HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Mit tehetett volna Nóra?

2010.06.23. 14:09 asperjangyorgy

AZÉRT ADOM KÖZRE KÜLÖN CÍMSZÓ ALATT SÁNDOR KOMMENTJÉT, HOGY MINÉL TÖBBEN MEGNÉZZÉK AZ ÁLTALA MELLÉKELT LINKET.

IGEN, ADOTT ESETBEN MI MÁST TEHETETT VOLNA NÓRA, MINT A FILMJELENETBEN BEMUTATOTT NŐ?

LASSAN KEZD ELTERJEDNI AZ A KÖZVÉLEKEDÉS, HOGY NÓRA ÖNKÉNT ÉS DALOLVA MENT BELE A MEGGYALÁZÁSÁBA. EGYRÉSZT SOHA NEM HITTEM EL ÉS SOHA NEM IS FOGOM ELHINNI, HOGY A LEGDURVÁBB ERŐSZAK NÉLKÜL NÓRA, A MAGA 14 ÉLETÉVÉVEL BÁRMIBE IS BELEMENT VOLNA EGY OLYAN HÁNYADÉK, BÜDÖS, ALKOHOLTÓL BŰZLŐ ALAKKAL, MINT AMILYEN P.J. EZ TELJESSÉGGEL KIZÁRT. MÁSRÉSZT AKIK VÉGIGNÉZIK A MELLÉKELT FILJLENETET, GONDOLJANAK BELE, HOGY ENNEK A NŐNEK, ENNEK AZ EMBERNEK, AKINEK ADDIG KEREK ÉS A MAGA MÓDJÁN TELJES VOLT AZ ÉLETE, HOGYAN KÉPES TOVÁBB ÉLNI. AZT GONDOLOM SEHOGY! NEM EGYSZERŰEN MEGERŐSZAKOLTA AZ A BELEBOTLÓ FÉRFI, HANEM MINDÖRÖKRE SZÉTTAPOSTA A LELKÉT, A TESTÉT, AZ ÉLETÉT.

P.J. UGYANEZT TETTE HORÁK NÓRÁVAL, SŐT, MÉG ENNÉL IS ISZONYATOSABBAT: MEG IS ÖLTE. NEHOGY MÁR BÁRKI IS BEVEGYE AZT A PISKÓTÁT, HOGY ABBAN AZ ESETBEN, HA AZ ERDŐSÁVBAN TÖRTÉNT A NEMI ERŐSZAK, AKKOR UTÁNA P.J. - MERT NÓRA UGYE BELEEGYEZETT, HOGY EGY MOCSKOS ÁLLAT A KEDVÉT TÖLTSE RAJTA - CSAK ÚGY OTT HAGYJA, HOGY MAGÁHOZ TÉRVE AZONNAL JELEZZE A SZÜLEINEK, MI TÖRTÉNT VELE ÉS RENDŐRSÉGRE MENJENEK, HOGY FELJELENTSÉK.

A NEMI ERŐSZAK ELSŐ PILLANATÁTÓL TUDTA, TUDNIA KELLETT P-J-NEK, HOGY A FELELŐSSÉG ALÓL CSAK ÚGY MENEKÜL, HA NEMI-ÁLDOZATÁT MEG IS ÖLI. HA AZ ERŐSZAK OTT AZ ERDŐSÁVBAN TÖRTÉNT, AKKOR CSAK P.J. ÖLHETTE MEG NÓRÁT. HAJNALI HÁROM ÓRAKOR AZON A RÉSZEN SE EGYEDÜL, SE CSOPORTOSAN SENKI NEM MÁSZKÁL.

KÖVETKEZZÉK A KOMMENT:

 

Tisztelt Olvasók!

Magam is azok közé tartozom, akik Fairyfreller meghatározása szerint igyekeznek figyelemmel kísérni a felkavaró ügy fejleményeit. A leghasznosabbnak ezt a blogot vélem, Önök valóban elszántan keresik az igazságot. Én csupán kívülálló vagyok, nem vagyok személyesen érintett, Kiskunlacházát sem ismerem. Csupán a médiából tájékozódom. Korábban láttam itt linkelve egy felvételt, egy boncolásról. A valóság gyakran felkavaró.

Eszembe jutott egy fontos szempont, amely talán Önöknek is segítséget nyújt. Örülök, hogy létre lett hozva ez a belépési mód, így nem kellett külön regisztrálnom, csupán a megadott e-mail-el és jelszóval beléptem.

Egy személyes benyomásomról van szó, amelyet a gyanúsítottal, Józseffel kapcsolatban állapítok meg. Akárhol olvastam róla, a személyiségéről, a mentalitásáról, mindenhol azt erősítették meg, hogy egy félénk, zárkózott, muja fazonról van szó. A felvételen is látva, hallva a vékony hangját, közepes termetét (max. 180 cm), fizimiskáját, bennem nem kelt olyan látszatot, amelytől egy nő megijedne. Ezt arra értem, hogy egyikük szerint a kislány megijedhetett tőle, ezért nem állt ellen. Magam is tisztában vagyok azzal, hogy nagyon zavaros a tájékoztatás az ügyben. Tudni illik a rendőrség úgy írta le, "Nóra ellenállását megtörték, majd megerőszakolták". A kapcsolattartóval készített interjúban pedig arról beszélnek, nem biztos, hogy megerőszakolták a szakértői vizsgálatok alapján, tehát elképzelhető, hogy a bántalmazása már később történt, és ha jól értem erre alapoz a védelem is az ügyben.
Nem tudok ebben egyéb támpontot adni a következő, naturalista filmjelenetnél. Csak hogy képzeljük el. Egyáltalán elképzelhető mindez Józsefről?

A következő filmjelenet egy megrázó, naturalista bűnügyi dráma, a párizsi valóságról, brutális szexuális erőszak és bántalmazás, tabuk nélkül. A főszerepet, az áldozat szerepét a híres olasz színésznő, Monica Belucci alakítja (többek közt a Mátrix-ban, vagy Gerald Depardieu-val a Kleopátra küldetés-ben is szerepelt). Az egyik legmegrázóbb film, amit életemben láttam. Röviden a történet: egy fiatal pár kezd "ritmust váltani", a fiatalság szabadságából és szertelenségéből a megállapodás, a családalapítás felé. A nő (Belucci) teherbe esik, de erről még nem szól párjának. A tragédia éjjelén akarja tudatni vele, egy nagy baráti összejövetel, házibuli keretében. Csakhogy a férfi kiábrándító dolgot művel, drogot vesz magához és képtelen a normális, komoly társalgásra. Az áldozatot alakító Belucci, a barátjával összeveszve, zaklatottan hagyja el a bulit (akárcsak Nóra), majd hazaindul. Nem jut messzire (akárcsak Nóra), mert egy közeli aluljáróban egy erőszakos őrült megtámadja, brutálisan megerőszakolja, majd kíméletlenül összeveri (ezt mutatja be a jelent 13 percben...). A nő kómába esik, elvetél. Aznap éjjel a férfi tudomására jut mindez, dühöngő őrültként indul az elkövető nyomába. A rendőrség közönyös, "megszokott ügyként" kezeli az esetet, azonban az alvilág megkeresi az áldozat barátját és információkkal látja el, némi pénzért cserébe. A filmdráma a továbbiakban egy hajsza, amelyben 10 órán belül megtalálják az elkövetőt és péppé verik a fejét egy poroltóval...

Megrázó film. Akárcsak a valóság.

Az erőszak-jelenet: www.indavideo.hu/video/Monica_Bellucci16_2/

Kérem Önöket, hogy tekintsék meg ezt a jelenetet (természetesen szigorúan felnőtt tartalom!) és tegyék fel magukban a kérdést: képes lehetett e ilyenre, vagy egy ennél még szörnyűbb, még brutálisabb tettre az akarat gyenge, nyámnyila, vékony hangú, ismerőseinek józan többsége szerint "udvarias" József?

Én őszintén nem hiszem...

Sándor
 

ÉN PEDIG, HA AZ ERDŐSÁVBAN TÖRTÉNTEK A DOLGOK, ŐSZINTÉN HISZEM. A.GY.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr802103826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.06.24. 14:11:29

Kedves György!

Az interneten olvastam egy vélemény mindazzal kapcsolatban, amelyről itt értekezünk.

Bemásolnám:

...
"Van egy igaz mondás:

Amikor valaki először találkozik az erőszakkal, megretten tőle.
Ha néha találkozik vele, akkor hozzászokik.
Ha pedig rendszeressé válik az erőszak körülötte, már fel sem tűnik neki.

De könyörgöm. Milyen állapotok lesznek Magyarországon? A sok hozzászólásból mintha úgy érezném, hogy inkább kezdünk hozzászokni az erőszakhoz, mint hogy észrevegyük, hogy mennyire felborult a világ rendje. Nincs helye ilyen gondolatoknak: ...minek ment egyedül haza? ...biztos kihívóan öltözött... magának kereste a bajt... stb.
Emberek! Vegyük már észre. Az élet rendje az, hogy teljes életet élhessünk, mi emberek, ezen a Földön. Ha én hajnal 3-kor akarok gyalog menni valahova, akkor nyugodtan mehessek. Ha egy lány/nő csinosan van felöltözve, akkor se kelljen rettegnie. Vannak tapasztalataim olyan országból, ahol simán sétálgatnak fiatal, ténylegesen kihívóan öltözött fiatal lányok az utcán, akár péntek, szombat éjszaka is. Úgy gondolom, ez az élet rendje. Nehogy már azon kelljen gondolkodni, hogy ki merjek menni az utcára? Vagy: el merjem engedni a gyermekemet valahova egyedül? Vannak országok, ahol kerítést sem használnak a házaknál, reggelre mégis minden ugyanott van, ahol a család hagyta előző este. És ezek nem azért vannak, mert olyan sok a rendőr, vagy mert állandóan, mindenhol járőröznek. Nem. Minden a fejekben kezdődik. Valamint társadalmi szinten. A magyaroknak kell megmutatni, hogy hogyan szeretnének élni a saját országukban...Ha lángolni kell egy-két háznak, akkor lángoljon...a reakciónak automatikusnak kell lennie, nem pedig gyűlést szervezni az eset után egy héttel. (Persze ez is kell, viszont ez nyilván csak demonstráció jellegű lesz, komoly befolyással nem fogja szolgálni az ügyet.)...Ne mindig csak reagálni akarjunk az eseményekre. Pl. bűncselekmény után demonstrálni, meg bezárkózni, utcára nem kimenni stb. Ez zsákutca. Nyugodtan élhessünk Magyarországon! Tényleg, ha így haladnak a dolgok, mi lesz 50 év múlva? Mindenki gondoljon csak bele..."
...

Fred

***

Azt hiszem maximálisan egyet tudok érteni ezzel a véleménnyel. Mennyire igaz! Különösen az első sorai az emberek reakcióiról. Olybá tűnik a legtöbben már beletörődtek a mindennapos erőszakba és a folyamat exponenciális mivoltába. De nem lehet elégszer feltenni a kérdést: mi lesz így?

Ezért tartom különösen fontosnak Nóra szimbólumát, de ezt már jó párszor megmagyaráztam, igaz nem Önnek, hiszen nem Önnek kell ezt magyaráznom, akivel egyetértünk, hanem azoknak, akik "fogadatlan prókátorként" hisztérikusnak, betegesnek, paranoidnak tartják az olyan segélykiáltó, szókimondó véleményeket, mint amilyen az enyém is.

Én teljesen egészséges véleménynek tartom a magamét. Hogy másoknak, illetve a többségnek mi a véleménye, az majd mindenképpen ki fog derülni, csak ne legyen túl késő... Sajnos jelenleg az tapasztalható, hogy sokaknak még véleménye sincs ezekről a dolgokról, márpedig a gonosz legnagyobb sikere, hogy elhiteti velünk, valójában nem is létezik. Kábává, tompává tesz minket. Kétségtelennek tűnik ez a siker.

Konkrétan a videora reagálva.

Utánanéztem, a film címe: "Visszafordíthatatlan", 2002-ből.

...
"Két férfit látunk bolyongani egy francia nagyváros éjszakai szórakozóhelyein. Keresnek valakit, aki a klubok és melegbárok világában rejtőzik. Néhány prosti segít nekik a kutatásban. A két elszánt férfit düh és elkeseredés hajtja, majd nyomozásuk véres és brutális véget ér: egyikük kegyetlenül végez egy emberrel, akiről azonban utóbb kiderül, nem a keresett személy volt. Hogy jutottak idáig?
Marcus (Vincent Cassel) és Pierre (Albert Dupontel) bosszút akartak állni. Egy félresikerült, szabados parti után Marcus barátnője, Alex (Monica Bellucci) egyedül indult haza az éjszakában. A kihalt aluljáróban azonban egy perverz megtámadta, megerőszakolta és eszméletlenségig verte a nőt. Úgy határoztak, maguk veszik kézbe az ügyet és szolgáltatnak igazságot, és saját kezűleg intézik el a támadót..."
...

[ port.hu/visszafordithatatlan_irreversible/pls/fi/films.film_page?i_film_id=53352&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2 ]

Valóban nehéz volt végignézni a film-részletet, az embernek ökölbe szorul a keze. Belegondolni, hogy Nórával (és másokkal) is ilyen, ehhez nagyon hasonló szörnyűség, brutális bántalmazás történhetett, szintén kiborító.

Felfedeztem a filmen egy konkrétumot: az erőszaktevő hátrahúzza a megtámadott nő fejét.

P. Józsefnek is feltették a kérdést a bíróságon:

"Hátrahúzta e a sértett fejét?"

[ a riportban: tv2.hu/mokka/video/aki-szerint-nem-p-jozsef-olte-meg-h-norat ]

Azt válaszolta: "igen."

- "Miért?"
- ... ... ... "végül is nem tudom..."

FairyFeller 2010.06.29. 13:49:19

Újraindították a nyomozást a tizenöt évvel ezelőtti pécsi taxisgyilkosság ügyében

...
"Újra nyomoz a rendőrség egy másfél évtizede történt, azóta is felderítetlen pécsi taxisgyilkosság ügyében - értesült kedden az MTI...a nyomozást az ügyészség rendelte el, azt a megyei rendőr-főkapitányság folytatja le, de több részletet nem közölt. Az MTI úgy tudja, az újabb eljárásra az ad okot, hogy a napokban jelentkezett egy szemtanú. Erre egyébként már korábban is volt példa, hat évvel ezelőtt két férfi állította: tudja ki a gyilkos. Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén, tizenkét késszúrással ölte meg támadója. A több sebből vérző asszonyra egy orvosházaspár talált rá aznap este az abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a nő életét vesztette. Az áldozat taxijába - szemtanúk szerint - a Konzum áruháznál szállt be egy huszonöt év körüli, 180 centiméter magas, kisportolt alkatú, rövid, szőke hajú fiatalember, aki katonai mikádót, vagy ahhoz hasonló zöld kabátot viselt...feltehetően nem rablógyilkosság történt, a taxisnő ékszereit és pénzét ugyanis nem vitte el a támadó." (...)

[ bulvar.ma.hu/tart/cikk/dc/0/73002/1/kekhirek/Ujra_nyomoznak_egy_tizenot_evvel_ezelotti_taxisgyilkossag_ugyeben_Pecsett ]

***

Ha türelmesen várunk, talán a Horák Nóra ügyben is történni fog valamilyen fordulat, amelynek keretében az igazságszolgáltatás feloldja azt a tucatnyi markáns ellentmondást, amelyek az ügyet jellemzik.

De a nyár végéig ez már biztosan nem fog megtörténni, ugyanis: egyhónapos ítélkezési szünetet tart a Fővárosi Bíróság

...
"Ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Bíróságon július 16-tól augusztus 19-ig, a cégbíróság kezelőirodája a szünet alatt is változatlan nyitva tartással működik - tájékoztatta a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága kedden az MTI-t. A nyári ítélkezési szünetben a bíróságok a soron kívüli ügyek intézéséhez szükséges ügyeleti, készenléti szolgálatot tartanak - tartalmazza a közlemény. A szünet ideje alatt a félfogadás változatlan, a kezelőirodák azonban minden ügyszakban csökkentett létszámban végzik munkájukat...Így gyakorlatilag a bírósági ítélkező munka július 14-én zárul, és augusztus 23-án kezdődik újra." (...)

[ www.hirado.hu/Hirek/2010/06/29/12/Egyhonapos_itelkezesi_szunetet_tart_a_Fovarosi_Birosag.aspx ]

***

Már másfél éve várunk. Remélhetőleg nem lesz belőle 15...

Nonametom 2010.06.29. 14:30:53

@FairyFeller:
Már nagyon itt lenne az ideje annak a fordulatnak.

Nonametom 2010.06.30. 22:32:27

Kiskunlacháza, VI. László napi vigasságok

www.youtube.com/watch?v=EOZJWASoihY

Egy nagyon szép dal Hórák Nóra emlékére.

rugach 2010.07.01. 09:54:41

Véleményem szerint ha valakit megijesztenek,az elfut.Akkor miért hagyta volna Nóri,félelmében,hogy megerőszakolják és megöljék.
Meggyőződésem,hogy P.József csak egy azok közül,akik Nórit meggyalázták.

FairyFeller 2010.07.01. 17:30:23

A videorészletben szereplő hölgy szerinted miért "hagyta", hogy egy "földalatti véglény" megerőszakolja, brutálisan bántalmazza?

Mert a pokolfajzat falhoz szorította, kést nyomott az arcához. Majd többször megütötte, földre vitte és megerőszakolta. Végül pedig megrugdosta és a fejét többször a betonba verte. A filmjelenetben nem hal meg a nő (Monica Belucci), de azt hiszem ez nem a támadóján múlik...

Nagyon sok a hasonlóság ebben az erőszak jelenetben azzal, amit eddig (vajmi keveset) a Nórával történtekről -hivatalos forrásból- megtudtunk.
Nórát állítólag szabályosan "a kerítéshez préselték", (előtte) valószínűleg többször is megütötték (eltört, az orra), majd megfojtották (a légzőcsövében több porc is eltörött).

Az ügyészségen állítólag "hosszasan sorolták" a Nórán talált sérüléseket és zúzódásokat. Pontosabb részleteken nem közöltek, de sejthető, hogy az(ok), aki(k) megtámadta(ák), legalább annyira meggyalázták, mint amennyire a filmrészletben meggyalázott nőt. Nóra bele is halt. Állítólag hosszasan szenvedett, de ezt sem kommentálták a hatóságok.

Tudják mi jutott eszembe? Ugyebár a Rendőrség szerint megfojtották. AKKOR biztosan találtak ujjlenyomatot, vagy valamilyen a gyanúsítottra jellemző nyomot Nóra nyakán.

Vagy nem találtak? Lehet, hogy amikor megfojtotta a gyilkos, zacskót húzott a fejére, amely a nyakát is elfedte?

Ha pedig megfojtották, akkor pontosan kellene tudniuk a halál időpontját.

Miért nem írják le, hogy mikor halhatott meg Nóra?

Ha megfojtották, akkor 2008. november 23-án hajnali 3 óra környékén kellett ennek bekövetkeznie. Egyes források szerint máshonnan vitték oda Nóra holttestét. Olyat is csiripelnek a verebek, hogy Nóra hajában/ruháján/kezében (valamelyik) olyan növénynek a nyomait találták meg, amelyik nincs a kiserdőben!!!

Ez is pusztán kitaláció? Miért nem azt közölték hivatalosan, hogy hajnali 3 óra körül halt meg, ahelyett, hogy a "hajnali órákban"?

Elképzelhető, hogy (mondjuk) 2 órával később?

Mert akkor a "hosszas szenvedés", illetve a "másik helyszín" is beleillene a képbe. PLUSZ az is, hogy a rendőrkutya (állítólag volt!!!) NEM vezette el az erdőszegélyből a nyomozókat a 40 méterre található Józsi úr lakásáig...

Miért nem kommentálják ezeket hivatalosan?

Talán azért mert igazak? Megmondhatnák: pusztán kitaláció az egész. De nem teszik.

Szomorú, hogy így van. De lehet, hogy még ennél is szomorúbb.

Lehet, hogy a hozzáállásuk magyarázata a következő mondásra épül: "A kutya ugat, a karaván halad".

Valószínűleg az ilyen együttérzők, a nyomozást éberen figyelemmel kísérő kételkedők, mint például én, nem zavarunk vizeket. Nem jelentünk problémát, ugyanis kevesen vagyunk.

A legtöbben nem foglalkoznak olyan mélyen az üggyel, mint ahogyan SZERINTEM kellene. Kevesen vagyunk. De mi nem adjuk fel!

FairyFeller 2010.07.07. 02:18:38

Visszaeső erőszakolta meg az idős, beteg asszonyt

...
"Megerőszakolt, fajtalankodásra kényszerített egy idős, beteg asszonyt egy 57 éves férfi Batéban. Az elkövető hasonló bűncselekményért már 13 évet ült börtönben. A Kaposvári Városi Ügyészség szemérem elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az 57 éves férfivel szemben, aki 2009. szeptemberében azzal ment be egy batéi családi házba, hogy a sértettel szexuális kapcsolatot létesítsen. Mivel erre a nehezen mozgó, bottal járó, beteg sértett erre nem volt hajlandó, először veréssel fenyegette, majd valóban bántalmazta. A fenyegetés és a verés végül megtörte a sértett akaratát. A vádlott a nemi szervét az áldozat szájába tette, majd ezt követően a szerencsétlen asszony tiltakozása ellenére benyúlt a nő nemi szervébe. A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A vádlott egyébként jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, de egy hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott 13 év fegyházbüntetéséből 2007-ben szabadult."
...

[ sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/ratort-a-hazaban-es-megeroszakolta-az-idos-beteg-asszonyt-315317 ]

FairyFeller 2010.07.08. 12:17:58

3 brutális lány támadt az utcán, fényes nappal a 15 éves lányra - még a testéből is ki akartak tépni egy darabot...

...
"Karcagon, fényes nappal támadtak meg hárman egy utcán sétáló fiatal lányt, akit előbb megrugdostak, majd kiraboltak. Egy 15 éves karcagi lány sétált, sétálgatott békésen, gyanútlanul Karcagon, a Kisújszállási úton. Ekkor egy három fős, ugyancsak lányokból álló társaság megállította, majd — talán éppen tegeződést ajánlva — lökdösni kezdték. Az egyik elkövető ezután — talán éppen bátorítóan — hátba rúgta, majd otthonról hozhatott viselkedési minták alapján szidalmazni és ütni kezdték, sőt a ruháját is szaggatták. Először csak a napszemüvegét akarták megszerezni, amit sikerült is elvenni a bántalmazott lánytól. Ezután az egyik támadó meglátott a sértett kezén egy gyűrűt, amit szintén el akart venni tőle. A két gyermekkorú segítője lefogta a lány karját, akiről sikerült lehúzni a gyűrűjét. A támadók ezután az ajkai alatt lévő piercinget akarták kitépni, de ez nem sikerült nekik.
A támadók ezután kizsebelték áldozatukat, elvették a mobiltelefonját, amit a kialakuló verekedés közben sikerült visszaszereznie.
A három agresszor leányzó ezután a gyűrűvel és a napszemüveggel elmenekült a helyszínről.
A kiérkező rendőrök nemsokára előállították a fiatalkorú rablót és annak gyermekkorú társait, akiknél a zsákmányolt holmikat is megtalálták.
Az áldozat könnyű sérüléseket szenvedett a bántalmazás során. A támadók lelki világáról nem érkezett jelentés." (...)

[ www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/meg-a-lany-testebol-is-ki-akartak-tepni-egy-darabot-a-rablok-315421 ]

FairyFeller 2010.07.21. 20:35:10

Nem erőszakolta meg egy erdőben és hagyta magára mezítelen - a származása miatt mégis elítélték...

...
"Börtönbüntetésre ítéltek egy izraeli arab férfit Izraelben, akit barátnője feljelentett, miután kiderült, hogy nem zsidó agglegény, akinek kiadta magát. A bíróság nemi erőszakért ítélte el...aki magát zsidónak mondva folytatott viszonyt egy izraeli nővel, és a bíróság ezt nemi erőszaknak tekintette. Szabbar Kasúrt másfél évi börtönbüntetésre, továbbá 30 havi feltételes szabadságvesztésre, valamint 2000 eurónak megfelelő fájdalomdíj fizetésére ítélték nemi erőszak miatt. A 30 éves izraeli arab férfi zsidó agglegénynek adta ki magát, és amikor barátnője rájött, hogy valójában arab, feljelentette őt, ami végül a hétfői ítélethez vezetett. A bíró úgy érvelt, hogy "ha az asszony nem feltételezte volna, hogy a vádlott komoly, romantikus kapcsolatban érdekelt zsidó agglegény volt, akkor nem vett volna részt benne", és úgy véli, hogy a bíróságnak meg kell védenie az ártatlan áldozatokat a csavaros eszű bűnözőktől...Kasúr rasszistának bélyegezte az ítéletet. "Két éve házi őrizetben tartanak - semmiért. Ha zsidó lennék, nem számoltatnának el. Ez nem nemi erőszak. Nem erőszakoltam meg egy erdőben és hagytam magára mezítelen. Minden a beleegyezésével történt" - mondta az arab vádlott, aki fontolgatja, hogy megfellebbezi az ítéletet, amely az izraeli sajtó szerint is megosztja a társadalmat." (...)

[ index.hu/bulvar/2010/07/21/eliteltek_nemi_eroszakert_amiert_zsidonak_adta_ki_magat/ ]

***

Mi a véleményük? Maguk szerint lehet abban valamilyen logika, hogy: Magyarországon hasonló történhetett, amikor az etnikai vonatkozású bűnözési statisztikák magyarországi tilalmát figyelmen kívül hagyva, precedenst teremtve a gyanúsított nem-roma származásának hangsúlyozása mellett egyetlen egy olyan embert tartóztattak le, akinek tettlegességében sokan kételkednek, illetőleg a lefolytatott nyomozás jól ismert körülményei, bizonyos ellentmondásai, zavaros mivolta a legtöbb emberben jogos kételyeket ébresztettek?

Maguk szerint a Horák Nóra ügyben is lehet egy ilyen "hivatalos etnikai tényező", amely kettős mérce alapján egy igazságtalan ítélethez vezethet?

Mert én már tényleg nem tudom...mit higgyek...

FairyFeller 2010.07.26. 23:48:24

Publicitás nélkül maradt eset 1 évvel ezelőttről: fiatalkorú lányt erőszakoltak meg Nagykanizsán

...
"...ismeretlen tettesek...2009. június 23-án 14.00-15.00 óra között Nagykanizsán, a Zrínyi Miklós úton lévő E-on Székház parkolójában feltartóztattak egy, a parkolón keresztül gyalogosan közlekedő fiatalkorú lányt, majd őt a parkolóban várakozó gépkocsijukba kényszerítették. Ezt követően a lányt a nagykanizsai Ady Endre úton lévő lőtér mögötti erdős területre vitték, ahol egyikük megerőszakolta, másikuk megtapogatta, majd ezt követően sorsára hagyva a helyszínről gépkocsival elmenekültek." (...)

[ www.nagykanizsa.hu/index.php?m=3&id=65 ]

***

Milyen gátlástalannak kell lenni ahhoz, hogy fényes nappal, nyilvános, forgalmas helyen valakik feltartóztassanak, fogjul ejtsenek egy fiatalkorú lányt, majd egy erdős részen megerőszakolását, molesztálását követően, nem is tartva a rendőrség szankcióitól, egyszerűen otthagyják, mint egy "(be)törött játékszert"...?

De "legalább jobban járt", mint Horák Nóra. Lehet, hogy mégis jól nyomozott a rendőrség és egy olyan elkövetőt fogtak el a zsaruk, aki (KOLLÉGÁIVAL ELLENTÉTBEN!) félt, tartott a rendőrségtől...?

Mert ha nem tartott volna a következményektől (ahogy más erőszaktevő kollégái), nyilván nem ölte volna meg a lányt.

Ennél pedig (ha lehet) már csak egy variáció lehet szörnyűbb, sátánibb: ha az elkövető(k) ugyan nem tartottak a következményektől (korábbi tapasztalataikra alapozva), egyszerűen gonoszsgából végeztek Nórával...

Már csak annyi lehet a kérdésünk (már jó ideje): HOL ÉS MIKOR?

Nonametom 2010.07.29. 17:42:53

Többen megerőszakoltak egy tizenéves lányt
Fenyegetéssel vettek rá többen a szexre egy tizenéves lányt egy Borsod megyei faluban. A gyanúsítottakat már őrizetbe vették, de a rendőrség egyelőre nem árulja el, hogy hányan vannak.

Többen megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt a Borsod megyei Perkupán - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség. A lányt fenyegetéssel vették rá a szexre. Több embert őrizetbe vettek az ügyben - többek között szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják őket, de a rendőrség egyelőre nem árulta el, hogy hányan követték el az erőszakot.

Az eset a napokban történt, de a rendőrség csak csütörtökön hozta nyilvánosságra. A vizsgálat még tart, amelybe a történtek pontos tisztázása érdekében szakértőket vontak be.

Molnár Zoltán, Perkupa polgármestere az MTI-nek azt mondta, tudnak az esetről, már az áldozat édesanyja is volt bent náluk. Azt a polgármester sem tudta, hogy hányan vettek részt az erőszakban. Amíg a rendőrségi vizsgálat le nem zárul, ennél többet nem akart mondani.

FairyFeller 2010.09.07. 20:47:52

Brutális kegyetlenséggel végeztek a 16 éves pécsi lánnyal

"Úgy tudni a fiatal lányt brutális kegyetlenséggel ölte meg barátja, egy 18 éves fiú, akit már tegnap elfogtak. Zsobrák Péter, megyei rendőrségi szóvivője a Tények reggeli adásában annyit mondott, hogy brutális kegyetlenséggel történt a gyilkosság, de hogy ez pontosan mit jelent, hogyan ölték meg a lányt, azt nem fejtette ki bővebben. Egész éjjel helyszíneltek, tanúkat halgattak meg, és már őrizetbe vették a 18 éves fiatalembert, aki egyelőre tagadja hogy ő ölte meg a lányt. A rendőrök viszont úgy tudják: a fiú már korábban is többször megfenyegette a lányt, hogy ha szakítani mer vele, akkor megöli, és úgy tudják: a gyilkosság nem sokkal a szakítás után történt, ezért a fiú az első számú gyanúsítottjuk."

[ tv2.hu/tenyek/cikk/baratja-olte-meg-brutalisan-a-16-eves-pecsi-lanyt ]

rugach 2010.09.08. 10:57:22

Bebizonyosodott, hogy P. József ölte meg a kiskunlacházi lányt
2010. szeptember 7. 18:50

MNO - PK
A kiskunlacházi gyermekgyilkosság áldozatának ruházatán, nyakláncán és táskáján is megtalálták a vádlott, P. József DNS-nyomait, s a szakértők a halál okáról is egybehangzóan nyilatkoztak, ám a nemi erőszak ténye még bizonyításra vár – értesült az MTI kedden bírósági forrásból. Az ügyben november második felében várható ítélet.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A nyári ítélkezési szünetet követően hétfőn folytatódott az ügyben a bizonyítás a Pest Megyei Bíróságon. A korábban külön-külön nyilatkozó orvos- és szerológus szakértők véleménye azt támasztja alá, hogy a 14 éves H. Nórát 2008 novemberében megfojtották, s halálát valószínűleg P. József okozta.

P. Józsefet aljas indokból elkövetett emberöléssel, erőszakos nemi közösüléssel és kifosztással vádolják.

A büntetőperben eddig a tanúk 90 százalékát hallgatták meg, s nyilatkoztatták a szakértőket is, akiket a szeptember 27-i tárgyaláson ismét meghallgat a bíróság. Erre azért van szükség, hogy a különböző dokumentumokban foglaltak és a szakértői vélemények összevetésével egyértelművé váljon: elkövettek-e nemi erőszakot a lányon. A halál okáról (vagyis arról, hogy a lányt megfojtották) nincs vita az eddigi tárgyalásokon elhangzottak szerint.

A vádlott változatlanul tagad, fenntartva korábbi vallomását, miszerint közös megegyezéssel közösült H. Nórával a kiskunlacházi kiserdőben, s élve hagyta ott a lányt, amikor hazaindult. P. József a tanúvallomásokhoz nem szólt hozzá, s észrevételt sem tett azok kapcsán.

A vád szerint a többnyire alkalmi szexuális kapcsolatokat létesítő P. József 2008. november 23-án hajnalban egy dunavarsányi diszkóból hazafelé tartva találkozott össze a kiskunlacházi erdős-bokros terület mellett gyalog unokatestvére lakása felé haladó 14 éves H. Nórával. A 6-8 üveg sörtől „felbátorodott” vádlott megtámadta a korábbi barátnőjére nagyon hasonlító lányt, majd a kiserdő sötétebb részében, letépve több ruhadarabját, megerőszakolta őt. Az ügyész szerint a férfi félt attól, hogy kiderül az erőszak, ezért fojtotta meg áldozatát.

P. József az április 19-i első tárgyaláson azt mondta, a lány pár percnyi beszélgetés után önként beleegyezett abba, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek. Közlése szerint mivel valaki közeledett a 30-40 méterre lévő úton, pár másodpercre befogta a lány száját, de később élve, öltözködés közben hagyta ott őt a kiserdőben.

A vádlott korábban azt vallotta, hogy kétszer is fellökte a lányt, aki nem lélegzett, amikor magára hagyta, majd úgy módosította vallomását: fellökte ugyan a sértettet, s a száját is befogta, de ez nem okozhatta a lány halálát. Arról, hogyan kerülhettek H. Nóra értékei (köztük a táskája és a mobiltelefonja) az ő porszívójának a porzsákjába, a férfi azt mondta: a kabátjával együtt véletlenül kapta fel a földről Nóri táskáját. Amikor a rendőrök kopogtattak nála, ijedtében rejtette el a holmit – tette hozzá.

(MTI)

FairyFeller 2010.09.08. 17:39:41

Bebizonyosodott: Bicskei Alexandra az új Horák Nóra

Az iwiw-en olvasható bemutatkozásként, a Horák Nórára mind külsőleg, mind belsőleg, mind halálának körülményeiben nagy hasonlóságot mutató néhány napja 15 évesen barbár módon meggyilkolt lánytól:

"pörgök ezerrel, buliba járok. nagyon-naggyon szeretem a barátaimat Imádok ismerkedni,és igazábol nemis vok olyan rossz kislány, csak sok ribi úgy állít be. Utálok tanulni, de sulibajárni szeretek.
ŐK FONTOSAK:
-Marim
-Renim
-Roberta
-Heléna
-Leila
-Csigusz
-Dani
-Kitti
-Julcsi
-Bálint
- és hát stb.
------őőőőőőőőőőőőő asszem ennyi. csáo"

[ iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10580139 ]

A közösségi portálon tagja volt az "A Föld bolygó megóvása" c. klubnak, akárcsak én...

Most pedig következzék egy mai cikk, "Dani"-ról, a gyanúsítottról (képekkel!!!): [ www.pecsinapilap.hu/cikk/Dani_vegzett_Szandraval_-_a_szulok_szerint_varhato_volt/35159 ]

"Bicskei Alexandra (15) hetekig készült a szakításra, mert félt a fiú bosszújától. Szandra édesanyja előre megérezte, hogy lányával valami történni fog. K Dániel nem tett vallomást, sőt tagadja is tettét. K. Dániel (18) Előzetes letartóztatását kezdeményezi a pécsi rendőrség. A középiskolás lány holttestét hétfő délután egy hajléktalan fedezte fel Pécs belvárosában, egy romos épület padlásán. A feltételezett gyilkos, K. Dániel kilenc hónapja ismerkedett meg Szandrával. A szülőknek már első alkalommal sem volt szimpatikus, az édesapa szerint túl kedvesnek, normálisnak mutatta magát, de a tekintete olyan volt, mint egy bűnözőé. El is tiltották tőle Szandrát, aki ezért rendszeresen megszökött.
– Ebben a romos épületben vagy a szigetvári szőlőhegyen csöveztek, előfordult, hogy arra ébredtek, hogy néhány méterre tőlük egy hajléktalan férfi kést tart egy másik csöves nyakához miközben erőszakolja – képzelje el mi mindenen ment keresztül a lányom ezért a semmirekellőért, egyszerűen nem értem mi vonzotta a Danihoz – mondta a Pécsi Napilapnak az édesanya. Varga Andrea szerint Szandrát rendszeresen a rendőrök vitték haza, nem akart iskolába járni, napokra eltűnt, azt mondta, hogy szabadon akar élni. Szandra már hetek óta készült a szakításra, de nem merte elmondani barátjának. Pár napja végre rávette magát és találkozott Danival, aki még aznap brutálisan végzett vele, egy nehéz tárgyal verte szét a fejét. Szandra édesanyja napokkal korábban megérezte, hogy nagy baj fog történni.
– Öt napja nem tudok aludni, csak néztem a plafont. Szorongtam, éreztem, hogy valami történni fog a lányommal, de erre nem számítottam – meséli könnyes szemmel az anyuka, aki az első híradások alkalmával rájött, csak Szandra lányát ölhették meg. A fiatalok vasgyűjtésből kerestek valamennyi pénzt, de leginkább koplaltak és az Árkádban töltötték az idejüket. Végül Szandra is rájött, hogy így nem lehet élni, ezért a szakítás mellett döntött és ez lett a veszte.
- Amikor még nem engedtük Szandrát, Dani megfenyegetett minket, hogy ránk gyújtja a házat, akkor el is fogták a rendőrök, de nem lett ügy belőle – mondta az édesanya, aki egyszerűen nem érti, hogy egy ilyen kedves, rendes, jó tanuló lányból, hogy lesz néhány hét alatt kezelhetetlen gyerek. K. Dániel nem tett még vallomást, tagadja, hogy ő ölt volna, pedig rengeteg bizonyíték szól ellene. Elfogásakor megtalálták nála a lány iratait és mobil telefonját. A nyolc általánost végzett...fiú szigetvár környékén élt családjával, hét testvére, hét különböző apától fogant. Intézetben is élt, mert rendszeresen bántalmazta anyját és testvéreit. Lopás és garázdaság miatt jelenleg is eljárás van ellene folyamatban, a bíróság szeptember 8-án tárgyalja ügyét, ahol most nem tud megjelenni. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. Fiatalkorú személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – valószínűleg ezt követte el K. Dániel, amiért életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat." (...)

***

Tehát megtalálták nála Szandra iratait és mobiltelefonját, mégis tagadja a barbár gyilkosság elkövetését. Ismerős...
Szandra egy nyílt szívű, barátságos, naiv kislány lehetett, túlságosan is óvatlan természet. Akárcsak a néhai Horák Nóra. Édesanyja szerint okos is volt, de egyértelmű, hogy nem fogták őt rövid pórázra akkor, amikor sejthető volt, hogy egy ilyen erőszakos állattal -szó szerint- életveszélyes elengedni. Nagyon hasonló ez a Horák Nóra ügyhöz, jól sejtettem, jobban mint azt elsőre gondolhattuk volna. Ki tudja mi derül majd még ki...?

Minden esetre vannan különbségek. Nincs titkolózás, susmus. Az ügy maga is egyszerűbb (habár P. József elfogásának is kb. ilyen egyszerűnek, "kézenfekvőnek" kellett volna lennie, ugyebár...). Tehát mi a különbség? Talán az, hogy bár a kis Horák Nóra is meglehetősen szabados életet élt (ezen kár volna vitatkozni, elég a baráti környezetét megnézni...), Szandra ezt már extrém módon művelhette. Rendőrök vitték haza, rendőrt kellett hívni a fenyegetőző fenevadra...és nem lett semmi az ügyből....
Talán ha Szandra szülei a szavak helyett, az aggodalom helyett rövid pórázra tették volna a lányukat (bár ahogy a cikk írja, próbálták, de megszökött, ha pedig nem engedték el vele, jött a "Dani muki", fenyegetőzni...), vagy ha a zsaruk intézkedtek volna (keserű gunyorral gondolok ez utóbbi eshetőségre)...akkor talán Szandráról nem beszélhetnénk ma úgy, mint egy újabb Horák Nóráról.

Kedves Szandra...nem találok szavakat... :´´(

rugach 2010.09.09. 09:42:23

Borzasztó! Egy roma fiú volt a gyilkosa,csak remélni tudom,hogy fegyházban fog megrohadni a szemét!

FairyFeller 2010.09.09. 22:34:43

"nem értem mi vonzotta a Danihoz – mondta a Pécsi Napilapnak az édesanya. Varga Andrea...egyszerűen nem érti, hogy egy ilyen kedves, rendes, jó tanuló lányból, hogy lesz néhány hét alatt kezelhetetlen gyerek."

Véleményem szerint egyáltalán nem kizárható, hogy Alexandrát kábító-, vagy tudatmódosító szerekkel "látta el" a gyanúsított. Ilyen módon tette "függővé", ezáltal sikerült megbolondítania a kislányt és elzüllesztésébe kezdeni, szülei ellen fordítani. De ez nem sikerült neki, a lány bár félt tőle, hetek óta készült a kapcsolat megszakítására. Ez lett a veszte. A bűnelkövető fenevad igazi pokolfajzathoz illő brutalitással végzett a 15 éves Szandrával. Azt is biztosra veszem, hogy ilyen módon, tudatmódosító, vagy kábítószerrel a lányt szexuális kapcsolatra is számtalanszor rávehette. Akár. Az is lehet, hogy a kislány teherbe esett. Ez esetben kétszeres gyilkosságról beszélhetnénk. Akár. Az is lehet, hogy társai is voltak az elkövetőnek, akár. Talán kiderülnek ezek, vagy ezeknek a cáfolatai. Akár. Remélem nem merül feledésbe ez az ügy sem. Talán. Talán Nórára is emlékezni fognak és talán Szandrára is, az emberek. Az emberek.

FairyFeller 2010.09.27. 20:28:20

A bíróságon ma először mondta ki P. József Nóra nevét

...
"Lassú, kegyetlen halála volt a Kiskunlacházán másfél éve megerőszakolt és meggyilkolt H. Nórának. – Tíz-húsz percig, de akár fél órán át is eltarthatott a fojtogatás – magyarázta az ügy tegnapi tárgyalásán az egyik orvos szakértő. Az orvosok azt feltételezik, hogy a lány nagyon megijedt a támadáskor, később pedig elvesztette az eszméletét, ezért volt rajta viszonylag kevés védekezési sérülés. A lány meggyilkolásával és megerőszakolásával vádolt P. József (26) szenvtelenül tagadta a gyilkosságot. „Hátulról közösültünk, majd orálisan kielégített H. Nóra (†14)" – ezt jelentette ki a bíróság előtt. A szakértők azonban sorra megkérdőjelezték P. József állításait. Elölről történhetett az erőszak, erre utalnak a lányon lévő sérülések – jelentették egybehangzóan. Sőt, kiderült, hogy a lány szájánál nem találtak a férfitól származó DNS-mintát, csak a nemi szerven és kabátján." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/lassan-olt-a-kiskunlachazi-tinilany-gyilkosa-2029577 ]

Korábbi cikk: a mai napon kívánták tisztázni a szakértői vallomások alapján a nemi erőszak tényét

...
"A kiskunlacházi gyermekgyilkosság áldozatának ruházatán, nyakláncán és táskáján is megtalálták a vádlott, P. József DNS-nyomait, s a szakértők a halál okáról is egybehangzóan nyilatkoztak, ám a nemi erőszak ténye még bizonyításra vár - értesült az MTI bírósági forrásból. Az ügyben november második felében várható ítélet...A büntetőperben eddig a tanúk 90 százalékát hallgatták meg, s nyilatkoztatták a szakértőket is, akiket a szeptember 27-ei tárgyaláson ismét meghallgat a bíróság. Erre azért van szükség, hogy a különböző dokumentumokban foglaltak és a szakértői vélemények összevetésével egyértelművé váljon: elkövettek-e nemi erőszakot a lányon. A halál okáról (vagyis arról, hogy a lányt megfojtották) nincs vita az eddigi tárgyalásokon elhangzottak szerint." (...)

[ nol.hu/mozaik/kiskunlachazi_gyilkossag__a_vadlott_dns-e_az_aldozat_ruhajan ]

***

Ettől függetlenül megintcsak ellentmondásosnak tartom az ügyben, miért állítják azt, hogy Nórán "kevés sérülés" volt.

Mára világosan leírták, több alkalommal is, "hosszasan sorolták" a Nórán talált sérléseket, például durva sérülések a hátán, a fején nyílt seb, az orra is eltörött (és még hosszasan lehetne sorolni!), mik ezek ha nem súlyos sérülések?

Mi van, ha megitattak vele valamit, és azért nem tudott védekezni? Persze gondolom ezt is vizsgálták. Gondolom...
Vagy pedig Nórát többen megtámadták, lefogták és így mérlegelte a helyzetet, azt gondolta, ha "együttműködik", talán megússza. Önként bizonyosan nem tette.

FairyFeller 2010.09.27. 21:48:36

TV2 Tények riport (2 perc) a Horák Nóra-ügy mai tárgyalásáról: tv2.hu/tenyek/video/megeroszakolta-a-szakertok-szerint

...
"Megerőszakolta és megfojtotta a 14 éves lányt, P. József 2 évvel ezelőtt Kiskunlacházán. Ebben egyetértenek a bíróságon ma meghallgatott igazságügyi szakértők. Vita csak abban van köztük, hogy a lány testén miért van olyan kevés sérülés. Ez azért fontos, mert a vádlott azzal védekezik, hogy ő nem erőszakolta meg a lányt, hiszan ő is beleegyezett az aktusba. És azt is állítja, hogy nem fojtotta meg, csak befogta a száját. Igaz, korábban elismerte a gyilkosságot, de aztán megváltoztatta a vallomását." (...)

A lejátszáshoz szükséges egy kiegészítő program telepítése, amelyet az internet oldal automatikusan felkínál. A telepítést követően újra kell indítani az internet böngészőt (csak onnantól fog működésbe lépni a frissítés), majd a címet újra be kell másolni a kereső mezőbe.

Máskülönben nem értem, miért jó a gyanúsítottnak, hogy bőrfejű lett? Szerintem a börtönben felülreprezentáltan jelen lévő etnikum ezt provokálónak tarthatja, kiváltképpen nem előnyös egy olyan személy esetén, akit egy gyermeklány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsítanak. Szerintem.
Hacsak nem azzal áll összefüggésben a dolog (abban rejlik a dolog "értelme"), hogy a közvélemény számára tudatosíthasság a médiumokon keresztül: kiskorú gyermeklány ellen irányuló barbár nemi erőszakot és gyilkosságot NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL csakis egy "Hitler-rajongó" (korábbi cikkben olvasható) skinhead képes véghez vinni oly gátlástalan brutalitással. Ezen idea pedig kiválóan alkalmas arra, hogy "segget csináljanak" Répás József úr, a kiskunlacházi polgármester szájából, illetve mindazokéból, akik kételkednek az ügymenetel tisztaságában, vagy éppen bizonyos az ügyet szívügyükként felvállaló nacionalista politikai körök -akár EU-s!- képviselőkéből...

Más "hasznát" nemigen látom.

Nekem pedig ezen újabb információ morzsák birtokában az az elképzelésem, hogy Nórát egy vagy több személy megfélemlítette, fenyegetettség mellet kényszerítette arra, hogy adja át testét a gonosz oldal bestiális játékának, így pedig egyszerűen "megbénulva" kellett eltűrnie azt a végtelen megaláztatást, amelyen halála előtt keresztülment. Már amennyiben valóban nem vett fel "védekező harcot" (ahogy a bíróságon megfogalmazták a mai napon). A hosszú ideig tartó fojtogatás pedig lehetett a gonosz brutalitás része. Van aki ezt is élvezi, ha közben még fojtogatja is áldozatát (mert azt természetesen mindenki gondolhatja, hogy valakinek a megfojtásához nem szükséges több idő néhány percnél, nem kell hozzá több tíz perc).

FairyFeller 2010.09.28. 22:12:31

Újabb morzsák - ugyancsak a TV2-től: újabb interjú Ruzsbaczky Nórával

tv2.hu/tenyek/video/szakertok-megeroszakolta-interju

...
"Megerőszakolta és megfojtotta a 14 éves lányt, P. József 2 évvel ezelőtt Kiskunlacházán. Ebben egyetértenek a bíróságon tegnap meghallgatott igazságügyi szakértők. Interjú P. József ügyvédjével, Ruzsbaczky Nórával."
...

Törpiii-nek:

Kedves Törpiii!

Kérlek olvasd el az Asperján úr által "Tények és vélekedések" címen kiemelt hozzászólásomat. Abban arról írtam, hogy rendelkezem bennfentes információkkal olyan személyektől, akik érintettek, részesei a nyomozati munkának. A kilétükre nem tehetek utalást. Sikerült információkhoz jutnom olyan személytől, aki látta Nóra holttestét (természetesen nem írom le mit tudok konkrétan, csupán utalásokat teszek és ezekre alapozom a kritikámat a hatóságokkal szemben - amihez jogom van), vagy aki a gyanúsítottról, P. Józsefról és elfogásával kapcsolatban kapcsolatban mondott rendkívül érdekes részleteket.
Ezeket rajtam kívül ezen a blogon még többen is tudják, olyanok, akik szintén többet tudnak annál, mint amit leírtak.
Talán közülük megpróbálják nálamnál eredményesebben érzékeltetni mindezen momentumokat. Én már-már "túladagolom magamat" ezen a blogon. Nem szeretnék másokat kiszorítani. :)

De a mobiltelefon ténykérdésére még én reagálnék.
Nos, véleményem szerint, úgy sejtem utólag került P. József lakására. Igen, leírtam. Ez a véleményem. Szerintem nem történt más, mint bizonyítékok meghamisítása, koncepciós kényszervallomás. Szerintem az egész úgy ahogy van, koncepciós, politikai hazugság.
Képzelődnék?

Valamikor néhány évtizede még tömegesek voltak a politikai koncepciós perek és kivégzések!
Ma már nem tömegesek, de kétség kívül vannak olyan ügyek, amelyeket a politika "megrendelésére" sajátosan kezelnek a bíróságok.

Ilyen a Horák Nóra-ügy, ilyen a Magyarok Nyilai "terrorszervezet", avagy Budaházy Györgyék ügye (hamarosan megtudjuk, milyen bizonyítékaik vannak ellenük - mert korábban már kiderült, hogy hamis videofelvételekkel manipulált ellenük a Rendőrség!). És vannak még ilyen és ehhez hasonló momentumok ma Magyarországon. Leírtam, bizonyos politika érdekek fűződnek mindehhez.

A romák elleni gyilkosságokat könnyen lehet, hogy megrendelték (erről már Demeter Ervin, a kormány tényfeltáró biztosa is nyilatkozott!), tehát a romák elleni merényletek is politikai célokat szolgáltak/szolgálnak (nevezetesen a médiában összemosták a merényleteket a Magyar Gárdával, itt is volna egy-két példa: www.origo.hu/nagyvilag/20090301-a-ciganyellenes-tamadasokrol-ir-a-sunday-times.html | vagy: www.origo.hu/nagyvilag/20090501-time-rejtelyes-gyilkossagok-kik-olik-a-magyarorszagi-ciganyokat.html ).

Ezekben a cikkekben, amelyek Európa és világszerte is olvashatóak voltak, gyakorlatilag egyértelmű utalások találhatóak arra vonatkozóan, hogy a romák elleni merényleteket a gárdisták követték el. Nagyon hasonló ahhoz (természetesen markáns különbségek mellett - például míg az első esetben a politika és médiumok a romákat védték, addig a médiumok rágalmaival szemben senki nem védte a gárdistáka), ahogyan Répás József, Kiskunlacháza polgármester a romákat tartotta gyanúsnak Nóra meggyilkolásáért.

Csupán felsoroltam pár hasonló momentumot. Hogy ne golndold azt (ha megengeded, akkor tegezlek), nincs alapja annak, amit a Horák Nóra-ügyben sejtek. Ma már azt gondolom, akár a legvégsőkig is elmentek, akár bizonyítékot is hamisítottak. Mint kiderült, P. Józsefet kényszervallomással (fenyegetéssel, vagy alkuval) vették rá arra, hogy megtegye a beismerő vallomását. Azt a vallomását, amelyet ma már tagad. Azóta több forrás szerint is több alkalommal bántalmazták őt a börtönben, méghozzá a hatóságiak részéről! (vagyis nem a rabtársairól van itt szó...)

Egy újabb momentum: Nórát állítólag (azért írom így, mert ez is egy olyan kérdés, csupán egy a száz közül, amelyet hivatalosan eddig még nem kommentáltak, mint ahogy azt sem, hogy nejlonzsákot húztak Nórára, vagy azt, hogy meleg volt még a teste, amikor megtalálták...) a kiskunlacházi ravatalozóban boncolták fel. Ez lényegében azt jelenti, hogy az igazságügyi vizsgálatra alkalman körélmények között történt a művelet. Ez pedig nem szolgálhat semmilyen más célt, mint bizonyítékok (mondjuk több tettes nyomainak...) esetleges eltűntetését. Egy ilyen boncolást nem a kiskunlacházi ravatalozóban, hanem egy fővárosi laboratóriumban kellett volna elvégezni, HA valóban úgy történt, ahogy arról értesültem.

Érted? Több tucat olyan kérdés van, amely megingatja a hatóságok állításait, amely nem hajlandó válaszokat adni. Pedig megtehetné, eloszlathatná a kételyeket. De nem tudja eloszlatni. És nem is áll érdekében, hogy széles körben ismertté váljanak ezen részletek. Rágalmaznék? Nem! Csupán leírtam a feltevésemet. A hatóság nyugodtan megcáfolhatná!

Tegye végre! Csináljon belőlem bohócot! Ezzel legalább rendeződhetne az emberek tudata.
De szó nincs ilyesmiről. Csak morzsákat kapunk, amelyek könnyen lehet, hogy tévútra vezetnek.

Asperján úr sokat tudna erről írni, sőt! írt már erről bőven eddig is. A bíróságok több esetben is lelepleződtek már: talán mégsem "függetlenek".

A rendőrség sem "független". Erről Répás József, a kiskunlacáhi polgármseter is beszélt már, 1 évvel ezelőtt: www.youtube.com/watch?v=7C_OWWi8Bgg

Nóra holttestét őrizni kellett volna, ameddig a fővárosba nem szállítják, igazságügyi boncolásra. Nem vagyok biztos abban, hogy minden szakszerű módon történt. És ezzel nem vagyok egyedül, úgy sejtem. De a 12 szuperrrendőr megkapta a jutalmát, a nyomozásért a sikerdíjat. 7 hónap, 100 milliós költség, 50 méter a kiserdőtől...
Draskovits, ex-rendőrminiszter ezt a munkát jutalmazta. Ugyanez a Draskovits felelt a Magyarok Nyilai ellen felhozott manipulált, hamis videoanyag (robbantási kisérlet) "elkészítéséért".

Ahogy a kommunista diktatúrában tömegével "elkészítették" az ügyeket (és előre az ítéleteket), úgy napjainkban is, mégha nem is olyan nyílt gátlástalansággal, de ugyanolyan indíttatással szereznek érvényt érdekeiknek a hatalom szereplői.

Azt hiszem eleget írtam erről.

Tényleg. Mi a véleményed a Kozák Rajmund-perről? Más-fél, két év jár egy gyilkosnak? Akkor is ennyit kapott volna, ha az áldozata roma lett volna, ő pedig magyar? Mit gondolsz?

Szerinted ebben az újabb példában nincs politikai ráhatás a "független" bíróságra?

Tisztelettel: Fairy

rugach 2010.09.29. 11:18:47

Csak reménykedni tudok abban,hogy mindenről ki fog derülni az igazság.

FairyFeller 2010.10.06. 14:58:58

Mit tehetett volna a szaúdi herceg inasa?

...
"Szaúd Abdulaziz bin Nasszer al-Szaúd herceg februárban, londoni szállodájukban megverte, majd megfojtotta inasát, a 32 esztendős Bandar Abdulazizt...Az ügyész szerint az áldozaton talált harapás- és „egyéb" nyomok egyértelműen arra utalnak, hogy al-Szaúd „homoszexuális jelleggel" próbált közeledni szolgájához, aki nyilván ellenállt, és ez is szerepet játszhatott halállal végződő bántalmazásában. A bíróságon bemutatták több zártláncú kamera felvételeit, amelyeken látszott, hogy a 34 éves herceg már korábban is tettleg bántalmazta szolgáját a szálloda liftjében, illetve az utcán. A holttesten a halottkémi szemle során súlyos sérüléseket találtak: a vizsgálat agyvérzést, bordatörést, nyaki és álkapocs-sérüléseket, valamint belső szervi károsodásokat tárt fel." (...)

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/agyonverte-szolgajat-egy-szaudi-herceg-londonban-2030408/ ]

***

Egy 32 éves férfit akart megerőszakolni a magát gusztustalanul nagyra tartó szaúdi királyi família tagja, feltehetőleg egymaga, segítség nélkül. Az áldozat holttestén harapásnyomokat találtak, agyvérzést, bordatörést, nyaki és álkapocs-sérüléseket, valamint belső szervi károsodásokat állapítottak meg.

Olyan súlyos sérüléseket, amelyekhez hasonlóakat (meg nem erősített információk alapján) Horák Nóra holttestén is találtak. Mégis csak képes lehetett ilyet egymaga elkövetni P.J., egy olyan személy, akiről nem gondolták volna, akit nem tartottak fizikailag képesnek egy ilyen tettre...?

Mindenkinek vezekelnie kell, aki részese volt ezen és az ehhez hasonló embertelen bűncselekményeknek! Akkor is, ha a szaúdi királyi galerie tagja, és akkor is, ha egyéb más pozitívan diszkriminált rétegből származik!
Pontosan azon személyeknek kell megbűnhődniük gonosztetteikért, akik ezeket a bűncselekményeket elkövették, származástól függetlenül!

Így ha P.J. képes volt erre a gaztettre egymaga, akkor egymaga is bűnhődjön érte, ha viszont társai voltak, bűnhődjenek együtt, éppen ugyanúgy, ahogyan egymaga bűnhődne. Ha P.J. a tettes, akkor ítéljék el, ha nem, akkor -gyilkosságért legalább is- ne.
Külön szomorúság, hogy nem lehetünk meggyőződve szinte semmiről az ügyben.

FairyFeller 2010.11.23. 20:21:29

Az első fokú, nem jogerős ítélet szerint akár már 14 év múlva szabadulhat P. József

...
"Az életellenes bűncselekményért túl súlyosnak találta a büntető tanács az életfogytiglani börtönbüntetést, ezért a kiszabható büntetési tétel maximumához közeli, 19 év fegyházban való letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, melynek legalább 4/5-öt része után részesülhet feltételes szabadlábra helyezésben. Az előzetes letartóztatás időtartamát beszámítják a büntetés időtartamába." (...)

[ barikad.hu/19_%C3%A9vet_kapott_hor%C3%A1k_n%C3%B3ri_gyilkosa-20101122 ]

19*(4/5)-1,4 [évek] => 13,8 év -> 13 év 10 hónap

FairyFeller 2010.12.03. 21:40:29

Az "amerikai Horák Nóra ügy" ítélete: halálbüntetés - nincs kegyelem

...
"...kivégzés vár Ohióban a halálra ítélt Romell Broomra, aki a modern kori történelemben egyedüliként tavaly túlélte kivégzését - döntött helyi idő szerint csütörtökön az amerikai szövetségi állam legfelsőbb bírósága...Broomnál tavalyi kivégzésekor két órán át próbáltak megfelelő vénát találni ahhoz, hogy be tudják adni neki a méreginjekciót. Az elítélt elmondása szerint legalább 18-szor szúrtak bele, ami olyan erős fájdalmat okozott neki, hogy kiabált és sírt. A kísérletet Ted Strickland kormányzó utasítására hagyták abba. A férfit azért ítélték halálra, mert 1984-ben megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt. A tavalyi kivégzési kísérlet után ügyvédje keresetet nyújtott be a szövetségi állami legfelsőbb bírósághoz, és ebben azt állította, hogy jogszerűen többet nem kísérelhetik meg kivégzését, a legfelsőbb bíróság azonban most indoklás nélkül elutasította a beadványt." (...)

[ www.origo.hu/nagyvilag/20101203-ohio-siralomhazban-marad-a-kivegzest-tulelo-halalraitelt.html ]

***

Olybá tűnik, halála előtt egy kicsit megkínozzák. Pont úgy, ahogyan maga a kliens tette a 14 éves lánnyal, mielőtt megölte. Bizonyosan sírt a kislányt, nagyon szenvedett...mielőtt megölte.
Ha lehet, ez a legigazságosabb ítélet.
Pontosan hasonlót követett el Horák Nóra gyilkosa is. Ő is valami ilyesmit érdemelne és egyúttal minden más, hasonló bestiális gyilkos, méghozzá olyan módon, hogy annak híre Amerikáig terjed!
Nem csak a külföldi "magyar" Népszava hazugságai.

FairyFeller 2010.12.13. 18:11:53

A remény szikrája: a mai napon a Parlamentben is szó esett arról, amiről itt az Ön blogján valahányan gyakorta tanakodunk

Aggályok felvetése kontra megnyugtatásra törekvő válaszok a társadalmi normák és a törvények betartásának biztosításával, a közbiztonság helyreállításával kapcsolatban.

Szeretnék bízni abban, hogy a szavakat tettekre váltják.

Bertha Szilvia képviselő interpellációjára Kontrád Károly államtitkár válaszolt: www.youtube.com/watch?v=sM7gAWdHfAA

FairyFeller 2010.12.13. 18:39:25

Elraboltak -és valószínűleg megerőszakoltak- egy 14 éves érdi lányt - egy helyi bűnözőt keresnek

...
"Eltűnés miatt folytat közigazgatási hatósági eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Barna Boglárka (Bp., 1996. december 14. , an: Kiss Eszter) budaörsi lakos 2010. december 13-án reggel távozott el édesapja érdi lakásából, azóta magáról életjelet nem adott...Az elsődleges információk szerint a kislány a...25 éves Markó Ádámmal együtt tartózkodik, aki ellen a bíróság – más ügyből kifolyólag - elfogatóparancsot bocsátott ki. Gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi a gyermekkorú személy sérelmére megrontás bűncselekményét követte el." (...)

[ www.police.hu/friss/pes_20101213_01.html ]

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=36685 ]

FairyFeller 2010.12.14. 22:45:52

Újabb Horák Nóra-eset: újra megtörtént egy olyan brutális nemi erőszak és bántalmazás eset, amivel megegyező az ezen nyitó bejegyzésben található video hivatkozásban szerepel

Részlet a Visszafordíthatatlan c. 2002-es francia-olasz, naturalista, megrázó filmdrámából: www.indavideo.hu/video/Monica_Bellucci16_2/

"Az iskola pályáján találtak rá az összevert és megerőszakolt meztelen nőre"

...
"...úgy összeverték, hogy kómába esett. A támadás szombatról vasárnapra virradóra történt és egy járókelő talált rá vérbe fagyva.
- Attól félünk, hogy olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy soha nem épül fel – nyilatkozta ***** ******, a helyi rendőrség szóvivője." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?op&hid=36684 ]

Meglepő volna, ha ez Magyarországon történik meg?

Ez a brutális tett a -"brutális demokráciaként", vagy fővárosához közeli Johannesburg-al "a világ nemi erőszak fővárosaként" is ismeretes- Dél-Afrikai Köztársaságban történt 2 napja.

Egy helyi forrás szerint már elfogták a gyanúsítottat: www.gatvol.co.za/latest-news-south-africa-crime/19-year-old-nabbed-for-malmesbury-rape.html

Saját fordításom: "Egy 19 éves férfit tartóztattak le EGY nő megerőszakolásának gyanújával Malmesbury nyugati városrészén. Meztelenül találták rá szombaton egy sportpályán, Schoonspruit Secondary környékén. A rendőrség feltételezi, hogy egy tompa tárggyal sújtottak le rá, hiszen különböző fejsérüléseket szenvedett. Malmesbury rendőrkapitánya Henry Du Rand elmondta, az áldozat kómában fekszik egy kórházban.
- Egy 19 éves gyanúsítottat tartóztattunk le nemi erőszakkal és bántalmazással vádolva - tette hozzá."

20 évvel ezelőtt a multikulturális lakosságú Dél-Afrikai Köztársaság búr (holland telepesek) eredetű és jellegű kormánya nemzetközi nyomásra kiterjesztette a demokratikus szavazati jogot minden az ország területére az évszázadok során bevándorló, illetve a 20. században fokozatosan többségbe kerülő afrikai eredetű és jellegű, jogaikért küzdő a kulturális/származási alapon megkülönböztető, elnyomó apartheid rendszer megdöntésére törekvő lakosságra is. A búrok joggal tartottak attól, hogy ez a lépés meg fogja változtatni az ország kulturális, társadalmi jellegét, méghozzá a saját társadalmi rétege számára.
A '90-es évek elején Nelson Mandela demokratikus megválasztásával valóban új időszak vette kezdetét, a búrok üldöztetése. A Magyarországnál 10-szer nagyobb területű, 50 milliós lakosságú "demokratikus" köztársaságban átlag heti 50 gyilkosság történik és a legújabb felmérések szerint minden harmadik férfi erőszakolt már meg nőt (van egy olyan elterjedt szokás, hogy addig nem tekintik a fiúkat férfinak, míg az meg nem erőszakol valakit, és kifejezetten a fehérek megerőszakolására utaznak). A védekezés képpen kerítésbe vezetett áram, vagy az autók aljára rögzített "rugós kasza" épp oly jellegzetességei a mindennapi életnek, mint a "harapós óvszer" az üzletekben, amelyet a nők helyezhetnek el megfelelő testüregükben, arra az esetre ha a "térhódító kultúrkör" EGYIK férfi tagja leigázó agressziót indítana ellene. A fő gond persze az, hogy jellemzően csoportosan támadnak a vadak...
A normális életre vágyó búrok természetszerűleg menekülnek az országból, az őket ért rendszeres agresszió, brutális bűncselekmények és a megaláztatás elől.

20 év, ennyi telt el és az ott élők helyzete (fokozottan a nőké és a gyermekeké természetesen) egyre rosszabb. Valami azt súgja, hogy -az egyre inkább névlegesen- Magyarországra is egy ilyen jövő vár, talán már 20 év sem kell addig, hogy az ilyen mindennapossá váló a brutális terrorcselekedetek üldöztetéseink részévé váljanak (egyre többen akarnak majd elvándorolni, elmenekülni!). Gyermekeink, unokáink jövőjét fenyegeti ez a rémkép, de mint az jelen korunk történéseiből sejthető, sajnos nem lesznek biztonságban az idős asszonyok, az idős emberek sem (sőt!).
Már manapság is történnek Magyarországon ilyen cselekdetek. Gondoljunk néhány ismert és -magától értetődő okból kevésbé ismert- névre, úgy mint Horák Nóra, a gadnai Mari néni (a 88 éves asszonyt megerőszakolták, kinyomták a szemét, megkéselték, levágták az egyik lábát, széthasították a fejét), Víg Alexandra (fához kötözték, kiverték a fogait, megkéselték), vagy a taktaharkányi ismeretlen nevű, 23 éves női áldozat (megerőszakolták, megkéselték, majd kútba dobták).

Az elkövetői brutalitásban nincs különbség a dél-afrikai és a magyarországi példák között. A különbség egyelőre még a mennyiségben, na meg abban mutatkozik meg, hogy míg Dél-Afrikából az ilyen hírek közül némelyik (a jéghegy csúcsa) csak-csak eljut ide hozzánk is, az itthon történtek többnyire szigorúan el vannak tusolva a nagynyilvánosság elől.
Nem régen egy személyes hölgy ismerősömtől hallottam, hogy Szilvásvárad környékén egy tinédzser lányt -többek közt- egy sörösüveggel becstelenítettek meg, súlyosan bántalmazták, elvérzett, meghalt... Ezt még szeretném tisztázni, kb. fél éve történhetett, sehol nem lehetett róla hallani. A napokban egy 16 éves makkoshotykai fiú halálra késeléséről olvastam. Ez utóbbiak nem hivatalos hírek, de sajnos nem tudnak meglepni, már ma sem.

És Önöket?

FairyFeller 2010.12.18. 22:39:41

Az éjszakai buszt lekéső, várakozó, naiv nő beült a számára fuvart felajánlók autójába...lefogták, megerőszakolták - szerencséje, hogy nem verték és ölték meg...

...
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága erőszakos közösülés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettesek 2010. november 4-én 00 óra és 1 óra közötti időben felvették a sértettet a Budapest VIII., Rákóczi térnél a Kőbánya Kispest felé közlekedő éjszakai buszmegállóban, azzal az ígérettel, hogy elviszik a Kispest - Határ út megállóig. Az autóba, a gépkocsi hátsó ülésén az elkövetők egyike hátulról lefogta és a másik férfi közösült vele, majd ezt követően a Budapest IX., Üllői úton kirakták a gépkocsiból. Az egyik elkövető 23-25 év körüli, vékony testalkatú férfi. Arca hosszúkás, orra nagy, vékony, egyenes, szeme barna színű, haja fekete színű, 1-2 centiméter hosszúságú. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri, társával jelenlegi tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 292-9250 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén."
...

[ www.police.hu/brfk/aktualis/BRF-20101216_m3.html ]

FairyFeller 2010.12.23. 01:36:44

A makói Muki nyomdokain - őrizetben a 14 éves makói "nehézfiú"

...
"Őrizetbe vette a rendőrség azt a 14 éves makói fiatalt, akit egy betöréses lopás miatt hallgattak ki, de kiderült, régóta rettegésben tartja a helyi fiatalokat - értesült a HavariaPress. Egy élelmiszerüzletbe törtek be keddre virradó éjjel, ahonnan több mint négyszázezer forint értékben loptak el cigarettát. A nyomozás során kihallgattak egy 14 éves helyi fiút, akiről bebizonyosodott, hogy ő követte el a betörést. Kiderült, hogy a fiú nem először került összeütközésbe a törvénnyel, ugyanis korábban többször is megvert és megalázott helyi fiatalokat egy szórakozóhelyen. Egy 16 éves fiút arra kényszerített, hogy csókolja meg a cipőjét, majd, amikor a fiú ennek eleget tett, fejbe rúgta. A makói rendőrség több rendbeli garázdaság, zsarolás és lopás miatt indított büntetőeljárást a fiatalember ellen, majd a kihallgatást követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását."
...

[ www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=43066 ]

***

Nem sokon múlott: baltával támadt a 76 éves asszonyra

...
"Szerdára virradó hajnalban egy egyedül élő nagycserkeszi néni arra ébredt, hogy valaki van a házában. A sötétben az idegen ütlegelni kezdte, majd elfutott. Az idős asszony a közelben lakó polgárőr ismerősét hívta fel telefonon, aki értesítette a rendőrséget. A polgárőr elmondta a rendőröknek, hogy a helyszínre tartva látott egy helybeli férfit baltával a kezében, ami a korai időpontra tekintettel szemet szúrt neki. A körzeti megbízottak felkutatták és előállították az említett fiatalembert. A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves férfi lopási szándékkal tört be az idős asszonyhoz, míg társa kint figyelt. Reggelre a rendőrök a másik, 41 éves feltételezett elkövetőt is elfogták. Mint kiderült, a szerdán hajnalban nagycserkeszi házában megtámadott 76 éves asszony annak ellenére csak könnyű sérüléseket szenvedett, hogy egy balta nyelével és ököllel is ütötték. A rablás és súlyos testi sértés kísérletének gyanújával előállított két férfi kihallgatása jelenleg is folyik. A tettesek egyébként akkor sem találtak volna értékeket, ha a néni nem ébred fel. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés kísérlete megalapozott gyanújával folytatja az eljárást."
...

[ www.police.hu/friss/sza20101222_01.html ]

***

Kelet-Magyarország Nyugat-Magyarországon? Ajkát már nem "csupán" természeti katasztrófa sújtja

...
"A rendőrség vádemelési javaslattal élt két személlyel szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még áprilisban a buszpályaudvaron megvertek egy férfit és elvették tőle értékeit, mobiltelefonját." (...)

[ www.naplo-online.hu/fooldal-bunugyek_balesetek/20101215_ajka_rablas ]

***

Tizenéves rablóbanda rendőrkézen

...
"Az Ajka környéki településekről származó tizenéves fiatalok idős nők kirablására "specializálódtak". Az utcán támadták meg áldozataikat, és tépték ki kezükből táskájukat. Csoportos rablás elkövetésének gyanújával indított büntetőeljárást négy tizenéves fiatallal szemben az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az Ajka környéki kistelepülésekről származó fiatalok idén decemberben három alkalommal raboltak ki idős nőket az utcán. Két 17 éves fiú és felnőtt korú társuk előzetes letartóztatásáról csütörtökön döntött a bíróság. A büntetőeljárás jelenlegi szakaszában a negyedik gyanúsított, egy 15 éves ajkai fiú szabadlábon védekezhet. December 13-án este jelentette be egy ajkai férfi, hogy feleségét megtámadták az utcán. A 73 éves nő hazafelé tartott, amikor egy háta mögött haladó ismeretlen megpróbálta a táskáját kirántani a kezéből. Az asszony magához szorította a táskát, de az elkövető olyan erősen rántotta meg, hogy az idős nő a földre esett és csúnyán megütötte magát. Nyolc napon túl gyógyuló sérülést, csonttörést szenvedett. Az elszaladó fiatalok 10 ezer forintot zsákmányoltak. A forrónyomos nyomozás során széleskörű adatgyűjtést végeztek az ajkai rendőrök és még aznap éjszaka előállítottak egy 18 éves fiatalembert. H. J. J. 2006-ban és 2008-ban is követett el rablást. Néhány hónapja töltötte le a korábbi bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztést. További adatgyűjtés eredményeképpen ismertté váltak azok a gyanúsítottak, akik a rablásban még részt vehettek. A 17 éves B. Gy.-t és a szintén 17 éves H. J.-t a rablás másnapján előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak további két idős asszony kirablását is beismerték. December 11-én este egy 53 éves nő válláról rántották le a táskát, amelyben mintegy 140 ezer forint volt. A gyanú szerint az ő számlájukra írható a december 7-én elkövetett rablás is. Ekkor egy 64 éves ajkai nő táskáját rántották le a válláról, azonban a sértett ellenkezett. A dulakodás során elesett és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A táskájában személyes iratai mellett mindössze 500 forint volt. A nyomozás során gyanúsítottként hallgatták ki a 15 éves H. J.-t, aki elismerte, hogy két rablásban részt vett." (...)

[ www.naplo-online.hu/fooldal-bunugyek_balesetek/20101216_tizeneves_rablok ]

FairyFeller 2010.12.29. 12:58:54

Kedves György!

Elnézését kérem, amiért a blogján történő karácsonyi üdvözlésemben elmulasztottam az Ön részére külön is kifejezni szolidaritásomat és őszinte reményemet, kívánságomat az egészségének javulásáért, megfelelő helyreállásáért! Természetesen magam is az olvasóival egyetemben gondolom a fentebbieket.

Ugyanakkor úgy döntöttem, felhagyok a "forradalmi hangnemmel" az Ön blogján. Eleddig azt gondoltam, ez a stílus illik a "forradalmi változásokhoz a közéletben" és azon közös ügyekben, amelyekről -többek közt- az Ön blogján is már hosszú idő óta folytatunk aggodalommal teli értekezéseket. Mára egyre inkább biztos vagyok abban, hogy téves volt részemről ez a koncepció.
Természetesen továbbra is maradok olvasója, tisztelője és maradnék a blog kommentálója is, bár a jövőben igyekszem majd nem "túladagolni magammal" a tisztelt Olvasóit sem.

Azon cikkek özöne, amelyek a médiában nyilvánosságra kerültek, amelyek a nyilvánosságra kerülhettek, amelyek bizonyára csupán a jéghegy csúcsát jelentik és az aggasztó valós helyzet egész mértékét szimbolizálják, amelyek közül én számos alkalommal idéztem, mindezzel igyekeztem a blog információs hasznára válni. Olykor nehezen tudom megállni a bejegyzéseivel összhangban, hogy azok időről-időre történő sajnálatos igazolásaira ne hivatkozzam.

Íme egy újabb, pesterzsébeti eset.

Vasalóval égették az idős asszonyt

...
"Elfogott a rendőrség egy 31 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával együtt forró vasalóval égetett és ütlegelt egy idős nőt Budapest XX. kerületében, majd ellopták értékeit...a kedd hajnalban elkövetett bűncselekmény után nem sokkal azonosították a két feltételezett elkövetőt, egyiküket egy kispesti kaszinóban szerdán kora este elfogták, őrizetben van, és indítványozták előzetes letartóztatását. A másik elkövetőt a rendőrség még keresi - olvasható a közleményben. A nyomozás adatai szerint a két férfi Pesterzsébeten hasonló módszerrel már korábban is követett el bűncselekményeket idősek sérelmére.

Miskolcon szintén idős asszonyt bántalmaztak csütörtökön: egy gyerek, egy fiatalkorú és egy 19 éves fiatal akart kirabolni egy 70 éves nőt Miskolcon, közterületen; a járókelők megfutamították a támadókat, a rendőrség pedig elfogta mindhármukat, - tájékoztatta a Borsod megyei főkapitányság csütörtökön az MTI-t. A Borsod megyei főkapitányság szóvivője, Egyedné Novodonszki Éva közölte: az eddigi információk szerint Miskolc egyik áruháza előtt, szerdán a kora délutáni órákban támadták meg hárman az asszonyt, akinek táskáját akarta megszerezni a 13, 15 és 19 éves fiatal. Az egyik támadók megragadta a táskát, és olyan erővel rántotta meg, hogy a nő elesett. A rablók ezután is tovább húzták a "zsákmányt" a bele kapaszkodó asszonnyal együtt. Amikor két járókelő a sértett segítségére sietett, a fiúk elfutottak. Az asszony könnyebben megsérült." (...)

[ hetivalasz.hu/itthon/nyugdijasokat-raboltak-ki-34362/ ]

FairyFeller 2010.12.31. 10:58:00

ELÉG VOLT! - demonstrációt szerveznek Dunaújvárosban a Víg Alexandra gyilkosság miatt

Megismétlődhet a "lacházi fáklyásmenet"?

...
"Az elhunyt azonosítása megtörtént. A 16 éves veszprémi lányt eltűnése miatt november 13. óta kereste a rendőrség...A halál pontos okának megállapítása érdekében igazságügyi orvos szakértőt vont be az eljárásba a Veszprémi Rendőrkapitányság. A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság. A szomorú eset sajnos nem egyedi. Alig egy hónapja Dunaújvárosban járókelők találtak rá egy fiatal lány holttestére a Duna-parton, akinek személyazonosságát minden kétséget kizáróan a mai napig nem állapította meg a rendőrség, azonban hivatalosan meg nem erősített információk szerint a nyáron eltűnt 15 éves Víg Alexandra lehet a megtalált lány. Az Ő esetében az orvosszakértő az idegenkezűséget sem tudta kizárni, így gyilkosság miatt nyomoz a rendőrség. A rejtélyes esetekhez hasonló még Ophelie Bretnacher, és Mester Havaska esete, akiknek a holtteste szintén vízpartról került elő. Mindkét esetben az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint nem volt idegenkezűség és közigazgatási eljárás keretében kezelték, illetve lezárták az eseteket. Azonban Ophelie esetében a nemzetközi visszhang hatására, valamint a szülők feljelentése nyomán a Legfőbb Ügyészség emberrablás gyanújával nyomozást rendelt el, ami 2 évvel az eset után még ma is tart. A 16 életévét már be nem tölthető Víg Alexandra esetében, az ismerősök hozzátartozók egy közösségi oldalon demonstrációt szerveznek,

(www.facebook.com/pages/Tuntetes-a-rendorseg-elott-Vig-Alexandraert/163788550325696)

melynek célja, hogy a Dunaújvárosi rendőrség előtt egy szál gyertyával tiltakozva követeljék azt, hogy a rendőrség ne tartsa tovább kétségben a helybelieket és a hozzátartozókat, és árulják el, valóban Víg Alexandra e a holtan talált lány, valamint, hogy akár a média segítségével, de mindent kövessenek el a lány gyilkosainak felkutatása érdekében. (A rendőrség honlapján police.hu a mai napig mindkét lány körözése szerepel.)" (...)

[ csellengok.net/story.php?title=ujabb_halott_kamaszlanyt_talaltak_a_vizparton ]

***

A Horák Nóráért tartott lacházi felvonuláshoz hasonlóan részvételre hívnak mindenkit jövő február 14-én, este 8 órára, 2 szál gyertya meggyújtására: "egy szál gyertyát Alexandra emlékére. És még egyet azért, hogy felfigyeljen a sajtó az esetre, és így végre tegyen valamit a rendőrség, és találja meg a gyilkost/gyilkosokat."

FairyFeller 2011.02.13. 20:22:45

A Nyugat már belátta, hogy a dolgok így nem folytatódhatnak: egyre többször támadnak meg idős, magatehetetlen vagy mozgássérült embereket az ottani aszociálisok

www.youtube.com/watch?v=9Xycf4Kh_k8

***

Mi mikor fogunk számot vetni ezzel kapcsolatban?

FairyFeller 2011.02.16. 17:54:12

Az USA-ban kivégezték a 19 évesen elrabolt és megkínzott lány másik támadóját is

...
"Méreginjekcióval kivégeztek egy 31 éves férfit Texasban. Michael Wayne Hallt azért ítélték halálra, mert 1998-ban, akkor alig 18 évesen egy társával - akit öt évvel ezelőtt végeztek ki - elrabolt és megkínzott egy szellemileg visszamaradott, 19 éves lányt. Idén ez volt az első kivégzés Texasban, ahol a leggyakrabban hajtanak végre halálos ítéletet az amerikai államok közül."
...

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/02/16/05/Kivegeztek_egy_gyilkost_Texasban.aspx ]

---

Közben Magyarországon már megint agyonvertek egy idős embert

...
"Nyolc órán belül elfogták az elkövetőket. Emberölés áldozata lett egy 69 éves férfi Tiszaföldváron. A férfi holttestére saját házának udvarán egyik barátja talált rá kedden délelőtt. Azonnal értesítették a rendőrséget. A Szolnoki Rendőrkapitányság állománya és az MRFK Bűnügyi osztályának nyomozói nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, melynek eredményeként estére már kattant a bilincs az elkövetők kezén. Mint kiderült az idős férfihoz az elmúlt időszakban többször is betörtek, ezért a egy flóbert pisztolyt vásárolt, hogy távol tartsa az esetleges betörőket. Hétfőn késő éjjel két férfi próbált meg házának udvarán lévő műhelyébe bejutni és onnan egy tartályból 40 liter gázolajat ellopni. Az idős férfi észrevette az idegeneket, majd többször feléjük lőtt az engedéllyel tartott flóbert pisztolyával, azonban ez nem ijesztette el a tetteseket, akik olyan súlyosan bántalmazták az idős embert, hogy belehalt sérüléseibe. A két elkövető a két kannába eresztett 40 liter gázolajjal elmenekült a helyszínről. A rendőrök gyors és hatékony munkájának köszönhetően késő délután már az elkövetők nyomára bukkantak. A bejelentés után alig nyolc órán belül már őrizetbe is vették a 38 éves helybéli férfit és 33 éves társát, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat."

[ www.police.hu/friss/szo_110216_03.html ]

***

Megjegyzésem: ha véletlenül sikerült volna feltartóztatni a fenevadakat, akkor néhai ingatlantulajdonosra ma hosszas magyarázkodás várna a bíróságon, mindenféle feljelentéssel, kártérítés igényléssel szemben... A kesznyéteni Szoboszlai Barna bácsi esete villan fel az emlékezetemben. Ő megvédte az ingatlanát (ahonnan később a terror miatt kénytelen volt -a monoki polgármester, Szepessy Zsolt közbenjárásával-elköltözni), később kis híján lecsukták. Az angolok is -egyre inkább- ezt tapasztalhatják, remélem hogy ők nem fogják mindezt hosszabb ideig eltűrni...

---

Apropó Nyugat, EU, Brüsszel... - nyomorékra verték a brüsszeli tömegközlekedési vállalat dolgozóját

[ www.youtube.com/watch?v=B02w9Zr8xQU ]

***

A hírek szerint az áldozat szellemileg és testileg is 95%-ban megrokkant. Az elkövetők közül kettő megúszta börtön nélkül, míg a másik kettő mindössze 18, illetve 20 hónapot kapott...

---

És újra az EU keleti része, Magyarország: "jelentősen romlott" a közbiztonság Sátoraljaújhely térségében...

...
"Közös beadványt ír a belügyminiszternek a sátoraljaújhelyi kistérség 18 települése, azt kérve, hogy állítsák vissza a településőrségeket - írta szerdai számában az Észak-Magyarország. Jelentősen romlott a közbiztonság a térségben - mondta a sátoraljaújhelyi kistérség legutóbbi ülését követően a napilapnak Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere, hozzátéve: a közelmúltban a településén történt gyilkosság miatt jutott arra a döntésre, hogy a kistérségi ülésen előterjeszti a javaslatát. Úgy fogalmazott: sajnos nem valósult meg az az ígéret, hogy minden településre jusson egy rendőr. A kistérségben például 18 településre összesen 6 rendőr jut, ami nagyon kevés. Az előterjesztést a jelenlévők egyöntetűen támogatták, és úgy döntöttek, hogy levelet írnak Pintér Sándor belügyminiszternek, kérve: a lakosság biztonságáért teremtsen elő a minisztérium valamilyen forrást a településőrségek visszaállítására. Szamosvölgyi Péter, a Sátoraljaújhelyi Kistérség elnöke szerint a kistelepüléseken visszatartó ereje van annak, ha az idegenek vagy "a rosszban sántikálók" látják, hogy a helyiek felügyelik a falu biztonságát - olvasható az Észak-Magyarországban."
...

[ www.mti.hu/cikk/2011/02/16/a_telepulesorsegek_visszaallitasat_kerik_eszak-magyarorszagon-532492 ]

FairyFeller 2011.02.16. 21:32:17

26 éves szépséges brit menyasszonyt csúfított el a 20 éves multikulti fenevad

...
"Lelkesen készült március 5-ei esküvőjére egy 26 éves brit lány, de egy 20 éves rögbis szertefoszlatta mesés álmait. Súlyosan megsérült a 26 éves Belinda Coldwell arca, pontosabban a szeme. Nem csoda, hiszen egy üveget vert szét a fején a 20 esztendős Greg Johnson, aki egyébként a Huddersfiel Giants rögbicsapatának sztárja. Az egyébként is fájdalmas lehet számára a sérülés, de az a legrosszabb hogy március 5-én lesz az esküvője és nem igazán lehet belőle szépséges menyasszony.
- Mesebeli ceremóniát álmodtam meg, de rémtörténet lesz belőle – nyilatkozta Belinda, akinek valószínűleg a nászutat is le kell mondania, mert további műtéten kell átesnie."

[ www.borsonline.hu/news.php?szepseges-ara-lett-volna-de-szornyeteget-csinaltak-belole-foto&op&hid=38897 ]

Eredeti cikk, több képpel (köztük az elkövetőről): www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3414134/Bride-is-maimed-in-glassing-attack.html

***

Érdekes, hogy Angliában (bár tombol a szélsőséges liberalizmus) a bűnelkövetők nevét és róluk fényképfelvételeket (ha híres, ha nem) nyilvánosságra hozzák. Sőt, különféle statisztikákat is vezetnek, a miheztartás végett.
Ha azonban ezt az utat folytatják, hamarosan leküzdhetik magukat arra a szintre, ahol éppen Magyarország tart manapság: a nagyobb fokú bűnpártolás világáb (egyik jele ennek pl. a betörők védelme a hatóságok által...).

Szerintem nem fogják ezt túl sokáig tűrni. Belinda Coldwell vőlegényének Chris Kelly-nek most lehet tele a...

Hacsak nem egy angol Dopeman-ról van szó (máris elnézést kérek a sértő felvetésért...)...
süti beállítások módosítása