuk Horák Nórát feltámasztani, az életét visszaadni. Akkor sem tudnánk, ha P.J. életét elevennék, de nem veszik el. Mivel majd nem csoportosan elkövetett cselekményként tárgyalják az ügyét, így maximum kap 15 évet, de lehet, hogy csak 12-öt és ha jól viselkedik, akkor annak is csak egy részét kell leülnie. És ő él tovább, elképzelhető, mivel jó fizikumú, hogy még hatvan, hetven évig. És a maga primitív módján kéjelegve fog emlékezni arra az éjszakára, amikor az övé lett - ERŐSZAKKAL - egy szép, kedves, formás, tiszta lelkű, érintetlen gyermeklány. És ha erre gondolok, már pedig minden normális és józan ember ere gondol, akkor nincs béke és megnyugvás a lelkemben. Nóra 3-5 év alatt teljesen felszívódik a semmibe, csupán a csontjai maradnak. Közben pedig ez az alja ember él, virul, kiadósan táplálkozik, naponta beszélget a börtönbeli haverjaival, gyúrja magát a kondigépeken, a börtönorvos havonta megvizsgálja, hogy minden rendben van-e az egészségével, ha beteg, körültekintően gyógyítják, kórházba siet vele a mentő, ott ugyanolyan kielégítő orvosi ellátást kap, mint bárki más, aki egy életen át fizette az egészségügyi hozzájárulást... összefoglalóan: ezt hívják humánus törvénykezésnek. Pedig a Tízparancsolat egyértelműen megfogalmazza szemet szemért, fogat fogért - és akkor azzal még nincs semmi rendezve, egyszerűen csak egy emberi selejt ki van iktatva az élők sorából. De a humanista joggyakorlat nem így intézkedik. Évente a gyilkos kb. 3-4 millió forintjába kerül az adófizetőknek, ha mondjuk ül 15t évet, akkor 45-60 millió forintot kell kifizetni, hogy egészségesen, fitten visszakerüljön a normális emberek világába, és újra megölhessen egy 14 éves lányt. És akkor visszaesőként kap ismét 15 évet. Mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy a börtönben letöltött évek után majd szelíd galambként és tisztességes lényként kerül szabadlábra. Nem! Gyilkosként! Mert aki gyilkolt, arról semmilyen börtön, semennyi eltelt év le nem törölheti, hogy GYILKOS! És majd az akkor élőknek egy gyilkossal, egy alja lénnyel kell naponta érintkezniük, és tisztelni a személyiségi jogait, mert a börtön után, elvileg, ugyanolyan "tisztességes" emberként kell kezelni, mint azt, aki soha senkire nem emelt kezet. Hol van itt a humánum? Hol???

FairyFeller 2010.04.06. 01:01:15

Április 19-én kezdődik a Pest Megyei Bíróságon a kiskunlacházi H. Nóri sérelmére elkövetett emberölési ügy tárgyalása

-> www.kisalfold.hu/belfold_hirek/kiskunlachazi_gyilkossag_harom_het_mulva_kezdodik_a_targyalas/2149336/

...
"Kende Katalin elmondta, hogy a Pest Megyei Bíróságon Szalai Csaba bíró vezetésével először április 19-én, majd 22-én tartanak tárgyalást a kiskunlacházi gyilkossági ügyben. A per a vádirat ismertetésével, illetve P. József vádlott meghallgatásával kezdődik, de az is elképzelhető, hogy néhány tanúvallomásra is sor kerülhet már az első héten - fűzte hozzá a sajtótitkár. A Pest Megyei Főügyészség idén március 2-án nyújtotta be vádiratát az illetékes bírósághoz. A főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István akkor MTI-nek adott nyilatkozata szerint a vádirat legfontosabb megállapítása, hogy minden valószínűség szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. József erőszakolta és ölte meg 2008. november 23-án az akkor 14 éves H. Nórit...Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója korábban azt mondta az MTI-nek: a közvélemény és a sajtó részéről is hatalmas nyomás nehezedett a Pest megyei nyomozókra. Mindenki azonnali, látványos eredményt várt. Miközben többen az ügy eltusolásával vádolták a rendőrséget, a 10 ezer lakosú települést házról házra járva kellett átfésülni, nem feledkezve meg az ügy egyéb, messzebbre mutató szálairól sem - tárta fel a nyomozás hátterét Papp Péter. Mint mondta, a rendőrség erejéből és pénzéből is rengeteget emésztett fel a hét hónap után eredményre vezető nyomozás. Csak a hemogenetikai ( a DNS nyomok beazonosítására szolgáló) vizsgálat 52 millió forintba került. A nyomozók szinte az első perctől biztosak voltak benne, hogy ott ölték meg a lányt, ahol később holttestét megtalálták, illetve hogy egyetlen személy követte el a szörnyű tettet...Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, továbbá erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a férfit, akinek először április 19-én kell bíróság elé állnia. Papp Péter szerint ha beigazolódnak a gyanúsított ellen felhozott vádak, 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik." (...)

***

ÚJRA IDÉZEM:

"A nyomozók szinte az első perctől biztosak voltak benne, hogy ott ölték meg a lányt, ahol később holttestét megtalálták, illetve hogy egyetlen személy követte el a szörnyű tettet..."

Egy mondatban 2 ellentmondás a korábbi állításokkal!!!

Sőt, a cikkben az is szerepel (amit fentebb nem idéztem, mert már tudtuk), hogy:

"Miután P. József észlelte, hogy Nóri meghalt, a néhány méterre lévő kiserdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé..."

TEHÁT: NEM OTT ÖLTÉK MEG NÓRÁT, AHOL KÉSŐBB MEGTALÁLTÁK.
A NÉHÁNY MÉTERRE LÉVŐ KISERDŐBE VONSZOLTÁK A HOLTTESTÉT. VAGYIS: NEM AZ ERDŐBEN ERŐSZAKOLTÁK ÉS ÖLTÉK MEG.

Akkor pontosan hol? Az utca kellős közepén? "Mégjobb!" :'(

Ha biztosak voltak az "egy elkövetős verzióban", ahogy korábban fogalmaztak, "a helyszín beszélt", AKKOR miért kerestek hónapokig több elkövetőt?

Azért, hogy a 150 méterre élő P. József "legyen nyugodt", érezze úgy, hogy a zsaruk rossz nyomon járnak? Miközben addig is tízmilliókat költöttek a nyomázásra, miközben P. József állítólagos "szórakozó-társai" mindvégig tudták (és ebben nincsen ellentmondás!), hogy P. J-nek mindenképpen közel lehet az esethez és 11 millióért még csak nem is adtak le egy fülest...?

Bizonyosan: NEM. Nem állja meg a helyét a mese.

Vannak itt olyan részletek, amelyekhez képest a nem hivatalos információk tűnnek hitelesebbnek. Ilyen például az, amelyekre a polgármester alapozta és alapozza máig az álláspontját. Nevezetesen: a gyilkosság után alig néhány nappal bizonyos körök, csoportok tagjai elköltöztek a településről, több hétre.

Meg aztán volt valami szó-beszéd egy másik gyilkosságról, amelyik egy az ügyben érintett személy ellen történt, aki -állítólag- el akarta mondani mi történt...?

Ez utóbbi fele annyira sem megalapozott ugyan, mint az előző tényező, de a bizalom csakis akkor állhat vissza, ha ezeket a részleteket, és annyi sok más részletet (más ügyekben is!) rendesen tisztáznának.

JAAAA, hogy -épp ellenkezőleg- titkosítanak...?! AZ MÁS!

FairyFeller 2010.04.08. 12:15:46

EGÉSZEN rövid hír: Megöltek egy fiatal nőt Tatabányán

...
"Gyilkosság áldozata lett egy fiatal nő kedden Tatabányán, holttestére az utcán találtak rá - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel. "A holttestet egy kutyáját sétáltató nő fedezte fel" - mondta Léber Gabriella. A gyilkosság körülményeiről a rendőrség később ad tájékoztatást." (...)

-> www.origo.hu/itthon/20100408-megoltek-egy-fiatal-not-tatabanyan.html

Vajon minek tudható be ez a titkolózás, a teljes hírzárlat, már 1 napja. Remélem nem a választások az oka...mert az rosszat jelent. Úgy is mondhatnám: dupla tragédia.

Kíváncsi vagyok mi történt szegény fiatal nővel, talán még csak egy 18-19 éves lányka volt a fiatal felnőtt nő...

Egy biztos: megölték.

FairyFeller 2010.04.08. 16:22:40

A salgótarjáni után: tatabányai muki

Újabb (de még mindig kevés!) információk

Megkéseltek és megfojtottak egy nőt Tatabányán!

...
"Megkéseltek és megfojtottak szerda délután egy fiatal nőt Tatabányán, a gyilkosság feltételezett tettesét a bejelentés után három órával elfogták - mondta a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az elkövető a nő élettársa volt." (...)

-> bulvar.ma.hu/tart/cikk/dc/0/67232/1/kekhirek/Megkeseltek_es_megfojtottak_egy_not_Tatabanyan

(a "Kapcsolódó írások" is figyelemre méltóak)

ÉS amit az InfoRádióban hallottam

Az elkövető 46 éves férfi, aki tavaly decemberben egy családi összetűzésben fizikailag bántalmazta az áldozatot, emiatt költözött el onnan a fiatal nő (érdekességként írom, hogy míg a férfi -S. Sándor- korát nem titkolják, a nő -D. Erika- életkorát eleddig nem közölték).

A nő éppen munkába indult tegnap (vagy kedden...?), akikor a férfi -ismerve a szokásos útvonalát- saját állítása szerint békülő szándékkal útját állta, le akarta szólítani. A nő nem volt hajlandó a beszélgetésre ÉS MOST JÖN A LÉNYEG: "ELŐKERÜLT" (ezt a rendőrségi szóvívő így közli) EGY KÉS, amellyel többször megszúrta a fiatal nőt (mindez közterületen), de mivel ettől nem halt meg, végül megfojtotta.

***

Egyelőre ennyit tudni, PLUSZ még azt, hogy a rendőrség az általunk már korábban a Horák Nóri-ügy kapcsán feszegetett "emberölés alapeseteként" kezeli a történteket és nem előre eltervezett gyilkosságként, hanem hirtelen felindulásból. Így 10-15 évet kaphat érte.

Egyelőre ennyit tudhatunk. Ami elsőnek felötlik bennem: ugye nyilván egy normális ember nem hord magánál kést, főleg akkor nem ha békülőek a szándékai.

A salgótarjáni mukinál -aki szintén "szerelem"-féltésből ölt- egy bozótvágó kés volt, és végzett volt párjával, illetve annak új barátjával (szintén közterületen).

Vajon hány éves volt Erika, a fiatal nő?

FairyFeller 2010.04.08. 17:00:30

Sajnos nem lep meg: a tatabányai muki előélete

...
"Egy fiatal nő holttestét a nyílt utcán találták meg, szerda délután. A nőt, 46 éves élettársa ölte meg. A 29 éves nőt élettársa többször megszúrta, de egyik sem volt halálos, végül pedig megfojtotta. A férfi részletes beismerő vallomást tett. A férfi kihallgatásakor elmondta élettársával megromlott a kapcsolatuk, nemrég szakítottak. A férfi szerdán reggel, a munkahelyére vezető úton várt a nőre, mert ki akart békülni. Békülés helyett azonban veszekedni kezdtek és a dulakodás során a férfi háromszor megszúrta a nőt. Végül, hogy elhallgattassa, megfojtotta. A férfi a gyilkosság után a kést útközben eldobta, ezt a nyomozók meg is találták. Majd hazament, kabátot váltott és a városban bolyongott míg a rendőrök meg nem találták. A 46 éves férfi büntetett előéletű, ellene jelenleg is két eljárás van folyamatban. A férfi egyébként tavaly decemberben súlyosan bántalmazta a nőt, akkor az asszony feljelentést is tette, de nem kérte a távoltartást. Akkor egyébként a férfi el is költözött közös otthonukból. A nőnek van egy 8 éves gyereke is, aki a korábbi bántalmazáskor szintén jelen volt, őt most ideiglenesen rokonoknál helyezték el." (...)

-> www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=149559

Erika 29 éves volt. Egy többszörösen súlyos lelki túlterheltségnek kitett 8 éves gyermeket hagyott itt köztünk. :'(

A cikkben kép is található, a kietlen helyszínről, ahol a gyilkosság történt.

Újabb példa, hogy az igazságszolgáltatás nem működik hatékonyan. A többszörösen büntetett előéletű muki ezúttal megölt egy édesanyát.

Most már rá is úgy emlékezhetünk, mint a többi áldozatra: Pénzes Henrietta, M. Szabina, Horák Nóra, Kotroczó Kitti (és barátja) és mások után...

Nagy a titkolózás az éppen 1 hete a Boráros tér közelében fellelt, "teljesen lemeztelenített" halott nő ügyében is.

Ha azt gondolom: nem véletlenül, akkor paranoiás vagyok?

FairyFeller 2010.04.18. 18:34:57

Hétfőn kezdődik a bestiális gyerekgyilkos pere

...
"Másfél évvel ezelőtt szörnyű gyilkosság történt Kiskunlacházán...A szakember szerint a férfi életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat, enyhítő körülményről szó sincs...Rendkívüli gyorsasággal tűzte ki P. József ügyének első fokú tárgyalását a Pest Megyei Bíróság, holott az ügyészség mindössze egy hónappal ezelőtt emelt vádat a 26 éves férfi ellen. Annak idején az egész országban óriási felháborodást váltott ki a hír...A rendőrök hosszú hónapokig nem találták meg, a helyi művelődési házból hazaigyekvő kislány támadóját. Hét hónapba telt, amíg rátaláltak a vélt elkövetőre...A fiatalember először először azt állította, hogy "ijedtében" végzett áldozatával, és a nemi erőszakot tagadta. Később már úgy nyilatkozott: nem biztos abban, hogy egyáltalán ő ölte-e meg a diákot. A férfit ennek ellenére aljas indokból elkövetett emberöléssel és erőszakos nemi közösüléssel vádolják, ami a lehető legkomolyabb büntetést vonhatja maga után...A rendőrség álláspontjában még most is vannak, akik kételkednek. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere például levelet írt 2009. közepén az országos rendőr-főkapitánynak az ügyben. A településvezető úgy vélte, noha továbbra is korrekt együttműködésre törekszik a rendőrséggel és drukkolt a büntetőügy sikeres lezárásáért, a kételyei megmaradtak. Szerinte változatlanul fennállnak a rendőrség korábbi és mostani megállapításai közötti ellentmondások. A nyomozás során számos alkalommal több elkövetőről és több, a helyszínen talált DNS-mintáról beszéltek a nyomozók, míg most egyetlen gyanúsítottról szólnak a rendőrségi hírek - mondta a polgármester. Répás arra hivatkozik, hogy a településén készített közvélemény-kutatás szerint a helyiek 80 százaléka kételkedik az "egyetlen gyilkos" elméletben, ami a korábbi idők rendőrségi kommunikációs hibáinak is betudható. Bencze József az írásra úgy reagált: "a nyomozás során keletkezett információk egyértelműen bizonyítják, hogy egy elkövetőről van szó"..." (...)

-> www.stop.hu/articles/article.php?id=648123

***

Kíváncsi vagyok, hogy valóban megtartják e a tárgyalást, illetőleg szóba hozza e majd az ügyvédnő a gyanúsított -"utóbbi napokra jellemző" (...)- egészségi állapotát...

Balatoni Napsugár 2010.04.19. 07:38:51

Én meg arra vagyok kiváncsi, hogy a média megemliti-e egyáltalán a tárgyalást!?
Vagy hallgatnak róla nagyon mélyen, mint eddig a másfél év alatt!
Szerintem ha Kiskunlacházát elsöpörné valami a föld színéről, már arról sem számolnának be, annyira kussolnak valamiért.

Törpiii 2010.06.23. 14:38:33

Azt is mondták h.5 DNS mintát találtak Nórában ebben van valami ne?!?!:S:S Sztem nem P.József volt az egyedüli tettes...de akkor miért ilyen a rendőrség?mért nem találták még meg a tetteseket?én biztos vagyok benne h.többen voltak....ENNYI

Törpiii 2010.06.23. 14:40:21

Politika???Egy ember élet tehát ennyit ér? Szomorú....Gusztustalan ami ebben az országban megy...De van 1 valaki aki legalább igazságot teremt ezen a földön.....hamarosan.....
addig kitombolhatja magát a sok mocsok és szenny!!!!!!:(
süti beállítások módosítása