HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Ismét egy tizenéves áldozat

2010.09.08. 22:28 asperjangyorgy

 

KEDVES FAIRYFELLER, A BLOG VALAMENNYI OLVASÓJA NEVÉBEN KÖSZÖNÖM AZ ÍRÁSÁT. A.GY.

Bebizonyosodott: Bicskei Alexandra az új Horák Nóra

Az iwiw-en olvasható bemutatkozásként, a Horák Nórára mind külsőleg, mind belsőleg, mind halálának körülményeiben nagy hasonlóságot mutató néhány napja 15 évesen barbár módon meggyilkolt lánytól:

"pörgök ezerrel, buliba járok. nagyon-naggyon szeretem a barátaimat Imádok ismerkedni,és igazábol nemis vok olyan rossz kislány, csak sok ribi úgy állít be. Utálok tanulni, de sulibajárni szeretek.
ŐK FONTOSAK:
-Marim
-Renim
-Roberta
-Heléna
-Leila
-Csigusz
-Dani
-Kitti
-Julcsi
-Bálint
- és hát stb.
------őőőőőőőőőőőőő asszem ennyi. csáo"

[ iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10580139 ]

A közösségi portálon tagja volt az "A Föld bolygó megóvása" c. klubnak, akárcsak én...

Most pedig következzék egy mai cikk, "Dani"-ról, a gyanúsítottról (képekkel!!!): [ www.pecsinapilap.hu/cikk/Dani_vegzett_Szandraval_-_a_szulok_szerint_varhato_volt/35159 ]

"Bicskei Alexandra (15) hetekig készült a szakításra, mert félt a fiú bosszújától. Szandra édesanyja előre megérezte, hogy lányával valami történni fog. K Dániel nem tett vallomást, sőt tagadja is tettét. K. Dániel (18) Előzetes letartóztatását kezdeményezi a pécsi rendőrség. A középiskolás lány holttestét hétfő délután egy hajléktalan fedezte fel Pécs belvárosában, egy romos épület padlásán. A feltételezett gyilkos, K. Dániel kilenc hónapja ismerkedett meg Szandrával. A szülőknek már első alkalommal sem volt szimpatikus, az édesapa szerint túl kedvesnek, normálisnak mutatta magát, de a tekintete olyan volt, mint egy bűnözőé. El is tiltották tőle Szandrát, aki ezért rendszeresen megszökött.
 – Ebben a romos épületben vagy a szigetvári szőlőhegyen csöveztek, előfordult, hogy arra ébredtek, hogy néhány méterre tőlük egy hajléktalan férfi kést tart egy másik csöves nyakához miközben erőszakolja – képzelje el mi mindenen ment keresztül a lányom ezért a semmirekellőért, egyszerűen nem értem mi vonzotta a Danihoz – mondta a Pécsi Napilapnak az édesanya. Varga Andrea szerint Szandrát rendszeresen a rendőrök vitték haza, nem akart iskolába járni, napokra eltűnt, azt mondta, hogy szabadon akar élni. Szandra már hetek óta készült a szakításra, de nem merte elmondani barátjának. Pár napja végre rávette magát és találkozott Danival, aki még aznap brutálisan végzett vele, egy nehéz tárgyal verte szét a fejét. Szandra édesanyja napokkal korábban megérezte, hogy nagy baj fog történni.
 – Öt napja nem tudok aludni, csak néztem a plafont. Szorongtam, éreztem, hogy valami történni fog a lányommal, de erre nem számítottam – meséli könnyes szemmel az anyuka, aki az első híradások alkalmával rájött, csak Szandra lányát ölhették meg. A fiatalok vasgyűjtésből kerestek valamennyi pénzt, de leginkább koplaltak és az Árkádban töltötték az idejüket. Végül Szandra is rájött, hogy így nem lehet élni, ezért a szakítás mellett döntött és ez lett a veszte.
- Amikor még nem engedtük Szandrát, Dani megfenyegetett minket, hogy ránk gyújtja a házat, akkor el is fogták a rendőrök, de nem lett ügy belőle – mondta az édesanya, aki egyszerűen nem érti, hogy egy ilyen kedves, rendes, jó tanuló lányból, hogy lesz néhány hét alatt kezelhetetlen gyerek. K. Dániel nem tett még vallomást, tagadja, hogy ő ölt volna, pedig rengeteg bizonyíték szól ellene. Elfogásakor megtalálták nála a lány iratait és mobil telefonját. A nyolc általánost végzett...fiú szigetvár környékén élt családjával, hét testvére, hét különböző apától fogant. Intézetben is élt, mert rendszeresen bántalmazta anyját és testvéreit. Lopás és garázdaság miatt jelenleg is eljárás van ellene folyamatban, a bíróság szeptember 8-án tárgyalja ügyét, ahol most nem tud megjelenni.  A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását. Fiatalkorú személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett embe
 rölés – valószínűleg ezt követte el K. Dániel, amiért életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat." (...)

***

Tehát megtalálták nála Szandra iratait és mobiltelefonját, mégis tagadja a barbár gyilkosság elkövetését. Ismerős...
Szandra egy nyílt szívű, barátságos, naiv kislány lehetett, túlságosan is óvatlan természet. Akárcsak a néhai Horák Nóra. Édesanyja szerint okos is volt, de egyértelmű, hogy nem fogták őt rövid pórázra akkor, amikor sejthető volt, hogy egy ilyen erőszakos állattal -szó szerint- életveszélyes elengedni. Nagyon hasonló ez a Horák Nóra ügyhöz, jól sejtettem, jobban mint azt elsőre gondolhattuk volna. Ki tudja mi derül majd még ki...?

Minden esetre vannan különbségek. Nincs titkolózás, susmus. Az ügy maga is egyszerűbb (habár P. József elfogásának is kb. ilyen egyszerűnek, "kézenfekvőnek" kellett volna lennie, ugyebár...). Tehát mi a különbség? Talán az, hogy bár a kis Horák Nóra is meglehetősen szabados életet élt (ezen kár volna vitatkozni, elég a baráti környezetét megnézni...), Szandra ezt már extrém módon művelhette. Rendőrök vitték haza, rendőrt kellett hívni a fenyegetőző fenevadra...és nem lett semmi az ügyből....
Talán ha Szandra szülei a szavak helyett, az aggodalom helyett rövid pórázra tették volna a lányukat (bár ahogy a cikk írja, próbálták, de megszökött, ha pedig nem engedték el vele, jött a "Dani muki", fenyegetőzni...), vagy ha a zsaruk intézkedtek volna (keserű gunyorral gondolok ez utóbbi eshetőségre)...akkor talán Szandráról nem beszélhetnénk ma úgy, mint egy újabb Horák Nóráról.

Kedves Szandra...nem találok szavakat... :´´(

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr12281579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.09.13. 13:55:02

Távol álljon tőlem, hogy másokban hibát keressek, vagy "a kákán keressem a csomót", valójában én nem is vagyok olyan típus. Csak akkor kritizálok valamit, amikor keresés nélkül is észreveszem a nyilvánvalót, és úgy gondolom, hogy a kritikámmal nem ártom bele magam mások magánügyibe, azaz közügyek esetén kritikusabb vagyok, mint mások magáügyeiben, magánéletében vájkálni (amihez ilyen értelemben semmi közöm).

Ma Bicskei Alexandra, a "legújabb Horák Nórára" az aktuálitás. Természetesen szükségesnek tartom, hogy továbbra is az maradjon, egészen addig, sőt még azután is, ameddig általánosan helyre nem áll az emberek vagyoni, fizikai biztonsága, amikor az embreknek majd nem kell állandóan különféle veszélyektőlk tartaniuk, amikorra a pokoli devianciák helyükre kerülnek, ritkán tapasztalt jelenséggé válnak.
Azonban, amit most olvastam egy egy ajánlott blogon, az már-már provokáló.

Döntsék el Önök: "Abban a szerencsés helyzetben vagyok - és még vagy három millió más ember is -, hogy a híradásokat már HD minőségben tudjuk figyelemmel kísérni. Ha kell, egy egy jelenetet, vagy mozzanatot akár vissza is tudunk nézni. Nos, a Pécsen történt 16 éves lány megölésével - agyonverésével kapcsolatban is többen ezt tettük!- Ha elkerülte volna a figyelmét, hogy a lány szomszédai az első bemutatáskor mennyire gúnyosan beszéltek, akkor már az első következtetést le kellett volna vonnia. Néznie kellett volna a továbbí híradásokat is. Igaz, csak egy pillanatra mutatták a gyilkossággal gyanúsítható fiatalembert, akiről nagyon jól látszik, hogy FEHÉR BŐRŰ, barna haju - nem CIGÁNY származású. Ezt egyébként a lakóhelyén készült riportok is alá támasztják. Egy jómódban élő család gyermeke, akik nem igazán örülnének, ha most Ön úgy eléjük állna, és egyszerűen csak LECIGÁNYOZNÁ őket. NEM CIGÁNYOK !!!
Önnek, csak azt tudnám tanácsolni, hogy mielőtt megpróbál máskor embereket befolyásolni, akkor előbb nézzen körül alaposan, és csak akkor állítson valamit, ha minden apró momentumról meggyőződött. Így, Ön csak egy "apró hazugságot " követett el... Ezek után, már abban sem vagyok biztos, hogy saját néven mutatkozott be. Ez a körülmény is azt igazolja, amiről a cikkben írtam. HAZUGSÁG, SZENNY, MOCSOK ! És Ön, most ennek részesévé vált. Üdvözlettel V.L. Tamangó"

[ romaradicsbela.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=19807#comment_it ]

(a fenti vélemény Villás Lajostól, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének főtanácsosától, internetes publicistától származik)

Az eddigi forrásokból úgy tudhattuk, hogy "Dani", avagy "a pécsi muki" rossz körülmények közt élt, különböző "alkalmi munkákból" (pl. "vasazás") tartotta fent magát. A néhai 15 éves Alexandra édesanyja nyilatkozota azt, hogy együtt lógtak a lányával, "csöveztek" (vagyis a családtól elszakadva, különféle helyeken, sokszor más hajléktalanok társaságában töltötték az éjszakáikat), vagy az Árkádban ({luxus-}pláza) lógtak. Erre Villás Lajos hozzátesz ezekhez az infokhoz. Nem is keveset!
Kiderül, hogy Dani muki családja "jómódú". Aztán, hogy miből származik a jövedelmük, az már a találgatások mesgyéjére vezet. Minden esetre a gyereknevelésre biztosan nem maradt már idejük a sok "munka" mellett. És ha engem kérdeznek, ez a munka összefüggésben állhat azzal a momentummal, amelyik Szandra rövid időn belül bekövetkezett, szoktalan viselkedését, neveletlenségét jelentette, ahogy édesanyja fogalmazott: "nem értem mi vonzotta a Danihoz – mondta a Pécsi Napilapnak az édesanya. Varga Andrea...egyszerűen nem érti, hogy egy ilyen kedves, rendes, jó tanuló lányból, hogy lesz néhány hét alatt kezelhetetlen gyerek."...
Gyanítom, hogy bizonyos tudatmódosító szerek állhattak a jelenség hátterében. Egyre gyakoribb, hogy lányokat úgy vesznek rá akaratuk ellenére szexuális együttlétre, hogy különböző szereket juttatnak a szervezetükbe. Számos ilyen szer van, hogy a drogokról ne is tegyek említést. Ezek profik, hiszen gazdagok. Villás Lajos, rendőr szerint. A rendőr-publicista ugyanakkor még érdekesebb dolgot is állít. Ez pedig már provokáló, ahogyan említettem. Szerintem. Nem hiszem, hogy értelme volna letagadni a nyilvánvalót.

Villás Lajos, úgy fogalmaz: "csak egy pillanatra mutatták a gyilkossággal gyanúsítható fiatalembert, akiről nagyon jól látszik, hogy FEHÉR BŐRŰ, barna haju - nem CIGÁNY származású...Egy jómódban élő család gyermeke".

Annyiban igaz lehet az állítása, hogy "nem cigány" származású, hiszen a cigány jelentése nem származásra utal (a szláv eredetű szó jelentése: akikkel nem érintkezünk / akiket kiközösítünk). Más kérdés, hogy ezt a romákkal azonosítják általában. Tehát akkor: DANI NEM ROMA?

A PÉCSI BARBÁR GYERMEKGYILKOSSÁG ELKÖVETŐJE NEM ROMA SZÁRMAZÁSÚ? Így kell ezt érteni?

Ahogy a Horák Nóra-ügyben is leírták, hivatalosan: AHOGY TEHÁT KISKUNLACHÁZI BARBÁR GYERMEKGYILKOSSÁG ELKÖVETŐJE SZINTÉN NEM ROMA?

Van itt valami furcsaság. Kiskunlacházán sokan a kb. 150 fős Sztojka családot tartották gyanúsnak (akik közül állítólag a Nóra meggyilkolását közvetlenül követő napokban többen is elköltöztek a Tisza környékére), Nóra lehetséges gyilkosainak szempontjából. Nos, úgy tudni, a Sztojkáék is "jómódú" család.

Egyre több az összefüggés a két ügy között. Csak van némi kuszaság. De a kuszaság is hasonlóság mindkét esetben.
Vagy csak az én gondolataim volnának kuszák?
Bárcsak úgy volna!
Így vagy úgy, sem Nóra, sem Alexandra nem hozható már vissza. Csak két dolgot tehetünk lelkeikért: emléküket megőrizve megtesszük a tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy a jövőben egyre kevesebb hasonló eset következhessen be. Ennek egyik módja például ezen a blogon és más fórumokon beszélni a mártírokról, akik minden hasonló áldozatot is jelentenek egyben. A másik dolog, amit tehetünk, hogy az igazságot keressük, mert lelkeik csak akkor lelhetnek békére egyszer, ha kiderül az igazság, és a vétkesek vezekelni fognak, illetőleg, ha általuk sikerül meggátolni ezen kóros jelenségek egyre általánosabbá válását környezuetünkben.

FairyFeller 2010.09.23. 22:40:23

Betonba verték egy 15 éves jászszentandrási lány fejét

...
"Ütötte-rúgta, majd a fejét a járdába verte két társa egy középiskolás lánynak iskolába menet Jászapátin - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön. Az agresszív diáklányok még kedden a délelőtti órákban szakmai gyakorlati óráik végeztével, a tanműhelyből az iskolába tartva estek neki társuknak - tájékoztatott Veres Éva. A két helybeli diák az elsődleges információk alapján minden előzmény nélkül kötött bele 15 éves, jászszentandrási osztálytársába. Pusztán azért, mert az állítólag nem akart válaszolni feltett kérdéseikre - fogalmazott. Végül a vita dulakodássá fajult: a két fiatal lány előbb rángatni kezdte áldozatát, majd a hajánál fogva egy ház falához szorították. Amikor a sértett a földre esett, megrugdosták és a fejét a járdába verték - tette hozzá a sajtóreferens, aki jelezte: a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A két verekedő lány ellen garázdaság megalapozott gyanújával indult rendőrségi eljárás. Könnyű testi sértés miatt pedig maga a sértett terjesztett elő magánindítványt ellenük. Az MTI információi szerint a diákok mindannyian a jászsági kisváros Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájába járnak. Az oktatási intézmény egyik munkatársa érdeklődésünkre válaszolva ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Közölte viszont, hogy az esetről nem kívánnak nyilatkozni, mondván: „ez nem iskolai, hanem rendőrségi ügy”."
...

[ www.fn24.hu/baleset_bunugy/20100923/betonba_vertek_iskolatarsuk_fejet/ ]

FairyFeller 2010.09.27. 22:12:59

Öten támadtak a 17 éves karcagi lányra

...
"Két gyermekkorú, két fiatalkorú és egy 19 éves fiatal támadott meg egy 17 éves lányt Karcagon. Az áldozatot körbeállták, majd ütötték és rúgták, miközben elvették szinte mindenét. A fiatal lányt vasárnap reggel támadta meg az ötfős banda a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban. Az áldozatot körbefogták az utcán, majd többször megütötték, s elvették mobiltelefonját. A lánynak sikerült kiszabadulnia támadói karjai közül, futásnak eredt, de nem jutott messzire. A banda tagjai utolérték, újra megverték, s már esernyőjét, fülbevalóját, valamint sminkkészletét is elvették. A zsákmánnyal elmenekülő támadókat rövid idő alatt megtalálták a rendőrök, akiket a megtámadott lány azonnal értesített a történtek után. A banda tagja volt egy 12 és egy 13 éves gyerek, akiket tanúként hallgattak meg a rendőrök, mivel életkoruk miatt nem büntethetőek. A másik három támadót - két 15 éves és egy 19 éves fiatalt - őrizetbe vették, ellenük csoportos rablás miatt indult eljárás. Házkutatást is tartottak a gyanúsítottaknál, az egyik gyermekkorútól a telefon, fiatalkorú társától pedig a többi zsákmány került elő. A megtámadott lány könnyű sérüléseket szenvedett." (...)

[ www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=340740 ]

FairyFeller 2010.12.30. 22:46:59

A következő kommentemben hivatkozásként mellékelt források (sajnos, olybá tűnik, egyszerre csak korlátozott számú linket enged közzéenni a blog).

1. tv2.hu/tenyek/cikk/fiatal-lany-rejtelyes-halala

2. www.dh-online.hu/rendorsegi/20101229_eltunt_lany

3. www.police.hu/rend_korozes/071108_kisk/ves_201011.html

4. iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10300050

FairyFeller 2010.12.30. 22:48:55

Veszprém: Cozmát újabb "Horák Nóra" követi...?

...
"...egy veszprémi erdőben találták meg a 16 éves lány, Cintia holttestét. Két kiránduló szólt a rendőröknek. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy öngyilkos lett. Úgy tudjuk, még az eltűnése napján vagy pár nappal később halt meg. Szülei szóltak a rendőröknek, egy nappal az eltűnése után, még másfél hónapja. Azt mondták, hogy a kislány boltba ment és nem értik, miért nem jött haza. A szülők most nem akartak nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy mielőtt Cintia elment otthonról, összeveszett valakivel. Azóta sokan keresték a lányt, többek között internetes oldalakon is, de hiába. Most egy közösségi oldalon rengetegen fejezték ki a részvétüket. A legtöbben azt írták, nem értik, hogy miért kellett meghalnia ilyen fiatalon. Iskolaigazgatója azt mondta, hogy Cintia olyan jól tanult, hogy ösztöndíjat szerettek volna neki adni jövőre. Másfél hónapja szintén egy kamasz lánynak a holttestét találták meg a dunaújvárosi dunaparton. Állítólag késsel leszúrták, kiverték a fogait, és kikötözték egy fához. A helyiek szerint ő az a 15 éves Alexandra, aki még júniusban tűnt el. A rendőrség ezt még ma sem erősítette meg. Csak az biztos, hogy gyilkosság miatt nyomoznak." (...)

[ 1. LINK ]

---

...
"Egy novemberben eltűnt lány holttestét találták meg járókelők Veszprém-Kádárta határában - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A 16 éves veszprémi lányt múlt hónap közepe óta kereste a rendőrség; holttestét a Lánczi utca mögött, a patakon túl találták meg - közölte Frankó Marianna. Az elsődleges vizsgálatok alapján idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság."
...

[ 2. LINK ]

---

Nagy felbontású kép Kovács Cintiáról: 3. LINK

---

A néhai gyermeklány nyilvános profilja az IWIW-en:
4. LINK

***

Vélt szabad véleményem és gondolataim kifejtését Dr. Répás József, októberben 73%-al újraválasztott kiskunlacházi polgármester, 2008 novembere óta is változatlan aktualitású szavainak idézésével kezdeném, remélve, hogy a médiatörvény -a nürnbergi perekhez nem hasonlóan-, tehát nem visszamenőleges hatályú.

"Miért is kell nekünk demonstrálni? Azért, mert a médiumok nem demonstrálnak. A médiumok hallgatnak. Mi csak egy mondat, egy röpke hír, néhány kérdésnyi érdekesség vagyunk a reggelmi műsorokban. Családjainkat, gyermekeinket gyalázzák meg, közben a hatalom hallgat. Szomorúan hallom a parlamenti közvetítések során, hogy a magyar országgyűlésben...folyamatosan rasszista és fasiszta magyarokról beszél...Meggyőződésem, hogy ilyen politikusoknak nincsen helyük a magyar közéletben...Bennünket agyonverhetnek, meggyalázhatnak és leköphetnek. Értünk senki nem hoz létre külön felderítő csoportot, értünk senki nem kínál fel a nyomravezetőnek pénzjutalmat, a mi temetésünkre nem jön el egy miniszter sem..." (...)

[ www.youtube.com/watch?v=XuWdv-lfz1o ]

Mennyire igaz. Sajnos. Ha tehetnék, mindent eltusolnának. Ha akkor megakadályozhatták volna, Horák Nóra nevére épp úgy nem emlékeznének, mint arra a "névtelen" 23 éves -hajnalban dolgozni induló- taktaharkányi nőre, akit (állítólag) egy darab elkövető megtámadott, szexuálisan molesztált, majd megkéselt, végül kútba dobott. A bíróságon azt mondta: "csak bántani akarta" a lányt.

A címbejegyzésben tragikusan szereplő Bicskei Alexandra, vagy M. Szabina [ asperjangyorgy.blog.hu/2010/02/18/valoban_egyedul_eroszakolta_meg_h_norat_p_jozsef ], a makói Pénzes Henrietta, Erdélyi Katalin, vagy éppen Víg Alexandra nevére (és ők természetesen csupán a jéghegy csúcsát szimbolizálják) legalább mindannyian emlékezhetünk - közös emlékkövük a kiskunlacházi. Ők és számos névtelen áldozat mindannyiunk mártírjai, ahogy Asperján úr méltán megfogalmazta.

Vegyük hát sorra Kovács Cintia, a körülményekből következően nagy valószínűséggel embertelen agresszió áldozatává vált legújabb Horák Nóra (már idézőjelet sem használok, hiszen Horák Nóra neve tragikus fogalommá lett) rejtélyes halálának mára megismert részleteit, tárgyilagos módon, utalva korábban megtörtént és valamelyest tisztázott (bár szégyenteljes módon, többnyire még ez utóbbi sem mondható el, ugyebár...) esetek összefüggéseire.

A 16 éves lány (amennyi idős ma Horák Nóra is lenne) tehát boltba indult. A pletykák szerint előtte valakivel összeveszett. Ezek után nem látták. Holttestét körül-belül 6 héttel később, egy külterületi erdőben találták meg, kirándulók. Ezen utalások arra hajlítják a közvéleményt, amely a hatóságok számára oly kényelmes, hogy: a kislány bizonyára öngyilkos lett. Valahogy...
Hogy is volt ez alig több, mint 2 éve, Ophélie Bretnacherrel?
A Cintiához hasonlóan kiváló tanuló Ophélie, a Budapesten második Erasmus-ösztöndíjjal a Corvinus Egyetemen tanuló francia diáklány állítólag öngyilkos lett. Legalább is a médiumok nagy része azon megállapítás irányába igyekezett terelni a közvéleményt. Aztán hamarosan megjelenhettek a cáfolatok, méghozzá első kézből. Itt Asperján úr blogján is több alkalommal került hívatkozás alá az Duna TV-s interjú, amelyen Ophélie aznap éjjel is vele mulató ismerősei értetlenkedve cáfolják sorra azon információkat, amelyek az -akkor még közigazgatási eljárásban eltűntként nyilvántartott- lány kedélyállapotáról, alkohol fogyasztásáról és "szokatlan útvonal választásáról" közhírré tétettek. Azt állították, Ophélie jókedvű volt, tanulmányi eredményeivel is büszkélkedhetett, sőt talált magahelyett egy au-pair lányt is, aki őt helyettesíthette volna annál a családnál, ahol lakott a Pasaréten. Senkinek nem tűnt fel, hogy Ophélie kedvtelenül, "köszönés nélkül" távozott volna a buliból (a Dohány utcai szórakozóhely a Portside De Cuba volt, ma Pesti Csárda a neve). A francia Guillaume Saint-Eteinne mellett egy másik diáktársa, Szabó Melitta is tanúja volt annak, hogy röveddel az ő távozása előtt indult el Ophélie és a bejárat közelében beszélgetett még valakivel, de nem tűnt fel, hogy példának okáért szomorú lett volna. Édesapja előző nap délután beszélt vele, és állítása szerint a lány jó kedélyállapotban volt (ha nem lett volna kiegyensúlyozott lelkületű, nem is tudott volna olyan kiváló tanulmányi eredményeket elérni - ez a magánvéleményem). Hogy aztán mi lett az Ophélie-ügyből (máig nincs lezárva!), azt tudjuk: csak francia diplomáciai nyomásra rendeltek el gyilkossági ügyben nyomozást, amelyhez többek közt az is hozzájárult, hogy Ophélie holttestét olyan helyen találták meg (a csepeli szabadkikötők legészakibb, nem használt öblében), ahová egy hajómérnök állítása szerint nincs számítható vízáramlat és annak az esélye, hogy a holttest "magától került oda", csupán egyetlen százalék az esélye, szakszerűen szólva: "teljességgel valószínűtlen". Később a Franciaországban elvégzett vérvizsgálatok azt is megállapították, hogy Ophélie egészen biztosan jelentősen később (!!!) halt meg, mint amikor eltűnt, így egészen biztosan nem ugorhatott a Dunába, hiszen a decemberi jéghideg vízben az izmait képtelen lett volna akár csak arra parancsolni, hogy kiússzon. Az ügyben folyik a nyomzás, amelynek elhúzódása azzal is magyarázható, hogy a magyar hatóságok használkhatatlan dunai vízmintákat küldtek vizsgálatra Franciaországba, ti. arra készülnek, hogy az Ophélie tüdejében talált víz származási helyét megállapítsák.
Cintia szintén jó tanuló lány volt. Ismerősei szintén nem értik, miért lett volna öngyilkos. A médiumokban már arra találhatóak utalások, hogy bizonyosan öngyilkos lett.

Csakhogy én ezt nem akarom elhinni. Engem leginkább az foglalkoztat, hogy Veszprém földrejzilag igen közel található akár Dunaújvároshoz, akár Kiskunlacházához, vagy akár Enyinghez, ahonnan Marian Cozma gyilkosai is származnak és mint az egészen nyilvánvalóvá vált, vallomásukkal ellentétben nem "bodzaszedésből", hanem -nem meglepő módon- szervezett bűnözésből, kábítszerkereskedelemből, emberkereskedelemből, prostituáltak futtatásából és védelmi pénzekből fedezték életszínvonalukat, nem is középszinten!
Engem az sem lepne meg, ha Kovács Cintia is embertelen agresszió, gyilkosság áldozatává vált volna. Sőt! Teljes mértékben valószínűnek tartom.
süti beállítások módosítása