HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Húsz év múlva

2010.10.18. 18:23 asperjangyorgy

Asperján György:

 

Húsz év múlva

(a nemzet emlékkönyvébe)

 

Halványan látunk el oda,

abba a bántón közeli,

s mégis távoli sehova

időbe, mely mással teli:

 

sorjáznak olyan nemzetek,

melyek becsülik magukat,

velük telt időt nemzenek,

s az őrzi hitük, arcukat.

 

Mi végleg fogyunk, mint remény,

mint álmodni szép üzenet,

gazdagszik velünk televény,

s eltűnnek vélt, valós sebek.

 

Nyolc millióan maradunk,

vész alkat, nyelv, vész a magyar;

nemzeti lét minket elunt –

értünk szót a semmi hadar.

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr362381637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.10.19. 20:11:40

Kedves Asperján György!

Fogadja szívből jövő elismerésemet és tiszteletemet azért, ahogyan különösképp ezen versében, illetőleg az utóbbi bejegyzéseiben olyannyira átfogóan és méltóképpen szólal meg mindannyiunkért, hogy csupán igen kevesen érnek a nyomába!
Bárcsak sokkal többen írnának ilyen méltó módon a legfontosabb kérdésekről.

FairyFeller 2010.10.20. 16:33:40

Iskolából terror háza

...
"Védelmi pénzt szednek, késekkel felszerelkezve érkeznek a tanulók

Egyre több panasz érkezik az oktatási ombudsmanhoz amiatt, hogy a kezelhetetlen diákok terrorizálják osztálytársaikat, megfélemlítik és megalázzák tanáraikat. Olyan iskola is van, ahol a problémás tanulók védelmi pénzt szednek gyengébb diáktársaiktól. Vannak, akik bedrogozva vagy késekkel felszerelkezve járnak iskolába – derül ki az oktatási ombudsman beszámolójából. Egyes igazgatók térfigyelő kamerákkal, biztonsági őrökkel, csomagátvizsgálással védekeznének, ám ezek nagy részének használata jogszerűtlen.

Jelenleg az egyre növekvő agresszió veti fel a legsúlyosabb kérdéseket az iskola világában – állapítja meg a tavalyi iskolai jogsértéseket és panaszokat összegző, most nyilvánosságra hozott beszámolójában az oktatási jogok biztosa.

Az iskolavezetők, pedagógusok, diákok és szülők megdöbbentő panaszokkal fordultak a biztoshoz. Egy diák például azért kérte az ombudsman segítségét, mert szerinte iskolája a terror házává vált. Néhány problémás tanuló folyamatosan fenyegeti, zsarolja a többieket, egyesektől védelmi pénzt követelnek, másoktól elveszik értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordul, hogy más osztályok termeibe óra közben bemennek, és megzavarják a tanítást. A diák szerint a többieket terrorizáló tanulókkal szemben a tanárok is tehetetlenek, ezért egyre több diák jár rettegve az iskolába.

Az ombudsmant megkereső iskolaigazgatók általában az iránt érdeklődnek, milyen érdemi intézkedéseket tehetnek, ha a kezelhetetlen gyerek megfékezésében a pedagógiai eszközök már nem használnak. Egy tanár az iskolavezetés tanácsára kereste meg a hivatalt. Arról számolt be, hogy az iskolájukba több magatartási problémával küzdő gyerek jár, akik megfélemlítik, fenyegetik társaikat. A problémás diákok a tanárt is rendszeresen megalázzák, trágár szavakkal szidalmazzák.

Egy másik iskola igazgatója azért kérte az oktatási ombudsman segítségét, mert egy tanuló a sorozatos fegyelmi büntetések ellenére is bántalmazta társait, egy alkalommal például meggyújtotta egy másik diák haját. Az újabb fegyelmi eljárás lefolytatása előtt az intézményvezető arról érdeklődött, milyen szankcionálási lehetősége van a kezelhetetlen tanulóval szemben, akinek diáktársai félve járnak iskolába. A többiek szülei aggódnak, hogy gyermekeik nincsenek biztonságban, és a pedagógusok is az iskolavezetés határozottabb fellépését sürgetik. Egy másik iskola igazgatója arról számolt be, hogy a tanulók már a tanáraikat sem kímélik: az osztály előtt trágár szavakkal illetik, megdobálják Őket. Az egyik kezelhetetlen csoport egyik tagja ráadásul mellkason szúrta egyik diáktársát. Egy szülő azért fordult az ombudsmanhoz, mert lányát az iskolában néhány társnője bevonszolta a mosdóba, majd a bezárt ajtó mögött a földre teperték és ütni kezdték. Mindezt mobiltelefonnal felvették, és feltették az internetre.

Az erőszak megakadályozására vannak ötletek, azok azonban nem minden esetben jogszerűek. Egy iskola igazgatóhelyettese például azt kérdezte a biztostól, hogy az iskolában van-e lehetőségük térfigyelő kamerák, beléptetőrendszer, illetve biztonságiőr-szolgálat bevezetésére. A pedagógus szerint erre azért lenne szükség, mert a diákok többször jelezték, hogy egyes társaik késekkel járnak iskolába, jelen van az alkohol- és drogfogyasztás, és a megerősített portaszolgálat ellenére is bejutnak idegenek az iskolába.

Aáry-Tamás Lajos szerint a pedagógusok sokszor tanácstalannak érzik magukat, hiszen mind az intézményvezetés az iskolában előforduló erőszak kezelését illetően, mind a szülők oldaláról jelentkező elvárás szerint ők azok, akiknek kulcsszerepük lenne a probléma kezelésében, ehhez azonban szerintük nincsenek kellő eszközeik.

— Az iskola első körben élhet a fegyelmező eszközökkel, ilyen az írásbeli figyelmeztetés, az intő és a rovó. Indíthat fegyelmi eljárást is. Ennek következménye többféle lehet — mondta érdeklődésünkre Aáry-Tamás Lajos. Hozzátette: a többieket bántalmazó gyerek kaphat szigorú megrovást, vagy csökkenthetik, illetve teljes egészében elvonhatják juttatásait, kedvezményeit (például ösztöndíj, ingyenes kirándulás lehetősége). A tanköteles tanulóval szemben kiszabható legsúlyosabb büntetés a másik iskolába történő áthelyezés, erre azonban csak akkor van lehetőség, ha a gyereket „eltanácsoló" intézmény talál a diáknak egy befogadó intézményt, amely nyilatkozatban garantálja, hogy átveszi a gyereket. Ha a diák betöltötte a 18. életévét, vagy már nem tanköteles, akkor az intézmény büntetésként eltilthatja a tanév folytatásától, vagy — legsúlyosabb esetben — kizárhatja a brutális tanulót az iskolából.

Az oktatási jogok biztosa lapunknak kijelentette: az alkohol- és drogszonda diákokkal szembeni alkalmazása jogszerűtlen, ahogy a gyerekek csomagjainak átvizsgálása is. Nem szabálytalan ugyanakkor az esetleges szúró- és vágóeszközök kiszűrésére a fémdetektoros kapuk alkalmazása. Már van olyan intézmény, ahol használnak ilyet. Aáry-Tamás Lajos szerint térfigyelő kamerákat sem alkalmazhatnak az iskolákban, a képek rögzítése ugyanis személyes adatnak minősül, ezek kezelése pedig csak az összes lehetséges szereplő beleegyezésével (tanár, diák, szülő, rokon, egyéb ismerős) lenne szabályos, melyek beszerzésére legtöbbször nincs mód. Arra viszont van lehetőség, hogy az iskola bejáratánál elhelyezzenek egy kamerát, amely nem rögzíti a képet, csupán kivetíti egy monitorra, így a személyes megfigyelés lehetőségét nyújtja. Ha bűncselekmény gyanúja vetődik fel, az iskola a rendőrséghez fordulhat.

Aáry-Tamás hangsúlyozta: pusztán pedagógiai eszközökkel, az iskola keretei között nem lehet sikeresen küzdeni az agreszszió ellen, de a pedagógusoknak, intézményvezetőknek meg kell találniuk azokat, akik segítséget nyújthatnak a gyerekeknek. Az iskola a szülő beleegyezésével fordulhat segítségért a — főként magatartás-zavaros gyerekekkel foglalkozó — nevelési tanácsadóhoz, a zavarokat diagnosztizáló szakértői bizottsághoz. Ha a szülő nem működik együtt, a jegyzőt kell értesíteni, aki kötelezheti őt a részvételre. Fel kell venni a kapcsolatot mindenkivel, aki ismeri a családot, így a gyerekorvossal, a gyermekvédelmi felelőssel is, hiszen így derülhet ki, mi állhat a deviáns viselkedés hátterében.

- Úgy kell kezelnünk az agresszív gyerekek problémáját, hogy akkor is tiszta legyen a lelkiismeretünk, ha a fiatal mégis börtönbe kerül — szögezte le az ombudsman. Aáry-Tamás Lajos tavaly 703 állásfoglalást, tájékoztatást fogalmazott meg, 528 beadványt hatáskör hiányában elutasított. A panaszok 55 százaléka a közoktatás területéről érkezett, 38 százalékát a felsőoktatás, három százalékát a szakképzés szereplői nyújtották be. A fennmaradó hányad szülői szervezetek, diákönkormányzatok beadványa volt."
...

[ mno.hu/portal/743384 ]

rugach 2010.10.22. 11:37:56

Szevasztok, én meghalok!”
Jobbágyi Gábor legújabb 1956-os könyvéről • Becslései szerint nem néhány, hanem húszezer lehetett az áldozatok száma
2010. október 22. 06:30

Magyar Nemzet
A napokban jelent meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának, Jobbágyi Gábornak „Szevasztok, én meghalok!” című legújabb 1956-os könyve. A kötet – a szerző kutatásai révén – olyan új adatokat tartalmaz, amelyek alapján több szempontból más megvilágításban látjuk 1956-ot, különös tekintettel a halottakra vonatkozó számadatokra. Jobbágyi Gábor talán legnagyobb érdeme, hogy Magyarországon elsőként kutatta és elemezte az 1956-os forradalom és szabadságharc sebesülthalálozását.

• „Mindenkinek lehet köze, mindenkinek legyen köze 1956-hoz”

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
– Professzor úr, mi volt a lényegi eleme kutatásainak és milyen eredménnyel zárult?

– Arra tettem kísérletet, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc, illetve a megtorlás halálos áldozataira vonatkozó korabeli és a napjainkig meg nem cáfolt adatokat felülbíráljam. E tekintetben széles körű és forrásokon alapuló kutatás után arra a következtetésre jutottam, hogy 10 ezer és 40 ezer között volt a halottak száma, becslésem szerint húszezer körüli a halálozás. Az egyes részadatok megállapításánál és a mozaikok összerakásánál számos olyan eseményre bukkantam, amelyek esetében mindmáig nem végeztek alapos feltáró munkát, ennek következtében az adott eseménynél az elhunytakra vonatkozó adatok is pontatlanok.

– Mely események ezek?

– Az 1956. október 23-án és 24-e hajnalán a Magyar Rádiónál történteket említeném először. A köztudatban eddig az élt, hogy az itt történt eseményeket az „ellenforradalmárok” tudatos támadása robbantotta ki. Az épületben valóban volt mintegy ötszáz ÁVH-s, de ők hosszabb ideig csak riasztó lövéseket adtak le, miközben már több halottjuk és sebesültjük volt – az eddigi közlések alapján. A valóságban viszont a környező kórházak (II-es számú Sebészeti Klinika, a Vas utcai kórház, a Péterfy Sándor utcai kórház) adatai alapján egyértelműen megállapítható, hogy azok 1956. október 23-án este tíz óráig már megteltek sebesültekkel és halottakkal. Ezek többségében a felkelők halottai és sebesültjei voltak. Mindez bizonyítja, hogy az ÁVH belelőtt a tömegbe, aminek következtében a helyszínen is sok halott maradhatott. Elmondható tehát, hogy a Magyar Rádiónál lévő október 23-i sortűznek 100-300 halottja volt. Ezt követte az épületnek az ostroma, amelynek során nőtt a halottak és sebesültek száma. Említhetném az október 25-i Kossuth téri sortüzet is. A hivatalos adatok szerint 54-en haltak meg itt, holott a halottak száma csaknem ezerre tehető, beleértve a sebesülthalálozást.

A teljes interjút a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatják.

rugach 2010.10.22. 11:59:17

"A mai problémaözönben, a nemzetállam alapjainak lerakása közben azt hiszem, nem tévedek, ha csak látszólag jelentéktelennek és veszélytelennek minôsítem Konrád Györgynek azt a szánalmasnak ugyan szánalmas kísérletét, amely a Der Spiegel után most már a Le Monde címû francia világlapban is folytatódik. Konrád a magyarság rossz hírét költi, burkoltan ugyan, de bûnös néprôl beszél, és azt híreszteli, hogy fél. Az egyszer már gyanús körülmények között az országból kiköltözött író most bejelenti, hogy 77 éves korában a kivándorlás gondolatával foglalkozik, mert idehaza elviselhetetlen az élet, a demokrácia megszûnik, Orbán Viktor diktatúrát vezet be. A tényállás ezzel szemben az, hogy a választási, majd az önkormányzati választás eredménye határozottan tervbe vette néhány privilégium megszüntetését. Ezek a privilégiumok eddig Konrádnak és osztályának, mondjuk törpe kisebbségének örökösnek hitt, „megbonthatatlan” és a holokausztmítoszra épített tulajdonai és haszonélvezetei voltak."

Csurka István

rugach 2010.10.22. 15:21:28

A vörös iszap,mint a sors keze

Ez nem az első elöntésünk. Az elsőt még felszabadításnak neveztették, s a nemzetet maró lúgot, a hatalmat átvevő moszkoviták képezték benne. Rákosi-Rosenfeld, Gerő-Singer, Farkas-Lőwy és Révai-Léderer volt a négy magyarirtó. A vörös hadsereg rablásai, erőszakoskodásai, ember-elhajtásai fájdalmas sebeket okoztak a nemzetnek, de összhatásuk eltörpült Rákosiék és ÁVH-juk gonosztettei, szándékosan nemzetellenes rendszerük bosszúálló károkozása mögött. A második elöntésünk a forradalom és szabadságharc Vörös hadsereg általi leverése és az ország újbóli megszállása nyomán következett, és helytartói ugyanazzal a módszerrel pusztítottak, mint az előző Rosenfeldjei: a szovjet katonaság csak jelenlétével fedezte a Kádár–Aczél-kormány nemzetellenes tevékenységét, a károkat az újra berendezkedő, most már tanultabban, fortélyosabban bolsevista rendszer okozta. A magyarság szerencsétlensége, hogy ez a rendszer túlságosan sokáig állt fenn. Szennyezését teljes mértékben feltakarítani mindmáig nem sikerült. Szálló porát ma is belélegezzük. A harmadik elöntés a rendszerváltásnak nevezett időszak korában történt és a neve rabló privatizáció volt. A privatizációs zagytermelés nem a nemzet akaratából történt, hanem azt az előzőkhöz hasonlóan ráerőszakolták a nemzetre. A módszer azonban alapvetően megváltozott: előbb egy demokratikusnak mondott kormányt helyeztek a nemzetre, amely modernizációként és rendszerváltásként, kapitalizmusra való visszatérésként hajtotta végre a vörös zagy új, más, piros-fehér-zöld szelvényekbe való átterelését.

Nem túlzás, nem alaptalan tehát úgy látni, hogy a katasztrófában van valami sorsszerű. A nagy katasztrófák mindig figyelmeztetik valamire az emberiséget, a nagy katasztrófák nyomán mindig megváltozik az élet. Ennek a privatizációs katasztrófának be kellett következnie. Akár azt is lehetne mondani, hogy az isteni gondviselés borította ránk ezt, mert az isteni gondviseléstől korántsem idegen a szenvedésekkel, vésszel, halállal való figyelmeztetés. Ha más már nem használ. Az isteni gondviselés megelégelte, hogy a nemzet és egymást váltó kormányai szabad folyást engednek a tizenöt, húsz, huszonöt évvel ezelőtt lezajlott privatizáció gonosz természetének, felelőtlenségének, és egy isteni mozdulattal megmutatta ennek a privatizációnak az igazi arcát. Iszonyú szenvedések, pokolbéli képek között hirtelen az egész nemzet meglátta a rabló privatizáció gonosz természetét, nemzetellenességét. Annak a társadalomnak, amelynek nem volt elegendő a Postabank-zagy, a Budapest Bank-zagy, a Bokros Csomag-zagy, a K&H-brókerbotrány-zagy, a Leumi-Hitelbank-zagy, a Wallis libatenyésztők-zagy, éppen ez az eddig elképzelhetetlen látványú és megdöbbentésű katasztrófa kellett. Még 2006. október 23-a rendőrterrorja, a Magyar Rádió hátsó udvarán vert, kínzott emberekkel és a magyar rendőrök között menetelő izraeli biztonsági emberekkel sem volt elég az ellencselekvésre. A Gondviselés csak így tudta felébreszteni a mélyen alvó magyarságot. Most egyszerre zár alá lehet venni az ebül szerzett vagyont, lehet gyorsan és törvényesen vádolni, és a sokak által lesajnált nemzeti együttműködésnek megható példái születnek. A felháborodott nép követeli a milliárdos privatizátorok megbüntetését, és a kormány pedig meghallja ezt az elemi erejű követelést.

Persze, persze, ez a szándék, – lásd: bankadó, stb. – benne volt eddig is ennek a kormánynak a szándékösszességében, de ugyan mikor jutott, juthatott volna el erre a sebességre, határozottságra, az akaratnak erre az összpontosítására? Nem, nem, ez metafizikai hangszerelésű történet – ami nem ritka a mi történelmünkben.

A privatizáció Magyarországon vörös privatizáció volt. Ezt most már mindenki láthatja. Mert amikor egy vörös lelkű, bolsevista szemléletű ember, vagy embercsoport kezébe ingyen és bérmentve kerül egy előzőleg köztulajdonban lévő vagyontárgy, akkor annak a sorsa megpecsételődött. A bolsevista szemléletű ember, akár párttag volt, akár nem, akár zsidó bolsevik, akár nem-zsidó bolsevik, csak rabló-gazdálkodást tud folytatni. Mást nem is akar. A hatalmaskodás nélküli, gátlástalan vállalatvezetés, a pártirodából szervezett termelés kizsákmányolásra és erőszakra, pazarlásra és gondatlanságra, a „mindent azonnal felélésre” van építve. Nincsenek szociális szempontjai, állagmegóvás eszébe sincs, még fenntartásra sem költ, legfeljebb őrzésre. Ez a természetéből adódik, valamint abból a helyzetből, ahogy hozzájutott a vagyontárgyhoz. A hozzájutás mögött nincs verejtékes munka, nincs évek takarékoskodása, nincs egy jó műszaki ötlet, nincs egy szabadalom, csak az ingyenességet, a potyát eredményező bolsevista összeköttetés. A magyar alumíniumipar privatizációjakor, a többmilliárdos könyvértékű Hungalu potom tízmillióért történő magánkézbe adásakor Horn Gyula a kormányfő, az ÁPV Rt. elnöke Csiha Judit tárcanélküli miniszter, és a környezetvédelmi és területfejlesztési minisztérium államtitkára, aki igazolja a privatizációs szerződésben vállalt feladatok elvégzését, holott semmi ilyen nem történt: Szilvásy György.

A tározó gátja azért szakadt át, mert az alumíniumipart gazember módon, lex-bolsevizmus módon privatizálták. Az pedig újra csak az isteni gondviselés mély bölcsességét mutatja, hogy a katasztrófa éppen ebben a Gyurcsány-Szilvásy privatizációs szelvényben robbant ki. Gyurcsány Ferenc évek óta pártjának is a legnagyobb kolonca, árulója, s neve egyet jelent a nemzetnek való szándékos kártevéssel. Éppen az eset előtt tagadta meg az Országgyűlés vizsgáló bizottsága előtti megjelenést. Gyáva ember. Az ilyent a magyar nép nem szereti. Ugyanakkor a magyar alumíniumipar privatizációs kérdése mintegy aludni látszott. És most egyszerre minden! Ez tragikus és csodálatos, hihetetlen. Most az egész rabló privatizáció a figyelem középpontjában áll. Oda helyezte a sors, az Isten. (Hát, látjátok liberálisok, így mer Istenre hivatkozást javasolni a magyar alkotmány preambulumában egynémely elvetemült keresztény.) Ennyire pontosan a megfelelő helyre csak a Gondviselés helyezhette a sors gyutacsát.

A magyar privatizáció szelleme a kommunista kisajátítás, az államosítás szelleméből fejlődött ki. De aki a kilencvenes években megkapott egy többmilliárdos vagyontárgyat nevetséges összegért, ingyen, akinek már az új rendszerbe beépített elvtársai, Apró Piroskái, Horn Gyulái Szilvásyjai, Suchmanjai már demokrataként utaltak vagy utaltattak ki soha vissza nem fizetendő hiteleket. Akiknek a számára a Hitel Bank, mint Leumi Hitel Bank adott soha el nem számolt összegeket, azok a jogállam hősei és a liberalizmus gazdái is lettek, azok az állam ellen léptek fel, az állam rossz tulajdonos jelszó szajkózásával. Azokban nem is alakulhatott ki a kezükbe került üzemért való felelősség, elég volt az államellenesség öntudata.

A vörös iszap katasztrófáért kétségtelenül a privatizáció és mikéntje a felelős. Ez természetesen nem mentesíti az eseti felelősöket, a tulajdonosokat és a vezetőket a büntetőjogi felelősség alól. Ellenben megnöveli, sőt óriásira terjeszti ki a felelősök körét és véget vet a privatizációs bűnök elévülése állapotának. Most nem csupán a Mal jelenlegi felelős vezetőit lehet vizsgálat alá vonni és adott esetben vádat emelni ellenük, és elütni őket a további vállalatvezetéstől, garázdálkodástól, hanem mindazokat is, akik annak idején a kezükre játszották ezt az ipar-ágat. Az ÁPV Rt. és elődei akkori vezérkarát, az akkori kormány embereit, a privatizációért felelős vezetőket, a bankárokat és a politikusokat és a szakértőket. Magyarán, a vörös iszap kiömlése borzalmas áldozatok árán megteremtette a privatizáció teljes felülvizsgálatának mindenekelőtt az erkölcsi, de ezen túlmenően a jogi alapját is.

De másról is szó van, s ez talán még fontosabb. A hétfőn elhangzott parlamenti Orbán-beszéd világossá tette, hogy az állam ennek a tragédiának a során visszaveszi a liberalizmus által elorzott és elporlasztott hatalmát. Ennek most valóban rendszerváltó jelentősége van. A vörös iszap kiömlött, elpusztított egy kisközséget majdnem teljesen, több másik, nagyobb települést részlegesen, tönkretett egy gyönyörű termőtájat, de felszabadította Magyarországot a liberális hegemónia alól. Annak az erős magyar államnak a lehetőségét nyitotta meg, amelyet Szent István alkotott meg. Olyan alkotmányozási folyamat előtt nyitott utat, amely a keresztény magyarság és az együttműködő nemzet számára a legalkalmasabb.

Az állam helyfoglalására már eddig is történtek lépések a kormány részéről. Az önkormányzati választáson aratott elsöprő siker ezeknek a lépéseknek is köszönhető. Példaként csak a bankadót és az IMF-fel való viszonyt említjük. A mostani lépés azonban minőségileg más. Azért, mert tragédia fedezetű és a Gondviselés tervei szerint történik.

Szépség és gyönyör is van végre a dolgok menetében. Mert most végre nem követünk és utánzunk valamit vagy valakiket, nem eminens tanulói vagyunk egy rossz nyugati liberális iskolának, hanem kezdeményezők vagyunk. Akikre a világ odafigyel.

Az állam szerepének újraértékelése világjelenség. Ezzel ma az egész nyugati világ küszködik. Egyik kezével még rakja bele a bankjegykötegeket a bankok széfjeibe, a másikkal megpróbálja visszavenni. A bankadó, mondjuk Tobin-adó formájában eddig csak vágyálom volt. Miután Magyarországon bevezették, másutt is megpróbálkoztak vele. Kezd azonban bevett szokássá válni. S ugyanígy másféle állami jogosítványszerzések is. Ezektől a liberalizmus és a pénzhatalom emberei félnek és mindent megtesznek ellenük. Itthon is, de ekkora elszigeteltségben sehol sincsenek a liberális bolsevista erők, mint idehaza. Az Orbán által javasolt intézkedéseket az ellenzék is megszavazta. Tulajdonképpen mukkanni sem volt bátorságuk. Ami ellenvetés-félét tettek, az is szánalmas volt. Az első pillanatban még maga Gyurcsány is üdvözölte blogjában Orbán intézkedéseit, s csak aztán, otthon az Apró Piroskától és kedves nejétől kapott pofon hatására ismerte fel a veszélyt. Vagyis ez már karikatúra. A magyar liberalizmus és szövetségese, a privatizációs bolsevizmus, az egész korszak, amikor az államot csak azért szedték szét, hogy a „különös vágásúak” zsebét megtömhessék – nevetség tárgya. Visszatérése elképzelhetetlen. Csak idő kérdése, hogy összes bitorlott pozícióját visszaadja a nemzetnek. Orbán is kimondta a maga sajátos nyelvén, de végeredményben a történelem mondta ki, hogy a piacra a nemzeti létet nem lehet rábízni, mert a piac még kellő önszabályozásra sem képes. Most az állam lép, a közérdek és a közjó nevében, és elkezdődik a beszolgáltatás, a lopott holmi beszolgáltatása.

Mert persze ekkora kártétel, ilyen pokol, ilyen irtózat, más privatizációk esetében még nem jelent meg, de halálesetek, áldozatok, emberi tragédiák és összességében nemzeti tragédia követte az összes többi privatizációt is. Milliók váltak munkanélkülivé, megélhetés nélkülivé, kényszerültek kényszervállalkozóvá lenni, kifordulni önmagukból. És amikor egy családapa leveti magát az emeletről, vagy kiirtja a családját és aztán magát, azt soha nem nevezik privatizációs, liberális tragédiának, de minden különösebb vizsgálódás nélkül belátható, hogy ezek bizony liberális tragédiák. A látható és láthatatlan családi tragédiák nagy száma miatt leszögezhető, hogy a tragikus események, az egzisztenciális okokból bekövetkező tragédiák roppant sorozata a privatizációnak köszönhető. Az, ami a kiárusítással és az eladósítással érte Magyarországot, nem csak egy iparág privatizációja miatt történt. De eddig nem volt állam, amely megkezdhette volna a felelősségre vonást.

A liberál-bolsevizmus politikai felszámolásához elegendő volt két választás, ugyanennek az anyagi felszámolásához ez a tragédia kellett. Hátravan még a liberál-bolsevizmus, az idegenszívűség kulturális felszámolása. E nélkül nem lehet magyar, Szent István-i és minden tekintetben szabad a nemzet. A kolontári tragédia mindannyiónkat kötelezi a kulturális önfelszabadításra. A Teremtő ennek is megmutatta az irányát. Nincs felemelőbb, mint amikor egy nép kezébe veszi a sorsát. Október 4-e valamikor még ünnepnap lesz.

Csurka István

FairyFeller 2010.10.23. 11:05:13

Iskolai WC-ben kényszerítették orális szexre a 16 éves lányt - egyes források szerint mindezt késsel, és osztálytársai szerint meg is erőszakolták...

...
"Orális szexre kényszerített két fiú egy 16 éves lányt Kecskeméten. A középiskola WC-jében, tanítási időben történt az erőszak. Az egyik fiú 16, a másik 17 éves. Utóbbinak már korábban is volt ügye, eltörte egyik iskolatársa állkapcsát, miután az állítólag csúnyát mondott a barátnőjére. A két fiút a rendőrség bilincsben vitte el. A lányt iskolatársai szerint nagyon megviselte ami történt. Ennek ellenére ma, vagyis egy nappal a történtek után már bement az iskolába. A rendőrség a két fiút az eset után bilincsben vitte el az iskolából, és azóta is fogva tartják őket. Kerestük az iskola igazgatóját, de ő nem akart nyilatkozni. Telefonon annyit mondott, hogy amíg a nyomozás tart, nem is beszél az egészről. Az eset óta biztonsági őrök vannak az iskolában. Ők PRÓBÁLNAK a rendre vigyázni."
...

[ tv2.hu/tenyek/video/iskolai-wc-ben-kenyszeritettek-oralis-szexre-a-diaklanyt-tenyek-riport ]

***

A teljes síszezont ellopták Bánkúton

...
"Lehet, hogy idén télen egyetlen napra se tud kinyitni a bánkúti sípálya, mert tolvajok a felvonó összes kábelét ellopták. Még azokat a kábeleket is elvitték, amik 30 centi mélyen voltak a földben. A sípálya üzemeltetői azt mondják: nincs pénzük és nem tudják helyreállítani a pályát. Szerintük csak az menthetné meg a szezont, ha az emberek összeadnák a pénzt a kábelekre és azt fel is szerelnék maguknak."
...

[ tv2.hu/tenyek/video/elloptak-a-siszezont-bankuton ]

***

Drogos diákok kerültek kórházba

...
"Tanítás alatt lett rosszul 4 fiú egy velencei iskolában, onnan vitték őket mentővel kórházba. Szédelegtek, furcsán viselkedtek – valószínűleg a mefedron nevű partidrogtól. A szer már népszerűbb, mint az illegális extasy, és ezt ráadásul egyelőre nem is tiltják. A tanárok vették észre, hogy szédelegnek, furcsán viselkednek – ezt mondta telefonon az iskola igazgatónője, aki kamera előtt nem akart erről nyilatkozni. Végül ők hívták ki a mentőket, Budapestre vitték a négy fiút. Némelyikük agresszív lett, némelyik lelassult, tompultak voltak, bizonytalanul vették fel a kapcsolatot a külvilággal. Zacher Gábor toxikológus szerint mindegyikőjük a mefendron nevű partidrogtól lett rosszul. Azt mondja: a legtöbb túladagoltat most már emiatt hozzák be, hétvégente akár 3-4 fiatal. Csak Budapesten eddig több mint 40-en kerültek kórházba miatta. A szer egyelőre legális, interneten bárhol meg lehet venni. A kábítószerügyi koordinációs bizottság most azt javasolja a kormánynak, hogy tiltsa be a szert. Legyen ugyanúgy illegális, mint a mefedronhoz hasonló hatású partidrog, az extasy. A négy fiút már kiengedték a kórházból, de mivel házkutatást tartottak és több illegális anyagot találtak náluk, akár több év börtönt is kaphatnak. Tavaly több mint 1300-an kerültek kórházba a könnyű drogok miatt."
...

[ tv2.hu/tenyek/video/drogos-diakok-kerultek-korhazba-tenyek-riport ]

***

Vajon P. JÓZSEF ÉS TÁRSAI milyen "könnyű drogot" fogyaszthattak 2008. november 22-23 éjjelén, amitől olyan bestiálisan agresszív barbárrá válhattak, és váltak is... Az ugyanis, hogy a tetthelytől alig 100 méterre éldegélő erős dohányos, alkoholizáló "kiskunlacházi rémtől" (ÉS TÁRSAITÓL) nem állnak távol a tudatmódosító, bódító szerek már akkor világossá vált, amikor a neve elsőként szóba került, 7 hónappal a gyilkosságot követően...

korábban több alkalommal idézett -hivatalos- hivatkozások:

Niedermüller Zsolt, a nyomozás vezetője nyilatkozta: "...nagyon sok olyan ember merült föl, aki agresszív, a hölgyekkel furcsán viselkedő, és egy ilyen társaság...van egy úriember, akiről azt mondták, hogy a lányát megerőszakolta...ennek az úriembernek a fián, annak a barátján keresztül jutottunk el az elkövetőhöz" - Niedermüller Zsolt, alezredes, Zsótér Ferenc kollégájával együtt vezette a nyomozást

[ atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html ]

Palotai Györgyné Eszter, P. József személyes ismerőse, összekötője nyilatkozta a médiának:

"elég jól és régóta ismeri a gyanúsítottat....utal P-vel való személyes beszélgetéseire. Ezekből megtudjuk, hogy MEGFENYEGETTÉK JÓZSEFET..."

[ tv2.hu/mokka/video/aki-szerint-nem-p-jozsef-olte-meg-h-norat ]

rugach 2010.10.24. 17:26:16

"A mai problémaözönben, a nemzetállam alapjainak lerakása közben azt hiszem, nem tévedek, ha csak látszólag jelentéktelennek és veszélytelennek minősítem Konrád Györgynek azt a szánalmasnak ugyan szánalmas kísérletét, amely a Der Spiegel után most már a Le Monde című francia világlapban is folytatódik. Konrád a magyarság rossz hírét költi, burkoltan ugyan, de bűnös népről beszél, és azt híreszteli, hogy fél. Az egyszer már gyanús körülmények között az országból kiköltözött író most bejelenti, hogy 77 éves korában a kivándorlás gondolatával foglalkozik, mert idehaza elviselhetetlen az élet, a demokrácia megszűnik, Orbán Viktor diktatúrát vezet be. A tényállás ezzel szemben az, hogy a választási, majd az önkormányzati választás eredménye határozottan tervbe vette néhány privilégium megszüntetését. Ezek a privilégiumok eddig Konrádnak és osztályának, mondjuk törpe kisebbségének örökösnek hitt, „megbonthatatlan” és a holokausztmítoszra épített tulajdonai és haszonélvezetei voltak.
Magukkal az állításokkal, a Konrád által kivándorlásra kényszerítő társadalmi tényekkel, amelyek az írót erre e lépésre unszolják, nem érdemes sokat bíbelődni, mert a lényeg nem ezekben van. Konrád szabályszerűen hazudik, amikor a Le Monde tudósítójának azt mondja, hogy az értelmiségiek az állami lehallgatástól való félelmükben kimennek a parkokba, amikor bizalmas politikai közléseket akarnak kicserélni, és a városban, Budapesten a félelem légköre az úr. Ez módfelett rosszindulatú rágalom a mai kormányzat ellen és a végtelen türelem elleni merénylet. A végtelen magyar türelem ugyanis megengedi a nagyhatású kereskedelmi televízióknak a kormány jó intézkedéseinek folyamatos, cinikus aláásását, a dolgok rosszindulatú beállítását, a rémhírterjesztést. A TV2 nevű magyarellenes műintézmény a kolontári elöntés óta minden este az egyszer felvett katasztrófaképeket mutatja, a hömpölygő áradatot, és a lakosság vagyonának megőrzését szolgáló szigorú rendőri intézkedéseket a helyi lakosság zaklatásaként állítja be. Holott az a lakosság és az üresen maradt házak vagyonát védi a fosztogatóktól, a bűnözőktől. A magyarság, az önkormányzati választáson 75 százalékossá vált óriási többség elnézi Bolgár Györgynek a Klub Rádióban a szervezett magyarellenességet. A kormány és Orbán elleni ravasz aknamunkát, a zsidó sejpegést. Még csak figyelmeztetést sem kaptak a szerkesztők és a kifejlesztők a minden kereskedelmi csatornát elöntő szennyáradatért, a pornográfiáért. A Népszava, a „168 óra”, a Népszabadság és egyéb lapok Kádár-Aczél és Gyurcsány-Kóka-Bajnai nosztalgiáját gargarizálnak, oda se neki. A tény az, hogy a liberális múlt mérges gáz telepei ma is érintetlenek, s az akadémiai és egyetemi osztályok, fakultások, tanszékek, egész intézmények vezetése is a kezükben összpontosul. Miről beszél hát Konrád?

A lényeg magában a bejelentésben van. A világközvéleményt felszántani hivatott bejelentés lényege a személy státuszában, származásában, nemzetközi tekintélyében, illetve ennek a mai magyar rendszerhez fűződő viszonyában van. Konrád György nem mint az SZDSZ egyik alapítója, nem mint a megbukott MSZP-SZDSZ egypetéjűség alapembere, hanem mint a magyar zsidóság reprezentánsa teszi ezt a bejelentést. Konrád attól tekintély, hogy zsidó, hogy magyar zsidó. Ettől várja, hogy Ahmadinezsádtól Simon Pereszig, New Yorktól Berlinig mély megütközést és természetesen Orbán rendszerével, a magyar keresztény rendszerrel szemben ellenérzést keltsen.
Konrád tekintélyének alapját egy kisregénnyel, az „A látogatóval” vetette meg. Regényét, amelyet sokáig nem adtak ki, s amely valóban értékes irodalmi mű, a magyar irodalom komoly értékei között lehet számon tartani. Ez a mű még semmit nem árult el a későbbi Konrádból, ez egy magyar író magyar műve volt, egy kis remekmű. A tekintély nagybirtokát, latifundiumát első tartós kényszerű külföldi tartózkodása során, nemzetközi pályán, már mint a magyar zsidóság egy külföldre kényszerített kiválósága szerezte meg. Ennek az Aczél által szorgalmazott és fedezett kitelepülésnek és ugyanennyire furcsa hazatérésnek az eredménye egy másik Konrád lett: a zsidó tekintély. (Joggal remélte, hogy ő kapja az irodalmi Nobel- díjat, de Kertész a témaválasztással, a központi mítosz megszólaltatásával megelőzte.)

Konrád most kiesett az időből. Húsz évvel ezelőtt még hatalmas jelentősége lett volna egy ilyen bejelentésnek, ha Antall ellen megteszi. De nem tehette, mert már Göncz Árpád kollégáját benyomták az elnöki székbe, aki első négy évében hétszer ment ki New Yorkba a Zsidó Világszövetséghez, jelenteni és utasításokért. Ugyanakkor más SZDSZ-esek, többnyire zsidók, teletömték a korabeli lapokat, a Süd-Deutsche Zeitungot, Frankfurter Allgemeinet, ennél a mai bágyadt kivándorlás-lebegtetésnél aljasabb, élesebb magyarellenességekkel Konrád szövetségesei, párttársai voltak ezek, miközben ő irodalmi és politikai pápa lett itthon. A Nemzetközi Pen Klub elnöke, díjakkal elhalmozott és hatalombirtokos. A nép pedig nyomorgott és a privatizáció rakétáit begyújtották. Akkor, amikor kihirdették, és minden agyba beletaposták, hogy „az állam rossz tulajdonos” és tízmillió forintért odaadták a magyar alumíniumipart mai tulajdonosaiknak, Konrádnak nem jutott eszébe a kivándorlás. Az egész magyar élelmiszeripart nagy zsidó világcégeknek vetették oda, mint a halbelet a macskának, amikor a privatizációval és a Bokros-csomaggal tarra vágták az egész magyar életet, amikor bejött ide a Leumi Bank és tetszése szerint szétosztotta azokat a pénzeket, amelyek ma hiányoznak, akkor Konrád, bár sokat járta a világot és nagy hírnévre tett szert mint író és gondolkozó, nem fenyegetett kivándorlással. Akkor minden stimmelt. Mert minden az övé és hitsorsosaié volt. Most azonban már elkésett és hatástalan ez a bejelentés, mert a világ és különösen a magyar világ megváltozott. Konrád figyelmét elkerülte, hogy az a liberális kapitalizmus, amely a piac mindenhatóságát hirdette és ezen belül a pénz és a profit korlátlan hatalmát – megbukott. Konrád olyan időben indítja meg zsidó exodussal való fenyegetőzését, amikor Izraelben már csak kevés hely van új telepesek befogadására és Izrael gyalázatos gázai vérengzése során lényegében véve már háborút is vesztett, Amerika és benne New York pedig a legnagyobb bizonytalanság állapotában van. Obama, a fekete afrikai származású elnök már koránt sincs akkora zsidó befolyás alatt, mint elődje Bush és mint Clinton. Az USA süllyed, Kína emelkedik: – hová akar emigrálni Konrád? Ezt ma már jól meg kell gondolnia.
Magyarországon persze még kétértelmű, vagy legalábbis kétértelművé tehető a helyzet. A változásokat le lehet fékezni és a leszerelt IMF-befolyás helyébe fel lehet szerelni egy másik népellenes, magyarellenes befolyást. De már csak esetleg. Lehet kapni segítséget külföldről. A Soros Alapítvány befolyása a pénzügyi műveletekre még erős. A bankok, ha megadóztatva is, még állnak, a devizákkal még lehet trükközni, a Nemzeti Bank még az ő kezükben van, a Magyar Tudományos Akadémia még kiadatta, illetve hagyta kiadni Mihályi Péter Privatizációs lexikonát, amelyet jobb volna a csalás, a hazugság és a kótyavetye lexikonának nevezni. Ehelyett még tankönyv. Még egyetemi katedrája van ennek a szintén valószínűleg alia-képes SZDSZ-es pofának, aki a Magyar Privatizáció enciklopédiáját jegyzi és ebben azt állítja, hogy a privatizáció üdvös volt, de lassú. Konrád minden világfájdalma ellenére sajnos az egyetemi katedrákon és sok-sok pozícióban még trónolnak és –bocsánat a blaszfémiáért – alkotnak a levitézlett liberálisok és az egykori feljelentők. Ha Mihályi Péter még nincs vörös iszap lapátolásra kényszerítve a maga privatizációt felódázó gátlástalan hazugságáért, ha a privatizáció egyes tárgyai már zár alatt vannak, egyes bajnokai pedig vád alatt és az egész ország forr a privatizáció következményeinek vizsgálatától, számonkérésétől, akkor talán nem is annyira szívszorító, mint amennyire blöff ez a bejelentés. Ha a nép még szenvedi a Konrádék sikertörténetének következményeit, ha gyermekek százezrei éheznek a Konrádéknak tetsző állandó eladósítás és az ebből következő kamatfizetési kényszer miatt, akkor talán nem is bánatosan önkéntes száműzetés ez, hanem gyáva menekülés.
A dolog azonban mégis veszélyes, mert szervezett és pénz áll mögötte. A Konrád által eddig igénybe vett lapok jelentékeny, súlyos orgánumok. Ma már nincs kétség, hogy a liberalizmus lapjai is ellenőrzöttek, és a nemzetközi pénzügyi oligarchák – többnyire zsidók – által ellenőrzöttek. A csekkek elindulnak és landolgatnak. Az utasítás mellékelve. A tudósító nem jön Budapestre, ha nem küldik. Kiküldés a pornó fővárosba kellemes, de ára van: egy kibontakozó nemzeti együttműködést kell aláásni egy kissé már agyrémes öreg zsidó szavaival, aminek később még számonkérés, de legalábbis hitelromlás lehet a vége. Mi történik, ha a sértett bolygó ember Franciaországot választja új lakhelyül? Ha ott is elnyilatkozza magát, eshet a példányszám és a riporternek, noha ő is alija-képes, felmondanak? Azt mutatja tehát ez a fenyegetést is tartalmazó kivándorlási indulat, hogy az IMF-en kívül is vannak még nemzetközi erők, bizottságok, csoportok, „négy-öt nem magyar összehajolások”, nagyon nagy tőkés értekezletek, amelyek Magyarország új rendjében veszélyt látnak, és vissza akarják kényszeríteni a magyarságot a régi járomba.
A kivándorlással való fenyegetőzés, amikor egy magyar-zsidó tekintély birizgálja a kérdést, nem csak azért veszélyes fenyegetés, mert nagy tőke és nagy hatalom áll mögötte, hanem azért is, mert nagy elkeseredés, és nagy bosszúvágy húzódik meg az önsajnálat mögött. A teljhatalom elvesztése ma nemcsak a volt pártembereknek, az úgynevezett szocialistáknak fáj, sőt, ezek mintha beletörődtek volna, hanem a Konrád-tábornak, az élet mindig napos oldalát megszokott zsidó értelmiség jelentős, talán többségi részének fájdalmas. Nem tudnak belenyugodni. Hol a jogállam sosemvolt eszméjébe kapaszkodnak és ennek hintakötelén rugdosnak hasba mindenkit, hol pedig ezeknek a mesterségesen felépített nemzetközi tekintélyeknek a vészjel kongatásaitól várják a visszacsapás kedvező alkalmát. A bolsevizmus, mit szépítsük, zsidó találmány, és az a demokráciának és a jogállamnak az a formája is, amelyben a Mihályi-féle dicső privatizáció lezajlott. Ennek a gátlástalan privatizációnak a mai eredménye Kolontár. Csak a viszonyok időbeli kényszerű és törvényszerű módosulásai, színeváltozásai mutatják különbözőnek a liberális privatizációt és a bolsevik terrort, a maga kolhozosításával, a több milliárdos vagyon tízmillióért odavetésével. Nem, a kolhozosítás és a magyar privatizáció ugyanaz a nemzetellenes művelet, rablás, népirtás. A fáradt „elmegyek” mögött tehát, ne tévedjünk, bosszúkarmok vannak és sokkal inkább felfegyverzése az itthon maradt fiatal liberálisoknak, az újjászervezésre váró alija-képeseknek, mintsem beismerés és bűnbánat. Sőt, ennek nyoma sincs benne. Konrád példát vehetne elődjéről, mesteréről, Jászi Jakubovics Oszkárról, aki a kommunisták hatalomba állásakor, amelynek bűnös elősegítője volt, akár akarta, akár nem, évek múltán a valódi, életre szóló emigrációban, amikor Amerikában hívő református lett, (Igaz, zsidó nőt vett feleségül) ezt véste naplójába: „Mily igaz Dühring ítélete erről a verjüdelt szocializmusról, minden etikai és esztétikai Halt nélkül” Majd, máshol ezt: „Egy szörnyű faj ez a zsidó! Pedig ezek még a jobb példányok. Mi folyhatik a tanácsköztársaság adminisztrációjában és pénzkezelésében” Konrád viszont itt volt az új Tanácsköztársaság nyolc őszödi éve alatt és mindent tudott, ami folyik és ami kifolyik.
Csak most kezd kiderülni, hogy mit loptak el ennek a második tanácsköztársaságnak, ennek a húszból tizenkét éves MSZP-SZDSZ-uralomnak a pénzkezelésében, amely nem kínálta meg a kivándorlás gondolatával Konrádot. Ellenkezőleg: a vizsgálat, vagy a vizsgálat előszele – mert ez még csak az – ébreszti fel benne, hogy 77 éves korában tartósan külföldre kényszerül. (Itt azt a stílustörést, hogy valami az ember életében 77 éves korában még valamilyen állapot tartós tud lenni, ne tekintsük az író stílushibájának, hanem a nyersfordítás kényszerű ostobaságának.)
Nélkülözzük-e Konrádot vagy sem, még nem tudjuk. Az már látszik, hogy a nemzeti együttműködés éppen úgy nem fogja itthon tartani, mint a bevallás és a bűnök jóvátételének szándéka. Ha elmegy, hát, Isten vele. Majd írjon, ha kikötött valahol."

Csurka István

FairyFeller 2010.10.26. 21:14:14

"Ilyen pofátlan lopással még nem találkoztam" - műszaki berendezések - tévé, mikrosütő, hifi-torony - százai mentek tönkre

...
"Október 10-én, éjjel egy órakor csaptak le kábeltolvajok a főváros VIII. kerületében. A József utca 43-as, 45-ös és 47-es számú házaiban mintegy 150 lakásban 400 voltos elektromos feszültséget tapasztaltak a lakók, mert a házhoz tartozó trafóból ismeretlenek vezetékeket loptak. Az állapot több órán át tartott, s ennek során a konnektorba dugott műszaki berendezések - tévé, mikrosütő, hifi-torony - százai mentek tönkre. Az ELMŰ szakemberei az éjszaka folyamán megállapították, hogy vezetékszakadás történt, munkatársaik jegyzőkönyvet is felvettek. Az egyik lakó beszámolója szerint a közelmúltban a lakók hivatalos értesítést kaptak arról, hogy az áramszolgáltató nem felelős a károkért, az ügyben azonban rendőrségi feljelentést tettek - a rendőrségen azt javasolták, hogy a károsultak csatlakozzanak a vállalat feljelentéséhez. A lakó később a ház gondnokával körbejárta a trafóházat, amelyen nem látszott szándékos behatolás nyoma...
"Természetesen tettünk feljelentést az ügyben. Évente 200-300 millió forint értékű felszerelésünket lopják el, leggyakrabban a HÉV vezetékeit. Ez az eset azért volt különleges, mert élő hálózatból vittek el kábelt" - mondta el a STOPnak Boros Norbert, az ELMŰ kommunikációs igazgatója. Az ehhez hasonló bűncselekmények kapcsán a cég nem tehet mást, mint hogy a rendőrségen keresztül próbál elégtételt szerezni. Amennyiben lehetséges, a biztosítókkal együtt minél gyorsabban, még az eljárás vége előtt igyekeznek kártalanítani a lopások áldozatait. "A károkozás alig tettenérhető, anélkül pedig bonyolult megtalálni az elkövetőt - akin egyébként nehéz a kártérítést bevasalni."
A kommunikációs igazgató megjegyezte, a kábeltolvajlást a megélhetési bűnözés kategóriájába szokták sorolni, ő azonban furcsállja ezt, hiszen a vezetékeket nem otthonra szokták vinni. Hozzátette, ilyet pofátlan lopással még nem találkozott." (...)

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=764022 ]

FairyFeller 2010.10.30. 13:09:09

Fejenként átlag száz kiskorút rontottak és/vagy fertőztek meg ukrán maffiózók!

...
"Kétszáz kiskorú lány megrontásával és hepatitisz C-vírussal való megfertőzésével gyanúsítanak két vállalkozót a kelet-ukrajnai Mariupolban. A városi rendőrség emberkereskedelem elleni osztálya azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy bejelentést kapott, amely szerint az egyik éjszakai szórakozóhelyen két ismert üzletember bordélyt működtet, és rendszeresen fogad kiskorú lányokat. A vizsgálat kiderítette, hogy a 49 és 54 éves férfi két év alatt mintegy kétszáz 11-15 év közötti lányt rontott meg – adta hírül pénteken a podrobnosti.ua ukrán hírportál. Mihail Uzun, a mariupoli rendőrség parancsnoka elmondta, hogy a tettesek elsősorban hátrányos helyzetű családokban nevelkedő, bentlakásos iskolákban tanuló vagy a környező falvakban élő lányokra vadásztak. Fő szempontjuk az volt, hogy a lányok érintetlenek legyenek, s kerítőnek prostituáltakat is bevontak. A rendőrparancsnok azt is elmondta, hogy az elkövetők a lányokat úgy bírták rá a szexuális kapcsolatra, hogy zárt ajtók mögött alkoholt vagy kábító hatású gyógyszert itattak velük. Áldozataikat megfenyegették, hogy ha szólnak valakinek a történtekről, vagy bejelentést tesznek a rendőrségen, akkor az Azovi-tengerbe fojtják őket. Egyes lányokkal viszont "üzletet" kötöttek, hogy beszéljék rá a barátnőiket is a "kalandra", s ezért cserébe pénzt vagy ingyenes diszkóbelépőt adtak nekik. A nyomozás során kiderült, hogy az idősebb gyanúsított hepatitisz C-vírushordozó, aki ráadásul tudott betegségéről, és bosszúból fertőzte kiskorú partnereit. A múlt héten őrizetbe vett vállalkozók lakásában a házkutatás során kábítószereket, lőfegyvert, gránátot és pornográf tartalmú digitális lemezeket és irodalmat találtak."
...

[ www.dunatv.hu/kulfold/200-kiskoru-lanyt-rontott-meg-2-ukran-ferfi.html ]

FairyFeller 2010.12.05. 16:00:06

Koldus és csavargó magyar állampolgárok lepték el a bécsi hajléktalanszállót

...
"Koldusok és csavargók töltötték meg azt a nemzetközi hajléktalanszállót, amely ősszel nyílt meg Bécsben a városban kószáló külföldieknek. A szállón minden második ember beszél magyarul, és fekete munkáról, kifosztható boltokról, Nyugat-Európáról álmodnak. Egy részük nem is hajléktalan, csak tetszik neki a vándorlás...Az osztrák fővárosban szeptember 29-én indult el a szervezők szerint egyedülálló projekt, amely az osztrák szociális hálóból kimaradó EU-s hajléktalanokra specializálódik. A szálló vezetői szerint mintegy 400 ilyen ember él Bécs utcáin, akiknek egy részét még a tél beállta előtt sikerült meleg helyre beterelni. A szálló, amely az éjszakai bárok és fiatal prostituáltak által szegélyezett Linzer Strasse külvárosi végében bújuk meg, egykor borospince és étterem, később bordélyház volt. Most minden nap este 6 órakor csapzott hajú, torzonborz alakok, táskás szemű öregek és szakadt ruhájú, fürge mozgású fiatalemberek nyomulnak be az egykor éttermi recepcióként működő pulthoz, hogy 1-1 eurót lecsengetve regisztrálják magukat az éjszakára. A kristálycsilláros étterem és az alagsori, fehérre meszelt boltíves pinceterem most csavargók, alkoholisták, drogosok és számkivetett feketézők otthona...a szálló lakóinak többsége az új EU-tagállamok állampolgáraiból kerül ki. Legtöbben a lengyelek vannak, de sok cseh, szlovák, magyar, román és bolgár hajléktalan is lakik itt...a tervek szerint a közeljövőben fognak interjúsorozatot készíteni mindenkivel, hogy megtudják, pontosan kikkel van dolguk. Egy új adminisztratív rendszeren is dolgoznak, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a színvonalas ellátásért érkeznek Bécsbe, vagy lenne pénzük szállásra, de inkább az ingyenes szállón potyáznak. Az [origo] által megismert hajléktalanok történetei alapján erre szükség is lesz, a legtöbben ugyanis egyáltalán nem azért vannak itt, amiért jótékonykodó házigazdáik gondolják...a magyaroknak csak a töredéke jött dolgozni Bécsbe az [origo] tapasztalatai szerint: néhány öreg a házát elvesztve vegetálni, mások koldulni, lopni, felfedezni érkeztek. A 87 fős szállón az emberek közel fele beszél magyarul: sokan a pesti hajléktalanszállókat hagyták ott Bécsért, mások Romániából vagy Szlovákiából indultak neki a világnak. Sok magát szlováknak vagy románnak valló férfi is folyékonyan beszélt magyarul, így az alapfokú német mellett ez is közös nyelvnek számít a szállón.

"Ötven kilométerre a magyar határtól úgy élünk, mint a királyok!" - lelkendezik vaságyának támaszkodva a láthatóan jó erőben lévő magyar férfi, aki Szabolcsból jött szerencsét próbálni a bécsi utcákra.

'Itt én meg soha nem voltam éhes' - mondja. 'Bemegyek a boltba, hogy vásárolok, de aztán nem találok semmit, úgyhogy kijövök... egy rúd szalámival, kenyérrel' - nevet, miközben heves gesztusokkal mutatja, hogy szokta a kabátjába rejteni a lopott élelmiszert.
'Lopásból élek én is' - teszi hozzá egy 30 körüli cingár roma fiú. Két gyereket hagyott Magyarországon, mert rendszerinformatikusként nem talált munkát. Azért nem kell mindenképpen lopni, hogy a magyarok jóllakjanak Bécsben: egy másik fiú tárcájából elővett, gyűrött fecnin mutatja a listát, hogy mikor hol lehet ingyen ételt szerezni a városban. Különböző apácáktól három különböző időpontban lehet főtt ételt kapni, és a belvárosban este is osztanak vacsorát kisbuszokról.
'Két hete vagyok a városban, de már tudom, hol zabáljak, hol szarjak, hol aludjak' - dicsekszik. Tárcájából közben egy zacskó marihuána is kiesik, amit mosolyogva visszatesz, és a társához fordul: 'Tekerünk egy dzsonit?'
'Hát persze'.

...

A magyarok között is vannak azért páran, akik eredetileg dolgozni akartak Bécsben, csak nem jött össze nekik...a munkáról azonban inkább csak negatív történeteik vannak, rég nem az tartja itt őket...
'Mert már itt is milliószor jobb, mint odahaza' - hajtogatják mások, de az igazi cél Nyugat-Európa: ki Spanyolországról, ki Franciaországról, ki Angliáról álmodik, és csak a telet akarja Ausztriában kihúzni...
'Igazából nem is vagyunk hajléktalanok, Erdélyben van házunk, de csavarogni akarunk' - mondják. Pista Jack Kerouack Úton című regényéből merítette ifjúkori álmait, amit most valósít meg: járja a világot, néha megáll alkalmi munkákra, és utazik tovább. Egy másik, budapesti férfi hozzáteszi: nem is kell a munka, csavargók, utazók, kalandorok ők, a többi nem számít." (...)

[ www.origo.hu/nagyvilag/20101201-magyar-kalandorok-tanyaja-lett-a-becsi-nemzetkozi-hajlektalanszallo.html ]

***

Helyes! Ez Kelet-Európa érdeke, a probléma exportálása. Még rá is kellene segíteni, ahogyan a román kormány teszi.

[ www.nol.hu/kulfold/basescu_nekitamadt_a_franciaknak ]

Nem úgy, ahogyan a magyar kormány teszi.

[ www.origo.hu/itthon/20101118-orban-szerint-a-diktatura-hatekonyabb-volt-a-romak-foglalkoztatasaban.html ]

Jelenleg ugyanis a Nyugat a nyakunkba (a kelet-európaiak nyakába) akarja varrni az élősködésre és bűnözésre berendezkedett életmódot folytató társadalmi, külünösen a vándorlása, lakhelyváltásra hajlamos rétegeket. 10-15 év. Sajnos még ennyi kell. Sajnos Európa még nem elég "tapasztalt". Sok, túl sok (ma még élő) "Horák Nóra" él Nyugat-Európában is. Sajnos, várhatóan ők, a "Horák Nórák" lesznek potencionális áldozatai az Európára (a politikán felülről - Mo-n kvázi a liberálisok ellen szavazott a lakosság, mégsem történtek hathatós változások azokon a területeken, amelyek sokkal nagyobb figyelmet is érdemelnének) rákényszerített liberális diktatúrának.
15 év. Szeretném azt remélni, hogy 10 év is elegendő arra, hogy valódi összeurópai problémáról (ne csupán kelet-európai problémáról és "kelet-európai kártevőkről" beszélhessenek) lehessen szó. És akkor majd az emberek, a demokrácia dönthetnek afelett, amelyet a politikusok megbízóik utasítására elrontottak. Egy európai népszavazás talán 21. századi, méltányos, nemzetközi, háború nélküli megoldással szolgálhat majd, adott esetben. Az elméletek már megvannak. 200 milliárd euró volna szükséges ehhez (csak Mo. évi legalább 7 milliárd eurót (~2.000.000.000.000,- milliárd - azaz kettőezer milliárd forintot) fordít erre a problémás rétegre az állami költségvetésből), egy összegben.
Erre csakis Európa, együtt volna képes. Európai megoldás szükségszerű. Egyedül elveszünk.

Románia közben egyre nyíltabban száll síkra ezen ügy mentén (többek közt annak érdekében, hogy ne írhassanak róluk olyan cikkeket, mint amelyet fentebb idéztem): index.hu/kulfold/2010/12/03/atcimkeznek_a_romakat_a_romanok/

Igaz, eközben a nyugati országok is "valamiféle nyomást" gyakorolnak Romániára (is): nol.hu/kulfold/20101202-lezartuk_a_vitakat

FairyFeller 2010.12.09. 10:44:17

KOMMENTÁR NÉLKÜL.

Rendőrverés Tatárszentgyörgyön

...
"...egy helyi kocsmában támadt rá egy társaság egy nyugalmazott rendőrre. A volt egyenruhás segítségére siető vendéglőst is megverték. „December 6-án az esti órákban egy tatárszentgyörgyi sörözőben szóváltást követően rátámadtak egy férfira és a segítségére siető kocsmárosra. Kifele menet a támadó betörte a söröző ajtajának ablakát is. Az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, a másik férfi könnyebben sérült. A dabasi rendőrkapitányság helyszínre érkező járőrei hét férfit állított elő és gyanúsított meg az ügyben” – fogalmazott Kovács Viktória, a PMRFK szóvivője. A rendőrök három embert vettek őrizetbe és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az ügyben csoportos garázdaság és testi sértés miatt indult eljárás." (...)

[ www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?_voteadmin_site=1215&article_hid=351740&viewprogram_period=first ]

***

Idült erőszaktevő nyíregyházi tolvajokat fogtak el a rendőrök - 1 hónap alatt

...
"Egyhónapos megfeszített nyomozás eredményeként a Nyíregyházi Rendőrkapitányság érkerti őrse december 6-án elfogott két férfit, akiket több rablással gyanúsítanak. A rendelkezésre álló adatok szerint egyikük november 10-én hajnalban a nyíregyházi vasútállomás közelében támadott meg egy vonathoz igyekvő fiatal nőt. Áldozatát a hajánál fogva a földre rántotta, súlyosan bántalmazta és elvette táskáját.
Kilenc nappal korábban egy Petőfi utcai presszóban a gyanúsított és bűntársa a pultos lányt fenyegették késsel és a napi bevételt rabolták el. A nő itt nem sérült meg.
A nyomozás adatai szerint ugyanez a két férfi támadott meg egy hajléktalant október 13-án Nyíregyházán. Áldozatukat lefogták és elvették pénzét." (...)

[ www.police.hu/friss/sza20101207_02.html ]

***

Rizikós a pizzafutárság Kaposvárott

...
"Rövid időn belül két rablást is felderítettek a kaposvári rendőrök: elfogták a színházparki telefon-, valamint a lakótelepi pizzarablókat...két kaposvári diáktól elvették a telefonjaikat. A három támadó késsel fenyegette meg a középiskolásokat, akik átadták a készülékeket. A rendőrök értékelhető személyleírást kaptak a rablókról, s rövid időn belül a telefonok is előkerültek, így meglehetősen gyorsan beazonosították és elfogták a tetteseket, akik közül az egyik még fiatalkorú. A három rabló előzetesben várja a bírósági tárgyalást, tettükért AKÁR tíz évet is [... ...] kaphatnak...pizzarablók...akik egy nem létező névre rendeltek három pizzát, majd amikor a futár kiért a ház elé, gázsprével lefújták, s elvették a pizzákat. Az ügyet csak hosszas nyomozás után sikerült felderítenie a Kaposvári rendőrkapitányság rablási osztálya munkatársainak, ugyanis csak egy alkalmi telefonszám állt rendelkezésükre kiindulópontként. Több más ügyet vizsgálva sikerült eljutni a telefon tulajdonosához, felgöngyölíteni kapcsolatait, s így jutottak el a pizzarablókhoz, akik közül ketten nem voltak ismeretlenek a nyomozók előtt." (...)

[ www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/kessel-telefont-gazsprevel-pizzat-raboltak-az-utcan-348086 ]

***

Bármi megtörténhet egy barcsi parkolóban

...
"Agyzúzódással végződött a verekedés Barcson, az áldozatot életveszélyes állapotban szállították kórházba...Egy parkolóban szólalkozott össze Barcson az a huszonkilenc, illetve huszonegy éves helybeli férfi, akiknek dulakodása súlyos, életveszélyes sérüléssel végződött.
– Az idősebbik férfi ellenlábasát ököllel fejbe ütötte, fejbe rúgta, ennek következtében a bántalmazott eszméletét vesztette – tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Az előzetes orvosi vélemény szerint a bántalmazástól agyzúzódás alakult ki a fiatalembernél, állapota ezért életveszélyes. Bíró Gábor sajtószóvivő hozzátette: a huszonkilenc éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság." (...)

[ www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/kozelharc-a-parkoloban-eletveszelyben-a-megvert-ferfi-348443 ]

FairyFeller 2010.12.10. 18:58:45

"Olaszliszkák, Horák Nórák" - interjú egy a nevét -természetesen és magától értetődően - nem vállaló rendőrrel

...
"Ibrány - Száz helybéli támadt a buszvezetőre, harminc rendőrnek is csak nehezen sikerült lecsillapítani a tömeget. Lapunknak sikerült megszólaltatnia az egyik rendőrt, aki – neve elhallgatását kérve – elmondta: egyike volt a baleset utáni lincshangulatban helyszínre érkező egyenruhásoknak.

– Minden olyan gyorsan történt, sem időnk, sem lehetőségünk nem volt szép szóval békítgetni az ellenünk indulókat. Farkasszemet néztünk a bosszúszomjas tömeggel, amely nem állt meg az üres fenyegetéseknél: többünket a busz oldalához löktek. Ha valaki lekamerázta volna ezeket az örökkévalóságnak tűnő pokoli perceket, a felvétel többet mondana ezer szónál! Védtük a buszt, a sofőrt, és nem utolsó sorban önmagunkat. Egy baleset után odaérkező hangadó ráadásul tovább hergelte a helyieket, mondván: ő látta, amint a sofőr szándékosan ráhúzta a kormányt a vétlen gyalogosra. Félő volt, hogy az olaszliszkai Szögi-tragédia megismétlődik Ibrányban. Végül sikerült úrrá lennünk a helyzeten – mondta a bűnüldöző, majd hozzátette:

– Képtelen vagyok napirendre térni a balesetet követő bűneset felett. Hogyan veszik egyes emberek a bátorságot arra, hogy mások életére törve önbíráskodjanak, illetve a törvényt szolgáló rendőrökre támadjanak? Nekünk is van családunk, szeretteink, akik hazavárnak minket!" (...)

[ www.szon.hu/hirek/im:meinegemeinde:szon:ibrany/cikk/testukkel-vedtek-a-rendorok-az-ibranyi-gazolot/cn/news-20101209-06173048 ]

***

Van egy olyan "intuícióm", hogy magyarországi jövőnkben egyre nagyobb valószínűséggel fognak bekövetkezni "újabb Horák Nóra" (a legutóbbi a Kiskunlacházához közeli dunaújvárosi, Víg Alexandra-ügy) és Olaszliszka esetek. Garancia nincs ezen folyamatok ellen. A hatalom hallgat.

FairyFeller 2010.12.12. 21:44:26

Vascsővel verte agyon az idős férfit

...
"Pénzt akart rabolni egy hajléktalantól egy fiatal Vecsésen; az idős férfi életét vesztette a bántalmazás miatt - közölte a rendőrség a honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartása mellett L. István 26 éves vecsési lakos ellen - olvasható a police. hu oldalon.

Vecsés külterületén még december 4-én egy erdős részen található fabódéban a helyi rendőrőrs beosztottjai egy 61 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a sértett bántalmazás következtében halt meg.

Az eljárás során megállapították, hogy a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható L. István helyi lakos december 2-án azért ment a sértett tartózkodási helyére, hogy erőszakkal elvegye a pénzét. A férfit egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy áldozata belehalt sérüléseibe. A gyanúsított nem talált készpénzt, mindössze egy bicskával távozott a helyszínről - írták.

A gyanúsított beismerő vallomást tett."
...

[ www.hirado.hu/Hirek/2010/12/11/09/Gyilkossag_Vecsesen.aspx ]

FairyFeller 2010.12.14. 22:42:08

Saját otthonában bántalmaztak és raboltak ki egy családot Budapesten

...
"...a háromtagú család XVI. kerületi házába vasárnap este nyolc óra körül több ismeretlen jutott be. Bántalmazással arra kényszerítették az ott lakókat, hogy értékeiket átadják. A BRFK életveszélyt okozó testi sértés miatt folytat eljárást, mivel az édesanya életveszélyesen megsebesült, és a másik két családtag is megsérült – mondta Csillag Melinda. (MTI)" (...)

[ www.magyarnemzet.com/portal/753586 ]

FairyFeller 2010.12.17. 14:28:06

Csak a szokásos: kegyetlen tinik bántalmaztak és raboltak ki időseket - közben folyamatosan javulnak a papírstatisztikák

...
"Előzetes letartóztatásba helyezett csütörtökön a bíróság két 17 éves fiút és felnőtt társukat, akik elfogásukig egy 15 éves fiúval együtt rablótámadásokat hajtottak végre Ajkán. A három fiatal ellen csoportos rablás miatt indult eljárás, a 15 éves fiú szabadlábon védekezhet. A Veszprém megyei rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint legutóbb a hét elején kaptak jelzést a rendőrök, hogy egy idős asszonyt megtámadtak az utcán. A rabláskor a 73 éves asszony súlyos sérüléseket szenvedett, csontja törött. A rablók zsákmánya mindössze 10 ezer forint volt. A rendőrök még aznap előállítottak egy 18 éves fiatalembert, aki korábban követett el hasonló rablásokat és néhány hónapja szabadult legutóbbi börtönbüntetéséből. Ezután beazonosították két 17 éves és egy 15 éves társát is. A fiúk a kihallgatásukkor két másik idős asszony kirablását is elismerték. Egyik alkalommal 140 ezer forintot zsákmányoltak egy 53 éves nőtől, a második rablásnál pedig összesen 500 forintot vittek el egy 64 éves asszonytól, aki könnyebben meg is sérült a támadáskor." (...)

[ hirszerzo.hu/belfold/20101216_kegyetlen_tini_tamadas ]

***

Pintér: 40 százalékkal csökkent a bolti lopások száma

...
"A szabálysértési törvény augusztusi módosítása óta 40 százalékkal csökkent a bolti lopások száma a nagyvárosokban dolgozó kereskedők visszajelzései alapján - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség pénteki évértékelő elnökségi ülésén Budapesten. A belügyminiszter emlékeztetett rá: kormányra kerülésük után nem sokkal lehetővé tették, hogy a tulajdon elleni szabálysértések akár elzárással is sújthatók legyenek, függetlenül attól, fiatalkorú-e az elkövető vagy sem...A miniszter a rendőrség és a polgárőrség együttműködését kiválónak értékelte és azt kérte a polgárőröktől, nézzék meg, milyen további lépések szükségesek a közbiztonság, közrend javítása érdekében. Egyben jelezte: továbbra is számít a polgárőrök támogatására...arról is tájékoztatta az OPSZ elnökségi ülésének résztvevőit, hogy a költségvetés tervezete szerint jövőre 700 millió forint támogatás áll majd a polgárőrök rendelkezésére." (...)

[ mti.hu/cikk/2010/12/17/pinter-_40_szazalekkal_csokkent_a_bolti_lopasok_szama-520274 ]

Szép volna, ha ez tényleg igaz volna. Nem tudom, hogy igaz e. Részemről bizonytalan vagyok a statisztikákat illetően.
Ugyanis egyes vélekedések szerint ezek a papírstatisztikák sokkalta szebb képet mutatnak a valósággal összevetve. Vannak utalások arra például, hogy még az első Orbán-kormány alatt a Fidesz megduplázta a vagyon elleni bűncselekmények értékhatárát, ennek nyomán szinte robbanásszerű fejlődésnek indult a megélhetési bűnözés, hiszen a bűnözők jelentős része ettől fogva a kedvezőbb elbírálást jelentő szabálysértési kategóriába lett átsorolva.

FairyFeller 2011.01.26. 15:23:14

Tendenciák, egy év távlatából: 6,6 %-kal kevesebb gyermekszületés; 4,7 %-kal kevesebb házasság; 20 ezerrel csökkent a lakosság - miközben az országba egyre több másföldi vándorol be; a hazai etnikai helyzetről már szót se ejtenék...

...
"Nőtt a népességfogyás mértéke 2010. január és november között az előző évi adatokhoz képest...A KSH előzetes adatai szerint 2010 első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is némileg alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly november végéig 82 796 gyermek született, 6,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma pedig 118 078 volt, ami 0,4 százalékos csökkenést jelent a 2009-es adatokhoz képest. A házasságkötések száma - a júliusi, valamint a szeptember és november közötti kismértékű emelkedés ellenére - továbbra is csökkenő irányzatot mutat. A 2010 első tizenegy hónapjában kötött 33 475 házasság 1662-vel, 4,7 százalékkal kevesebb, mint amennyi 2009 azonos időszakában volt. A KSH adatai szerint a természetes fogyás 3,9 ezrelék volt, 0,6 ezrelékponttal több az egy évvel korábbinál. Bár a természetes népességfogyás mértéke az említett időszakban 35 282 fő volt, a nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege miatt az ország lakossága mintegy 20 ezer fővel csökkent. A népességfogyás mértéke az előző évhez képest 5357 fővel nőtt. Magyarország lélekszáma az időszak végén 9 millió 994 ezer volt." (...)

[ www.fn.hu/belfold/20110126/gyorsabban_fogy_magyar/ ]

FairyFeller 2011.01.26. 22:08:18

Ha így folytatódik, 20 év múlva senki nem fog ez ügyben szót emelni - nem engedték szóhoz jutni a magyarokat Boris Tadic szerb elnök meghallgatásán az Európa Tanács közgyűlésén

Alább Gaudi-Nagy Tamás beszámolója olvasható.

...
"Január 26-án, az Európa Tanács (ET) januári közgyűlésén Strasbourgban Boris Tadic szerb elnök meghallgatására került sor, amelynek során az ET képviselői is kérdezhettek. A magyar képviselők közül Kalmár Ferenc (KDNP) és Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) szerettek volna kényes kérdéseket feltenni.

A KDNP képviselője a temerini fiúk kegyelmi ügyéről, Gaudi-Nagy a délvidéki magyarok számára biztosítandó területi autonómiáról, a magyarság elleni erőszakos cselekmények és a magyarok elleni emberi jogi jogsértések megfékezéséről, a felelősök felelősségre vonásáról, a Délvidékre került háborús menekültek elköltöztetéséről, a magyarság ellen a II. világháború és a 90 es évek során elkövetett agressziók kivizsgálásáról és az áldozatok jóvátételéről, végül pedig egyes magyar politikusokkal például Zagyva Gyula jobbikos képviselővel szembeni beutazási tilalmak megszüntetéséről kérdezett volna.

A szerb elnök egy rózsaszínű ecsettel felvázolt kép után (mindent megtesznek a megbékélésért, a háborús bűnösök kézre kerítésért, a szervezett bűnözés ellen harcolnak, a nemzetiségek számára paradicsomi állapotokat teremtettek és az EU és az Európa Tanács értékeit vállalják stb.) igazából nem kapott kellemetlen kérdéseket. Ezek a magyar képviselőktől jöttek volna, azonban a levezető elnökség éppen előttük zárta le a vitát időhiányra hivatkozással. Ezt Gaudi-Nagy Tamás ügyrendi felszólalásban sérelmezte és kérte, hogy magyar képviselők feltehessék kérdéseiket, mivel a sokat szenvedett őshonos délvidéki magyarságról egy árva szó sem esett.

A szerb elnök ezt látva egy kényelmetlen magyarázkodásba kezdett arról, hogy vannak megoldatlan problémák szerb-magyar viszonylatban, és ő is várta, hogy a magyarok szóba hozzák a nemzetiségi tanácsok (egyébként a nemzeti megmaradáshoz közismerten elégtelen) intézményét.

Végül a kérdések nem hangozhattak el: a szerb nagykövethez lépett oda Gaudi-Nagy Tamás, kérve a kérdések megválaszolását, erre ígéretetet kapott.

Mindez ez tökéletesen illusztrálja, hogy a magyarság milyen megbecsülést élvez európai szinten. Egy francia, angol vagy olasz, vagy bármely nyugat-európai képviselő esetében ilyet nem mertek volna megtenni. Ehhez képest pedig azok akik az elmúlt 8 évben egy árva szóval nem szólaltak meg a szocialista-liberális kormányok jogsértései miatt, most Magyarországot kívánják a ma sorra kerülő vitában a demokrácia válsága miatt vádpadra ültetni.

Nekik és a magyarság szállásterületein élősködő utódállamoknak üzenjük, hogy a magyar nemzet öntudatra ébredése megállíthatatlan és a gyarmatosítás bilincseit le fogja rázni nemzetünk, amely egyúttal a történeti alkotmányosságunkhoz vezető utat keresi. Ehhez azonban a kormánynak is sokkal nagyobb önmérsékletet és alázatot kell tanúsítania: a nemzeti önrendelkezés kivívása közös feladat és nem lehet folytatni az eddigi önjáró utat a nemzeti ellenzék véleményének kizárásával.

Strasbourg, 2010. január 26.

Gaudi-Nagy Tamás
országgyűlési képviselő, Jobbik

Alább Gaudi-Nagy Tamás tervezett hozzászólása olvasható, mely nem hangozhatott el:

Tisztelt Elnök Úr !
Szerbia az EU felé közeledve köteles teljesíteni az Európai Unió és az Európa Tanács jogi követelményeit. A véres konfliktusok után most úgy tűnik egy megbékélési folyamat indult el. Mindazonáltal a korábban Magyarországhoz tartozó Délvidéken élő őshonos 300 ezres lélekszámú magyarsággal kapcsolatban még számos súlyos megoldatlan probléma áll fent. A temerini fiúk ügy már említésre került ma. Hajlandó-e Szerbia a következők teljesítésére:

- területi autonómia biztosítása nemzeti közösségek és különösen a magyarság számára (a koszovói szerbek ugyanezt követelik)

- magyarság elleni erőszakos cselekmények és a magyarok elleni emberi jogi jogsértések megfékezése a felelősök felelősségre vonásával

- a Délvidékre került háborús menekültek elköltöztetése, akik veszélyeztetik a régió etnikai egyensúlyát

- a magyarság ellen a II. világháború és a 90-es évek során elkövetett agressziók kivizsgálása és az áldozatok jóvátétel

- egyes magyar politikusokkal például Zagyva György Gyula képviselőtársammal szembeni beutazási tilalmak megszüntetése"
...

[ jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/a_szerb_elnoknek_nem_tehettek_fel_kellemetlen_kerdeseiket_a_magyar_kepviselok_az_europa_tanacs_kozgyulese ]

***

Tudom, hogy nem szerencsés politikusoktól idézgetni, de ha ez fentebb mind igaz, az igencsak rossz ómen a délvidéki magyarok jogait illetően. Ezt kapnák az EU-tól? Ezt kapjuk az EU-tól?

Kettős mércét? A magyarok tán nem érnek annyit, mint a koszovói albánok, vagy a romák, vagy a szerbek, vagy a románok, vagy bármelyik európai nép? Nekünk nincs jogunk az egyenlő bánásmódhoz, a z atrocitásoktól mentes, biztonságos élethez? A magyar áldozatoknak nincs joguk a kárpótláshoz? Sem a Felvidéken (Benes-dekrétumok - mint az tudva levő, a szlovákok a Benes-dekrétumok amnesztiájához kötötték a lisszaboni szerződés aláírását), sem a Délvidéken? Kárpótlásra csak a kiválasztott népnek volna joga?

Szerintem nem. De hát, az én véleményem csupán egy a sok közül.

FairyFeller 2011.01.28. 13:44:08

Egyiptomnak is ELÉG VOLT! - különböző források szerint kitört forradalom (igazi forradalom, nem olyasféle "mű-forradalom", mint amilyen Iránban volt 2009-ben...)

...
"Kairó utcáit megszálltak a TERRORELLENES egység tagjai, miután péntekre minden eddiginél nagyobb tüntetést hirdettek a kormányellenes megmozdulások szervezői. Egyiptomban súlyos zavarok vannak az internetszolgáltatásban is, miután a közösségi hálózatokat is felhasználták a tiltakozók mozgósításához. A TERRORELLENES egységek valósággal megszállták az egyiptomi főváros úgynevezett stratégiai helyszíneit, beleértve Kairó központi terét, ahol az elmúlt napok legnagyobb tüntetéseit tartották. A PÉNTEKI MEGMOZDULÁSOK AZ EDDIGI LEGNAGYOBB KORMÁNYELLENES MEGMOZDULÁSNAK ÍGÉRKEZNEK. Ellenzéki csoportok arra szólították fel az embereket, hogy a déli ima után a mecsetekből vonuljanak az utcákra, és csatlakozásra hívták fel A KERESZTÉNY LAKOSSÁGOT IS. Péntekre virradóra lecsaptak a hatóságok az iszlamista ellenzéki Muzulmán Testvériség mozgalomra is, amely közvetett támogatásáról biztosította a kormányellenes tüntetéseket. Értesülések szerint a biztonsági erők letartóztatták a Hoszni Mubarak államfő Nemzeti Demokrata Pártja legfőbb riválisaként számon tartott párt három vezető szóvivőjét és több tagját is. Egyes források szerint húsz embert vettek őrizetbe. Az internetszolgáltatás is akadozik az országban. Csütörtök éjfél óta szinte megbénultak a legfontosabb közösségi hálózatok, a Facebook és a Twitter, és nem működik a BlackBerry üzenethálózata sem. Az internet mellett ugyanis ezeknek a hálózatoknak a segítségével mozgósították az embereket a tiltakozó megmozdulásokra. A közel-keleti országban napok óta kormányellenes tüntetések vannak, a BBC információi szerint körülbelül ezer embert vettek őrizetbe a megmozdulások során."
...

[ www.origo.hu/nagyvilag/20110128-fokozott-keszultseg-kairoban-egyiptomban-megszunt-az-internet.html ]

***

Jól érzékelhető ez esetben is, hogy a diktatorikus rezsimek mily módon igyekeznek a "terror" kifejezést önmaguk javára felhasználni a forrongó néppel szemben.

Egyiptom lakosságának alakulása 1950 óta:

1950-ben: ~21 millió (3/4 részben arab)

1990-ben: ~58 millió

2010-ben: 80+ millió (4/5 részben arab)

( esa.un.org/unpp/ )

Más források szerint a következő problémákkal küzd: "A több évtizedes megfélemlítés, a demokratikus szabadságjogok semmibe vétele a hatóságok részéről, a választási eredmények előzetes és utólagos manipulálása és befolyásolása, az arab ügyet eláruló Huszni Mubárak elnök diktatórikus egyeduralma, és sok ehhez hasonló jelenség már korábban is visszatetsző volt a XIX. század óta az egyik legfölvilágosultabb arab ország, Egyiptom népe számára. Mindehhez társult az a társadalmi fölismerés, hogy a Mubárak-rezsim a saját és szűk klikkje hatalmának fönntartása érdekében – Ánvár esz-Szádát néhai elnök nyomdokain járva – Egyiptomot szinte teljesen alávetette az Amerikai Egyesült Államok és Izrael stratégiai és politikai érdekeinek. Az internet és a különböző közösségi oldalak jóvoltából (még akkor is, ha a hatalom ezeket időnként blokkolja) a főleg az egyiptomi lakosság többségét képező fiatalok körében most már nem lehet továbbra is gondtalanul és következmények nélkül hazudozni, a nélkülöző népet hitegetni a jobb jövő reményével. A legjelentősebb Nílus-menti államban az emberek ma már azt is tudják, hogy a nemzeti vagyonuk, az ásványkincsük néhány, elsősorban külföldi érdekeltségű monopólium kezében összpontosul, miközben a mintegy nyolcvan milliós Egyiptom lakosságának többsége nyomorog, éhezik, munka- és szebb jövőkép nélküli. A tunéziai események hallatán és láttán 2011. január 25-én Egyiptom népe is megszabadult a Mubárak-rezsim által rákényszerített félelemtől, s az eddig elnémított ellenzék meghirdette „Harag napján” Kairóban és a többi nagyvárosban az emberek tömegesen özönlöttek az utcákra, terekre, s kiáltották világgá, hogy „kifájá!”, azaz, „elég volt!”. (...) - Hering József

Egyiptom egy túlnépesedett ország, ahol egyre rosszabbak az érvényesülései-, és életfeltétlek. Azzal a problémával küzd, amivel a legtöbb túlnépesedett ország, a társadalmi feszültséget vagy belső reformokkal próbálja oldani, vagy elvándorlással.

Csakhogy várhatóan nem egyiptom őslakosai, a jelenlegi lakosság max.15%-át kitevő valódi egyiptomiak, a középkor óta koptoknak nevezettek fognak tömegesen elvándorolni.

Ki tudja, mi lesz ebből...? Remélem, hogy sikerül megoldaniuk a belső problémáikat, de azon a vidéken ilyen eszetlen szaporodással (20 év alatt 25 millióval növekedett a lakosság) valószínűleg nem fog menni.

FairyFeller 2011.01.28. 22:57:15

Tiltakozó hullám az arab világban - Egyiptomban már tucatnyi a halott

...
"Pénteken tovább erősödött az egyiptomi tüntetéshullám. Az országot lekapcsolták az internetről, kijárási tilalom van érvényben, de már senkit sem érdekel. Megjelent az utcákon a hadsereg, de nem tudni, kivel vannak. A halálos áldozatok száma legalább tizenhat. Sohasem látott méretű tüntetések, illetve zavargások kezdődtek pénteken délelőtt Egyiptomban. A tiltakozások már nemcsak Kairóban, Alexandriában és Szuezben folynak, hanem több kisebb városra is átterjedtek. Az országból kijutó hírek megbízhatósága kétséges, ugyanis az egyiptomi hatóságok - az internet történetében példátlan intézkedéssel - lekapcsolták Egyiptomot a netről. Leállították a mobilszolgáltatást is. Ennek ellenére az eredetileg a Facebookon és Twitteren szervezett megmozdulások tovább folytatódnak. Bár este életbe lépett a kijárási tilalom, a tüntetők ezt sem tartják be. A tüntetések helyenként erőszakossá váltak: felgyújtották a kormányzó párt irodáit és rendőrőrsöket, a tömeg megpróbálta bevenni az állami tévé épületét. Ezt azonban a katonák megakadályozták. A kairói pártszékház lángokban áll, a tűzoltók meg sem próbálják oltani. A rendőrök gumilövedékkel lőtték a tiltakozókat, egyes hírek szerint éles lőszert is bevetettek. Szuezben legalább tizenegyen, Kairóban öten haltak meg. A Guardian értesülése szerint házi őrizetben van Mohamed el-Baradei, az ellenzék egyik vezéralakja, korábban a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség igazgatója. Kormányzati források korábban azt jelezték, hogy Hoszni Mubarak elnök televíziós beszédben reagál a történtekre. Erre azonban végül nem került sor. Állítólag privát repülőgépeken menekülnek a befolyásos egyiptomiak, felröppent a hír, hogy már az elnök is elhagyta az országot. Délután már katonák is megjelentek az utcákon, a páncélosokkal felvonuló csapatok valószínűleg a Köztársasági Gárda egységei. A hadsereg azonban egyelőre nem avatkozott be, sőt a katonák több helyszínen beszélgetésbe elegyedtek a tüntetőkkel. Mubarak elnök hagyományosan jó viszonyt ápolt a hadsereggel, de nem látható előre, hogy ebben a helyzetben élvezi-e a tábornokok támogatását. Egyes híradások szerint a katonák a rendőrökkel is összecsaptak, de ezt nem erősítették meg. Az Egyesült Államok még nem foglalt egyértelműen állást. Hillary Clinton külügyminiszter az erőszak mellőzésére szólította fel a rendőrséget és a tüntetőket. Emellett reformokat sürget, valamint a kommunikáció helyreállítását. Bár sokan hibáztatják Amerikát azért, mert harminc éven át támogatta Mubarakot, a Wikileaks információi szerint korábban több millió dollárral támogattak ellenzéki csoportokat. A tüntetők sürgetik, hogy az USA válasszon a tiltakozók és Mubarak között. A Time magazin értesülése szerint Izrael növekvő aggodalommal figyeli a fejleményeket, és tartanak a közel-keleti status quo felborulásától. Egyiptom volt az első arab állam, amellyel Izraelnek sikerült tartós békét kötnie. Folytatódott a zavargás Tunéziában is, illetve tüntetések kezdődtek Jordániában, ahol egyelőre békésen zajlanak a megmozdulások."
...

[ index.hu/kulfold/2011/01/28/egyiptom_langokban/ ]
süti beállítások módosítása