HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Gyöngyöspatán az LMP rosszul szolgálta a hazát

2011.04.23. 19:21 asperjangyorgy

FairyFeller:

Meghitt, Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves Bloglátogatónak, minden jó embernek Gyöngyöspatán, Drávapiskiben, Magyarországon, Európában, a világon, mindenütt!

A Húsvét áldozatról, áhítatról szóló ünnepét sajnos a tegnap folyamán figyelmen kívül hagyta egy rosszul időzített paramilitáris program és egy kifejezetten keresztény ellenes mozgalom politikai manővere. Kedves György, köszönöm, hogy a főoldalon kiemelte a fentebb olvasható gondolataimat a fennálló helyzetről.
Gyöngyöspatán jelenleg egy rakás rendőr őrzi a rendet, úgy gondolom ezzel a többségi, törvénytisztelő és normakövető lakosság hosszú távon is meg tudna barátkozni. Az más kérdés, hogy ahogyan az sejthető volt, a liberális médiában (és az Origon is: ) azt a valótlanságot állítják, hogy a romák a Húsvét hétvégére magánrendezvényt szervező félkatonai alakulattől való félelmükben hagyták el a települést. Tudjuk, hogy nem így történt. Ezt a manővert az amerikai Richard Field, az LMP legnagyobb támogatója a Vöröskereszt álcaként való felhasználásának sikertelen kísértete mellett vezényelte le, nem sokkal a "Manhattan-Gyöngyöspata" közvetlen repülőgépjárattal történő megérkezését követően. Igen, ahogy sejthető volt, a The Washington Post (  ) már tegnap megismertette Gyöngyöspata nevét a tengerentúlon.
De nem kertelnék tovább. A Drávapiskiekkel együtt érzett szolidaritásom miatt idézném az ottani polgármester levelét, aki egy újabb, korántsem egyetlen meghívója a polgárőröknek, akik lassan már a -dolgukat nem végző- rendőröknél is jobban keresettek Hazánkban.

...
Szebb jövőt

"Én, Mali Zoltán Drávapiski község polgármestere ezúton szeretném kérni a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségét. Úgy látom, hogy a helyben illetékes Siklósi Rendőrkapitányság képtelen ellátni normálisan a feladatát és hagyja, hogy helyi bűnözők csoportosan garázdálkodjanak.

Ma este kétségbe esett hívásokat kaptam a község nyugodt többségétől, hogy ismét bandába verődve a főleg helyi cigányokból álló csürhe randalírozik az utcán. A községbe érkező vendégeket zaklatják, köztük gyerekeket is. Ez a gyalázat a helyi magyarságban és vendégeinkben is komoly riadalmat és megbotránkozást váltott ki. Mindez azért, mert a vendégeink fényképezni mertek az utcán- közterületen. Kértem a siklósi rendőröket, hogy menjenek ki azonnal és járjanak el a csürhével szemben, akik között több helyi bűnöző található. Majd oda jutottunk, hogy a vendégünket fenyegették meg, hogy megbilincselve fogják elővezetni, mert fényképezni mert. A randalírozó csürhe tagjait még csak nem is igazoltatták...

Természetesen holnap az ügyben a szakszerűtlen intézkedés miatt feljelentem az "eljáró" rendőröket.

Azt hiszem, hogy itt elég volt. Holnap rendkívüli testületi ülést tartunk a kialakult helyzet miatt és a község vezetése kérni fogja a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, hogy alakítsa meg helyi csoportját és tegyen rendet a településen. Biztosítjuk számukra a község Polgármesteri Hivatalát, hogy ott hivatalosan is jelen lehessenek. Hisszük, hogy a feladatát tisztességesen ellátni képtelen helyi rendőrség helyett tudják garantálni csendes többség biztonságát. Nem akarjuk elfogadni, hogy pár főleg lopásokból és uzsorázásból élő család felforgassa egy egész település életét.

Tudom, most ebből botrány lesz és ismét rasszista leszek. De felvállalom, mert én nem azt vállaltam amikor megszavaztak, hogy bűnözőket fogok istápolni, hanem munkát és megélhetést ígértem. Ez a szedett-vedett banda pedig ezt veszélyezteti, így nem maradt más választásom."
...

[ index.hu/belfold/2011/04/22/dravapiskire_hivja_a_szebb_jovoert_polgaroreit_a_polgarmester/ ]

A.Gy. megjegyzése: Lassan annyira gyomorforgató ez az egész ügy, hogy semmiképpen nem szeretnék belekeveredni. De egy megjegyzést azért tennék: Magyarországon a rendteremtés a rendőrség és az igazságszolgáltatás kezében van, mert az igazságnak ezek a szervezetek az egyedüli letéteményesei. Közben persze tudjuk, hogy pl. ami a cigányságot illeti - a nem-cigányoknak nincs ilyen hatalmi szervezetük - létezik a vajdaság rendszere, egészen az országos vajdáig bezárólag. Jól tudjuk, hogy amit a vajdák mondanak, az nagyobb és fontosabb szentírás a cigányság számára, mint Pintér Sándor a kezébe helyezett egész erőszakszervezettel. A vajdák miért működhetnek szabadon és háborgatás nélkül, miért írhatnak "szóban", de nagyon hatékonyan törvényt, rendelkezhetnek tetszésük szerint? Persze, a hagyományok. Értem én, de a cigányság képviselői a többségi társadalom minden megnyilvánulását, ami éppen nem az ő érdeküket szolgálja, hanem pl. valamiféle rendteremtést, rasszizmusnak minősítenek. Természetes, hogy ebben a légkörben reménytelen bármi értelmeset és érdemeset mondani, hiszen az embert azonnal a rasszizmus vádja illeti, pedig a magam részéről sokszor leszögeztem: nem lehet csak a kisebbség problémáit megoldani, hanem az ország ügyén belül ez is csak az egyik feladat. De erre eddig egyetlen kormány sem gondolt, mert mindig a saját hatalom és a haverok segítése, felemelése, a pénz játszotta a főszerepet. És mindettől függetlenül: nem lehet egy külön, több tízezeres rendőrséget felállítani csak azért, hogy védje és adott esetekben, különböző cselekényekért üldözze a cigányokat. "Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent" - írta József Attila. Nekünk nem adatik meg se most, se később, hogy megérezzük a végtelent... sőt lassan már a végesség is olyen szűkös és nyomasztó, hogy az ember egyfolytában szégyenkezik. Persze csak azok, akik a magyar lakosság szegényebb és így abszolut kiszolgáltatott részéhez tartoznak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr912850312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.26. 18:24:43

Ha Field verbális túlzásokba esett is, jószándéka kétségtelen és köszönetet érdemel. Az LMP-nek meg nincs közvetlen köze hozzá, az LMP nem vett részt a kimenekítés/üdültetésben, hanem a helyszínen szervezett egy "munkakarnevált".

Szóval a cím több szempontból sántít.

Mali Zoltán az égvilágon mindennel magára akarja vonni a figyelmet, volt ő már Szdszes, LMP-s, MSZP-s, most éppen a Jobbiknál próbálkozik. Szerintem feltűnési viszketegsége van.
süti beállítások módosítása