HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A pest-megyei rendőrség szégyene!

2009.05.21. 14:35 asperjangyorgy

A Metropol újság cikke:
 
Újabb 60 nappal, július 23-ig meghosszabbította a Pest Megyei Főügyészség a kiskunlacházi gyermekgyilkosság nyomozati határidejét.
A hosszabbítást azért kérte a rendőrség, mert a legutóbbi engedély május 23-án lejár, de még mindig nem sikerült gyanúsítottat találni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kérésének helyt adva, a főügyészség további nyomozati cselekményekre: tanúkihallgatásokra, újabb okiratok és igazságügyi vélemények beszerzésére ad időt a nyomozóknak a mostani 60 napos hosszabbítással.
 
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint eddig közel 600 tanút hallgattak ki, 120 DNS- és 30 poligráfos vizsgálatot végeztek, s nagy erőkkel dolgoznak tovább. Tavaly november 23-án hajnalban ismeretlen tettes megölte a kiskunlacházi művelődési központban tartott diszkóból hazafelé sétáló 14 éves H. Nórát, akinek holttestére a közeli kiserdőben bukkantak rá. Eddig a 11 milliós nyomravezetői díj ellenére sem sikerült gyanúsítottat találnia a rendőrségnek.

Papp Péter, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója nemrégiben azt mondta: biztosnak tűnik, hogy az "ismeretségi körből származó gyilkos elmélete" megdőlt, vagyis sokkal tágabb körben keresik a tettest, mint korábban.

 

Nem nagyon értem, hogy mit lacafacázik az ügyészség! Miért nem hosszabbítja meg a nyomozás idejét 600 vagy egyenesen 6000 nappal. Akkor legalább magabiztosabbak lehetnének a nyomozók, és felcsillanna előttük a remény, hogy ebből az ügyből mehetnek nyugdíjba.

Mégpedig teljesen eredménytelenül.

Remélem, közben kihallgatnak hatezer vagy hatvanezer tanút, és még a nőktől is DNS-mintát vesznek és elemzést kérnek.

Ügyes nyomozók, annyi szent.

És okosak a vezetőik.

Minek volna nekik egy kellemetlen, új fordulatokkal járó ügy? Ezzel szépen elpepecselgethetnek akár évtizedekig. Semmi nem kényszeríti őket arra, hogy eredményt is produkáljanak. Számukra egyre nyilvánvalóbb - és sajnos, az érintettek számára is -, hogy nem az eredmény a fontos, hanem az elfoglaltság. A havonta biztos fizetés. Válság van, kell a munkahely, különösen az olyan, amely nem jár megerőltetéssel, felelősséggel, de azért a zsozsót biztosítja a magyar állam a magyar adófizetők pénzéből. Ideális munka, ideális munkahely. Ideális főnökökkel. Senki nem ideges. Senki nem macerálja a másikat, hogy azért tízezer gépelt oldal után jó volna már két olyan mondat, ami alapján valamit lépni lehetne.

Horák Nóra gyilkosai soha nem lesznek meg ezzel a módszerrel.

Ezekkel a nyomozó urakkal.

De nem is ez a fontos, hanem a tény, hogy a rendőrség nem szunyókál, hanem dolgozik az ügyön. Szépen, kényelmesen, eredménytelenül - de dolgozik.

Nem ismétlem meg a korábban leírtakat, teljesen felesleges.

A rendőrséget úgysem érdekli senki véleménye, csak a gyilkos személye. És ugye mi, akik nem vagyunk nyomozók, tudjuk, hogy a gyilkosok nem a Távol-Keleten keresendők. Akik megerőszakolták, megölték, kifosztották Horák Nórát, ismerték. Pontosan tudták, kire várnak. De ennek a tudatában túl egyszerű volna a rendőrség dolga.

Persze hiába reménykedik a rendőrség és az ügyészség: soha nem fogunk beletörődni abba, hogy nincsennek meg a gyilkosok. Illetve megvannak, hozzávetőlegesen tudjuk is, hogy kik az illetők, csak a rendőrség nem tudja és nem tartóztatta még le őket.

Az egész pedig úgy, ahogy van, a pest-megyei rendőrség szégyene! És a mi rettenetünk, félelmünk, keservünk, megbántottságunk és lenézettségünk.

 

61 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr811135504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.05.21. 21:40:05

Asperján Úr gondolatainak záró mondata: "És a mi rettenetünk, félelmünk, keservünk, megbántottságunk és lenézettségünk."

Pontosan! Minket -úgy látszik- szinte minden "szabad demokrata", vagy ilyentén jellegű szervezet (mint pl. Rendőrség) lenéz, de még náluk is sokkal többen, és egyre többen, ilyentén alábbi féle szerzetű magyar állampolgárok ebben az országban.

Kedves kommentelők! Az alábbi élménybeszámolót újfent egy feletébb népszerű, közismertnek mondható, ennek ellenére mégsem "szalonképes" információs portálon olvastam. Úgy gondolom, kétségtelenül hihető, szignifikáns történet, amilyen gyakran előfordulhat és egyre gyakrabban elő fog fordulni országunkban. Kiborítanak azon állnok, értetlenkedő, a "forró kását" kerülgető álláspontok, amellyekkel manapság találkozhatunk, leginkább a politika és médiumok részéről. Nekem ne óbégassanak itt! Ne csodálkozzanak azon, hogy lassan már az lesz a fő kérdés: ki lesz a "MÁSODIK erő".

"
Gondoltam megosztom Önökkel is a nagyjából 2 órával ezelőtti esetemet.

Egyik barátnőmmel egy felsőoktatási intézményből tartottunk hazafelé vizsga után, a járdán várakoztunk hogy zöldre váltson a lámpa, hogy beállhassunk a Tímár utcai 86-os buszmegállóba. Amint zöldre váltott a lámpa elindultunk, ám a zebra vége felé szabálytalanul elment előttünk egy fekete suzuki. Előttünk - de csak mert időben megtorpantunk, ugyanis még egy fél lépés és mindkettőnket elüt. A barátnőm persze mondta ott a zebrán erre, hogy a kurva anyád, de ezt egy átlag autós elengedi a füle mellett, esetleg belátja, hogy hibázott.

A fekete suzuki tulajdonosai azonban nem normális autósok. Felhajtottak a buszmegállónál a járdára, és annak a közepén leparkoltak, majd kiszállt két nagydarab cigány férfi. Felénk indultak, de én naivan nem gondoltam, hogy hozzánk. Tévedtem. Megálltak előttünk, mondván "Na, melyikőtök kurva anyázott? Nem érdekel, hogy lányok vagytok, úgy megverlek, hogy behugyoztok!". Teszem hozzá mindketten vékonyak és 20 év körüliek vagyunk. Az utcán persze nem volt senki, így jobbnak láttuk, ha nem szólunk vissza, nehogy valóra váltsák fenyegetésük, így vizsgaidőszakra és a nyárra nem hiányzik a kórház.

Barátnőm annyit mondott, hogy jó, elnézést. Aztán az egyik cigány amelyik az előbb is beszélt, még hozzátette, hogy az ő anyját ne szidjuk, mert az az ő anyja, de jó, ő is elnézést kér már akkor amiért bevágott elénk. Ezt persze fellengzősen, majdnem nevetve.

Ekkor kijött abból a házból ami ott van a buszmegállónál egy cigány lány, hosszú sötét hajjal és kék ruhával, köszönt a két nagydarabnak, hogy "Szia Csabi, mi újság?" mire a cigány hím megkérdezte tőle, hogy "Nem vernél meg nekünk két lányt? Itt kurvaanyáztak...". Még jót nevetgéltek, meg húzták magukat, hogy hát mi mit képzelünk magunkról, majd szerencsére megérkezett egy busz amire felszálltunk. De a barátnőm még kapott egy "ajándékot" a cigány lánytól, a parasztja leköpte a karját, ragadt is tőle még egy ideig. Ezt a köpést én akkor még észre se vettem, mert aljas módon hátulról csinálta, amikor már szálltunk volna fel a buszra.

Ezek után kérdem én, mi az, hogy esélyegyenlőség meg hogy a cigányok is emberek? Érdekes, magyar ember még nem csinált velünk ilyet. Érdekes, magyar ember, akár skinhead akár más, nem ütne meg nőt. Érdekes, magyar nő nem köpköd. Érdekes, magyar autós még nem akar megverni azután, hogy majdnem elütött. Méghogy ne kurva anyázzunk - milyen anyja lehetett, ha ilyen gyereket nevelt?

Ők mindent megtehetnek, ha megvertek volna még mi fizettünk volna bírságot, abban biztos vagyok. Ahogy abban is, hogy ha erősebbek lennénk és verekedtünk volna velük, minket csuktak volna le és nem őket. No meg persze egy autós se állt volna meg segíteni nekünk fényes nappal a főúton... Mi csak húzzuk meg magunkat, mert különben kórházban végezzük, lány létünkre, ártatlanul, ők meg azt tesznek amit akarnak, zebrán gázolnak, nőket vernek, köpködnek, és mindezt azért, mert mi magyarok vagyunk, ők meg cigányok.

És csodálkozunk, hogy az ország ott tart ahol... barátnőm is mondta utána: Hitler félmunkát végzett...

Köszönöm, hogy elolvasták levelem, jól esik az ilyet leírni olyanoknak, akikről tudja az ember, hogy hasonlóan gondolkodnak. Remélem aki esetleg arra jár vagy tudja kikről írtam, jól megveri őket egyszer...
"

Személyes hozzáfűzésem: és akkor még jobban jártak, mint azok sokan, akik -nap, mint nap- nem annyira...

FairyFeller 2009.05.21. 21:52:48

A fenti kommentem tökéletesen beleillett volna a "Csak ne cigány legyen a másik fél!" kontextusába is. Tiszták az összefüggések.

Egy kis hab a tortára:

"Horn Gábor azt mondta, Magyarországon olyan politikai erők és szövegek váltak a közélet részévé, amelyek alapján akár "2 millió ember is kitaszítódhat a magyar állampolgári körökből". Szerinte azonban nem is a Jobbik az igazi kérdés, hanem hogy Magyarország milyen képet alkot magáról külföldön. (Szerintünk is.)
Horn Gábor azt mondta, rémisztő a Jobbik és az egyik rendőri szakszervezet között a napokban aláírt együttműködési megállapodás, mert nem lehet és nem is szabad a politikát és a szakszervezeti munkát összekeverni."

Elnézést, szeretném mellőzni a politikát! A következő cikket viszont ajánlom -> nol.hu/belfold/20090521-bonyolult_kerdesek_egyszeru_jelszavakban

asperjangyorgy 2009.05.21. 22:25:23

Kedves FairyFeller,
nem vagyok sem antiszemita, sem cigányellenes. Számomra mindenki egyfomrán érték, aki valóban az. Ezt le kellett szögeznem, mielőtt elmondom, magához kapcsolódva, az én leköpésem történetét.
Valakivel mentem át az Erzsébet-hídon kocsival. Nem én vezettem, én az anyósülésen ücsörögtem, nyitott ablaknál. Egy nagy fehér Mercedes megpróbált elénk bevágni, de annak az autónak a vezetője, amelyben ültem, nem engedte, mert balesetet idézhetett volna elő, esetleg olyat, hogy hátulról belemennek vagy ő belemegy a bevágni próbáló autóba. A kocsi ezek után mögénk vágott be, majd mellénk hajtott. Két húsz év körüli cigány fiatalember ült benne, kilós aranylánccal a nyakukban. Nem voltak dühösek, nem magyaráztak, nem integettek, nem küldtek el bennünket sehova, egyszerűen mellénk hajtottak, és a fiatalember jó mélyről felszívta a slejmot, és mivel a sofört nem érte el, igen ügyesen és nagy gyakorlattal arcon köpött. Ijedten kaptam oda a kezem, és az undortól majdnem kifordult a gyomrom. A két roma fiatalember rendkívül jól szórakozott, majd bevágott a szélső sávba és lefordult a Mátyás Pince felé. Mindez egy perc alatt zajlott le. Rendkivül megalázó volt. Arra gondoltam, én például ilyet soha nem tennék. De nem is ismerek olyan embert, aki ezt megtenné, különösen nem olyan helyzetben, amikor is szabálytalanul próbált sávot váltani és valaki, tehát nem én, ezt forgalomtechnikai meggondolásból nem pártolta.
Ilyen esetben hova menjek? Ki ad igazságot? És ki adott volna igazságot maguknak, ha a két fiatalember alaposan helyben hagyja magukat? Senki. Ezek az emberek természetesnek veszik, hogy ők mindenben előnyt élveznek, és természetesnek veszik, hogy adott esetben leköpik, megverik az embert.
Három évi taknyolás után a bíróság az olaszliszkai ügyben még mindig nem hozott ítéletet. Az ügyész súlyos büntetést kért. Egészen biztos vagyok benne, hogy a bíróság nem akceptálja majd az ügyész előterjesztését. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy három évig folyhatott egy per, amelyben majd, talán most első fokon - MÉG CSAK ELSŐ FOKON - ítélet születik. Hogy közben ez az egész bírósági lacafacázás mennyit ártott a romáknak és a nem-romáknak, azzal nem számolt senki. Jellemző módon.
Köszönöm az írásait.

FairyFeller 2009.05.22. 11:31:05

@asperjangyorgy:
Kedves Asperján Úr!

Nem hiszem, hogy Önt ilyen fentebbi negatív tartalmú jelzőkkel bárki is illethetné, bennem sem merült fel.

A fentebbi történetet csupán idéztem, nem velem történt meg, ámbár érzékelhetően engem is kiborított, együttérzően magam is szolidaritást vállalok minden áldozattal, sértettel függetlenül származástól, kinézettől.
Az Önökkel történt eset úgyszintén, teljesen egyenértékű, a véleményem újabb megerősítést nyert abban, hogy ezek természetesen nem egyedi esetek. Abban is biztos vagyok, hogy a legtöbb gazságról nem is tudhatunk. Nap mint nap együtt élnek tisztességes, jóravaló emberek ilyen antiszociális jelenségekkel, reményük eddig egyre csak fogyott. Én továbbra is együttérzek, sérelmeiket a magaménak is veszem, hiszen bármikor megtörténhet velem is hasonló, ha éppen "rosszkor vagyok rossz helyen". Azonban! Én inkább abban hiszek, hogy többnyire nem az áldozat van rosszkor a rossz helyen, hanem a rossz van azon a helyen, ahol a jónak kellene lennie. Ezen "fennkölt" gondolatot követve igyekszem felelős, együttérző, jó magyar ember módjára tenni addik, ameddig az én kezem elér.

2 hét múlva ott leszek én is a "kórusban".

Köszönöm.

Evo 2009.05.22. 11:51:05

Üdv Mindenkinek!

Sajnos, ezek mindennapi történetek..Azon gondolkodom, hogy a legtöbb cigánynak mért esik nehezére normálisan viselkedni? Én azt hiszem, szomorú következtetésre jutottam..
Ahogy mentesülnek a kötelező iskolába járatás kötelezettsége alól, úgy legtöbb esetben mentesülnek a vérfertőzés büntetése alól is..
Gyakori, és általánosan elfogadott, hogy egy házban 15-20 an is laknak, egymás mellett sorban aludva a családtagok. Saját fülemmel hallottam egy inárcsi rendezvényen ahogy az egyik srác vidáman mesélte a haverjának hogy előző este a saját hugára, az előtt meg a saját nővérére fordult rá...
És sajnos, ez nem az a helyzet amire az ember csak legyinthet, hiszen a családon belüli gyermeknemzés katasztrófális következményekkel jár. Csökkent intelligencia, primitívség, debilitás, öröklődő genetikai betegségek felszínre törése,szellemi testi fogyatékosság..
És ezen nem lehet változtatni, amíg ezt a gyakorlatot nem szüntettetik meg,nem büntetik kőkeményen addig sajnos a nemzedékük egyre jobban belterjesedik és elkorcsosodik. Egy intelligencia nélküli embert pedig még iskolapadba sem lehet beültetni, hiszen értelmi és érzelmi küszöbe a minimális szintet sem éri el, az "a" betű megértése is komoly problémákat okoz neki, nemhogy még más társadalmi és szociális elvárásoknak való megfeleltetése...
Fairy írásában emblített fiatalember buzgón védte édesanyját. De vajon tudja e, ki az apja?

asperjangyorgy 2009.05.22. 12:13:30

A Stop Hír írása:
Egy szexuális bűncselekmény helyszínén általában fele annyi nyom sincsen, mint amennyit tavaly november 23-án hagyott H. Nóri gyilkosa. A fanszőrzettől a testváladékon át a lábnyomokig minden bűnözői "névjegyet" ott hagyott, ennek ellenére nyoma sincs a tettesnek. A talajban talált nyomok mélysége hozzávetőlegesen megmutatja, milyen súlyú az elkövető. A szakemberek szerint a rendőrség birtokában lévő DNS minták semmi másra nem alkalmasak, mint azonosításra. A DNS kutatások még nem elég fejlettek ahhoz, hogy azokból egyéb információkat szűrhessenek le, mint például kor, betegségek vagy akár külső jellemzők (hajszín stb.).

"Az eddig levett 120 darab DNS minta nagy részét kielemezték, de nagyjából 50-60 minta eredményére még várunk. Elképzelhető, hogy köztük van a gyilkosé is. Ez rövid időn belül ki fog derülni" - árulta el a STOPnak az ügyben illetékes egyik rendőrtiszt, aki hozzátette, az egyre tágított kutatási terület lassan eléri Budapestet is, ahol megáll a tudományuk.

Amint azt a zsaru elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott. Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető.

"Voltak olyan személyek, akik a meghallgatásuk során gyanússá váltak, már-már azt gondoltuk, megvan a tettes, de a DNS tisztázta őket. Az sem kizárt egyenlőre, hogy többen voltak az elkövetők" - folytatta a rendőr, aki azt is elárulta, lemeztelenítette az erőszak előtt Nórit gyilkosa, eközben feltehetőleg magánál volt még a lány.

A bűnös valószínűleg még nem adta ki titkát senkinek, ezért volt hatástalan a 10 millió forintos nyomravezetői díj. De a pszichés nyomás egyre nagyobb, és elképzelhető, hogy ha nem is az egész bűncselekményt, de valami gyanús dolgot el fog árulni valakinek, aki remélhetőleg megosztja majd a gyanús információt a nyomozókkal.

EZ AZ ELSŐ ESET, hogy a rendőrség valami konkrétumot elismer, illteve elmond.
Ezerszer leírtuk, akik ebben a blogban Horák Nóra halálával foglalkoztunk, hogy a lány ismerte a támadóját, támadóit. (Talán arról is szólhatott volna a rendőrtiszt, hogy a nyomok alapján szerinte hány tamadó lehetett jelen.)
A legfontosabb konkrétum, hogy a lány hátán nyomok voltak, amelyek arról tanúskodtak, hogy támadója nekinyomta a kerítésnek. Érdekes, hogy mindezt Nóra szó nélkül türte. Vagy ha nem, használtak az elnémítására valamilyen "megoldást"?

Elgondolkodtató, hogy a lányt lemeztelenítve találták meg. Ez bizony arról árulkodik, hogy utólag vitték, vihették oda, ahol megtalálták. November 23-án éjszaka, hajnalban elég hideg volt(nulla fok körüli hőmérséklet), kellemetlenül nyirkos idő. Ott olyan nagyon sok idő nem volt arra, hogy a gyilkos a lemeztelenített tiniben gyönyörködjék. Ott valami egészen másnak kellett történni, mint amit eddig feltételez(ett) a rendőrség.
A rövid és nagyon hézagos nyilatkozat számos kérdést vet fel, és még több ellentmondás van benne, mégpedig ordító ellentmondás. Ha valaki ilyen ordító ellentmondásokat tartalmazó nyilatkozatot ad, az maga sem tudja, mi történt, hogyan történt. (Pl. ismerhette az áldozat az elkövetőt, ezért nem állt ellen. Ez a megjegyzés önmagában is abszurd, ugyanis akárki volt is a tettes - illetve a tettesek -, hajnali háromkor Nóra senkivel nem ment volna önként a műúttól 20-25 méterre - a bizonytalan területre, a sötétbe. De részletezhetném tovább az ellenmondásokat, ha a rendőrséget - az önmagáén kivül - bárki véleménye érdekelné.)
Az bizony elgondolkodtató, mégpedig nagyon-nagyon mélyen, hogy a kihallgatottak között volt olyan személy, aki gyanúsítható lett volna a tett elkövetésével, de ezt a DNS nem igazolta. Ezerszer leírtam: egyáltalán nem biztos, hogy aki közreműködő volt, az a szexuális erőszakban is részt vett.
Valamire szeretném felhívni a tisztelt rendőrség figyelmét: AZ ÜGYRŐL SOKAT TUDÓ VAGY A CSELEKMÉNYBEN VALAMILYEN FORMÁBAN RÉSZT VEVŐ BŰNELKÖVETŐT, VAGY ELKÖVETŐKET MÁR KIHALLGATTA A RENDŐRSÉG. Azért nem találják a tettest, mert már megnyugodva elengedték. Tudom, hogy elengedték. Egyébként az ilyen helyzetet számos más ügyben folytatott nyomozási szarvashiba igazolja.
Ismét elmondom: ha nem ott, Kiskunlacházán keresik azt, aki tud valamit mondani az ügyről, illetve köze van a cselekményhez, akkor a rendőrség lényegében feladja azt a lehetőséget, hogy elkapja a tettest.
Hogy miért gondolom ezt, százszor leírtam már.
A rendőrség ostoba módon viselkedik. Hat hónap múltán néhány nagyon fontos és figyelmet felhívó információt közzétehetne. De nem rendőri nyelven és nem rendőri agyvelővel megfogalmazva, és fogalmazni, érthetően beszélni nem tudó szóvivő útján. Össze kellene bizonyos konkrétumokat foglalni. De nem úgy, miként azt a fenti cikkben a nyilatkozó tiszt tette. Bizony, ez ostoba nyilatkozat. Mint említettem, olyan ellentmondások vannak benne, amelyek a tettest arról orientálják, hogy a rendőrség ostobaságot ostobaságra halmoz. Nem szabad, tilos a tetteseket indirekt módon informálni.
Ezerszer felajánlottam, hogy az impotens, tehetetlen rendőrségnek kivételesen hajlandó volnék segíteni. A cigányok ellen elkövetett gyilkosságok ügyében is. De előbb álljon bíróság elé Horák Nóra gyilkosa, akivel eddig három ízben találkozott a rendőrség. És mindhárom alkalommal az okos rendőr urak úgy látták, hogy gond nélkül elengedhetik.
Mérhetetlen hozzá nem értés ordít a nyilatkozatból és abból a tényből, hogy egy ilyen gyilkosság tettese még mindig nincs meg - a rendőrség szerint. Immár látszik, hogy örökre kicsúszik a kezük közül. Azt hiszem, én volnék a rendőrség egyedüli reménysége, hogy a gyilkos elnyerje a büntetését, de a tisztelt rendőrség rosszul értelmezett presztizs-okok miatt nem süllyed olyan mélyre, hogy a testületen kívüli ember segítségét igénybe vegye.
Egyébként azért is csodálkozom a rendőrség bávatagságán, mert az általam közzétett írások alapján egy normálisan gondolkodó rendőr akár még azt is feltételezhetné, hogy én vagyok a tettes és azért foglalkozom Nóra megölésével annyit, mert ez egyfajta perverzitás nálam. Tisztelt rendőrség, amíg nincs meg Horák Nóra gyilkosa, addig mindenki gyanús. Legalábbis igazán nyomozói fejjel gondolkodva!!!

asperjangyorgy 2009.05.22. 13:30:30

Boccs!!! A fentebbi írásban arról a nagyon jó hírről nem is szóltam, amiről szintén a Stop cikkéből értesültem. Derék pest-megyei nyomozóink túlórában is foglalkoznak Horák Nóra gyilkosának kézre kerítésével. Vagyis: túlóradíjat kapnak, ami azért nagyon örvendetes, mert a nyomozó uraknak is van családjuk, és több pénzből több jut az asszonyak selyem bugyira meg a gyerekeknek nagyobb szelet kalácsra, és persze a nyomozó uraknak egy üveg sör mellé még egy üveg sörre. Adja isten egészségükre. Tudjuk a nyilatkozatokból, hogy a lelkiismeretük nyugodt, ők aztán mindent megtesznek, egyes "ferdén" nyilatkozókhoz tucatszor el elmennek. Csak azt tudnám: mi a francnak? Ha egyszer kihallgatják, akkor már tudnak mindent. Vagy nem? Persze ha az egészről nincs elképzelélük, akkor nem árt, ha egy-egy embert százszor is kihallgatnak. Telik-múlik vele az idő, s közben legalább nem éri újabb meglepetés őket. És az az előnye is megvan az ilyen ismételt kihallgatásoknak, hogy közben ráébredhetnek: dilettáns, hozzá nem értő emberek, de legalább fizetést kapnak érte. Akárcsak a legfelsőbb rendőrségi vezetők. Szép kerek történet ez, jól megvilágítja rendőrségünk hasznát, amely csak arra alkalmas, hogy a közlekedési vétségért alaposan megkopassza az embereket. Mert ugyi, valamiből csak kell túlóradíjat fizetni!!!!!

Evo 2009.05.22. 14:22:50

De kedves György....
Ha onnan elvitték akkor előtte nyomták a kerítésnek? Vagy ha visszahozták, akkor??
Amennyiben VALÓBAN elvitték a helyszínről, egyiknek sem látom értelmét.

asperjangyorgy 2009.05.22. 15:10:03

Kedves Evo!
Így igaz! Ez is ellentmondás a szövegben.
Nem szólva arról, hogy Horák Nórán azon az éjszakán vastag dzseki volt. Egy vacak, rozsdás drótkerítésnek nem lehet valakit erősen nekinyomni, mert bedől az egész kerítés. De tételezzük fel, hogy ez nem akármilyen rozsdás, vacak drótkerítés. És jó alaposan nekinyomták a szerencsétlen gyereket. Tessék mondani: a dzsekin, meg az alatta rajta lévő holmin keresztül hogyan nyomodott bele a háta a drótkerítésbe, hogyan sérült meg - és sorolhatnám és mondhatnám, hogy stab.stb. stb - de az agyalágyult rendőrség nyugodt lélekkel állítja, hogy ott a helyszínen nekinyomták a drótkerítésnek, és ott a helyszínen levetkőztették, és ott a helyszínene... mert a nyomok.. és a fanszőrzet... az egész nyilatkozat valami fertelmes... csak nem akartam és nem is megyek bele a részletekbe, csupán annyit jegyeznék meg, hogy hát igen, ez a nyilatkozat olyan, mint az egész nyomozás, amelyben egyesekhez egy tucatszor is kimennek... Kimennek és akkor kint vannak. Nevetséges!

asperjangyorgy 2009.05.22. 15:15:18

Még csak annyit! És hol találták a fanszőrzetet? A levelek között? Milyen ügyesek? Vagy a testen? És már hullajtott az illetőnek? Ha az egész nem volna borzalmasan tragikus, akkor azt mondanám, hogy nevetséges. De inkább azt mondom: ez az egész, amit az illetékes rendőrség művel: - megszégyenítő!!!

wlady 2009.05.22. 15:36:42

Tisztelt bloggolók!
Ez az egész egy nagy szégyen!A rendőrség mioért pesten miért nem egyből Las Vegasban nyomoz az lenne a biztos!Nevetnék rajtuk de sajnos sírok!Nagyon elkeserítő amit és ahogy tesznek hogy ez a gyilkosság nekik csak ennyit ér!Sajnálatos!És aminek végképp örülök hogy túlóráznak!De kérdezem én hol a túlóra eredményíe???Mert eddig csak a nagy hatalmas semmit láttuk!Tisztelt Asperján úrtól kérdezni szeretnék valamit!Honnan tudja hogy a rendőrség már 3szor is találkozott az elkövetővel?Melyik az a 3 alkalom?Ön tudna valamit vagy sejt az elkövetők személyéről is????Véleményem szerint már rég fel kellett volna kérni önt ennek az ügynek a lebonyolításárta!Ez lehewt hogy szégyen a zsaruknak de nagyobb szégyen hogy nincs meg az elkövető!Véleményem szerint meg az elkövetőket vagy inkább mocskokat nem Londonban hanem Kiskunlacházán kellene keresni!Átvizsgálták és kizárták az ismerősöket 600ember kihallgatásával hol ott lacháza lakossága több ezer fő!Ez hogy történt mert ez így hihetetlen!?Szóhoz sem jutok mennyire hülyék!

Evo 2009.05.22. 15:41:37

Kedves György!

Nem szabad elfeledkezni arról a lehetőségről sem, hogy talán nem vitték el a helyszínről a kislányt és tévedésen alapszik ez a feltételezés. Amennyiben nem vitték el, hanem a helyszínen bántalmazták és meztelenítették le, úgy magyarázat lehet a kislány testén lévő kerítésnyom. Abban az esetben nem védte a kabát és abban az esetben már elképzelhető a kerítéses eset.
Szerintem ne legyen mérvadó a novemberi hideg. Nem szabad elfelejteni hogy nemi aktus során egy férfinak nem sok ruhát kell ledobnia magáról..nemi erőszaknál pedig pláne nem fog az illető nekivetkőzni-az időjárási viszonyok és a lebukás veszélye miatt - neki bőven elég hogy az áldozatot lemezteleníti.

marky@life 2009.05.22. 18:40:23

A világ szégyene ez az ügy! Köszönet hogy létezik ez a blog és hogy többen foglalkoznak az üggyel,jó érzés tudni hogy nem csak nekem jut eszembe nap mint nap ez a gyalázat! Az én teóriám az, hogy tudják már a nyomozók, hogy kik voltak, de ez már nem fog kiderülni felsőbb hatalmi nyomásra, mert ezt a sokkot már nem bírná el az ország, ha kiderülne végre, hogy a rézbőrűek tették. Felejtsük már ezt a magányos elkövető, családi ismerős kategóriát! Világosan leírták fórumokon Nóri ismerősei, hogy a lacházi genny cigány banda egyes tagjai már hetekkel az eset előtt szóban inzultálták, hogy "adja oda nekik magát". Egyértelmű az egész, szemét egy ország! Borzasztóan együttérzek Nóri szüleivel, aki teheti nézze meg a www.kiskunlachaza.hu-n a lakossági fórum videóját.

FairyFeller 2009.05.23. 10:26:20

Meglehetősen felborzolták a kedélyeket jelenlegi rendszer tapasztalatai, szomorú történései. Sajnos csak továbbra is erősíteni lehet azon feltételezéseket, hogy az ilyentén bűncselekmények "alá adja a lovat" a jogrendszer, avagy: egyeseknek "mindent" szabad, másoknak pedig "semmit" sem.

Egy nem szalonképes forrásból:

"
1,5-től 2,5 évig tartó, letöltendő börtönbüntetést kaptak azok a barcsi fiatalok áprilisban, akik két éve Szigetváron megpofoztak egy cigány nőt. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az életveszélyesen késelő ****** [más eset elkövetője] viszont természetesen szabadlábon...A Magyar Nemzet...írásából kiderül hogy a késelő...részegen (amikor, ugye...méginkább azt hiszik, övék a világ) támadt először védekezni, majd menekülni próbáló, azaz, még csak véletlenül sem támadó áldozatára...Az is egyértelműsíttetik, hogy...[melyik csoport kötekedett kivel/kikkel]...Jogerős végzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a napokban a Zala Megyei Bíróság azt a...fiatalembert, aki tavaly egy verekedésben kilencszer szúrt meg késével egy pogányszentpéteri fiút Nagykanizsán — értesült a sonline.hu. Az áldozat a mentők érkezéséig kivérzett, sokkos állapotba került, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.
Az esetkor alig 15 éves zákányfalui H. Attila nagyobb...társasággal érkezett a megyeszékhelyre, ahol a fiatalok leittasodtak. Egy szórakozóhelyre betérve belekötöttek egy másik csoportba, mert azok a zenegépen a Kárpátia együttes dalait hallgatták, s énekelték is azokat. A két társaság között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. H. Attila egy nála erősebb és idősebb pogányszentpéteri fiúval verekedett, s először elvesztette a csatát. Mikor másodszor összecsaptak, elővette 12 centiméteres kését, és kilenc helyen — csuklóján, al- és felkarján, hasán, mellkasán, majd a lapockája alatt — szúrta meg az áldozatot. H. Attila az eset után elmenekült, kését, véres ruházatát eldobta. A Gergye Tamás vezette tanács emberölés kísérletében találta bűnösnek és két év, öt hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte H. Attilát, aki az eljárás alatt szabadlábon védekezett.
1,5-től 2,5 évig tartó, letöltendő börtönbüntetést kaptak azok a barcsi fiatalok áprilisban, akik két éve Szigetváron megpofoztak egy cigány nőt. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
"

(MN - nyomán)

asperjangyorgy 2009.05.23. 11:33:11

Kedves Fairyfeller,
nehéz elhinni, hogy mindez igaz. Azt meg még nehezebb felfogni,hogy most és itt mindez velünk történik. Miként az is, hogy már csak emlék a 15 milliós magyarság. Hogy lassan minden emlék! Hogy lassan az is emlékké válik, hogy volt egy nép itt a Kárpát-medencében, nagy és tehetséges embereket is teremtett, aztán a saját kicsinyessége, ostobasága, rövidlátó magatartása, és persze, hát persze a körülmények, az ellene összeeskübő körülmények hatására nyomtalanul eltűnt, miközben kivirágzott a hatalmas és összetartó, okos vezetőkkel megoldott szlovák nép, miközben egyre csodáltabbá vált a nagy horvát nemzet, miközben birodalommá terebélyesedett a gereinces román nép országa, miközben... Miközben mi egyre inkább a szarba kerültünk, miközben mi semmilyen lehetőséggel nem tudtunk élni, miközben mi egymást martuk, miközben mi... talán megérdemelten, talán rászolgáltan ELTÜNTÜNK. Talán mert a himnuszunk könyörgését isten elfejeltette meghallgatni, miközben másokra hozott isten víg esztendőt, víg jövőt, víg reményt, víg létezést...
De amíg létezünk, addig örök világosság fényeskedjék a magyar bíróságoknak, amelyek ilyen bölcsen ítélkeznek. Amelyek a legkülönbözőbb szinteken egy regény, csupán egy szépirodalmi alkotás miatt, amellyel senkinek nem ártottam, erkölcsileg és anyagilag örökre elkaszáltak. És elkaszálták azt a lehetőséget is, hogy megírjam Petőfi Sándor magyar költő életrajzi regényét a mai és eljövendő nemzedékek okulására. De akarnak-e a mai majd eljövendő nemzedékek éppen a csodálatos és senkihez sem hasonlítható Petőfi Sándor példáján, sorsán okulni???!!!

FairyFeller 2009.05.23. 18:29:53

Kedves Asperján Úr,

hasonlóan látom, hasonlóan szomorúsággal tölt el engem is, ami ebben az egyébként nagyon szép, csodálatos adottságú, gyönyörű országban kialakult, a borzalmas "betegséget", amely életére tört. Szebb és igazságosabb világ volna, ha olyan jellemek volnának a közéleti vezetők, mint például Szepessy Zsolt, Répás József, vagy éppen Ön, Asperján Úr. Én remélek, mi több bizakodom abban, hogy a jövő némi kedvező fordulatot is tartogat az országunk számára. Bízom, reménykedem, mi mást tehetnék?

A felvetett kérdésén: vajon akarnak e tanulni az emberek olyan nagyok példáján, mint Petőfi, vagy mondjuk Kossuth...? Kisgyermekek skandálják a legendás történeteket, csodálatos verseket, szépen. Kérdés, vajon szívből szól e a szó és a hallgatóság figyelme.

Kossuth Lajostól elérhető az interneten fonográf felvétel, zseniálisan szónokol benne a 19 század derekán, az ő hangján. Úgy, ahogyan az ma is tökéletesen aktualizálható. Én komolyan veszem és remélem, egyre többen leszünk olyanok, akik együttérzünk egymás sorsáért.

Ebben a hozzászólásomban szeretném megkérdezni a fórum valamennyi résztvevőjétől (tudom kicsit kései a hívszó): Eljönne valaki a holnapi kiskunlacházi rendezvényre? Ez egy politikai rendezvény lesz ugyan, de nagyobb felhajtásra lehet számítani, több résztvevővel, mint az 1 hónappal ezelőtti emlékkő avatás Horák Nóri és "Mindazok emlékére, akik áldozatul estek egy mebretelen világnak..."

A rendezvény programa megegyezik az április 25-i avatás programával, azonban itt nagyobb hallgatóság, hosszabb beszédek és a csendes gyász mellett a jövő felé fordított tekintet helyeződik középpontba.

A rendezvényen feltehetőleg megszólal Répás József, a település polgármestere is.

Én harmadmagammal megyek autóval. Akár kettő kedves jelentkező is velünk tarthat.

Keselyőbérc 2009.05.23. 19:19:16

Kedves FairyFeller!

Szívesen csatlakoznék hozzátok, ha még van hely.

Keselyőbérc 2009.05.23. 20:03:31

Kedves György, Evo!


Ismét erősödni látszik a magányos elkövető elmélete, aki a helyszínen erőszakoskodott.
Ez ellentmond a korábbi bejelentéseknek, mely szerint öt elkövető mintáját mutatták ki.
A helyszínen azidőtájt nagyon sötét volt, méginkább a rőzserakás mögött. Bár nem zárható ki mint helyszín, de nem is valószínű. A farakás és a kerítés közt mindössze néhány méter van. A kerítés túloldalán nagyon közel áll egy ház. Akkortájt még nádtakarás sem volt a kerítésen. Egy erőszakoskodó nem hagy ötféle emberre jellemző mintát. Képtelen rá!
Az azonban lehetséges, hogy az ötödik elkövető, aki visszavitte a lányt az erdőbe onnan, ahol a többiek meggyalázták, esetleg már egyedül bántalmazta, és ölte meg. Az előzőleg félholtra
kínzott lány már nem védekezett a farakás mögött, szerintem már nem volt magánál.
Aki odavitte, tudta, hogy mit tettek vele, nem hagyhatták életben, szándékosan ölték meg!
Ez egyben azt is jelenti, hogy a lány elvezette volna a rendőröket támadóihoz.
Aki mégis bevenné a magányos elkövetőről szóló mesét, annak azt ajánlanám, hogy gondolkozzon! A hajnali ködszitálásban volt ideje kirabolni, lemezteleníteni Nórit.
A koromsötétben hatástalanította a telefonját, ruhadarabjai közül néhányat elvitt. Volt
nála zseblámpa, nejlonzacskó, és hangtalanul tudott erőszakoskodni.
A vélt tetthely mindemellett 100 m-re található egy egész éjjel nyitva tartó kocsmától, ahonnan oda is lehet látni.
Tőlem még az a gondolat sem idegen, hogy a kocsma ’ vendégei ’ között lehetnek az elkövetők.

Dyen 2009.05.23. 23:49:20

"Bencze: A tulajdon védelme a tulajdonos és az állam feladata

Idejét múlt az államnak az a fajta paternalista felfogása, amely szerint „majd az állam mindent megold” – jelentette ki Bencze József csütörtökön egy konferencián. Az országos rendőrfőkapitány szerint törvényes keretek között a tulajdonos feladata is védeni értékeit.

aradigmaváltásra van szükség a köz- és magánbiztonság felfogásában, szakítani kell a rendfenntartásban tovább élő konzervativizmussal – mondta az országos rendőrfőkapitány Budapesten egy konferencián csütörtökön. A tulajdon védelme a tulajdonos és az állam feladata – mondta Bencze József a Szabványokkal a bűnmegelőzésért elnevezésű szakmai rendezvényen. Idejét múlt az államnak az a fajta paternalista felfogása, amely szerint „majd az állam mindent megold”. A közbiztonság és a magánbiztonság feladatai ma már szétválnak és munkamegosztás alakul ki. Saját érdekkörében, törvényes keretek között a tulajdonos feladata is védeni értékeit – fejtette ki a főkapitány.

Egy ciklus alatt

Kacziba Antal nyugalmazott rendőr altábornagy előadásában azt hangsúlyozta: a nemzeti érdekű rendészeti stratégia minisztérium előtt fekvő tervezetéről konszenzust kellene kialakítaniuk a pártoknak. A koncepció kettős nyomtávú kriminálpolitikát hordoz, ami a politikai váltógazdaság körülményei között is stabilitást eredményezhet. A társadalmi problémák túlmutatnak a kormányzati ciklusokon, „nincs olyan kormány, amely egy ciklus alatt rendet tud csinálni” – mondta a rendvédelmi szakember. A közbiztonság kollektív társadalmi termék: állami és önkormányzati szervek, tulajdonosok, polgárok, civil szervezetek és magánbiztonsági szolgálatok közösen állítják elő – tette hozzá Kacziba Antal.

Megállapította: a rendőrség ma már nem az a mindenható szerv, amely önmagában biztonságot teremthet mindenkinek. A kollektív rendfenntartásban mindenki a maga gazdasági érdekeinek és hatalmi helyzetének megfelelően veszi ki a részét. Bizonyos tulajdoni formák működtetése többletköltségekkel jár. Könnyen belátható például az, hogy egy esküvői rendezvénynek, vagy egy kiskert művelésének a biztonsági kockázata és költségei nem ugyanazok, mint egy focimeccsé vagy egy banké.( ez idióta ) Ez utóbbiak biztonsági költségeit nem lehet a közzel megfizettetni, ez mind közgazdaságilag, mind erkölcsileg elfogadhatatlan – mondta Kacziba Antal. "

Magyarul, ezután még annyit sem várhatunk el a rendőrségtől, mint eddig.

"A kollektív rendfenntartásban mindenki a maga gazdasági érdekeinek és hatalmi helyzetének megfelelően veszi ki a részét. " - ez tetszik :)

Akkor mostantól megvédhetem magam és értékeimet? Akár meg is verhetem/lőhetem/szúrhatom a "patkányt", ha megtámad, betör a házamba stb ? Mostantól akkor nem számít önbíráskodásnak, ha néhány polgár megvédi gyermekeinket? A közbiztonság érdekében akár masírozhatok is egy civil szervezettel? :))

Dyen 2009.05.23. 23:53:37

Kedves FairyFeller, Keselyőbérc!

Én ott leszek, remélem találkozunk.

FairyFeller 2009.05.24. 00:40:50

@Keselyőbérc: Kedves Keselyőbérc!

Küldtem üzenetet, minden bizonnyal megkapod. Ha mégsem, akkor az e-mail címem: root_nexus@hotmail.com

Örülök, hogy jönnél!

FairyFeller 2009.05.24. 00:47:47

@Dyen: Kedves Dyen! Én is úgyszintén! :)

wlady 2009.05.25. 11:21:19

Tegnap a Magyar Gárda Kiskunlacházán járt és Horák Nórira emlékezett!És végre falhoz állították a rendőrséget miszerint:ha augusztus 30 ig nem lesznek meg Nóri gyilkosai akkor ismét eljönnek és kezükbe veszik az ügyet!Hála istennek végre valaki vagy valakik akik talán nem csak beszélnek hanem tenni is mernek valamit!Egyetérttek velük ezt az ügyet már nem lehet a rendőrségre bízni ezt az ügyet másképp kell és csak másképp lehet befejezni!A koporsó amit jelképesen vittek az találó volt!Vért vérért!Hisz egy emberi életért főleg egy 14 éves lány életéért 100 év börtön is kevés!Hajrá Magyar Gárda!!!!!!

Balatoni Napsugár 2009.05.25. 16:44:03

"ha augusztus 30-ig nem lesznek meg Horák Nóri gyilkosai, ismét eljönnek és kezükbe veszik az ügyet". Mármint a Magyar Gárda.
Én személy szerint azt sem bánnám, ha addig is minden nap eljönnének.
Egyetlenegy cigányt nem lehetett látni az utcán aznap!:))
Vajon miért nem? Hiszen a Gárda nem verekedni jött, a Gárda csak jelen van! Ráadásul állitólag félni valójuk sincs, akkor miért bujkáltak el?
Miért csak akkor erősek ha többen vannak? Ha egyenlőek az arányok, netán 1-el kevesebben vannak, akkor szaladnak mint a nyúl.

Dyen 2009.05.26. 00:13:38

Kedves Keselyőbérc!

Köszönjük a képeket, nagyon jók lettek!
Tőlük kell félni? :))

Keselyőbérc 2009.05.26. 08:12:10

Kedves Dyen!

Mi az hogy félni! Egyenesen rettegni kell tőlük!
Hogy miért? Azért, mert rendet szeretnének, büszke magyarként élnének hazájukban, ápolnák hagyományainkat, munkára szoktatnák azokat, akiknek e szó nem kedves, és börtönbe küldenék az odavalókat. Mindemellett védenék az egyszerű állampolgárokat, vigyáznának az ország vagyonára.
Elég félelmetes program! Üzenet a közönséges bűnözőknek, és azoknak is, akik hatalmi pozícióból teszik tönkre hazánkat!
A hivatalos hatalom, legyen az bármilyen is, nem fogja kedvelni ezt a pártot.
A globalizáció korszakában nem divatos fogalom a nemzet, az erkölcs, a hagyományok, a rend.
A média majd gondoskodik róla, hogy az emberek
féljenek tőlük, és ne szavazzanak rájuk. A jó médiaszakemberek azért kapják fizetésüket, hogy szolgálják a gazdit. Repertoárjuk nem túl nagy, változatok egy témára, az igazságtartalom nem számít. Milyennek kell mutatni a Magyar Gárdát,
hogy féljenek tőlük?
Felsorolásképpen: Rasszistának, idegengyűlölőnek,
antiszemitának, szélsőjobbosnak, erőszakosnak, törvénysértőnek, fasisztának, nácinak, hitlerjugendesnek. Ennyi rossz után ki az az idióta aki rájuk szavazna? Ugye senki!
Ha minden velük kapcsolatos hazugságot megcáfolnak, akkor majd puszta megjelenésükkel keltenek félelmet, mert sötét ruhát, és bakancsot viselnek. Különben is, már viseltek sötét ruhát mások is, és lám mi lett belőle!

FairyFeller 2009.05.26. 17:22:47

@wlady: Itt a "hivatalos" beszámoló -> http://magyargarda.hu/node/3841

Jelen voltunk, részünk volt a gyászban és a felcsillanó reményben egyaránt. Én nagyon remélem, hogy a Gárdának nem kell majd betartani a szavát, azaz a nyár végéig a Rendőrség előássa azokat az állatokat. Elkapja, bárkik is voltak azok, akik mindent elvettek a kis Nórától és okoztak szomorúságot oly sok embernek, a világnak!

asperjangyorgy 2009.05.26. 18:23:26

Újra BKV-alkalmazottat vertek meg, ezúttal egy kalauznőt a ráckevei HÉV-en. A támadás hétfőn este történt.


hirdetés

A Dunaharasztinál álló szerelvényen egy Szigetszentmiklósra tartó férfitól és nőtől - akikkel egy gyerek is volt - kérte a jegyeket, bérleteket. Az utasoknak volt is bérletük, de a kiegészítő jegyet, ami a városhatáron kívül kell, nem akarták megvenni. Agresszívan léptek fel, kiabáltak, ezért a kalauznő otthagyta őket.

A nő azonban utánament és ütni kezdte. A jegyvizsgáló a nála lévő, már beszedett pénzt védte, így védtelen maradt az arca, oda kapta az ütéseket. Az egyik szeme bedagadt, a másik véraláfutásos lett. A dunaharaszti HÉV-diszpécser értesítette a rendőröket, akik időben kiértek és elfogták a támadót. Az elsődleges adatok alapján a jegyvizsgáló könnyű sérüléseket szenvedett.

NEM TALÁLGATOK, HOGY KIK ÉS MIFÉLÉK LEHETTEK, AKIK ÍGY REAGÁLNAK ARRA, HA JOGSZERŰEN PÉNZT KÉRNEK TŐLÜK EGY SZOLGÁLTATÁSÉRT. ARRÓL SEM MONDOK VÉLEMÉNYT, HOGY KIK, MIFÉLÉK LEHETNEK AZOK, AKIK A KALAUZNŐN ÁLLNAK BOSSZÚT AZÉRT, MERT A BKV SZABÁLYAIT BE AKARJA VELÜK IS TARTATNI. PRÓBÁLJA MEG MINDENKI MAGA KITALÁLNI.

Evo 2009.05.27. 09:45:43

A megvert kalauznő a kolléganőm barátnője.
A történet teljes, még azzal egészíteném ki, hogy a kalauznő miután otthagyta őket, átszállt egy másik szerelvénybe. A bántalmazó aljadék, utánament és ott támadta meg.
A HÉVen utazó utasok közül egy sem!!!! kelt a vékony kalauznő védelmére. Bár annyi tagadhatatlan hogy legalább a rendőrséget kihívta valamelyikük.
A kiérkező rendőrök a cigány nőt (mondjuk ki bátran, egy cigánycsaládról beszélünk)elfogták, aki a szokásos dumával próbálta ámítani őket - a kalauznő támadt rá!!!
Persze, ezt a mesét azért ők sem vették be.
Viszont ma olvastam, hogy bajnai ment sírni egy nyugati laphoz, hogy országunkban elkezdett megerősödni a szélsőjobb. Kedves Gordon, én nem sírnék. Nem más, TI tehettek róla hogy ez így alakult.

FairyFeller 2009.05.27. 12:50:14

Micsoda egy állnok képmutató ez a Bajnai is, hogy óbégat a "politikai elitben" való bizalom megrendülése miatt. Teljesen egyértelmű, hogy igen, ők engedték, mi több elősegítették, hogy az országban ilyen mértékű létbizonytalanság és hasonlóan súlyos közbizonytalanság alakuljon ki, ahol az emberek félnek a számláktól, félnek kimenni sötétedés után az utcára és félnek attól, hogy betörnek hozzájuk...
Véleményem megegyező dr. Répás József véleményével. "Joggal kérdezem: kié ez az ország...?" Meggyőződésem, hogy ilyen embereknek nincs helye a magyar közéletben. Lehet, hogy Bajnai nem annyira eszelős, mint elődje, véleményem szerint mégsem más kategória... Bárcsak az volna, a tisztességesek pártját fogná. Ez azonban nehezen képzelhető el, a kormány eddigi romboló intézkedéseit figyelembe véve.

asperjangyorgy 2009.05.27. 14:09:35

Tisztelt FairyFeller,
maga bizonyára nagyon fiatal, és ezért olykor kedvesen naiv is. Ez a kormány a magyarországi nagyburzsoázia kormánya. Bajnainak semmi köze a magyar lakosság szándékaihoz és elképzeléseihez. Őt olyan képviselők válaszották meg - vagyis nem a lakosság! - miniszterelnöknek, akiknek érdekük, hogy minél tovább képviselők maradhassanak, mert havonta milliókkal tömik a zsebüket - legálisan, és még nagyobb összeggel illegálisan. Ebben az országban évente 2500 milliárd folyik el a korrupcióra, kb. 2500 milliárd a fekete gazdaságra, vagyis 5000 milliárd adózatlanul magánzsebekbe vándorol. Ezekből a pénzekből telik csodapalotákra. És akiknek kétszázmilliós házuk van, azok ki tudják fizetni a vagyonadót, vagy maguknak ilyen-olyan trükökkel kibulizzák, hogy egy fillért se kelljen fizetniük. A többiek pedig majd tejelnek. Nem akarom ezt az egészet részletezni, hiszen mindannyian tudjuk, hogyan működik ez majd.
Répás úr költői felvetésére válaszolva: ez az ország a multinacionális és a hazai nagytőkések országa, úgy is kezelik. A lakosság csak arra jó és arra kell, hogy négyévente egyszer ikszeljen. Elég, ha a lakosság 40 százaléka elmegy szavazni és valamelyik politikai pártra leadja a szavazatát, az egyiknek többséget teremtve. Utána négy évig csak hivatkozási alapként kell, utána el lehet kezdeni a továbbgyötrését. Téved, ha azt hiszi, hogy Gyurcsány eszelős volt, Bajnai pedig kevésbé az. Nem eszelősök, hanem a saját érdekeiket maximálisan szem előtt tartók. Az egész parlamenttel együtt. A jelenleg hatalomban lévők persze - most még - magabiztosabbak. Tudjuk, hogy igazgatósági tagokként stb. stb. mennyit tarhálnak. Tudjuk, hogy mindenből és mindent tarhálnak. És természetesen köztük vannak a roma országgyűlési képviselők is. Ők ugyanazt teszik, amit a többiek. És köztük vannak az önkormányzata képviselők, és persze a kisebbségeket képviselő válaszott rablók és tolvajok. Ebben az országban mindenki arra törekszik, hogy - amennyiben egy mód van rá - a tolvajok közé tartozhasson. Akik ebből kimaradnak, azok ilyen, olyan celebbé igyekeznek válni. És olyan mocskos, kártékony műsorokat készítenek, mint a tv 2-ön délután elhangzó, romákat összeugrasztó hányadék program, vagy mint az RTL-en a Mónika műsor, vagy a Storyn a Havas műsor. Ennek az országnak könyv gyanánt is az és annyi kell, hogy Molnár Anikót ki, mikor, hányszor, hogyan, kikkel együtt, természetesen a saját előadásában, annyit hozzáhazudva az igazsághoz, amennyi feltétlenül kell a kispolgári megrökönyödéshez és persze a buksza kinyitásához, hogy ezt a szemetet megszerezze és a könyvespolca ékességeként őrizze. És ha egy mód van rá, akkor megpróbálja utánozni. Sajnos, mindez, amiről írok, a jéghegy csúcsa. Alapvetően minden el van rontva. És ebben a mindenben kis tételként, de nagy hangsúllyal szerepet játszanak a romák is: a szerencsétlen, szarban és mocsokban élők, akik próbálnak becsületesek lenni és szinte éhen döglenek, és a gyerekeikre ugyanaz a sors vár, mint amit ők élnek. És persze a luxus-romák, akik lopnak, rabolnak, lányokat futtatnak, védelmi pénzeket szednek, és gyilkolnak, ha csak egy mód van rá, és utána az ügyvédek segítségével a rendőrség képtelen eldönteni, ki a tettes, még olyan esetben is, amikor minden világos és a tettes a kezükben van (lásd Veszprém). Ilyenkor az ember óhatatlanul arra gondol, hogy ezek a rendőrségi szakemberek nem hülyék, hanem valami mások... gondoljon mindenki arra, ami neki a legjobban tetszik, biztosan nem trafál mellé. Hallottam, hogy Kiskunlacházáráról behívattak egy 19 éves gárdista fiatalembert, mint Horák Nóra esetleges gyilkosát. DNS mintát kívánnak tőle venni. Azt gondolom, hogy ezzel a munkával, ezekkel a módszerekkel soha nem lesz meg Horák Nóra gyilkosa, mint ahogy nem lesz meg a tatárszentgyörgyi gyilkos sem. Mert valahogy az egész igazságszolgáltatás kibicsaklott... mert egyre inkább rájövünk, hogy itt bizony minden tekintetben és minden hal a fejétől bűzlik. A nagyobb fej is, a közepes fej is és a kisebb, meg az egészen kicsi fej is bűzlik... a test egésze pedig rothad.
Kedves FairyFeller, nehogy félreértsen, nem okítani akartam, amit írtam, végülis magamnak írtam, és jól tudjuk: a kutyaugatás nem hallatszik az égbe. Lassan már az emberi lelkekbe sem.

Dyen 2009.05.27. 16:24:24

"Rasszista indítékú gyilkossági kísérlet" ?

Reggel óta figyelem a híreket, az újabb romákat ért támadásról. Már az elején gyanús volt nekem(is) az egész eset. Mostanra már a Népszabadság és a Népszava is rájöhetett, hogy előre ittak a medve bőrére, mert leszedték az esetről írt véresszájú cikkeiket a főoldalról.
Az Index-en található egy kép az egyik "áldozatról" :((
Nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen orvos/ápoló látta el sérüléseit? Ennél még én is ügyesebben kötözném be, nagyon amatőr munkának tűnik. De az is lehet, hogy csak a fedőkötést rakták fel utólag, hogy nagyobbnak tűnjön :)

http://index.hu/bulvar/2009/05/27/alvo_romakat_vagdostak_ossze_abadszalokon/

Az egész ügy kommentálása nagyon szánalmas, tele van a már megszokott hazugsággal, csúsztatással. Kíváncsi vagyok a támadó nyilatkozatára, ha majd kihallgatható állapotban lesz :(

FairyFeller 2009.05.27. 22:04:24

@asperjangyorgy:
Tisztelt Asperján Úr,
köszönöm a tartalmas megfogalmazását, az egyenes beszédet. Igen, valóban fiatal vagyok és némileg naiv is, ámbár időként szándékosan rájátszom erre, úgy mint a legutóbbi hozzászólásomban is, ahol meghagytam azt a feltételezést, hogy Bajnai miniszterelnök úr esetleg a tisztességes emberek pártját fogná Magyarországon. Nagyjából tisztában vagyok az elképesztő rablás méreteivel, a problémák jelentőségével és az emberek erkölcsi romlottságával. Az Ön megfogalmazásában ez objektív módon kifejeződik, elborzasztó a valóság.
Nem-igen tehetünk mást, mint ezt felismervén, gyanakodva élünk, hogy terjeszteni próbáljuk szemszögeinket valamiképpen és reménykedünk, ha már bízni egyre nehezebb is.

Keselyőbérc 2009.05.29. 09:30:56

Kedves Nyomozótársak!

A koszorúzás után körülnéztünk a környéken. A Kinizsi út burkolata a három kiserdőn túl hirtelen megváltozik. Mély kátyúk között haladhat az autós, kis sebességgel. Jobb oldalról hosszan szántóföld szegélyezi. Nóri sem erre mehetett. Már csak azért sem, mert ez az út hazáig hosszabb, és kihaltabb, mint a másik. A valószínű útvonal a Kinizsi, Bethlen, Alkotmány utcákon át vezet hazáig. Így is 1700 m, mintegy negyed órás séta. Ezen az útvonalon még az 51-es út felé sem célszerű járművel közlekedni, mivel kissé északabbra a jó minőségű Rákóczi úton kelet-nyugati irányban gyorsan át lehet haladni a településen.
Az erdő környékén az átmenő forgalom nem jellemző. A Kinizsi utcában hajnalban két hely volt látogatható, a kocsma, és a művelődési ház. Az is észrevehető a térképről, hogy a vasút felől Ráckevére ez a legrövidebb út.
Biztosak lehetünk benne, hogy legkevesebb öten támadták meg Nórit! Egy egész banda!
Egy társaság, melynek minden tagja gátlástalan volt. Bizonyára kábítószer hatása alatt álltak.
Ez a banda nem aznap hajnalban kovácsolódott össze, hanem már korábban is együtt portyáztak. Lehet, hogy mindnyájan 20 évesnél fiatalabbak. Utal erre a kegyetlen elkövetési mód is. Minthogy némi helyismeretük volt a tetteseknek, ezért vagy helyiek, vagy pedig környező települések lakói. Mindenesetre gyakran együtt láthatták őket a községben.
Céljuk aznap hajnalban lányszerzés volt mindenáron! Amennyiben Nóri volt a célpont, akkor ismerték őt!

asperjangyorgy 2009.05.29. 10:30:21

KEDVES KESELYŐBÉRC, RENDKÍVÜL FONTOS GONDOLATOT, ELKÉPZELÉST FOGALMAZOTT MEG. BENNEM IS FELVETŐDÖTT EZ A GONDOLAT, DE ÉN ÍGY SOHA NEM FOGALMAZTAM MEG. EZT A MEGFOGALMAZÁST ERŐTELJESEN AJÁNLANÁM A RENDŐRSÉGNEK. A LÉNYEG, AMIT MAGA LEÍRT: MINDEN VALÓSZÍNŰSÉG SZERINT, ILLETVE MAJDNEM BIZTOSAN EGY CSOPORT TÁMADTA MEG HORÁK NÓRÁT. EGY OLYAN CSOPORT, AMELY NEM ALKALMILAG VERŐDÖTT ÖSSZE. EGY OLYAN CSOPORT, AMELY VAGY KISKUNLACHÁZÁN VAGY RÁCKEVÉN ISMERT LEHETETT ÉS MA IS ISMERT. ELÉG LETT VOLNA A RENDŐRSÉGNEK ILYEN ÖSSZETARTÓ CSOPORTOSULÁSOKAT KERESNI, ÉS EZEK TAGJAIT ALAPOSAN KIFAGGATNI. MERT TUDJUK JÓL: NEM FELTÉTLENÜL VALAMENNYIEN VETTEK RÉSZT A NEMI ERŐSZAKBAN ÉS A GYILKOLÁSBAN, DE A LEFOGÁSBAN IGEN, VAGY SZEMTANÚKÉNT JELEN VOLTAK. EZ AZ ELGONDOLÁS, AMIT LEÍRT, KULCS LEHETNE A BŰNCSELEKMÉNY FELDERÍTÉSÉHEZ. ERRE MONDTAM MINDIG: A RENDŐRSÉGNEK VALAMILYEN ELGONDOLÁS SZERINT KELLENE NYOMOZNIA, HA EREDMÉNYT AKAR ELÉRNI. SOHA NEM HALLGATOTT RÁNK. PEDIG AZ EGÉSZ, AMIT EBBEN A HOZZÁSZÓLÁSÁBAN LEÍRT, MÉLYEN SZÁNTÓ ELGONDOLÁS ÉS KONCEPCIÓ!!!

Dyen 2009.05.29. 11:12:09

Kedves Asperján Úr, Keselyőbérc!

"ELÉG LETT VOLNA A RENDŐRSÉGNEK ILYEN ÖSSZETARTÓ CSOPORTOSULÁSOKAT KERESNI, ÉS EZEK TAGJAIT ALAPOSAN KIFAGGATNI."

Egyik hozzászólásomban utaltam erre :

"...elképzelhető, hogy nem is vettek mintát a 3 önként jelentkező cigánytól, hiszen ha maguktól jelentkeztek, akkor őket ki lehet pipálni, legalább nem kell költeni a vizsgálatra, ráadásul a haveri kör is kilőve ezzel. Netán valaki tanácsolta nekik ezt az ügyes húzást?"

Persze ez csak akkor elképzelhető, ha valóban /politikai nyomásra/ nem akarják megtalálni az elkövetőket.

FairyFeller 2009.05.29. 11:54:10

Kedves Fórumtársak!

A fentebbi kiforrott gondolatok bizonyosan érdekesek volnának a Rendőrség mellett, Nóri személyes ismerősei számára is. A tragikus halála előtti 10 hónapban volt barátja, lelki társa egy Attila nevű fiú, aki nagyon sokat megfigyelhetett a Nórit körülvevő emberekből, olyan információkkal, tapasztalatokkal tudna szolgálni, amelyekkel tovább pontosíthatóak, netán egészen közeli eredményhez vezethetőek ismereteink.
A fiúval könnyedén fel lehetne venni a kapcsolatot az egyik internetes közösségi portálon keresztül. Már gondoltam rá korábban, de csak most érzem úgy, hogy kezd megérni rá az idő. Ezt egy kivételes lehetőségnek tartom, így az internet a technika segítségével, de nem feltétlenül magamat tartom erre a megfelelő személynek. Minden esetre előzetes megvitatás után lehetne ez egy újabb lépés.

FairyFeller 2009.05.29. 12:05:22

@Dyen: Kedves Dyen! Elgondolkodtatott a részletekbe mélyedő felvetésed és véleményünk hasonló, valami nagyon "nem kerek" ebben a nyomozásban. Teljesen biztos, hogy a "DNS-nyomok" mellett ujjlenyomatokat is hagytak az elkövetők. Amennyiben az önként jelentkezők tették, úgy kellett volna ellenőrizniük, ha jól gondolom. A biztos vizsgálat viszont valóban a DNS lett volna. ...

Én is azt hiszem, hogy a politika ármánykodik a háttérben, nem gyengén. Nóri tragédiája szimbolikus, nagy jelentőségű, becsületes emberek felvállalták az ügyet, "Mindazok tiszteletére, akik áldozatul estek egy embertelen világnak...". A politika viszont nem becsületes, illetőleg a hatalmi elit törekvései ellenkeznek az igazság kiderülésével. Könnyű erre egy sor magyarázatot találni. Ez az ügy olyan, amelyet sohasem fogunk elfelejteni és a jövőben is sokak fognak beszélni róla, mert mindig jelezni fogja számunkra: mi az, aminek meg kell előzni bekövetkezését. Nóri jelképezi Mindazokat, akik a múltban és ma (és sajnos a jövőben is) szenvednek az embertelenség hatásai alatt.

Evo 2009.05.29. 12:36:54

Kedves Fórumozók!

Változatlanul olvasgatom hozzászólásaitokat, de az utóbbi időben nem nagyon tudtam mit hozzászólni, bár szerettem volna. Eddig nem tudtam megfogalmazni miért volt ez így, de a napokban hallottam egy érdekes mondást amire felkaptam a fejemet.
Ez a mondat úgy szólt, hogy téves úton jár az, aki saját feltételezéseinek megerősítésére keres bizonyítékot. (Erről egyébként lehet olvasni cikkeket a döntéshozatal csapdái címszó alatt is)
A lényege az egésznek az, hogy amennyiben saját elképzeléseink alátámasztásához keresünk bizonyítékokat, abban az esetben nagyon könnyen tévútra mehetünk, mert egy igazság feltárásában fokozottan fontos a pártatlanság és a bizonyítékokra!! való építkezés. A legvégső feladat pedig a bizonyítékok -nem pedig feltételezések- alapján létrehozni magát a teóriát.
És nekem most ezzel van problémám.
Milyen bizonyítékra építkezünk mi? Konkrétan semmire. Mit csinálunk? Mindegyikünk a saját feltételezéseihez keres(ne) bizonyítékot...
Az utóbbi időben az egész arra épül, hogy a goj motorosok azt mondták 5 dnst találtak a kislányon. Azóta itt a fórumon is mindenki ebből indul ki, ez az alap "bizonyíték".
És mindenki annyira kutatja az igazát, hogy az meg sem fordul a fejekben - a goj motorosok ezt honnan tudják? A rendőrség nem nyilatkozott ilyet. De ha esetleg ez onnan kiszivárgott akkor is csak félinformáció,hisz egy döntő kérdést nyitva hagy - mit jelent hogy 5 dns volt egy buliból hazafelé tartó kislányon? Egy buliban barátokkal találkozunk, új emberekkel ismerkedünk. Bohóckodunk, és ezalatt számtalan emberrel érintkezünk számtalan formában.
Tehát mit jelent az 5 dns? Hajszálat? Bőrdarabkát? Nyálat? Mit?
A döntő bizonyítékról nincs semmi információnk.

Történetesen arról, hogy hány féle dns-t találtak ondó formájában! Ugyanis ez az, ami közvetlenül igazolja a tényt hogy a kislánnyal hányan létesítettek szexuális kapcsolatot!!

Mivel erről hivatalos információ a mai napig nincs, így minden erre a tézisre alapuló feltételezés árnyékra vetülés.
Persze, meg van ennek a jó oldala is- és ez kétségbevonhatatlan !- ,hiszen a segíteni akarás és igazságfeltárás szándéka lakozik mögötte. De ott van ugyanakkor a hátránya is: nem alá támasztott "tényekre" építkezni legalább akkora mellélövés, mintha az ember hamis információkat terjesztene.
Tévedés ne essék, visszaolvasva a hozzászólásaimat én is szépen beleléptem ebbe a csapdába.
Ezzel szembesülve és ezt látva itt a fórumon, azt gondolom hogy a pártatlanságnak és a szkepszisnek hatalmas szerepe és jelentősége lenne, de ez mostanában ebben a témában itt a fóromun (is) hiánycikk.
Utalnék arra , hogy "Lehet, hogy mindnyájan 20 évesnél fiatalabbak. Utal erre a kegyetlen elkövetési mód is."
Keselyőbérc, bevallom én ezt nem is értem. A kegyetlen elkövetési mód mért utalna arra, hogy 20 évesnél fiatalabbak voltak az elkövetők???? Van egy olyan felmérés, vagy tény, ami azt mondja ki hogy az emberek egy része 20 éves korukig kegyetlenek, afölött már nem?
Kérlek, ezen ne bántódjál meg, nem bántásnak szántam hiszen értékes, becsülendő munkát végzel, csak egyszerűen kikivánkozott belőlem, mert bizonyítékként jöttment információkat kezelsz, nem pedig tényeket..
És mivel ez az ügy mindenkinek érzékeny pontja, heves indulatokat, bólogatásokat válthatsz ki - aminek az lehet az eredménye hogyha netalán elkapják a tettest/tetteseket és azok kiléte nem fog megfelelni annak az elképzelésnek ami itt a fórumon egyre inkább "bizonyítást" nyer... akkor mi lesz?
Akkor azt fogjátok hinni hogy a rendőrség hazudik. (ami azért lássuk be benne van a pakliban). De lehet hogy nem hazudik hiszen a VALÓDI bizonyítékokkal ők rendelkeznek, ahogy azzal a döntő bizonyítékkal is hogy HÁNY ELKÖVETŐ VOLT. És erről nem lenne szabad megfeledkeznünk...
Így én maradok a szkepszis, továbbra is, helyettetek is -MINDEN TÉREN! ;)

Dyen 2009.05.29. 14:20:34

Kedves Evo!

Igen, benne van a pakliban, hogy rossz logika mentén próbáljuk megfejteni ezt a borzalmat.

"téves úton jár az, aki saját feltételezéseinek megerősítésére keres bizonyítékot" - ne vedd bántásnak, de szerintem Te is épp ebbe a csapdába estél. Biztosan van jelentősége annak, amit "láttál", csak sajnos nem tudtuk megfejteni. Ha egyszer kiderül az igazság, akkor talán erre is választ kapunk.

Ui. " -MINDEN TÉREN! " - ezt nem értem! Csak ezzel az üggyel kapcsolatban, vagy minden téren?

Evo 2009.05.29. 14:37:35

Szia Dyen!

Dehogy veszem bántásnak, hiszen az imént saját soraim között leírtam pironkodva elismerve hogy én is beleestem ebbe a csapdába. :)
A minden téren természetesen csak erre az ügyre vonatkozik - nemcsak mások, a saját téziseim terén is szkeptikus maradok. :)

Dyen 2009.05.29. 14:49:25

@Evo:

Igen, már lassan ott tartunk, hogy saját magunknak sem hiszünk :))

Evo 2009.05.29. 15:31:32

Nem tudom, feltette -e már valaki én még nem láttam. Bemásolom, hátha nem csak én nem olvastam:

Az országos rendőrfőkapitány válasza a kiskunlacházi polgármester úr nyílt levelére
2009.02.25. szerda 13:05

Dr. Bencze József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány a kiskunlacházi polgármester úr nyílt levelére a következőket válaszolja:


A 2008. november 23-án Kiskunlacházán történt emberölést követően november 28-án az Önkormányzat szervezésében fáklyás felvonulást tartottak a településen a meggyilkolt kislány emlékére, az erőszak ellen, melyen polgármester úr beszédet mondott: „Kiskunlacházán nincs helye az erőszaknak, Kiskunlacházán nincs helye a bűnözőknek, Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból.”


December 5-én írásos közleményt adtunk ki, melyben azon sajtóértesüléseket cáfoltuk, hogy három gyanúsítottja lenne az ügynek. Ön minden médiumnak arról nyilatkozott, hogy kevés a rendőr, nincs rendőrőrs a településen, jelentős a romabűnözés, a községben elkövetett bűncselekmények többsége a roma közösséghez köthető és minden valószínűség szerint ők voltak az ügyben az elkövetők. Ebben az időszakban több médiumban is hangsúlyoztuk, hogy a beidézett személyeket tanúként hallgattuk ki, DNS mintát önként adtak, illetve önszántukból vetették alá magukat poligráfos vizsgálatnak. Ezek alapján egyértelműen kizárásra került, hogy nekik a bűncselekmény elkövetéséhez közük lehet. Összesen 98 főtől vettünk DNS mintát, melyekből 64-et már meg is vizsgáltattunk.


Folyamatos volt az érdeklődés azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség miért nem ajánlott fel nyomravezetői díjat a nyomozás kezdetekor. Általában akkor ajánlunk fel ilyet, ha kívülről jövő információra van szükségünk egy ügy felderítéséhez. Az nincs konkrétumokhoz kötve, hogy mely esetben és mikor lehet ezzel élni. A polgármester úr által felajánlott nyomravezetői díjra eddig még senki nem jelentkezett.


A nyomozás eredményessége szempontjából nincs érdemi jelenősége annak, hogy információ esetén mely szervezet fizeti ki az összeget az informátornak. A nyomravezetői díj csak egy kivételesen alkalmazható lehetőség a nyomozó hatóság kezében.


A kiskunlacházi ügyben, az eljárás megindítását követően, a helyszíni szemle adatai, az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások során beszerzett információk alapján a díjkitűzés azonnali elrendelése nem volt indokolható. Az eltelt időben megállapított tények, a végrehajtott nyomozási cselekmények és az elvégzett szakértői vizsgálatok eredményei alapján megállapíthatóvá vált, hogy a vélt szűkebb, potenciális elkövetői körben lévő személyek gyanúsítottként egyértelműen kizárhatók. A nyomozás irányai közül immár egy tágabb körben kell azonosítani az elkövetőt. A gyors és eredményes eljárás szélesebb társadalmi összefogást igényel, ezért tett a rendőrség a nagyobb motiváltság érdekében emelt összegű díjkitűzést.


A kezdeti élénk sajtó érdeklődés az esetet követő két héten belül alábbhagyott, ezt követően politikai színezetű cikkek jelentek meg, melyek a rendőrség tehetetlenségét ecsetelték. A számtalan negatív hangvételű, politikai tartalommal is bíró, átfogó problémákról szóló írások megválaszolása nem tartozik a rendőrség kompetenciájába, ezek kezelése nem feladatunk. Azt azonban határozottan visszautasítom, hogy szervezetünk politikai befolyás alatt állna az ügyben.


A rendőrség a kezdetektől megtett mindent az ismeretlen tettes kézre kerítése érdekében. Felkutattunk és kihallgattunk több mint 300 személyt, akik a gyilkosság éjjelén a rendezvény helyszínén tartózkodtak. Az eddig beszerzett adatok alapján az esetnek nincs szemtanúja és sajnos sem a megye, sem a sajtóreferensek e-mail címére nem érkezett olyan állampolgári bejelentés, amely a kiskunlacházi emberöléssel volna kapcsolatban.


Hangsúlyozom, hogy a kiskunlacházi ügyben eddig 342 fő kihallgatásán vagyunk túl, nyomozóink folyamatosan dolgoznak az ügyön és bízunk, hiszünk az eredményes felderítésben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság eljárása szakszerű és megítélésem szerint jó irányba halad, tervszerű, törvényes és szakmailag megalapozott. Az elhúzódás oka a nagyszámú nyomozási cselekmények végrehajtása, a megállapított adatok aprólékos, szisztematikus feldolgozása. Kiemelem, hogy a lefolytatott emberölés nyomozások esetén a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítési eredményessége az elmúlt 2 évben 90% felett volt.


Az elmúlt évben Pest megyében – a kiskunlacházi esettel együtt – az ENYÜBS alapján, 13 befejezett és 20 emberölési kísérletben folytatott nyomozást a főkapitányság. A november végén történt kiskunlancházi ügy kivételével valamennyi esetben eredményesen.


Sajnálatos módon az ügyben megszólaló politikai és média szereplőknek látható módon inkább érdeke egyetlen, az eddigi 3 hónapos nyomozás alapján valóban megoldatlan bűnügyből a rendőrség és a közbiztonság egészére vonatkozó negatív következtetéseket és véleményeket hangoztatni, amelyek fenti tényekkel is alátámasztva határozottan visszautasítok.


Az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága szakirányítói munkájával tevékenyen segíti a megyei rendőr-főkapitányságot. A bűncselekményt követően, a rendelkezésre álló elsődleges információkra, az azonnali intézkedések eredményére tekintettel, fokozott szakmai felügyelet alá vonták az elrendelt nyomozást. A Nemzeti Nyomozó Iroda négy munkatársa is segíti az ügy felderítésére alakult nyomozó csoport munkáját. Utasításaim alapján a szakmai irányításra kijelölt személyek hetente, többszöri egyeztetés keretében, az ügy teljes nyomozási iratainak elemzésével kísérik figyelemmel az eljárás menetét, a tervezett és végrehajtott feladatokat. Az ismeretlen tettes kilétének behatárolása érdekében specifikus profilalkotás is készül a vélhető személyiségjegyek, az elkövetési indíték valószínűsítése érdekében, a verziók megerősítésére, illetve szélesítésére.


Biztosíthatom Önt és az Ön által képviselt választópolgárokat, hogy a Magyar Rendőrség mindent megtesz az ügy mielőbbi eredményes felderítése érdekében.


ORFK Szóvivői Iroda

Dyen 2009.05.29. 16:34:23

Úgy emlékszem, akkor reagáltunk is erre a közleményre.
Azóta eltelt újabb 3 hónap és jottányit sem haladt előre a nyomozás :(
Egyébként, mit bizonyít az, hogy Bencze határozottan visszautasítja, hogy szervezetük politikai befolyás alatt állna az ügyben? Ha ő mondja, akkor az már biztos? Az egész nyilatkozat - mint ahogy az összes többi azóta - számomra nagyon szánalmas és nem más mint maszatolás ( ahogy mostanában szokás mondani).

Keselyőbérc 2009.05.29. 16:43:17

Kedves Evo!


Jól mondod, bizonyítékok nélkül nehéz a nyomozás egy kívülálló számára. Fél év alatt a következő megalapozott híreket kaptuk a rendőrségtől:

- Horák Nórát valószínűleg meggyilkolták.
- A helyszínen sok a nyom, ezért nincs szükség nyomravezetői díjra.
- Szorul a hurok.
- Sok embert kihallgattak, és mintákat is vettek.
- 14 nyomozó nyomoz.
- A nyomozás érdekében nem tájékoztatnak semmiről.
- Már ismerik a tettes szokásait, lelki alkatát.
- Nem Nóri ismerősei közé tartozik a gyilkos.

Egy-két hasonló súlyú dolgot ki is hagyhattam a felsorolásból. Ennek alapján a halál tényén kívül -amit nem lehet eltagadni – minden bizonytalan.
Nem lehet tudni, hogy ott történt-e a rémtett, hányan voltak az elkövetők, mikor történt a gyilkosság. Azt sem tudhatjuk, hogy miféle minták maradtak, de abban sem lehetünk biztosak, hogy vajon ismerték-e a lányt?
Összefoglalva, senki nem tud semmit! A többi fantázia dolga. Persze valamilyen koncepció
kell a nyomozáshoz, és valóban a bizonyítékokból kell kiindulni. A létező bizonyítékok elemzésére van 14 jó szakember! Mindnyájan kiválóan képzettek, és csak idő kérdése, hogy elkapják a gyilkost. Fél év már eltelt szorgos munkával. Mi kívülállók el sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehéz a nyomozók dolga! Reggeltől estig megfeszített munka, az eredmény meg
valahogy csak nem jön!
Közben szakemberektől elvárható módon tájékoztatták a település első emberét, a lakosságot,
és a szülőket. Mit is mondtak nekik? Várjanak türelemmel, tovább szorult a hurok! Közben múlik az idő! A magányos gyilkos, aki akkortájt többedmagával is ott lehetett a helyszínen,
lassan megöregszik, és természetes halállal hal. Éli életét addig is, mintha mi sem történt volna! Az is lehet, hogy újabb lányka tetszik meg neki, és ahogyan először, hát másodszor, és
harmadszor sem sikerül fékeznie gyilkos indulatát!
A köztünk terjengő pletykákat a rendőrség megcáfolhatta volna, és egyfajta lakossági párbeszéddel még több bizonyítékhoz juthatott volna.
Nem vethető el a magányos elkövető lehetősége, és az is igaz, hogy a tettesek számának megállapítására nem a Gój motorosok vezetője hivatott, mint ahogy felkutatásuk nem a Magyar Gárda feladata, a megbüntetésük pedig nem a mi dolgunk!
A tettes / tettesek előkerítéséig a mi feladatunk a gondolkodás, a rendőrség munkájának segítése, a többiek figyelmének fenntartása, és a védekezés. A kapcsolat tartása során egyes
jelenségeket elemezhetünk is.
Vajon miért gondolom, hogy az elkövető 20 év alatti? Eddig nem történt ilyen eset a környéken, legalábbis nem tudok róla. Talán most lépett abba a korba az illető, hogy vette
magának a bátorságot, hogy megtámadjon, és elpusztítson egy másik embert. Néhány évvel korábban még iskolapadban ülhetett, és űrlényekre lövöldözött a képernyőn. A kegyetlen elkövetési formák is inkább a fiatalokra jellemzőek. Egy idősebb talán jobban tiszteli az életet.
Továbbra is nyitva hagyok minden utat, magam is úgy gondolom, hogy a szállongó hírekre, mint bizonyítékokra nem számíthatunk! Amit leírok, csupán elgondolások, ahogy én megélem
azokat.

FairyFeller 2009.05.30. 23:28:03

@Evo:
Kedves Evo!

Én olvastam egy nagyon korrekt cikket az interneten, korábban, amelyben egy magas beosztású rendőrségi személy, Nóri szüleinek elmondta, hogy valóban "5 idegen DNS nyomot" találtak Nóri holttestén, így 5 elkövetőt is keresnek. Az ügy botrányos részleteiről mélyen hallgat a nyomozóiroda, szegény lány holtteste borzasztó tettekről tanúskodott.

Ezeket a részleteket nem írnám le, már csak azért sem, mert akitől hallottam, annak megígértem, hogy nem teszem közzé. Elég ha annyit írok: "orrba-szájba"... :'((

(...a pólója a nyakáig fel volt tűrve, amikor megtalálták...)

Természetesen bizonyítékaim nincsenek, csupán bennfentes információk, olyanok, amelyeket gyanús gondossággal igyekszik titokban tartani a... akik "az egész felett" állnak és véleményem szerint: nagyban felelősök is Nóri és Mindazok szenvedéséért, haláláért, akik áldozatul estek egy embertelen világnak.

A fentebb említett cikket igyekszem megkeresni, a nyilatkozók nevei is szerepelnek. Azért jegyeztem meg annyira, mert nagyok korrekt, részletes cikk volt (politikától "független", nem elfogult forrás), az "öt elkövető" is szerepelt benne.

De itt csak hallgatnak, hogy az emberek találgassanak, hogy növekedjen a társadalmi feszültség az etnikai gyilkosságok révén is (roma, vagy nem roma elkövetők esetén).

FairyFeller 2009.05.30. 23:30:09

@FairyFeller: "öt elkövető", nem név szerint, csupán szám szerint, de ez is itt a lényeg...egyelőre.

Evo 2009.05.31. 16:28:27

Kedves Fairy,

megköszönném,ha vissza tudnád keresni a cikket, a magam részéről nem emlékszem hogy olvastam volna.
Sajnos, teljesen igazatok van abban, hogy ebben az országban egyáltalán nem lehetünk biztosak abban hogy nem esetleg politikai szándék, érdek, ok húzódik meg egy ilyen nyomozás akadályozása mögött.

Nekem egyetlen dolog tünt fel az elmúlt hónapok folyamán, és az pedig az, hogy míg egy ideig többes számot alkalmazott a rendőrség amikor a gyilkosságról beszélt (pl. elkövetők), jó két három hónapja kizárólag egyes szám harmadik személyben nyilatkoznak (elkövető).
Ez már másoknak is feltünhetett, hiszen a rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy az elkövetők számáról a nyomozás érdekében nem adhat ki információt.
Kérdem én, miért nem?
Hiába töröm a fejemet, nekem csak az jut eszembe, hogy több elkövető esetén kifejezetten áldásos lenne, ha nyilvánosságra hoznák az elkövetők számát. Ha azt mondanák hogy pl 3 dns alapján 3 elkövetőt keresnek, az országban garantáltan lenne három ember akiben onnantól kezdve egyre jobban növekedne a feszültség. És a feszültség növekedése meglepő dolgokat hozhatna: tegyük fel egyikük inkább elmegy a rendőrségre és vallomást tesz vádalkú fejében. De még sorolhatnék jópár dolgot amit az emberek feszültség hatására képesek megtenni. Egy ilyen hír nyilvánosságra hozásával pszichésen lehet manipulálni az elkövetőket. Amerikában ez már régóta bevett gyakorlat és működik.
Több elkövető esetén létfontosságú lenne és az ügyet nagyban előrevinné ha nyilvánosságra hoznák az elkövetők számát. A rendőrség mégsem teszi, és nekem nincs ötletem arra, miért állhat érdekükben, illetve miért válhat a nyomozás érdekévé hogy egy ilyen információt visszatartsanak?
MIndössze két lehetőség jut eszembe , az egyik az hogy ha közzé teszik hogy pontosan hány elkövető volt, ebből nagy valószínűséggel a legtöbben cigány elkövetőkre gyanakodnának - és itt bejöhet a képbe a politikai hátráltatás.
A másik pedig az, hogy nem több elkövető volt, a ködösítés pedig az elkövetők számát illetően arra irányul hogy megnyugtassa az elkövetőt: megúszhatja az esetet, hiszen a rendőrség semmit se tud, még azt sem hogy egyedül vagy csoportosan tette - e...
Egyébként tényleg vannak esetek amikor ez a titkolózás eredményt hozhat, de ennyi idővel a gyilkosság után már semmi másra nem jó minthogy még jobban hátráltassák a gyilkos/gyilkosok kézrekerítését.
Bizonyos információk nyilvánosságra hozásával pánikot kelthetnének az elkövető/k körében, és a lakosság is hathatósan tudna közreműködni, a rendőrség segítségére lenni ezen információk birtokában...

A kérdés megint csak az: ez a rendőrségnek miért nem érdeke?

Dyen 2009.05.31. 18:34:09

Szia Evo!

Már többször írtuk mi is, hogy az aki ilyen brutális tettet elkövet, az nem normális emberi lény. Attól nem lehet elvárni emberi reakciókat - "feszültség növekedése meglepő dolgokat hozhatna: tegyük fel egyikük inkább elmegy a rendőrségre és vallomást tesz vádalkú fejében " , "pánikot kelthetnének az elkövető/k körében" .

A legutóbbi esetnél tudjuk, hogy még öt "csíntevőt" keres a rendőrség; és izgatja ez őket egy kicsit is? Az elkapott három tanúskodik ellenük?

Keselyőbérc 2009.05.31. 20:51:05

Kedves Evo, Dyen!

Az elkövető/elkövetők pontosan tudják, hogy hányan voltak ott. Nincs itt szükség politikai nyomásra a nyomozás ellehetetlenítése érdekében.
Akármilyen nyomokat is rögzített a rendőrség, hat hónap bizonyítja, hogy nem tudnak mit kezdeni velük. A magányos lesben álló pedofil bezárkózott házába, tán el is költözött azóta a környékről.
A feltételezett cigánybanda már szedte a sátorfáját, és most távoli helyeket boldogítanak.
Egyre inkább úgy érzem, hogy mi semmit sem tudunk,
a rendőrség pedig azért nem tájékoztat, mert még annyit sem tud, mint mi.
Lehetséges az is, hogy nincs minta, nincs nyom, eltűnt a telefon is nyomtalanul, az ékszerekkel együtt. A süppedős avarban még lábnyom sem maradt. Az évszázad gyilkossága történt. A tökéletes bűntény! Mindenkinek van oka rettegni!
Az elkövetőt 1000 rendőr sem képes előállítani. Nem képesek, mert a kiskunlacházi éjszakában profi bűnözők gyilkolnak!
Levegőben újratölthető vadászgépeket vásárolunk milliárdokért, ismeretlen, nem létező ellenség miatt. Amikor pedig egy létező brutális gyilkost kell elkapni, akkor megáll a tudomány!
A megfelelő minisztérium egy helyi rendelettel megszűrethette volna a település, és környezete lakosságát. Előkerült volna az elkövető. Ha pedig úgy látták a nyomozók, hogy mégiscsak többen követték el a gaztettet, akkor az első önként jelentkezőnek kegyelmet kellett volna ígérni, amennyiben feladja társait!

Evo 2009.06.01. 11:23:04

Dyen,

az "elkapott" három dns-e nem egyezik a találtakkal. Én sokáig azt hittem, hogy csak hazugságvizsgálatnak vetették alá őket, de a főkapitány leveléből a polgármesternek kiderült hogy dns-t is adott a három gyanúsított , méghozzá azt is önként. Ha már abból kell kiindulnunk hogy a rendőrség ebben (is?) hazudik -akkor nagyon nagy gáz van...:(
Igen, aki(k) ilyen tettet követ el, annak megkérdőjelezhető emberi volta..Ettől függetlenül a pszichés nyomás amerikában (is) hat, ez cáfolhatatlan és arra épül hogy a gyilkos fél a büntetéstől és meg akarja úszni. Feltételezhetően a környezete iránt mindenféle érzelemre képtelen az ilyen , de ez önmagára nem igaz!! Sőt!!!
Igen, lehet hogy az elkövető(k) lakóhelyet változtattak..De ennek utána lehet járni nem? A lakók, az önkormányzat segítségével, ez lehetne az egyik amit a rendőrségnek vizsgálnia kellene!!!
Vajon, vizsgálták... ??

asperjangyorgy 2009.06.01. 11:32:50

Kedves Evo,
nagyon meghatott az a kedves naivitás, amellyel ehhez a szörnyűséghez viszonyult. Bízik abban, hogy ezeknek a gyilkosoknak feltámad a lelkiismeretük. Már megbocsásson, akik ezt a tettet elkövették, azoknak nincs lelkük, tehát nincs, ami felébredjen bennük. Akik ezt a tettet elkövették, rosszabbak, mint az állataok, rosszabbak, mint a saját fajtestvérüket is felzabáló sakálok. Ezeket rögtön a gyilkosság után ki kellett volna iktatni az emberek sorából. És mert őket nem találták egyesek, akik magukra vették az igazságszolgáltatás iszonyúan felemás ruháját, hát kétségbeesésükben másokra, adott esetben ártatlanokra támadtak. Őket is elítélem. Őket is megvetem. De megvetem a tehetetlen, végeredményben a gyilkosokkal kvázi összejátszó illetékes rendőrkapitányságot is. Nekik mindent, az ég adta világon mindent el kellett volna követniük, hogy a gyilkosok mielőbb örökre ketrecbe, rács mögé kerüljenek, olyan gyilkosok közé, akik móresre tanítják őket, az önkéntes halálba üldözik őket. Ezek nem emberek. ezekkel bárki, bármit megtehet! Ezek kiiratkoztak tettükkel az emberi fajból. Ezeket a rendőrségnek veszett kutyákként kellett volna keresniük, üldözniük. De nem, nagyképűen, önhitten töketldenkedtek, elhalasztották a lehetőséget, hogy elkapják őket. És most elégedetten hátradőlnek: ők mindent megtettek. Ők semmit sem tettek, ha valamit mégis: rálapátoltak a szőrnyűségre azzal, hogy képtelennek bizonyultak elkapni a tetteseket. (Vagy talán nem is akarták. Ekkora tehetetlenséget és eredménytelenséget látni, immár jogunk van bármilyen feltételezésre. Sőt, jogunk van bármilyen megítélésre, bármilyen hangnemre. Mert láthatóan ezek a rendőrnyomozók képtelenek felfogni, hogy mi történt, és hogy ők elvileg azért volnának, hogy az iilyesmi megismétlődésének gátat vessenek éppen azzal, hogy a tetteseket életük végéig - ha már álhumánumból nem lehet őket felakasztani - kivonni a forgalomból és ötven-hatvan éven keresztül a Magyar Köztársaság pénzén őrizni, etetni, és az úgynevezett emberi, sezmélyiségi jogaikat biztosítani. Mintha az ilyen állatoknak volna emberi és személyiségi juguk. Maguk mondtak le róla, amikor mindazt megcselekedték, amit megtettek a 14 éves, az életben és fajtársaiban bízó kamaszlánnyal.)

asperjangyorgy 2009.06.01. 12:00:12

Kedves evo,
látom, hogy közbeb érkezett egy hosszászólása és némiképpen módosította az álláspontját. Ezt a bizonyos három fiút nem elkapták, hanem önként bementek a rendőrségre, és önként adtak dns-t+alávetették magukat a hazugságvizsgálatnak. és éppen ez a gyanús az egészben. A rendőrségnek, ha lenne egy kis taktikai érzéke és esze, ezeket a gyerekeket újra meg újra kihallgatta volna, minden alkalommal jegyzőkönyvet véve fel. Minden alkalommal más kérdéstechnikával közeledve hozzájuk. És szépen kiderült volna, hogy valóban nem tudnak semmit, vagy csak átverik a nagyeszű yardot. Az a nagyon nagy gyanúm, hogy ők tudnak valamit és átdobták, mi nt szart a palánkon, a rendőrség egész csapatát. Mert ők, megfelelő kérdésekkel sok mindent mondhattak volna, miközben még fel sem tudják fogni, hogy tulajdonképpen mire megy ki a játék. De a rendőrségi emberek ugyanolyan bunkók, mint ők. Képtelenek összetett és előbbre tekintő gondolkodásra, azért tart ott a nyonmozás, ahol tart. Ha egy megyei rendőrkapitányság ilyen 2x2 négy ügyben csődöt mond, húzza le magát a klotyón. Egy ilyen ügyben minden valamirevaló rendőrség 48 órán belül tetteseket produkál. Kedves evo, ne üljön fel az ostoba rendőrségnek, gondolkodjék a saját fejével, higgye el, akkor többre megy.

Dyen 2009.06.01. 12:58:27

Szia Evo!

Az alábbi cikket olvasd el, a kapcsolódó írásokat is. Lehet, hogy Fairyfeller is erre utalt.

kuruc.info/r/35/33938/

FairyFeller 2009.06.01. 14:50:24

@Dyen:

Kedves Dyen!

Nem ezt a cikket olvastam, még mindig keresem, mintha "elnyelte volna" a világháló :S

Politikai tartalomtól független, emberi, szakértői és hivatalosan megerősített - talán inkább kiszivárgott - információkat tartalmazó. Sajnos nem tettem akkor a könyvjelzők közé, nem gondoltam, hogy nem lesz majd megtalálható, de az volt eddig a legkorrektebb, legösszeszedettebb forrás, amelyben az esetről olvastam, családi interjúrészletek is voltak benne. Próbálom megtalálni.

A kuruc-os forrás is érdekes és sokkal messzemenőbben elemzi a tragikus esetet (érthető módon), mint egyéb források.

Véleményem szerint azért ködösítenek szándékosan, mert a csoportos elkövetés, az elkövetés módjából sokan gyanakodnának romákra, hiszen a csoportos garázdaság rájuk jellemzőbb. A DNS-minták számáról és a megtalálásuk helyéről (avarban, a lány holttestén), formájáról (hajszál, bőrszövet Nóri körme alatt; nyál, ondó;...) is azért titkolóznak mert csupán ennek nyilvánosságra hoztala esetén (vagyis amiről én tudok - "orrba-szájba"...:( ) a közvélemény nagy mértékben felháborodna ezen állatias, de leginkább emberileg jellemezhetetlen cselekedeten. Próbálják elsumákolni, egye inkább úgy érzem. Vannak olyan mende-mondák, hogy már rég elkapták őket, de nem hozták nyilvánosságra a kilétüket és az országos választásokig (legkorábban az ősszel lehetnek) szerintem már nem is fogják... De ez csupán az én összeesküvés-elméletem... :S

Evo 2009.06.01. 17:32:13

Kedves György!

Nem hiszem hogy a "naívságom" következménye lenne lenne hogy úgy gondolom a pszichikai ráhatás hatásos lehet. Könyvtárból kölcsönözhető könyv, és sok külföldi oldal is foglalkozik amerikai bűntények feltárásának folyamatával, valamint az alkalmazott technikákkal.
Dyen, a kurucos cikket olvastam már. Ha megnézed a dátumot, év eleji, március óta azonban már nem találsz olyat ahol a rendőrség több elkövetőről nyilatkozna. Emiatt kezdtem el agyalni, hogy ez mért lehet...
Igen, azt hiszem itt egyetlen módja van annak hogy információhoz jussunk a média torzításai nélkül és azt hiszem, én akkor most ebbe az irányba mennék el.Eszembe jutott pár dolog, hátha sikerül egy próbát meg fog érni.

asperjangyorgy 2009.06.01. 17:54:42

Kedves Evo,
bocsásson meg, hogy naivnak mertem tekinteni. Csupán azt gondoltam, hogy olyan emberekre, akik ilyen cselekményt elkövetnek, aligha lehet pszichikai módszerekkel hatni. Nem szólva arról, hogy annyit azért tudnak, hogy ez minimum életfogytiglan, tehát az utolsó golyóig kussolni kell. Olyan nagy a tét, hogy a pszichológia itt már csődöt mond. Akárcsak a józan ész. De nem akartam magát megbántani. És nagyon kiváncsi vagyok, hogy azzal a kedves és okos fejével mit talált ki. Tisztelettel a.gy.

Evo 2009.06.02. 12:28:28

Kedves Fórumtársaim!

Kaptam egy fülest, mely szerint elfogták a tatárszentgyörgyi elkövetőt. Az elkövető kilétét tekintve az örkényi maffia "tagja", akiknek az érdekeltségi körébe beletenyerelt alaposan a "dolgos család". Az örkényi maffia alatt egy cigánycsoportosulást kell érteni, ha esetleg valaki nem lenne ismerős arrafelé.
Ezen információ szerint, bár az elkövető megvan a rendőrségnél politikai utasításra hírzárlatot rendeltek el, mert attól tartanak hogy amennyiben ez a most esedékes választások előtt kiszivárogna, az a jobboldal malmára hajtaná a vizet.
Az információ valódiságát sajnos nem tudtam hitelt érdemlően ellenőrizni, de azt gondolom eredetiségére választ fogunk kapni, ha valóban nem sokkal a mostani választás után dobják be a hírt a médiának...tehát 8- 10 környékén mindenki figyelje a sajtót..!!

Dyen 2009.06.02. 12:58:11

Igen a kuruc és a barikád már múlt héten írta.
Én is olvastam a Balogh Artúr blog-on is.

http://kuruc.info/r/35/41208/

Evo 2009.06.02. 15:02:32

Ha ez valóban így van, gondolom mindenki tudja hogy az mit jelent....
süti beállítások módosítása