HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Horák Nóra gyilkosáról

2011.04.09. 15:12 asperjangyorgy

Kedves György!

P. József az elsőfokú ítélet szerinti börtönbüntetéséből (jelenleg a márianosztrai börtönben ül) levonják az előzetes letartóztatás idejét (~1,5 év), illetőleg jó magaviseletért annak további 20%-át. Így a 19-ből könnyen (és valószínűsíthetően) lehet -mostantól számítva- alig több, mint 13 év!
Eközben még lesz egy másodfokú tárgyalás is, amelyről majd idejében ismerhetünk meg esetleges fejleményeket. Még valószínűbb azonban, hogy a börtönben meg fogják ölni. Nekem ez az elméletem, amelynek leírását a szabad véleményemre alapozok.
Véleményem szerint a Horák Nóra ügyben (és más a széles közvélemény tudomására jutott politikai jelentőségű ügyekben, így pl. a West-Balkán ügyben is) az volt a politikai koncepció, hogy: az igazság márpedig nem derülhet ki. És ennek érdekében fabrikálták úgy a dolgokat, ahogy. Minden eszközt felhasználtak! Ez a véleményem. Ebbe még a bizonyítékhamisítás is belefért, véleményem szerint. A kételyeimet már számos alkalommal, tárgyilagos módon részleteztem és elkezdtem már egy -inkább informális, mint terjedelmes- összefoglaló megfogalmazását is. Magánügyi időbeosztásom végett egyelőre félbe kellett hagynom ezt az utolsó lényegi kommentemet a Horák Nóra ügy kapcsán, összeszedetten és hibátlanul tervezem befejezni és elküldeni az Ön blogjára. Az igazság nem derült, nem derülhetett ki. Úgy vélem.
Hogy miért nem kapott (egyelőre) P. József tényleges életfogytiglant. Egyes információk szerint alkut kötött a hatóságukkal. A 21 évesen, családi örökség révén vagyonhoz jutott, az évek során magányosan -és még közelebbi ismerősei előtt is lakásában elszigetelten- élő, kisiklott életű, erős dohányos, alkoholista, működő párkapcsolat kialakítására képtelen fűtésszerelő, aki rendszeresen járt prostituáltakhoz, aki ahelyett, hogy mosott volna magára, inkább olcsó, új ruházatot vásárolt, ez tehát az az illető, aki kiválóan alkalmas volt "a balhé" elvitelére.
A feltételezett alku szerint megegyezhetett a politikai hatóságokkal, hogy elviszi a balhét, cserébe új életet kezdhet, új vagyont, rengeteg pénzt is kap majd és viszonylag rövid büntetésre ítélik majd csak cserébe. A politikának és a felette álló erőknek kényelmetlen lett volna, ha a 2009-es és 2010-es különféle választások idején a magyar közvélemény jelentékeny részére kihatással lévő, nagy port kavart Horák Nóra ügy révén kétségtelenül egy a akkor aktuális által ki nem állhatott új politikai pártformáció húzna "politikai hasznot", mint ahogy a Jobbik minden tőle telhetőt megtett ennek, közvetve saját népszerűsége érdekében. Ennek az egyik fele egyelőre beigazolódni látszik.
Bebizonyosodott, hogy P. József egyáltalán nem félnótás, vagy alacsony intelligenciájú. Mindig kvázi "hibátlanul", "fegyelmezetten" nyilvánult meg a tárgyalásokon, a szavakon túl a metakommunikációra is figyelemmel volt. Például soha nem nézett Horák Nóra hozzátartozóinak a szemébe (ez azt az üzenetet közvetíti a közvélemény számára, hogy a bűn elkövetése után, gyávasága miatt nem mer szembesülni azok elítélő tekintetével) miközben zavarban, szemmel láthatóan csupán egyszer volt, amikor azon haverjai tanúskodtak ellene, akik akkor éjjel -állítólag Horák Nóra megtámadása előtt- vele voltak. Igaz, biztosítékként éppen az első tárgyalás előtt a hatóságiak (tehát nem a rabtársai!) még jól el is verték. Érdekes módon, nem élt ez ellen panasszal: "nem kívánt erről beszélni". Csupán mellékes, hogy ügyvéd jelenléte nélkül, illuminált állapotában végezték a kihallgatását, a közel 50 oldalas vallomását (amelyet később több alkalommal megváltoztatott - és amelyek egyikében több elkövetőről volt szó!) pedig a szájába rágták, végül megfenyegették arra az esetre, ha nem írja alá. Ha igaz.
A politikai koncepciójú fabrikációt 12 elit nyomozó hajtotta végre, élükön Niedermüller Zsolttal. Mindegyikük kitüntetést kapott a fél évig tartó, alig 50 métert megtevő, százmillió forintot meghaladó költségű, LEZÁRT (!) nyomozásért. Profi munka.
Hogy miért tartott fél évig. Csapi Balázs, a nyomozásban részt vevő egyik hatósági (amelyre Papp Péter, a PMRFK felső vezetője is hivatkozott) a közvéleményt és a politikai nyomást vádolta a lassú nyomozással, ügymenettel. Pedig eleinte azt mondták: "rengeteg a nyom". Csapi Balázs ezzel ellentmondóan azt állította: "viszonylag kevés volt a nyom", sőt: Nórán is csupán "csekély sérüléseket" találtak - ez utóbbi is P. József számára jelentettet enyhítő körülményt (ugyanis vallomása szerint ő csak befogta a száját, "nem szándékosan" fojtotta meg). Konkrétan azzal vádolták a kiskunlacházi lakosokat, hogy ők "mindenáron" a romákra akarták terelni a hatóság gyanúját. De úgy vélem, ez hazugság. A zsaruk pontosan tudták volna, hogy nem roma származású az elkövető. Egy névtelenül nyilatkozó rendőr szerint legalább 2x annyi volt a nyom, mint amennyi más hasonló esetekben jellemző. Rendelkezésre álltak az elkövető(k) lábnyomai, a testsúlyra való következtetések, cigarettacsikkek és a hatóságok állítása szerint az ondónyomokon kívül még P. József vörös színű fanszőrzetéből is hagyott maga után ismertető jegyet.
Később arra hivatkoztak, hogy nem tudták ebből eldönteni az illető származását. Véleményem szerint ez szemen szedett hazugság. A genetikai kutatások már évek óta lehetővé teszik, hogy DNS-vizsgálatból következtessenek a származásra. Aki nem hiszi, kérdezze meg mondjuk Czeizel Endrét, aki a magyarok származáskutatásáról beszélt annak idején a Klub Rádión és (éppen ezen a rádión!) még azt is megjegyezte több alkalommal, hogy a honfoglaló magyarok a genetikai kutatások szerint (más népek mellett) leginkább a perzsákkal álltak közelebbi genetikai rokonságban (ezt a perzsák is tudják).
Minderre csupán az érvek végett hivatkoztam. És még folytathatnám.
P. József 13 év múlva szabadulhat, újra kezdheti életét, sok pénzzel, ha minden igaz.
De az is lehet, hogy "politikai cinkosai" cserben hagyják, sőt, megöletik a börtönben.
Ha a kedves olvasó kételkedik az ilyen esetek valószínűségében, akkor ajánlom olvasson utána a romániai cigány, Marian C^lita történetének, aki annak idején egy romániai börtönben politikai megbízásra megölte a cellatársát. A közelmúltben úgy lett újfent "nevezetes" személy, hogy Skandináviában megölt és kirabolt egy légiutas kísérőt.
De ez a második tárgyalásig még nem fog bekövetkezni. P. József egy darabig még élni fog. Aztán ki tudja mi lesz akkor, illetve azután.
Majd megtudjuk. Azt kívánom, ne legyen igazam! Hogy amiket fentebb leírtam, nagy részben ne legyen közük a valósághoz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr302812095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása