HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Az igazság odaát van

2010.04.06. 10:51 asperjangyorgy

FairyFeller kommentje:

Április 19-én kezdődik a Pest Megyei Bíróságon a kiskunlacházi H. Nóri sérelmére elkövetett emberölési ügy tárgyalása

-> www.kisalfold.hu/belfold_hirek/kiskunlachazi_gyilkossag_harom_het_mulva_kezdodik_a_targyalas/2149336/

...
"Kende Katalin elmondta, hogy a Pest Megyei Bíróságon Szalai Csaba bíró vezetésével először április 19-én, majd 22-én tartanak tárgyalást a kiskunlacházi gyilkossági ügyben. A per a vádirat ismertetésével, illetve P. József vádlott meghallgatásával kezdődik, de az is elképzelhető, hogy néhány tanúvallomásra is sor kerülhet már az első héten - fűzte hozzá a sajtótitkár. A Pest Megyei Főügyészség idén március 2-án nyújtotta be vádiratát az illetékes bírósághoz. A főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István akkor MTI-nek adott nyilatkozata szerint a vádirat legfontosabb megállapítása, hogy minden valószínűség szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. József erőszakolta és ölte meg 2008. november 23-án az akkor 14 éves H. Nórit...Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója korábban azt mondta az MTI-nek: a közvélemény és a sajtó részéről is hatalm
 as nyomás nehezedett a Pest megyei nyomozókra. Mindenki azonnali, látványos eredményt várt. Miközben többen az ügy eltusolásával vádolták a rendőrséget, a 10 ezer lakosú települést házról házra járva kellett átfésülni, nem feledkezve meg az ügy egyéb, messzebbre mutató szálairól sem - tárta fel a nyomozás hátterét Papp Péter. Mint mondta, a rendőrség erejéből és pénzéből is rengeteget emésztett fel a hét hónap után eredményre vezető nyomozás. Csak a hemogenetikai ( a DNS nyomok beazonosítására szolgáló) vizsgálat 52 millió forintba került. A nyomozók szinte az első perctől biztosak voltak benne, hogy ott ölték meg a lányt, ahol később holttestét megtalálták, illetve hogy egyetlen személy követte el a szörnyű tettet...Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, továbbá erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a férfit, akinek először április 19-én kell bíróság elé
  állnia. Papp Péter szerint ha beigazolódnak a gyanúsított ellen felhozott vádak, 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik." (...)

***

ÚJRA IDÉZEM:

"A nyomozók szinte az első perctől biztosak voltak benne, hogy ott ölték meg a lányt, ahol később holttestét megtalálták, illetve hogy egyetlen személy követte el a szörnyű tettet..."

Egy mondatban 2 ellentmondás a korábbi állításokkal!!!

Sőt, a cikkben az is szerepel (amit fentebb nem idéztem, mert már tudtuk), hogy:

"Miután P. József észlelte, hogy Nóri meghalt, a néhány méterre lévő kiserdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé..."

TEHÁT: NEM OTT ÖLTÉK MEG NÓRÁT, AHOL KÉSŐBB MEGTALÁLTÁK.
A NÉHÁNY MÉTERRE LÉVŐ KISERDŐBE VONSZOLTÁK A HOLTTESTÉT. VAGYIS: NEM AZ ERDŐBEN ERŐSZAKOLTÁK ÉS ÖLTÉK MEG.

Akkor pontosan hol? Az utca kellős közepén? "Mégjobb!" :'(

Ha biztosak voltak az "egy elkövetős verzióban", ahogy korábban fogalmaztak, "a helyszín beszélt", AKKOR miért kerestek hónapokig több elkövetőt?

Azért, hogy a 150 méterre élő P. József "legyen nyugodt", érezze úgy, hogy a zsaruk rossz nyomon járnak? Miközben addig is tízmilliókat költöttek a nyomázásra, miközben P. József állítólagos "szórakozó-társai" mindvégig tudták (és ebben nincsen ellentmondás!), hogy P. J-nek mindenképpen közel lehet az esethez és 11 millióért még csak nem is adtak le egy fülest...?

Bizonyosan: NEM. Nem állja meg a helyét a mese.

Vannak itt olyan részletek, amelyekhez képest a nem hivatalos információk tűnnek hitelesebbnek. Ilyen például az, amelyekre a polgármester alapozta és alapozza máig az álláspontját. Nevezetesen: a gyilkosság után alig néhány nappal bizonyos körök, csoportok tagjai elköltöztek a településről, több hétre.

Meg aztán volt valami szó-beszéd egy másik gyilkosságról, amelyik egy az ügyben érintett személy ellen történt, aki -állítólag- el akarta mondani mi történt...?

Ez utóbbi fele annyira sem megalapozott ugyan, mint az előző tényező, de a bizalom csakis akkor állhat vissza, ha ezeket a részleteket, és annyi sok más részletet (más ügyekben is!) rendesen tisztáznának.

JAAAA, hogy -épp ellenkezőleg- titkosítanak...?! AZ MÁS!

A.Gy. megjegyzése:

Immár látszódik, hogy soha nem tudjuk meg a teljes igazságot. Soha nem kapunk választ az ordító ellentmondásokra (pl. megbízható tanú állította, hogy Nóra holtteste még langyos volt, amikor fellelték; a rendőrség hosszú időn keresztül állította, hogy a helyszínen több DNS-maraványt találtak stb. stb.)

P.J. - a teljes, ismert nevét nem írom le, mert annyira undorodom tőle - egyedül viszi el a balhét, a társak mentesülnek, talán ez lesz a hallgatásuk ára. (Óvatosságból hozzáteszem: ha voltak társai, mert mi, akik ebben a blogban gyászoljuk H. Nórát, biztosan nem voltunk ott, tehát semmilyen bizonysággal nem rendelkezünk, csak, esetleges vesztünkre, próbálunk gondolkodni).

Arra sem kapunk választ, hogy kié lehetett az a csikk, amit a holttest körül találtak és nem Nóra és nem P.J. DNS-e található rajta.

De sok-sok más ellentmondást ide idézhetnénk.

Szégyenletes persze, hogy a nyomozás ilyen iszonyatos összegbe került, miközben P.J. ott volt 150 méterre és egy kis rendőri fifika és kombinálóképesség gyorsan elvezetett volna hozzá. Egy nyomkövető kutya pl. már a feltalálás estéjén (mert arról nincs tudomásunk, hogy P.J. is őrölt borsot szórt volna maga után).

Azt hiszem, nem tévedek túl nagyot, ha azt gondolom, hogy P.J. a 10 és 15 év közötti tartományban kapja meg büntetését a minden tekintetben és mindig körültekintő magyar igazságszolgáltatástól. Már megírtam, most megismétlem, ha mondjuk 15 évet kap, akkor az - a nyomozásra kifizetett  sok-sok millió után - a magyar adőfizetőknek kb. 60 millió forintjukba kerül. Ér ennyit ez az emberi selejt?

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr311898241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkbista 2010.04.14. 16:13:23

Horgos Richárd vagyok, 20 éves tapolcai fiatalember. Mikor a tragédia megtörtént 18 éves voltam, ledöbbentem, de az érzelmeim mostanra forrottak ki az üggyel kapcsolatban. Ennek hatására született meg a vers melyet Horák Nóra emlékére írtam, s az alábbiakban mellékelnék.

Horgos Richárd

HORÁK NÓRI EMLÉKÉRE

H - Holdvilág az otthonod,
O - Ott az égbolt peremén,
R - Ráncolja homlokát a felhő, de
Á - Átszűrődik a fény, mely
K - Kápráztatja szemem, érzem melegét.

N - Némán állok,
Ó - Órákon át némán,
R - Rád gondolok, s írok,
I - Irok, kezem nem nyugodhat bénán.

E - Elmentél, de
M - Miért kellett, hogy így legyen?
L - Lehettem volna helyedben,
É - Én ki nem oly védtelen,
K - Kiváltanám a sorsod, és
É - Élhetnéd életed,
R - Remélnénk, hogy tévedés, de
E - Elmentél, ég veled!

( íródott: 2010.04.12 éjszaka )

wlady 2010.04.14. 23:07:19

Kedves richárd ez a vers nagyon szép lett már ha lehet szép egy halott életét elsem kezdő lány emlékverse!De sajnos már elment tőlünk az örök igazság országába!Szép lett ez a vers egyben igaz és szivhez szóló!Talán többen vagyunk akik akkor éjjel szívesebben találkoztak volna pj-vel!Többek között én is de akkor most én lennék sitten és hírül adnák hogy jól érzem magam gyúrok és jól étkezem mert ugye ez nagyon fontos momentum!De ő már legalább ottlenne ahol most kellene lennie a föld alatt mert ha rajtam múlana nemlenne kegyelem!De nem rajtam múlik sajnos!Szívhez szóló vers kedves richárd ha lehet gratulálni tudok hozzá és kivánom h az ön szivében is legyen hely nóri emlékének!

asperjangyorgy 2010.04.19. 17:25:15

HOGY NEKÜNK EZ NEM JUTOTT ESZÜNKBE! HÁT PERSZE! NEM TÖRTÉNT SE NEMI ERŐSZAK, SE GYILKOSSÉG, NÓRA ALIG VÁRTA, HOGY EZ A BÜDÖS ALAK A MAGÁÉVÁ TEGYE. GYŐZNI FOG AZ IGAZSÁG - EZT VISZONT GONDOLHATTUK VOLNA. EZ A DEMOKRATIKUS ÉS A VÁDLOTT JOGAIT IS FIGYELEMBE VEVŐ JOGSZOLGÁLTATÁS. MOST MÁR A RENDŐRSÉGNEK CSAK KÉT APRÓSÁGOT KELL BIZONYÍTANIA: p.j. VALÓBAN MEGERŐSZAKOLTA NÓRÁT (VAN RÁ TANU? ÉJJEL HÁROMKOR NEM IGEN JÁRKÁLT A KISERDŐBEN SENKI), ÉS A KÖLCSÖNÖS EGYESSÉG ALAPJÁŰN TÖRTÉNT AKTUS UTÁN NÓRÁT p.j. SÉRTETLENÜL HAGYTA A HELYSZÍNEN.
NO, EZ UTÓBBI ÁLLÍTÁS ANNYIBAN ELGONDOKODTATÓ: HA MÁR ANNYIRA AKARTA NÓRA EZT AZ AKTUST, P.J. MIÉRT NEM VITTE AZ ÚTKERESZTEZŐDÉSTŐL, AHOL A RENDŐRSÉG SZERINT ÖSSZEFUTOTTAK, A KB. 70 MÉTERRE LÉVŐ LAKÁSÁRA, ARRA A BŰZ- ÉS SZEMÉT TANYÁRA? tALÁN CSAK AZÉRT, MERT ELFELEJTETT ELŐTTE KITAKARÍTANI.
IMMÁR LÁTSZANI KEZD, HOGY EZEKKEL AZ ÉRVEKKEL P.J. MEGÚSSZA ÖT ÉVVEL, SŐT, ELVILEG AKÁR FEL IS MENTHETIK. HISZEN SEMMI ROSSZAT NEM TETT. Ő CSAK KÖTÉLNEK ÁLLT, AMIKOR NÓRA ANNYIRA SZERETTE VOLNA, HOGY BEKÖVETKEZZÉK AZ A BIZONYOS ÖNKÉNTES AKTUS.
UNDORÍTÓ!
REMÉLEM, VAN VALAMI MAGYARÁZATA EGY ILYEN VEDEKEZÉSRE A RENDŐRSÉGI JEGYZŐKÖNYVNEK. DE AZ IS MEGOLDÁS VOLNA, HA ESETLEG A TÁRSTETTESEKET ELŐKERÍTENÉK.

Tagadja a gyilkosságot a kiskunlacházi vádlott
MTI
2010. április 19., hétfő 13:00 | Frissítve: 4 órája
P. József szerint H. Nóra beleegyezett a szexbe. Az együttlét után ő sértetlenül otthagyta a lányt a kiserdőben. A vádlott nem tett egybefüggő vallomást, de válaszolt a bíró kérdéseire.

Vallomást nem tett, de a bíró kérdéseire válaszolva azt mondta a kiskunlacházai H. Nóra megölésével vádolt P. József, hogy a lány beleegyezésével közösültek 2008. november 23-án hajnalban, majd élve hagyta a kiserdőben Nórit.

Az országos visszhangot kiváltó gyilkossági ügy tárgyalása a vádirat ismertetésével kezdődött, majd a vádlott meghallgatásával folytatódott a Pest Megyei Bíróságon hétfőn. Az ügyész aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolja P. Józsefet, aki egybefüggő vallomást nem kívánt tenni, de a bíró kérdéseire viszonylag folyamatosan válaszolt.

Dyen 2010.04.19. 18:03:47

"A vád szerint a helyi kiserdőben találkozott P. Józseffel, aki 6-7 üveg sör elfogyasztását követően, egy dunavarsányi diszkóból érkezett haza társaival, majd egyedül folytatta útját lakása felé. A vádirat szerint a fiatalember az egyik kerítés tövében megállította a lányt, s testi erejét kihasználva, az áldozat ruháját leszaggatva megerőszakolta őt, majd attól való félelmében, hogy a tettét el fogja árulni másoknak, megfojtotta. Az orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lány fején sérülések voltak, s vérzett az orra is.
...
A tárgyalás csütörtökön a szakértők és Nóra édesapjának meghallgatásával folytatódik, illetve sor kerül a bizonyítékok bemutatására, ismertetésére is. " Stop

"az egyik kerítés tövében" - melyik kerítés tövében? Az úton vagy a kiserdőben?

"lány fején sérülések voltak, s vérzett az orra is. " hm.. erről eddig valahogy nem hallottunk

FairyFeller 2010.04.20. 01:05:35

@Dyen: A teljes cikk, fotókkal a tárgyalásról.

stop.hu/articles/article.php?id=649644

Jól láthatóan: P.J. bajuszt és szakállat növesztett. Ugyanabban a nadrágban látható, mint amelyben az első felvételek készültek róla. Ruzsbacky Nóra is jól látható.

Érdemes néhány egyéb részletet is kiemelni:

...
"A 2010. április 19-i első tárgyalási napon az ügyész vádbeszédében mindenekelőtt részletes jellemzést adott a vádlott hátrányos helyzetéről, ingerszegény életkörülményeiről. Mint mondta, P. József szülei elváltak, nevelőapja és bátyja öngyilkos lett, majd súlyos betegséget követően édesanyja is korán elhunyt. A jelenleg 26 éves férfi félénk, visszahúzódó természetű volt diákként, problémái miatt iskolát is váltott, s logopédushoz kellett járnia. A szakmunkásképző elvégzése után élete meglehetősen egyhangúan telt: hétköznap munka, este kocsma, hétvégén diszkó. Párkapcsolatai szinte kivétel nélkül alkalmi ismeretségekben merültek ki, így többnyire egyedül, elhanyagolt körülmények közt élt, jellemzően ápolatlan volt, sok esetben "kellemetlen testszagot árasztott"...Azt vallotta, soha nem volt agresszív, az pedig elképzelhetetlen, hogy bármikor is tiszteletlen lett volna nőkkel szemben. A rendőrök a házkutatás során több bugyit is találtak nála - ezt ő csupán hóbortnak nevezte, mivel diákkorában, ha valamelyikőjüknek sikerült valakit felszedni, arról bizonyítékot kellett felmutatnia. Attól pedig - közölte -, hogy a végzetes este elfogyasztott néhány sört, nem volt részeg - ahhoz ugyanis neki 15-20 üveg kell -, csupán jókedvű. A vádlotthoz intézett kérdéseiben az ügyvéd igyekezett arra helyezni a hangsúlyt, hogy P. József ebben az időszakában szinte kizárólag az alkalmi kapcsolatokat részesítette előnyben - ha ez nem jött neki össze, például a diszkókban, gyakran járt fel Budapestre prostituáltakhoz -, amelyek kialakítása megnyerő volta miatt igen könnyen ment neki. Védője kiemelte továbbá, hogy annak ellenére, hogy a vádlott tudta, senkinek nem köteles válaszolni, mind a bíró, mind pedig az ügyész kérdéseire készségesen felelt."

(...)

És igen: "Az orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lány fején sérülések voltak, s vérzett az orra is." (...)

Szedjük csak össze, milyen hivatalos állítások szivárogtak eddig ki, ill. kerültek egymással esetleges ellentmondásba Nóra sérüléseivel kapcsolatban.

1. a hátán több rétegű hámsérülést szenvedett - forrás: nevét nem vállaló rendőr
2. a légzőcsövében több porc is eltört - forrás: vádirat
3. a fején is voltak sérülések, az orra is vérzett - forrás: tegnapi cikk, első tárgyalás, a vádirat további (titokzatos...) részletei

Azt hiszem ennyi. Ezen kívül nem hivatalos forrásból arról lehetett értesülni, hogy gyakorlatilag mindegyik testtáján elszenvedett sérüléseket, amelyeket egy ember "puszta kézzel", avagy "valamilyen eszközök" nélkül bizonyosan nem is lett volna képes okozni.
És az ellentmondás: a KékFény-ben az egyik nyilatkozó főnyomozó (a neve nem jut eszembe) "erőszakra alig-alig utaló, csekély sérülésekről" beszélt.

Így követik a korábbi ellentmondásokat újabbak. Vannak tehát a régi ellentmondások, illetve az újabbak...
Vajon mennyit tartogat még az ügy? Vajon hányan fognak még minderről tudomást szerezni?
Mert ha így titkolóznak az...nem tesz jót.

És még egy megjegyzés: ezen új fejlemények újabb ellentmondása, legalább is a korábbi következtetéseknek: P.J. ezek szerint jól alakított a lányoknál, már azoknál akik nem ismerték az életkörülményeit. A fentiek szerint rövid kapcsolatba kezdenie nem jelentett gondot, fenntartani pedig nem is szándékozott.

Jó lenne tisztázni a tárgyalások során, hogy tényleg ő erőszakolt e meg korábban egy másik nőt is. Ilyenekről is csiripeltek a verebek...

Méghogy: soha nem volt tiszteletlen a nőkkel...

FairyFeller 2010.04.20. 01:30:32

A NOL cikke újabb információkat is tartalmaz.

nol.hu/mozaik/_elt__amikor_otthagytam__-_tagadja_nora_meggyilkolasat_a_vadlott

Lehet, hogy ez a Józsi mégsem olyan "hülyegyerek"?

...
"Az erős testalkatú, kéz- és lábbilincsben elővezetett férfi hol határozottan, hol elbizonytalanodva, kissé dadogva reagált egyebek mellett azokra a felvetésekre, melyek a gyermekkorában - a szülei és testvére elvesztése miatt - átélt traumák következményeire vonatkoztak...A vád szerint a többnyire alkalmi szexuális kapcsolatokat létesítő férfi...a 6-8 üveg sörtől „felbátorodott”, felajzott vádlott megtámadta a korábbi barátnőjére nagyon hasonlító lányt, majd a kiserdő sötétebb részében, letépve több ruhadarabját, megerőszakolta őt. Az ügyész hosszasan sorolta a H. Nórán talált sérüléseket, zúzódásokat, hangsúlyozva: a férfi az erőszak kiderülésétől való félelmében fojtotta meg áldozatát...P. József elöljáróban kijelentette, hogy nem kíván összefüggő vallomást tenni, de a bíró kérdéseire azért válaszol. A válaszokból körvonalazódott a férfi „verziója” arról a bizonyos éjszakáról. Eszerint nem igaz, hogy eleve eltökélte: az első útjába kerülő nővel közösülni fog, de Nóra egy szál cigaretta elszívása és pár percnyi beszélgetés után önként belement az együttlétbe, ami egy kerítés mellett állva történt meg...mivel valaki közeledett a 30-40 méterre lévő úton, pár másodpercre befogta a lány száját, majd felkapva a földről a kabátját (s vele együtt véletlenül táskáját) hazament. Szerinte a lány ekkor még öltözködött, vagyis élt...A férfi korábban ugyan azt vallotta, hogy a kétszer fellökött lány nem lélegzett, amikor magára hagyta. A hétfői tárgyaláson úgy fogalmazott: bár tényleg fellökte Nórát, hogy meg ne lássák az útról, s száját is befogta egy rövid időre, mindez nem okozhatta a halálát. Valaki később ölhette meg - tette hozzá -, s vihette át a kiserdő másik részébe, ahol rátaláltak. Kérdésre P. József elismerte, hogy nyugtatókat szedett, de, mint mondta, nem ivott rá a tablettákra. Egyébként jól bírta az italt: 15- 20 üveg sörnél érezte csak, hogy „elveszti a fonalat”. A férfi szerint azon az estén nem ivott sokat, s mivel legalább 18 évesnek ítélte meg a korábban nem ismert lányt, kihasználta a ritka alkalmat. Mint mondta, máskor csak a diszkóban sikerült 10-15 perc alatt rávenni nőket a közösülésre, utcán akkor először fordult vele elő ilyen könnyű „siker”. A vádlott a rendőrök megjelenésével együtt járó ijedtséggel magyarázta, hogy Nóra táskáját, illetve benne lévő értékeket porszívója porzsákjába dugta, s a lakásán lefoglalt női tangák eredetéről is sajátosan vallott. Szerinte a barátok közötti rivalizálás okán gyűjtötte össze ezeket a szexuális relikviákat." (...)

Egy ideig most nem kommentálok...

rugach 2010.04.20. 11:05:43

Én csak ismételni tudom,máig megválaszolatlan kérdésemet.Mégis kit,illetve kiket véd,kiket fedez a rendőrség?

FairyFeller 2010.04.22. 12:22:27

Eladták P.J. házát...?

"Kiskunlacháza — Eladó P. József (26) háza, akit azzal vádol az ügyészség, hogy másfél évvel ezelőtt megerőszakolta és megfojtotta a H. Nórát (†14) – tudta meg a Blikk."

www.blikk.hu/blikk_aktualis/kapos-nori-gyilkosanak-haza-2016563/

***

Én úgy hallottam, hogy már meg is vették: 4 millióért

FairyFeller 2010.04.22. 12:27:13

Elkezdték Nóra édesapjának kihallgatását

borsonline.hu/news.php?op&hid=29111

...
"Reggel kilenc órakor folytatódott a kiskunlacházi gyilkosság ügyének tárgyalása. Előbb P. József helyszíni kihallgatásának a videofelvételét vetítették le a tárgyaláson, majd fél tízkor tanúként idézték a meggyilkolt H. Nóra édesapját, H. Dénest.

Az apa a bíróság előtt elmondta: kizárt dolognak tartja, hogy lánya éjszaka idegenekkel szóba állt volna.

– Nóra ugyan egy közvetlen lány volt, de a barátságát és bizalmát el kellett nyerni, ami hosszú időbe telt – mondta a bíró kérdésére, H. Dénes.

Hozzátette: ráadásul félt a sötétben.

A tárgyalás negyed tizenegykor folytatódott az apa meghallgatásával. P. József az első tárgyalási napon, azt vallotta, hogy tíz perc beszélgetés után győzte meg Nórát, hogy szeretkezzen vele."
...

rugach 2010.04.22. 13:08:51

De miért nem használ,illetve használt poligráfot a rendőrség P.József kihallgatásánál?

rugach 2010.04.22. 13:10:44

"Hozzátette: ráadásul félt a sötétben."
Akkor miért nem akarta,hogy hazakísérjék barátai?
Ez is fura.

FairyFeller 2010.04.23. 12:45:29

Felületes beszámoló Horák Dénes vallomásáról

...
"Vannak-e annál kegyetlenebb percek, amikor egy apának lánya gyilkosa mellett kell állnia?

Csütörtökön a Pest Megyei Bíróságon H. Dénes könynyezve elevenítette fel azt borzalmas pillanatot, amikor 2008. november 23-án rátalált a helyi kiserdőben lánya, Nóra (†14) élettelen testére. Bár a gyilkossággal vádolt P. Józsefet (26) kommandósok kísérték, és a feszültség is tapintható volt a teremben, az apa nem mutatta ki indulatait, csak akkor csuklott el a hangja, amikor a megtalálásról beszélt.

– Én már aludtam, amikor Nóra elment otthonról. Reggel hatkor benéztem a lányom szobájába, érintetlen volt az ágya. Szóltam a feleségemnek, hogy Nóri nem jött haza. A nejem azt válaszolta, biztos a barátnőjénél alszik. Délben kezdtünk aggódni. Hívtuk, de ki volt kapcsolva – emlékezett vissza megtörten H. Dénes.

– Felcsörgettük az összes barátját, de senki nem tudott róla. Éreztem, hogy baj van. A járőrökkel és polgárőrökkel keresni kezdtük. A farakásoknál megláttam a lányom piros pólóját – csuklott el a kislány édesapjának a hangja, aki hiába nézett P. Józsefre, a gyilkossággal vádolt férfi meredten bámult maga elé.

– Lehúztam az ágakat Nóra lemeztelenített testéről. Szét volt szaggatva a ruhája, el volt törve az orra, vérzett. A keze már merev volt. Nem voltak rajta az ékszerei. Ordítottam...

Mint megírtuk, a kislány egy buliból indult hazafelé, amikor P. József megtámadta. A férfi hét hónap után kétszer beismerte a gyilkosságot, ám a hétfőn kezdődő perben már tagadott. Azt mondta, önként szeretkezett vele a lány.

– Harmonikus család voltunk, mindent megbeszéltünk. Kizárt, hogy a lányom beleegyezett a szexbe – állította az apa. A per májusban folytatódik tanúmeghallgatásokkal."
...

www.blikk.hu/blikk_aktualis/en-talaltam-meg-a-lanyom-testet-2016618/

***

Tehát Nóra piros felsőrészét látta meg édesapja a sötétben, -feltehetőleg- elemlámpával (egyes források szerint ez a nyakáig fel volt tűrve). Ezek szerint aki el akarta rejteni a testét ágakkal, avarral, az nagyon amatőr, primitív illető lehetett (P. J-re illik ez a leírás). Bizonyosan megtalálták volna a lányt, akkor is ha "gondosabban" rejti el, valószínűleg teljesen zavart volt a gyilkosa, vagy pedig: sietnie kellett (mert észlelte mások közeledését).

Felettébb gyanúsnak tartom, hogy erről a rendkívül fontos ügyről csupán ilyen -viszonylag keveset közlő- cikket írnak, és ezt is csupán a bulvárújságok.

Egy kiemelkedően fontos momentum: "A keze már merev volt."

Vajon csupán ennyit mondott el az apa? Nem lehet, hogy azt is hozzátette: a teste még meleg volt, csak a keze hűlt ki, merevedett meg. Ugyanis -ha jól tudom- elsőként a kéz hűl ki és merevedik meg.

Az sem mellékes, hogy a kezéről, az ujjairól, vagy az egész karjáról beszélhetünk...?

Bizonyosan mindenki megélte már, nem nehéz a kezünket, a karunkat olyan "állapotba sodorni", hogy adott esetben élettelenek érezzük.
Velem például nem egyszer előfordult már, hogy úgy "elaludtam a karomat", hogy 1-2 percig mozgatni sem bírtam, pusztán élletelen, hideg testrésznek tűnt rajtam, amelyet csak a másik karommal voltam képes megfordítani. És a téli, hideg rossz időben (mint amilyen 2008. november 23-án hajnalban is volt Kiskunlacházán) még az élő ember keze is kihűl, akár olyannyira is, hogy egy kulcsot nem tud vele elforgatni.
A télen akkumulátort töltöttem, este az autómat hó borította, így a motorháztetőt is. Az alatt van egy fogantyú, amelynek a megnyomásával lehet kiakasztani egy reteszt és felemelni.
A megfogásakor ráolvad a hó a kezemre, majd a hideg alkatrészre szabályosan odafagytak az ujjaim. 1-2 perc erőlködés után abbahagytam a dolgot, bementem a lakásba és kezet mostam. Percekig nem éreztem az ujjaimat (émejítő fájdalom mellett). Ilyen körülmények között 5-10 perc alatt megfagytak volna az ujjaim.

Második nekifutásra, nagy elhatározottsággal végül is sikerült kiszerelnem az akkumulátort...

Kérdés: 13 órával a megtalálása után nem kellett volna a lány egész testének kihűlnie, megmerevednie a hideg időben...?

Miért csak a kezeiről írnak? Az apja valóban nem tett említést más körülményekről? Valóban csak ilyen keveset mondott volna...?

Kétlem!

Nekünk, az ügyet figyelemmel követőknek mondanak csak ilyen keveset.

Még arra sem képesek, hogy határozottan megcáfolják: Igen, Nórára 13 órával az eltűnése után már kihűlve, megdermedve talál rá édesapja és Plathy Miklós, polgárőr.

(én úgy tudom, hogy a polgárőrök -akik elég jól be vannak avatva- azt állítják: még meleg volt Nóra teste)

Másik kérdés: hogyhogy egész álló nap (november 23-án délelőtt, világosban és napközben SENKI, SENKI nem látta meg Nóra piros pólóját a kb. 50 méter széles kiserdőben, erdős ligetben...? Az édesapja kijelentette: este, elemlámpával LÁTTA, meglátta.

Aznap is több tucat, de akár 100 ember is elsétálhatott arra... Akár olyan fiatalok, akik ott dohányoznak, játszanak.

Miért nem látta meg már előbb valaki?

És miért írnak ilyen semmitmondóan erről a fontos ügyről?

Tudósításnak nem nevezném...

FairyFeller 2010.04.23. 13:04:41

venyige írja:

"Előzőleg összeverték, olyan beismerésre kényszerítették amihez semmi köze nem volt, és még bátran nézzen az apuka szemébe??? A Pusoma Dénes filmében is láttam és Tánczos esetében is tudom, azt csinálják a zsaruk meg a beépített vamzerok, hogy eléteszik a halott ember képét, és ugyanezt a egy szöveget mondják: "Nézdd, mit tettél!" Mindketten ártatlanok és mégsem néztek rá a képre..."

brendoli:

"...Öt dns volt! Ezt tudták vagy akarták be azonosítani!Egy szavukat sem hiszem el a rendőröknek! Tényő árnyékában meg pláne!
Kiskunlacházán pontosan tudják kik voltak,akár még név szerint is!Három Lacházai és Két Ráckevei bandázott egy fekete Audiban!"

borsonline.hu/news.php?op&hid=29137

***

Itt is találni olyan kommenteket, amelyek figyelemre méltóak.

Állítólag az ECHO TV videofelvételt is közre adott a tárgyalásról.

FairyFeller 2010.04.23. 13:53:19

Egy hatékony internetes keresőoldallal nagyjából mindösszesen ennyit találtam a számunkra (és valójában mindenki számára fontos) igazságügyi eseményről: www.hirkereso.hu/search?q=Kiskunlach%E1za&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1

Elképzelhető, hogy lehet találni köztük még újabb érdekes mozaikdarabokat.

Csillagocskám 2010.04.23. 17:58:08

Üdvözlet Kedves Mindenki!
Az alábbi linken látható P.J. vallomásából pár megdöbbentő részlet. Hiszen ez a pasas nem is olyan gügye, mint gondoltam!!!
Több ellentmondás is van a vallomásban, illetve egy elgondolkodtató mondta a végén például...Elképesztő

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10377

FairyFeller 2010.05.09. 14:35:22

Kedves Csillagocskám! :)

Tudna nekem írni egy üzenetet az e-mail címemre: root_nexus@hotmail.com

Korábban már próbáltam üzenni magának a blog.hu -n keresztül, de nem vagyok benne biztos, hogy megkapta.

Ha jól tudom maga is lacházi. Jól tudom?

Az üzenete azért fontos, hogy tudjam az (egyik) e-mail címét, mert volna egy privát mondandóm.

Üdvözlettel: FairyFeller (aki nem nő :) )

( nem mellesleg, meglepődnének sokan, ha tudnák, hogy a legtöbb ide író bloggoló nick-neve nagyon csalóka.

Dyen és Evo is nők, amíg wlady és én például nem...

Őszintén szólva mégis meglepődnék azon, ha maga, Csillagocskám férfi volna! :)
süti beállítások módosítása