HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Tényői temetés

2010.03.30. 14:47 asperjangyorgy

Holnap emetik a tényői családot.

Egyik sírba Virágot és a két kislányt.

A másik sírba a férjet, Kolost.

Mert nem kerülhetnek egy sírba az áldozatok és a gyilkos.

Tudjuk, nekünk, élőknek szóló gesztus ez. Mert minden, ami a halál után következik, már csak az ittmaradottaknak fontos. A halál beállta után a volt élőknek, a holtaknak minden mindegy. Számukra nincsennek erkölcsi megfontolások.

Számukra már csak a semmi nincs. Még az sem. Nincs örök sötétség, és nincs örök világosság, nincs megbocsátó befogadottság és nincs örök kárhozat.

Csak a halál van, a volt-idő. Az emberrel együtt a benne élő idő is meghal. Mert idő nincs, az idő csak viszonyulás, a tudattal rendelkező élőlény viszonya a mulandó és mulhatatlannak tetsző dolgokhoz.

És mégis: nekünk, akik még élünk, fontos, nagyon fontos, hogy a gyilkost ne temessék ugyanoda, ahová az áldozatait temetik. Ha néhány méterrel vagy akár néhány tízméterrel odébb van, mintha máshol lenne, mintha az büntetés és bűnhödés lenne, lehetne számára. Nem az. Nekünk erkölcsi elégtétel, illetve gesztus az igazságérzetünknek.

A férj, az apa, a tettes tehát külön kell, hogy örök békét leljen és találjon.

Már megtalálta. Ahogy kivérzett, rögtön magába az "örök békébe" került.

Mint ahogy ott vannak a gyermekei és szép fiatal felesége is.

Mind ott vannak.

Nem vagyok hívő, de azóta, hogy Virág és a két tündéri kislánya így zuhant a halálba, esténként a saját szavaimmal imádkozni szoktam valakihez, talán Istenhez, talán a mindenséghez. Önmagam félelmeinek elűzése érdekében, s talán azért, hogy valamennyire megnyugodjak.

Mert bár a fiatal házaspár és a két leányka nekem teljesen idegen, mégis valahogy ismerőseim lettek.

És akiknek nem, azok nem képesek a saját sorsukat sem felfogni.

Iszonyodom Kolostól, a férjtől, és ugyanakkor tudom, hogy ő iszonyatosan bűnhődött önmagában. Nem lehet ez felmentés és megértés, de a tragédia ugyanakkor az ő tragédiája is.

A bölcs pszichológusok azt mondják, az ilyen esetet kiterjesztett öngyilkosságként értelmezik.

Semmiképpen, a legszikrányibb joga sem volt a kiterjesztéshez, sőt, azt mondanám, ahhoz sem lett volna joga, hogy csak magával végezzen, és szörnyű sebet hagyjon a felesége és két kislánya lelkében.

Sajnos, ilyen esendők vagyunk.

Ilyen sérülékenyek és esendők.

És ilyen elmondhatatlanul kegyetlenek önmagunkkal szemben, és azokkal szemben, akik miatt értelme van az életünknek.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr741880862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2010.03.31. 09:54:31

Valami történhetett a bloggal. Nincs látogatási kimutatás. Valami nem működik. Valakinek valamivel gondja van. Ez a gyanúm. Isten kezében vagyunk. A.Gy.

asperjangyorgy 2010.03.31. 10:06:59

KIDERÜLT, A RENDSZERBEN VAN A HIBA. HURRÁ!!! agy.

asperjangyorgy 2010.04.06. 11:52:04

KOMMENT EGY MÁSIK BLOGBÓL:

kicsit hosszú leszek....

ostobaság a férjet gyilkosként beállítani. Sajnálom, hogy elhittem.
mint ahogy a cigányokat vádolni is hasonlóan butaság.
ezek az emberek építészek voltak, a nyugati határszélen. Az építőiparban iszonyatos pénzek forognak - és tűnnek el. Ismerek valakit (ép. ip. váll.) aki a száz leggazdagabb magyar egyike - gondolom, a top 100-ban több építőipari cég is van, a külföldi tulajdonú befektetőkről nem is beszélve. És meglehetősen sötét ügyek is. Szóval ki tudja, ez a házaspár mibe tenyerelt bele, amiért érdemes volt őket brutálisan legyilkolni.

Kíváncsi lennék, a rendőrség miért kardoskodik amellett, hogy egy ilyen értelmes, szerető, gondos és figyelmes férj miért esik neki a családjának, miután finom reggelit csinált. És egy rakás halálos seb után (pl. a szívébe szúrt) - még összevissza vagdalja magát motoros fűrésszel is. Ez bármelyik pszichiáter szerint ki van zárva. Élettanilag is ki van zárva.

És mi van azzal, hogy a gyerekek ágyban voltak, betakarva? És nem védekeztek? Mi van akkor, ha ez az egész akkor történt, amikor a gyerekek még fel sem keltek? Ha egyszerűen az ágyban lettek agyonverve? És az anyjuk azért hevert a gyerekszoba előtt, mert vagy kényszerítették, hogy megmutassa, hol alszanak a kicsik, vagy épp védeni próbálta őket? Egyáltalán lehet tudni, milyen ruha volt rajtuk? Nem tán hálóruha? Mert az egész nem is reggel 9 körül történt, hanem még éjjel vagy hajnalban, amikor mindenki a legmélyebb álmát alussza? És semelyik szomszéd sem nézegeti, hogy jön-e, megy-e valaki? És talán a nőt csak kényszerítették arra, hogy ezt az idióa szöveget rámondja a telefonra, aztán reggel nyolckor szépen lejátszották... Különben meg minek is keltek volna fel olyan korán, hogy reggel nyolcra már meg is reggelizzenek? És az miért telefonhír, hogy reggelit csinált a férj? Kissé nevetséges emiatt bárkit is felhívni - hacsak nem volt fontos a terelés miatt.
Azért nem látott senki semmit, mert a gyilkosok már éjjel (max. hajnalban) végeztek velük. Szerintem.
Szerintem egyszerűen valami iszonyatos gazemberség volt a háttérben, aminek valamiképp az útjába akadtak. a pszichológus azt mondta, amikor utoljára látta őket, kézenfogva mentek, azt mondták, már semmi baj, és a feleség megemlítette, hogy most sajnos egészen más problémájuk van.....
Már eleve a halálfélelem, depresszió - nem tán valmi szennyes ügy miatt kínozta a férjet, amiről fontos információkat tudott meg, és ami miatt megfenyegették?

És aztán itt a következő furcsaság: a holttesteket, noha szörnyű állapotban voltak, főleg Kolosé, valami erdei úton zötyögtették Győrbe. Ugyan miért? Szerintem csakis amiatt, hogy az előző éjszakai keréknyomokat eltüntessék, mivel a gyilkosok is ott hagyták el a falut. Ugyan mi oka volt annak, hogy a mentők és a rendőrök is azon át távoztak?
És nekem különös a riasztás időpontja is. A férj testvére - aki rendőr - pont, amikor besötétedett, hat után átment hozzájuk. De minek? Miért lett nyugtalan? Vagy tőlük tudott meg valamit, ami miatt nyugtalan lehetett; vagy rászóltak fentről, hogy ugyan, nézz már át, mert nyugtalannak kéne lenned. És ha nem találja őket otthon - tán nem mehettek át a szomszéd nénihez, biciklizni, sétálni stb? Neki "megérzése lett". Ismertem valakit, akinek a fia felakasztotta magát - két hónapig nem lett "megérzése", amíg a srácra rá nem bukkantak az erdőben. Szóval hogy pont a rendőr rokonnak lett "megérzése" és pont este hat után (amikor már épp besötétedett, de még az egész ejszaka rendelkezésre áll bármiféle külső elvezető nyom eltüntetésére) - nekem különös.

Énszerintem sose tudjuk meg, milyen nyomokat tüntettek el, ami megért pár emberéletet. És szerintem az igazság nem fog kiderülni soha, a gyilkosok nem kerülnek elő. Mi érjük be azzal, hogy olyan állatok vagyunk, akik egy finom reggeli után két perc alatt kiirtjuk a családunkat. Mert a Blikk azt is tudja, hogy mindez két perc alatt zajlott le.

semmi sem tűnt el! Ez nem rablógyilkosság volt.
Egy olyan üzletágban (építőipar), ahol nemrég valami kaszinóvárost vagy mit akartak volna építeni, erről nem nagyon tudok, és nem is akarom idekeverni, csak úgy mondom: egy építész sok mindent megtudhat, amit nagyon nem kellett volna tudnia. Legyen az például valami új technológia. Tényőn épült fel valami kísérleti passzívház például. Szóval akármi lehetett az ok.

És szerintem teljesen összevág: a férfi pár hónapja "szétesett", figyelmetlen lett, félt, gyötrődött, azt mondogatta, csak hónapjai vannak hátra, pszichológushoz fordult...miért ne lehetett volna ez egy halálos fenyegetés miatt? És a feleség miért sietett haza a kórházból idő előtt? És a testvére miért ment hozzájuk aggódva?

A romák miatt? Nevetséges.
Amúgy ismertem győrszentiváni lopós romákat. Pont a környékbeli színesfémkereskedő nagycsaládot. Jó, már rég volt, és nyilván nem tenném értük tűzbe a kezem.
De semmi okuk nem lett volna ezt a családot kiirtani. És így???

"Azért azt nem zárnám ki, hogy cigányok követték el a tényői gyilkosságot, a szokatlanul brutális elkövetés nem profi bérgyilkosokra vall."
Miért? Az nem lehet, hogy épp így akarták volna utánozni egy brutális apa dührohamát? Csak rápacsáltak, mert egy álomférjből akartak brutális vérengző dúvadat faragni.
Ha ez az ember tényleg bekattant volna, talán begyógyszerezi a családját és önmagát.
De azt nem tehették, mert a gyógyszerezés rögtön felvetette volna az idegenkezűséget, mint ahogy a lőfegyver is.
Azt kellett használniuk, ami épp otthon van.
és hogy ennyire nem féltek a vér látványától, azt mutatja, ezek profi bérgyilkosok voltak.

Különben meg, ha romák öltek volna, nem vittek volna magukkal fegyvert? Nekik tudod mijük is van? Vérebük. Ha egy roma feldühödik (mondjuk), egyszerűen ráuszíthatja a pitbullját az ellenségére, és kész. (Én a kutyán kívül mástól nem féltem náluk, csak azért említem).

Szóval szerintem direkt, feltűnően használták a baltát, mintha Sz. Kolos Christian Bale, a bekattant yuppie volna az Amerikai pszichóból. Úgyis tavaly valami nagy irodalmi díjat kapott Magyarországon ennek a regénynek az írója - hát teremtsük meg a figurát a valóságban is! Abból meríthették az ihletet.

Az elkövető profi "mészáros" volt, és kulcsfontosságú információt tüntettek el egy hatalmas disznóság ügyében. Szerintem.

Sok emberről el lehetne képzelni a vérengzést, de Sz. K. átlagon felüli módon kiegyensúlyozott és ép személyiséggel rendelkezett (leszámítva az elmúlt pár hónap félelmeit).

És hogy a neje felhívott "valakit", hogy eldicsekedjen azzal, milyen klassz reggelit csinált a férje....szánalmas. Ez a nő nem volt egy locsifecsi liba, alig ismertek valakit a faluban, folyton dolgoztak. Egy ilyen nő nem hív fel valakit 8,20-kor azért, hogy eldicsekedjen vele, a férje reggelit gyártott...

nem vittek el semmit. A szimpla tolvajlás tényleg jellemző a romákra. De innen nem vittek el semmit - ez pedig elképzelhetetlen. Nem is kocsmai verekedésről vagy késelésről van szó, mint a Cosma-ügyben.
még a Szögi-gyilkosságnál sem bántották a gyerekeket. Pedig nyilván sikoltoztak, talán segíteni is akartak az apjuknak, ezt nem tudom. De olvastam a rendőrségen rögzített telefonbeszélgetést: ŐK MAGUK hívták ki a rendőrséget és a mentőket. Ez nem ment fel senkit a gyilkosság alól, de a két eset nagyon különbözik.

Ami nekem a történetből még furcsa, az a csend.
A házon jól láthatóan nincs külső hőszigetelés (ami hangszigetelést is jelentene); gondolom, a vakolással is ezért vártak, addig minek rákölteni. A legborzalmasabb kegyetlenség a garázsban történt, amit egy fémajtó választ el a külvilágtól; a fémajtónak pedig végképp nem a hangszigetelés a legjellemzőbb tulajdonsága.

Ha a gyilkosságok délelőtt történtek volna, akkor a szomszédokhoz át KELLETT volna hallatszódnia az őrült üvöltözésnek, kiabálásnak, halálsikolyoknak, és főképp Kolos iszonytató üvöltéseinek. Ráadásul utána egész nap járnia kellett volna a láncfűrésznek; ami így együtt olyan hangorkánt jelent, amire mindenképpen fel kellett volna figyelnie legalább a szemközt lakó szomszéd néninek. Mert senki sem írt arról, hogy süket volna, mint az ágyú. Egyszerűen hallania kellett volna.
De csönd volt, és ez nagyon különös.

A csöndre csak az lehet magyarázat, hogy éjjel történt az egész; a gyerekek nem sikoltottak, mert álmukban baltázták le őket; Kolosnak pedig kipeckelték a száját. A motorfűrészt pedig leállították, amikor elmentek; így hát nem csaptak sok zajt.

1. az boncolás szerint nem volt a gyomrukban étel, csak nyák. Nahát....mennyire csodálkozom....de hogy a rendőrök nem csodálkoznak ezen, az mégiscsak fura....
2. ennek ellenére a rendőrség befejezettnek tekinti a helyszíni szemlét, átadta a házat a családnak. Holott, ha komolyan gondolnák a kiterjesztett öngyilkosság meséjét, most klinikai és kriminológiai pszichiáterek egész csapatát kellene oda küldeniük (a rendőrségen belül sok pszichológus dolgozik); vagy akár egyetemi kutatókat is, akik hónapokon keresztül tüzetesen átvizsgálnák az utolsó cetlit is, a számítógépeket, a fotókat, a gyerekek rajzait, a számlákat, a ház színhasználatát és bármit, ami előjel lehetett; azán vaskos tanulányköteteket írnának arról, hogyan kattanhat be valaki ilyen hirtelen és ennyire brutálisan, hiszen ez vlágszenzáció, ilyen még soha sehol nem fordult elő, tehát ezzel nagyon komolyan szolgálnák az egész emberiség számára a lélektani kutatásokat, a preventív megelőzést....nemzetközi publikációkban, konferenciákon kellene részletesen elemezni az esetet.
A pszichológus, akit Kolos felkeresett, azt mondta, ő nem tud semmit állítani Kolos elmeállapotáról, majd a szakértői vizsgálat....de hol és milyen formában lesz szakértői vizsgálat, ha a ház lezárását megszüntették és visszaadták a családnak?
3. a rendőrök még a szomszéd nénit sem hallgatták ki!!!!!!!!!!!!!!! Ő ugyan nagyon furcsa dolgot állít: szerinte 15-én délelőtt még éltek, mert hallotta a gyerekeket. Tehát nem süket, ez biztos. Viszont halálsikolyokról, üvöltözésről, elborult elméjű és a fájdalomtól tébolyult ordításokról, láncfűrész zajáról nem szólt....
4. két kutyájuk van a kertben: meg kellett volna vadulniuk az őrült zajoktól, a vérszagtól. Vajon miért nem?
5. és egyáltalán: hogy zárhatják le az ügyet ennyire hirtelen, mitől ilyen biztos a konklúzióban a rendőrség? És miért tartottak sietve sajtótájékozattót már másnap, ha még a szomszéd néni vallomása sem érdekelte őket, nemhogy bárki mást kihallgattak volna?

Még valamit megjegyzek, ami számomra nyomasztóan következik az eddigiekből:
a rendőrség elképesztően egyértelmű, annak ellenére, hogy
a. egyáltalán nem nyomoznak
b. az állításaik józan paraszti ésszel nézve egyértelmű és átlátszó hazugságok
Ebből az következik, hogy úgy tűnik, egyetlen céljuk van, az ügyet azonnal lezárni. Minél kevesebbet kérdezni, minél kevesebb adatot, nyomot rögzíteni, minél hamarabb mindent elfelejteni, titkosítani. Még csak esélyt sem adnak annak a feltételezésnek, hogy mi van, ha mégis kivégezték őket? Pedig a jelek egyértelműen erre mutatnak, és szánalmasnak tűnik a rendőrök sumákolása.
Ebből pedig az következik, hogy a rendőri vezetők pontosan tudják, kik a tettesek. Tökéletesen biztosak benne, egyértelműen be tudják azonosítani, kérdezniük, nyomozniuk sem kell; számukra minden világos.
Merthogy ugye rögtön felmerül, hogy vizsgálni kellene Kolos és Virág munkájából eredő esetleges leszámolásokat, esetleges alvilági megrendeléseket stb....meg kellene vizsgálni, milyen projekteken dolgoztak, mi van a számítógépeken rögzítve, az összes iratot, tervet, megbízókat stb. mindent aprólékosan feltárni.....ez nagyon hosszú ideig tartana.

Ha mindezt nem teszik meg, abból csak egy következik: abszolút tisztában vannak vele, mi történt, ki követte el, és úgy gondolják, jobb, ha ők maguk minél távolabb maradnak, minél kevesebbet tudnak, inkább bele sem ártják magukat, nem is akarják tudni a részleteket, nmert a tudás számukra is életveszélyes volna.

Tehát a homokba dugják a fejüket, elbújnak, hátha megússzák, hogy belekeveredjenek. Eltitkolják, amit tudnak, sőt elhazudják, az se érdekli őket, hogy a civil társadalom számára még inkább gyűlöletessé válnak ezzel.

Csak éppen arra nem gondolnak, és ez az, ami nagyon nem tetszik, ami felháborító: hogy a hazugság soha nem ment meg. Ha ők maguk rettegnek (mert mi mással lehetne magyarázni a kapkodást), akor olyan valós veszélyt titkolnak el, amiek az egész társadalmat kiteszik. Mert ha nem tudunk egy veszélyről, akkor nem is védekezünk ellene, mert nem számítunk rá.

És ez még akkor is igaz, ha Kolos tényleg hirtelen megőrült. Mert akkor épp azért kellene az esetet a legapróbb részletekig, a leggondosabban, akadémiai szinten elemezni, és nagyon komoly szaktudományos publikációkat írni belőle, sokat-sokat, mert ez forradalmasítaná az elmekórtan, a pszichiátria és pszichológia tudományát: kötelességük volna mindenkit felkészíteni erre a veszélyre hogy bárki képes egyik pillanatról a másikra, minden előzetes jel, súlyosan demens leépülés vagy előrehaladott skizofrénia nélkül is vérengző őrültté válni. Sőt ezt a veszélyt az egész emberiséggel közölni kellene, hogy mindenki tudja és számítson rá, hogy a legapróbb jelből is következtethessen, hogy a gyerekek reggeli után meneküljenek, nehogy az apjuk/anyjuk átvágja a torkukat (miközben még szájukban a falat). Ez fontos! Igenis, akadémiai tanulmányok, nemzetközi konferenciák kellenek róla.
Az egész világ ki van téve annak a veszélynek, hogy reggel felkeljen. Tudnia kell mindenkinek, hogy a reggelizés közveszélyes állapotot idézhet elő. Mert azonnal, nagyon sürgősen farmakológiai kutatásokat is kell indítani a reggelizés veszélyének elhárítására. Minden étkezés előtt beveendő dilibogyókat kell kifejleszteni, ami megakadályozza az evés utáni őrjöngő mészárlásokat. És különben meg ki tudja...ha meg nem eszünk, akkor tán kannibálokká válnánk. Szóval sürgősen ki kell találni valamit az emberi psziché beszabályozására, ha az ennyire kiszámíthatatlanul működik.
Azt a problémát nem tudom, mivel lehetne elhárítani, hogy még dolgozni is kell, a számlákat fizetni, neadjisten lakásrészleteket is, mert ha ez máris elegendő ok az egész család lemészárlására, akkor minimum kötelezővé kéne tenni a marihuána fogyasztását, és azt megbüntetni, aki elmulasztja.
Mert ha szedatív szerek nélkül még a legnormálisabb és legangyalibb ember is megőrül, akkor nyilvánvalóan muszáj volna az agyműködést állandó kontroll alatt tartani,, folyamatosan szabályozni. Mondjuk minden reggel megmérni az neurotranszmitterek arányát, és ahhoz képest növelni vagy csökkenteni a szerotonin, dopamin, etcetera szintet.

Egyszóval: tudni akarom, mi az, amivel a hekusok nem mernek foglalkozni? Hadd féljek én is velük. Hadd tudjam, honnan fenyeget a veszély. Ha az elmémből, akkor azzal akarok tisztában lenni. Ha kívülről, akkor pedig azzal.

Mivel a kaszabolás fizikális részletei tök hihetetlenek, ez felveti a verifikáció kérdését: a tudományosság egyik alapszabálya megköveteli, hogy egy hipotézist csak akkor lehet igaznak elfogadni, ha MEGISMÉTELHETŐ.
Nahát kíváncsi vagyok, meliyk nyomozó volna képes önmagát szívenszúrva, hasbaszúrva, ereit felvágva még motorors fűrésszel is a koponyájába vágni, majd ezek után lefejezni magát.

VERIFIKÁCIÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az újságok azt írták, Kolos testvére egy oldalsó ablakot tört be, és egyenesen a gyerekszobába jutott. Hogy a fenébe lehet ez?
1. az újságok azt is írták, a házon van egy ablak, ami be sincs üvegezve, csak fólia fedi. Miért nem azon mászott be?
2. pontosan tudta, melyik ablak melyik szoba ablaka. Miért pont a gyerekszoba ablakát törte be? Hogy utána a gyerekek megfázzanak a hideg éjszakában? (aznap hó esett, minden havas volt). Vagy mi van, ha éppen alszanak? A nagybácsi rájuk törné az ablakot? Ez ki van csukva, normális ember ilyet nem tesz.
3. ha esetleg benézett, és látott valamit, a nappali ablakában láthatott, hiszen ott feküdt a földön, hatalmas vértócsában a feleség. De a gyerekek be voltak takarva, ők nem látszódtak. Vagyis, ha az ablakon keresztül észleli a bajt (és miért is ne észlelte volna), akkor a nappali ablakát töri be.
4. Ha benéz az ablakon, és azt látja, hogy a szobában holtan hever a sógornő (láthatta, mert azok az ablakok a földig érnek), akkor a helyében be sem mertem volna menni, hiszen az elkövetők eleve bent tartózkodhatnak!
Csakis fegyveresen és kísérővel, nem egyedül mennék. (Bár lehet, hogy eleve fegyverrel ment, hiszen rendőr). De semmiképpen sem a gyerekszoba ablakát törném be.
5. ebből csak az következik, hogy ő MÁR BETÖRVE találta a gyerekszoba ablakát. Nyilván az elkövetők is ott másztak be; épp azért, hogy először gyorsan elintézhessék a gyerekeket. Fogadok, hogy volt éjjellátójuk, és a baltát is ők vitték.
6. Virágot is könnyű volt elintézni, de Kolos védekezett, őmiatta lett csupa vér az egész ház, mert vele meg kellett küzdeni. Vagy kicsavarta a baltát a kezükből, vagy vele a másik elkövető foglalkozott, az szurkálta össze a késsel. Vagy épp az ő kezéből szedték ki a kést, amit gyorsan felkapott.

És a másik, ami RÉMISZTŐ: hogy a fenébe lehet a Blikk cikkében ábrázolt helyszíni szemlei rajzon Kolos feje pont ellenkező irányban, mint a fűrészgép? Hiszen a talpai néznek a gép felé, teljesen ellenkező irányban fekszik. www.blikk.hu/blikk_aktualis/o-a-satani-apa-2013544

Szerintem a fűrészgép már csaka tökéletes kivéreztetés miatt kellett. Azért, hogy minél véresebb legyen a helyszín, hogy minél elborzasztóbb és rémületesebb. Ennek szerintem üzenetértéke volt.
Az is lehet, hogy a lakást is direkt kikenték vérrel, oda is szórtak, ahol nem volt.

Van egy film: a címe: Szíven szúrt ország, Marian Cosma meggyilkolásával foglalkozik. Nos, szerintem, az országot most szúrták szíven. Méghozzá a rendőrség, mert a bűnözőket támogatja, fedezi, mentegeti, az ő nyomaikat tünteti el; szemérmetlenül és arcátlanul szembeköpi az egész országot azzal, hogy tagad és hazudik; sőt mi több: magát az áldozatot vádolja gyilkossággal!!
Ezzel végleg magára hagyja és kiszolgáltatja a civil társadalmat az alvilági, bűnözői köröknek. Vagy ott a szerdai eset: egy csomó buszra várakozó ember mellett végezték ki a szírt, az elkövető gyalogosan távozott - rengetege ember életét veszélyeztette!! És a rendőr alezredes, aki ,,véletlenül" pont ott tartózkodott egy kocsiban (nyilván szolgálati fegyverrel) nem avatkozott közbe, mert ,,félt".

Az állam elsődleges feladata, célja, értelme a lakosainak védelme. Ezért szerveződött. De ha már ezt sem teszi meg, ha az állam a bűnözőkkel szövetkezik a lakosság ellen, akkor mit tehetünk???? Ennek az államnak semmi értelme.

Ha a rendőrség nem nyomoz, ha nem közölnek semmit, akkor honnan tudhatjuk, kik gyilkoltak és miért? Honnan tudhatjuk, ki lesz a következő? Mert ha a bűnözők tökéletesen büntetlenül, sőt a rendőrség falazása mellett tevékenykedhetnek, bármiféle következmény nélkül, akkor ÚJRA MEG FOGJÁK TENNI, ez a dolgok logikája, mert addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik, azaz amíg velük nem számolnak le. Anélkül tovább folytatják, mert folytathatják.

És azért is lett az ország szíven szúrva, mert egy idillien tökéletes, hibátlan családot végeztek ki, amiben egyetlen foltot, egyetlen erkölcstelenséget sem lehet kimutatni. Egy igazi álomcsaládot, amilyet mindenki szeretne magának.

És azért is, mert Kolosnak a szívébe (is) szúrtak.

És azért is lett az ország szíven szúrva, mert eddigre már mindent leraboltak. Már nem maradt más, csak a puszta életünk. És kiderül, még ez sem maradhat a miénk - az éjszaka közepén törnek ránk idegenek, és baltával, késsel, láncfűrésszel gyilkolnak - és erre hogy reagál a rendőrség????? Mi gyilkoljuk le a saját családunkat. Mert mi már csak ilyen zavarodottak vagyunk.

EZ ISZONYATOS.

És az is hasonlóan elborzasztó, hogy több millió lelkileg Hontalan Iván még csak bele sem MER GONDOLNI, milyen idióta ostobaságokat hisz el a rendőrségnek. Nem meri használni a józan eszét. Csak az a vélekedés elfogadható, amin rajta van a hivatalos p*csét.
A logika, az érv, az argumentum nem számít semmit, csak a kijelentő személye: az önálló argumentálás t i l o s.
Ez is szívenszúrás: hogyhogy nem érez velük együtt senki? Hogy képesek sátáni figurának láttatni, amikor minden, de minden egyes momentum a rendőri magyarázat ellen szól?

Ha több részletet ismernék, még több cáfolatot írnék le, mert idáig is kitűnt, hogy MINDEN EGYES RÉSZLET HAMIS!!!!!!!

rugach 2010.04.06. 16:11:36

Egyre inkább az az érzésem,hogy meg akarnak minket félemlíteni és ezt azzal teszik,hogy a brutális gyilkosságokat nem derítik ki,az elkövetőket futni hagyják.Mindezt azért,hogy ne legyen nekünk jó itt,Magyarországon élni,mert egy bizonyos déli országnak kellünk,egy bizonyos déli ország kimondottan is a tulajdonának tekint minket.
Azt gondolom,egyre inkább érdemes ezen is elgondolkozni.:(

Balatoni Napsugár 2010.04.07. 08:41:48

Sokan gondolják hasonlóan a helyzetet.
Abban a bizonyos déli orszgágban pedig ki van plakátolva, hogy "menjünk haza, Magyarországra!"
Sajnos nem sokáig leszünk mi a saját országunk lakosai. Csak a megtűrt személyei leszünk, azok is csak addig, amig még lehet lenyúzni rólunk valamit is.
Amig türjük mint a birkák, hogy az égig emeljék az árakat, hogy hagyjanak éhen pusztulni minket annak ellenére, hogy mondjuk 1 életen át fizettettek magunk után nem keveset.
Amig hiszünk a mi drága politikusainknak, pedig tudjuk hogy hazudnak. És még választani is elmegyünk, mert hisszük hogy ha mást választunk meg, akkor jobb lesz. Pedig nem.
Mikor ébredünk már fel? Miért nem lehet ma is ott állni pl. minden benzinkútnál ezer és ezer embernek, nem engedni tankolni a kocsikat? Miért nem? Mikor tudjuk, hogy az üzemanyag kb. 120.- Ft-ba van!!!!!!!!!!!!!!
Jár a szám, de én sem tudnék ott állni, pedig kellene. Na, hát, ez az, amit kihasználnak, és fognak is még sokáig.
süti beállítások módosítása