HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Cigányok elleni gyilkosság-sorozat A.Gy. megjegyzéseivel

2011.03.25. 12:00 asperjangyorgy

Egy megdöbbentő gyilkosságsorozat részletei

2011. március 25., péntek 08:16

Tíz támadás, hat halott, számos sebesült, egy megfélemlített kisebbség és egy megdöbbent ország: ma kezdődik a Pest Megyei Bíróságon minden idők egyik legborzalmasabb hazai bűncselekménye, a romák elleni támadássorozat vádlottainak büntetőpere. A birtokunkba jutott vádirat egy hideg fejjel kitervelt és elkövetett, felfoghatatlanul aljas indítékú, de nagyon is prózai bűncselekmény-sorozatot ír le. Több fontos kérdésre viszont egyáltalán nem ad választ.

A bíróságon a reggel 9-kor kezdődő első tárgyalás a kilencvenoldalas vádirat ismertetésével telik. A dokumentum számos megrázó, a közvélemény számára eddig nem ismert részletet tartalmaz. Az első tárgyalási napra időzítve tematikus blog [1] indult a „cigányvadászatperről”.

Szélsőséges nézetek
 

Az első- és másodrendű vádlott K. Árpád (43) és K. István (34) testvérek. Fiatal korukban a báty, K. Árpád volt a meghatározó, öccse hallgatott rá. Erősebb cigányellenes érzelmei viszont K. Istvánnak voltak, ő már tizennégy éves kora előtt összetűzésbe keveredett roma fiatalokkal, akik megverték és kirabolták. K. István romaellenessége az évek múlásával csak mélyült, a vádirat szerint nyíltan rasszista, kirekesztő, nemzetiszocialista eszméket vallott és szkinhed csoportokhoz, valamint a debreceni „B-középhez” tartozott.

A harmadrendű vádlott P. Zsoltnak (34) is hasonló nézetei voltak, de ő ezeket nem hangoztatta. 1999-ben K. István verekedésbe keveredett egy félig roma kidobóemberrel, és szúrt sérülése miatt ki kellett venni a lépét. P. Zsolttal sokat jártak össze. A negyedrendű vádlott Cs. Istvánt (29) – aki szintén romaellenes nézeteket vallott és Csontrabló néven írogatott netes fórumokba – K. István az élettársán keresztül ismerte meg. K. Istvánt érdekelték a fegyverek is, P. Zsoltot szintén, de az ő fő hobbija a harci- és őrkutyatenyésztés volt.

Az elmúlt években a K. testvérek „megkomolyodtak”, szakítottak korábbi köreikkel, a családjukra koncentráltak, a kapcsolatuk elmélyült. K. Árpád nem osztotta teljesen öccse szélsőséges nézeteit, de abban egyetértettek, hogy az államhatalom, a rendőrség és az igazságszolgáltatás túl kesztyűs kézzel bánik a romákkal.

Előkészületek, fegyverbeszerzés
 

K. Istvánra különösen mély benyomást tett a 2006-os olaszliszkai eset. 2007. augusztusában el is mentek az első pesti gárdaavatásra, de nem találták kielégítőnek a látottakat. Ekkor gondoltak először arra, hogy fegyvert szereznek, és saját kézükbe veszik a dolgokat. Ebben P. Zsolt is szívesen közreműködött.

A K. testvérek és P. Zsolt 2007–2008 fordulóján úgy döntöttek, fegyveres támadásokat hajtanak végre romák lakta házak ellen, hogy megfélemlítsék a kisebbség tagjait. Egyik vádlott sem szenved elmebetegségben vagy olyan leépülésben, személyiségzavarban, ami megakadályozta volna, hogy felmérje tette súlyát és  következményeit.

A három említett vádlott a fegyvereket egy sörétes puskát hirdető besenyszögi vadásztól rabolta el, 2008. március 7-én. A vadász családjára éjszaka törtek rá, mindenkit megkötöztek, felfeszítették a fegyverszekrényt, és mind a hét puskát, valamint tizenöt golyós és tíz sörétes lőszert zsákmányoltak.

A fegyverekkel és azonosítatlan forrásból származó lőszerekkel később több helyszínen, több időpontban lőgyakorlatokat végeztek, majd 2008. június 2-án, éjfél után K. Árpád távcsöves golyós puskával célzott lövéseket adott le a debreceni menekülttábor épületére.

Célkeresztben a romák
 

Az ügyészség szerint a vádlottak az ezután következő támadásokat aprólékosan kidolgozott forgatókönyv szerint, hidegvérrel hajtották végre. Kezdetben a romák lakta házakra leadott lövésekkel a félelem- és zavarkeltés volt a céljuk.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott olyan településeket választott célpontul, amelyeken korábban a híradások szerint összetűzött a roma és nem roma lakosság. A 2008. július 21-i első támadásra azért választották Galgagyörköt, mert ott korábban pont egy ilyen konfliktus alakult ki, a sajtó is részletesen beszámolt róla.

03

Gyetinás Magdolna egykori háza helyén (fotók: Barakonyi Szabolcs)

Akciójuk nem érte el az általuk remélt hatást, a rendőrök és a sajtó egy falubeli szerelmi ügyet véltek a lövöldözés indítékának. A vádlottak újabb célpontot kerestek. 2008. augusztus 8-án Piricsén támadtak; ott Gyetinás Magdolnát a lábán és a karján találtak el [2] a sörétek. K. Árpád szeptember 5-én Nyíradonyban egyedül hajtott végre támadást.

Biztosra akartak menni
 

Szeptember 29-én Tarnabodon „félresikerült” az akció: nem romák lakásaira támadtak. K.-ék és P. Zsolt úgy döntöttek, hogy ezentúl arra koncentrálnak, hogy biztosan romákra támadjanak, ezért nem a sajtó által leírt konfliktusok alapján választanak célpontot.

A megközelítési és menekülési útvonalak figyelembe vételével szemelték ki Nagycsécset, ahol 2008 novemberében Molotov-koktélokat dobtak egy házra. Az összehangolt akcióban több irányból támadtak. P. Zsolt kívülről, közvetlen közelről leadott sörétes puskás lövései fejen találtak egy középkorú testvérpárt, Nagy Józsefet és Nagy Tibornét [3] – azonnal meghaltak.

a03

Tibor most siketnéma lányával él kettesben
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Ez a bűncselekmény fordulópont volt. A halálos áldozatokkal járó támadás nemhogy nem tántorította el, de megerősítette a vádlottakat abban, hogy így érhetik el céljaikat. Azzal is tisztában voltak, hogy innen már nincs visszaút.

Házak után emberre
 

Ezután az ügyészség szerint már nem romák lakóházait, hanem az azokban élő embereket vették célba, kifejezetten gyilkolni akartak. A K. testvérek december 15-én kifejezetten ölési szándékkal érkeztek Alsózsolcára. K. Árpád távcsöves puskából célzott lövéseket adott le a teraszán fát aprító Rontó Krisztiánra [4], a csípőjén találta el.

A következő helyszín, Tatárszentgyörgy a 2007-es gárdafelvonulásról szóló hírek miatt keltette fel az érdeklődésüket. 2009. február 23-án, miután Molotov-koktélokkal felgyújtották a kiszemelt lakóházat, csőre töltött fegyverekkel várták a tűz elől menekülő embereket, és közelről adták le rájuk a lövéseket.

1401131 d19b90087d176565fc1ca2df03ad170f o

Csorba Csabáné és Csorba Csaba (Fotó: Barkonyi Szabolcs)

A támadásban egy 27 éves férfi és négyéves kisfia [5] vesztette életét, egy ötéves kislány súlyosan megsérült. A halálos lövéseket K. István adta le, félautomata fegyverével az első találatoktól megtántorodó Csorba Róbertre és karján ülő kisfiára, ifj. Csorba Róbertre estükben is még kétszer rálőtt.

Etnikai konfliktus kirobbantása lett a cél
 

A vádlottak ezután taktikát váltottak, rendezett életvitelű embereket szemeltek ki célpontul, akiknek a megtámadása ellenérzéseket válthat ki a romák körében, abban bíztak, hogy a megmagyarázhatatlan támadások erőszakos cselekményekre sarkallják a cigányokat, és ez a többséget ráébreszti a helyzet súlyosságára.

A fokozott utcai rendőri jelenlét miatt ugyanakkor módszert is váltottak, bevonták a korábban szerződéses katonaként Koszovót is megjáró Cs. Istvánt, aki a következő, tiszalöki és a kislétai támadásoknál sofőrként vett részt az akciókban.

03

Kóka Jenő özvegye, Éva
(Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Tiszalökre egy 2008-as felvonulás és a romák ellendemonstrációja miatt figyeltek fel. 2009. április 22-én este 10 után K. Árpád húsz méterről szíven lőtte az éppen munkába induló Kóka Jenőt [6]. Cs. István a támadás idején a harmincöt kilométerre lévő Polgáron várakozott. A hívás pillanatában épp rendőrök igazoltatták.

Elakadás a sárban
 

Miután Cs. István a testvérpárt felvette a gépkocsiba, menekülés közben Balmazújvárosnál elakadtak a sárban. Felhívták a debreceni Perényi 1-ben, a vádlottak törzshelyén dolgozó F.-né Ny. Évát – K. Árpád szeretőjét –, hogy segítsen nekik.

Az ügyben tanúként kezelt nő saját autóján visszavitte K. Istvánt és K. Árpádot Debrecenbe, ahol a vádlottak a szórakozóhelyen újra elrejtették a fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, és a helybéliektől segítséget kérve egy traktorral kihúzták a járművet.

Tettüktől felbátorodva az ügyészség szerint a vádlottak újabb fegyvereket akartak szerezni: az interneten újra vadászfegyver-hirdetéseket böngésztek, és az eladók lakóhelyének feltérképezésébe is belekezdtek. Azt is fontolóra vették, hogy nagy tűzerejű automata fegyvereket szereznek, és ezért betörnek a hajdúhadházi laktanyába, de a tervüket végül elvetették.

Az utolsó gyilkosság
 

Kislétán nemcsak romákat, hanem a helyi polgármestert is meg akarták támadni, akiről azt olvasták, hogy gazdasági bűncselekménybe keveredett. A lakásáról fotókat készítettek, és többször bejárták a környéket, de végül úgy döntöttek, hogy egy Bocskai utcai roma család lesz a célpont.

A házat 2009. augusztus 2-án éjjel, a földeken át, gyalogosan közelítették meg. K. István és P. Zsolt behatolt az udvarra, miközben K. Árpád biztosította őket. P. Zsolt két lövést adott le az ablakra, majd szétlőtte a bejárati ajtót.

K. István az ajtónyíláson belőve tüzelt, és életveszélyesen megsebesítette a házban tartózkodó tizenhárom éves lányt. Ekkor mindketten bementek a lakásba, és néhány méterről rálőttek az ablak alatti ágyban fekvő anyára, özv. Balogh Máriára [7], aki a helyszínen meghalt. K. István a fegyverében maradt négy lőszert lőtte ki az asszonyra, társa egyetlen célzott lövést adott le. Gyalog elmenekültek, és a hajnali órákban egy közeli faluban Cs. István vette fel őket autóval.

Hamis rendszámmatrica, URH-rádió, Google Earth
 

Az ügyészség valamennyi esetben hosszan részletezi a támadások előkészületeit. A vádlottak mindig aprólékos terv alapján, hidegvérrel támadtak.

Valamennyi akcióhoz K. Árpád felesége húgának ezüstszínű Opel Astra kombiját használták. Felkészülésük alaposságára jellemző, hogy a rendszámot eleinte a helyszín közelébe érve fekete öntapadó fóliával maszkolták, később K. István (a kérés valódi okát a vádirat szerint nem sejtő) élettársa által készített, ugyanolyan színű és karosszériájú, hirdetésekből kinézett autók rendszámait feltüntető matricákat használtak.

A vádirat szerint a terepruha mellett szinte mindig kesztyűt és símaszkot húztak. Piricsére már nem vittek mobiltelefont, a tarnabodi támadás után URH-rádiókat használtak. Ezen csak a sofőrködő, és messzebb várakozó  Cs. István bevonása után változtattak, akit a nagy távolság miatt nem értek volna el URH-n: ekkortól váltott mobilkészülékeket és SIM-kártyákat használtak (végül mégis a telefonhasználat buktatta le őket). A támadások helyszíneit műholdfotók segítségével választották ki és elemezték.

04

A vád
 

A négy férfit előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablással, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják.

A vád ismertetésénél nincs külön említve a cselekmények rasszista indítéka, mert az része az aljas indokú minősítésnek.

Megválaszolatlan kérdések
 

  • A fegyverek beszerzésére irányuló rablásnál a vádirat említ egy ismeretlen tettestársat, akinek a kilétére nem sikerült fényt deríteni. Ahhoz képest, hogy milyen alapossággal sikerült feltárni a többi támadás csak a tettesek által ismerhető előkészületeit és részleteit, ez a fehér folt meglepő.
  • A lőgyakorlatoknál, a támadásoknál és a lefoglaláskor a Besenyszögön zsákmányoltnál lényegesen több lőszer fogyott el, illetve került elő. A vádiratban egyetlen szó sincs arról, hogy a vádlottak miként juthattak e lőszerekhez.
  • A vádlottak elfogása után kiderült és botrányt okozott, hogy egy kiszivárgott, nem hivatalos dokumentum szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2008 májusáig – a besenyszögi támadás utánig – megfigyelte K. Istvánt, erről a nyomozók csak utólag értesültek. Cs. Istvánról viszont az derült ki, hogy a katonai hírszerzés (KBH) informátora volt. A nemzetbiztonsági dokumentumokhoz a nyomozó hatóságoknak nincs automatikus hozzáférésük, az azonban szembetűnő, hogy a vádiratból leszűrhetően NBH-s vagy KBH-s tanú kihallgatására nem került sor, sőt említés sincs a két szervezet szerepéről a vádlottak életében. Az NBH sohasem állította, hogy a kiszivárgott dokumentum hamisítvány lenne, a KBH elismerte Cs. István beszervezését.
  • K. István élettársa hamis rendszámmatricákat készített, K. Árpád szeretője a sárból húzta ki a vádlottak kocsiját, és munkahelye (a Perényi-1 szórakozóhely), valamint hétvégi nyaralója is a fegyverek rejtekhelyéül szolgált. A vádirat szerint mindkettőjüket tanúként hallgatták ki. A vádiratból az következik, hogy a vádlottaknak az egész országot foglalkoztató támadások időpontjaival egybeeső éjszakai kimaradásai, szokatlan kéréseik és otthon nem titkolt szélsőséges nézeteik ellenére sem sejtett egyikük sem semmit.
  • A vádirat legzavaróbb adóssága az, hogy említést sem tesz az esetleges felbujtók, támogatók létéről. A nem kifejezetten jó anyagi körülmények között élő vádlottaknak valamiből folyamatosan telt az eszközök beszerzésére, a támadások előkészítésére és végrehajtására, és a lőszerellátásuk is kitűnő volt.

A.Gy. megjegyzései:

Az elkövetett gyilkosság-sorozat aljas, megvetendő és veszélyes. De! Ha egyáltalán van de ebben az esetben, akkor talán mégis meg kell fogalmazni. De: erre a gyilkosság-sorozatra soha nem került volna sor, ha a magyar rendvédelmi szervek és igazságszolgáltatás akkor és ma a feladata magaslatán állt volna. Nem állt ott, és egyre kevésbé áll ott. Nagyon jól tudjuk, hogy előzmény nélkül nincs következmény, ok nélkül okozat. Az igazságszolgáltatást senki nem veheti a kezébe, még akkor sem, ha maga az igazságszolgáltatás kiejti azt a kezéből vagy undorítóan sanda célokra használja. Ha az előzményeket megfelelő súllyal kezelte volna az igazságszolgáltatás, akkor nem harapóztak volna el úgy a dolgok, ahogyan. A helyzet túlságosan bonyolult ahhoz, hogy néhány mondatban meg lehetne válaszolni, és ugyanakkor nem tűnne úgy, mintha aljas gyilkosok pártjára állnék. De azért gondoljunk az olaszliszkai ügyre, és sok más olyan ügyre, ahol a kisebbségben lévők semmilyen emberi törvényt nem fogadtak el és nem éreztek magukra kötelezőnek. Ez a dolog egyik oldala,  a másik, hogy a rendvédelmi szervek és az igazságszolgáltatás pedig képtelen volt kellőképpen rendet teremteni, már csak azért is, mert a rendszerváltás óta folyamatosan nőtt a szakadék a kisebbségi és a többségi társadalom között. Az egymást követő kormányok beérték azzal, hogy alamizsnát nyújtanak, munka, értelmes életcél és lehetőség helyett, hagyták gettósodni a cigányságot.

És ennek rettenetes következményei lettek magára a cigányságra és az egész magyar társadalomra nézve. E következmények között nemcsak a megélhetési bűnözők iszonyatos elszaporodása játszott szerepet, hanem egyre több olyan szörnyű, cigányok által elkövetett gyilkosság borzolta a társadalom közérzetét és köznagngulatát, amely rettenetes feszültségeket indokált. (Nem akarom most felsorolni, hogy kisebbségiek kegyetlen és irgalmatlan módon mennyi embert öltek meg a többségi társadalom tagjai közül - ha már ilyen finomkodó módon fogalmazunk). Egyrészt az igazságszolgálatás nem csapott le keményen, másrészt évtizedek alatt semmit nem változott azok helyzete, akik a munkanélküliség, a nincstelenség reménytelen állapotába kerültek, s időközben felnőtt egy egész nemzedék, amely csak a segély fogalmát ismeri a munkáé helyett, és azt a "felhatalmazást", hogy a körülményei folytán joga van a maga módján kivenni a maga részét a többségi társadalom kosarából (ahol gyakran olyanok esnek áldozatul, akik maguk is olyan mélységben élnek, mint az ellenük bűnöket elkövetők).

Mindenki maga felel a saját tettéért. Ezeket az embereket felelősségre kell vonni és keményen megbüntetni. De talán azokat is felelősségre kellene vonni, akik szintén iszonyatos bűnöket követtek, követnek el, és az igazságszolgáltatás gyengének és felemásnak bizonyult. Úgy ítélkezni ezek fölött az emberek fölött, hogy közben majd az ítélkezéssel - mert megvan ez a veszély is - felbátorítják azokat, akiket okosan és szigorral fékezni kellene, nagyon súlyos további következményeket rejt magában.

Úgy ítélkezni, hogy közben az ítélet nem szól a körülményekről, a tényleges, sokszor jogos és az igazságszolgáltatás által felemásan kezelt körülményekről, nagyon-nagyon rossz üzenet lesz úgy a többségi, mint a kisebbségi társadalom irányába. Úgy ítélkezni, hogy közben nem esik szó majd az ítéletben, hogy a mai Magyarországon teljességgel tarthatatlan állapotok állnak fenn, és ez elpusztíthatja belátható időn belül az egész társadalmat, nagyon káros és szüklátókörű lesz.

Már régóta látjuk, hogy valamit tenni kellene: a káros eszmék és a káros magatartások, cselekmények hűtésére és megváltoztatására. De tesz-e a mostani kormányzat? Hogy a korábbiak inkább rontottak az egészen, mint javítottak volna, azt tudjuk.

Ezeknek az embereknek semmi nem ad felmentést, ha bebizonyosodik, hogy egyértelműen ők követték el a cselekményeket.

De nem ad azoknak sem, akik nap mint nap ilyen vagy egyéb rendbontó cselekményeket követnek el, rendőrökre támadnak, és a legkisebb konfliktus esetén - lásd pl. a Cozma ügyet -, azonnal felhatalmazottnak érzik magukat, hogy kést rántsanak és gyilkoljanak.

Talán úgy kellene ítélkezni, hogy az ítélet világossá tegye, hogy itt az egész magyar társadalommal szörnyű nagy probléma van, és ez akkor sem oldódik meg magától, ha nagyon kemény és elmarasztaló ítélet születik a jelen perben.

Rossz a magyar társadalom lelkiismerete és közérzete.

És ezt nem csupán a többségi és kisebbségi társadalom közti ellentmondások indukálják, hanem pl. a feladatának megfelelni nem tudó rendvédelem és igazságszolgáltatás. Többet mondok: a feladatának megfelelni képtelen magyar országgyűlés, amely kétharmados felhatalmás birtokában százszázalékban felhatalmazottnak érzi magát bármilyen törvény meghozatalára, nem ismerve korlátokat, nem tekintve azt, hogy minden kormány érvényessége csak négy évre szól, és az élet, a választói akaratnak és hangulatváltozásnak megfelelően megy tovább, mármint abban az esetben, ha a kétharmados fülkeforradalommal és annak alávetett alkotmányozással nem teszik ezt örökre lehetetlenné, Európa zugába taszítva, űzve a magyarságot, merő jóindulatból, pontosabban fogalmazva: hatalomvágyból.

Most talán majd buzog a bíróság, az a magyar bíróság, amely az elmúlt években és évtizedekben az ítéleteivel - lásd pl. a Kaizer ügyet, lásd pl. a Postabank ügyet, lásd pl. a Kulcsár ügyet és sorolhatnám az ügyeket a végtelenségig - hibát hibára halmozott. Talán olyan ítéletnek kellene születnie, amely nem lesz egyben ítélet az ítéletet meghozó magyar bíróságok munkája felett is.

Reménykedjünk, más már úgysem maradt.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr412770519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2011.03.25. 13:44:49

A megválaszolatlan kérdések margójára

...
"...nem hangoztatott szélsőséges nézeteket - így jellemzik a romagyilkosságok fő gyanúsítottját, a 42 éves K. Árpádot régi ismerősei, akik meghökkenve fogadták a letartóztatás hírét. A korábban aktívan zenélő hangtechnikus másfél évig egy izraeli kibucban élt, egy csendes Debrecen melletti faluban lakott párjával és újszülött gyermekével...nem adta jelét annak sem, hogy szélsőséges nézetei lennének, sőt, a Replika koncertjein többször is egy "Destroy Racism" (Pusztítsd a rasszizmust) feliratú pólóban lépett fel...egy időre abbahagyta a zenélést, és elköltözött Izraelbe, ahol egy kibucban dolgozott...Ismerősei nem tudnak arról, hogy K. Árpádnak lett volna más kereső foglalkozása is a szórakozóhelyi munkákon kívül. Szerintük visszafogott életet élt, sokáig albérletben lakott, jogosítványt pedig már érett felnőttként szerzett...kiderült, a támadássorozat egyik gyanúsítottja, Cs. István szoros kapcsolatot ápolt a katonai titkosszolgálattal, és...van egy olyan rendőri jelentés is, amely szerint a tiszalöki merénylet éjjelén Cs. Istvánt Polgáron igazoltatta egy rendőr, és érdekes dolgokat talált az autójában...amely szerint a támadás éjjelén a társaira Polgáron várakozó Cs. Istvánt igazoltatta egy járőr, akinek az ügyeletvezetője éjjel fél tizenegy előtt elmondta, hogy Tiszalökön megöltek egy cigány férfit, és emiatt tartson fokozott ellenőrzést a főúton. A zászlós így is tett. A város főútjától, a Rákóczi úttól nem messze, egy kapubejáratban várakozott Cs. István, K. Árpád felesége húgának Opel Astrájával. A járőr 23 óra 40 perckor igazoltatta a férfit. „Nevezett személy elmondta, Debrecenből azért jött Polgárra, hogy az interneten keresztül megismert hölggyel találkozzon, aki eddig nem jött el. Továbbá elmondta, hogy katona volt, az idén februárban szerelt le, a gépkocsi a barátnőjéé, aki jelenleg nem tartózkodik Magyarországon” – írta jelentésében a zászlós, aki tehát nem fogott gyanút. Miért is kellett volna? Végül is az teljesen normális, ha valaki a külföldön lévő barátnőjét csalja egy másik lánnyal, akit a neten ismert meg, de még éjjel fél tizenkettőkor sem jön el a randira. És mellékesen elmondja még, hogy katona volt.

„A jármű utas- és csomagterének átvizsgálásakor az első ajtóban egy üveg bontatlan Bomba energiaitalt találtam, a jobb első ajtóban egy ún. CB kézirádiót. A vezető ülése mögött volt egy fekete színű, nagyjából 30×120 cm-es gyöngyvászon tok, amely üres volt, elmondása szerint gitártok, csak benne maradt az autóban. A csomagtérben találtam még távcsövet, amelyről azt nyilatkozta, hogy horgászathoz kell.”

Nos, a kocsiban épphogy hulla meg fegyver nem volt, de tudni kell: az üres gitártokban tartották a többiek a puskákat, pont úgy, mint a filmekben. A zászlós a jelentését azzal zárta, hogy „jelentésem további intézkedés céljából teszem meg”" (...)

[ www.origo.hu/itthon/20090825-romagyilkossagok-k-arpad-gyanusitott-portreja.html | www.magyarhirlap.hu/belfold/erthetetlen_rendori_keslekedes.html ]

***

Kedves György!

Az én véleményem a fentebbi hivatkozásokkal alapozódott meg.

Leírom a véleményem és -újfent- csatolom ehhez Répás József, kiskunlacházi polgármester gondolatait is.

Tehát a véleményem, kristálytisztán: a romák elleni támadásokat, a rasszista, pusztán származás, kinézet (áldozatuk lehetett volna akár egy irániak is, vagy adott esetben Horák Nórák, Bicskei Alexandrák, Görög Ziták, stb., hogy most délszaki kinézetű, de nem cigány kultúrkörhöz tartozó, akár roma embereket soroljak) alapján elkövetett gyilkosságokat hidegvérű profik követték el. Jellemzően ártatlan embereket öltek meg, olyanokat, akikkel semmi problémája nem volt senkinek. Talán ügyeltek is erre!!!
Nem bűnözőket, férgeket küldtek vissza a pokolba, hanem kisfiúkat, kislányokat, dolgos embereket, nőket. Köztük egy olyan férfival, aki maga nem volt roma, viszont roma felesége volt.
A főszervező, zenész, hangtechnikus korábban liberális, rasszizmus ellenes nézeteket vallott, majd a gyilkosságsorozat előtt Izraelbe költözött, másfél évet töltött ott, a megszállt palesztin területeken, egy katonailag (és feltehetőleg titkosszolgálatilag is...) jól átövezett kibucban. Később visszatért és a merényletek szervezésébe kezdett. A magyar titkosszolgálatok egészen eddig megfigyelés alatt tartották, majd rejtélyes okból, éppen akkor amikor tudomásukra jutott a fegyverek beszerzésének szándéka. Azóta nyilvánosságra jutott, hogy fegyverhasználatban jártas, katonai és titkosszolgálati múlttal egyaránt jellemezhető az elkövetői brigád. A fenti hivatkozásokból az is kiderül, hogy egy járőr, feltehetőleg az ominózus autóval történő elakadásuk napján egyiküket igazoltatta Polgár határában. Nem tartóztatta le, de gyanúsnak találta és éppen a romák ellen elkövetett, rasszista gyilkosságok kapcsán gyanúsnak találta, jelentést is tett az esetről és jelentését: "további intézkedés céljából" tette meg. Természetesen semmi nem történt. Nem vizsgálta ki a hatóság. Pedig az FBI segítségét kikérő nyomozóknak úgy hiányzott bármilyen támpont, információ, mint egy falatka kenyér!!!
És nem! Szépen elmismásolták a dolgot. És mindez kiderült, hivatalosa nem cáfolt. A vádirat is hiányos, ezek szerint. Miért?
Kérdem én: miért?
Hogyan?
A válasz és a körülmények egy irányba mutatnak. Véleményem szerint politikai hátterű felbujtók, titkosszolgálati támogatás magyarázza meg ezen rejtélyeket. Nem lehet biztos benne, de lehet, hogy Tel Avivból a Moszad üzente, vagy éppen utasította helyi kirendeltségét (tudva levő, hogy az izraeli és az amerikai titkosszolgálatok, pl. a MOSZAD és a CIA kvázi testvérként működnek együtt, miért volna kivétel éppen a magyarországi szervezet? - nyilvánvalóan nem kivétel) az együttműködésre.
Lehetséges, hogy a T. Olvasók paranoiásnak, esetleg hisztérikusnak, vagy éppen elmebetegnek tartanak ezen fentebbi sorok, általam vélt összefüggések feltárása miatt. A magyarázat ahhoz hasonló, mint ahogyan a Horák Nóra-ügy nyomozati tevékenységének ordító hiányosságait, ellentmondásait is világosabbá teszik. EZEKBEN AZ ÜGYEKBEN SEMMI SEM VÉLETLEN!
A Horák Nóra ügyben 12 szuperhekus, 100 milliós költség, fél év és 50 méter (számtalan kétely, ellentmondás, gyanús körülmény - és ezt úgy mondom, hogy az ügyben bennfentesekkel beszélgettem, akik szintén tele vannak kételyekkel...)... A roma-gyilkosságok kapcsán még nagyobb költség, -érthető- felhajtás, FBI, és akkor már elnézést, basznak egy olyan rendőri jelentéssel foglalkozni, amely azon éjszakáról számol be, amikor az egyik gyilkosságot elkövették és a környéken egy gyanús, katonai múlttal rendelkező klienset észlelt a járőr. Ezt követően még több gyilkosságot is elkövettek.

Ugyan már!

Az én véleményem ugyanaz, mint Répás Józsefé.

www.youtube.com/watch?v=7C_OWWi8Bgg | www.youtube.com/watch?v=vKGoveVSn4Q

Ezek a gyilkosságok politikai érdekeket szolgáltak és a liberális, kozmopolita média ebből táplálkozik. Ezen gyilkosságok kapcsán még Amerikába is eljutottak a hírek, még Obama is szólt ezekről (természetesen az ártatlan magyarok ellen elkövetett brutális bűncselekmények híre sokszor még a szomszéd településekig sem juthat el...)
Ezeket a szélsőséges bűncselekményeket most és mindenkor igyekeznek majd összemosni más politikai szervezetek törekvéseivel.

www.origo.hu/nagyvilag/20090301-a-ciganyellenes-tamadasokrol-ir-a-sunday-times.html

Ezeknek a gyilkosságoknak a célja a szokásos volt: zűrzavarkeltés.
Mert zavarosban könnyű a halászat...

FairyFeller 2011.03.29. 15:49:34

Életfogytiglanra ítélhetik a lungo dromos kaszabolós gyilkost

...
"Bűnösnek vallotta magát a kedden kezdődött tárgyalássorozatán a salgótarjáni a machetés gyilkosként elhíresült Fekete László. A férfi 2009. decemberében brutális kegyetlenséggel kaszabolt szét egy párt egy félméteres pengehosszúságú bozótvágókéssel a vásárlók szeme láttára egy salgótarjáni üzletben. A különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett gyilkosságot ismertető ügyész, Sziliné dr. Séber Anita részletesen ismertette a gyilkosságot, amit az üzlet kamerája is rögzített. Az igazságügyi elmeorvosi szakértő jelentése szerint a 29 éves férfi bár súlyosan személyiségzavaros, a tettét ép elmeállapotban követte el. Fekete László zokogva tett vallomásában elmondta: azért ölt, mert szerette a lányt, a tettét súlyosan megbánta és áldozatai szüleinek a megbocsátását kérte. A vádirat szerint Fekete a gyilkosság reggelén kifigyelte, hogy volt barátnője és annak új barátja reggel együtt mentek dolgozni egy belvárosi üzletbe. Ezután egy salgótarjáni boltban vásárolt egy 49 centiméter pengehosszúságű, 5-7 centiméter pengeszélességű bozótvágókést.

Kaszabolt

Este a Pécskő úti élelmiszerboltnál látta meg a párt. Dulakodás kezdődött, a sértettek a bolt felé mentek, Fekete pedig az autójához, ahol magához vette a machetét, majd a sértettek után szaladt. Előbb a férfira sújtott le többször, levágta jobb kézfejét, majd a nő fejére vágott, többször is, azután is, hogy az áldozat elesett. Ezután a boltba menekülő Koleszár Krisztián után ment, kétszer lesújtott a felsőtestére, majd a földre zuhanó áldozata fejére, hétszer. A gyilkosság után kiment a boltból, elsétált a haldokló Kotrozcó Kitti mellett és autójával elmenekült. A rendőrök még aznap elfogták. ítélet májusra várható. A védőügyvéd, Czudar Sándor szerint a bizonyítékok is azt mutatják, hogy az eset egyértelmű, már csak az a kérdés, hogy Fekete László ténylegesen letöltendő életfogytiglant kap-e."
... - Index nyomán

[ index.hu/bulvar/2011/03/29/bunosnek_a_bozotvagos_gyilkos/ ]

FairyFeller 2011.04.01. 18:41:10

Elrabolták, megerőszakolták, prostitúcióra kényszerítették a 17 éves lányt

...
"Prostitúcióra kényszerített, heteken át bezárva tartott, és többször meg is erőszakolt egy fiatal lányt egy 27 éves férfi Nyíregyházán - közölte a rendőrség. A nyomozás adatai szerint a férfi meztelen képeket is készített a fiatalról, amelyeket egy örömlányokat hirdető internetes oldalon használt - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A százados hozzátette: a 17 éves, intézetben nevelkedő, de szinte állandóan szökésben lévő lány - vallomása alapján - pénztelensége miatt először önként vállalkozott prostitúcióra, amit később hiába próbált abbahagyni. Futtatója kezdetben kedvesnek tűnt, de végül minden bevételét elvette, ha pedig nem úgy dolgozott, hogy az a férfinek tetszett, életveszélyesen megfenyegette. A lány egy idő után elmenekült futtatója bérelt lakásából, és másutt, saját maga próbált prostitúciós tevékenységből megélni. A férfi februárban azonban rátalált, egy ügyfélként jelentkező barátjával kereste fel, kést tartottak a nyakához, és erőszakkal magukkal vitték. A szóvivő tájékoztatása szerint a 27 éves gyanúsított nem elégedett meg a kitartója által naponta megkeresett több tízezer forinttal, többször meglopta az éppen a lánnyal lévő kuncsaftokat, emiatt külön eljárás folyik ellene. A lánynak március 25-én sikerült megszöknie fogva tartójától, aki többször meg is erőszakolta. A férfit a rendőrség személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, üzletszerű kéjelgés elősegítése, kitartottság, illetve tiltott pornográf felvétellel visszaélés megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését. Társa szabadlábon védekezhet."
...

[ www.fn.hu/baleset_bunugy/20110401/fiatalkorut_kenyszeritett_prostituciora/ ]

***

Ma este tervezem megírni a Horák Nóra ügyről az utolsó lényegi kommentemet, összefoglalómat a meglátásaimról, a véleményemről.
Gátlástalan bűnözők nőket, fiatalkorú lányokat rabolnak el, bántalmazzák, megerőszakolják őket, rabszolgaként kereskednek velük, míg sok esetben külföldre hurcolják áldozataikat. Különösen hajlamosak kihasználni a kiszolgáltatott helyzetben lévőket, az állami gondozású gyermekeket, vagy a szenvedélybetegeket például. Ilyenek hát a legaljasabbak.
Néhány hete ha nem is Nyíregyházán, hanem Salgótarjánban jártam. A város egyik főutcája a Pécskő utca, ez a médiaceleb, "Győzike" lakhelye is. Autónkkal nem messze parkoltunk le attól a CBA-tól, amely előtt a Lungo Drom egykori képviselőjelöltje, Fekete László másfél évvel ezelőtt barbár módon lekaszabolta Kotroczó Kittit, majd a boltba segítségért menekülő Koleszár Krisztiánt. Kitti 24, Krisztián 34 évesek voltak. Jártunk a roma részeken is, a kiterjedésében szerteágazó városban. Fényes nappal, negyedmagammal egy kirándulás kiindulópontjaként választottuk ezt a vidéket, és később Salgó várát is meglátogattuk (itt bújt el, majd kísérelt meg öngyilkosságot Fekete László, de a kommandósok telefonon lebeszélték róla...). Az ember bemegy a romák közé, és nem nézi őket cigánynak, nem nézi őket kritikus szemmel, nem tekint rájuk úgy, mint érinthetetlenekre (~atsziganosz). Ez az, amit egy magyar ember megtehet, sőt meg kell tennie annak ellenében, ha elvárásokat támaszt a romák irányába. Köztük jártunk, volt hogy az utcán álló, beszélgető fiúk és lányok között, vagy közvetlen közelében haladtunk el. Nem látták úgy, nem gondolhatták azt, hogy "kikerüljük", elkerüljük, kinézzük őket. És semmi probléma nem volt. Köztük jó arcú fiúkat, szép lányokat is láttunk. Ezen a társaságommal való egyéni túránk során igyekeztem minét több részletet megfigyelni. Láttunk egy kezdetben konfliktus gyanús esetet, ahol egy fiatal roma lány sértődötten, könnyekkel küzdve és hangosan szóvá tette egy roma fiúnak, hogy az megszorította a kezét, durván bánt vele. A fiú követni kezdte a lányt és láthatóan bocsánatot kért tőle, majd megszűnni látszott a feszültség. A városból kifelé, az észak-keleti peremterületeken szegény romák élnek. A város meglehetősen tagolt és szórványos szerkezetű. Kifelé egyre ritkásabban lakott, de hosszú útvonal. Közben bicikliző gyermekek előztek meg minket, vagy olykor szembe jöttek velünk, például egy-egy lány. Tekintetük jellemzően szépnek, intelligensnek tűnt. Ezeken a részeken aztán sok helyen láttunk romos házakat, szeméthegyeket, illegális szemétlerakókat. Majd beérkeztünk az erdőbe és csak este érkeztünk vissza a városba. A buszon egy roma úr, megszólított, érdeklődő volt irányunkba. Egyszerűen csak kíváncsi volt, beszélgetni akart, de egyáltalán nem volt tolakodó. A buszra az indulás előtt még hátul lógott fel, amíg mi jegyet vettünk. Megmaradt bennem egy momentum. Kérdezte honnan valósi vagyok. Mikor megmondtam, hol születtem, azt mondta: szóval onnan "származol". Olyan "származás" vagy. Magáról azt állította (ő hozta szóba), hogy afgán származású. Szerintem roma volt. De szégyellte, a sok rossz kontextus miatt. Egy figyelmes, rendes ember volt.
Amit Asperján úr, Ön írt anno, csakis alátámasztani tudom a tapasztalataim alapján és azt hiszem az összes tapasztalatok is erre utalnak, a romák legnagyobb részével nem volna eredendően probléma.
A romák nagy része nem érdemelné meg, hogy cigányként tekintsenek rájuk, hogy cigányokként bánjanak velük és hogy cigányoknak nevezzék őket. A romák már réges-régen kérik, hogy ne használják rájuk (kollektíve) a cigány szót.
A cigányellenesek véleménye (amelyre bizonyosan megvan a maguk oka) az, hogy kb. 30% a "rendes", tisztességes roma (de leginkább a cigányok szót használják rájuk), míg a 70%-uk bűnöző.
Nem hiszem. Nem élek Borsod-megyében, de nem hiszem. Én fordítva látom, ahogyan Ön, Asperján úr megfogalmazta.
A roma társadalom egy szelete, egy rétege az, amelyik minden feszültség forrása. Én ezt a réteget a romák maximum 15-20%-ban határoznám meg, de ehhez már a magyar származású deviánsokat is bele érteném. Számszerűsítve ez kb. 200 ezer fő, ma Magyarországon, hangsúlyozom, a magyar deviánsokkal együtt.
A romák nagy része nem cigány, csakúgy, mint ahogy a magyarok nagy rész sem az. A világ minden táján élnek cigányok és nem véletlenül nevezik őket ilyen elmarasztalóan, legyenek bármilyen származásúak. A rendes emberek élhetnek továbbra is jó viszonyban, míg a deviánsokat el kell marasztalni.
Ezért sem volt értelme annak, hogy polgárháborút idézzenek elő Magyarországon, magyarok és romák között. A magyaroknak, a románoknak és a romáknak (és úgy általában Kelet-Európának)is közösek volnának az érdekeik. Véleményem szerint bizonyos politika feletti kontrollal bíró társaságok ennek a felismerését próbálják megakadályozni, minden eszközzel...

FairyFeller 2011.04.02. 15:22:40

Késsel támadtak a jobbikos vezetőre - a hatóságok "különös magatartást" tanúsítanak

...
"Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnöke közleményében arról tájékoztatott, hogy a nemzeti párt izsófalvai elnökét, Gyöngyösi Róbertet...több ízben halálosan megfenyegették, mert társaival kiállt saját vagyona megóvásáért és többször tetten is értek tolvajokat. A helyi jobbikosok bátorságának köszönhetően nem történt csak meg a tragédia. A férfit feltartóztatták és róla fényképeket készítettek aki még menekülés közben is azt ordibálta: "ha meglátunk Ormosbányán, vagy Izsófalván elvágjuk a torkodat... "...mivel a kiérkező rendőrök még csak el sem kérték a támadóról készült képeket, ezúton küldjük meg azokat a tisztelt sajtónak. Amennyiben Izsófalván a rendőri intézkedés hiányában bármelyik jobbikos harcostársunknak bántódása esik, azért a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pintér Sándort és Orbán Viktort fogja személyes felelősnek tartani – húzta alá...eltételezhetően...kábelt, aluminiumot, vezetéketet és színesfémet hordanak el napok óta az Izsófalva határában lévő régi mezőgazdasági telephelyről. A jobbikosok és a helyiek is értesítették a rendőrséget, ám azok nem tettek semmit. A mai napon 11 óra magasságában egy jobbikos társával, a mellette lévő otthonából látta, hogy ismét mozgás van a telephelyen...kérdőre vonták és felhívták a figyelmét, hogy egy magán területen tartózkodik. Ő azt válaszolta, hogy nincs kerítés, vagy figyelmetzető tábla és amúgy is csak gombászik. Végül abban maradtak, hogy távozik. A jobbikosok már induló félben voltak amikor...kést rántott és megfenyegette Gyöngyösi Róbertet" (...)

[ www.barikad.hu/jobbikos_vezet%C5%91t_akartak_gyilkolni_cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C5%91k-20110401 ]

---

Rettegett bűnbandák szabadlábra helyezése ellen tüntetnek az abonyiak - magyarok és romák egyaránt

...
"Békés demonstrációt szerveznek és petíciót írnak az abonyiak, hogy tiltakozzanak egy helyiek életét megkeserítő bűnbanda tagjainak szabadlábra helyezése ellen. A demonstrációt már bejelentették, a petíciót, melyet már eddig is több százan írtak alá, kedd délelőtt 11 órakor adják át. A néma tüntetés Cegléden lesz a Kossuth téren. A miabonyunk.hu internetes oldalon az áll, hogy a településen egy sorozatbetöréssel gyanúsított bűnbanda tartja rettegésben a lakókat. A rendőrök négy embert vettek őrizetbe, de a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a ceglédi ügyészség nem tartotta indokoltnak. A rendőrök 14 helyen tartottak házkutatást, így megtalálták azokat a speciális szögeket is, melyekkel a betörők az őket üldöző rendőrök autóinak kerekeit is megrongálták. A bűnözőktől számtalan értéktárgyat foglaltak le, ezeket az abonyi rendőrőrs garázsában tették közszemlére, sokan meg is találták itt korábban ellopott értékeiket...A miabonyunk.hu információi szerint a békés demonstráción romák is tiltakozni fognak a bűnözők szabadon bocsátása ellen. Czira Szabolcs, a körzet fideszes országgyűlési képviselője szintén megérti a lakosság felháborodását és elmondta, hogy egyet ért azzal, hogy tiltakozni kell a bűnbanda szabadlábra helyezése ellen. Ennek érdekében a Legfelsőbb Ügyészhez fordul kérdéseivel és beadványával" (...)

[ hirszerzo.hu/belfold/20110401_demonstracio_abonyon ]

---

Megint idős asszonyt vertek össze

...
"Csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárásban elfogtak és őrizetbe vettek két fiatalkorú, 17, illetve 18 éves férfit. A rendőrség azzal gyanúsítja őket, hogy csütörtök hajnalban az ajtót befeszítve betörtek a sértett asszony házába, majd előbb bántalmazták, később pedig a kezén lévő arany ékszereit elvették tőle. Az okozott kár 70 ezer forint." (...)

[ magyarnemzet.hu/portal/775105 ]

---

Bűnözők paradicsoma: börtönbe zárnák a dolgukat jól végző rendőröket (korábban már szó esett az ügy előzményeiről - Asperján úr "33 milliárdot vontak el a belügytől - rohamosan javul a közbiztonság" c. bejegyzésében)

...
"Börtönbüntetést kért az ügyészség a Tamási Rendőrkapitányság két rendőre ellen, akik tavaly októberben egy igazoltatás során gumibotot használtak – hangzott el a tamási kistérség csütörtöki közbiztonsági egyeztető fórumán. Dr. Bognár Szilveszter tamási rendőrkapitány közölte: mind Tamási, mind a megye rendőri vezetése szakszerűnek és jogszerűnek ítélte a rendőri intézkedését. Hozzátette: bíznak a bíróság korrekt ítéletében. A fórumon több polgármester is kiállt a megvádolt rendőrök mellett. Úgy vélték, igen rossz üzenete lenne annak, ha elmarasztalnák a munkájukat végző rendőröket, hiszen ez úgymond langyos, nem kockáztató rendőri munkavégzéshez vezetne. Volt faluvezető, aki anyagi segítséget is felajánlott, hogy a legjobb ügyvéd védhesse a két rendőrt, és akár demonstrációt is szervezne mellettük."
...

[ www.teol.hu/tolna/kek-hirek-bulvar/forumon-alltak-a-ki-a-megvadolt-rendorok-mellett-a-polgarmesterek-368703 ]

---

Szabadlábra kerültek a laki pokol-jungendek

...
"Lak — Hiába tapad vér a kezükhöz, szabadon kószálhatnak Ica néni (†81) gyilkosai. A faluban lakók máig nem felejtették el, hogyan végeztek az idős asszonnyal, most mégis azt látják, hogy a négy kiskorú kedvére lődörög Lakon. Mint megírtuk, L. Márió (12), L. Richárd (13), S. Tibor (13) és L. József (14) kezdetben csak szórakozott azzal, hogy a faluban lévő házak villanyóráit lekapcsolták, ám amikor az asszony lebuktatta őket, halálra verték. Mivel kiskorúak, így a rendőrség megszüntette a nyomozást.
– Úgy tudom, javítóintézetbe kerülnek majd, de egyelőre itt járnak-kelnek a faluban – mondta egy helybéli, akinek leesett az álla, amikor meglátta a négy gyilkost."
...

[ www.kepessport.hu/blikk_aktualis/szabadlabon-a-gyilkos-tinik-2048213/ ]

---

Földre lökték, megrugdosták, ugráltak Erzsi nénin a tiszalúci fenevadak

...
"Tiszalúc, 2011 március 27. Erzsike nénihez - nevezzük így - bement három cigány „gyerek” - kettő 11 éves, egy 14 elmúlt. Ezzel nem lett volna baj, de nem elégedtek meg a jó szóval, - követelőztek. Pénzt akartak. Nekik az kell! Erzsike néni akaratos magyar asszony lévén nem adta, ami az övé. Szerencsétlenségére. A három kölyök úgy döntött, megszerzik, ami nekik kell. A nénit megtámadták, leverték a földre, megrugdosták, ugráltak a hasán, mellkasán. Miután „kiélvezkedték” magukat, összeszedték, ami érdekelte őket. Pénzt, - 7,500 Ft-ot... - szerszámokat, (dolgozni akartak?) gyűrűket és még néhány „apróságot”. Aztán - dolgukat végezvén - távoztak a zsákmánnyal, Erzsike nénit otthagyván a földön eszméletlenül. Jó maguk elköltötték a pénzt: vettek „csipszet”, meg „kólát” meg „táblacsokit”. A szerszámokat meg betették a „műhelybe”. Legyen mivel „dolgozni”...Erzsike nénit megtalálták jó szándékú emberek, kórházba került - nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel. A „gyerekek” is elkerültek a megérdemelt helyükre - de csak egy. A 14 éves Ricsike előzetesbe, a két 11 éves - Szilveszterke, Márkóka - a gyermekvédelem amúgy is nehéz szagú légkörét keseríti. Mellesleg Márkóka már függetlenítette magát, megszökött. Ez - ma - Magyarország? Ez - ma - Magyarország. Borsod Abaúj Zemplén megye - Lak, Hejőszalonta, Tiszalúc. Durván egy hónap aktualitásai… és ami még kimarad, mert nem jut el hozzánk sem."
...

[ kuruc.info/r/35/76900/ ]

Sodan 2011.08.23. 16:39:47

@FairyFeller: Honák Nóri meggyilkolását nem roma követte el,hanem két utcával arrébb lakó nagy többségi.A Cigányok elleni hadjárat 85% hamis koholmány,hiteltelen hírforrás.Ezt a rendőrségi belbiztonsági hírekből mindenki megtudhatja.

FairyFeller 2011.08.24. 15:16:53

@Sodan:

"Nóri meggyilkolását nem roma követte el,hanem két utcával arrébb lakó nagy többségi"

Úgy vélem, ezt ilyen bizonyossággal kijelenteni a hatósági tájékoztatásokból nem lehet. Habár ezen a blogon már többször is fel lettek sorolva a sohasem tisztázott kérdések és az azokból következő kételyek, immár rutin szerűen újra felidézhetek.

A hatósági tájékoztatás szerint 2008. november 23-án hajnalban egy -többször is hangsúlyozottan nem roma- P. József nevű helybeli fűtésszerelő, aki a kislány holttestének fellelési helyétől mintegy 80 méterre lakott, útját állta, megtámadta, bántalmazta, megerőszakolta, megfojtotta, kirabolta, majd egy rőzserakás tövében, avarral besodorva hagyta a kamaszlány lemeztelenített holttestét. Napközben senki nem talált rá Nóra holttestére (pedig az a kiserdő valójában kb. 30-40 méter keresztben), csupán sötétedés után [ első különös momentum - elképzelhető, hogy napközben még nem volt ott ] , az édesapja elemlámpával lett figyelmes Nóra piros pulóverére, ott -az említett kiserdőben-, ahol előzőleg már többször is elhaladtak a helyi polgárőrökkel a lányt keresők. A kiérkező helyszínelők "rengeteg nyomot" (Papp Péter, a PMRFK bűnügyi igazgatója) rögzítettek, többek közt: DNS-nyomokat, vöröses szőrszálat, cigarettacsikkeket, a lábnyomokból következtetni tudtak az elkövető testsúlyára, az elkövetés módjából pedig a gyilkos személyiségére. Nyomkereső kutyát is vittek, ami azonban csak rövid távolságra, a holttesttől úgy 30 méterre vezette a nyomozókat, megállt a kiserdő szélénél, az aszfalt úttesten [ második különös momentum - elképzelhető, hogy autóval szállították ], holott -már amennyiben megállják helyüket a hatóság állításai- csupán 40 méterrel kellett volna tovább haladniuk a több mint (!) fél évvel később letartóztatott gyanúsított lakásáig. De fogjuk ezt a két különös dolgot a véletlenre. Haladjunk tovább a nyomozás történetében. A nyomozóknak már másnap olyan kép állhatott rendelkezésre az elkövető(k)-ről [ tudni illik hónapokig több DNS-nyom rögzítésére, több elkövetőre utaltak - de fogjuk fel ezt egyszerűen kommunikációs hibának, vagy szándékos dezinformációnak, rendőrségi eszköznek a nyomozás érdekében ], hogy -amennyiben többen voltak- kellett lennie köztük egy nagyjából 90-110 kg testsúlyú, nagy valószínűség szerint világos bőrű, szőkés-vöröses hajszínű férfinak is, akiről elképzelhető, hogy erős dohányos, esetleg lecsúszott életű, esetleg alkoholista, esetleg kábítószeres, esetleg zárkózott embertípus. Idő közben futótűzként terjedt a rémtett híre, Répás József, azóta újraválasztott polgármester demonstrációt szervezett az erőszak ellen: "ELÉG VOLT!" címszóval, riportok készültek, nagyon sokan felfigyeltek az ügyre, még az országhatárokon is túlmenő publicitást kapott. Rövidesen a lakosság gyanúja alapján legalább 3 embert letartóztattak, róluk nem lehet biztosat tudni, egyesek szerint cigányok voltak. A kiskunlacháziak azt is tudják, hogy a gyanúsnak tartott, népes, úgy 150 fős Sztojka család köreiből többen is néhány napon belül (még a demonstráció előtt) elhagyták a települést. A letartóztatott 3 személyt csuklyában kivitték a rendőrségileg újra lezárt kiserdő területére és "méterről-méterre" vezették őket. Ennek is sok lacházi volt szemtanúja. Hogy mi lett a sorsuk, nem tudni. Egyesek szerint ők voltak azok, akiket a Sztojka családból gyanúsítottak, majd később kiengedtek, mert nem őket tartották az elkövetőknek [ harmadik különös mementum: miért volt akkor szükség arra, hogy a rendőrség újra kiszálljon Kiskunlacházán, egy költséges és látványos nyomozati akció keretében...? Miért nem vártak még ezzel a DNS-minták ellenőrzéséig? Ugyanis akkor nem lett volna szükség az egészre, ha nem ők a tettesek. ].
A nyomozók beszámolója szerint elkezdték felderíteni a lehetséges elkövetői kört, további információkat gyűjtöttek (nem volt elég a "rengeteg nyom"), beszéltek Nóra ismerőseivel, azokkal, akik akkor éjjel utoljára látták, stb.
Újabb különös momentum [ ha jól számolom, akkor már a negyedik, vagy ötödik ], hogy vajon miért nem jutott eszükbe az, a környéken a gyilkossági helyszínelés és a későbbi nyomelemzés során (pl. manapság, pontosabban néhány éve már a származás is megállapítható DNS-ből) begyűjtött adatokból kiindulva egy vöröses hajszínű, dohányzó, környékbeli férfit keressenek. Állítólag P. Józsefhez csak a harmadik körben jutottak el, előzőleg már több szomszédjától is vettek DNS-mintát. Hogy tőle miért nem, a nyomozók magyarázkodása az volt: sosem volt otthon... Nem lett volna egyszerű megkérdezni például: "Ki lakik itt a szomszédban, aki sosincs itthon?; Hogy néz ki?; Dohányzik-e; stb.?". Megint csak a nyomozók nyilatkozták azt, hogy: "Amikor -hónapokkal a gyilkosság után, DNS-mintaadás kérése kapcsán- meglátták P. Józsefet, hogy szőkés-vöröses hajú, majdnem lefordultak a székről". Hát nem különös ez: "majdnem lefordultak a székről" a csodálkozástól, hogy -az állítólag nekik már az elejétől fogva meglévő-szőrszél alapján, amelynek DNS-éről később szintén azt nyilatkozták, hogy egyezett P. Józsefével. Ez úgy hangzik, mintha egész végig ilyen kinézetre gyanakodtak volna, mégsem keresték, hanem csupán véletlenül találkoztak össze vele a nyomozók. Ellentmondásos, hogy Niedermüller Zsolt, az ügyön tizenketted magával dolgozók közül a főnyomozó azt nyilatkozta: "Attól, hogy szőkés-vöröses a szőrszál, még lehetett roma az elkövető". Igen. Valóban. Kb. 10% eséllyel. 90% eséllyel pedig nem lehetett volna az, azaz ha valóban megfelelnek a rendőrség állításai és valóban szőkés-vöröses szőrszál lehetett az egyik kiindulási alap az egyén "rengeteg nyom" mellett, akkor valószínűsíteniük kellett volna az elkövető kinézetét. További ellentmondás, hogy Papp Péter később úgy hárította el a felelősséget a lassú és költséges nyomozás iránti kritikától, hogy: "a lakosság félrevezette a nyomozókat, Józsefről senki nem beszélt, mindenki a romákhoz irányította őket".
Elég átlátszó igaztalanság ez, hiszen mint ahogy leírtam, kb. 90%-os valószínűséget lehetett annak -megint csak megjegyzem: ha tényleg igazak a hatósági állítások a szőkés-vöröses szőrszálról-, hogy nem romát kell keresniük, akiről sok minden mást is tudniuk kellett volna a "rengeteg nyom" alapján. A nyomozóhatóságnak ugyanakkor feltételeznie kellett volna -főként a demonstráció után-, hogy a lakosság nagy része eleve a cigányokról feltételezi az ilyen bűncselekmények elkövetését, vagyis őket tartja gyanúsnak. Ha ez sem elég, akkor meg tudta volna vizsgálni a nyomozás több hónapja alatt a megtalált DNS-eket, származáskutatás szerint, így kizárhatták volna, hogy roma az elkövető. Nem tették, sőt arra hivatkoztak, hogy ők is romát kerestek, ahogy az jól látható, igen ellentmondásos módon. Csapi Balázs, egy ügyben egy másik nyomozó, még addig is elment a kritikák elöli hárításban, hogy: "alig volt nyom". Tehát nyíltan ellentmondott Papp Péter előzetes állításának. De ha ez utóbbit megint csak egy szerencsétlen kommunikációs hibának tudjuk be, akkor is ott van még a DNS-kkel és a szőrszállal való karakteres ellentmondás.
Azonban még koránt sincs vége az ügy különös vonatkozásainak. Rengeteg DNS-vizsgálatot folytattak le rengeteg mintaadó beleegyezésével (P. József tehát csak utolsó körben került számításba). Az önkormányzat előzőleg 1 millió, a rendőrség pedig később 10 millió, így összesen 11 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek. P. József állítólag úgy került számításba [ különös momentumnak tartom tehát, hogy nem a kinézete, a káros szenvedélyei, zárkózott jelleme, vagy igen csak (!) közeli lakhelye miatt... ], hogy akkor éjjel haveri társaságával egy a dunavarsányi Mexicana diszkóban való szórakozást követően, viszont nem sokkal az előtt érkezett vissza, 23-án vasárnap hajnalban Kiskunlacházára, mielőtt Nóra elindult a -Józsefhez hasonlóan, szintén- Dobó utcában lakó unokatestvéréhez, T. Alexandrához lepihenni. Megint csak különös, hogy azon haverjai, akik akkor éjjel vele voltak, a bíróságon például olyanokat tanúsítottak, hogy: "A kocsiban Józsi olyanokat is mondott, hogy: ma éjjel megb@szok valakit!"; vagy például azt, hogy: "elindult még bóklászni a sötétben", ugyanakkor ez előzőleg, P. József letartóztatása előtt még nem akaródzott eszükbe jutni, pedig akkor még 11 millió forint üthette volna a markát közülük annak, vagy azoknak, akik kicsit megerőltetik a memóriájukat, majd összefüggéseket kezdenek gyanítani a kislány megerőszakolásának és megölésének dátuma, az elkövetés (legalább is a megtalálás) helye és P. József -igen közeli- lakcímének összefüggésében.
Most őszintén, nem különös mindez? És már hányadik különös vonatkozás...?
Már csak részletkérdés, hogy ellentmondások jellemzőek Horák Nóra sérüléseinek mértékével, holttestének állapotával, halálának időpontjával kapcsolatban is. Sohasem tisztázták, hogy Nóra holttestének hőmérséklete, az édesapja és a polgárőrök forrásai szerint valóban langymeleg volt e még, illetve hogy a hullamerevség milyen mértékű volt, hiszen 13 óra alatt a novemberi hidegben bizonyosan kihűlt és megmerevedett testet kellett volna találniuk.
Megemlítendő, hogy P. Józsefet különös körülmények között tartóztatták le. Miután elszállították, el kellett volna végezni a házkutatást. Ez nem történt meg, csupán másnap. Egy jelen lévő hatósági tanú szerint az egyik nyomozó a házkutatás előtt telefonon azt mondta valakinek: "A helyszín a megbeszéltek szerint előkészítve".
A neten videofelvétel is található az ominózus házkutatásról. A plombával lezárt bejárati ajtó kinyitása, majd a behatolást követően szinte azonnal rátalálnak a porszívóra, benne Horák Nóra táskájával, tárcájával, irataival, ékszereivel. Vagyis azonnal tudták, hol kell keresniük. Az erre vonatkozó kritikára azt felelték, P. József a kihallgatáson elmondta, hova rejtette Nóra személyes tárgyait. Itt megjegyezném, mikor Józsefet kb. 1 héttel korábban behívták DNS-minta adására, mint azóta kiderült róla, nem teljesen tökkel ütött fazon, vajon mi a francért nem rejtette el máshová, mondjuk nem a saját ingatlanán a Nórától -állítólag- elraboltakat. Ennél még az is jobb lett volna, ha elássa valahol, a település határában. Még mindig nincs vége. P. Józsefet ügyvéd jelenléte nélkül hallgatták ki, miközben halálosan megfenyegették (erről az egyik összekötője nyilatkozott a TV2-n), szájába rágták vallomását, kényszerítették az aláírásra. Szintén egy összekötője nyilatkozta, hogy a hatóságiak részéről (vagyis nem a cellatársai!) közvetlenül az első tárgyalása előtt "hülyére vették" őt a sitten.
A legtöbb különös momentumot felsoroltam a Horák Nóra ügyben, noha biztos vagyok benne, hogy még így sem teljes körűen.
Ha valamelyik állításra, vagy utalásra hivatkozást szeretne látni (korábban már ezen a blogon majd mindegyikre mellékeltünk hivatkozásokat is), nyugodtan jelezze. Nem én találtam ki mindezt.

Ön írta:

"A Cigányok elleni hadjárat 85% hamis koholmány,hiteltelen hírforrás.Ezt a rendőrségi belbiztonsági hírekből mindenki megtudhatja."

Ha csak az egyik fentebbi kommentet olvassa eme bejegyzés alatt, akkor ott a következő hírportálok különféle hírei olvashatóak:

1. Késsel támadtak a jobbikos vezetőre - a hatóságok "különös magatartást" tanúsítanak - Barikád

2. Rettegett bűnbandák szabadlábra helyezése ellen tüntetnek az abonyiak - magyarok és romák egyaránt - Hírszerző

3. Megint idős asszonyt vertek össze - Magyar Nemzet

4. Bűnözők paradicsoma: börtönbe zárnák a dolgukat jól végző rendőröket - Tolnai Népújság

5. Szabadlábra kerültek a laki pokol-jungendek - Képes Sport

6. Földre lökték, megrugdosták, ugráltak Erzsi nénin a tiszalúci fenevadak - Kuruc Info

---

A fentebbi hírek cigányokkal kapcsolatosak. Itt rögtön fontosnak tartom tisztázni, hogy ismerem a szó jelentését és nem kinézet, vagy származás alapján használom. Nem vagyok rasszista. Engem nem zavar valakinek a kinézete, származása. A "cigány" szó jelentése a görög "atsziganoszból" ered: "törvényen kívüli", beilleszkedésre nem hajlandó", "érinthetetlen", stb.
Véleményem szerint nem a kinézet teszi az ember kultúráját. Lehet magyar is cigány, vagy bármilyen nemzet tagja, akire igaz a pejoratív, a "vandálhoz" hasonló negatív jelző.
Én ha romát akarok mondani, akkor romát mondok. Korábban már tanakodtunk Asperján úr blogján arról, hogy vajon mi lehet az igazság a romákkal kapcsolatosan, avagy: mennyi roma lehet cigány? Vajon a többség, vagy inkább csak közülük is csak egy réteg. Én úgy látom, hogy az utóbbi. Van aki azt mondja a romák 5-10%-a rendes, a többi bűnöző. Valószínűleg ezek az állítások nem megalapozottak. Én úgy látom, hogy max. 30%-uk a cigány, a bűnöző, a többi roma, tehát a romák többségére nem igaz az, hogy törvényen kívüli bűnözők volnának, akik nem akarnának beilleszkedni, akik nem törekednének a kuturális különbségek ellenére is jól egymás mellett, vagy még inkább együtt élni a magyarokkal, vagy más országok lakosaival.
Én tehát úgy tartom, hogy a romák 70%-a rendes ember, vagy törekvő.
Ön azt állítja, hogy a cigányokkal kapcsolatos lejárató hadjárat 85%-a hamis, manipuláció.
A fogalmak tisztázásán túl ezzel (is) vitába szállnék.
Ha a fentebb felsorolt 6 cikket nézzük, 1 közülük kuruc info-s, így mondjuk, feltételezzük, hogy hamis, kitaláció (tehát ez csak egy feltételezés, könnyen lehet, hogy egyébként az utolsó szóig igaz). Egy másik pedig Barikád-os, vagyis Jobbik-közeli. Mondjuk, hogy ez is kitaláció (ez is csupán feltételezés). Ha ilyen jóindulattal is próbálunk a cigány bűncselekményekről egy képet megállapítani, még mindig azt kapjuk, hogy ezeknek a híreknek (legalább!) 70%-a igaz, és valósághű.
Ugyanakkor, ha azt is feltételezzük, és abból indulunk ki hogy a romák csupán 30%-a cigány, a többi romára nem jellemzőek különféle bűncselekmények, akkor a 70% 0,3 része kb. 20%, azaz az összes roma esetében is legalább 20%-ban érvényesek ezek a bűncselekmények, azonban ez már azt is kifejezi, hogy a romák nagy része nem bűnöző.
Nekem ez az elméletem, miközben fontosnak tartom, hogy magyarok és a romák is összefogjanak a cigányok ellen, akik lehetnek akár romák, akár magyarok, vagy bármilyen származásúak, sehol a világon nem kedvelik őket, s nem a kinézetük a probléma, hanem az egoista életvitelük és szokásaik.

Sodan 2011.08.24. 21:53:12

Sokan kampányszerűen állítanak cigányellenség képet.
ugyanakkor a nagy többségi bűnözés szinte százszorosa a cigányokénak. A rendőrségi statisztika szerint az elmúlt két évben csökkent a bűncselekmények aránya a cigányok bűncselekménye totálisan visszaszorult, elvétve akad szóra se érdemes bűncselekmény. Nem tudom kinek az érdeke és milyen érdekből kiáltanak cigány bűnözést amikor ez képtelenség,hiszen nem igaz.Talán az elvétve előforduló bűnözést vissza lehet szorítani, ha vissza adjuk amit követelnek amit el vettünk tőlük a munkájukat.és helyre áll a rend.De nem négy órában két hónapig közmunkára gondolok,hanem tartós igazi munkahelyekre és rendesen megfizetni és nem csak a magyar cigányainkra gondolok,hanem a rengeteg munkanélküli maradt magyarságra is.Munkát és békességet minden magyar állampolgárnak.

Keselyőbérc 2011.08.25. 13:50:46

Kedves Sodan!

Nem a cigány az ellenség, hanem a bűnözés!
Romló életkörülményeink mellett sem a többségi, sem a kisebbségi bűnözés mértéke nem csökken valójában a rendőrség által sugallt módon. Egyes területeken -
pl. áruházi lopás - mutathat csökkenést, de csak amiatt, hogy az onnan hiányzó bevételeket más forrásból pótolják a bűnözők. Egy olyan rendszerben, ahol az emberek jelentős részét mesterkélten nyomorban tartják, nem meglepő, hogy sokan törvénytelen módon szerzik jövedelmüket.
Teszik ezt részben azért is, mert méltósággal nehéz éhen dögleni! A fehérbűnözés arányait is jól látja, melynek mértéke sokszorosan meghaladja
a nem fehérét. A különbség a kétféle mód között leginkább az, hogy a többségi fehérkék jobbára a közöst dézsmálják, s ezáltal mindnyájunk asztalára kevesebb jut, addig a nem annyira fehérek fizikailag behatolnak a privát szférába
s elveszik azt, amit embertársaik addig összegyűjtöttek maguknak. Ez az amit elég rosszul tűr a békés többség! Az elkövetések számából adódik, hogy nem elvétve előforduló esetekről van szó, hanem egy valóságos iparágról, éves szinten százezres nagyságrendben. Ennek az iparnak igazi vesztese a lakosság, melynek tagjai éppen dolgoznak, mikor otthonaikat fosztogatják.
Sok minden rendeződne, ha az emberek munkával juthatnának olyan jövedelemhez, amiből el lehet tartani családjaikat. Ez a világ azonban elmúlt!
Sorra szűnnek meg a munkalehetőségek, mert nincs szükség, vagy kereslet arra a fajta tevékenységre.
Ki teremtsen munkahelyet? És ha teremt is, miből ad fizetést? Az állam nem jó munkáltató, nem is ért hozzá. A vállalkozók nem tudnak fejleszteni, ha mégis próbálkoznak, akkor könnyedén tönkremennek. A külföldieknek meg nem kell sok ember, inkább gépesítenek, mivel úgy olcsóbb.
Egyszerűbben fogalmazva a gépek bármikor kikapcsolhatók, míg az embereket akkor is fizetni kell, ha nincs megrendelés! A másik ostobaság pedig az, hogy a mi rendszerünkben a jövedelmet adóztatják nagyobb mértékben, míg a fogyasztást kevésbé. Ebből adódik, hogy a munkáltató a kifizetett béren felül járulékokat fizethet a bér után, míg a dolgozó szintén erősen adózhat a bruttó fizetése után, amikor pedig költene, rányomják az ÁFA-t. Arról most nem is beszélnék, hogy a legtöbb társadalmi szolgáltatást messze értéke felett kaphatjuk meg. Egy alapvetően hibás rendszer inkorrekt játékszabályai között vegetálhat roma, és nem roma. Mindebből egyre több konfliktus fakad.
Ami a romák helyzetét tovább rontja, hogy egyre kevesebb munkáltató hajlandó alkalmazni őket!
Ön is a legjobbakat kívánja mindnyájunknak, de míg bekövetkeznek a paradicsomi állapotok, még sok időnek kell eltelnie!
süti beállítások módosítása