HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Látogatottsági jelentés

2010.01.19. 11:01 asperjangyorgy

Tegnap a blog látogatottsági csúcsot döntött: több mint 2500-an voltak kiváncsiak a Horák Nóráról írottakra és egyéb bejegyzésekre. Az adat alapján úgy vélem, hogy a kiskunlacházi kislány tragédiája érdekli és foglalkoztatja az embereket, véleményük van róla, s természetesen a rendőrség munkájáról. Véleményük van akkor is, ha viszonylag kevesen szólnak hozzá, írják le mondandójukat. Lehetőségeinkhez képest a továbbiakban is követjük a nyomozással kapcsolatos eseményeket, s bízunk benne, hogy - bármilyen nyilvános fórumon - előbb-utóbb megszólal a család, nem engedik, hogy a legkisebb szenny is tapadjon kislányuk nevéhez és emlékéhez.

Mivel a leírt és nyilvánossá tett véleményeknek van, lennie kell hatásuknak, az ügy érdekében kérem, minél többen írják le, mit gondolnak, hogyan látják a dolgok alakulását, miként vélekednek arról (ezt persze csak az ügyvédnő nyilatkozata alapján tudjuk), hogy a rendőrség "csupán" az emberölés alapesetével gyanúsítja P.J.-t, vagyis az ügyvédnő nyilatkozata alapján kizárja az erőszakos nemi közösülés, a bestiális kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosság és az előre eltervezettség eléggé nyilvánvalónak látszó tényét. (Jó volna, ha a rendőrség a gyanúsítás okairól, vagyis arról, hogy "csupán" az emberölés alapesetét véli bizonyíthatónak, tájékoztatná a nyilvánosságot).

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr501684203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volfram Attila 2010.01.21. 11:03:30

Az ügyvédnő/védő nyilatkozatára hivatkozva, ha valóban "IGAZ", hogy a Horák Nóra sérelmére a rendőrség tényleg csak az emberölés alapesetével gyanúsítja P.J.-ét, mivel (több mint egy éves, minden területen nagy erejű nyomozás után) ezt véli bizonyíthatónak, akkor ez az igazságszolgáltatás, és az egész társadalom TRAGÉDIÁJA!
És ez, akkor teljesedik be, ha ebben a minősítésben kerül vádemelésre, és bírósági szakba.
Most csak a jogi oldalát nézve az ügynek, ez számomra teljességgel érthetetlen, - HÁT MI VAN ITT ?! KÉRDEZEM!!!
Nem lett figyelembe véve a a büntetőeljárás során törvényileg előírt ("az eset összes körülményére való vizsgálat, a megnyugtató, és minden kétséget kizáró adatok, bizonyítékok összegyűjtése") a bizonyítás érdekében?
Hol vannak tények ( a holttest állapota, a boncolási jegyzőkönyv/ek eredménye, a méregdrága DNS vizsgálatok eredmény, stb., és stb.)??? Vagy ezek nem számítanak?
VALAKI, vagy VALAKIK az ILLETÉKESEK közül már MEGVÁLASZOLHATNÁ ezt az egészet!!!
Gondolhatnának arra, hogy talán nem is "MI" vagyunk hülyének nézve, hanem nekünk van meg "RÓLUK" a nem éppen hízelgő, pozitív véleményünk.

Minden esetre nekem az a személyes véleményem, ha valóban az emberölés alapesete szerinti minősítéssel (amit egyébként én elképzelni sem tudok) kerül tovább az ügy vádemelésre, illetve bírósági szakba, akkor azt úgy is visszaadják, vagy átminősítik (amiben nagyon bízom), és akkor nem mostanában fejeződik be! NA EZ MEGINT TRAGÉDIA !

Volfram Attila 2010.01.29. 07:21:57

Szeretkezés után élve hagyta el az erdőt - állítja a gyanúsított
A rendőrök se felejtik a lacházi gyilkosságot

Házról-házra kutattak az elkövető után, miközben hatalmas nyomás nehezedett a nyomozókra - az egyik legnehezebb esetként tartják számon az ügyet. Évet értékeltek az egyenruhások.

Az ország legnagyobb régiójában tavaly több mint 36 ezer bűncselekmény, többségében vagyon elleni bűntett történt, és 17 kiemelt gyilkossági üggyel is meg kellett küzdeniük a nyomozóknak: a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség - mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a 2009-es évet elemezve az MTI-nek.

A rendőr ezredes szerint mivel a bűnözők előszeretettel ingáznak a főváros és a régió különböző pontjai között, kihasználva az 1,3 millió lakossal együtt járó népsűrűség előnyeit és a vidékitől eltérő, egyfajta közömbösséget sugalló emberi mentalitást, sok a bűnügy. Ennek ellenére 40 százalékos a nyomozáseredményességi mutatójuk. Az igazgató példaként említette, hogy csak a budaörsi kapitányságon több eseten kell dolgozniuk egy év alatt, mint mondjuk egész Nógrád megyében.

Az úgynevezett kiemelt, nagy bűnügyekben évek óta 100 százalékos eredményt produkálnak, s remélhetőleg ez az idén sem lesz másként - tért át a közvéleményt leginkább érdeklő, nagy visszhangot kiváltó emberölésekre Papp Péter.

Mint mondta, a legtöbb fejtörést okozó ügyek közül a 2008-ról áthúzódó kiskunlacházi gyermekgyilkosság megoldása külön is említést érdemel. Egyrészt azért, mert hatalmas nyomás nehezedett a Pest megyei rendőrökre - mindenki azonnali, látványos eredményt várt. Miközben többen az ügy eltussolásával vádolták a rendőrséget, a 10 ezer lakosú települést házról házra járva kellett átfésülniük, nem feledkezve meg az ügy egyéb, esetleg messzebbre mutató szálairól sem.

Mint mondta, a rendőrség erejéből és pénzéből is rengeteget emésztett fel a 7 hónap után eredményre vezető nyomozás. Csak a hemogenetikai (a DNS nyomok beazonosítására szolgáló) vizsgálat 52 millió forintba került. Papp Péter szerint a helyszín „beszélt", vagyis végig biztosak voltak abban, hogy ott ölték meg H. Nórit, ahol a holttestét megtalálták, s egyetlen személy követte el a szörnyű tettet.

A község több száz férfi lakosát ellenőriztek, közöttük a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. Józsefet.

A tárgyi és egyéb bizonyítékok, illetve a DNS-azonosság megdönthetetlen - húzta alá Papp Péter, aki elmondta azt is, hogy a gyanúsított nem vállalta a poligráfos vizsgálatot. Tettét először beismerte, majd „kifarolt", úgy módosítva vallomását, hogy a lányt a "szeretkezést" követően élve hagyta a kiserdőben.

Az ügyben a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség, az elsőfokú ítélet akár még az idén megszülethet - közölte a bűnügyi igazgató, aki szerint a tettes 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A romákat ért gyilkosságsorozattal kapcsolatban Papp Péter megjegyezte: Pest megyében két település, Galgagyörk és Tatárszentgyörgy volt érintett. Ez utóbbi, két életet követelő gyilkosság helyszínén igen súlyos hibákat vétettek a dabasi rendőrök (például azzal, hogy nem függesztették fel a rossz látási viszonyok között, éjszaka megkezdett helyszínelést reggelig), ám a Pest megyei nyomozók, majd az ügyet átvevő Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiköszörülte a csorbát - fogalmazott Papp Péter.

Aláhúzta: a példátlan gyilkosságsorozat felgöngyölítéséért minden érdem az NNI-é. „Több mint húszéves pályafutásom alapján vallom, hogy minden ügy megoldható, csak meg kell születniük azoknak a nyomozóknak, akik meg akarják oldani a már-már megoldhatatlant. Egyfajta bulldogmentalitás és igazi hivatástudat kell, s szerencsére a romagyilkosságok nyomozása során mindez adott volt.

Az elmúlt időszak legbrutálisabb Pest megyei bűnügyét, a gyáli kivégzést kommentálva az igazgató úgy fogalmazott: még őt is meglepte, milyen szenvtelenül, a megbánás teljes hiányát mutatva beszélt kihallgatásakor a gyanúsított volt barátnője agyonlövéséről. A gyilkosságra hosszú időn át szisztematikusan készülő férfit - részben a szerencsének köszönhetően - már a bűntett délutánján sikerült elfogniuk a nyomozóknak. A fiatalember bevallotta tettét, még azt is elmesélte, hogy nyílpuskával is gyakorolt, de a rossz találati arány miatt ezt a módszert elvetette. A gyáli ügy jelenleg vizsgálati szakaszban van - fűzte hozzá Papp Péter.

A főkapitányság egyéb nagy ügyei kapcsán az MTI-nek arra a kérdésére, hogy valóban kulcsszerepe volt-e a Pest megyei nyomozóknak Farkas Péter exsportoló andorrai rajtaütésében, a bűnügyi igazgató azt mondta: a BRFK-val való kiváló együttműködésnek köszönhetően bukkantak Farkas nyomára. "A titkosszolgálati eszközök alkalmazása révén tudtuk, mikor merre jár, majd amikor lankadt a figyelme és hibázott, az andorraiak elkapták"- magyarázta.

A magyar rendőrség, illetve a Pest megyei főkapitányság gyenge pontjairól Papp Péter kifejtette: a megfogyatkozott tekintélyt maguknak a rendőröknek kell visszaszerezniük. Az ország vezetésének bizalma adott, ám sokkal több és jobban fizetett rendőrre van szükség. Pest megyében jelenleg 2.200-an szolgálnak, holott a lakosság létszámát alapul véve 5.000 fős csapat kellene. A járőrök nettó 90-110 ezer, a városi vizsgálók 140-150 ezer, a rendőrtisztek körülbelül 220-240 ezer forintot visznek haza havonta, ami elgondolkodtató - közölte Papp Péter.

rugach 2010.01.29. 10:03:21

Ezt írta egy ismerősöm

" A "DNS nyomokat" nem illik összetéveszteni a spermium által szolgáltatottakkal, mivel egy pl. ujjlenyomat eredményezte DNS minta csak "DNS nyomokat" tartalmaz, és hamisítható, amíg az ondó teljes DNS spektrumot mutat! Ez nem hamisítható!!!
Az 5 különböző DNS a hüvelyben egyértelműsíti, hogy Horák Nórit csoportosan megerőszakolták, majd nagy valószínűséggel a ravasz elkövetők odahívták egy "potya menetre" a félkegyelmű, és a lányra szemetvető szerencsétlent! Valószínűleg, ismerve a cigány ilyen esetbeli hozzáállást, azt mondhatták neki, hogy a lány úgy szereti ha durva, majd bebeszélték neki, hogy ő ölte meg orgazmus közben, csak nem vette észre, de ők "nem köpik be"!
Nem az első ilyen eset! Az egyik volt dolgozóm bátyját a sinekre fektették, és elgázolta a vonat! Öngyilkosságot állapítottak meg, pedig az áldozat keze és lába össze volt kötözve! Mi tudjuk, hogy kik verték, és fenyegették meg korábban többször is, de a rendőrség nem akart tudni róla!
Egy másik ismerősömnek a fia állítólag öngyilkos lett! Felakasztotta magát! Csak a helyszínen járva feltűnő volt, hogy a srác kezei a háta mögött össze voltak kötözve és a fának nem volt létra támasztva, de szék, vagy hasonló sem a kötél alatt! Az elkövetőt ismerem! Akkor és azóta is mindig (ha nincsenek sokan közelben), ha találkozom vele, nagyon csúnyán megverem! Feljelentett már ezért eddig 11 alkalommal, de a rendőrök mindig ugyanazt a választ adják neki: "tudod miért kaptad" (és mindíg van tanu, aki azt bizonyítja, hogy vagy ott sem voltam, vagy önvédelemből tettem)! Különben sem szimpatizálnak a 76 éves nőt kefélgető cigányokkal (ennyi idős az élettársa, a fickó 37 éves"

Balatoni Napsugár 2010.01.29. 11:29:39

Sziasztok!

„Több mint húszéves pályafutásom alapján vallom, hogy minden ügy megoldható, csak meg kell születniük azoknak a nyomozóknak, akik meg akarják oldani a már-már megoldhatatlant."

Ezt mondta Papp Péter a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Nos, valóban igaza van. Azok a nyomozók már megszülettek akik a romagyilkosságokat meg akarják oldani, de azok még nem, akik a magyarok ellen elkövetett gyilkosságokat kéne hogy megoldják!!!!!!!!!! Valószinűnek tartom, hogy soha nem is fognak megszületni.:(

"Házról-házra kutattak az elkövető után, miközben hatalmas nyomás nehezedett a nyomozókra"
Szegények, a hatalmas nyomás miatt sajnálom őket, de ha valóban házról-házra kutattak volna akkor a holttest fellelése után kb. 2 óra múlva el kellett volna kapniuk azt az "egyetlenegy" tettest, aki ráadásul képes volt 5 féle DNS-t produkálni.

Részemről az összegzés annyi:
Az/azok az elkövető/elkövetők már megszületett/ttek, aki/akik elkövették ezt a borzalmat, de azok a nyomozók soha nem is fognak megszületni akik egyáltalán elmondhatnák az igazságot!
Ellenben azokkal, akik elmondják azt, amit megengednek nekik!

Hú, az utolsó 2 mondatom lehet hogy kicsit összevisszaság.:)

rugach 2010.01.29. 12:18:40

Nem Balatoninapsugár.Nagyon jók a mondataid:)
Szegény nyomozók! Óh Istenem.Mekkora nyomásnak vannak kitéve,csak nehogy nyomottak legyenek a végén:( Csak azzal tudnám vigasztalni őket,hogy teher alatt nől a pálma. Szóval talán mielőtt nagyon nyomottakká válnának még akár el is kaphatják Nóri gyilkosait.Ki tudja?! Szurkoljunk nekik,ezzel is növelve amúgy is kicsi önérzetüket.
Mert hát valljuk be. A kudarc, nem egy boldogító igen.
süti beállítások módosítása