HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Horák Nóra meggyilkolásának alapesete

2010.01.26. 14:31 asperjangyorgy

Tegyük fel, hogy alapeset.

Alapesetben gyilkolta meg Pacsai József úr (ha minden igaz, de mi ezt sem tudhatjuk biztosan, amíg a magyar rendőrség, a magyar ügyészség és a magyar bíróság ki nem mondta) Horák Nórát.

Mit jelent az alapeset - amúgy paraszti ésszel?

Azt jelenti, hogy egy 14 éves lány hajnalban megy hazafelé (igaz és tény, hogy egy 14 éves lánynak hajnalban aludnia kell otthon a meleg ágyban, nem pedig buliról egyedül tartani hazafelé, de ezen túl vagyunk), szóval megy hazafelé egy 14 éves lány, és ezt észreveszi egy 26 éves mázsás, 190 cm magas hímnemű nem-emberi lény, és ráront és csak úgy mellesleg nemileg megerőszakolja, utána meglehetősen (illetve kifejezetten) brutális módon meggyilkolja. Vegyük úgy, hogy ez az ilyen állatszerű lényeknél alapeset.

De a 14 éves lány nem bántotta.

Nem követett el ellene semmit.

Minden ok nélkül alapesetben és alapesetként meggyilkolta P.J.

Az én véleményem szerint az ilyen alapesetért, csupán az alapesetért, vagyis azért, mert minden ok és indok nélkül meggyilkolt egy 14 éves gyereket, jobbacska országban kötél, kevésbé jobbacskában 820 év börtön jár sötétzárkában, mivel az ilyen állati lény kiiratkozott az emberi nemből.

Nézzünk már egyszer szembe azzal, hogy egy gyilkosság, akármennyire alapeset is, a legsúlyosabb büntetéssel jár minden normális országban. Mintegy: alapesetként.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr1001703615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volfram Attila 2010.01.29. 08:19:19

Szeretkezés után élve hagyta el az erdőt - állítja a gyanúsított
A rendőrök se felejtik a lacházi gyilkosságot

Házról-házra kutattak az elkövető után, miközben hatalmas nyomás nehezedett a nyomozókra - az egyik legnehezebb esetként tartják számon az ügyet. Évet értékeltek az egyenruhások.

Az ország legnagyobb régiójában tavaly több mint 36 ezer bűncselekmény, többségében vagyon elleni bűntett történt, és 17 kiemelt gyilkossági üggyel is meg kellett küzdeniük a nyomozóknak: a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség - mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a 2009-es évet elemezve az MTI-nek.

A rendőr ezredes szerint mivel a bűnözők előszeretettel ingáznak a főváros és a régió különböző pontjai között, kihasználva az 1,3 millió lakossal együtt járó népsűrűség előnyeit és a vidékitől eltérő, egyfajta közömbösséget sugalló emberi mentalitást, sok a bűnügy. Ennek ellenére 40 százalékos a nyomozáseredményességi mutatójuk. Az igazgató példaként említette, hogy csak a budaörsi kapitányságon több eseten kell dolgozniuk egy év alatt, mint mondjuk egész Nógrád megyében.

Az úgynevezett kiemelt, nagy bűnügyekben évek óta 100 százalékos eredményt produkálnak, s remélhetőleg ez az idén sem lesz másként - tért át a közvéleményt leginkább érdeklő, nagy visszhangot kiváltó emberölésekre Papp Péter.

Mint mondta, a legtöbb fejtörést okozó ügyek közül a 2008-ról áthúzódó kiskunlacházi gyermekgyilkosság megoldása külön is említést érdemel. Egyrészt azért, mert hatalmas nyomás nehezedett a Pest megyei rendőrökre - mindenki azonnali, látványos eredményt várt. Miközben többen az ügy eltussolásával vádolták a rendőrséget, a 10 ezer lakosú települést házról házra járva kellett átfésülniük, nem feledkezve meg az ügy egyéb, esetleg messzebbre mutató szálairól sem.

Mint mondta, a rendőrség erejéből és pénzéből is rengeteget emésztett fel a 7 hónap után eredményre vezető nyomozás. Csak a hemogenetikai (a DNS nyomok beazonosítására szolgáló) vizsgálat 52 millió forintba került. Papp Péter szerint a helyszín „beszélt", vagyis végig biztosak voltak abban, hogy ott ölték meg H. Nórit, ahol a holttestét megtalálták, s egyetlen személy követte el a szörnyű tettet.

A község több száz férfi lakosát ellenőriztek, közöttük a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. Józsefet.

A tárgyi és egyéb bizonyítékok, illetve a DNS-azonosság megdönthetetlen - húzta alá Papp Péter, aki elmondta azt is, hogy a gyanúsított nem vállalta a poligráfos vizsgálatot. Tettét először beismerte, majd „kifarolt", úgy módosítva vallomását, hogy a lányt a "szeretkezést" követően élve hagyta a kiserdőben.

Az ügyben a jövő hét elején benyújtja a vádindítványt a rendőrség, az elsőfokú ítélet akár még az idén megszülethet - közölte a bűnügyi igazgató, aki szerint a tettes 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A romákat ért gyilkosságsorozattal kapcsolatban Papp Péter megjegyezte: Pest megyében két település, Galgagyörk és Tatárszentgyörgy volt érintett. Ez utóbbi, két életet követelő gyilkosság helyszínén igen súlyos hibákat vétettek a dabasi rendőrök (például azzal, hogy nem függesztették fel a rossz látási viszonyok között, éjszaka megkezdett helyszínelést reggelig), ám a Pest megyei nyomozók, majd az ügyet átvevő Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kiköszörülte a csorbát - fogalmazott Papp Péter.

Aláhúzta: a példátlan gyilkosságsorozat felgöngyölítéséért minden érdem az NNI-é. „Több mint húszéves pályafutásom alapján vallom, hogy minden ügy megoldható, csak meg kell születniük azoknak a nyomozóknak, akik meg akarják oldani a már-már megoldhatatlant. Egyfajta bulldogmentalitás és igazi hivatástudat kell, s szerencsére a romagyilkosságok nyomozása során mindez adott volt.

Az elmúlt időszak legbrutálisabb Pest megyei bűnügyét, a gyáli kivégzést kommentálva az igazgató úgy fogalmazott: még őt is meglepte, milyen szenvtelenül, a megbánás teljes hiányát mutatva beszélt kihallgatásakor a gyanúsított volt barátnője agyonlövéséről. A gyilkosságra hosszú időn át szisztematikusan készülő férfit - részben a szerencsének köszönhetően - már a bűntett délutánján sikerült elfogniuk a nyomozóknak. A fiatalember bevallotta tettét, még azt is elmesélte, hogy nyílpuskával is gyakorolt, de a rossz találati arány miatt ezt a módszert elvetette. A gyáli ügy jelenleg vizsgálati szakaszban van - fűzte hozzá Papp Péter.

A főkapitányság egyéb nagy ügyei kapcsán az MTI-nek arra a kérdésére, hogy valóban kulcsszerepe volt-e a Pest megyei nyomozóknak Farkas Péter exsportoló andorrai rajtaütésében, a bűnügyi igazgató azt mondta: a BRFK-val való kiváló együttműködésnek köszönhetően bukkantak Farkas nyomára. "A titkosszolgálati eszközök alkalmazása révén tudtuk, mikor merre jár, majd amikor lankadt a figyelme és hibázott, az andorraiak elkapták"- magyarázta.

A magyar rendőrség, illetve a Pest megyei főkapitányság gyenge pontjairól Papp Péter kifejtette: a megfogyatkozott tekintélyt maguknak a rendőröknek kell visszaszerezniük. Az ország vezetésének bizalma adott, ám sokkal több és jobban fizetett rendőrre van szükség. Pest megyében jelenleg 2.200-an szolgálnak, holott a lakosság létszámát alapul véve 5.000 fős csapat kellene. A járőrök nettó 90-110 ezer, a városi vizsgálók 140-150 ezer, a rendőrtisztek körülbelül 220-240 ezer forintot visznek haza havonta, ami elgondolkodtató - közölte Papp Péter.

rugach 2010.01.29. 09:50:35

@Volfram Attila:

Ezt írta egy ismerősöm

" A "DNS nyomokat" nem illik összetéveszteni a spermium által szolgáltatottakkal, mivel egy pl. ujjlenyomat eredményezte DNS minta csak "DNS nyomokat" tartalmaz, és hamisítható, amíg az ondó teljes DNS spektrumot mutat! Ez nem hamisítható!!!
Az 5 különböző DNS a hüvelyben egyértelműsíti, hogy Horák Nórit csoportosan megerőszakolták, majd nagy valószínűséggel a ravasz elkövetők odahívták egy "potya menetre" a félkegyelmű, és a lányra szemetvető szerencsétlent! Valószínűleg, ismerve a cigány ilyen esetbeli hozzáállást, azt mondhatták neki, hogy a lány úgy szereti ha durva, majd bebeszélték neki, hogy ő ölte meg orgazmus közben, csak nem vette észre, de ők "nem köpik be"!
Nem az első ilyen eset! Az egyik volt dolgozóm bátyját a sinekre fektették, és elgázolta a vonat! Öngyilkosságot állapítottak meg, pedig az áldozat keze és lába össze volt kötözve! Mi tudjuk, hogy kik verték, és fenyegették meg korábban többször is, de a rendőrség nem akart tudni róla!
Egy másik ismerősömnek a fia állítólag öngyilkos lett! Felakasztotta magát! Csak a helyszínen járva feltűnő volt, hogy a srác kezei a háta mögött össze voltak kötözve és a fának nem volt létra támasztva, de szék, vagy hasonló sem a kötél alatt! Az elkövetőt ismerem! Akkor és azóta is mindig (ha nincsenek sokan közelben), ha találkozom vele, nagyon csúnyán megverem! Feljelentett már ezért eddig 11 alkalommal, de a rendőrök mindig ugyanazt a választ adják neki: "tudod miért kaptad" (és mindíg van tanu, aki azt bizonyítja, hogy vagy ott sem voltam, vagy önvédelemből tettem)! Különben sem szimpatizálnak a 76 éves nőt kefélgető cigányokkal (ennyi idős az élettársa, a fickó 37 éves"

Dyen 2010.01.29. 10:58:26

2008. november 25. | 09:40

Kiskunlacházi gyilkosság: a tanúk értékes információkat is mondtak

Vannak már értékelhető adatok a vasárnap hajnalban Kiskunlacházán elkövetett bűntény ügyében, amelynek egy 14 éves helyi kislány az áldozata - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A főkapitányság életvédelmi alosztálya teljes létszámmal az ügy felderítésén dolgozik - mondta Bényi Mónika, hozzátéve, hogy a tanúk kihallgatása során olyan értékes információkhoz jutottak, amelyek közelebb vihetnek a megoldáshoz.

2008. december 29. | 16:34

Egyre közelebb kerülnek a rendőrök a kiskunlacházi gyilkoshoz

Hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében - hangsúlyozta Ármos Sándor rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya, amikor a megye biztonsági helyzetének idei alakulásáról, a rendőrség jövő évi feladatairól nyilatkozott.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a novemberben meggyilkolt kislány ügyében indított nyomozás során már kétszáznál több tanút hallgattak ki. Szavai szerint "szorul a hurok" az elkövető között.

2009. március 06. | 20:10

Kiskunlacházi nyomozás - biztos, hogy nem ússza meg Nóri gyilkosa

"Nagyon sok mindent tudunk a gyilkosról: ismerjük a szokásait, a habitusát, ám megnevezni még nem tudjuk az illetőt" - közölte a rendőrség.

- több száz kiskunlacházi férfi elszámoltatásán túljutva - immár a tettes búvóhelyének közelében járnak - tájékoztatta Papp Péter
A bűnügyi igazgató hozzátette: jelenleg a Kiskunlacháza térségében lévő településeket fésülik át a rendőrök, és a tanyavilágot is nagyító alá veszik. Napról napra bővül a kihallgatottak köre, és a DNS-minták vétele is folyatódik.

2009. május 22. | 08:45

Ki ölte meg Nórit? Megrázó részletek a kiskunlacházi gyilkosságról!

Egy szexuális bűncselekmény helyszínén általában fele annyi nyom sincsen, mint amennyit tavaly november 23-án hagyott H. Nóri gyilkosa. A fanszőrzettől a testváladékon át a lábnyomokig minden bűnözői "névjegyet" ott hagyott, ennek ellenére nyoma sincs a tettesnek
"Az eddig levett 120 darab DNS minta nagy részét kielemezték, de nagyjából 50-60 minta eredményére még várunk.
Amint azt a zsaru elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott. Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető.
Az sem kizárt egyenlőre, hogy többen voltak az elkövetők" - folytatta a rendőr, aki azt is elárulta, lemeztelenítette az erőszak előtt Nórit gyilkosa, eközben feltehetőleg magánál volt még a lány.

2009. június 26. | 10:21

Elfogták a kiskunlacházi brutális gyilkosság gyanúsítottját

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették az információt, miszerint pénteken hajnalban elfogták Kiskunlacházán a brutális gyilkosság gyanúsítottját, egy helybeli férfit. A hírügynökség információi szerint egyetlen gyanúsított elfogásáról van szó, holott korábban nyilvánvalónak tűnt, az erőszakot többen követték el a 14 éves gyermeklányon. Az elfogás körülményeiről egyelőre nem ad információt a rendőrség.

2009. június 26. | 10:49

Huszonöt éves helybeli férfit gyanúsítanak a kiskunlacházi brutális gyilkossággal

A 25 éves férfi eddig azért nem került a nyomozók látókörébe, mert kívül esett azon a körön, akik az eset éjszakáján a gyilkosság helyszínének közelében szórakoztak. A férfit péntekre virradó éjjel, kiskunlacházi lakásán fogták el. A nyomozók a lakásban a kora reggeli órákig végeztek az elfogást követően házkutatást. Egyelőre nem ismert, milyen bizonyítékok állnak a rendőrség rendelkezésére, ha DNS-mintát vettek a férfitól, azt csak korábban, titokban tehették meg, hiszen az elfogás óta eltelt idő kevés a teszt kiértékeléséhez.

2009. június 26. | 16:07 | Frissítve: 2009. június 26. | 17:55

Vallott a kiskunlacházi gyilkos! Újabb részletek!

a faluban azt beszélik, hogy József a buli után leütötte Nórit, majd elvitte magához, és a házban ölte meg a lányt. Ezután pedig néhány barátja és a barátnője segített másnap, sötétedés után kivinni az erdőbe a holttestet. "Még meleg volt, amikor megtalálták" - ismertette a településen elterjedt pletykát a hölgy.

Egy polgárőr részben megerősítette ezt az információt, mint mondja, tudomása szerint öt embert gyanúsítanak a gyilkossággal összefüggésben. Ez a verzió egyébként azért életszerű, mert, mint ismert, az apa egész nap kereste Nórit, többször elsétált a helyszín mellett, mégis csak délután találták meg a lányt. József pedig egy utcányira lakik attól az erdőtől, ahol végül ráleltek a holttestre.
A részletekről Papp Péter ezredes közölte:
Végül egy fás-bokros telken bukkantak rá a holttestére, ám a nyomozók már akkor tudták, hogy az elkövető ismerhette a fiatal lányt. A helyszíni szemle során jó néhány használható DNS-mintát, ondómaradványt, idegen fanszőrzetet, valamint cigarettacsikket is találtak. Utóbbiak között volt egy véres, törött darab is, amelyből később azt állapíthatták meg, hogy a szörnyű tettet a helyszínen követték el.
A nyomozás során ennek ellenére számtalan nehézségbe ütköztek, hiszen az esetnek például nem volt sem szem-, sem pedig fültanúja. A múlt hét folyamán aztán már egyre szűkíteni tudták a kört, s ekkor hallgatták ki P. Józsefet is, aki már akkor feltűnt a rendőröknek, hiszen a talált fanszőrzet alapján tudták, hogy egy viszonylag fehér bőrű, szőkés vagy vöröses férfit kell keresniük. Június 25-én aztán a szakértők értesítették őket, hogy a helyszínen talált minták egyeznek a P. Józseftől vettekkel.

2009. június 26. | 17:14

Kiskunlacházi gyilkosság: DNS-e buktatta le a brutális gyilkost!

A DNS-minta alapján sikerült azonosítani a tavaly novemberben elkövetett brutális kiskunlacházi gyilkosság elkövetőjét - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztató keretében Ármos Sándor dandártábornok.
A vezető elmondta: csütörtökön vették őrizetbe a helyi lakosú, 25 éves P. Józsefet, aki előbb megerőszakolta, majd megfojtotta a 14 éves H. Nórát. A bizonyítékok feltárása után a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, akit a mai napon előzetes letartóztatásba helyeztek

rugach 2010.01.29. 11:06:04

@Dyen: Íme a mi kis rendőrségünk.Ahelyett,hogy védene minket,szabadonn hagyja a tetteseket.

Dyen 2010.01.29. 13:48:27

Kiskunlacházi rémtett: lezárták a nyomozást

Lezárta a kiskunlacházi gyilkosság nyomozását a rendőrség. A nyomozó hatóság a jövő héten továbbítja a vádemelési javaslatot az ügyészségre, amely ezt követően 60 napon belül vádat emel.
P. Józsefet már nemcsak emberöléssel, hanem erőszakos közösüléssel is gyanúsítják. A 14 éves lány kabátján ugyanis a férfitól származó ondónyomokat találtak, és a korábbi szakértői vélemény is azt állapította meg, hogy Horák Nórát megerőszakolták. A férfi elismerte, hogy befogta a 14 éves lány száját, ami miatt a sértett megfulladhatott, azonban tagadta azt, hogy erőszakos aktusra kényszerítette. A védelem ezért panasszal él a módosított gyanúsítással szemben. A férfi a gyanú szerint még 2008 novemberében, Kiskunlacházán egy parkban ölte meg fiatal áldozatát, aki a diszkóból ment hazafelé.

hírTV

rugach 2010.01.29. 14:28:43

@Dyen: Dyen,kérlek érd el,hogy megszólaljanak Nóri szülei,Nóri érdekében.
Mert egyre durvább,egyre fölháborítóbb kezd lenni ez az ügy.Ebből,amit az előbb közreadtál,burkoltan megintcsak az látszik,mintha Nóri önként,önszántából érintkezett volna P.Józseffel.

Dyen 2010.01.29. 16:11:30

@rugach: Nekem nincs bátorságom beszélni velük erről. Egyébként az a véleményem, hogy komoly oka lehet hallgatásuknak. Számukra most az lehet a legfontosabb, hogy felneveljék másik kislányukat.

déjávu 2010.01.29. 17:48:35

@rugach: Kedves Rugach!
Szerintem Nóri szülei nem fognak megszólalni semmilyen fórumon. Lehet, a helyükben én sem tenném, annak ellenére, hogy most - mint szemlélő a partvonalról - én is azt várom, hogy akár ők, akár rokonok, barátok felhagyjanak a passzivitással.

Volfram Attila 2010.01.29. 18:28:24

@Dyen:

Kedves Dyen!

Jól olvasom, hogy a hírTV szerint a "védelem" panasszal él a módosított gyanúsítással szemben az erőszakos közösülés miatt!?
Nagyon meglepne, ha megint csak a már korábban, az ügyvédnő által említett alapeset állna meg!

Volfram Attila 2010.01.29. 18:35:14

ÚGY ÉRZEM, HOGY IDE MÉG EGYSZER LE KELL ÍRNOM A GONDOLATAIMAT ERRŐL A BIZONYOS "ALAPESETRŐL"

Az ügyvédnő/védő nyilatkozatára hivatkozva, ha valóban "IGAZ", hogy a Horák Nóra sérelmére a rendőrség tényleg csak az emberölés alapesetével gyanúsítja P.J.-ét, mivel (több mint egy éves, minden területen nagy erejű nyomozás után) ezt véli bizonyíthatónak, akkor ez az igazságszolgáltatás, és az egész társadalom TRAGÉDIÁJA!
És ez, akkor teljesedik be, ha ebben a minősítésben kerül vádemelésre, és bírósági szakba.
Most csak a jogi oldalát nézve az ügynek, ez számomra teljességgel érthetetlen, - HÁT MI VAN ITT ?! KÉRDEZEM!!!
Nem lett figyelembe véve a a büntetőeljárás során törvényileg előírt ("az eset összes körülményére való vizsgálat, a megnyugtató, és minden kétséget kizáró adatok, bizonyítékok összegyűjtése") a bizonyítás érdekében?
Hol vannak tények ( a holttest állapota, a boncolási jegyzőkönyv/ek eredménye, a méregdrága DNS vizsgálatok eredmény, stb., és stb.)??? Vagy ezek nem számítanak?
VALAKI, vagy VALAKIK az ILLETÉKESEK közül már MEGVÁLASZOLHATNÁ ezt az egészet!!!
Gondolhatnának arra, hogy talán nem is "MI" vagyunk hülyének nézve, hanem nekünk van meg "RÓLUK" a nem éppen hízelgő, pozitív véleményünk.

Minden esetre nekem az a személyes véleményem, ha valóban az emberölés alapesete szerinti minősítéssel (amit egyébként én elképzelni sem tudok) kerül tovább az ügy vádemelésre, illetve bírósági szakba, akkor azt úgy is visszaadják, vagy átminősítik (amiben nagyon bízom), és akkor nem mostanában fejeződik be! NA EZ MEGINT TRAGÉDIA !

Dyen 2010.01.29. 23:08:14

Kedves Volfram Attila!

"Hol vannak tények ( a holttest állapota, a boncolási jegyzőkönyv/ek eredménye, a méregdrága DNS vizsgálatok eredmény, stb., és stb.)??? Vagy ezek nem számítanak?" - azon gondolkodom egy ideje, hogy vajon az ügyészség, a bíróság mennyire befolyásolható egy ilyen horderejű ügyben? Biztosak lehetünk abban, hogy a valódi bizonyítékok, vizsgálati eredmények birtokában hoznak majd ítéletet?

rugach 2010.01.30. 15:19:15

@Dyen: Az is egy érdekes kérdés szerintem,hogy vajon megtalálták-e már Nóri ruháit?
Mert hát azoknak is lenniük kell valahol?És P.Jóusef lakásában csak a retikülje az ékszereivel került elő.
süti beállítások módosítása