HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Mécses Horák Nóra sírjára

2010.11.01. 12:21 asperjangyorgy

Amikor ma mécsest gyújtok hallottaim emlékére, mécsest gyújtok neked is, Horák Nóra. Lassan két éve, hogy a földben vagy, megtértél a nagy mindenségbe, ahonnan éppen hogy csak megérkeztél. Megérkeztél fénynek, ragyogásnak, szeretetnek, szerelemnek - életnek. Megérkeztél és mindent megtettél, amit gyermek fejjel meg lehet tenni, hogy az életed célokat kövessen, hogy a magad teljessége felé léphess, a saját hited szerint boldog légy és hasznos egy szűkebb közösségnek és a nemzetnek. Hogy dolgozva, olykor csalódva, de kitartással gyarapodj lélekben és tudásban, gyermekeket nevelj, édesanya légy és majd sok-sok év múltán szépen és méltón öregedj, míg visszaadod tested és szellemed annak a bennünket körbeölelő nagy egésznek, amely szintén véges, miként mi emberek. De te ifjú csillagként múltál el egy szennyes vágyú, erőszakos, ostoba, célok és remények nélkül tenyésző vadbarom kénye szerint.

Ő él. Egészséggel, meghízva, sunyin téged okolva mindazért, ami bekövetkezett. Megpróbál befeketíteni, megpróbál lejáratni. A csinos ügyvédnő tanácsait követve belehazudik édesanyád arcába és lelkébe. Közben soha nem mer ránézni. Nem mintha tisztában lenne bűnének iszonyatával. Ő ilyen, és mert ilyen, következetesen eleget tesz az ügyvédnő útmutatásainak, akinek - láthatóan - nem az igazság fontos, hanem egy gyilkos érdekei. Egy gyilkosé, aki hullarabló is, hiszen elrabolta a hallott értékeit, annak a halottnak az értékeit, akit ő fojtott meg, akit ő tett holttá.

Nem tudunk feltámasztani, Horák Nóra, de emlékszünk rád. Fejben tartjuk, hogy még csak 16 éves lennél, még csak tizenhat, és már lassan két éve odaát vagy a nagy és közönyös semmiben, ahova minden földi lény, ember és bogár tart.. Amibe majd talán ötven vagy hatvan év múltán a gyilkosod is belevész. Sajnos, a gyilkosok sokáig élnek, s minden megadatik nekik, amit másoktól elvettek: család, boldogság, gyerekek. Él és boldog nagypapa Labancz Anna gyilkosa is, aki tette után egyetlen napot sem ült, és éjszaka nem rémüldözik a saját aljas tettétől, amellyel kiírta magát az emberek világából. Miként P. József, aki a maga tízperces undorító gyönyöréért feláldozott téged, Horák Nóra.

És lám-lám, a bíróságnak kell, kellene bizonyítani, hogy valóban ő ölt meg téged. De a közvetett bizonyítékok, mivel ugye tanú nem volt, csökkenthetik és minden bizonnyal csökkenteni fogják az ítélet súlyát. Nehezen  képzelhető el, hogy 15 évnál többet kap, és még csak 41 éves lesz, amikor szabadul. De lehet, hogy jó magaviselete következtében még előbb.

Tehetetlenül nézzük, amint a bíróság kényelmesen, körülményeskedve, a jogrend előírásait követve pepecsel P. Józseffel, a kihallgatásokon újra és újra tanúként hallgatva ki édesanyádat, aki újra és újra lelkileg meghal a gyötrelemtől, attól a tudattól, hogy a kislánya gyilkosával kell alkudoznia bírósági utasításra. Neki kell bizonygatni, miközben a gyilkosod és meggyalázód közönyösen hallgat és az ügyvédnő segítségével megpróbálja a lehető legsúlyosabb ítéletet kivédeni.

Tehetetlenek vagyunk.

Össze kell szoknunk a fájdalmunkkal, a veszteségünkkel.

Ég a mécsesem, a mécsesünk: érted, Horák Nóra és magunkért. Most a gyász napján a kicsi lánggal az életedet idézzük, a lelked tüzét, az életed fényét és ragyogását. Csak ennyit udunk tenni érted, de ezt, akik önmagunkat is igyekszünk becsülni, feltétlenül megtesszük.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr342413421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2010.11.02. 13:09:29

HA GYILKOSOKRÓL VAN SZÓ, A MAGYAR BÍRÓSÁGOK RENDKÍVÜL PUHÁK. A BÜNTETÉS HELYETT SZINTE JUTALMAZZÁK AZ ELKÖVETŐT. A 16 ÉVES LÁNY ÉLETÉT SENKI, DE SENKI NEM ADJA VISSZA. AKI AZT GONDOLJA, HOGY - MINT AZ ALÁBBI ÍRÁS MUTATJA - ÍGY MEG LEHET OLDANI A PROBLÉMÁKAT, AZ KIÍRJA MAGÁT AZ EMBERI TÁRSADALOMBÓL, MÉG AKKOR IS, HA NEM ÉRTE EL A NAGYKORÚSÁGOT, AMIKOR GYILKOLT. EZ AZ ÍTÉLET SZINTE BÍZTATÁS, HOGY BÁRKI, AKI ÚGY ÉRZI, HOGY EGY ÉRZELMI KAPCSOLAT NEM AZ Ő KEDVE SZERINT ALAKUL, AZ ALÁBBIAK SZERINT OLDJA MEG LELKI FEKÉLYE GYÓGYÍTÁSÁT. MINDEZT CSAK AZÉRT TESZEM SZÓVÁ, MERT VALAMI ILYESMI VÁRHATÓ HORÁK NÓRA GYILKOSÁNAK ÍTÉLETE KAPCSÁN IS. ÉS MÉG VALAMI MIATT: BEZZEG AMIKOR ÉN MEGNEVEZTEM EGY GYILKOST, LABANCZ ANNA GYILKOSÁT, VELEM, AKI SEMMILYEN BŰNT NEM KÖVETTEM EL, NEM ILYEN KESZTYŰSKÉZZEL BÁNT A SZENT ÉS SÉRTHETETLEN MAGYAR BÍRÓSÁG: A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG TÖRTÉNETÉNEK LEGMAGASABB KÁRTÉRÍTÉSI BÍRSÁGÁT VERTE RÁM, NEM TÖRŐDVE AZZAL, HOGY AZ ÉN VÉLEMÉNYEMNEK NINCS JOGI KÖVETKEZMÉNYE, ERKÖLCSI SE NAGYON, MERT KI EMLÉKSZIK MÁR ARRA, HOGY AZ ILLETŐ URAT MEGNEVEZTEM, MINT EGY 23 ÉVES LÁNY GYILKOSÁT? ÉN VISZONT MEGDÖGLÖM AZ ÍGY ELŐÁLLT HELYZET KÖVETKEZTÉBEN - REMÉLHETŐLEG A MÉLYEN TISZTÁLT (VALÓJÁBAN TISZTA SZÍVEMBŐL UTÁLT, GYŰLÖLT ÉS MEGVETETT) MAGYAR BÍRÓSÁG LEGNAGYOBB ÖRÖMÉRE.

11 év börtönt kapott 54 késszúrásért
MTI
2010. november 2., kedd 11:32
Ötvennégy késszúrással ölte meg az őt elhagyni készülő tizenhat esztendős barátnőjét az a kecskeméti fiatal, akit kedden jogerősen tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

hirdetés

Az 1992-ben született jó tanuló, több tanulmányi versenyen is induló, büntetlen előéletű vádlott 2007 decemberétől járt együtt nála egy évvel fiatalabb osztálytársnőjével, a későbbi sértettel. A lány számára azonban egyre terhesebbé vált a mindenkire féltékeny vádlott őt kisajátítani, a barátaitól elvonni igyekvő és a testi kapcsolatot is sürgető szerelme, ezért 2008 májusában szakított vele.

A lány 2008 októberében újra összejött korábbi barátjával, de a fiú túlzott szerelme nem változott, és ez fokozatosan ismét terhessé vélt a sértett számára, aki ezután érdeklődni kezdett egy másik fiú iránt.

Hegedűs István tanácsvezető bírót hallgatja azt a tizennyolc esztendős kecskeméti fiút a Szegedi ÍtélőtáblánA sértett 2009 májusában elmondta új barátjának: találkozni fog a vádlottal, és közi vele, hogy szakítani akar. A vádlott pedig arra kérte apját, hogy kettesben beszélhessen majd a lánnyal a lakásukban.
Május 11-én tanítás után a fiatalok felmentek a fiú lakására, ahol a sértett közölte, hogy befejezettnek tekinti a kapcsolatukat.

A folytatásában reménykedő fiú ideges lett, fel-alá járkált a szobában, majd az elhúzódó szóváltás közben kiment a konyhába, és magához vett egy konyhakést. A szobába visszamenve rátámadt a kanapén ülő, nála húsz centivel alacsonyabb és húsz kilóval könnyebb lányra. A lány előbb ellenállt, védekezni próbált, de elvesztette eszméletét, és öt perccel a támadás kezdete után meghalt.

A fiú a holttestet egy törülközővel és egy ágyterítővel takarta le, megmosakodott, tiszta pólót vett, megivott -bőpár korty alkoholt, majd amikor édesanyja hazaért, megpuszilta őt, és elszaladt otthonról. A holttestet felfedező asszony értesítette a hatóságokat. A fiú a városban kóborolt, aztán föladta magát a rendőrségen.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.

rugach 2010.11.02. 14:07:08

Sok mindent le kell cserélni itt Magyarországon,így a bíróságok vezetőit,és tagjait is,mert szinte kivétel nélkül ott maradtak a kommunista bírók a helyükön.Mit remélünk akkor,ha nem mozdítják el ezeket a bíróságok éléről?
Minthogy gyakorlatilag nem volt rendszerváltás csak szövegeltek róla,így ezek a kommunista mocskok bebetonozódtak,és gátolják az igazságos demokratikus Magyarország létrejövését.

FairyFeller 2010.11.02. 21:19:08

Egyetlen ügyészt már felelősségre vontak - 6 évet kapott a korrupt ügyész - de nem az ávós pribékeknek való falazás miatt

...
"Hat év börtönbüntetésre ítélte a hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolt Varga Gergely volt kerületi ügyészt, korábbi ügyészségi szóvivőt kedden első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Bíróság. A bíróság vesztegetés, befolyással való üzérkedés, hivatali visszaélés, bűnpártolás és csalás miatt ítélte el a 31 éves vádlottat. Varga Gergelyt a börtönbüntetés mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben. A volt ügyészségi szóvivő az ítélet kihirdetése előtt, az utolsó szó jogán zokogva beszélt. A sajtó rendkívüli érdeklődésével kísért tárgyalás végén a Fővárosi Főügyészség egykori szóvivője sírással küszködve, nehezen tudott megszólalni.
Varga Gergely bocsánatot kért valamennyi volt munkatársától, az igazságszolgáltatás minden dolgozójától. Azt hazudta, a jogtudományok iránti érdeklődés, elkötelezettség jellemezte őt. Végezetül Varga könnyezve azt mondta, "elveszítettem a barátaimat, elveszítettem a becsületemet". Kijelentette, szeretne újra tisztességesen élni."
... - MTI nyomán

[ www.mti.hu/cikk/2010/11/02/hat_ev_bortonre_iteltek_a_korrupcioval_vadolt_volt_ugyeszsegi_szovivot-510687 ]

asperjangyorgy 2010.11.02. 22:20:07

Kedves FairyFeller! Láttam a tévében az ügyvéd által megrendelt művi zokogást. Egy szarházi ember megnyilvánulása volt ez. Ügyészként is szarházi módjára viselkedett, és a felelősség vállalásakor is. Megdöbbenve hallgattam a bemondói szöveget, miszerint a bíró azért nem adott a volt ügyésznek tíz évet, mert meghatotta a bűnbánása. Hát igen, leül két és fél évet és szabadul, mert kedvezményt is kap. Megérte a kis zokogás. Aztán láttam a tévében a 16 éves lány gyilkosának ítélethirdetését is. A bíró a kiszabható 15 év helyett 11 évre ítélte, azzal az indokkal, hogy akkor sem lehetne 15 évnél többre elítélni, ha nyereségvágyból több embert meggyilkolt volna. Hát ez igazán méltó érvelés az egész bírói karhoz. Ilyenek a magyar bírók. Egyrészről egy kis sírással rászedhetők, másrészt megmagyarázzák saját maguknak, hogy miért is lehet és kell bocsánatos ítéletet hirdetni. A műsírás és a hamis, önáltató indoklás fontosabb, mint az igazság. Az Igazság előtt az ügyész nem moshatta volna le magáról, hogy többszörösen és folyamatosan visszaélt a ráruházott joggal, kötelességgel. Az Igazság előtt az a 18 éves fiú, aki a sírba küldte 16 éves szerelmét, egyenesen 54 késszúrással, azt - ha a törvények, ezek a nagyon felemás és nagyon a bűnözők oldalára sántító magyar törvények - egyenesen életfogytiglanra kellett volna ítélni, normális esetben akasztófára. Nem egy nyolcvanéves öregasszonyt gyilkolt, bár az is végletes bűn, hanem egy 16 éves gyereket: a jövőt, a reményt, az életet.
Mindegy, mindent úgy kell elfogadnunk, ahogyan van. Kiszolgáltatottjai vagyunk egy velejéig rohadt, hazug, gyáva, képmutató és bűnözőkhöz húzó igazságszolgáltatási rendszernek. Így, ilyen sunyi érvek alapján kap majd a megérdemeltnél kevesebbet Horák Nóra gyilkosa is, a láthatóan nagyon jó kondícióban lévő, divatos szakált eresztő P. Józsefet, aki számára a börtön kifejezetten üdülő, mert szentek az emberi jogai. Az én szememben annak, aki meggyilkol egy embert, meggyilkol egy gyereket (EMLÉKEZZÜNK: NÓRA 14 ÉVES VOLT!!!) nincsenek jogai, emberi, személyiségi jogai pedig végképp nincsenek, mert azokról ő maga mondott le akkor, amikor egy másik embertől elvette azokat, mindent elvett tőle: az időt, a jövőt, a boldogságot, a küzdelmet, a kiteljesedést, a majd egyszer bekövetkező természetes halált.

asperjangyorgy 2010.11.03. 10:20:56

ÍRÁS A STOPBÓL. HÁT ENNYIT A MAGYAR BÍRÓSÁGOK ÍTÉLKEZÉSI GYAKORLATÁRÓL. TALÁN AZ LETT VOLNA A LEGJOBB, HA RÖGTÖN FEL IS MENTIK ÉS FELTERJESZTIK A KÖZTÁRSASÁG KÖZÉPKERESZTJÉRE. ATTÓL SEM LEPŐDÖTT VOLNA MEG SENKI. ITT, EBBEN AZ ORSZÁGBAN MÁR SENKI SEMMIN NEM CSODÁLKOZIK EL.

Bírósági indoklás, hogy miért kapott hat év börtönt az ügyész

Varga Gergely, ügyész, börtön, bíróság, indoklás

Hat év börtönbüntetésre ítélte a hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolt Varga Gergely volt kerületi ügyészt, korábbi ügyészségi szóvivőt első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Bíróság kedden. A bíróság azonban megszüntette a vádlott előzetes fogva tartását és elrendelte a házi őrizetét.

A bíróság hat rendbeli vesztegetés, két rendbeli befolyással üzérkedés, két rendbeli hivatali visszaélés, bűnpártolás és csalás vétsége miatt ítélte el a 31 éves vádlottat. Az előzetes fogva tartásban töltött időt a kiszabott szabadságvesztésbe beszámították. Varga Gergelyt a börtönbüntetés kiszabása mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.

A bíróság egyebek mellett bizonyítottnak látta: Varga Gergely több esetben pénzt kért egyes ügyek vádlottjaitól, illetve hozzátartozóiktól azért, hogy közbenjárására - a velük szemben folyó eljárásokban - enyhébb ítéleteket hozzanak a bíróságok.

Az ítélet indoklásában a bíró idézett az egyik érintettől, akinek a férfi azt mondta, el tudja intézni, hogy letöltendő helyett csak felfüggesztett börtönbüntetést kapjon, "de ennek ára van". Az egyik esetben Varga Gergely 600 ezer forintot kért a közbenjárásért.

A bíróság megállapítása szerint Varga Gergely más esetben azt vállalta, hogy bevont jogosítvány visszaszerzéséért jár el, ugyancsak pénzért.

A tárgyalás mintegy negyedórás várakozással kezdődött; a pulpituson ülő Kalina József bíró telefonon kért tájékoztatást a büntetés-végrehajtási intézettől, majd közölte: "egészségügyi" probléma miatt késik a vádlott.

A tárgyalóterembe bekísért Varga Gergelyről a bíróság előtt vették le bilincseit. A vádlott a "hibáiért" az ítélet kihirdetése előtt, az utolsó szó jogán sírva kért bocsánatot az igazságszolgáltatástól, és külön is volt munkatársaitól.

Varga Gergely az ítélet részletes indoklását azonban már szótlanul, láthatóan magába roskadva hallgatta végig a vádlottak padján.

A bíró az ítélet meghozatalakor súlyosbító körülményként mérlegelte, hogy a vádlott 12 bűncselekményt követett el, és az erkölcsi károkozása is súlyos volt. Enyhítő körülménynek tartotta azonban, hogy a vádlott "a kamerák előtt, vállalva arcát" sírva kért bocsánatot. Mint mondta, ezzel a vádlott kifejezésre juttatta, hogy a történtekért személyesen ő a felelős, nem pedig az ügyészség.

A bíró mindezek mérlegelése alapján végül úgy döntött, hogy a "törvényi minimum közelében" állapítja meg a büntetést. Utalt arra, hogy a bűncselekményekért 5 és 15 év közötti börtönbüntetés szabható ki.

A védő és az ügyvéd egyaránt fellebbezést jelentett be, előbbi enyhítést, utóbbi súlyosbítást kért.

A védő indítványára a bíróság elrendelte a vádlott előzetes fogva tartásának megszüntetését. Az ügyész azonban fellebbezett, így a fogva tartás kérdésében a másodfokú bíróság mondja majd ki a döntést. Varga Gergely addig házi őrizetben marad, így a bíróság épületét már szabadon hagyhatta el, nem sokkal délután fél hat előtt.

rugach 2010.11.04. 11:56:49

Amíg a bíróságok élén kivénhedt kommunista bírók vannak,addig nem is lehet miben reménykednünk.Azért kéne küzdenünk,hogy ezeket eltávolítsák.

FairyFeller 2010.11.10. 20:00:34

Mécsesek a három elgázolt borsodi nő sírjára...

Előzetesben a 3 gyanúsított: www.rtlklub.hu/video/106683

Egy nem működő fékkel ellátott Zsigulival száguldoztak, majd kisodródtak a borsodi Nemesbikk falujában és elsodorták a nagymamát, annak lányát és az unokát...

Igen, helyesen tippel az, aki egy bizonyos kultúrkörre asszociál. Bár eltakarják a 23 éves elkövető arcát (állítólag nem az vezetett, hanem egy 41 éves társa), beazonosíthtóak a külső jellemzők. Sajnos. Már megint: sajnos.

Újra tragédia történt. Valóságos terror. Senki sincs biztonságban az ilyenektől!

Akár Pénzes Henrietta, akár Szögi Lajos, akár Horák Nóra, vagy Marian Cozma (hogy csak az ismert neveket említsem meg a jéghegy csúcsáról), ezek a nők is áldozatul estek eme beilleszkedésre képtelen kultúrkörnek. NEM SZÁRMAZÁSRA, HANEM KULTÚRKÖRRE UTALOK.

Igen, azt gondolom Nóra is ilyen kultúrkör áldozata lett.

Többek közt miért is? Például Niedermüller Zsolt (az ügy kitüntetett főnyomozója) nyilatkozatából (ami -többek közt- az egyik ellentmondás az ügyben - hiszen Papp Péter, a PMRFK bűnügyi osztályvezetője éppen az ellenkezőjét nyilatkozta a KékFényben):

"...nagyon sok olyan ember merült föl, aki agresszív, a hölgyekkel furcsán viselkedő, és egy ilyen társaság...van egy úriember, akiről azt mondták, hogy a lányát megerőszakolta...ennek az úriembernek a fián, annak a barátján keresztül jutottunk el az elkövetőhöz."

[ATV(videoriport): atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html ]

rugach 2010.11.11. 11:18:43

Akármit is lehet mondani a gyanúsított P.Józsefre,de azt szerintem távolról sem lehet állítani,hogy azzal,hogy most P.József a börtönben ül,minden megoldódott volna Nóra meggyilkolása ügyében.
Valójában szinte semmi sem oldódott meg - szerintem - ebben az ügyben.

FairyFeller 2010.11.18. 20:08:40

Egy "kis 2 perces morzsa" a mai tárgyalásról: TV2 riport

[ tv2.hu/tenyek/video/30-ev-mulva-szabadulhat-tenyek-riport ]

rugach 2010.11.20. 19:54:23

@FairyFeller: Nem tudom,hogy tudnak-e róla.
Tegnap voltam Nórinál Kiskunlacházán és betértem egy peregi kocsmába.Ott mondták nekem,hogy az akkori legfrissebb tárgyaláson P.Józsefet megfenyegették,hogy megkeresik.

Szerintem ez elég érdekes.
süti beállítások módosítása