HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

"Egyenruhás bűnözés" - az mi?

2011.04.27. 20:20 asperjangyorgy

Három évvel büntetné a kormány az "egyenruhás bűnözést"

2011. április 27., szerda 17:07 | 1 órája frissítve

A gyöngyöspatai verekedés miatt a kormánytöbbség szigorítaná a Btk-t. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a közrendet fenntartani, börtönnel lenne sújtható. A módosításról már hétfőn dönthet az Országgyűlés.

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormányzat azzal összefüggésben, hogy egy új bűnözési forma, az "egyenruhás bűnözés" jelent meg Magyarországon – jelentette be a miniszterelnök szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kabinet ülése után. Szijjártó Péter közölte azt is, a rendőrség folyamatosan nyomoz az éjszakai gyöngyöspatai verekedés ügyében.

Minősített esetben három év
 

Kifejtette: a Btk.-szigorítást érintő javaslat értelmében két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek az arra vonatkozó felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: az "egyenruhás bűnözés" jellemzője, hogy egyenruhát jogosulatlan viselő vagy különböző hatóságok egyenruháihoz hasonló öltözetet viselő emberek csoportosan követik el azt. "Akik ilyen egyenruhában járkálnak, akik úgy tesznek, mintha joguk lenne bármilyen intézkedésre, joguk lenne bármilyen módon fellépni másokkal szemben, (...) egészen egyszerűen bűnözők, rendbontók", és Magyarországon egy új bűnözési formát jelenítenek meg – fogalmazott Szíjjártó. Mint mondta, a kormány nem hagyja, hogy ez a bűnözési forma elharapóddzon, gátat vet neki, és megvédi a törvénytisztelő, békés embereket ezektől a bűnözőktől.

Pofon után pofon
 

Szólt arról is, hogy az "egyenruhás bűnözést" folytató csoportok már pénteken megkapták az "első pofont", amikor a kormány rendeletet módosított. Ennek nyomán ha valaki állítólagos polgárőr-tevékenységet végez a rendőrséggel való egyeztetés nélkül, az szabálysértésnek minősül, és százezer forintig terjedő bírság is kiszabható. Ugyanez a helyzet akkor, ha valaki jogosultság nélkül folytat állítólag a közbiztonság megteremtését célzó tevékenységet.

Szerdán "itt van a második pofon ezeknek az egyenruhás bűnözést folytató csoportoknak" – mondta a miniszterelnök szóvivője, aki az egyenruhát érintő kérdésre hozzátette, szerinte minden normális gondolkodású ember világos különbséget tud tenni egy pecázni induló horgász és egy egész közösségben riadalmat keltő hadgyakorlat résztvevője között, még ha ugyanolyan hímzésű vagy terepszínű ruhát is viselnek.

Az előző kormány tehet róla
 

Kitért arra is, "amellett nem lehet elmenni szó nélkül", hogy az előző kormány rendszerint elfutott a bűnözők elől, azt kereste, hogyan tudja őket mentegetni. "Az, hogy idáig jutottunk, ennek egyenes következménye" – vélekedett, megjegyezve, hogy a jelenlegi kabinet – az előzővel ellentétben – nem elfut a bűnözők elől, hanem elkapja és meg is bünteti őket.

Arra a kérdésre, hogy "miért vártak eddig" a szigorítással, Szijjártó Péter úgy válaszolt: azokon a településeken, ahol eddig hasonló jelenségek keltettek riadalmat, a rendőrség határozott fellépése eredményeképpen nem történt baj. Azonban úgy látják, most "szükség volt erre a két pofonra".

Hazugok és provokátorok
 

A gyöngyöspatai verekedésről a szóvivő Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatása alapján azt közölte: a rendőrség folyamatosan nyomoz az éjszakai gyöngyöspatai verekedés résztvevői után, folyamatosak az előállítások és a kihallgatások. "A rendőrség mindenkit el fog kapni, és mindenki ellen a szükséges intézkedéseket meg fogja tenni", aki részt vett az éjszakai verekedésben "teljesen függetlenül attól, hogy milyen céllal, milyen indíttatással, kinek a buzdítására tették mindezt" – mondta.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az LMP szerint az ünnepek alatt azért kellett "evakuálni" romákat Gyöngyöspatáról, mert életveszélyben voltak, a szóvivő úgy reagált: ha az LMP-sek ilyet mondanak, akkor az LMP-sek hazudnak. "Mindenki hazudik, mindenki provokál, aki arról beszél, hogy evakuálásról volt szó", hiszen maga a Vöröskereszt tette világossá, hogy egy régebb óta szervezett üdülésre azon a napon utaztak el családok a településről, amikor ezek a híresztelések megjelentek – jelentette ki.

Ugyancsak a kérdésre hozzátette, hogy "vannak azonban, akik, úgy tűnik, hogy a provokációban érdekeltek; ha valaki szerint ez törvényi tényállást valósít meg, akkor az szerintem ne habozzon bejelentést tenni az illetékes szerveknél, akik ezt ki fogják vizsgálni".

Már hétfőn dönthetnek
 

A BTK módosítására irányuló törvényjavaslatot szerdán már be is nyújtotta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Sürgősségi javaslatában azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés térjen el a házszabálytól, és a vitát, valamint a határozathozatalt is május 2-án, hétfőn folytassa le a Ház.

Ha a parlament nem fogadja el a házszabálytól való eltérésre tett indítványt, a tárcavezető sürgős tárgyalást és olyan tárgyalási rend kialakítását javasolja, hogy az előterjesztést minél előbb elfogadhassák a képviselők.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr662860298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2011.04.27. 21:30:25

Tisztelt Értetlenkedők!

Új fogalommal ismerkedhetünk a napokban, az egyenruhás bűnözéssel. Ez egy újfajta bűn lehet, melynek lényege az, hogy valakik egyenruhát öltenek magukra, és ezáltal hamis látszatot keltve, megtévesztik embertársaikat. Látványuk félelmet kelt, rettegést ébreszt. Egyesek polgárőrként járkálnak szabadidejükben, és úgy tesznek, mintha védenék a rendet! Bizonyára ezen társaink megtévedtek, és azt gondolják, hogy minderre a rendőrség képtelen! Gyöngyöspatán, az egyébként minden tekintetben békés helyi lakosok
annyira megrettentek, hogy csoportosan felfegyverkezve a törvényes rend keretei között
kishíján agyonvertek a polgárőrök közül vagy négyet is! Bizonyára az a négy jelenlétével olyan provokatív hatást fejtett ki, melyre ez a válasz a szükségszerű lépés. Mivel vér is folyt, ezért a helyszínen nagy számban jelen levő rendőrök is beavatkoztak, és az áldozatokat mentő segítségével eltávolíttatták.
Hány olyan ismerőünk van, aki életét is kockáztatja azért, hogy a békés többség életét ne keserítsék tovább elkanászodott bűnözők! Ugye egy sem. Ha mégis lenne ilyen ember környezetükben, akkor a törvény teljes szigorával le fog rá sújtani! Mert lopni, csalni, hazudozni nem akkora bűn, mint megkísérelni rendet teremteni!
Erre elvileg a rendőrség lenne a legalkalmasabb,
de mindnyájan tudjuk, hogy a gyakorlatban nem így van.
Elegendő csak a rengeteg biztonsági szolgálatra, és őrre gondolni, akik nem tartoznak a rendőrség állományába, mégis egyenruhába öltöztetve azt a látszatot keltik, mintha jogouk volna bármit is tenni! Szinte mindegyikük fegyvert visel.
A gazdagékat szintén kisebb magánhadseregek védik,
bekötött riasztókkal, járőrszolgálatokkal.
Milliárdos őrző-védők szerződéses alapon. Tehát vannak olyanok, akik számára a biztonság elérhető, megvásárolható. A többieknek inkább a
közbiztonság hiánya jut osztályrészül.

FairyFeller 2011.05.01. 22:16:27

Az a hír járja, hogy már Pest-megyében is "védekeznek" a cigányok - az áldozat egy súlyosan megsérült magyar polgárőr

...
A Pest megyei Dabas-Szőlő településen két cigány – szokás szerint hat társával együtt - tért vissza abba a kocsmába, ahol renitens viselkedésüknek köszönhetően korábban nem szolgálták ki őket. A horda tagjai botokkal felfegyverkezve próbáltak ismét meglincselni néhány magyart. A közelben tartózkodó SzJPE három polgárőre a helyszínre sietett, hogy segítséget nyújtson az életveszélyes helyzetbe került kocsmárosnak. Az egyik polgárőr a verekedés során súlyosabb sérüléseket szenvedett. A SzJPE polgárőrei véletlenül tartózkodtak a közelben, jelenlétük nem lehet a cigányok támadásának kiváltó oka, mivel sem egyenruha nem volt rajtuk, sem hovatartozásukat nem hangoztatták.
...

***

Mentőautóra támadtak Cegléden

...
"Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este, közölte Győrfi Pál, a szervezet szóvivője. Fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. A mentők öt percen belül ki is értek, de munkatársaik a szóvivő szerint nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál találkoztak egy körülbelül 15-20 fős társasággal, amelynek tagjai odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni-verni kezdte a járművet. A mentők ekkor visszatolattak az utca végéig, és segítséget kértek a rendőrségtől. Mint mondta, a fiatalembert - akihez riasztották őket - végül meg tudták vizsgálni, nem volt rossz állapotban. Hogy pontosan mitől lett rosszul, azt a kórházban fogják kivizsgálni. Győrfi Pál azt mondta: feljelentést tesznek az ügyben, mert szerintük nemcsak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak történt, hanem akadályozták is a mentőket abban, hogy ellássák a feladatukat. Győrfi szerint a történtek miatt másfél órán át nem tudott részt venni az esetkocsijuk az ügyeleti munkában." (...)

[ index.hu/bulvar/2011/05/01/beteghez_erkezo_mentoautora_tamadtak_cegleden/ ]

***

Sírrongálás miatt lezárták a nyírmihálydi temetőt - nagy lehet a kár

...
"Sírokat rongáltak meg a nyírmihálydi temetőben vasárnapra virradó éjjel - közölte Nyisztor Ferenc polgármester. Ismeretlen tettesek feldöntötték a síremlékeket, s többről ellopták a színesfémből készült keresztet is - mondta az önkormányzati vezető. Hozzátette: a rendőrség a nyomozást megkezdte, a helyszínelés miatt senkit sem engednek be egyelőre a temetőbe, így pontosan még nem lehet tudni, hogy hány sírt rongáltak meg, és mekkora a kár. Nyisztor Ferenc megjegyezte, hogy a községben három hete fokozott rendőrségi ellenőrzés van a közbiztonság javítása érdekében..." (...)

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/05/01/12/Sirrongalas_Nyirmihalydon.aspx ]

FairyFeller 2011.05.02. 21:07:50

Minden napra jut áldozata "a védekezőknek" - kamerák előtt, vagy a tanóra közepén, nem számít...

A tegnapi dabasi támadásról, polgárőrverésről az Origo is beszámolt

...
"Verekedés tört ki egy dabasi kocsmában vasárnap délután, hárman megsérültek, több embert előállítottak - mondta az [origo]-nak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A dabas-szőlői kocsmában "egy korábbi incidens miatt" nem szolgáltak ki két betérő helyi férfit, mire kis idő múlva 6-8 ember jött vissza, és összeverekedett a személyzettel, illetve a jelen lévő vendégekkel. Hárman megsérültek, őket a mentők vitték el - közölte a rendőrség szóvivője vasárnap délután. Belicza a Független Hírügynökségnek azt mondta vasárnap este, hogy a rendőrök három óra alatt elfogták a verekedés nyolc gyanúsítottját. Mindannyian férfiak: ketten még 18 évesek sincsenek, négyen húszas éveikben járnak, a két legidősebb pedig 36 és 41 éves. Azt az információt, hogy a verekedés cigányok és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület több tagia között tört volna ki, Beluzsárné Belicza Andrea kérdésünkre nem tudta megerősíteni, de azt mondta, a sérültek közül egy személy valóban tagja az egyesületnek...Az [origo] tudósítói Dabason beszéltek több olyan emberrel, akik azt állították, hogy bent voltak a kocsmában, amikor a támadás történt. Úgy hallották, előző este elloptak egy tárcát és egy slusszkulcsot a kocsmánál parkoló autóból. Szerintük a tolvajok egy cigány fiatalokból álló társaság közül kerültek ki, és közülük tértek be másnap ketten. A kocsmában indoklás nélkül nem szolgálták ki őket, erre "elkezdtek hepciáskodni", és azt mondták, húsz perc múlva húszan visszajönnek. A szemtanúk szerint háromnegyed óra múlva tucatnyian valóban megjelentek, azonnal rátámadtak a bent lévő, körülbelül nyolc vendégre és a személyzetre, és a berendezésnek is nekiestek. Két percig tartott a verekedés, az egyik vendég szerint "olyan volt, mint a filmekben, röpködtek a székek". Tudósítónknak ketten is azt állították, hogy egy támadónál láttak egy kardot, két-három másiknál pedig botokat. A három sérült közül ketten este már Dabason voltak, láthatóan könnyebben sérültek meg. Egyikük egy vágást szenvedett, a rendőrök szerint egy széktől. Ő maga nem emlékezett, mi okozta a sérülést. A harmadik sérültnek több helyen összevarrták a fejét. A vendégek szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két tagja véletlenül, civilben tartózkodott a kocsmában, amikor az eset történt. A rendőr-főkapitányság szóvivője az állítólagos kardról nem tudott, azt viszont megerősítette, hogy a kocsmában volt egy kamera, és készített is felvételeket a verekedésről, ezek pedig már a rendőrség birtokában vannak, és a felvételek alapján történtek előállítások...A verekedés után körülbelül negyven helyi lakos este kilenc körül spontán felvonulást tartott az egyik olyan utcában, ahol az állítólagos elkövetők laknak, hogy így tiltakozzanak a délután történtek miatt. Közülük többen is azt mondták az [origo]-nak, hogy hétfő este hét órakor hasonló felvonulást szerveznek....Nyolc embert vett őrizetbe a rendőrség a dabasi verekedés ügyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn. A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség az esti órákban nyolc fiatalembert hallgatott ki gyanúsítottként, őket csoportos garázdaság miatt vették őrizetbe, és a dabasi rendőrkapitányság kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. A verekedésben megsérült három ember még az éjjel elhagyhatta a kórházat."
(...)

[ www.origo.hu/itthon/20110501-kocsmai-verekedes-es-nagy-rendori-keszultseg-dabason.html | www.origo.hu/itthon/20110502-orizetbe-vettek-nyolc-embert-a-dabasi-verekedes-ugyeben.html ]

---

Egy szintén tegnapi, ám másik, de korántsem más esetről szóló rövid beszámoló kering az interneten, amely talán be sem kerül a sajtóba - állítólag: tüdőn, arcon, kézen szúrták, végül kirugdosták áldozatuk fogait "védekezők" az Egyetem-téren

...
"...tegnap az Egyetem téren, térfigyelő kamerák kereszttüzében két ****** tüdőn, arcon, kézen szúrta, majd biztos ami biztos, kirugdosták a fogait is. A rendőrség állítólag, több mint 50 perc alatt ért oda. A barátomat holnap műtik, kedden tudok hozzá bemenni. Sajnos egyenlőre többet még nem tudok, de kedden első kézből fogom hallani a történetet, akkor írok nektek ismét. Azért írtam ennyit már most nektek, hátha addig nektek is a fületekbe jut valami. Szeretném ha leközölnétek ezt. Amint pontos információk birtokába jutunk, mivel ha jól sejtem a híradásokba ez nem fog bekerülni."
...

---

Szórakozásból vertek agyon egy hajléktalant, mégis enyhébbnél enyhébb ítéletet hoztak ellenük - a nyilvános holokauszt tagadásért, vagy az "egyenruhás bűnözésért" immáron több (3 év!) jár (...)

...
"Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla hétfőn jogerősen egy négyfős társaság három tagjának büntetését; első fokon letöltendő szabadságvesztéssel sújtották őket, mert 2008 nyarán olyan súlyosan bántalmaztak egy hajléktalant, hogy a férfi később belehalt sérüléseibe...A tényállás szerint a négy fiatal 2008. augusztus 8-án több liter bort fogyasztott el Pécs-Kertvárosban. Az italozás közben Lajos Zoltán azt mondta társainak, keressenek valakit, és verjék meg. Egy közelben lévő, elhagyott üzlethelyiséghez mentek, amelyben hajléktalanok laktak. Az épület földszintjén fekvő hajléktalant körbevették, és bántalmazni kezdték, több alkalommal a felsőtestén, illetve a fején megütötték, megrúgták. Lajos Zoltán még egy a helyiségben talált léccel is többször fejbe ütötte, majd mind a négyen távoztak a helyszínről. A sértettet másnap reggel az épület elé ültették hajléktalantársai, és látva állapotát, értesítették a mentőket és a rendőrséget...kórházba szállították, nyolc nappal később azonban belehalt a bántalmazással összefüggésben keletkezett agyi és tüdősérüléseibe." (...)

[ www.pecsiujsag.hu/newPublic/htdocs/popup/printing.php?curl=helyi-hireink&aurl=agyonvertek-pecsett-egy-hajlektalant---szabadsagvesztesre-iteltek-oket ]

---

A tanórán rontottak rá egy 12 éves tiszabői diákra

...
"Egy szülő és két diák vasszékkel vert meg egy 12 éves diákot a tiszabői iskolában az igazgató szerint...megrugdostak és székkel vertek meg egy hatodik osztályos gyereket egy tanórán - olvasható a Szoljon.hu Jász-Nagykun-Szolnok megyei regionális médium honlapján. A honlap az iskola igazgatójától, Domány Gábornétól úgy tudja, hogy egy nyolcadikos és egy hatodikos gyerek, valamint egyikük édesanyja a tanórára berontva, vasszékkel bántalmazott egy halmozottan hátrányos helyzetű, 12 éves diákot. Az igazgató szerint a megvert gyerek szülei a rendőrségen feljelentést akartak tenni, amelyhez egy 3500 forintba kerülő orvosi látleletet kellett volna csatolniuk, erre azonban nem volt pénzük." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20110430-vasszekkel-vertek-meg-a-tanoran-egy-tiszaboi-iskolast.html ]

---

Vasúti terroristák - kis híján megismétlődött Monorierdő

...
"A vasúti sínpár mindkét oldalából összesen 83 rögzítőcsavart lopott el a hét végén két fiatalkorú a Karcag és Tiszafüred közötti vonal kunmadarasi szakaszán; baleset nem történt, mert a MÁV vonalgondozója vasárnap még időben észlelte a bűncselekményt - közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. Tettükkel az elkövetők nagymértékben veszélyeztették a vasúti közlekedés biztonságát – tette hozzá Szabó Zita őrnagy. A két fiatalkorút még a bejelentés napján megtalálták a rendőrök, és a tolvajoktól kilenc csavar elő is került."
...

[ www.magyarnemzet.hu/portal/781378 ]

FairyFeller 2011.05.05. 22:49:30

"Kis értékű lopás" egy "kis gyilkossággal": Hajdúhadházon - az elkövetők feltehetőleg a "védekező" rétegből valóak

...
"...a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJP) tagjai fatolvajt fogtak Hajdúhadházon, akit át is adtak a rendőrségnek, sőt a többi tolvaj, aki a helyszínről elmenekült a fellépés miatt, az összekészített, ellopandó fát sem tudta magával vinni. Rendőrségünk természetesen nem hagyhatta szó nélkül ezt a felháborító polgárőri cselekedet, emiatt feljelentették az SZJP tagjait a legutóbbi kormányrendelet alapján, azaz közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végeztek, amelyre a jogszabály nem jogosította fel őket. A polgárőrök ma kapták kézhez a hivatalos iratot. Biztos félelmet keltettek a tisztességes fatolvajokban. Ezt kormányunk és rendőrségünk nem tűri...amíg a rendőrök a polgárőrök feljelentésével voltak elfoglalva, addig a ******ok meggyilkoltak egy negyvenéves férfit a nála lévő borért és cigarettáért Hajduhadház és Bocskaikert között fekvő Rákóczikerten. A férfit annyira súlyosan bántalmazták tegnap, hogy mára belehalt sérüléseibe. A rendőrség kinek az oldalán áll?...A két hetet hagyjuk. Ám figyelembe kell venniük, hogy a legutóbbi Btk. módosítás és a készülő a polgárőrök tevékenységét is szabályozó törvény módosításának megszavazása után, könnyen válhatnak a kormánypártok képviselői a magyar emberek szemében az elkövetők cinkosaivá." (...)

[ barikad.hu/%C3%BAjabb_gyilkoss%C3%A1g_hajd%C3%BAhadh%C3%A1zon-20110505 ]

---

A helyzet igen csak groteszk: www.fungie.hu/images/stories/Fungie/blog/1105/sz5-475.jpg

--

Valóban feje tetejére állt volna a magyarországi világ? -> www.fungie.hu/images/stories/Fungie/blog/1104/sz5-472.jpg

***

Kedves Asperján úr! Időnként gyenge hozzászólásaim vannak, mint amilyen a tegnapi is volt. Ön rendszerint megtisztel azzal, hogy a kommentjeim közül gyakran kiemel a blog főoldalára. Bizonyára a témaválasztást és a felmerülő szempontokat Ön is figyelemre érdemesnek tartja, illetőleg értékesnek és méltányolandónak tartja a cikkek összegyűjtésébe fektetett munkát.
Örülök, ha így látja, ugyanakkor a jövőben megpróbálok sokkal felelősebb, gondosabb fogalmazásokat írni, amelyek összeszedettebbek, méltóbbak a megtisztelésre. A tegnapi bár sok érdekes szempont szerepel benne, nem tartozik ezek közi. Én egyáltalán nem várom, várhatom el, hogy a legtöbb hozzászólásomat kiemelje a blogon. Sőt! :)
Csak, ha tényleg érdemesek tartja erre némelyiket. Ugyanis az Ön kommentjei mindig színvonalasabbak.

FairyFeller 2011.05.06. 15:50:15

"Féljenek az erőszakot tevők, a tolvajok, a gyilkosok!" - "kis értékű lopások", "kis értékű gyilkosságok", "érinthetetlenek"

Ütni kezdték az utcán a 16 éves lányt

...
"Két fiatal lány támadott meg egy 16 éves lányt Szolnokon. A támadókat a rendőrök elfogták - értesült a HavariaPress. Az eset még kedden délután történt a megyeszékhely Ady Endre útján. A két fiatal lány az utcán állta el a 16 éves fiatal útját [ "van cigid" / "mennyi az idő?" / "add kölcsön a mobiltelódat." ]. Rövid szóváltás után ütni kezdték áldozatukat a támadók. A földön fekvő lány zsebéből eközben kiesett mobiltelefonja, mely rejtélyes módon el is tűnt a helyszínről [ valószínűleg ellopták az agresszorok... ]. A megvert lány könnyű sérüléseket szenvedett. Látásból ismerte támadóit, akiket a rendőrök rövid idő alatt elfogtak. A fiatal támadókkal szemben garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult eljárás [ Vajon miért nem a súlyosabb büntetési tételű kirablás? Netán azért, mert az elkövetők szokás szerint "érinthetetlenek"? ]."
...

[ www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=45687 ]

---

A "rózsadombiak" (jelzőként) szerint bizonyára: "kis értékű lopás" és "kis értékű gyilkosság" (olybá tűnik hírértéke sincs...): cigarettáért és borért öltek embert Hajdúhadházon

...
"Miközben a rendőrök a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjainak feljelentésével voltak elfoglalva addig borért és cigarettáért gyilkoltak meg egy negyvenéves férfit...fatolvajt fogtak Hajdúhadházon, akit át is adtak a rendőrségnek, sőt a többi tolvaj, aki a helyszínről elmenekült a fellépés miatt, az összekészített, ellopandó fát sem tudta magával vinni. Rendőrségünk természetesen nem hagyhatta szó nélkül ezt a felháborító polgárőri cselekedet, emiatt feljelentették a polgárőrség tagjait a legutóbbi kormányrendelet alapján, azaz közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végeztek, amelyre a jogszabály nem jogosította fel őket. A polgárőrök ma kapták kézhez a hivatalos iratot. Biztos félelmet keltettek a tisztességes fatolvajokban...amíg a rendőrök a polgárőrök feljelentésével voltak elfoglalva, addig...meggyilkoltak egy negyvenéves férfit a nála lévő borért és cigarettáért Hajduhadház és Bocskaikert között fekvő Rákóczikerten. A férfit annyira súlyosan bántalmazták tegnap, hogy mára belehalt sérüléseibe." (...)

[ szentkoronaradio.com/belfold/2011_05_06_ujabb-gyilkossag-hajduhadhazon ]

***

Nemrégiben Orbán azt nyilatkozta, hogy az emberek "10-ből 9-en" már várták a fellépést a békés együttélést akadályozó "egyenruhás bűnözők" ellen. Nem tudom mire alapozta ezt a kijelentését. Akkor, amikor a 2800 lakosú Gyöngyöspatán 1000 felnőtt írta alá a polgárőrök értékes és hasznos tevékenységét alátámasztó kérdőívet, hasonlóan Hajdúhadházon 12 ezer lakosból 7 ezer írta alá, amit a radikálisok úgy kommunikálnak, hogy ezeken a településeken: "2/3-a van a polgárőröknek". Nem tudom, hogy honnan veszi Orbán, hogy a hasonló helyzetben lévő, valódi félelemkeltő bűnözők által mindennapjaikban megkeserített települések tömkelegén a törvénytisztelő lakosság döntő többsége nem írna alá egy ilyen ívet.
Szerintem az ilyen környezetben élőket cseppet sem érdekli a "rózsadombiak", a "manhattaniak", vagy éppen a "tel-aviviak" véleménye. Akkor a Fidesz miért az ilyenek véleményére ad inkább?
Vagy én látom rosszul?

Bár a Fidesznek minden a balliberális ámokfutókra tett feljelentés úgy hiányozna adott esetben "elszámoltatás", vagy más címszavak alatt, mint egy falatka kenyér, Richard Field és Gyurcsány ellen a radikálisok tettek feljelentést tegnap rémhírterjesztésre és közveszéllyel fenyegetésre hivatkozva.

[ hvg.hu/itthon/20110505_gyongyospata_jobbik_feljelentes ]

Az, hogy ez valószínűleg nem lesz erőltetve a hírekben, sem itthon, sem a Washington Postban (ahol csak a romák evakuálásáról volt érdekes cikket írni, hogy pár nap múlva visszaköltöztek és polgárőrökre támadtak, már nem volt olyan "érdekes" számukra...), az előzmények ismeretében nem túl meglepő.

FairyFeller 2011.05.06. 22:01:53

Megalakult a Roma Önvédelmi Mozgalom - ez lesz ám a "védekezés"

...
"Roma Önvédelmi Mozgalom (RÖM) elnevezéssel szervezet alakult azzal a céllal, hogy a hatóságokkal összefogva megóvja a cigány kisebbség tagjait a különböző félkatonai csoportoktól - jelentette be Kolompár János, a szervezet vezetője pénteken Csanádpalotán. A férfi a nemrégiben harminc taggal megalakult szervezetről szólva azt mondta, az elmúlt időszakban egyetlen politikai párt sem reagált a roma közösséget ért támadásokra, "a cigányság csak magára számíthat". Kolompár János hangsúlyozta, a Jobbik megalakulása óta a romákat folyamatos veszély fenyegeti, a hatósági fellépések nem voltak eredményesek. A RÖM nem egyenruhás szervezet, a hatóságokkal "karöltve" nyújt segítséget mindazoknak, akik kiszolgáltatott, fenyegetett helyzetbe kerültek. A férfi reményei szerint országossá váló mozgalom elsődleges feladata, hogy veszély esetén a hatóságokat értesítve fellépjen a félkatonai szervezetek ellen. A szervezetet még nem jegyezték be...Kincses Ferenc, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat és az Együtt a Romákért Egyesület elnöke...úgy véli, a büntetőtörvénykönyv május 2-i módosítása megteremtette a jogi lehetőséget arra, hogy a hatóságok hatékonyan lépjenek fel a különböző félkatonai szervezetekkel szemben. A büntető törvénykönyv módosítása értelmében, amelyre a kormányzat indoklása szerint az "egyenruhás bűnözés" megjelenése miatt volt szükség, a jövőben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban. Emellett a Btk. kiegészül a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésére vonatkozó paragrafussal, amely rögzíti, hogy aki olyan, a közbiztonság, a közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy a közbiztonság, a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ugyanígy szankcionálható az is, aki a helyi polgárőrszervezet tagjának a polgárőrségről szóló törvényben meghatározott feladatai ellátását úgy szervezi meg, hogy a szervezet a polgárőrségtörvényben meghatározott együttműködési kötelezettségét nem teljesíti." (...)

[ hirado.hu/Hirek/2011/05/06/17/Megijedtek_a_helyiek_a_Roma_Onvedelmi_Mozgalomtol_.aspx ]

---

Amit elmondott Kolompár János, nevezetesen, hogy: a RÖM segítséget nyújtana mindazoknak, akik kiszolgáltatott, fenyegetett helyzetbe kerültek, vagy hogy felhívja a hatóságok figyelmét olyan kliensekre akik kihívóan antiszociális magatartásukkal riadalmat kelthetnek valamely közösség tagjaiban - nos egy normakövető ember egyet is érthet ezzel. Lényegében az embereknek eddig is ez volt az egyik fő problémájuk, hogy a hatóságok nem védték meg őket az antiszociális veszélyektől, a rendszeressé váló tolvajlások, garázdaság mellett egyre gyakrabban gyilkosságok keltettek riadalmat, általánossá váló félelmet, nyugtalanságot a normakövető, törvénytisztelő lakosság közösségeiben.
Csakhogy felmerül a probléma ez esetben, hogy a RÖM egy a romákat, cigányokat védő szervezetnek tartja magát, amely országossá akar válni. A támadásokat, a tolvajlásokat, az agressziót, a gyilkosságokat pedig döntő többségben a cigányság köreiből követték el. Ezek szerint úgy kell érteni, hogy a RÖM megvédi a romákat és a nem romákat egyaránt a romákra és a nem romákra egyaránt káros antiszociális jelenségektől, amelyek rossz hírbe hozzák a cigányságot és amelyek természetes reakciókat váltanak ki a nem roma közösségekből is, nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon...?
Ugyanis Olaszországban cigány ellenes Nemzeti Gárda alakult, 2008-ban, az olasz kormány támogatja őket. A szlovákok katonai erővel verték le a cigányok felkelését néhány éve. A cseheknél is hasonlóak a reakciók. A franciák tízezres nagyságrendben toloncoltak ki romákat. A törököknél kb. 1 hónapja történt az az eset, hogy egy egész cigány közösséget összevertek, még az autóikat is szétverték, felborogatták. És lehetne sorolni, a finneknél a radikálisok kerültek a kormányra, Dániában -gyakorlatilag- már eddig is ők voltak, stb-stb.
Meglátjuk, mi a RÖM valódi célja, részemről nem feltételezek azonnal rosszat. Remélem nem hasonul meg a szervezet a Kolompár János által elmondottakkal...

---

Tettleg bántalmazták a jánoshidai ügyeletes orvost

...
"Az illetékes ügyeletvezető a rendőrséghez fordult, feljelentést tett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben...Győre István, a Jánoshidai Kistérségi Orvosi Ügyelet vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az orvost csütörtök kora este egy idős, daganatos beteghez hívták ki, fájdalomcsillapítót és vérnyomáscsökkentőt kapott. Az orvos jelezte a családnak, hogy ha az állapota rosszabbra fordul, nyugodtan hívják az ügyeletvezetőt. Alig néhány perccel később ugyanettől a családtól újabb telefonhívás érkezett a központba, így az idős emberhez visszairányították ugyanazt az ügyeletes orvost, aki korábban ellátta a beteget. Amikor ő és a sofőr megérkeztek, a felbőszült rokonok és ismerősök előbb trágár szavakkal illették őket, majd a körülbelül negyvenfős tömegből valaki kilépett és pofon vágta a ház előtt álló orvost. Győre István hozzátette: azt, hogy az orvosokat és segítőiket minden nap verbális támadás éri, már "megszokták", de a tettleg bántalmazás mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A támadás miatt feljelentést tett a rendőrségen, úgy tudja, már tartanak a kihallgatások." (...)

[ hirszerzo.hu/belfold/20110506_janoshidai_orvos_pofon ]

---

Íme egy tipikus "független" szervezet: az EBESZ megsimogatja Orbánt

...
"Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megdicsérte Magyarországot a hétfőn elfogadott törvénymódosítás miatt, amely révén könnyebben lehet fellépni a kisebbségeket megfélemlítő paramilitáris csoportok ellen. A szervezet emberi jogokkal és a demokratikus intézményekkel foglalkozó irodája (ODIHR) egy pénteki közleményében méltatta a budapesti intézkedést, ugyanakkor elítélően említette a Cseh Köztársaságban és Magyarországon lezajlott cigányellenes incidenseket A közleményben a varsói székhelyű iroda vezetője, Janez Lenarcic nagykövet elfogadhatatlannak minősítette a romák ellen alkalmazott erőszakot és hátrányos megkülönböztetést.
"A nemrég lezajlott események figyelmeztetésül szolgálnak arra nézve, hogy sok európai országban még mindig tűrhetetlen ellenségességgel szembesülnek a romák. A hatóságoknak kötelessége szigorúan kivizsgálni a gyűlölet motiválta incidenseket, és a politikai vezetők felelőssége, hogy egyértelműen és nyilvánosan elítéljék az összes ilyen incidenst" - hangsúlyozta a nagykövet."
...

[ inforadio.hu/hir/belfold/hir-432044 ]

---

Félelemből ölte meg Raffael Sándor Marian Cozmát - tulajdonképpen csak "védekezett"

...
"Raffael Sándor...azt hangsúlyozta: a verekedésnél félelemérzete volt, valóban életveszélyben érezte magát, s a reagálását igazságosnak tartotta.
"Úgy éreztem magam, mintha háborúba csöppentem volna, ahol el akarják venni az életemet" - mondta. Hozzátette: a fejéből ömlött a vér, s még életében nem állt szemben "öt-hat kétméteres, oroszul kiabáló emberrel", s úgy gondolta, hogy mindenáron védenie kell magát." (...)

[ fmh.hu/fooldal-legfrissebb/20110506_cozma_per_raffael ]

---

Kivizsgálná az ENSZ a cigány-magyar együttélési nehézségek hátterét - egy újabb független bizottság?

...
"Magyarországon tájékozódik az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja...Githu Muigai május 23-án érkezik az országba, hogy személyesen informálódjon a romák helyzetéről...Ötnapos látogatása során Githu Muigai találkozik az esélyegyenlőség és emberi jogok területén dolgozó civil szervezetek képviselőivel és a sajtó munkatársaival, majd személyesen tájékozódik a magyarországi cigányság helyzetéről Gyöngyöspatán, Hejőszalontán, Hajdúhadházon, valamint Ózd, Hódmezővásárhely és Pécs környékén - írta pénteki közleményében a Roma Sajtóközpont. Az ENSZ Emberjogi Bizottsága 1993-ban hozta létre a rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízotti tisztséget, amelyet a jogász és egyetemi tanár Githu Muigai három éve tölt be. A különleges megbízott közvetlenül az Emberjogi Bizottság Közgyűlésének tartozik beszámolni, jelentését a helyszínen tett látogatások tapasztalatai mellett a helyi többségi média tudósításai, valamint az adott ország kormányzati intézkedései alapján készíti el - tette hozzá közleményében a szervezet." (...)

[ hvg.hu/itthon/20110506_ensz_megbizott ]

---

Csontos Istvánnal Koszóvóban történhetett valami...

...
"E.-né Cs. Erika - annak ellenére, hogy a testvérével kapcsolatban nem lett volna köteles tanúvallomást tenni - a a tanúk padján részletesen beszélt öccse előéletéről, tanulmányairól, katonai külszolgálatának idejéről és a leszerelése utáni időszakáról. A nő tanúvallomásában megemlítette, hogy a rendőrségen dolgozik - információk szerint a már leváltott hajdúhadházi rendőrkapitány gyesen lévő titkárnőjeként polgári alkalmazott a rendőrségen -, s öccséről szólva elmondta: Csontos István magatartásában, életvitelében a koszovói kiküldetése után, betegszabadsága alatt változás történt, amit a család nem nézett jó szemel. A férfi 2009 májusától nem nagyon kereste a családi kapcsolatot, alig 10 percekre tett csak látogatást, nem lehetett vele beszélni, szót érteni, indulatos, agresszív lett, káromkodott. A kétgyermekes nő, aki négy testvér közül a legidősebb, közölte: nem lehetett észérvekkel hatni öccsére, hogy a biztos egzisztenciát nyújtó honvédségtől ne szereljen le, holott felhívták a figyelmét arra, a burkolói vállalkozási tervét másodállásként is meg tudná valósítani. Úgy véli, valami történhetett öccse koszovói kiküldetése alatt, mert szerinte egyik napról a másikra nem hoz ilyen döntést az ember, amikor az volt a gyermekkor vágya, hogy katona legyen." (...)

[ belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/95340/1/belfold/Romagyilkossagok_Csontos_Istvan_rendorsegi_alkalmazott_rokonai_is_tanuvallomast_tettek ]

---

Érpatak - egy csipetnyi Magyarország: elzárásra ítélték a lakásfoglalókat

...
"Két napja vették szabálysértési őrizetbe a rendőrök azt a családot, aminek tagjai már hét éve laktak egy érpataki házban jogosultság és fizetség nélkül. A nyíregyházi városi bíróság gyorsított eljárásban adott szabálysértési elzárást a három eljárás alá vont személynek...Sem bérleti szerződés, sem vásárlás nem előzte meg a költözést, ráadásul a ház eredeti tulajdonosának halála után az örökösök közül sem próbáltak senkivel megállapodni a lakhatás feltételeiben. A tulajdonosok között legnagyobb tulajdonrésszel rendelkező Orosz Mihály Zoltán [az érpataki polgármester ] elmondta a bíróság előtt, hogy jelezte a lakásfoglalóknak, hogy nem akarja őket albérlőként sem a házban tudni. Korábban már ezért a cselekményért a rendőrség megbüntette az eljárás alá vontakat. Egy becsült számítás szerint azzal, hogy senkinek nem fizettek a lakhatásért, hét év alatt nagyjából 1 millió 600 ezer forintot takarított meg a család. Az eljárás alá vontak a cselekményt elismerték. A bíróság az eljárás alá vontakat 10, 10, valamint 8 napos szabálysértési elzárásra ítélte, ami jogerőre emelkedve azonnal végrehajtásra került."

[ www.szon.hu/elzarasra-itelte-a-birosag-az-erpataki-hazfoglalokat/news-20110505-08093671 ]

---

Fricska a Fidesznek: izraeli zászlót égettek, narancsot akasztottak, Pintért hazaárulózták a rendvédelmi dolgozók szakszervezeti tüntetésén

...
"Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésén, a fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott - jelentették az MTI tudósítói a demonstráció helyszíneiről. Az áprilisban megkezdett figyelemfelkeltő demonstráción a szakszervezetek kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. A rendvédelmi dolgozók jobb munkakörülmények kialakítását sürgetik, továbbá azt kérik, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak...Az [origo] helyszíni tudósítója szerint a tömeg a belügyminiszter beszéde közben azt skandálta, hogy"hazaáruló", "Mondjon le!". Amikor Pintér azt mondta, azért jött el, hogy "tudjátok, én képviselem az érdekeiteket" a tömeg kifütyülte, amikor pedig azt mondta, hogy ez a magatartás nem segít hozzá a problémák megoldásához, a tömeg azt skandálta, hogy "hazug"." (...)

[ hirek.mti.hu/cikk/2011/05/06/elegettek_egy_izraeli_zaszlot_a_rendvedelmi_dolgozok_tuntetesen-542147 | origo.hu/itthon/20110506-pinter-sandor-belugyminiszter-a-rendvedelmi-dolgozok-tuntetesen.html ]

FairyFeller 2011.05.14. 12:10:57

Fidesz féle elszámoltatás: szabadlábon Hunvald és Gál

...
"Megszüntette az erzsébetvárosi ingatlanügyben megvádolt Hunvald György volt MSZP-s polgármester és Gál György volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság pénteken - közölte Sebes Péter, Hunvald György ügyvédje...Hunvald Györgyöt az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozással összefüggésben tavaly február 10-én vették őrizetbe. Hunvald György, Gál György és 23 társuk ellen november elején emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt. A főügyészség akkor nyújtotta be a Fővárosi Bíróságnak a 121 oldalas vádiratot és a nyomozás során keletkezett mintegy 46 ezer oldalnyi nyomozati iratot. Az eljárás adatai szerint Gál György elsőrendű vádlott a VII. kerületi önkormányzatnak összesen 603 millió forint kárt okozott, és 1,7 milliárd forint kár okozását kísérelte meg. A vád szerint az ügyletsorozatban szereplő 17 ingatlanból 16 után Gál György 2003-ban és 2004-ben összesen 366 millió forint vesztegetési pénzt kért és kapott. A büntetőper másodrendű vádlottját, a volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert sok száz milliós ingatlanpanamák, illetve sokmilliós kárt okozó lakáskiutalások és fiktív megbízási szerződések miatt az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolja." (...)

[ mti.hu/cikk/2011/05/13/kiengedtek_hunvaldot_es_galt_az_elozetesbol-542910 ]

---

Amerikai gárda érkezik Gyöngyöspatára - ők jöhetnek, jöjjenek! [ riportokkal ]

...
"Együtt látogatott pénteken...Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet és Pintér Sándor belügyminiszter...miért látogatott a nagy USA nagykövete Gyöngyöspatára, arra a településre, amit a magyarok tízmillióiból is csak alig egy páran ismertek, mielőtt Richard Field felfedezte volna benne a befektetési potenciált...?...igaza van azoknak, akik felteszik ezt a kérdést, mert a szerbiai amerikai nagykövet még soha nem látogatta meg a magyarlakta délvidéki településeket, aggódva a magyar kisebbség nem épp könnyű sorsa iránt. Hasonlóképp nem tudunk arról sem, hogy a szlovákiai amerikai nagykövet Dunaszerdahelyen tájékozódott volna a tót rendőrállatok által (az ám az egyenruhás bűnözés, ami ott történt) magyarok ellen elkövetett terrorcselekményéről, vagy a nyelvdekrétum miatti hátrányok felett morzsolt volna el egy-két könnycseppet, ha más nem a kisebbségvédelemre egyéb esetekben oly érzékeny sajtó kedvéért.
Szóval, ami Kelet-Közép-Európában máshol nem – különösen, ha a kisebbségben élő magyarok kerülnének szóba – történt meg, a Magyarország egyik eldugott kis községében valóra vált: maga a nagy USA, a világ csendőrének (és csendőrállamának) nagykövete tette tiszteletét a patai cigánysoron...A még mindig feszült gyöngyöspatai hangulatot jól jellemzi, hogy abban az egy órában, amíg a két magas rangú látogató helyi és cigány önkormányzati vezetőkkel, társadalmi szervezetek, és a helyi közösségek képviselőivel tárgyalt, addig a községháza előtt mintegy ötven lakos – cigány és nem cigány vegyesen – hangoztatta saját véleményét, időként kisebb-nagyobb vitákba keveredve. A vádaskodások mibenléte elég lenne a különbségek lezongorázására: a község lakói lopásokkal, betörésekkel vádolták a cigányokat, utóbbiak pedig azt hangoztatták, azóta van békétlenség, amióta a község lakói Gyöngyöspatára hívták, "egyesek etették-itatták" a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, majd a Véderő tagjait...Pintér Sándor igazán sokat tett hozzá a helyzet rendezéséhez, kinyilvánította, hogy ők csak a rendet tudják fenntartani, a békét a helyi lakosoknak kell megkötniük....A nagykövet ezután ellátogatott a cigánysorra is, ahol heves vita alakult ki a roma és nem roma [FF: azaz magyar] lakosság között annak kapcsán, hogy a magyar lakosság állítása szerint márciusban a cigányok azt ígérték, hogy kiadják azokat a személyeket, akik bűncselekményt követnek el...Délután négy órától a nagykövet ugyanis négyszer húsz percben zárt ajtók mögötti megbeszéléseket folytat Gyöngyöspatán. Először az önkormányzat tagjaival egyeztet – itt talán még van remény arra nézve, hogy megértetik vele: itt pont a fordítottja zajlik annak, amit ő halott és látott a mai napig, bár erre azért nem túl sok esély van –, majd a kisebbségi vezetőkkel...Az amerikai politikus megbeszélést folytat a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezettel is, amit viszont igazából nem lehet felfogni, hogy mit is keres ott a TASZ egyáltalán...A mai nap eseményeinek pikáns ízt ad, hogy egy tízéves fiút, aki abban a házban lakik, ahol a Véderő tagjai is megszálltak korábban, azóta több ízben is elvertek a cigányok. De ez csak mellékes, szinte lényegtelen eleme a...napnak, elvégre Eleni Tsakopoulos Kounalakis Gyöngyöspatára látogatott, hogy közölje a jó hírt: magyarok, pataiak, Amerika megérkezett!...Eleni Tsakopoulos Kounalakis bejelentette, hogy multikulturális képzésen fognak részt venni magyar rendőrök. Az Egyesült Államok által felajánlott képzés, amely a nagykövet asszony szerint „alkalmasabbá teheti a magyar rendőröket a multikulturális területeken való járőrözésre”, első körben ötven embert érint, ezek között megtalálhatóak Gyöngyöspatán szolgálatot teljesítő rendőrök, a helyi iskolaigazgató, és a rendőrtiszti főiskola oktatói is. Az oktatók Amerikából érkeznek majd, és szívesen megnéznénk mi is, amikor egy texasi ranger elmagyarázza magyar kollégájának, hogy amennyiben a...[ FF: kliens ]...nem teszi fel első szóra a kezét, akkor lőni kell. Lehet, hogy hamarosan eljön a nap, amikor hálával fogjuk emlegetni Tsakopoulos nevét? Kötve hisszük, de ne legyen igazunk: mindenesetre az amerikai zsaruk nagyot fognak majd nézni, ha kiderül, hogy magyar kollégáik kezét mennyire megköti a törvény...Pintér Sándort és Eleni Tsakopoulos Kounalakist a cigánysor felé vezető Bem utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében fogadták az önkormányzat, illetve a helyi cigányság vezetői. Gyakorlatilag azon a helyen, ahol április 26-án késő este a cigányok megpróbálták meglincselni a három magyarvédőt...A vendégek igazán „korrektek” voltak, kutyafuttában még meghallgattak két helyi magyart gondját is. A 70 éves Varga Gyuláné arról számolt be a belügyminiszternek és a nagykövetnek, hogy az elmúlt két évben nyolc szőlőoszlopot és három szőlőkarót loptak el a hátsó kertjéből, illetve rendszeresen fosztogatják a tolvajok a veteményeskertjét is. Nem azért termeszt – mondta –, hogy mások szüreteljenek. Borik Ferencné az utcán azt panaszolta el, hogy 750 ezer forint értékű vasárut és szerszámokat, vasbakot, fűnyírót és taligát loptak el tőle. Elmondása szerint ezeket később szétfűrészelve találták meg a rendőrök a cigánysor egyik házában. Kijelentette: nem fajgyűlölő, de „évek óta ez megy, és ami sok az sok”. Arról nincs információnk, hogy ekkor a nagykövet asszony Pintér Sándorhoz fordult volna, az amerikai magántulajdon védelméhez fűződő jog magyarországi gyakorlatba ültetését követelve. Valószínűleg azért nem számolhatunk be erről, mert nem fordult elő, pedig a joggal panaszkodó két magyarnak ugyancsak szüksége lesz az (ön)védelemhez fűződő jogára miután elmennek a faluból a rendőrök...A cigánysoron...mindent megtettek, hogy elkápráztassák a két illusztris vendéget: vastapssal fogadták őket, a vajda, id. Farkas János azzal köszöntötte..., hogy szurkolnak Obama elnöknek azért, hogy ő nyerje meg Amerikában a következő választásokat is. Képzelem, most mennyire megnyugodtak a Fehér Házban, mondogatják is egymásnak a demokraták...a patai cigányok velünk vannak." (...) - hírTV, Hírszerző, MNO nyomán Kuruc.info, kép: Hírszerző

[ kuruc.info/r/2/79027/ ]

---

15 török segélyhajó indul a Gázai-övezetbe

...
"Az Erdogan-kormány már előre visszautasítja a felelősséget a flottilla és izraeli egységek közötti esetleges összecsapásért – írták isztambuli újságok. Egy évvel ezelőtt, 2010 májusában a Gázai övezet palesztin lakosságának segélyt szállító hajókat, fedélzetükön zömmel török aktivistákkal, feltartóztatta, majd megtámadta az izraeli parti őrség. A Mavi Marmara nevű török hajón tartózkodó aktivisták közül kilencet megöltek a zsidó állam katonái.
A török kormány közleménye rámutatott, hogy az újabb flottillát magánszervezetek indítják útnak. Az eredeti terv szerint a hajók május második felében vágtak volna neki az útnak, ám az akciót június utolsó hetére halasztották. A flottilla összesen 15 hajóból fog állni – közölte Serkan Nergis, a török IHH segélyszervezet szóvivője. Az előkészületekben 22 nem kormányzati szervezet vesz részt. Korábban mintegy 30 amerikai politikus levélben fordult a török kormányfőhöz, arra kérve Recep Tayyip Erdogant, hogy állítsa le a tervezett segélyakciót. Állításuk szerint a segélyszállítmánnyal a szervezők Izraelt akarják provokálni.
„Attól félünk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is erőszakba torkollhat az akció” – írták a politikusok. Izrael szigorú következményeket helyezett kilátásba az újabb segélyflottilla elindulása esetére. A Gázai övezet köré vont tengeri blokádnak érvényt fogunk szerezni – hangzott el Jeruzsálemben. Az Insan Haklari ve Hürriyetleri Yardim Insan Vakfi (IHH), magyarul az emberi jogokért és a szabadságért harcba szálló humanitárius segély alapítvány egy iszlám értékeken nyugvó nem kormányzati szervezet. Tevékenysége elsősorban természeti katasztrófák és háborúk áldozatainak nyújtott gazdasági, orvosi és szociális segítségnyújtásra terjed ki. Az 1994-ben alapított török tömörülés még a boszniai háború idején jött létre abból a célból, hogy segítse a szerbek támadásait elszenvedő muzulmán lakosságot. Az IHH már mintegy 120 országban, valamint számos konfliktussal terhelt övezetben van jelen, többek között Csecsenföldön, Pakisztánban és a palesztin területeken."
...

[ hirszerzo.hu/kulfold/20110513_gazai_ovezet_torok_segely_flottilla ]

FairyFeller 2011.05.15. 11:31:18

Miért van világszerte annyi szoci milliárdos bűnöző? - szinte hihetetlen: szexuális zaklatásért letartóztatták az IMF vezérigazgatóját Dominique Strauss-Kahn-t, a francia szocik elnökjelöltjét

...
"Őrizetbe vették az amerikai hatóságok Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját a New Yorki repülőtéren, szexuális erőszak gyanújával - jelentette helyi idő szerint szombaton a The New York Times...A francia IMF-főnök már az Air France légitársaság gépén ült, az első osztályon, amikor a rendőrség őrizetbe vette és leszállította a párizsi járatról. Strauss-Kahnt a Midtown South-i kapitányságra vitték kihallgatásra, szexuális zaklatás gyanújával. Az idézett amerikai hatóságok szerint az IMF első emberét azzal gyanúsítják, hogy előzőleg a nap folyamán "szexuális támadást" követett el egy hotelben a Times Square-en az egyik alkalmazott, egy szobalány sérelmére. A 32 éves szobaasszony az incidenst követően kimenekült a szállodai szobából - mondta el Browne szóvivő, aki közölte azt is: a rendőrség feltételezése szerint Strauss-Kahn sietősen távozott a Sofitel szállóból, menekülni készült, mert még mobilját és több más személyes tárgyát is hátrahagyta a szállodai szobában. Ezért visszatartották a párizsi járatot, és leszállították róla a gyanúsítottat. Browne szerint még nem emeltek vádat az IMF vezérigazgatója ellen.
A szobalányt a Roosevelt Kórházba szállította át a sürgősségi szolgálat, ahol ellátták kisebb sérüléseit - mondta a rendőrségi szóvivő. Browne szerint a szobalány azt mondta a rendőröknek, hogy Strauss-Kahn orális szexre akarta kényszeríteni, de végül sikerült kiszöknie a szobából az erőszakoskodó elől, s segítséget kérni a szállodai személyzettől. Amikor a rendőrség néhány perc múlva kiérkezett, Strauss-Kahn már távozott a hotelből.
A 62 éves Strauss-Kahn - akit a 2012-es francia elnökválasztásokon a szocialisták lehetséges jelöltjeként is emlegetnek - 2007 novembere óta tölti be a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatói posztját, s helyzetét három évvel ezelőtt már megingatta egy szexügy. Az IMF-főnök ellen hatalmi visszaélés gyanújával 2008-ban vizsgálat indult egy magyar beosztottjával folytatott szerelmi viszonya miatt. A vezérigazgató tekintélyét alaposan megtépázó ügyről akkor az IMF közleményt adott ki, amely szerint az igazgatótanács helytelenítette, súlyos tévedésnek nevezte Strauss-Kahn rövid házasságtörő viszonyát, amelyet az IMF-vezető Nagy Piroska magyar közgazdásznővel, a valutaalap afrikai részlegének egykori magas beosztású tisztviselőjével folytatott. Strauss-Kahn nyilvánosan bocsánatot kért az ügy miatt az IMF-alkalmazottaktól és feleségétől is..."

(...)

...Franciaországban...2012-ben tartanak elnökválasztást...egy közvélemény-kutatás a szélsőjobboldali jelölt továbbjutását valószínűsíti. Hetek óta a jobb-és a baloldal részéről egyaránt egyre többen figyelmeztetnek annak kockázatára, hogy megismétlődhet a 2002-es elnökválasztás forgatókönyve, amikor is az április 21-én tartott első fordulóban Jean-Marie Le Pen kiütötte a szocialista Lionel Jospint, és bekerült a második fordulóba Jacques Chirac ellenfeleként. A CSA közvélemény-kutató intézet legutóbbi felmérésének február 24-én közölt adatai szerint a jobboldal legjobb jelöltje Sarkozy lenne, mert egyedül ő képes megelőzni az FN elnökét. Bár a franciák 59 százaléka nem kívánja, hogy Sarkozy induljon az elnökválasztáson, ha mégis ő lesz a kormányzó Népi Mozgalom Uniójának (UMP) jelöltje, a szocialista Dominique Strauss-Kahn (23-28 százalék) mögött a második helyen végezne, mutatta ki ez a korábbi felmérés. Amennyiben így lenne, a CSA felmérése alapján Strauss-Kahn - a jelenlegi állapot szerint - fölényes győzelmet aratna Sarkozy felett." (...)

[ www.vajma.info/cikk.php?rovat=kulfold&index=47647 | index.hu/kulfold/2011/03/05/a_szelsojobb_nyerne_a_francia_elnokvalasztas_elso_koret/ ]

***

Le Pen, Sarkozy, vagy Strauss-Kahn? Látszólag különbözőek, csupán egy markáns közös jellemzőjük van. Barátság Izraellel. De azért talán (legalább is remélhetőleg) senkinek nem mindegy, hogy melyikük győz majd Franciaországban a választásokon. Sem a franciáknak, sem cionistáknak, sem az Unió más lakosainak, így nekünk magyaroknak sem. A francia politika az utóbbi időben rendkívül jó hivatkozási alap, hiszen az ottani rendes emberek épp olyan problémákkal néznek szembe, mint az itteni, vagy más országokban élő rendes, becsületes, tisztességes emberek. Mert én szeretném ennek a rétegnek (remélhetőleg többségi!) a szempontjai felől megítélni a kérdést.

Le Pen és Strauss-Kahn, látszólag két szélsőség. Előbbi az anti-cionista múltú (már csak a múlt!), multikultúra (leginkább muszlim-) ellenes francia nemzeti radikális párt, utóbbi a balliberális bankoligarchia képviselője, akire a liberalizmus egyre kevésbé büszkén hangoztatott bölcsőjében még mindig sokan szavaznának.
Nem elég, hogy IMF vezér, még a nőket is molesztálja, veri (a bántalmazott amerikai nő sérüléseiről kórházban vettek látleletet). Ezek után talán megcsappan a népszerűsége. Remélem. Remélem nem marad annyi elme roggyant liberális, akik minden baj ellenére (noha ezek a "francia bajok" -és itt most nem a vérbajra gondolok- azért messze nem olyan bajok, mint amik Magyarországon vannak) hatalomra juttatják majd ezt az erőszakos, már a státuszában is meghasonuló "milliárdos szoci" bankoligarchát, akinek Orbán bácsi csak az idén 3000 milliárd forintot utal át, mert bizonyosan "megérdemlik"...

FairyFeller 2011.05.16. 21:30:28

Már csak idő kérdése, hogy elbukjon az anti-magyar Fidesz

...
"A parlament a kormánypártok, valamint az LMP-s és a független képviselők támogatásával fogadta el az emberi jogi bizottság javaslatát, amely szerint polgárőr szervezet csak az alapító okiratban székhelyeként feltüntetett településen végezhet feladatokat. Ez alól akkor kaphat kivételt, ha a rendőrséggel vagy más állami, önkormányzati rendvédelmi, közbiztonsági szervezettel megállapodott. Módosult a szabálysértési törvény is: elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható a polgárőr, ha feladatait a polgárőrségről szóló törvény rendelkezéseinek megszegésével látja el. Kiegészült a törvény továbbá a "közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzésének szabályozásával". Így aki közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, szintén elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható." - MTI
...

---

...
"...a Fidesz és a KDNP...az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén nem támogatta az élet és a tulajdon jogos védelmének erősítéséről szóló Btk.-módosítás tárgysorozatba vételét...a javaslat értelmében jövőben nem lehetne büntetni, ha valaki saját élete vagy tulajdona elleni támadás elhárítása érdekében a támadót megsebesíti vagy megöli. [Szilágyi György] jobbikos képviselő szerint a javaslatot a társadalom 80-90 százaléka támogatja, de a kormánypártok nem, ezért a Jobbik ismételten be fogja nyújtani az indítványt, s teszi ezt egészen addig, amíg az legalább a parlament elé nem kerül. Apáti István hozzátette: a kormánypárti képviselők a tárgysorozatba vétel megakadályozásával "kvázi bűnpártolást" követtek el, és passzív módon hozzájárultak ahhoz, hogy a bűnözők prédájává váljon Magyarország." - MTI
...

***

Az utóbbi időben egyre többeknél kezdi kihúzni a gyufát a Fidesz. Munkahelyteremtésről, a munkanélküliség csökkentéséről, ingatlan-moratóriumról, közbiztonságról, stb. beszél, miközben több tízezer nyugdíjas rendvédelmi dolgozó, valamint becslések szerint legalább 15 ezer rokkantnyugdíjas állami juttatását készül megvonni (nem minden esetben alaptalanul), emellett 2 éven belül 40%-ra akarja csökkenteni az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatók számát, miközben az is kiderült, hogy a lakásmoratórium csupán humbug, a bankok átadatják a feladatot a behajtóknak, akik igaz költséges módon, de még mindig hatékonyan együtt tudnak működni, így több tízezer ember egzisztenciáját veszélyeztetik, hajléktalanná válhatnak a következő években és ezt ők is tudják. A megvont ellátású rendvédelmisek nagy része nem tud majd elhelyezkedni és a felsőoktatásba be nem kerültek tízezrei is munkanélküli státuszúak lesznek a "hallgató", mint hivatalos foglalkozás helyett. Így az állam tízmilliárdokat takaríthat meg, ki tudja mire, vagy kikre akarja majd költeni...
Nézzük a közbiztonságot, a fenti új törvénymódosítások olvasatában.

Képzeljük el a helyzetet. Sétálok a társaságommal, egy erdős részhez érek, meglátom, hogy egy kb. 15 éves lánnyal 5-en erőszakoskodnak, éppen fogdossák, le akarják tépni a ruháját. A lány meglát minket, segítségért kiállt, velünk pedig nem járnak jól az agresszorok, akik nem szoktak hozzá ahhoz, hogy őket megtámadja valaki, főleg nem -nagyjából- kiegyenlített erőviszonyok mellett. Képzeletbeli 3 társammal az agresszorokra rontunk, teljesen leblokkolnak. Erre aztán nem számítottak. A harcmodoruk erre alkalmatlan. Rövid harc alakul ki, az egyiket magam baszom tarkón egy az avarban talált faággal, az erős testalkatú társam az egyiknek eltöri a lábát, a másiknak egy fához verdesi a fejét, a többiek elszaladnak, hívni a rokonjaikat. Ekkor már tudjuk, megmentettük az áldozatot.
Kihívjuk a rendőröket...
Nagy hiba volt...
Közben megérkeznek az emlegetett rokonok is, vascsövekkel, szamuráj kardokkal, a zsaruk feltartóztatják őket, közben fenyegetnek, minket és a családjainkat. A 15 éves lányt, akit -a képzeletbeli történetben- Nórának hívnak a javaslatunkra még idejében beültették egy rendőrautóba, eltakarva az arcát, hogy ne lássák meg az agresszorok rokonai.
Minket azonban a legújabb törvénymódosítás alapján súlyos vádakkal illetnek. Mivel nem volnánk jogosultak közbiztonsági tevékenység végzésére, közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet folytattunk, amelyre jogszabály nem jogosított fel minket...
Megbilincselnek minket, beültetnek a rendőrautó hátsó üléseire. Elindulunk a rendőrőrsre. Útközben az egyik autóban ülő rendőr csóválja a fejét, hozzánk szól:
- "Hát fiúk, nagyon becsületes tőletek, hogy ezt tettétek, talán én is ezt tettem volna, civil emberként is. De hát tudjátok, én és a rendőrök veletek volnánk, de ezek a geci törvények...tudjátok, anti-magyarok, hazaárulók ülnek törvényhozásban. Minden esetre, biztos vagyok benne, hogy egyszer majd elnyeritek ezért a jutalmatokat, mindenki veletek van, kivéve ezek a...ááá hagyjuk is...Mindezt csak nem hivatalosan mondtam..."
- "Mi lesz most?" - kérdem
- "A legújabb magyarellenes törvények szerint egy valag pénzt kell majd fizetnetek, valószínűleg, de az is lehet hogy téged (odafordul a nagy erejű társamhoz) lecsuknak, mert eltörted egy cigány lábát. Tudod, erre a legérzékenyebbek. Hozzájuk sem szabad érnünk, nekünk sem."
- "Hát ez hihetetlen!" - kel ki magából a társam. - "Ha nem lettünk volna ott, azt a lányt megrontják, megerőszakolják, így is haza vágták legalább egy hónapig nem mer majd egyedül sem fényes nappal kimenni az utcára, szerintem sokkot is kapott!"
- "Tudom én." - mondja a rendőr - "Nézd, reméljük a legjobbakat. De szó szerint, érted?!" - kacsint keserű tekintettel a zsaru.
- "És mit kapnak a cigány agresszorok?" - kérdem én.
- "Biztos vagyok benne, hogy enyhébb büntetést, mint ti." - válaszol - "Az is lehet, hogy az ég világon semmit, majd szépen eltussolják a dolgot. Ilyenek nap, mint nap történnek bassza meg! - kel ki magából a rendőr is, éreztetve, hogy velünk érez - "Idő kérdése, hogy valahol bekövetkezik valami tragédia, nemi erőszak, gyilkosság, súlyos bántalmazás, stb. Terrorban élnek az emberek és kevesen vannak az ilyen "Steven Segalok" - mondja derűs elismeréssel - "mint amilyenek ti vagytok, testvéreim."

(...)

A fenti, egy képzeletbeli történet, most találtam ki.
Életszerű?
Olybá tűnik, mostantól mindenképpen...az aljas Fidesznek köszönhetően. Másként nem tudnám őket jelenleg jellemezni.
süti beállítások módosítása