HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A rendőrtábornok kivétel

2011.04.22. 14:26 asperjangyorgy

Új eljárás lesz a gázoló rendőrfőkapitány ügyében

2011. április 22., péntek 12:29 | 1 órája frissítve

 

A Baranya megyei bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárásra utasította a pécsi városi bíróságot a halálos közlekedési balesetet okozó Berta Attila, volt Tolna megyei és budapesti rendőrfőkapitány perében.

A Kovács Csaba vezette büntetőtanács indoklása szerint a városi bíróság döntése megalapozatlan volt, mert a történeti tényállás részben felderítetlen maradt.

A pécsi városi bíróság tavaly novemberben közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, [1] és kilenc hónap letöltendő fogházbüntetéssel sújtotta a nyugalmazott rendőrtábornokot.

Berta Attila 2008. december 18-án este a szekszárdi Szent István téren, gyalogátkelőhelyen elütött egy hatvanéves asszonyt, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Az első fokon eljáró bíróság szerint a vádlott nem fokozott óvatossággal közelítette meg a gyalogátkelőhelyet, ezzel megsértette a KRESZ előírásait. A nőt a külső sávban, 45-48 km/órás sebességgel ütötte el, pedig kellő figyelemmel, körültekintéssel elkerülhette volna a balesetet.

A Baranya megyei bíróság azonban úgy foglalt állást, hogy a vádlott felelősségére csak az ellentmondások kiküszöbölése után lehet következtetni.

Kovács Csaba bíró rámutatott: a városi bíróság nem derítette fel, hogy Berta Attila melyik útról kanyarodott ki a főútra, és vizsgálni kell azt is, hogy a súlyos sérüléseket mekkora elütési sebesség okozhatta.

A bíró megjegyezte, a műszaki szakértői vélemények egyes részletekre kiterjedően nem voltak alátámasztva, a bíróság pedig helytelen következtetéseket vont le az eljárás során.

EGY KALAP SZART ÉR AZ OLYAN BÍRÓSÁG, AMELY EGY RENDŐRTÁBORNOKNAK ZEBRÁN TÖRTÉNT GÁZOLÁSÉRT KILENC HÓNAP FOGHÁZAT ELEGENDŐNEK TART. (NEM AKAROM VÉDENI SZOHLT, ESZEMBEN SINCS, MERT MEGÉRDEMELTE, AMIT KAPOTT, DE ANNYIT AZÉRT MEGJEGYEZNÉK: NEM ZEBRÁN OKOZTA A BALESETET ÉS NEM HALT MEG SENKI BALESETOKOZÁSA KÖVETKEZTÉBEN). MILYEN MEGGONDOLÁSOK ALAPJÁN ÍTÉLKEZIK A BÍRÓSÁG UGYANAZT A BRTK-T LAPOZGATVA? EZ A KONKRÉT HELYZET IS BIZONYÍTJA, HOGY A BÍRÓSÁG POFÁRA ÍTÉL, NEM AZ ELKÖVETETT CSELEKMÉNY SÚLYÁT MÉRLEGELVE. UGYANÍGY JÁRT EL A MÉLYEN NEM TISZTELT FŐVÁROSI BÍRÓSÁG, AMIKOR EGY NEGYVEN ÉVVEL KORÁBBI GYILKOSSÁG TÉNYLEGES TETTESÉNEK EGY REGÉNYBEN TÖRTÉNT MEGNEVEZÉSÉÉRT 5.5 MILLIÓT PLUSZ A KAMATAIT ÍTÉLTE MEG, ÉS EZZEL ÉLETEM VÉGÉIG TÖNKRE TETT, NYOMORBA TASZÍTOTT, RÁADÁSUL JUTALMAZTA A GYILKOST. MERT EGY GYILKOS, ÚGY TETSZIK, SOKKAL FONTOSABB A MAGYAR BÍRÓSÁGNAK, MINT EGY ÍRÓ IGAZA. KÉTSÉGTELEN, HOGY AZ IGAZ KIMONDÁSÁT MÉRHETETLEN MÉRTÉKBEN ENYHÍTETTE, HOGY KÖZBEN, MINT ÍRTAM, ELTELT NEGYVEN ÉV, ÉS HÚSZ ÉV UTÁN ELÉVÜLT A TETT. A GYILKOSRA NÉZVE A MEGNEVEZÉSE SEMMILYEN KÖVETKEZMÉNNYEL NEM JÁRT. CSAK RÁM NÉPZVE, AKI A BALFASZ RENDŐRSÉG HELYETT DOLGOZVA RÁMUTATTAM A JEGYZŐKÖYNV MÉRHETETLEN ELLENTMONDÁSAIRA ÉS VILÁGOSSÁ TETTEM A KÖZVÉLEMÉNY SZÁMÁRA, HOGY EGY SUNYÍTÓ GYILKOS ÉL KÖZTÖNK - MINDEN KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr572847582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása