HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Újabb 15 éves áldozat

2010.11.25. 15:33 asperjangyorgy

Újabb szimbolikus mártír: megismétlődött a Horák Nóra gyilkosság...?

Alig hozták meg az elsőfokú ítéletet a kiskunlacházii polgármester révén nagy médianyilvánosságra szert tevő Horák Nóra-ügyben, 1 hete megtalálták a lacházához közeli Dunaújvárosban eltűnt 15 éves kislány holttestét egy Duna parti kiserdőben.
A két ügy között kísérteties összefüggések vannak.
Alexandra a Kiskunlacházához igen közeli településen, Dunaújvárosban élt. 15 éves volt. Holttestére 1 héttel a Horák Nóra-ügy elsőfokú ítéletének meghozatala előtt találtak rá egy kis ligetes erdőben. Bestiális kegyetlenséggel végeztek vele, bár -hasonlóan a Horák Nóra esethez- a hatóságok titkolóznak, nem kommentálnak semmit. A kislányt elrabolták, egy ideig eltűntként ia tartották számon. Meg nem erősített információk szerint megerőszakolták és megkínozták, majd kivégezték. Fához kötözve találták meg, fogait kiverték és állítólag meg is késelték. A helyi polgármester nem szervezett semmilyen demonstrációt (gondolom ezáltal is együttműködik a "forradalmi hatóságokkal" - lévén a forradalmi kormány embere - gondolom), ebből követezőleg: "A médiumok hallgatnak".
Teljes a hírzárlat. Éppen ez váltott ki elégedetlenséget Dunaújvárosban, helyiek demonstrációt szerveznek a helyi Rendőrség előtt.

Íme a kiszivárgott inforámciók, a fővárostól alig 70 km-re található településről (Dunaújváros hasonló távolságra van Kiskunlacházától, mint Dunavarsány, ahonnan a Horák Nóra ellen elkövetett bestiális bűncselekményekért elítélt P. József IS indult...)

...
"2010. november 18., csütörtök... női holttestet találtak Dunaújvárosban. Egy nyolc éves fiú talált rá az áldozatra, aki a feltételezések szerint a nyáron eltűnt 16 éves Alexandra lehetett. A városlakók szerint Alexandrát egy fához kötözték, majd megkínozták támadói. A rendőrség még nem tud biztosat mondani, hiszen az elhunyt személy azonosítása még folyamatban van, de a nyomozók vizsgálják a közelmúltban történt eltűnések körülményeit. Szakértői vizsgálatok is folyamatban vannak, amelyek az eltűnt lányok DNS mintáit vetik össze a megtalált holttestekkel. Alexandra még nyáron, június 14-én tűnt el. Iskolába igyekezett, de oda nem érkezett meg, és azóta életjelet nem adott magáról. Alexandra iskolatársai nem kívántak nyilatkozni az ügyben, de a városban többen is azt állítják, hogy a megtalált test fogai ki voltak verve amikor megtalálták. Az információkat egyelőre még a rendőrség sem erősít
 ette meg, és részleteket sem árult el a nyomozást illetően." (...)

[ www.napiaszonline.hu/bunugy/a_dunaparton_talaltak_meg_egy_lany_holttestet_25113 ]

***

...
"Fához kötözték és megerőszakolták: 5 hónap után holtan került elő a Dunaújvárosi lány. A 16 éves lány Víg Alexandra, mint arról már korábban beszámoltunk, 2010. június 14-én 07:15 perckor Dunaújvárosi lakásukból iskolába indult, de oda már nem érkezett meg. Meg nem erősített információk szerint a lány holttestét, közel 5 hónappal az eltűnése után egy 8 éves kisfiú találta meg a Dunaújvárosi Duna-parton, egy fához kötözve. A rendőrség bár elismeri, a Dunaújvárosban holtan megtalált fiatal lány hírét, részleteket azonban még nem árultak el. Mint arról a tv2 is beszámolt a csellengok.net oldalon az eltűnés hírénél több hozzászóló is azt írja, hogy kegyetlenül meggyilkolták a lányt.

(www.csellengok.net/story.php?title=16_eves_dunaujvarosi_lany_tunt_el_-_vig_alexandra)

Többen azt is mondták, hogy a tizenéves lányt egy fához kötözték, megerőszakolták, és fogait is kiverték, majd késsel leszúrták. De ezeket az információkat a rendőrség egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem akarta. A rendőrség tanúkat hallgatott ki az ügyben, de részleteket nem árultak el. Tekintve hogy 5 hónappal az eltűnés után került elő a lány, kérdéses milyen nyomokon tud még elindulni a rendőrség. A Kiskunlacházi Horák Nóra megölésének második évfordulójához közeledve, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy amíg Nóra esetében az egész város a lány keresésére indult, és másnap meg is találták a lány holttestét, addig Víg Alexandrának miért kellett erre 5 hónapot "várnia"." (...)

[ propeller.hu/itthon/1549175-fahoz-kotoztek-es-megeroszakoltak-5-honap-utan ]

***

Alább kommentek a Csellengők, eltűnt személyeket nyilvántartó hírportálról.

*

"azt hallottam,hogy brutálisan meggyilkolták,természetesen a dunaújvárosi rémtettek sosem jelennek meg a sajtóban...azért bízom benn,hogy nem igaz... "

*

"Sajnos az hír igaz, hogy meghalt.. :( és valószínűleg a pletykákból is igaz valami. Holnap megy ismerősöm tanúskodni az ügyben.. A DH-t meg hagyjuk.. abban az újságban mindenről írnak, csak arról nem amiről kéne.. Bár szegény lányról máshol se lehet találni semmit... "

*

"tudatom az itt irogató emberkékkel, hogy szerintem egy halál eset egyáltalán nem vicc...

de mostmár fent van a dh-onlineon is és a dunaújvárosi hírlap mai számában is alátámasztják, hogy november 5.én találták meg a holttestet,de idáig nem hozták nyilvánosságra, mert a vizsgálatok eredményére vártak. de az is igaz hogy megkínozták, ugyanis a fogait egy fogóval verték ki és abból tudták a lányt beazonosítani... hogy történt e erőszak az még kérdéses, arra senki nem tud válaszolni...de ez olyan hogy mindenki mond mindent, ki tudja... és hát igen ilyen világot élünk, rettegnünk kell a saját városunkban... undorító.

Szandra nyugodj békében R.I.P:("

*

"A halál eset tényleg igaz,és megdöbbentő.:(

A 16. életévét töltötte volna Szandra most,November 15.-én.

Borzalmas,hogy ilyenek vannak.Az embereknek ennyire nincs lelkük?:S

A mai világban tényleg nem lehet békességben élni.:/

Szerintem SENKI nem érdemelte volna ezt a sorsot.Brutálisan meggyilkolták.

Én úgy hallottam:meg erőszakolták,kikötötték egy fához,halálra verták,kiütötték a fogait fogóval és tovább verték.

Ez lett a világból,és kitudja,milyen durva dolgok lesznek még.(N)

Nyugodj békében Szandi.!! :("

*

"Nem csak csontokat találtak!

Erre a világra szüljek gyereket?Hogy esetleg valami köcsög banda vagy idióta megölje?

Baj hogy megjelennek az ilyenek a médiában mert a sok állatba felerősítik a gyilkolásra való hajlamot!Egy biztos...a szülők helyében megölném...nem is akárhogy!Lehet fújolni hogy akkor én is miylen szar ember vagyok mert embert ölnék...de alapelvem szemet szemért fogat fogért!"

*

"Az a baj, hogy ez még csak kezdet...20 éw múlwa még sokkal durbább dolgok lesznek és ez az elszomorító, na meg persze az h akármilyen életet is élt és akármilyen wolt a lány, nem érdemelte meg ezt a megalázó "kiwégzést"...És teljesen mindegy, h az anyja mennyire törödőtt wele... mert nekünk ahhoz semmi közünk.minden 4-dik családba foglalkoznak kewesebbet a gyerekkel mint azt kéne....akárhogy is minősítjük, hidd el hogy most iszanyatosan szarul érezheti magát és fájnak neki a történtek..."

*

" tv2.hu/tenyek/video/rejtelyes-halal-tenyek-riport-2 "

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr502472734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.12.05. 15:15:28

3 hete találták meg a dunaújvárosi Víg Alexandra holttestét - végre elkezdtek nyomozni gyilkossági ügyben

A médiumok hallgatnak.

...
"Emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a november elején holtan talált fiatal lány (Meg nem erősített hírek szerint a nyáron eltűnt Víg Alexandra.) ügyében. A holttestet kutyát sétáltató fiatalok fedezték fel Dunaújvárosban a Duna-parton egy bokor alatt. Hogy a megtalált lány minden kétséget kizáróan Víg Alexandra e még mindig nem sikerült megállapítani a rendőrségnek. A holttest megtalálása után rendkívüli halál miatt indított közigazgatási eljárásban igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki annak megállapítására, hogy mi okozta a fiatal lány halálát. Ebben az orvos szakértő nem tudta egyértelműen kizárni az idegenkezűséget, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán nyomozást rendeltek el emberölés bűntett gyanúja miatt. A rendőrség szeretné mihamarabb az elhunyt személyazonosságának minden kétséget kizáró megállapítását, és a halál valamennyi körülményének pontos feltárását. A nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Tekintve, hogy az eltűnt lány személyazonossága még mindig bizonytalan, továbbra is érvényes a Víg Alexandra eltűnésével és felkutatásával kapcsolatos 07030-4254/2010. számú ügyszám alatti felhívás! Vagyis a rendőrség továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik információval rendelkeznek, a lány 2010. június 14-ei eltűnésével kapcsolatban. Így az ügy előremozdítása érdekében javasolt mindazoknak jelentkezni, akik az eltűnés napján (2010. június 14. 07:15 után) Dunaújvárosban láttak bármi szokatlan gyanús jelet/személyt, vagy esetleg látták a lányt, illetve egyéb információval rendelkeznek az ügyel kapcsolatban. Telefonon a 06-25-510-510-es telefonszámon, a 107-es, 112-es segélyhívók bármelyikén. Személyesen a Dunaújváros, Szentgyörgy út 1. szám alatt lehet jelentkezni. Továbbá névtelenül hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld szám, illetve oldalunk a Csellengok.Net az ügy előremozdítása érdekében ez esetben is vállalja, hogy regisztráció nélkül 100%-os anonimitást biztosítva engedélyezi a hírnél a névtelen kommenteket. - Police.hu" (...)

[ www.csellengok.net/story.php?title=mostantol_gyilkossagi_ugy_vig_alexandra_esete-_de_meg_van_remeny ]

***

A hasonlóságok kísértetiesek! Hány Horák Nóra ügynek kell még történnie ahhoz, hogy végre méltóképpen kezdjenek el foglalkozni a hatóságok a társadalomra (különös képpen az idősekre, a gyermekekre és a nőkre) leselkedő agresszió folyamatosan fennálló és növekvő veszélyével?!

Lássuk a hasonlóságokat.

1. Dunaújváros kvázi "ugyanott van", ahol Kiskunlacháza (15-20 km)
2. Egy 15 éves lány (akárcsak Horák Nóra) eltűnt, holttestét (igaz hónapokkal később) -ezek szerint- egy bokor alatt találták meg, helyi, másodkézből származó információk szerint brutális kegyetlenséggel helybenhagyva (fához kötözve, kitört fogakkal, megkéselve).
3. A rendőrség tököl. Azt állítják: 3 hét elteltével még még nem tudták teljes bizonyossággal azonosítani a holttestet (Ophélie Bretnacher holtteste sem lehetett jobb állapotban, mégis azonosították DNS alapján, 3 nap alatt).
4. A holttest sérüléseiről elterjedt híreket nem kommentálják, legfeljebb arra tesznek utalásokat, hogy lehetnek olyan "csekély sérülések" amelyek arról tanúskodnak, hogy ESETLEG idegenkezűség áldozata lett, azt nem tudták kizárni (Horák Nóra megerőszakolásának tényét sem kezelték kellő bizonyossággal - míg a 2 hónapig vízben ázó Ophélie holttestén - egy a jobb combján azonosított ütődésen kívül- "nem találtak" idegenkezűségre utaló nyomokat - mily meglepő...)

Szükséges egyáltalán sorolni?

FairyFeller 2010.12.17. 23:52:49

Víg Alexandra-ügy: 3 millió forint a nyomravezetőnek...

...
"A DNS sajnos rendben. Akinek van „rálátási lehetősége” erre a nem mindennapos esetre, az

1,. egzisztenciális okokból sem

2., belső szabályzati okokból kifolyólag sem

3., hierarchiailag sem

4., egyéb ( nem részletezem, de ezzel sokan, sokunk tisztában van )

fog megosztani információt. Senkivel.

Ez tény.

Kérem engedjék meg, hogy ezek után, ezúton felajánljak 3.000.000.,-Ft nyomravezetői díjat azért, hogy ezt az aljas, kegyetlen gyilkosságot elkövető személy(ek) kiléte, személye kiderüljön.

Várom megtisztelő visszajelzésüket." (...)

[ www.csellengok.net/story.php?title=16_eves_dunaujvarosi_lany_tunt_el_-_vig_alexandra#?c557 ]

FairyFeller 2010.12.21. 14:47:10

Bennfentes információk a dunaújvárosi közgyűlésből - a "fenyegető szájkosár" létéről tudomást véve helyenként magam moderálom

...
"Dunaújváros megyei jogú város legutóbbi közgyűlésén újra bebizonyosodott, hogy a fideszes és szocialista városatyáknál továbbra is hallatlan egyetértés mutatkozik az elmúlt időszak kényes ügyeinek...[xxx] A közgyűlésen a költségvetés vitájához kapcsolódóan terítékre került a városi közbiztonság helyzete is, melyet Pintér Tamás, a közgyűlés jobbikos delegáltja emelt napirendre. A képviselő felszólalásában kiemelte, hogy Dunaújvárosban az elmúlt időszakban rengeteg olyan brutális bűncselekmény történt, amelyet az önkormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. Elég csak a folyamatosan szaporodó, elsősorban idősek kárára történő leütéses rablásokra, számos késelésre, vagy a nemrégiben, a Duna-parton megtalált fiatal lány [a néhai Víg Alexandra] holttestére gondolni, mely eset pontos körülményei máig sem tisztázottak. Pintér ezen problémák megoldását elsősorban az utcán járőröző állomány növelésével kívánná orvosolni, melynek fő forrásául a város vagyonkezelője, a DVG Zrt. által több éve visszatartott, az önkormányzati lakások értékesítéséből befolyt pénzeket jelölte meg. A képviselő hangsúlyozta, hogy az első lépés mindenképpen a közbiztonság helyreállítása kell legyen, hiszen ez a további építkezés alapja. A fideszes többségű városvezetés...[xxx] Dorkota Lajos fideszes képviselő szerint Pintér csak félelmet kelt, és mintegy “jó tanácsként” megjegyezte, hogy akik ilyen dolgokkal játszanak, azok “hamar kiesnek a politikai közéletből”. Itt jegyezzük meg, hogy ha Dorkota úr...[xxx], akkor a városlakók valószínűleg legfőbb problémáját nem egy ilyen...[xxx] próbálta volna kezelni. Pintér Attila MSZP-s képviselő válaszában nem meglepő módon védte az...[xxx], és kijelentette, hogy az előző városvezetés eredményesen lépett fel a közbiztonság megteremtése érdekében. Tegyük hozzá, hogy a 4, azaz négy fő utcai járőr, a lehetségesnél alacsonyabb felderítési hatékonysággal dolgozó térfigyelő kamerák és a szocialisták által kreált alapítványok eredményességét a városlakók többsége saját tapasztalatai alapján még elégségesnek sem találja, bár kétségtelenül sokan szeretnének a szocialista képviselő által vizionált, biztonságos Dunaújvárosban élni. Pintér Tamás megkeresésünkre elmondta, hogy a nyilvánvaló...[xxx] narancs-szegfűs összezárás ellenére sem hajlandó letenni egyik fő szívügyéről, a város közbiztonságának rendbe tételéről. Éppen ezért heti rendszerességű (minden kedden 16 órától a helyi Jobbik-irodában) tartandó fogadóóráján kiemelten foglalkozik a hozzá fordulók ilyen témájú bejelentéseivel, ötleteivel, panaszaival, és továbbra sem fél konfliktust vállalni a város irányítását illetően alapvető hiányosságokkal küzdő...[xxx]." (...)

[ dunaujvaros.jobbik.hu/content/k%C3%B6zbiztons%C3%A1gi-maszatol%C3%A1s-duna%C3%BAjv%C3%A1rosi-k%C3%B6zgy%C5%B1l%C3%A9sben ]

***

"A közbiztonság mindennek az eleje." - Orbán Viktor az első Nemzeti Konzultáción; Ózd 2010

Hát nem groteszk így ez a kép...?

FairyFeller 2011.01.17. 13:53:23

Kifakadt a néhai Víg Alexandra édesapja: "Milyen pszichopata állatnak kell lennie valaki(k)nek ahhoz, hogy egy 40 kilogrammos kis emberrel, egy kislánnyal ezt tegye...?"

A Dunaújváros Hírlap interjúja Víg Sándorral

...
"Szeretném leszögezni, hogy én nem nyilatkoztam senkinek, a Bors nevezetű lapnak sem. Ettől függetlenül számos, országos nyilvánossággal bíró, írott, illetve sugárzott médiától megkerestek. Ismeretlenek a nevemben regisztráltak egy email címet, s megkeresték az illető orgánumokat – mondta el lapunknak a Víg Sándor, a nyár elején eltűnt Víg Alexandra édesapja, aki hárommillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, annak aki érdemi információval segíti a november elején megtalált holttest ügyében indított nyomozást. A hét elején készült beszélgetés egy Víg Sándor kérésére rövidített változatát olvashatják az alábbiakban.

- A beszélgetés készülte előtt a rendőrség lapunkkal azt közölte, még mindig nem készült el a holttest személyazonosságát megállapító DNS-vizsgálat.

- Nem lep meg. Meggyőződésem viszont, hogy most már napokon belül elkészül a vizsgálat eredménye. December elején már biztosítottak róla, hogy egy olyan DNS-labort bíztak meg a feladattal, tekintettel az ügy komolyságára, amely maximum két héten belül eredményt szolgáltat. A rendőrségen is gyakorlatilag nyílt titok volt, hogy az én kislányomról van szó. A rendőrséggel korrekt a kapcsolatom, mind a helyi, mind pedig a fehérvári kollégákkal. A nyomravezetői díjat nekik is jeleztem, még december elején. Ezt is maximálisan figyelembe véve azonban jeleznem kell, hogy, bár nem szeretnék sehol érdekeket sérteni, de ha rövid időn belül nem történik érdemi változás az ügyben, akkor valószínűnek tartom, hogy ez elkerülhetetlen lesz.

- Ön szerint történt mulasztás a vizsgálatok során?

- Nézze, próbálok én is megértő lenni, úgyhogy nem volna bölcs dolog részemről másokat minősíteni. Mindenki tud a sorok között olvasni. De ha ezt akkor tudom (2010. november 15-én), akkor nem adtam volna át minden bizonyítékot a hatóság részére, és elkészíttettem volna privát úton a DNS-vizsgálatot 72 órán belül, ami azt jelenti, hogy már pontosan két hónapja jogilag is megtámadhatlan eredmény lenne birtokomban (is). De erről többet jelenleg nem árulhatok el. Mondtam az előbb diplomatikusan, amennyiben nem történne rövid időn belül érdemi előrelépés, az nem lenne szerencsés. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy 2010-ben, itt, Európában elfogadhatatlan, hogy egy ilyen vagy hasonló horderejű ügyben ne lehessen lefolytatni egy DNS vizsgálatot 48, maximum 72 órán belül. Erre lehet magyarázatokat, elméleteket, kifogásokat gyártani, (technikai lehetőségek, forráshiány, esetek gyakorisága, nincs elég bizonyíték, drága eljárás...stb.) de ez alól nincs mentség.

- Mikor szerzett tudomást az esetről ?

- Én 2010. november 12-én délelőtt tudtam meg, mi történt. A koponya és a fogsor alapján én (is) már akkor azonosítottam Szandrát, ezenkívül a ruházat is teljes mértékben egyezett az eltűnésekor viselttel. Bár többet erről sem árulhatok el jelenleg, de olyan tényekből is rá kellett jönnöm, például a holttest helyzetéből is, hogy ez a haláleset nem lehetett véletlen. Ez egy brutális kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt.

- A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte meg a vizsgálatot.

- Valóban. Minden hasonló esetben először ez az eljárás. Kivétel ez alól, például, ha valakit egy áruház parkolójában megkéselnek, mondjuk ötven szemtanú előtt. Tudom, a példa rossz, de szemléltetésképpen elég. Mindazonáltal természetesen érzem, hogy burkoltan mire céloz. November ötödike a megtalálás időpontja, december ötödikén minősítették át bűnügyre. Ez egy hónap. Ezek is súlyos dolgok, amelyekre, remélem, nemsokára kapunk választ.

- Nem magyarázatot. Az mindig van. Hanem hiteles választ. Én úgy tudom, de javítson ki, ha nem így gondolja, hogy egy holttest általában már nem szokott önmagában kárt tenni. Ha a helyszíneléskor is készült képeket most megmutatnák, mondjuk száz embernek, (persze tudjuk, hogy ez nem lehetséges) abból sajnos kilencvenkilenc biztosan azt mondaná, hogy ez egy brutális gyilkosság volt. Korra, nemre, szakmára való - akár szakértő, akár nem - tekintet nélkül. Őszintén, gondoljanak bele. Milyen pszichopata állatnak (már elnézést, de ezt nem tudom a homo sapiens névvel se illetni) kell lennie valaki(k)nek ahhoz, hogy egy 40 kilogrammos kis emberrel, egy kislánnyal ezt tegye...

- Ön folytatott bármilyen módon és eszközzel magánnyomozást az ügyben?

- Ezt sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem áll módomban.

- Hogyan tovább?

- Nézze, szeretném napirenden tartani a kislányom ügyét, amíg nem találják meg ezt az ... szóval az elkövetőt, de szenzációt nem akarok gyártani a sajtónak. A sebek is túl mélyek ehhez, s míg élek, nyílt sebek maradnak. Ez már nem csak erről szól. Sajnos a mai napig úgy érzem, hogy ha én ennek az ügynek nem megyek komolyabban utána, nem teszek a bizonyítékok alapján büntető feljelentést, stb.... (jóval az előzetes szakértői vélemény előtt!) ez az egész ügy már rég el van felejtve. De ebből a szempontból nyitott vagyok: győzzenek meg az ellenkezőjéről. (De ne vasrudakkal, sokkolóval, vagy névtelen telefonhívásokkal. stb.) Visszatérve egy gondolat erejéig a DNS-vizsgálatra: már december közepére ígérték az eredményeket, tekintettel az eset komolyságára. Aztán jött egy információ, hogy csak január közepére lesz kész a vizsgálat. Hogy akár tudatosan, akár nem, ezt az ügyet elaltatták? Ezt nem az én tisztem eldönteni, de nincs kizárva. De nézze, lehet azt állítani, hogy a Nap színe zöld vagy kék, vagy akár lila. Nem tudom. Viszont az nem lehet, hogy ha évezredek óta mindenki sárga színűnek látja, az lehet, hogy fedi a valóságot? Csak halkan kérdezem meg: hány ilyen ügy lehet még, amiről tudomásunk sincs? Félreértés ne essék: én sem akarok Che Guevara lenni. Azt, ami történt, édesapaként sem lehet feldolgozni, de úgy gondolom, ez a helyzet messze túlmutat egy családi tragédián...

- Itt, ma, 2010-2011-ben, Magyarországon embereket lehet csak úgy eltüntetni? S hogy mindennek jóformán semmi következménye nincs, hiszen az elavult jog- illetve működési szabályoknak való megfelelés is csak lassítja az ügyek gyors, hatékony megoldását? Vagy ez lenne az érdek? Nem tudom. Fogalmazzunk szalonképesen: naivitás, botorság lenne azt hinni, hogy ezzel a bűnözők ne lennének tisztában. Gondoljon bele egy kicsit mindenki. Például aki kiskorú, egyedülálló, vagy éppen védtelen, akár fiatal, akár idős, vagy csak éppen egyedül van: közrefogják, autóba be, mobilt elveszik. És vége... Ennyi volt... Tartok tőle, addig mindenki csöndben marad, amíg nem a közvetlen környezetében történik mindez. Ismétlem, nem az a célom, hogy bárkinek ártsak, de úgy gondolom, erről a holtpontról most már ki kell mozdulni, mégpedig rövid időn belül. Tartok tőle, addig mindenki csöndben marad, amíg nem a közvetlen környezetében történik mindez.

Novembertől januárig

● 2010 november 5., egy fiatal lány holttestére bukkanak kutyát sétáltaó fiatalok a Dunaparton.
● 2010 decembere, az elkészült orvosszakértői szakvélemény szerint nem lehet egyértelműen kizárni az idegenkezűséget, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán nyomozást rendeltek el emberölés bűntett gyanúja miatt.
● 2011 január, fiatalok egy csoportja gyertyás tüntetést szervez február 20-ra [ ? ], a rendőrség elé."
...

[ dh-online.hu/fooldal-fokuszban/20110114_ez_tulmutat_egy_csalad_tragediajan_novemb#s=rss ]

FairyFeller 2011.01.23. 16:15:09

A dunaújvárosi rendőrkapitány nyilatkozott a Víg Alexandr gyilkosságról - érdemes összehasonlítani a z áldozat édesapjával készült interjúval...

...
"- Szinte biztos, hogy Víg Alexandrát találták meg tavaly november 5-én a Duna-parton; ezt kategorikusan állítani azonban csak a már sokat emlegetett DNS-vizsgálat után lehet - válaszolta lapunk kérdésére Budavári Árpád alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, aki az óriási közérdeklődést keltett üggyel kapcsolatban adott interjút (a megyei rendőr-főkapitány engedélyével) a Dunaújvárosi Hírlapnak.

- A kislány eltűnésével kapcsolatban elrendelt közigazgatási hatósági eljárás és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásának minden eddigi adata azt támasztja alá, Víg Alexandrát találták meg - folytatta a kapitány. - Kategorikus választ azonban csak biometrikus adatazonosítás: ujjnyom- vagy DNS-azonosság adhat.

- Miért tart ilyen sokáig a hivatalos azonosítás?

- Ebben az esetben az azonosítást igazságügyi hemogenetikai szakértő végzi. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Igazságügyi Orvostani Intézetét kértük fel. Az ügyben más szakértőket is kirendeltek - tette hozzá Budavári Árpád. - A nyomozás azonban ettől függetlenül is folyik. Egy nyomozás során számos verziót állít fel a nyomozó hatóság a cselekmény bekövetkezésének körülményeivel kapcsolatban, amelyek köre a nyomozás előrehaladtával fokozatosan szűkül, egy sikeres nyomozás végén pedig egyetlen életképes verzió változik ténnyé. A megyei főkapitányság által folytatott nyomozásban jelen pillanatban messze a legerősebb verzió a holttest azonosságával kapcsolatban az, hogy az Víg Alexandra, így a nyomozás ebbe az irányba éppúgy folyik, mintha a szakértői vélemény a rendelkezésünkre állna - hangsúlyozta a kapitány. - A nyomozó hatóság ez esetben nem a szakértést, hanem az eljárást tudja gyorsítani azzal, hogy a szakértői vélemény elkészítéséig is teszi a dolgát.

- Bűncselekmény történt vagy baleset?

- A kislány édesapja tett feljelentést azzal, hogy álláspontja szerint lánya bűncselekmény áldozata lett. A nyomozás elrendelésére emberölés bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt került sor, mivel sem kizárni, sem megerősíteni nem lehetett azt, hogy bűncselekmény történt, olyannyira, hogy kétséget kizáróan a DNS-azonosítás még azóta sem történt meg. A nyomozás teljes körű lefolytatása után lehet állást foglalni abban a kérdésben, hogy valójában történt-e bűncselekmény - mondta lapunknak a rendőrkapitány.

Budavári Árpád a nyomozás érdekében nem válaszolt azokra a kérdéseinkre, hogy vannak-e nemi erőszakra utaló nyomok, a halott ott halt-e meg, ahol megtalálták, mikor kerülhettek oda a maradványok, s mitől állt be a halál.

- Víg Alexandra mikor és hogyan tűnt el?

- Egyértelművé vált, hogy a kislány napokkal azelőtt eltűnt, mielőtt erről a kapitányságon a bejelentést 2010. június 17-én megtették. Pontos információink vannak arról, hogy az eltűnése előtti napokban kikkel tartotta a kapcsolatot, kivel beszélt interneten, ezeket a napokat hol töltötte, kivel folytatott utoljára telefonbeszélgetést. Több tucat tanú meghallgatása után arról is meglehetősen éles kép rajzolódott ki előttünk, hogy Alexandra hogyan élt. Ismerjük iskolai és baráti kapcsolatait, szokásait, személyiségének számos vonását. A beszerzett adatok közül több büntetőjogi relevanciával bír. Komoly tanulság az is, hogy noha nagyon sokan tudtak a kislány életében rejlő veszélyekről, de érdemben senki nem tett ellenük. E tanulságok leszűrését a hasonló tragédiák megelőzése érdekében éppoly fontosnak tartom, mint e konkrét ügy megoldását!

- Minek alapján azonosíthatják az esetleges elkövető(ke)t?

- A helyszínen és az eljárások során beszerzett adatok között számos olyan információ van, amit rajtunk kívül csak az tudhat, aki pontosan ismeri a kislány halálának körülményeit. Ezért szűkszavúak a nyilvánosság felé irányuló közléseink is a nyomozás részleteiről: egy sereg adat csak akkor bizonyító erejű, ha nem nyilvános. Gyanúsítottként kihallgatott személy nincs az ügyben. Számos városi híresztelés eljutott hozzánk is arról, hogy sorozatgyilkossal állunk szemben, több holttestet is találtunk. Kijelenthető, és ki is kell jelenteni, hogy nincs más olyan haláleset Dunaújvárosban, amely ezzel sorozatba illeszthető. A véleményeket és híreszteléseket azonban nem engedjük el a fülünk mellett, hiszen lehet, valamelyik olyan információt tartalmaz, amelyet, mint az előbb említettem, csak az tudhat, aki ismeri a halál körülményeit."
...

[ dh-online.hu/fooldal-fokuszban/20110121_ez_nem_sorozatgyilkossag_#s=rss ]

***

Lám-lám. Kisérteties hasonlóságok a Horák Nóra-üggyel. Azok, akik tudnak valamit, ellentmondanak a hivatalos verziónak. Bár egyértelmű, hogy az ügy elaltatásán fáradoznak, hogy ne lehessen "második Horák Nóráról" beszélni (valójában sokadik...), hogy ne ismerhesse meg egy ország a kislány tragédiáját, úgy látszik a helyiek nem engedik az ügy eltusolását.

Februárban valószínűleg demonstráció lesz a helyi Rendőrség előtt. Remélem Répás József is részt vesz majd, magánemberként. Ha lesz ez a demonstráció, magam is tervezem a részvételt.

Dyen 2011.01.24. 17:24:48

Ameddig nem egyértelmű a holttest személyazonossága, addig nem lehet eltemetni sem. Szerencsétlen szülőknek nem elég, hogy bestiálisan meggyilkolták gyermeküket, még el sem temethetik.

Egy egyszerű „apasági vizsgálattal” három nap alatt meg lehetett volna állapítani, hogy valóban Víg Alexandra holttestét találták-e meg,hiszen ebben az esetben a „feltételezett” apa ismert, aki egyébként azonosította is.

„Apasági vizsgálat

Alapvető apasági vizsgálat az anya, gyermek és a feltételezett apa által adott szájnyálkahártya mintából.(jelen esetben mindhárom minta adott, csak most a feltételezett gyermek azonosítására van szükség.)

Egyéni DNS profil meghatározás elsősorban szájnyálkahártya mintából. Minden ember DNS térképe egyedi és változatlan egész élete során, ez teszi lehetővé, hogy a vizsgálat elvégezhető a születés előtt is, de meghatározható a profil a halált követően is.
Ez az első lépése minden DNS azonosításon alapuló vizsgálatnak.

Szükséges minták: szájnyálkahártya minta

Átfutási idő: Átlagosan 3-5 munkanap a minta laborba érkezésétől
A vizsgálat elvégzésének hozzávetőleges sikerességi aránya: 98% „

"- Miért tart ilyen sokáig a hivatalos azonosítás?

- Ebben az esetben az azonosítást igazságügyi hemogenetikai szakértő végzi.”

– ismeretlen holttest azonosításához mindig erre van szükség, csak mostanában előszeretettel használják ezt a kifejezést, mert ez olyan misztikusan, bonyolultan hangzik és egy átlag laikus ember ettől elhiszi, hogy indokolt a sumákolásuk. Egyébként a hemogenetikai elnevezést az 1990-es években a genetika általános jellegét kiemelve,a nemzetközi tudományos fórumoknak megfelelően igazságügyi genetikára változtatták, mert már nem csak vérmintából képesek a DNS profil meghatározására.

„ mivel sem kizárni, sem megerősíteni nem lehetett azt, hogy bűncselekmény történt, olyannyira, hogy kétséget kizáróan a DNS-azonosítás még azóta sem történt meg. A nyomozás teljes körű lefolytatása után lehet állást foglalni abban a kérdésben, hogy valójában történt-e bűncselekmény - mondta lapunknak a rendőrkapitány.”

- azonkívül, hogy szerintem egy laikus is első ránézésre meg tudja állapítani bizonyos esetekben, hogy történt-e bűncselekmény, mi köze van ennek ahhoz, hogy még mindig nem történt meg az azonosítás? Ilyen szempontból nem mindegy, hogy ki az áldozat?

„ Több tucat tanú meghallgatása után arról is meglehetősen éles kép rajzolódott ki előttünk, hogy Alexandra hogyan élt. Ismerjük iskolai és baráti kapcsolatait, szokásait, személyiségének számos vonását. A beszerzett adatok közül több büntetőjogi relevanciával bír.„

- Budavári Árpád rendőrkapitány ezzel csak nem azt akarja sugallni, hogy a kislány is felelős azért, hogy megölték?

FairyFeller 2011.01.27. 13:50:17

@Dyen:

Már be is fejeződött a DNS-vizsgálat: Víg Alexandrát gyilkolták meg bestiális kegyetlenséggel - azért egy pécsi intézetet kért fel a rendőrség a vizsgálatra, mert állítólag ők a leggyorsabbak

Hiszi a piszi...

...
"Dunaújváros - Az eddig azonosítatlan Duna-parti halott: Víg Alexandra. A nyomozás emberölés gyanújával folyik. Immár semmi kétség: a tizenhat éves Víg Alexandra holttestét találták meg tavaly november 5-én a város felső Duna-partján.
- A DNS-vizsgálat sikeresen befejeződött, és minden kétséget kizáróan azonosította a halott személyét: az eltűnés miatt keresett Víg Alexandra az! - jelentette ki lapunknak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Arra a kérdésünkre, hogy ez a vizsgálati eredmény adott-e olyan adatokat, amelyek segíthetik az ügy eredményes felderítését, R. Szabó Ágnes megjegyezte: a DNS-vizsgálatnak kifejezetten a személyazonosság kiderítése volt az egyetlen célja. Az ügyben nyomozók eddig is úgy kezelték a hivatalosan ismeretlen elhunytat, mintha az az eltűnt kislány lenne. Kollégáim kilencvennyolc százalékban biztosak voltak a halott kilétében.
- Hivatalosan azonban nem állt módunkban megerősíteni a halott személyazonosságát, egészen addig, amíg a létező legkorszerűbb vizsgálati módszerrel, a DNS-minták azonosításával nem végeznek, és nem mutatják ki az egyezést az erre általunk felkért szakértők. Vagyis: mostanáig - mondta lapunknak R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A vizsgálat végeredményéről információink szerint már értesítették Alexandra családját is. A elhunyt DNS-ének vizsgálatát a Pécsi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetében végezték. A rendőrség azért ezt az intézetet kérte fel a szakértői vizsgálat elvégzésére, mert itt végezhettek a leggyorsabban az azonosítással. Amint arról január 21-i lapunk 5. oldalán beszámoltunk, dr. Bajnóczky István, az intézet professzora szerint a minták mennyisége és rossz állapota mellett a véges labor- és munkaerő-kapacitás is befolyásolta a vizsgálat hosszát.

Víg Alexandra eltűnését 2010. június 17-én jelentették be. Halála ügyében még tart a nyomozás."
...

[ dh-online.hu/rendorsegi/20110126_vig_alexandra_duna_parti_halal#s=rss ]

***

Ophélie hetekig vízben ázott -állítólag hajócsavartól megroncsolódott- holtestének DNS-vizsgálatát 3 nap alatt elvégezték, akkor is az áltlad említett módszerrel.

A honfoglaló magyarok csontjai alapján már genetikai származás, eredetvizsgálatokat is végeztek (iráni kötődés - erről többek közt Dr. Czeizel Endre nyilatkozott). Úgy tudom, még Petőfi feltételezett csontjait is vizsgálták ( www.szabadfold.hu/mozaik/tudomany/mi_tortenik_petofi_sandor_csontjaival ). Tehát el lehet végezni ezeket a vizsgálatokat, méghozzá sokkal rövidebb időn belül. Nem kevesebb, negyed évet kellett várni, amíg "hivatalossá vált", hogy igen: Víg Alexandrát találták meggyilkolva. Dunaújvárosban ezt már a legelején nagyon sokan tudták.

Vajon mi állhat a késlekedés hátterében?

Amiket leírtál, vagy amiket én leírtam, ugyanaz a véleményünk, mint a néhai Alexandra édesapjának (cikk fentebb).

Írod: "Budavári Árpád rendőrkapitány ezzel csak nem azt akarja sugallni, hogy a kislány is felelős azért, hogy megölték?"

Emlékezhetünk arra, hogy Horán Nórát is sokan hibáztatták, minek öltözött úgy ahogy (ahogy -sajnos- a korosztálya...), mindek indult el egyedül, miért nem a szülei vitték haza, miért engedték el egyáltalán, vagy olyan késeig, stb...

Természetesen, ezek is igazak. Az élet maga is veszélyes. Az ember sosem lehet elég óvatos. De a fő felelősök nyilván azok, akik elkövették a lányok ellen az embertelen agressziót. Ettől függetlenül igaz, jobban, sokkal jobban kellene figyelnie a szülőknek a gyermekeikre, azok nevelésére általában, és az embereknek egymásra is általában.

Asperján úr célzott is erre: az emberek már a West-Balkán eset felett is napirendre tértek. Nem valószínű, hogy elegendő tanulság lesz azok számára, akik potenciálisan érintettek hasonló veszélyforrások tekintetében. Bár a hatóság állítólag jobban fog figyelni... Minden esetre az is igaz, ha Horák Nóra ÉS/VAGY Víg Alexandra gyilkosai időben ki lettek volna vonva a forgalomból, akkor a lányok még ma is élnének, és ez nagyon sok más, az említettek által szimbolizált esetre is érvényes...

Tehát igaz, hogy valamelyest mind Nóra, mind Alexandra, mind az ők szülei felelőtlenek voltak. Azonban döntő mértékben nem ők a felelősök, még akkor sem, ha adott esetben nagy szabadosságot biztosítottak gyermekeiknek. Nem érdemelték azt, ami történt velük, amit/amiket megtettek velük gonosztevőik.
süti beállítások módosítása