HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: "Elég volt!"

2011.02.03. 15:30 asperjangyorgy

Ez lesz a második Kiskunlacháza

Tisztelt Asperján úr!

Visszakérdeznék: a Kiskunlacházán a Horák Nóra-ügyért megtartott demonstráció, fáklyás felvonulás kinek használt, mi volt a célja?

Dr. Répás József, tavaly októberben (ezt meg szoktam jegyezni esetében összehasonlítva a Fidesszel) 73%-os szavazói támogatással újraválasztott helyi polgármester világosan, nemes egyszerűséggel kijelentette: "Azért demonstrálunk, mert a médiumok nem demonstrálnak. A médiumok hallgatnak."

Így volt ez 2008. november 28-án (Nórát december elsején temették el) a kiskunlacházi fáklyás felvonulás, erőszak elleni demonstráció esetén is, és így van ez ma, a "fülkeforradalmat" követően is. Világosan látni mindezt.

Kiskunlacházán "ELÉG VOLT!" akkor. És tömérdek más településen is elege van már az embereknek abból a félelemből, azokból terrorizáló a szituációkból, amelyeknek ki vannak téve, ők, családjaik, ismerőseik, más embertársaik egyaránt.
Nekem is elegem van, pedig én nem élek olyan kaotikus vidékeken, mint sok ezer más ember. Azonban a tendenciákból látni, hogy csupán idő kérdése, hogy én is ilyen helyzetben találjam magam, a családommal,a hozzátartozóimmal, vagy bárki mással együtt, akik nem biztonsági őrrel és elválasztó fallal rendelkező lakóparkokban laknak.

Ez egy éppen olyan "ELÉG VOLT!", a világ felé kiáltott figyelemfelkeltő demonstráció lesz, mint amilyen Kiskunlacházán volt, remélhetőleg (én remélem) hasonló nyilvánosságot fog kapni a Horák Nóráért, vagy sokkal inkább a Nórákért (immáron Ica nénikért) rendezett tüntetéshez.

De "ELÉG VOLT!" már Dunaújvárosban is. E hónapban (alig 2 héttel a tervezett laki után) Dunaújvárosban is demonstrációt szerveznek helyi civilek, azért hogy ne sikerüljön elsikkasztani, eltusolni a Víg Alexandrával történteket. Én személyesen feltétlenül tervezem rajta a részvételt és remélem, hogy nagyon sokan leszünk, hogy jön a média és mindenki olyan, aki együtt érez, aki fontosnak tartja ezt a közös ügyet, mindannyiunk ügyét.
Biztos vagyok benne, hogy mind a laki, mind a dunaújvárosi (vagy így lett volna a kiskunlacházival is...) örömmel eltusolnák, egy szót nem akarnak róla hallani a politikusok.
Hát most kénytelenek lesznek!
Kénytelenek lesznek majd a "főméltóságos urak odafent" nyilatkozni az "Ica nénik és az Alexandrák/Nórák helyzetéről" ma Magyarországon.

Én ebben látom ennek a tervezett demonstrációnak a nemes célját. Ha a Jobbiknak valamiben nyilvánvalóan igaza van, akkor azt nem lehet elvitatni tőlük. És ha a demonstrációnak haszna lesz, ha csak Lakon ezáltal végre nyugodtan alhatnak majd az idősek, akkor az asszonyok sírva fogják simogatni a gárdisták ruháját (ahogy az MEGTÖRTÉNT a Tolna megyei Fadd nevű településen). A médiumok úgy kussoltak erről, ahogy azt kell. A helyiek kiálltak az utcákra és tapsoltak, amikor a gárdisták ott demonstráltak a közelmúltban a terror ellen, a helyiek a kapukban álltak, tapsoltak, egy rövid ideig a település úgy érezhette, felszabadult. És nem utolsó sorban a demonstráció itt is (mint ahogy sok más esetben) "rá kényszerítette" a média és közvetve a politika figyelmét is a faddi helyzetre és úgy tudom, hogy azóta növelték a rendvédelmet a településen (megvan a felvétel, ahol a rendőr-szóvivő azt nyilatkozza, hogy Faddon a h
 elyzet "nem kirívó" - hát nagyon szép és árulkodó, ezek szerint ez már-már általános Magyarország egyre több településén és sajnos ebben az elszólásban lehet igazság: www.youtube.com/watch?v=FSWVXdyajAA ).

Már most látni, hogy mi folyik a laki gyilkosság kapcsán. "Gyermekcsínynek", véletlenül, "gondatlanságból elkövetett halálokozásnak" tekinti a hatóság az ügyet.

Ezúton is gratulálnék a Fidesznek!

(a dunaújvárosi csendes demonstráció február 20-án este 8-kor lesz az Aranyvölgyi út 1 alatti rendőrkapitányságnál (Dunaújváros, Szent György út 1.) egy szál gyertya meggyújtására kérnek a szervezők - könnyen lehet, hogy Répás József is részt vesz majd)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr312636079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása