HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Kilenc gyermek élete kipipálva

2011.03.05. 17:32 asperjangyorgy

Az Egyesült Államok legmodernebb harci helikopterjéből, amely fel van szerelve szuper optikával, kamarával, és amelyen a nagykaliberű fedélzeti géppuskák is távcsővel vannak ellátva, a katonaférfiak, akik fiatal apák vagy még csak ezután lesznek azok, kilenc afgán, rőzsét gyűjtő gyereket (fegyvertelen) felkelőnek néztek, és egészen lereeszkedve - mert másként hogyan lehetett volna pontosan célozni és lőni - lekaszálták a kilenc gyermeket. A kilenc rőzsét gyűjtő, rájuk veszélyt nem jelentő, felnőtt afgánnak nézett gyermeket. A kilenc gyermek oktalan - háborús bűncselekményt megvalósító - szétlövése, meggyilkolása után az Egyesült Államok elnöke a téves harci cselekmény miatt, ahol az egészen alacsonyra ereszkedő, semmilyen támadásnak ki nem tett helikopterről agyonlőttek kilenc rőzsegyűjtő afgán gyermeket, sajnálkozását fejezte ki. Miként sajnálkozott az afganisztáni amerikai katonai haderők parancsnoka is.

A kilenc gyermeknek ez az álságos sajnálkozás nem adja vissza az életét, azt az életet, amely nem alábbvaló - legfeljebb a körülmények, amikről a gyermekek nem tehettek - mint Obama elnök két kislányának élete. Mit érezne vajon a világ szuperhatalmának első vezetője, ha a két kislányát felnőttnek, ártatlan felnőttnek tekintve, nagykaliberű fegyverrel lekaszálnák és utána a sértetlen tettes nevében valaki, egy messzi és magasan ülő valaki a sajnálkozását fejezné ki? Gyűlöletet. Természetes, hogy az afgánok is gyűlöletet éreznek minden, ott állomásozó amerikai és nem amerikai katona iránt.

Azt hallottam egy tv-műsorban, hogy az afgánok aljas, sunyi módon, útszélen elrejtett, barkácsolt aknákkal támadnak rájuk, őrájuk, akik sok tízezeren hivatlanul ott vannak Afganisztánban, a legmodernebb fegyverekkel felfegyverezve és ha a kedvük úgy tartja, hát következmények nélkül lelőhetnek bárkit, rőzsét gyűjtő gyerekeket, civilnek nézett civileket, és fegyveresként beazonosított fegyvereseket.

Bush ezernyi módot válaszolhatott volna az Amerikát ért támadásra, amely nem előzmények nélkül való volt, és amit az egész iszlám világban rettenetesen sérelmeztek az emberek. Nem értek egyet a tettel, amit elkövettek, sőt elítélem, mint ahogy elítélem az Egyesült Államok világuralmi magatartását, amely csak pusztulásba, szennybe, bűnbe taszítja az emberiséget, miként szennybe, bűnbe, örökös öldöklésbe feledkezett az egykori Római Birodalom, mert csak értelmezés kérdése volt, hogy ki fenyegeti az érdekszféráját, ugyanis egy világuralmat megvalósító országnak minden az érdekszférájába tartozik, mert ez az érdeke. 

Obama hatalomra kerülése után semmit, az égvilágon semmit nem tett Bush ostoba döntése ellen, nem tett semmit sem Irakban, sem Afganisztánban. Ezer milliárd dollárok mentek el a kvázi rendcsinálásra. Ott van a félvilág katonája, és kilenc év alatt semmit nem értek el, sőt, egyre vészterhesebb lett a helyzet. Mert ha ott maradnak az említett két országban, ugyanolyan végzetes hiba, mint ha kijönnek onnan. Törököt fogtak, ostoba lépésük után nincs jó megoldás. De valamivel mégis próbálkozni kellene, hiszen azon a pénzen, amit Afganisztánban oktalanul és gyilkos módon elpazaroltak, az egész nyomorgó világot étkeztetni tudták volna és talán valamilyen technikai és társadalmi fejlődés irányába elindítani.

Zajlik az iszonyatos gyilkosság. Amikor Vietnámban történt ugyanez, a világban számosan, milliók és százmilliók tiltakoztak és végül Nixonnak lépnie kellett, csúfos vereséggel távozni Vietnámból, és ott végre valamilyen emberi élet formái kezdtek kibontakozni. Miből gondolja az Egyesült Államok vezetése, hogy az afgánoknál nem történhet meg ugyanez, csak nem éppen az általuk elképzelt és kívánatosnak tartott formában?

Ma a világ hallgat és némán tűri-nézi, ami zajlik, némán tudomásul veszi a háborús büncselekményt, amit az Egyesült Államok és szövetségesei elkövetnek egy maroknyi nép ellen. És persze Irakban, ahol most sokkal rosszabb és bizonytalanabb az élet, mint a hazugsággal indokolt amarikai-angol támadás előtt. És annak a hazugságnak lett valamilyen következménye?

A DOLGOK MAJD VÁLTOZNAK, MERT A DOLGOK MINDIG VÁLTOZNAK, ÉS AKKOR MILYEN, ELKÉPZELHETETLEN GYILKOLÁS KEZDŐDIK? MIT KELLENE TENNI VAGY MONDANI, HOGY ÉPPEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK, AMELY OLYAN BÜSZKE NEM PROBLÉMÁTLAN SZABADSÁG-MÍTOSZÁRA, TAPOS EL MINDEN LYAN SZABADSÁG-TÖREKVÉST, AMELY NEM A SZÁJAÍZE SZERINT VALÓ?

MI MIND, AKIK NÉMÁN TŰRJÜK, MEGHUNYÁSZKODVA NÉZZÜK, AMI ZAJLIK, NEM TUDJUK, HOGY MINDENNEK MAJD ISZONYATOS KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK? MINÉL TOVÁBB TART, ANNÁL INKÁBB???

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr622713109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása