HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

ENNYIRE NEM BALFASZ A MAGYAR BÍRÓSÁG, HANEM...

2010.12.22. 16:02 asperjangyorgy

Kisétált a bíróságról az Egymásért Alapítvány elítélt vezetője

[origo]|2010. 12. 22., 11:36|Utolsó módosítás: 2010. 12. 22., 14:52|

 
 

 Első fokon hét év börtönre ítélte csempészet és sikkasztás miatt a Fővárosi Bíróság szerdán Földesi-Szabó László nyugalmazott rendőrtisztet, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány vezetőjét. Öt év börtönre ítélte a bíróság P. Sándort, a Herba Hungary Zrt. vezetőjét, illetve három év börtönt szabott ki H. Attilára, egy vámügynökség korábbi vezetőjére. Négy vádlottat a bíróság felmentett a vádak alól, egyikük esetében később hirdet ítéletet, mert a nő nemrégiben szült, így nem tudott jelen lenni a szerdai tárgyaláson.

Az ügyész fellebbezett az elítélt vádlottak büntetésének súlyosbításáért, illetve a többi vádlott felmentése ellen. Földesi-Szabó a bíró kérdésére bejelentette, hogy szintén fellebbezni kíván a felmentésért, majd - miközben a többi vádlottat kérdezték a fellebbezésről - elhagyta a tárgyalótermet. Helyszíni tudósítónk szerint az ajtóhoz legközelebb ülő Földesi-Szabó egyszerűen eltűnt, miközben mindenki a többi vádlott nyilatkozatára figyelt, ez először az ügyésznek tűnt fel. A bíró kérte ügyvédjét, hogy hívja fel telefonon, de ez sikertelen volt, majd elküldte a bírósági fogalmazót a biztonsági szolgálatért. A portán azt mondták, hogy pár perce a férfi egyszerűen kisétált.

A bíró ezek után elrendelte Földesi-Szabó előzetes letartóztatását, mint megjegyezte: nem kell különösebben indokolnia, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Földesi-Szabó ügyvédje a tárgyalás után azt mondta: védence szerinte rosszul lett, mert látszott rajta, mennyire megviseli az ítélet. Eddig mindig részt vett a tárgyalásokon, és együttműködő volt - tette hozzá. Szerinte védence jelenleg nincs szökésben, mert az előzetes letartóztatást elrendelő végzés ellen is fellebbeztek.

a.gY. MEGJEGYZÉSE:

SENKI SE GONDOLJA AZT, HOGY A MAGYAR BÍRÓSÁG ENNYIRE BALFASZ. SOK MINDENRE LEHET GONDOLNI, HA VALAKIRE ELKÉPZELHETŐEN HÉT ÉV BÖRTÖN VÁR ÉS CSAK ÚGY KISÉTÁLHAT A BÍRÓSÁG ÉPÜLETÉBŐL. nAGYON SOK MINDENRE. EGÉSZ VAD DOLGOKRA IS, AMELYEK PERSZE EGYÁLTALÁN NEM ÁLLNAK MESSZE A VALÓSÁGTÓL. CSAK ARRA NEM, HOGY A MAGYAR BÍRÓSÁG ENNYIRE BALFASZ. HA MÉGIS, AKKOR VAGY FELELŐSSÉGRE KELL VONNI AZ ADOTT BÍRÓSÁG TANÁCSVEZETŐ BÍRÁJÁT VAGY KI KELL RÚGNI, ÉS PERSZE UTÁNA FELELŐSSÉGRE VONNI. MERT EZ RÖHEJ! EZ NEVETSÉGES! ÉS EZ... A TÖBBIT MINDENKI KEDVÉRE GONDOLJA HOZZÁ.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr732532697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.12.27. 16:13:45

Már Ukrajna is előttünk járna...? - Korrupció miatt csukhatják le Timosenkót

Börtönbe kerülhet a szexi politikusnő

...
"Mozgalmas hetet zárt az ukrán főügyészség: vádat emeltek Julia Timosenko volt miniszterelnök és Jurij Lucenko volt belügyminiszter ellen a RIA Novosztyi tudósítása szerint. Timosenkot és Lucenkot is hivatallal való visszaéléssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Előbbit a korrupciós ügyek miatt, míg utóbbit a sikkasztás mellett a nyomozás hátráltatása miatt Viktor Juscsenko volt elnök 2004-es mérgezésének ügyében. Az ellenzéki pártok sajtónyilatkozatai szerint Lucenko vádemelésével az előző „nyugatos” kormány újabb tagja ellen indított politikai leszámoló hadjáratot Viktor Janukovics. Múlt szerdán Julia Timosenkot a legfőbb ügyész hivatala beidézte kihallgatásra. A vád ellene, hogy miniszterelnöksége idején törvényellenesen használt fel 425 millió dollárt, amit Ukrajna kapott Japántól a szén-dioxid-kvóták eladásáért-adta hírül a RIA Novosztyi. Timosenko tagadta, hogy nyugdíjakat fizettek ki a 2009-ben befolyt összegből, a volt kormányfő szerint még mindig a környezetvédelmi minisztérium rendelkezik azzal a pénzzel.

Megindultak a találgatások is, hogy mi lesz Timosenko sorsa, akit nem először ítélnének börtönre, amennyiben a bíróság elé kerül az ügy. A Janukovics-párti kormánynak ugyan érdeke lehet a választások idejére kiiktatni Timosenkot, azonban mártírt sem szeretnének belőle faragni. Vasárnap az 1+1 ukrán televíziós csatorna interjújában Viktor Janukovics azt nyilatkozta, hogy bízik az ukrán törvényeknek megfelelő ítélet megszületésében."
...

[ kitekinto.hu/europa/2010/12/27/korrupcio_miatt_csukhatjak_le_timosenkot/ ]

***

Szeretném remélni, hogy nem. Remélhetőleg nem jár előttünk még Ukrajna is: morális, társadalmi és az ezekből következő jogi ügyekben.
süti beállítások módosítása