HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Mi már soha nem emelkedünk fel a mélyből

2010.10.20. 12:27 asperjangyorgy

KESELYŐBÉRC JEGYZETÉHEZ EGY-KÉT MONDATOT TENNÉK HOZZÁ ELŐLJÁRÓBAN.EGY MINDEN ESZKÖZTŐL, AZ ÖNTUDATÁTÓL IS MEGFOSZTOTT EMBERTÖMEG, AMELYNEK NINCS CÉLKÍTŰZÉSE, PROGRAMJA, TAKTIKÁJA ÉS STRATÉGIÁJA - SOHA, DE SOHA NEM INDÍT FORRADALMAT. AZT EGYSZERŰEN LIGHT MÓDON KIIRTJÁK, MERT SEGÍT ABBAN, HOGY KIIRTÓDJÉK. NEM, KEDVES KESELYŐBÉRC, NEM CSUPÁN A CIGÁNYOKRÓL VAN SZÓ. RENGETEG MÁS NÉPCSOPORT ÉL ITT, PL. NAGYON SOK ÉS IGEN SZAPORA KÍNAI, VIETNÁMI, AKIK MAJD IGYEKSZENEK ÁTVENNI A TERÜLETET ÉS PERSZE AZ IRÁNYÍTÁST. MI NEM AKARUNK SEMMIT. MI CSAK SUNYÍTUNK. MINDENT ÚGY FOGADUNK EL, AHOGYAN AZ ÉPPEN ÜGYELETES FELSŐSÉG DIKTÁLJA. ITT VOLT AZ ISZAPÖMLÉS. A LAKOSSÁG MÁR EDDIG IS NAGYON SOK PÉNZZEL JÁRULT HOZZÁ A KÁRMENTÉSHEZ. MÍG A GYÁR VEZETŐI EGYETLEN FILLÉRREL SEM. ŐK CSAK IGÉRNEK, PL. AZT A KOLOSSZÁLIS BAROMSÁGOT, HOGY ÖT ÉV ALATT FIZETNÉNEK MÁSFÉL MILLIÁRDOT, DE FELTÉTELÜL SZABJÁK, HOGY MINDEN FELÜGYELET NÉLKÜL ŐK IRÁNYÍTHASSÁK A CÉGET, AZT CSINÁLHASSANAK, AMIT AKARNAK. ÖT ÉV! MI LESZ EZEKKEL A KÁRT SZENVEDETT, LELKILEG IS ÖSSZETÖRT EMBEREKKEL ÖT ÉV MÚLVA?! ABBAN VISZONT IGAZA VAN, HOGY MEGÚSSZÁK. KULCSÁR ÜGYÉVEL AZÓTA SEM FOGLALKOZNAK, PEDIG OTT 30 MILLIÁRDRÓL VOLT SZÓ. DE ZUSCHLAGOT MAJDNEM EGY ÉVEN ÁT TÁRGYALTÁK, MERT AZ POLITIKAILAG HASZNOT HOZOTT. MÁRMINT AZ U.N. FÜGGETLEN KÜLÖN HATALMI ÁG, A BÍRÓSÁG TÁRGYALTA. NE RÖHÖGTESSE KI MAGÁT A BÍRÓSÁG, AMIKOR AZT HISZI MAGÁRÓL, HOGY KÜLÖN HATALMI ÁG. AKINÉL A BUXA VAN, AZ DIKTÁL. A KÜLÖN HATALMI ÁG MAJD MEGFIZETI AZ ÁRÁT, HOGY VAK MÓDJÁRA NEM LÁTTA MEG SEM A VÖRÖS ISZAPOT, SEM AZ EMBEREK MÉRHETETLEN KÁRÁT, ELESETTSÉGÉT. DE MIT IS BESZÉLEK?! EHHEZ NEM VAKNAK KELL LENNI, HANEM ÉRDEKVEZÉRELTNEK... DE EZ MESSZIRE VEZETNE. A LÉNYEG: MI ONNAN, AHOVA SÜLLYEDTÜNK, MÁR NEM FOGUNK KIEMELKEDNI, NINCS HOZZÁ SZÁNDÉK, AKARÁS, VEZETŐ, ELKÉPZELÉS, MEGYÜNK BELE A DARÁLÓBA. FÁJDALMAS, TRAGIKUS, DE ÍGY VAN!!!

 

KESELYŐBÉRC JEGYZETE:

Kedves FairyFeller!

Csak három millióan élnének létminimum alatt?
Egyáltalán hol van ez a határ? Hogyan definiálhatjuk a lét minimumát? Nem könnyű kérdések! A nyomorszintnek szerintem nincsen alsó határa. Illetve mégiscsak létezhet egy szint, amikor is bekövetkezik az éhhalál. Itt azért még nem tartunk, országunkban még nem jellemző a halálnak ez a kellemetlen formája! Megnyugtatlak, hogy nem is várható ez a jövő. Nem azért, mert tudományosan meghatározták a minimumot. Nem is azért, mert az utolsó pillanatban mégis adnak néhány élelmiszer-jegyet. Egyszerű az oka, ha tömegek jutnak el erre a szintre, kitör a forradalom, megdöntik a rendszert, leszámol a nép az addigi uralkodó osztállyal, és elindul a fejlődés egy másik lehetséges úton. Azt sokan vélik, hogy a kapitalizmus - miként a szocializmus is - zsákutca. A harmadik világ is keresi a maga útját, látván, hogy a létező modelleket nem szabad követni! Változó világunk kihívásaira mindkét rendszer alkalmatlan!
Sem a globalizáció, sem pedig a termelés fokozása nem jelent kiutat. Ez pusztán a nagytőke egyik utolsó kényszeredett próbálkozása az emberi ráció fölött. A többmilliárd ember, és szokásaik visszafordíthatatlan károkat okoztak a földön.
Már nem tudjuk uralni az elszabadult folyamatokat.
Együtt kell élnünk a változásokkal, meg kell, hogy értsük azokat, és a pénz uralma helyett
újra előtérbe kellene helyezni a tudást. A pénz ugyanis önnön törvényei által csak magát szolgálja, nem törődve senki mással.
A torz rendszerből fakadóan az embereket nem csak anyagilag, hanem szellemileg is megnyomorították.
A hamis értékrenddel elkorcsosított fiatalság már a sugallott értékek szerint él. Ennek egyik mellékhatása a gyermekvállalás alapos átgondolása, eredményét pedig ismerjük! És nem is biztos, hogy rossz döntést hoz az a fiatal, aki a végsőkig kitolja az iskolák elvégzésének idejét, azután pedig a gyermekekkel vár, míg meg nem alapozza anyagi biztonságát. Milyen jövőkép mellett vállalnak ma gyereket, amikor a munkaképes lakosság nagy része számára nem létezik munkahely? Kimondható, hogy a gazdaságnak nincs szüksége annyi emberre, mint ahányan jelen vannak e piacon. Durván az egyharmaduk felesleges!
Kimondva is borzasztó, de a valóság ezt igazolja.
Ezek után miért erőltetik a gyermekvállalást?
A gyermekek felnevelésének költségei véletlenül, vagy szándékosan nincsenek beépítve a fizetésekbe.
Úgy ahogy a lakáshoz jutás esélye sem! És ha elvégzik az iskolát, szembesülhetnek vele, hogy nincs rájuk szükség! Az iskolázatlan buta többség globálisan is értéktelen, jobbára segélyezni kell ezt a réteget, már ha van miből! A mi társadalmunk olyan ostoba, hogy még a saját elitjét sem termeli ki. Piciny gyarmatunk csak arra alkalmas, hogy sodródjék valakikkel, akik majd megmondják a frankót! Tíz éve nem hallottam azt a szót, hogy munkás. Még a volt munkásszállót is úgy írják, hogy Munkavállalói Hotel. Saját iparágainkat önként elsorvasztottuk, majd létrehoztuk helyette a semmit. Ezt az űrt töltötte be a nemzetközi tőke, ami önmagában nem baj, de tudnunk kell azt, hogy nem jótékonysági intézményekről van szó, és az ő céljuk nem a magyarság felemelése. Saját sorsunk javítását nem várhatjuk külföldről! Kizárólag rajtunk múlik a felemelkedés! A külső körülmények ugyan jelenthetnek akadályt, de a nemzet elhalását önmagukban nem idézik elő. Ahhoz a mi semmittevésünk, és aktív önpusztításunk vezethet.
Ahogyan lesüllyedtünk, úgy fel is emelkedhetünk a mélyből. Ha ezt nem tesszük meg, nem vagyunk méltóak a nemzeti létre! Ez esetben jöjjön, és jönni is fog az idegen. Az, aki tudja mire használni ezt a területet. Az aki meg tudja fogalmazni, hogy mit is akar valójában. Mert nekünk magyaroknak évtizedek alatt sem sikerült nemzeti stratégiát kialakítani.
Visszatérve a nemzetiségekre, gondolom, hogy elsősorban a cigány kisebbség túlszaporodása aggaszt. Bekövetkezhet jóslatod, és akkor már magyar etnikumú kisebbségről beszélhetünk. A demokrácia nevében uralkodó többség, majd biztosít kisebbségi jogokat számunkra, és talán egy-két parlamenti helyen is ül majd magyar származású kevesebbségi. Kiindulhatunk abból is ami jelenleg van. Nyugodtan elmondhatom, hogy Magyarországon jelenleg nem jó cigánynak lenni.
Most ezt nem támasztom alá érvekkel, elég csak néhány percre cigánynak képzelni magunkat. Fordított helyzetben elképzelhető, hogy nem lesz jó a magyarnak sem. A teljes asszimilálódás sem kizárható, és akkor automatikusan megszűnik ez a fajta probléma. Arról pedig végképp nem a szerencsétlen cigányság tehet, hogy jelen körülmények között is szeretettel nevelik nagyszámú gyermeküket, mialatt a magyar fajta másképpen cselekszik. Az élet törvénye, győzzön a jobbik! 40 év múlva meglátjuk!

NEM, KESELYŐBÉRC, MI MÁR NEM LÁTJUK MEG, MERT NEGYVEN ÉV MÚLVA MI, MÁRMINT A MAGYARSÁG NEM LÉTEZIK, VAGY HA MÉGIS, NEM FOG SZÁMÍTANI SENKINEK.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr432385778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása