HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

TATÁRSZENTGYÖRGYI GYILKOSSÁG

2009.02.23. 17:54 asperjangyorgy

Tatárszentgyörgy Pest-megyében található.

Tatárszentgyörgy fájdalmasan közel van térben és időben Kiskunlacházához.

Tatárszentgyörgyön az éjszaka ismeretlen tettesek felgyújtottak egy faluszéli házat, amelyben öttagú roma-család lakott.

A 25 éves apa az égő házból az ölében menekítette öt éves kisfiát, akkor érte őket sörétes puskából az egy vagy több lövés.

Mindketten meghaltak.

Az anya nem sérült meg, a másik két gyermek a Heim Pál utcai kórházba került.

Nem tudni, kik a tettesek, de akárkik is, szőrnyű bűnt követtek el. Megbocsáthatatlant. Kiirtandót. A rendőrségnek, a Pest-megyei Rendőr-főkapitányságnak és az ügyet átveveő Nemzeti Nyomozó Irodának mindent, de mindent el kell, el kellene követnie, hogy a házfelgyújtók, az aljas gyilkosok kézre kerüljenek.

Mióta írjuk itt a blogban, hogy baj lesz a kiskunlacházi felderítetlen gyilkosság miatt?! Hiába könyörögtünk másokkal együtt, hogy lépjen határozottabban a rendőrség, mindenképpen próbálja kézrekeríteni a tetteseket. Kényelmesen, vagy lehet, hogy nem kényelmesen, de eredménytelenül nyomoztak. Éppen ma három hónapja, hogy megölték Horák Nórát.

És talán, esetleg nem véletlen, hogy éppen ezen a fájdalmas és sötét napon történt ez az újabb iszonyat. Mert az a gyanúm, hogy a két eset valamiképpen összefügg. És ha valóban összefügg, vagy gondolatban az emberek összefüggést teremtenek köztük, akkor még iszonyatos dolgokat kell majd megérnünk. Ettől akartuk óvni magunkat, a roma és nem roma lakosságot, az e hazában élő, ezt a földet joggal és jogokkal a hazájuknak valló embereket, amikor minduntalan felhívtuk a figyelmet a rendőrség, a nyomozók tehetetlenkedésére, taknyolására.

Most olyan helyzet jött létre, hogy bármire is gondolunk, összeszorulk a torkunk és a gyomrunk. Összeszorul, ha megtalálják Horák Nóra gyilkosait és kiderül (esetleg), hogy romák. Összeszorul, ha megtalálják a tatárszentgyörgyi fiatal apa és gyermeke gyilkosát, gyilkosait és kiderül (esetleg), hogy a gyilkos, a gyilkosok nem romák. Mert ezek is és azok is ennek a hazának a gyermekei, itt, az egyre rettenetesebb társadalmi, anyagi és politikai körülmények fogjai. És egymás torkának esnek, és értelmetlenül egymást, áldozattá válva az áldozatokat gyilkolják.

Rettenet és iszonyat, ami létrejött.

Iszonyat, ha most bárki, akár itt a blogban is, ítélkezni mer.

Igen, itt az idő és a pillanat, hogy roma és nem roma egymás kezét fogva az utcára vonuljon, és együtt tüntessen a mindinkább elharapozó szörnyűség ellen, amelynek ebben a pillanatban nem látjuk az igazi következményeit és kifejlődését. Hiszen tehertételnek itt van az iszonyatos és egyre zavarosabb veszprémi gyilkosság ügye is, ahol - mint kiderült - a gyilkosság helyszínén rendőrök is tartózkodtak inkognítóban.

Meg kell ezt az egészet állítani.

Meg kell állnunk.

Hangot kell adnunk a tiltakozásunknak, különben elpusztítunk mindent, ami ebben az országban még maradék érzelmi, erkölcsi, szolidaritási értékként létezik.

61 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr40961215

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 10:32:06

RE: Bosszú Cozma-ért?Hát, irtózatos indulatokat sikerült elszabadítanom. Kaptam itt hideget, meleget, minden voltam, csak tisztességes ember nem ezért a bejegyzésért. Én lettem a tipikus jogvédő liberális, aki rosszabb, mint a cigánybűnöző. Mindezt azért,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wlady 2009.02.23. 19:25:40

Tisztelt Asperján úr tisztelt polgártársak!
Sajnos azt kell hogy mondjam hogy a kiskunlacházai gyilkosság és ez összefügg!A rendőrök szélnek eresztett beszédnek hitték hogy a bosszú elfog jönni és eljött!És ez még csak a kezdet!Nem véletlen hogy ugyanazon az éjszakán történt szinte az időpont is majdnem ugyanaz!Úgy emlékezem hogy ezt az emberek megígérték ha rendőrség nem kerít tettest!Nem kerített!Tudja ezt jól a rendőrség is hogy ez miért van!Egy 14 éves lány nem halhat meg hiába,büntetlenűl!Sajnos ez a véleményem szerint folytatódni fog folytatódni amíg a gyilkosok nem lakolnak tetteikért!Sajnos a cigánybűnözés eredménye beérett!Csak én egyet sérelmezek de nagyon!Ebben az ügyben egyből bevonták a nemzeti nyomozóirodát is míg Horák Nóra ügyében ezt csak 3 hónap elteltével már már a reménytelenség határán!És ez véleményem szerint felháborító!Ha akkor a gyilkosság napján bevonják őket és kitűzik a 10 milliót talán már a tettes rég rács mögött van és ez az újabb eset sem következik be!

asperjangyorgy 2009.02.23. 19:46:49

Minden mellékzönge nélkül mondom: Horák Nóra nem roma származású. Ha egy 14 éves roma származású lánnyal tették volna azt, amit Horák Nórával tettek bizonyos személyek, akkor azonnal hathatós intézkedés történt volna, mert a romáknak van érdekképviseletük. A nem romáknak nincs. Nem is ment oda gyorsan senki Kiskunlacházára, hogy megszemlélje a helyzetet. És ez nem roma-ellenesség, hanem az egységes roma, nem roma képviselet hiányolása.

Dyen 2009.02.23. 20:07:13

Kedves Wlady!

Csak nem tud valamit? :)
Ebben az ügyben (is) annyi a homályos részlet, hogy én már bármit el tudok képzelni.
Az biztos, hogy harcos liberálisainknak nagyon kapóra jött, most úgy érzik, hogy jogosan lehet rasszistázni a magyart.

Evo 2009.02.23. 20:33:12

Nem akarok senkit elszomorítani, de szerintem jelen esetben roma ölt romát, ugyanúgy ahogy tavaly pontosan hasonló körülmények között.
Akkor rasszistákra akarták kenni a bűncselekményt, később kiderült hogy uzsorás tette el láb alól adósát..

Dyen 2009.02.23. 20:52:14

Én is erre céloztam, csak lehet, hogy túl finom voltam :)

wlady 2009.02.23. 21:17:55

Kedves Dyen!
Nem tudok semmit:)!

de itt nem roma ölt romát és nem uzsorás téma volt ez biztos mert a televízióban is látható hogy nem olyan szociális és társadalmi életű családról van szó akik uzsorásokkal függenének össze!Bizton állítom a bosszú elkezdődött amit minden érző szívű ember várt és mindenki tudta hogy eljön!És ez még csak a kezdet!Mint ahogy azt is tudta mindenki hogy ez az ostor"ártatlan"embereken fog csattani mert ugye tettes még nincs!Kiemelem az időpont nem véletlen!!!!Ezt megígérték sok ezren!Tudtuk,tudták a rendőrök,tudta az egész ország és bízott benne hogy Horák Nóra halála nem múlik el nyomtalanul és véleményem hogy amíg nem lesz tettes ez folytatódni fog!Tudja a rendőrség hogy kevés az idő!És akkor mi lesz itt még március 15.-én?És mi lesz ha a következő 60nap lejártáig nem lesz elkövető?Ebbe bele sem lehet gondolni!Nem azt mondom hopgy ez kellett de kellett valami hogy a rendőrség észbe kapjon!Mert ők tudják ezt és érzik!Mostmár talán!Csak lehet hogy mostmár késő!

asperjangyorgy 2009.02.23. 23:11:13

Wlady, valakik, hogy pontosan ki, azt nem tudjuk, elpusztítottak egy 14 éves lánygyermeket. Most valakik, nem tudjuk, kik, elpusztítottak egy ártatlan kicsi gyermeket, és elpusztították három gyermek 27 éves apját. Megoldódott valami? Egyáltalán megoldás, ha egymást gyilkoljuk, ha az emberek egymást gyilkolják?
Az már egy másik kérdés, hogy ennek a helyzetnek a megértésére felelősen a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság, de azt mondhatom, hogy az egész rendőri vezetés képtelen volt. Tök-vakargatva nyomozgattak, nem értve a dolog lényegét, vagyis azt, hogy közben iszonyatos feszültség gyűlik fel, és egyesek ezt jó oknak és ürügynek találják, hogy egy általában vett bosszú értelmében kiéljék pusztító, gyilkos szándékaikat.
Én nem hiszek abban, hogy sokat használna az országnak, ha március 15-én itt komoly balhé lenne. Úgy tetszik ugyanakkor számomra, hogy ezt viszont nenm értette, nem fogta fel a rendőrségi vezetés, amikor hagyták, hogy teljen az idő és nem tettek úgy isten igazában semmit azért, hogy a kiskunlacházi kamaszlány gyilkosai kézrekerüljenek. Nem éreztek igazi felelősséget, szerintem, az ország nyugalmáért. Ha azt éreztek volna, akkor rögtön a gyilkosság napján kitűzték volna a nyomravezető díjat, és amikor látták, hogy nem mozdul semmi a cél irányába, akkor valami más taktikához folyamodtak volna.
Rettenetes az a feszültség, ami kialakult, tetézve a szegénységgel, tetézve azzal, hogy közrendőreink bezzeg az Operaház előtt hihetetlenül bátrak és kemények voltak ötven kilós tüntetőkkel szemben, akik egyszerűen egy magánrendezvény ellen tüntettek, amelyhez az égvilágon semmi köze nem volt az államnak és az állam rendőrségének. Azt a rendezvényt nem rendőröknek kellett volna védeni, hanem megfelelő számú és erejű biztonsági őrségnek. De itt mindig minden mindennel összekeveredik. És amikor azt látják az emberek, hogy ártatlan vélemény-nyilvánítókat a rendőrség szinte vadállati kegyetlenséggel eltipor,akkor a feszültség máshol eresztődik ki.
Miért nem gondolja át egyszer ezt egy felelős rendőrségi vezetés? És miért nem koncentrál igazán egy-egy feladat hatékony megoldására? Miért mindig lényegtelen eseményekben élik ki magukat?
Mert ugye most is az a nagy veszély fenyeget bennünket, hogy nem lesz meg Horák Nóra gyilkosa. És az a veszély fenyeget bennünket, hogy a veszprémi gyilkosság egyre elkentebb szarrá változik a rendőrség kezében. És közben eredménytelenül nyomoznak a korábbi roma-gyilkosságok ügyében is.
Nem veszi észre a politikai vezetés, hogy a rendőrség élén csupa tábornok és ezredes áll, olyan emberek, akik megfelelő felkészültség nélkül jutottak a funkciójukba, és ahhoz mániákusan ragaszkodnak, miközben az eredmények nem igazolják őket? Nem kellene már valamit tenni ezzel a rendőrséggel, hogy hatékony legyen, és ne csak akkor, amikor gyorshajtásért büntetnek keményen, s olykor zsebre?
Mehet ez így?
Sajnos megy, és egyre több lesz a szőrnyű tragédia, egyre többen sírnak és sírunk, és egyre reménytelenebb lesz az életünk.
Hogyan ébredjünk fel ebből az iszonyatból?

asperjangyorgy 2009.02.23. 23:22:17

Részlet a Stop Hír írásából:

Minden jel szerint folytatódik a roma polgártársaink elleni gyalázatos hajtóvadászat - áll a Magyar Demokratikus Charta hétfői közleményében, amely a tömörülés szóvivőinek megdöbbenését fejezi ki az előző éjszaka Tatárszentgyörgyön történtekkel kapcsolatban.

"Az újabb szörnyűség aligha független a jobboldali sajtóban évek óta folyó roma-ellenes uszítástól, és minden eddiginél élesebben hívja fel a figyelmet azoknak a roma-ellenes célzásoknak a veszélyeire is, amelyeket fideszes politikusok tettek. Ezért felhívunk mindenkit, hogy hagyjon fel az indulatok felkorbácsolásával!" -

Ezt a felhívást a Demokratikus Charta adta ki.
Igazuk van!
De szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ilyen figyelmeztető felhívást akkor is kiadhattak volna, amikor megnyilkolták pl. Horák Nórát, pl. Marian Cozmát és másokat.
Azt hiszi a Dekorratikus Charta, hogy ezzel a felhívással nem korbácsolja fel egyesek indulatait? Miért nem lehetne egyszer a másik fejével, a másik szívével és a másik kétségbeesésével is gondolkodni?
Csak legalább egyszer! És utána fogalmazni a felhívásokat!!!

Dyen 2009.02.23. 23:46:48

Találtam egy érdekes mondatot az egyik Népszava cikkben:

... A fagyos időben néha robbanások hallatszottak - a közeli lőtér zaja zavarta meg a falu csendjét.

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1160132

Vajon a rendőrségnek feltűnt, hogy a közelben lőtér működik? Talán lehet valami összefüggés?

Dyen 2009.02.23. 23:52:14

Felhívom a Demokratikus Charta és egyéb hasonló társaság figyelmét, hogy hagyjanak fel az indulatok felkorbácsolásával, valamint a magyarok elleni uszítással!

Evo 2009.02.24. 08:52:33

Wlady, kérlek, ne állíts semmi olyat "bizton", amit csak a saját meglátásodra alapozol.

Dyen 2009.02.24. 08:55:18

"A túlzott váleménnyilvánítási jogot bírálta Strasbourg
A rasszizmus ellen nem elég hatékony a magyarországi védelem
Lehetetlenné teszi hatékony jogszabályok életbe léptetését a rasszista megnyilvánulásokkal szemben Magyarországon a véleményszabadság alkotmányos védelmének magas foka - állapította meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET) fajgyűlölet- és intolerancia-ellenes bizottsága (ECRI).
"A magyar jogrendszerben kizárólag a rasszista megnyilvánulások legszélsőségesebb formái büntethetők, például a közvetlen erőszakra való uszítás, (és) ezek a követelmények annyira magas szintűek, hogy tulajdonképpen szinte soha nem alkalmazzák" - írta terjedelmes jelentésében a 2002-ben létrehozott, független szakértőkből álló testület, amely már öt évvel ezelőtt is készített jelentést Magyarországról. "

Jó lesz vigyázni? :(

Dyen 2009.02.24. 08:59:23

Kedves Wlady!

Tatárszentgyörgyön aligha öltek magyarok, a bosszú így méltatlan volna!

Dyen 2009.02.24. 10:07:36

Kedves Wlady!

"Bizton állítom a bosszú elkezdődött amit minden érző szívű ember várt és mindenki tudta hogy eljön!És ez még csak a kezdet!Mint ahogy azt is tudta mindenki hogy ez az ostor"ártatlan"embereken fog csattani mert ugye tettes még.."

Én bizton állítom, hogy minden érző szívű ember elítéli ezt a gyilkosságot! Nem ártatlan embereken kell annak a bizonyos ostornak csattannia. Az ilyen hozzáállással csak fokozódik az amúgy is elviselhetetlen rémálom, ami most folyik ebben az országban.

Evo 2009.02.24. 10:22:08

Dyen,
jól értelmezem hogy Strasbourg azt mondta,hogy a legjobb az lenne, ha Magyarországon módosítanák a demokráciát, alkotmányunkat megkúrtítva, a véleménynyilvánítás rovására???
Szerintem menjünk ki mi is oda panaszkodni...vagy mi lenne, ha írnánk nekik egy levelet erről a túlzott véleménynyilvánításról? Becekkelhetnénk néhány cigány-adatlapot az iwiwről, hogy láthassák ki az igazi rasszista ebben az országban..

Dyen 2009.02.24. 10:29:36

Szia Evo!

Sajnos gőzerőre kapcsolt a magyarok elleni uszító hadjárat. Félek!! Mit akarnak elérni? Tényleg polgárháborút akarnak, hogy aztán újabb 50-60 évre kuss legyen megint mindenkinek? Ezek a mostani "etnikai" gyilkosságok is csak gyorsítani akarják a folyamatot?

Evo 2009.02.24. 11:13:16

Nem tudom... Strasbourg egy seggvilág, oda járnak ezek a nyomorékok panaszkodni. Szerintem magyart még nem hallottak panaszkodni, ezért abból indulnak ki, amit szegény "hátrányos" helyzetű cigányok összehordtak nekik. Talán tényleg ideje lenne a magyarnak is felállnia, és tájékoztatni az ottaniakat - hát ne rombolják már a magyar amúgy is csekély hírnevét alaptalan vádakkal - felvilágosítani.
De szerintem ez független az itteni helyzetekkel. Max. annyiból nem hogy a politika nyalja a hátsójukat és égre földre bizonyítani akarja hogy de mi nem vagyunk rasszisták. Ezért az engedmények az ingyelélőknek.
Polgárháború a politikai vezetés ilyen mértékű Eu és Strasbourg seggnyalásából indulhat ki, mert már a dolgozó nép rovására lefetyel. És míg a dolgozó, nehezen megélő ember szarik Strasbourgra, addig ezek a korrupt faszjancsik inkább nekik kapálóznak és bizonygatnak, ahelyett hogy leszarnák és maguk között !!! illetve az országban tennének rendet.

Dyen 2009.02.24. 11:19:43

@Kötöttségek nélkül:

Szerintem rossz helyre írt! Lehet, hogy nekem lassú a felfogásom, de nem tudom, mit akart mondani.

Evo 2009.02.24. 11:22:01

Kedves Látogató!
Egyszerűen nem értettünk egyet a gyűlölettől hajtott megjegyzéseddel. Ha Te úgy érzed, hogy mi minősítettünk ezzel Téged, rosszul gondolod. Ezen a blogon senki nem minősít senkit, max. az ember saját magát.
Mint Neked is, mindenkinek megvan a véleménye. A negatív is, és ezt nem is rejtjük véka alá, Tőled sem ezt várjuk.
De mindannyian tudjuk, hogy a kimondott szónak súlya van, éppen ezért törekszünk arra, hogy mondandónk lehetőségeinkhez képest megalapozott legyen. Éppen ezért, saját elgondolásunkat nem tényként közöljük,hanem körültekintően mérlegelve a körülmények és az ismert tények viszonylatában. Ellenkező esetben megtévesztjük magunkat és másokat álhírekkel, és célunk nem a káoszteremtés, hanem a gondolatok felsorakoztatása és racionális megközelítése a jelenleg országunkban zajló tarthatatlan állapotokról.

lszabi88 2009.02.24. 11:25:45

Szia Evo!
Ez csupán egy reklám, amit egy másik blogról küldtek ide csalogatásképpen!Nem nekünk szól a megjegyzése!

Evo 2009.02.24. 11:39:43

De ha reklám hova csalogat, mert linket nem hivatkozott be...

Dyen 2009.02.24. 12:01:00

Olyan oldalra, ahova én csak kukkolni járok :)

Evo 2009.02.24. 12:17:19

Na, tessék...megint Dyen és az ő titokzatossága.. :))))))))) Hol kukkolsz amúgy? Ne hagyj ki minket sem, muszáj fejlesztenünk ismereteinket a szélrózsa minden irányába! :)

lszabi88 2009.02.24. 12:17:31

Evo!
A link a "Kötöttségek nélkül"-név!Ha erre kattintasz, a blogra ugrik!

Dyen 2009.02.24. 12:23:26

Ja-ja, csak nem akartam reklámot csinálni neki :) egyébként érdemes elolvasni a hozzászólásokat.
Van még néhány a tarsolyomban :))))

Dyen 2009.02.24. 12:29:42

Nekünk nem is kell reklámozni magunkat, megtalálnak maguktól is :)

lszabi88 2009.02.24. 12:37:18

Evo egyszer küldött linkeket Asperján Úr blogjáról, de csak e-mail címekre!Azután páran csatlakoztak, de a nagy többség idetalál magától!Folyamatosan olyan témákat feszegetünk, ami mindenkit érint és érdekel!A google-ról is könnyű már rálelni a blogra!Ha valaki az aktuáis híreket beüti, akkor rögtön ott van az első pár találat között az oldal! Mellesleg a légkör is szerintem nagyon jó!Az ember szívesen tér vissza!

Evo 2009.02.24. 12:47:52

www.origo.hu/itthon/20090224-kallai-erno-a-romatamadasok-ellen-beszel-a-kisebbsegi-ombudsman.html

Egy idézet a cikkből:
A romák elleni gyilkosságok, támadások és megnyilvánulások miatt kedden napirend előtt felszólal az Országgyűlésben a kisebbségi ombudsman, hogy határozott és konkrét politikai lépéseket követeljen.


Én pedig felszólítom a kisebbségi ombudsmant, hogy legyen szíves felsorolni az eseteket, amikor nem cigány cigányt ölt, vagy támadott meg!
Míg ő összeállítja a listáját, addig én is elkészítem a listát, dátumonként, napra pontosan felsorakoztatva mikor történt ennek pontosan az ellenkezője. Azaz mikor ölt, bántalmazott cigányt. Ezenkívül becsatolnék még néhány iwiw adatlapot cigányoktól, akik "készülök magyart ölni" szöveggel reklámozzák magukat.

A listát a végén összehasonlítjuk, garantálom hogy az enyém hosszabb lesz és számottevően több gyilkosságot fog tartalmazni!!!

Azt gondolom, mindennek megvan határa, úgy ennek is, mitöbb, már túlmentek a határon!

Evo 2009.02.24. 12:48:55

pontosítanék:

"azaz mikor ölt, bántalmazott cigány."

lszabi88 2009.02.24. 13:00:18

Végre fölkerült a netre a pörzsölő című műsor!Pörzse Sándor vendége: Répás József!
Akit esetleg érdekel:
echotv.hu/video/index.php?akt_menu=1038&media=5743

Dyen 2009.02.24. 13:08:28

Evo!

Van nekik is ilyen listájuk, csak az a baj, hogy rosszul értelmezik. Egyébként is, szerintük csak az a bűn, ha cigányokat ér sérelem. Teljesen mindegy nekik, hogy kik az elkövetők. Ha Te más véleményen vagy, mint ők, akkor szemét rasszista vagy, s ha nem vigyázol magadra, még rád fogják, hogy együtt masírozol a Gárdával. Ellenvéleménynek helye nincs a "demokráciában".

Dyen 2009.02.24. 14:13:10

Csak a cigány olvasóimnak a tatárszentgyörgyi cigánygyilkosságról!

arturbalog.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=11804

Dyen 2009.02.24. 14:39:15

GYILKOSSÁG KÉRDŐJELEKKEL
Számos furcsaság merül föl a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal kapcsolatban.

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161032

Dyen 2009.02.24. 14:45:52

MEGGYILKOLTA, KEMENCÉBE VETETTE
Brutalitás Hódegyházán.

"Megdöbbentő gyilkosság áldozata lett egy idős asszony a csókai községhez tartozó Hódegyházán.A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított K. József tiszaszentmiklósi lakos munkát keresve állított be a családi házban egyedül élő nénihez. A rendőrségi közlemény szerint a gyilkosság elkövetésével gyanúsított személy meg akarta erőszakolni az asszonyt, akit többször megütött, majd megfojtott. Hogy tettét leplezze, az áldozat élettelen testét betuszkolta a felfűtött kemencébe. A tettes ezt követően elhagyta a helyszínt. A szökésben lévő férfit a rendőrség Padén vette őrizetbe. MH "

Csak egy MAGYAR áldozat!

Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán - lehet tiltakozni!!!

asperjangyorgy 2009.02.24. 15:06:17

Tények, csak tények, mégpedig kissé furcsa tények:
az édesanya lelépett a kórházból és nem találják sehol.
Most nyilatkozott a rádiónak a Heim Pál kórház főorvosa, aki elmondta, hogy a két, hozzájuk bevitt gyereket megoperálták, de nem égési sérülések annak rajtuk. A kérdésre, hogy milyen sérülések, a riporter azt a választ kapta, hogy másmilyen sérülések.
Hogy milyenek, azt nem tudjuk.
Őket nem érte lövés.
Ezek szerint nem is égtek meg.
A sérülésük "másmilyen". Azért érdekes volna, ha a rendőrség közzé tenné, hogy mondjuk a gyermekei mellől miért lépett le az édesanya, ezen kívül pedig a két semmiről, az égvilágon semmiről nem tehető gyermeken milyen sérülések vannak.
Milyen sérülések lehetnek.

wlady 2009.02.24. 15:11:19

Tisztelt kommentezők!
Higgyék én is nagyon elítélem ezt tettet és igazuk van hogy érző szívű ember nem tesz ilyet!De most is azt mondom hogy minden ember közöttük önök is tudták,tudtuk hogy ha a bosszú tényleg eljön(a cigánybűnözés és a kiskunlacházi gyilkosság bosszúja)akkor az vérrel fog jönni és sajnos "ártatlan"életek árán!Mert az az5 éves kisfiú nem tehetett semmiről!Ismerjük be hogy törvényes úton nem lehet rendet rakni mert a törvény a gyilkosokat védi!Meg amúgy sincs itt törvény!Nem vagyok én sem a vérrontás híve főleg nem az ártatlan embereké de sajnos ezt tudtuk és tudta a rendőrség is és mégsem tettek semmit nem nyomoztak lelkiismeretesen!Hát könyörgöm tegnap néztem a kék fényt és elsírtam magam amikor mondták hogy 10 millió a nyomravezetői díj a tatárszentgyörgyi gyilkosra!Hát Horák Nóra ezt akkor nem érdemelte meg??!!!Olyan borzalmat talán nem sok ember élt át a világon mint ő!Akkor hogy van ez?Vagy ha Nóri is cigány lett volna akkor járt volna egyből a 10 millió!?Így csak 3 hónap múlva?!Nem bántom ezeket az áldozatokat isten látja lelkem de akkor a törvény csak a cigányt védi!!!Vagy tévedek??Nem hiszem!Egy biztos Bence József alatt nagyon inog a föld!Ez amit a rendőrség felmutat ez 0!

asperjangyorgy 2009.02.24. 15:39:39

Az Index furcsa dolgokról számol be. Pl. arról, hogy az örkényi orvosi ügyeletről kiérkezett orvos nem állította, hogy az áldozatok füstmérgezést szenvedtek, sőt, hivatalos dokumentumban azt jelölte be, hogy egyéb, vérzéssel járó sérülésük van, amely hatósági kivizsgálást igényel.
Az örkényi rendőrökről és a pest-megyei Rendőr-főkapitányságról szintén elég érdekes és ellentmondásos megállapításokat közöl az írás.
Az írás azt is hangsólyozza, hogy a tűzoltók továbbra is kitartanak a mellett, hogy túlhevült, elektromos fűtésű oljaradiátorok okozták a tüzet. Az ilyen túlhevülő elektromos árammal üzemeltetett olajradiátorok üzemeeeeeeeltetése nem olcsó multaság.
És azon is elgondolkodhatunk, hogy a csupán alkalmai munkából élő, háromgyermekes családapa, aki tavaly költözött új házába, vajon - ezt tényleg csak mellesleg kérdezem - miből építette a házát, ha csak alkalmi munkákat végzett, amikkel olyan sokat nem lehetett keresni, miközben magával együtt öt embert kelklett eltartania.
És akkor ismét: furcsán viselkedik az édesanya.
Furcsa, hogy a Heim Pál kórház orvosa nem árulja el, hogy milyen sérülések miatt operátlták meg a két gyermeket, de biztos, hogy nem égési sérülés. Akkor mi?
Mi történt ezen a rejtélyes éjszakán?
Hogyan lehetséges, ha a rokonok határoizottan állították, hogy lövések dördültek el, ezeket a kiszálló rendőrök figyelmen kívül hagyták? És érdekes, hogy miként kerültek, kerülhettek oda a házfalra a sörétes lövedékek, ha közvetlen közelről a házból menekülő apára céloztak? És az is furcsa, hogy miért találtak több - pontosan hány - hüvelyt? Sörétes puskából közvetlen közelről egy lövés is elegendő. Miért lövöldözött valaki a falra is?
Nálunk Magyarországon minden bűnügy olyan rohadtul egyszerűnek látszik először, aztán egyre kibogozhatatlkanabbnak és bonyolultabbnak hat.

Evo 2009.02.24. 15:43:28

Még a végén kiderül, hogy a "kellemes család" fője, elkezdte szisztematikusan agyba főbe gyepálni családját, mely következtében a mamánál elpattant a cérna és odatolt a sörétessel apának. Csak apa gondolta a gyereket maga elé tartja, jobb híjján..
Megdöbbentőnek tartom, hogy egy "kellemes család" anyája, a gyermekeit a kórházban hagyva egyszerűen "lelécel". Vajon miért?
Elképzelhetetlenül kiváncsi vagyok ezekután, mi fog kisülni ebből a történetből.
Az ombudsmannak meg javaslom, akkor kezdje el a mellét verni, ha már kiderült az elkövetők kiléte. Mert a végén még nagy pofáraesés lesz ebből a kardoskodásból, főleg ha kiderül, az egész esetnek köze nincs cigányellenes támadáshoz .

Evo 2009.02.24. 15:46:40

Lehet, röpült az olajradiátor is...
De talán a tűzoltóság az egyedüli szerv aki esetleg pártatlan maradhat egy ilyen huzavonában. Egy szakértő igenis meg tudja állapítani, hogy molotov koktél vagy olajradiátor volt- e a tűz oka!!
És pillanatnyilag úgy gondolom, én hiszek a tűzoltóknak, inkább mint a cigányoknak és a rendőrségnek!

Dyen 2009.02.24. 15:48:43

Nekem már az a gondolat is megfordult a fejemben, hogy itt esetleg egy családi drámát akarnak leplezni a rokonok, illetve a "fajvédők". Annyi az ellentmondás a nyilatkozatokban, hogy abban biztosak lehetünk, hogy nem úgy történt, ahogy előadják.

Dyen 2009.02.24. 15:49:53

Evo, megelőztél :)

Evo 2009.02.24. 16:41:52

Remélem ha kiderül hogy valóban ez történt, az ombudsman nyilvánosan fog bocsánatot kérni az ügy kapcsán az összes magyartól, akit újfent lerasszistázott.
Ha nem, akkor majd írok nekik egy nyílt levelet. Mert én kikérem magamat, hogy primitív emberek balhéja kapcsán sorozatosan engem és a hozzám hasonló tisztességes, őket eltartó embereket jogtalanul negatív megítélés alá helyezzenek rasszizmus címszó alatt.

Evo 2009.02.24. 16:43:14

pontosítanék:
"kikérem magamnak"
úgy látszik, minél felbőszültebb állapotba kerülök, annál kevésbé sikerül normálisan ragoznom.. :))

Dyen 2009.02.24. 16:52:32

Nem fog kiderülni!
Ha mégis, akkor több embernek is bocsánatot kellene kérnie : Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán, Száva Vince, a Magyar Demokratikus Charta tagjai és szimpatizánsai, hogy csak néhányat említsek.

asperjangyorgy 2009.02.24. 17:48:02

Részletek az Index egyik, mai írásából:

"A dabasi tűzoltóság elsődleges, még hétfőn délután is fenntartott szakvéleménye szerint a tüzet elektromos zárlat okozta, a vezetékek egy nagy áramfelvételű olajradiátor miatt túlmelegedtek. A kiégett házban ugyanakkor a tanúk szerint petróleumszag terjengett, az udvaron pedig egy üres benzineskannát is találtak.

Bartha az elsődleges orvosszakértői jelentésről sem kívánt nyilatkozni. Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfő délután azt nyilatkozta, hogy a halottvizsgálatot végző örkényi körorvos füstmérgezést állapított meg halálokként. Kátay Dénes, az örkényi háziorvosi ügyelet vezetője szerint beosztottja valójában körkörös, bőrön áthatoló mély sebekről számolt be és rendkívüli hatósági vizsgálatot kezdeményezett. Papp Péter Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója hétfőn délután háromkor rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy csak a hétfő délelőtti halottszemle során fedezték fel a lőtt sebeket."

De arról egyetlen jelentés sem ír, hogy az apa végül is hogyan, miként halt meg. Hova fúródtak be a sörétek?

Az Index másik írásában ez olvasható (részletek)

"Hétfő délutáni sajtótájékoztatóján, amelyen már nem cáfolták, hogy gyilkosság történt, Bencze József országos főkapitány azt állította, hogy a helyszínre érkező körzeti orvos elsődlegesen füstmérgezést állapított meg a halál okaként. A vizsgálatot az örkényi háziorvosi ügyelet ügyeletes körorvosa végezte el. Az ügyelet vezetője, Kátay Dénes kedden megkereste lapunkat az ügy tisztázása végett. Mint mondta, kollégája kiérkezésekor a mentők éppen megkísérelték újraéleszteni az egyik áldozatot. A körorvos megállapította, hogy körkörös, bőrön áthatoló mély sebzés látható a holttesten.

Ezután kiállította a halottvizsgálati bizonyítványt. A hivatalos iraton három lehetőséget lehet választani a halál oka rovatban. Amennyiben ez ismert, beírják. Ha nem ismert és nincs önkezűségre, vagy bűncselekményre utaló nyom, a halottvizsgáló boncolást kérhet. Ha bűncselekményre vagy önkezűségre utaló nyom merül fel, rendkívüli hatósági vizsgálatot kezdeményezhet. Kátay szerint kollégája ez utóbbi lehetőséget jelölte be a lapon, tehát soha nem állította, hogy az áldozatok halálát füstmérgezés okozta.

Látta-e az áldozatok holttestét a körzeti megbízott, kérdeztük a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki erre azzal felelt, hogy ez is a kedden elrendelt vizsgálat tárgya. Mint mondta, a vizsgálat lefolytatásáig nem nyilatkozhat az ügyről, amiben a nyomozást immár amúgy is a Nemzeti Nyomozóiroda vezeti. A PMRFK belső vizsgálatának eredményeiről pénteken tájékoztatják a nyilvánosságot. A vizsgálat során tisztázni kívánják, hogy a helyszínre elsőként kiérkező, a dabasi kapitányság állományához tartozó rendőrök milyen nyomozati cselekményeket végeztek vagy nem végeztek el, és milyen tájékoztatást adtak erről".

Vagyis mentő is volt kint, mentősorvos is látta a sérültet. Ha megpróbálták újraéleszteni, nyílván tapasztalták, amit a házorvos is, hogy nem füstmérgezés történt. Akkor miért mondta az országos rendőrfőkapitány, hogy a házorvos füstmérgezést állapított meg.

Gondolom, az apa - férfiként - először a feleségét engedte előre a két másik gyerekkel, aztán felkapta a harmadik gyereket és úgy rohant ki az égő házból. Az anyára és a másik két gyerekre - szerencsére - nem lőttek. De amikor megjelentek, azok, akik ott lövöldöztek, észlelték, hogy az anya jön a két gyerekkel és nem az apa a kisfiúval az ölében? Az anya nyilván nem tudta egyszerre a két gyereket a karjára venni. Ő hogyan menekült ki?
És bár sötét volt, de esetleg a mentőautó megvilágította a falat, meg a rendőröktnél, a tűzoltóknál is volt nagyerejű elemlámpa, nem látták, hogy a friss vakolású és festésű falon sörét ütötte nyomok vannak? Ott mindenki vak volt? Vagy csak a nagy pánik miatt? És miért állítja a tűzoltóság, hogy a túlhevült radiátoroktól elektromos radiátoroktól származott a tűz? A tűzoltzóság emberei, mint nagy gyakorlattal rendelkezők, nem érezték a petróleum avagy a benzin szagot? (És miért petróleumot? Abból nem szokás molotov-koktélt készíteni.) Ha petróleummal gyújtották volna fel a házat, annak a jellemző szaga érezhető lett volna az oltás után is. De a benzin olyan jellegzetes tüzet idéz elő, hogy a tűzoltók azt is gyorsan felismerték volna. Hiszen a tűz jellegzetes terjedése, ereje stb. számukra magáért beszél. Ha esetleg szétrobban az olajradiátor a túlhevítéstől, a benne lévő forró olaj nem lobbanhatott lángra? És ismét a kérdés: elektromos árammal üzemeltetett olajradiátorral fűteni a legköltségesebb fűtés. Miből telt rá? Lényegtelen kérdések ezek, különösen a végső történés szempontjából. De azért ezeket is tisztázni kellene. vagy lehet, hogy nem. Illetve mi a fenének filózok én ilyersmin, amikor maga a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozik az üggyel. Majd ők mindent megoldanak, mindenre magyarázatot találnak és adnak.

Evo 2009.02.24. 18:27:59

Akkor tehát összegezném az eddig megtudottakat:
A RENDŐRSÉG MEGINT HAZUDOTT!!!!MEGINT FÉLREVEZETTE A LAKOSSÁGOT, FÉLRETÁJÉKOZTATOTT, NEM A VALÓSÁGRÓL TÁJÉKOZTATOTT.!!!!
Mivel ez nem az első eset, úgy gondolom, a rendőrség immár szándékosan gyakorol nyomást a lakosságra és tudatosan viszi félre a közvéleményt.
Én úgy gondolom, ennek lassan véget kell vetni, így vagy úgy. Egy hatalmi szerv ilyet nem tehet meg, mert az azt jelenti, hogy visszaél a kezébe adott hatalommal!Innentől kezdve arra búzdítom blogtársaimat, hogy nyílt levélben forduljunk néhány illetékeshez, és a többi másik félrehazudott ügy mellett törekedjünk rá, hogy a rendőrség ilyen jellegű túlkapásai minél nagyobb nyilvánosságot szerezzenek!!

lszabi88 2009.02.24. 18:30:54

Evo!
Én Veled vagyok!

Evo 2009.02.24. 19:13:15

Na, ennél azért kicsit többre van szükségem.. :)
Szóval, én javaslom a még egyenlőre nem tudom mit, de majd kitalálom.. ha segítetek!
A lényeg, ötleteket várok természetesen a privát mailemre, kinek és mit címezzünk, illetve ha nem ezt az utat választjuk akkor milyen egyéb javaslataitok vannak?

Dyen 2009.02.24. 19:38:11

"Sólyom László valamennyi tárgyalópartnerének jelezte: fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait" - olvasható a közleményben.

Az államfő a részletes beszámolók alapján reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmények elkövetőit minél gyorsabban azonosítják és bíróság elé állítják.

Sólyom László köztársasági elnök fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel, miután az államfő kedden hivatalában fogadta a tatárszentgyörgyi gyilkosság és gyújtogatás miatt az igazságügyi minisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a legfőbb ügyész helyettesét.

A közlemény szerint Sólyom László megdöbbenését és felháborodását fejezte ki a héfőn történt tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság és gyújtogatás miatt. A bűncselekmény kapcsán kedden tájékoztató megbeszélésre hívta hivatalába Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, Bencze József országos rendőrfőkapitányt valamint külön találkozóra Belovics Ervint, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesét.

Az elnöki hivatal közleménye szerint a miniszter, a főkapitány és a legfőbb ügyész helyettese tájékoztatta a köztársasági elnököt a romák ellen elkövetett hasonló erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos eljárások állásáról. Az államfő a részletes beszámolók alapján reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmények elkövetőit minél gyorsabban azonosítják és bíróság elé állítják.

MTI - Barikád"

Evo 2009.02.24. 20:19:06

Kár hogy Horák Nóra esetében teljesen híjján voltak (és azóta is vannak) ennek a határozottságnak!
Ha cigány lett volna a kislány,minden bizonnyal már a rácsok mögött ülnének gyilkosai és megalázói.
De mint tudjuk, a magyar vér, az nem számít. Azért nem fed meg minket az EU,se Strasbourg, se az ombudsman..
DE! Ha már idáig eljutottak, Sólyomnak üzenem:
VÁLTSA LE MINDEGYIKŐJÜKET EGYTŐL EGYIG!!!!! A SORT PEDIG LEHETNE FOLYTATNI AZ ÖSSZES MEGYEI RENDŐRKAPITÁNNYAL!

Dyen 2009.02.24. 23:10:49

" Lacháza polgármestere:
Most már tényleg elég volt a cigánybűnözésből!
....
Ezt már nem tudom felfogni ép ésszel! Mi történik ebben az országban? Most már nem kérni kell, hanem követelni, üvölteni, hogy elég volt! Hány embert kell még lemészárolni, agyonverni, hogy befejeződjön a hazudozás, az igazság szándékos elhallgatása, a többségi társadalom szemen köpése, hogy ebben az országban végre rend legyen? ... "

kuruc.info/r/35/35950/

lszabi88 2009.02.25. 09:48:09

Evo!
Természetesen segítünk, ezért mondtuk, hogy Veled vagyunk!Privátba elküldöm majd a mai nap folyamán azoknak a nevét akire én gondolok, és mellé azokat a dolgokat, amelyeket én belefűznék a levélbe!A megfogalmazást viszont nem szeretném vállalni, mert abban azért Ti jobbak vagytok!

marky@life 2009.02.25. 18:50:25

Vélázító ami ebben a szemétteleppé bomlasztott országban megy! Mást se hallok hogy szegény roma apa és purdéja! Sajnálnám, de mindig eszembejut, hogy mégiscsak kevesebb betörő rabló, csaló lesz...

Dyen 2009.02.27. 11:02:21

" ...
Nem ötven, hanem legalább 300 nyomozót kellett volna azonnal ráállítani a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság nyomozására...

A szó szoros értelmében országos hajtóvadászatot kell indítani a tettesek felkutatására ..." NOL

Bezzeg Horák Nóri gyilkosainak kézre kerítése nem ennyire fontos :(

lszabi88 2009.02.27. 12:10:40

Nóri ügyében -ha jól tudom- az NNI segítségével is csak 14 fős a nyomozócsoport!Előtte 10 főből állt!Ophelie ügye 7 fős nyomozócsoportot kapott!Akkor itt hogyhogy egyből 50 főt állítottak rá az elkövetőkre??

Evo 2009.02.27. 16:40:32

Hát hogyhogy??
Nehogy már rasszistának tünjünk.
Annyira átestünk már a túloldalra hogy a magyarok lettek a rasszismus elszenvedői.
Az a taktika, hogy nehogy cigányellenesnek tünjünk (mert csókoljunk kezet nekik mindazon építőjellegű tetteikért amivel építeni nem- csak rombolni képesek), hogy átment magyarország magyarellenesbe.
Talán egy arany középút megtalálása épp megfelelő lenne, dehát annyira kell nyalogatnunk Strasbourg és az Unió seggét, hogy ... de látjátok, ez is hiába no. Ha magyarellenesség van az országban akkor is ránklövik hogy cigányellenes ország vagyunk
Az ember ebben az országban lassan meghülyül, hát belebeszélik a hasadba is, hogy miután téged raboltak , fosztottak ki, vagy öltek meg, még pluszban rasszista is vagy.
Hogy a fészkes francba van ez?
Hát így.
Ezért kapott Nórika csak 14 főt, azt is hosszas kínlódás után.
A magyarellenes, saját hibáján kívül "elszegényedett" cigányság ügye meg kapásból 50 nyomozót.
Az azért érdekes, ilyenkor mennyire szeretik a rendőröket. Bezzeg amikor azok azért csengetnek be utcácskájukba, hogy bűncselekmény elkövetőit kerítség kézre, akkor mindjárt nagyon utálják őket és mennek neki szerencsétlen járőröknek ásóval meg kapával. Vagy golyószóróval.
Egyébként őket sajnálom a legjobban. Az "egyszerű" rendőr van megfenyítve, fentről utasítva hogy szemlecsukva menjen el a cigánybűnözés mellett, és szerencsétlen rendőr még a nyilvánvalóan fentebbről jött "utasítás" betartásakor is kap a nyakába egy fegyelmit.
Mert azt ugye senki sem hiszi el, hogy a sima, egyszerű rendőr az, aki valóban mulasztott.
Hogy is merte volna megtenni az a rendőr hogy elmulasszon egy elfogatóparancs kiadására vonatkozó eljárás elindítását, amikor pontosan tudja hogy ilyen hiba esetén az állásával játszik?!
De mégis azt a szerencsétlent hurcolják meg.
Gratulálok.

Dyen 2009.02.27. 17:10:28

...
"Nekünk, akik mindannyian - hitre, bőrszínre, pártállásra tekintet nélkül - együtt vállaljuk emberségünket, magyarságunkat, fontos, hogy ne engedjünk teret az aljasságnak, gonoszságnak, ostobaságnak" - fogalmaztak közleményükben az aláírók.

"Mi, Magyarországon élő és dolgozó polgárok, egyházak, civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok képviselői nem akarjuk, hogy felelőtlen és zavaros eszméktől megtévesztett emberek tönkretegyék az eddig nehéz munkával elért közös eredményeinket és kialakított békés együttélésünket" - áll a dokumentumban, amelyet elsőként több roma egyesület és zalai cigány kisebbségi önkormányzat vezetője írt alá."
(MTI)

Most mi van? Eddig minden rendben volt? Akkor miért tartunk most itt? Szóval, csak a zavaros eszméktől megtévesztett emberek képzelgéseiben létezik cigánybűnözés?

Dyen 2009.02.27. 23:37:33

"Vérlázító, hogy az orvost hibáztatják"

"Vérlázító, hogy a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal kapcsolatos belső rendőri vizsgálat során közvetve a helyszínre érkező orvost is hibásnak tartják" - reagált Ármos nyilatkozatára Kátay Dénes, az örkényi orvosi ügyelet vezetője, a holttesteket megvizsgáló orvos főnöke az MTI-nek. Kátay szerint a rendőrök velük akarják elvitetni a "balhét", ezért megtette a szükséges jogi lépéseket.

Kátay elmondta: orvosa a brutális gyilkosság helyszínén az egészségügyi törvény vonatkozó paragrafusa alapján végezte munkáját: feladata a halottvizsgálat, nem pedig a halál okának megállapítása volt. A vizsgálat során rögzítette a halál beálltának a tényét. A tüzet ugyanúgy beírta a halottvizsgálati bizonyítványba, mint azt, hogy az elhunytakon sebzéseket észlelt. Leírta azt is: mivel a sebek akár szúrásra, akár robbanásra, akár lövésre is engednek következtetni, hatósági eljárást tart indokoltnak a pontos halálok megállapítására. A híresztelésekkel ellentétben füstmérgezésről, mint halálokról nincs egyetlen dokumentált sor sem. Kátay Dénes hozzátette: csütörtökön az ÁNTSZ is ellenőrzést tartott náluk Tatárszentgyörgy miatt, s a halottszemlével összefüggő minden dokumentációt megfelelőnek találtak. " STOP

Ezt vártam, hogy megszólaljanak a tűzoltók és az orvosok. A végén még kiderülhetnek egyéb turpisságok is.

Evo 2009.03.20. 16:03:52

Ezt a cikket ajánlom figyelmetekbe:

kuruc.info/r/35/37291/
süti beállítások módosítása