HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A Cozma-gyilkosság is alapeset

2010.02.04. 20:40 asperjangyorgy

A Veszprém-megyei Rendőrfőkapitányság sajtótájékoztatót tartott. A Cozma-gyilkosság nyomozását vezető tiszt nyilatkozott, és szívszúrásról valamint veseszúrásról beszélt. Nekem már volt többször is szívszúrásom, de szerencsére még soha nem szúrtak szíven, és volt olykor veseszúrásom is, de a vesémet sem szúrták még át. A kettő között óriási a különbség. A helyes és pontos valamint a helytelen és pontatlan fogalomhasználat között is.

De a rendőrök nem nyelvészek. Azok sem.

Szóval ott Veszprémben az illető urak, akikről nem lehet, sőt tilos leírni, hogy milyen hazai népcsoporthoz tartoznak, pillanatok alatt majdnem három embert küldtek át a másvilágra, de csak egyet sikerült, mégpedig szakszerűen.

De ha valaki Magyarországon bevágja embertársa szívébe a kést és ott meg is forgatja, az alapeset, jár érte maximum húsz év.

Most olvastam, hogy az Egyesült államokban egy 14 éves lány szerelmi viszonyt kezdett a 19 éves albérlőjükkel. Ezt megtudta a lány anyja és azzal fenyegette meg a lányt, hogy feljelenti az albérlő fiút. Mire a két fiatal elhatározta, hogy elteszik a lábatlankodó mamit láb alól. A lány altatót kevert az anyja italába, a fiú pedig agyonszurkálta. A lány harminc évet kapott, a gyengéd lelkületű barátja tényleges életfogytiglant, ami nálunk azt jelenti, hogy 30 év után szabadul az illető, ott majd akkor, ha viszik a hamvasztóba. Csak azért nem halált mértek rá, mert még csak 19 éves, viszont már gyilkos.

Na, ja, az USÁban puha kezűek a bírók, itt viszont keménytökűek, akárcsak rendőri szerveink.

A nyomozás mindösszesen "csak" 62 millióba került és 13 ezer oldalas a nyomozati anyag.

És az igazán a szép benne, hogy alapeset. Akinek a szívében megforgatják a kést, alapeset. Akinek majdnem szétrúgták a fejét, alapeset. Akit úgy szúrtak vesén, hogy megforgatták a veséjében a kést, ezért aztán azt el is kellett távolítani, alapeset. Nem gyilkossági kísérlet, hanem a testi sértés alapesete. Szép és mutatós eredmény 62 millióért!

És stilisztikailag alapeset az is, ha valakinek szívszúrása és veseszúrása van.

Az egész magyar rendőrség alapeset.

Az ügyészség alapeset.

Az igazság győzedelmeskedése úgyszintén alapeset.

Ez az ország alapesetben működik, a híradók már csak arról szólnak, hol végeztek aznap éppen házkutatást és kiket tartóztattak le - alapesetben és alapesetért.

Alapesetben mindig így lesz ezután????

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr701730288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rugach 2010.02.08. 11:00:28

Csak remélni tudom,hogy nem.Elkeserítő az egész ami ebben az országban folyik.Érdekes az is,hogy lassan az egész kormány megy a börtönbe,mert már szinte nincs olyan MSZP-s és SZDSZ-es politikus akinek ne lenne vaj a fején.
A rendőrség pedig annyira hiteltelenné tette magát,hogy ha még véletlenül korrekten nyilatkozik is,azt is megkérdőjelezi már az ember.
Hát itt tartunk uraim.Remélem ennél már nincs,mert nem lehet lejjebb.

Dyen 2010.02.11. 14:56:24

Helmeczy László, a Cozma-család jogi képviselője nyilatkozott a TV2 Mokka című reggeli műsorában :

„ha még sokáig tetszenek itt nyilatkoztatni ezeket a gyilkosokat meg a hozzátartozókat, egyszer csak el kell gondolkodni Magyarország népének, hogy véletlenül nem öngyilkos lett-e Marian Cozma és Szögi Lajos”.

tv2.hu/mokka/video/senki-sem-vallalja-cozma-meggyilkolasat

wlady 2010.02.11. 15:22:17

Tisztelt bloggban írók!
Én már tisztán látom a helyzetet mint azt ahogy az ügyvédúr is mondta,én is biztos vagyok benne:Marian Cozmat,Szögi Lajost,Horák Nórát nem megölték hanem szegények öngyilkosok lettek és most az ártatlanul vádolt gyilkosok akikiet én annyira sajnálok most esznek gyúrnak és dőzsölnek a börtönnek nevezett kuplerájban az én és önök pénzén!Én még állami támogatást is adnék nekik!Na nem kajára hanem arra hogyx rohadjanak el végre mert itt tiusztelt bloggolók a baj szerintem csak annyi hogy még élnek és ez nagy baj!

déjávu 2010.02.11. 16:03:26

Ebben az egészben az a legelkeserítőbb, hogy ezek a "jóemberek" - még ha életfogytot kapnak is - 20 év múlva szabadulnak. Jó magaviselettel 10-15 év múlva. És kezdhetik az egészet újra.
süti beállítások módosítása